Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
izé012 2014. 10. 07. 12:09 | #45
Nem emlékszem h nácinak neveztelek volna valaha is. Esetleg valaki más.
Az meg h te mit találsz és mit nem az a te dolgod. Mondtam már h a tények függetlenek a véleményedtől. ;-)
Előzmény: hawkeye (42) 0 VÁLASZ
eospower 2014. 10. 07. 10:36 | #44
Megy a pénzmosás :D "A megnövelt költségvetési juttatás mellett a kormány egy rendelettel nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá is minősítette a projektet."
+1 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 10. 07. 07:45 | #43

Jáj, fujjj, Sólyomszem zsidózik.... :)))

Előzmény: FatSnakeFoot (40) -1 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 10. 07. 07:42 | #42

A múltkor még náci voltam. Micsoda karrier... :)

Az általad említett tényeket meg nem találom. Agyatlanító hazugságot, szófacsarást, mellébeszélést igen....

Előzmény: izé012 (41) -2 VÁLASZ
izé012 2014. 10. 06. 19:11 | #41
Mindegy h mi a véleményem és mindegy a te véleményed is. Tényeket írtam le ami független ezektől.
Neked is szép napot kedves kommunista barátom! :-)
Előzmény: hawkeye (37) +1 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 10. 06. 16:09 | #40
Szerintem csak trollkodott egyet így hét elején, nem gondolta ezt ám ő komolyan....remélem.:)
Előzmény: tjunior (39) 0 VÁLASZ
tjunior 2014. 10. 06. 16:06 | #39
Mindenképpen érdekelne a Holokamu ( még hogy Holokauszt, az ilyenekre vigyáz) múzeumokra elköltött több százmilliárd forint. Valami konkrétumot írhatnál.
Előzmény: hawkeye (38) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 10. 06. 15:13 | #38

Érdekes, hogy a holokauszt múzeumok, emlékhelyek tömkelegébe invesztált százmilliárdok senkinél sem verik ki a biztosítékot.
Ha már a funkcionális hasznosságnál tartunk.


-3 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 10. 06. 15:10 | #37

Ez a te véleményed, kis hasbara. Én másképp gondolom. Kellemes hétfő délutánt neked!
Előzmény: izé012 (32) -2 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 10. 06. 09:51 | #36
Attól mert többször "stadionka"-nak nevezed, még nem lesz az. A tervek és az eddigi előzmények szerint ez egy baszott nagy, drága, magyar viszonylatban egy luxusstadion lesz. Amit rá kívánnak költeni "aprópénz"-t is ezt igazolja.

Már ott kezdődik a probléma, hogy láthatóan részedről teljes érdektelenség mutatkozik hazád, embertársaidat helyzetét illetően. Neked és a hozzád hasonlóknak egy a lényeg. Legyen stadion, ahol hétvégén óbégathatsz, utána sörözhetsz egyet, ezzel kielégítve a heti kulturális igényedet.
A másik gond pedig az, hogy nem vagy képes átlátni a szitán, azt hiszed, hogy azokat, akik ezt a létesítményt felhúzzák, egy kicsit is érdekli a te vagy a többi lakos véleménye, helyzete, igénye.

Azt gondolod, hogy itt valaki is tőled, tőletek sajnálja a stadiont, a szórakozási lehetőséget?Egy fenét.
Csak igazságtalan és felesleges beruházás.
Nem gondolom, hogy ha nem épülne meg a stadion, akkor az egészségügy valamelyik területe kapná meg ezt az összeget, de ettől még őrültség.
Ebből a pénzből nyugodtan fel lehetne építeni nektek oda még egy mozit, egy színházat, egy fürdőt, egy diszkót vagy egy szolíd sportkomplexumot, focipályával, futókörrel, kis uszodával.
Érted már mi a probléma?
A jelenlegi kormány nem az életkörülményeden, kulturális helyzeteden kíván javítani, hanem egy beruházás keretén belül nyerészkedik, miközben kihasznál benneteket, minket és egyeseket hülyére vesz.

