Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Botos Vendel
Botos Vendel 2014. 10. 11. 21:19 | #10
integráni akarung!!!44444
djmcs 2014. 10. 11. 10:18 | #9
Van szöveg :D
Előzmény: blackmumus (8) 0 VÁLASZ
blackmumus 2014. 10. 11. 00:25 | #8
Ez a cigányok integrálása is egy baromi nagy baromság. Kaptak ingyen lakást a város szélén, aki eleget lopott az be tudott költözni a városba is, aki meg nem azt most majd betelepítik hogy tudjon lopni.
Amúgy itt Nyíregyházán van egy közismert lakótelep, pontosabban romanegyed, ahol volt egy általános iskola, az összes cigány nagyon boldog volt hogy oda járhatott a gyerek (már amelyik bejárt), viszont jött egy nagyszájú cigány exkurva, jelenleg politikus, tehát luxuskurva, és bezáratta az iskolát mert milyen dolog az, hogy itten ekkora rássizmus van hogy a cigánynak külön iskolája van, meg a mádzsárnák is külön iskolája van. Tehát megtörtént az integráció amit annyira nagyon éljeneznek a dunaparton abban a puccos házban. Gondolom nem kell mondanom, hogy az eddig viszonylag normális iskolákat is elárasztották a cigánypurdék, órán nem tudnak viselkedni az embernövendékek meg nem tudnak tanulni tőlük, ráadásul ebben a helyzetben megjelennek a fehércigányok is tehát mikor a magyar gyerek alkalmazkodik a cigányokhoz és ugyanolyan tróger seggarc lesz mint a csillároncsüngők.

Na de ez eddig a rasszistának tűnő valóság volt, de a sötét oldalnak is megvan az ellenvéleménye az integrációval szemben. A szülők fel vannak háborodva, mert eddig nem kellett bérletet venni a gyereknek mert ott volt a laktanya közepén az iskola, a telep bármelyik végéből max 15 perc sétával be lehetett kísérni a gyereket. Persze megkapják a 90%-os bérletet, nincs is azzal baj, de ha az iskola a város másik végén van akkor már nem mindig ér be a gyerek az iskolába. Nem időben nem ér be, hanem egyáltalán, mert az egy bolond százat csinál a halmozottan hátrányosakra hatványozottan igaz. Amelyik gyerek beér azt meg kinézik az osztálytársaik mert hogy cigány a gyerek, ettől agresszív lesz és elkezd verekedni. Mivel alsó tagozatban eltörölték a bukást ezért a gyerek 5-es korában jön rá, hogy nem tud összeadni, kivonni, a többiről meg ne is beszéljünk. Az már mellékes hogy nem ismeri az összes betűt, mert ugye néha a fent említett módon késett a busz 1-2 hetet. A telepi iskolában a tanárok tudtak bánni a cigány gyerekekkel mert "ki voltak rájuk képezve" és olyan tempóban haladtak a tananyaggal ahogy tudtak, ha nem tudtak akkor még mindig volt kisegítő osztály, ha meg jobban tudtak akkor kaptak plusz feladatot hogy érezzék a törődést. A tanárnőket ismerte minden szülő és ha gond volt a gyerekkel akkor meg tudták beszélni, és nem volt kifogás, hogy "dzsák ázsé me azs én purgyém czsigány purdéj" mert minden gyerek cigány volt. Ha gond volt a gyerekkel az iskolában akkor otthon kapott 5-10 pofont, a tanár nem kérdezte meg hogy mitől kék-zöld a gyerek csak ha nagyon súlyos állapotban volt, és ha ebből sem tanult akkor kapott még ráadást, mert a szülői szeretetnél nincs szebb a világon főleg ha jó kérges tenyérből kapja a gyerek. Persze onnan is lógtak sokan, de fele annyian sem mint a városi sulikból, főleg mert a szülők gyakran bekísérték őket, vagy rábízták a szomszédra hogy kísérje be, de ha egyik sem jött össze és a gyerek mégsem ment el az iskolába akkor megkapta az aznapi kenetet is. És lehet csodálkozni is, hogy miért kíséri egy cigány a gyereket az iskolába, de rájöttek ők is a dolog nyitjára. Hiába a szülő is minden nap lopja a vasat, meg a rezet, családi vállalkozásban dolgoznak (meg mert a telep mellett ott a méhtelep) de tudja milyen az mikor felvillanyozza a cigányt a szikrázó réz, meg mikor elkapják a rendőrök és beviszik, meg mikor a kancigány elkapja hátulról. A cigányok a nagy része a gyerekének nem azt a sorsot akarja és a nagy részük rájött hogy tanulással lehet valamit elérni, mert a csempészhálózat is kiépült már és nehéz a milliomos cigányékhoz bekerülni, max rabszolgának.