Sajnálatos tény, hogy neked ott, azon a településen a szórakozási igényed a focimeccs nézésében kimerül. Mert attól, hogy nincs lehetőséged másra(bár már önmagában ez is hülyeség), még az igényeidből nem kéne alább adni.
Te tényleg azt hiszed, hogy Budapesten vagy más nagyvárosban másból sem áll az átlagpolgár élete, mint hogy szórakozni, mulatni jár? Elárulom neked, hogy mi is csak nagyon ritkán tehetjük meg, hogy elmenjünk egy színházba, moziba, sporteseményre, kirándulni, múzeumba vagy étterembe. Pedig lehetőség lenne, csak az idő és a pénz hiányzik legtöbbször.

Szóval el vagy te tévedne, ha úgy látod, hogy ettől a stadiontól majd fellendül Kisvárda kulturális élete és idegenforgalma. Arról már nem is beszélve, amit Stickhorse is említett. Ezt a kecót majd valamiből, valaki(k)nek fenn kell tartani. És elárulom, hogy az nem az állambácsi lesz.
Előzmény: Gamedog (33) +2 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 10. 06. 07:29 | #35
Tök jogos, kapjon Kisvárda stadiont, mert megérdemlik, már csak a puszta létezésükkel, de kaphatna akár tiszamucsabaszomfelső is új stadiont, sőt, tovább megyek, stadiont minden 50 főnél nagyobb települsére, és minden kerületbe, ha más nem a plázák tetejére. Végülis jól megy a foci is, pénz is van dögivel az országban, nem is tudnánk másra költeni. És amikor már minden koszos falu szélén lesz egy csilivili stadion, akkor csodájára járnak majd a külföldiek is és tódul majd a népség és eszi majd a debrecenit meg a lángos, és lesz itt fellendülés kérem.

Amúgy meg ez a az egymilliárd forint 900 ember egy évnyi bruttó minimálbére, szóval ne sajnáljuk már, minden községben nevezzünk ki egy embert, aki az évben lemond a fizetéséről, és így rengeteg új szép stadiont építhetünk, fellendül a betonbiznisz is, a szállítás, meg minden. Vagy ez az egy milliárd forint egy nagyobb kórház egy havi ellátására elég csak, de mint tudjuk az egészségügy is jól van. Oktatásra se kell költeni ezt a pnézt, mert ott is annyira jó minden, hogy már külföldre osztjuk az iskolasegélyt, meg már a határon túliakat okosítjuk, nekünk akkora már a fejünk.

Tényleg annyira egy élhetetlen, mocskos irigy népség vagyunk, hogy egy sajnáljuk Kisvárdától a stadiont!
Előzmény: Gamedog (33) +1 VÁLASZ
justil 2014. 10. 05. 23:13 | #34
Na, csak kibújik a szög a zsákból a végére. Nézd el nekem, ha erre a szintre nekem már nincs kedvem lealacsonyodni.

Csak annyit, hogy szerintem az ilyen hozzászólásokat látván a külföldön dolgozók fájó szívvel, de még biztosabban érzik, hogy nem nagyon "kell" hazajönni.
Előzmény: Gamedog (33) 0 VÁLASZ
Gamedog 2014. 10. 05. 20:35 | #33
[Komment megjelenítése...]
Előzmény: justil (31) -8 VÁLASZ
izé012 2014. 10. 05. 19:15 | #32
Nem tudom feltűnt-e neked de stílusról beszéltem nem konkrét kifejezésekről. Attól h esetleg nem használsz trágár kifejezést hanem behelyettesíted mással avagy hasonlatot használsz helyette még a stílusod közönségesebb a legtöbb itteni fórumozónál.

Egyébként meg a fórumtárs 'baszki' kifejezése ami láthatóan indulatszó volt és nem sértés semmivel sem trágárabb az adott szövegkörnyezetben mint amikor te 'génhulladék'nak vagy 'undorító férgek'nek nevezel embereket nyilvánvaló sértő szándékkal. Ennyit erről. :-)
Előzmény: hawkeye (21) +2 VÁLASZ
justil 2014. 10. 05. 18:59 | #31
A fiatalok menekülnek Kisvárdáról?!?!? Az egész országból menekülnek, ez nem tűnt fel? Hogy miért? Talán mert 15-25 év tanulás után ki akarják szúrni a szemüket havi 100-al?!

Ja, hogy stadionépítésre kell a pénz...az más. Meg aztán, így hogy nem csak focizni, hanem koncertezni is lehet benne, mindjárt más a leányzó fekvése. Így már teljesen jogos, hogy milliárdokat költünk rá, hiszen nem csak a jövő Maradonáit képezzük majd ki benne, hanem végre Oláh Gergő és Csobot Adél is eljuthat Kisvárdára, emelve ezzel a helyi kultúra színvonalát.

"Én nem sírok, hanem örülök"

"Nincs baj a fejemben"

Frászt nincs.
Előzmény: Gamedog (18) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 10. 05. 16:14 | #30

"Én azt gondolom, hogy Magyarországon egyetlen politikai erőnek sem kellene jelen pillanatban stadionépítéssel foglalkozni. "

Kompromisszumként elfogadva.... :)
Előzmény: Stickhorse (29) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 10. 05. 15:39 | #29
Én azt gondolom, hogy Magyarországon egyetlen politikai erőnek sem kellene jelen pillanatban stadionépítéssel foglalkozni. Ezek a stadionok a kormányzat kommunikációjával ellentétben elsősorban nem a tömegsportot, hanem az élsportot szolgálják, az élsportot pedig a kimagasló sportteljesítmény mellett elsősorban a gazdasági vetülete teszi élsporttá, tehát az, hogy pénzzé lehet tenni. Magyarországon ma a focit, mint élsportot nem lehet pénzzé tenni, akárhonnan csűrjük-csavarjuk a dolgot, ennek pedig az egyetlen oka az, hogy a magyar fociból hiányzik a kimagasló sportteljesítmény, a magyar bajnoki mérkőzések egyszerűen színvonaltalanok. A magyar sportéletnek jelenlegi formájában egyszerűen nincs szüksége ilyen mennyiségű és minőségű sportlétesítményre, a következő, tehetséges generációknak pedig majd ráérnénk akkor megépíteni azokat, ha már kineveltük őket, és bizonyították tehetségüket. Ha mindenképpen sportra szeretnék fordítani ezeket az összegeket, akkor fordítsák olyan sportágakra, amelyekben jelenleg is képesek vagyunk világszínvonalon teljesíteni, vagy ha mindenáron foci, akkor menjen az egész utánpótlásképzésre, vegyenek mezeket, bójákat, füvesítsék be évente kétszer az edzőpályákat, nyissanak focisulit, szerződtessenek profi sportmenedzsereket és edzőket, de ne építsenek stadiont azért a nagyvárosba, hogy a tehetségtelen csapatok szurkolói keménymagja szétverje, vagy kisvárosba, hogy a tehetséges kis csapatok szurkolói keménymagjának ne legyen pénze megvenni a belépőjegyet.
Előzmény: hawkeye (27) +3 VÁLASZ
tjunior 2014. 10. 05. 14:52 | #28
Istenem de naivak itt egyesek....ebbe a stadionba, ami valósan bele lesz építve, rá lesz fordítva, maximum a fele lesz az 1 milliárdnak, de lehet sokat mondtam és az összeg közelebb lesz az eredeti 120 millióhoz mint a 500-600 millához...ez itt a lényeg. 1-2 ember úgy látom meg is köszönné, hogy meglopják, csak szépen tálalják fel. Gondolkozzatok már. A felcsúti stadion egy férőhelyre levetített költsége több volt mint a Juventus Arénáé...
+3 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 10. 05. 14:25 | #27

Lényegében igazad van. Sőt, irigyellek kicsit, mert fel tudod mérni a realitásokat Magyarországon... :)

Komolyan: csak két alternatíva van. Vagy építenek, vagy azt a pénzt is ellopják a "menedzserek". Akkor inkább építsenek.

És hát nem lehet nem feltenni a kérdést: - Ha nem a Zorbánék, akkor kik? Merthogy a Lázárok, a Rogánok, a Simicskák,...stb. tevékenysége közismert. De ha nem ők, akkor a megbukott bűnöző banda? Azoknak csak a lopásra van eszük, egyébként mint a sötét éjszaka.
A Jobbik? Ha kormánytényezők lennének, Európa libsi része epilepsziásként vergődve sikoltozna. Mert a demokrácia csak addig demokrácia, amíg az ő kutyáik csaholása hallatszik csak...
Amerika meg rögtön ledrónozna bennünket....

Szóval akkor melyik hatalmi formáció lenne képes arányaiban okosan mérlegelni a stadionok és pl. az eü. intézmények építését?

Valaki meg tudná mondani? De ne úgy, hogy "ez ne!".