Tehát összesítve az integráció szar a magyarnak, szar a cigánynak és szar minden egyéb lénynek.
+5 VÁLASZ
izé012 2014. 10. 10. 18:44 | #7
Nagyon egyszerűen lehet őket segíteni:
-Nem látszatintézkedésekre lenne szükség amit most csinál a fidesz meg amit csinált az mszp hanem valódi problémamegoldásra.
-A segélyezési rendszerünk még mindig arra ösztönzi a lecsúszott rétegeket h élősködjenek a társadalmon.
-A diszkrimináció még mindig valós jelenség. Persze nem feltétlen abból a szempontból ahogy liberáliséknál értik. Amíg törvényileg elfogadott h a cigányokat pozitívan diszkrimináljuk addig nem lesz előrelépés. Csak akkor fog megszűnni az előítélet amikor tényleg nem adunk plusz támogatást senkinek csak azért mert más a bőrszíne.
-A hatékony és gyors bűnüldözés /nem az amit Pintér Sanyi bá' csinál!/ valamint az elrettentő büntetés sokat dobhat rajta.
Azt hiszem ennyi.
Előzmény: kissfreezer (5) 0 VÁLASZ
izé012 2014. 10. 10. 18:38 | #6
'dolgozni tanulni akar'
Kedves Farkas Flórián úr!
Három hete betörtek a szomszédba és elvittek némi készpénzt. Mivel az egyik elkövető fiatalkorú volt ezért nem tudom h a tevékenységet ilyen esetben munkának avagy tanulásnak kell betudnunk.
Állást tudna foglalni ebben a kérdésben?
+1 VÁLASZ
kissfreezer 2014. 10. 10. 16:56 | #5
Van ötlete valakinek, hogyan lehet segíteni "Európai felfogással" a leszakadt roma közösséget integrálódni? Azzal azért egyet érthet velem sok ember, hogy amíg Európához tartozunk, addig nem nyúlhatunk szélsőséges eszközökhöz (meg amúgy sem) és meg kell adni minden cigánynak a lehetőséget, hogy tudjanak be alkalmazkodni. Szerintem a segélymegvonás és a közmunkaprogram nagy előrelépés volt az ő esetükben, mert láthattuk a szocialista kormányzás alatt, hogy hova vezetett az "ingyen élet", amit akkor is megkaptak, ha előtte soha nem dolgoztak, ha iskolába nem jártak és akkor is, ha soha semmit nem tettek azért, hogy szocialisabb környezetet teremtsenek maguknak. A cigány értelmiség is felfogja ezt és természetes, hogy örvendenek a közös konzultációknak. Ezért sem értem, hogy egy szélső-baloldali szavazó, mint 3m3ricus (#3), aki mellesleg "tanár", mit nem tud ezen felfogni, mert köztudott, hogy a baloldali ideológiában sem tűrnek meg semmilyen fajta diszkriminációt.
Bennem is felmegy a pumpa, amikor ilyen roma közösséget látok...
https://www.youtube.com/watch?v=x6I87tKUz4k
..., de sem Európaiként, sem Magyarként nem ítélhetünk meg minden cigányt egyformán negatívan, miközben egyre több a pozitív minta és jó pár évnek kell eltelnie még ahhoz, hogy a cigányok felzárkózzanak a befogadó országokhoz.
+1 VÁLASZ
Findzs 2014. 10. 10. 14:36 | #4
csak 1 hónapot jönnének szabolcsba lakni közéjük meg tanítani őket általános iskolába mikor már egy osztály fele cigány, megnézném hogy szabadítanák fel a rejtett tartalékaikat :D
+2 VÁLASZ
3m3ricus 2014. 10. 10. 13:49 | #3
Úgy tudta elmondani, hogy egy elmebeteg, gerinctelen féreg. A legrosszabb az egészben, hogy még mindig van egy rakás agyatlan, hajbókoló birka, amelyik megválasztja és tapsol neki.
Előzmény: PabY (2) 0 VÁLASZ
PabY 2014. 10. 10. 13:34 | #2
Én személy szerint a cigányokat a távfűtésbe vonnám be (már ha értitek mire gondolok). Egyébként, hogy bírta ezt a sok marhaságot elmondani röhögés nélkül?
+1 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 10. 10. 13:30 | #1
Eddig sem voltam teljesen nyugodt, az országunk jövőjét illetően. De annál a mondatnál kifejezetten pánikba estem, mikor azt mondta a vezér, hogy a " Európa legnagyobb rejtett tartaléka a roma közösség".
Bassza meg, ezek állatok. Most komolyan ezekkel a szerencsétlennek próbálják megoldani a fűtésszezont, a gázhiányt?!
És még azt hittem, hogy én vagyok rasszista.
+2 VÁLASZ