Előzmény: Stickhorse (23) 0 VÁLASZ
rermo 2014. 10. 05. 13:32 | #26
Egypártrendszer ... tömören .
Előzmény: komcsi (24) 0 VÁLASZ
rermo 2014. 10. 05. 13:28 | #25
Igen itt a fenntartáson van a hangsúly , mert EU-s pénzből fel lehet ugyan építeni , de mi lesz ha nem lesz EU vagy ha a fenntartásra nem ad pénzt . Ez nem úgy van , hogy " mindegy , nem kér kenyeret " ...ez nagyon sok kenyeret fog kérni majd a jövőben . Lejjebb olvasom a kisvárdai kommentelő örömét ... megértem , de mi lesz ha nem kap majd a települése közpénzt a fenntartásra és mondjuk helyi adót vetnek ki a helyi lakosokra stadiomadó néven ... ami nem szabadon választható lesz , mint a belépő hanem kötelező . A III . osztályban megfelelne egy olyan " stadion " is aminek az éves fenntartása nem 100 000 000 tétel .
Előzmény: Stickhorse (23) 0 VÁLASZ
komcsi 2014. 10. 05. 13:22 | #24
+1 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 10. 05. 13:16 | #23
Építenek is. Sportpályákat is, amennyire hallom. Szerintem is építsenek, de ne milliárdos stadionokat. Jobb helyeken olyanok akkor épülnek, ha igény és lehetőség is van a fenntartásukra. Igény lehet, hogy van, de lehetőség annál kevesebb. Néhány ezer forintos belépőkre nincs pénze Magyarországon tömegeknek, főleg nem a harmadosztályban. Az pedig a realitásokat nézve csak álom, hogy ezek a stadionok állandó helyszínei lesznek többezres koncerteknek, üzleti konferenciáknak, vagy akár csak helyi sporteseményeknek is. Sajnos igaz a mondás, ha a szart befőttesüvegbe rakjuk, attól az nem lesz lekvár, de ugyanígy igaz az is, hogy ha csak egy gyümölcsfám van, felesleges 3-ra való befőttes üveget venni...
Előzmény: hawkeye (22) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 10. 05. 13:02 | #22

Röviden: Építsenek száz sportpályát! Ezret!

Ráckeresztúron most épül egy drogelvonó. 12 - 16 év (!!!) körüli gyerekek számára.

A sport lehetősége talán segít, hogy páran nem jutnak oda. Hátha a focit választják inkább. És nem kell újabbakat építeni...

A politikusokról meg már jó párszor elmondtam mit gondolok.
hawkeye
hawkeye 2014. 10. 05. 12:55 | #21

Úri barátom, felajánlok neked annyiszor ezer pénzt, ahány trágár kifejezést találsz a több mint kétezer kommentem között. (A szó szerinti idézet nem ér!)

Ha nem találsz egyet sem, akkor viszont te 2 órát sétálsz a nyóckerben, a nyakadban egy táblával, amire nagy betűkkel rá van írva: "Utálom a cigányokat!"

Na, fogadunk...?

:)
Előzmény: izé012 (17) -1 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 10. 05. 12:05 | #20
Tudod, mikor válik majd visszatetszővé a kisvárdai beruházás? Amikor a Kisvárdán szárnyait bontogató tornyospálcai vagy gyürei fiatal szülei nem fogják tudni megnézni a fiuk meccsét, mert az új stadion belépőjegyét a gyerek iskoláztatása meg támogatása mellett már nem tudják kigazdálkodni a közmunkából.
Előzmény: Gamedog (18) +1 VÁLASZ
Gamedog 2014. 10. 05. 11:14 | #19
"Szomorú, hogy van olyan ember, akinek az a természetes, hogy "hát a politika is jól jár és jut a zsebükbe pénz". "

Nem nekem természetes ez hanem a politikusoknak és ez ellen te sem és én sem tudok tenni. 100% hogy lesz róla csámcsogás a médiában. Belátom azt is ha nem lenne városi kötődésű a miniszter akkor itt semmi sem történne.

Azokat a bizonyos sztárfocistákat én is elzavarnám a picsába.

Szerintem nálunk a stadiont nem csak focira fogják használni, mint már előbb is írtam.

A politikától próbálok minél távolabb maradni. Elnézést ha valakit megsértettem vagy felidegesítettem.
Előzmény: komcsi (16) 0 VÁLASZ
Gamedog 2014. 10. 05. 11:07 | #18
Nem jól értelmezted amit leírtam. Engem a politika sem érdekel. Fejlődik a város és ez jó az itteni embereknek. Fényévekkel volt elmaradva eddig a város. Nem tudom miből vetted, hogy siránkozom a nagyvárosi életért. Azért az egyetlen szórakozási lehetőség ne a kocsmázás legyen már egy ilyen városban. Mert eddig csak ez volt. A fiatalok menekültek innen. Még egyszer mondom, félreértettél. Én nem sírok, hanem örülök. Ezt a stadion szót mindenki félreérti. Nem csak a fociról fog szólni. Van nekünk 2-300 utánpótlás korú sportolónk. Lehet majd koncerteket, rendezvényeket szervezni ahol elfér 2-2500 ember. Nincs baj a fejemben, de a politika ellen nem tudok mit tenni. Ésszerűbb lenne ha népszavazást kezdeményeznék az építés ellen. Akkor szerintetek az 1 milliárdot majd kórházra meg oktatásra fordítják. Nem! Akkor se stadion nem lenne, se pénz.
Előzmény: justil (15) 0 VÁLASZ
izé012 2014. 10. 05. 10:56 | #17
Van annak valami utánozhatatlan bája amikor te hánytorgatod fel mások stílusát... :-)
Előzmény: hawkeye (13) +1 VÁLASZ
komcsi 2014. 10. 05. 10:36 | #16
Várom már, mikor lát napvilágot egy "csúnya" újságírótól, hogy melyik csókos érdekelt az 1 milliárd lenyúlásában! Persze a vezérüket hűen követő birkák majd azt is megmagyarázzák, hogy "uszítás", meg "hergelés"! Csak nem nekik is valami érdekük fűződik ehhez a nevetséges "beruházáshoz"? Magyarországon komolyan van olyan józan ember, aki szerint a focit kell támogatni, meg stadionokat építeni ennyi pénzből??! Amikor az ország túlfizetett "sztárfocistái" az antarktiszi pingvinek ellen is vereséget szenvednének?!
Szomorú, hogy van olyan ember, akinek az a természetes, hogy "hát a politika is jól jár és jut a zsebükbe pénz". Én inkább annak örülnék, ha az ilyen politikusoknak (függetlenül melyik oldalt "képviselik") egy kés jutna a hátukba, a velük szimpatizálóknak pedig egy lobotómia jutna.
+2 VÁLASZ
justil 2014. 10. 05. 10:24 | #15
Először is, nem vagyok pesti, vidéken élek.

Másodszor, "lehetne költeni másra"...nem csak másra, hanem fontosabbra! Ember, a politikusok ígyis-úgyis szétosztják a pénzt, és igaz, hogy nektek most lesz stadionotok, de annak a pénznek csak egy részéből, a többi része meg megy valakiknek a zsebébe.

Nincs szórakozási lehetőség? Miért, a szórakozáshoz mindenáron mozi, meg stadion kell? Várj, tegyük tisztába, tehát te azt szeretnéd, hogy olyasmi legyen az élet Kisvárdán, mint egy nagyvárosban, csak közben azon siránkozol, hogy nem nagyvárosi vagy, hanem kisvárdai?

Tudod te hány kisváros, meg falu van az országban? Építsünk mindegyiknek stadiont, hogy az emberek tudjanak szórakozni? Hajjajaj, van itt baj a fejekben.
Előzmény: Gamedog (14) +1 VÁLASZ
Gamedog 2014. 10. 05. 10:12 | #14
Igen, komolyan van arcom olyat írni hogy kell! Aki nem a keleti végen lakik az nem tudja mit jelent az itteni embereknek egy ilyen szórakoztató központ. Lehetne költeni másra is a pénzt igaz. De inkább stadiont ide mint a politikusok egymás közt szétosszák. Mi is jól járunk (lesz stadionunk) és a politikai is (jut a zsebükbe pénz). De ez mindenhol így megy. Felcsúton nem így ment? Itt a szegény szabolcsi "paraszt" (ahogy sokan hívnak bennünket) nem tudja hol kiszórakozni magát. Ebben a 16ezres városban nem volt eddig még mozi sem. 50 km-t kellett utazni egy mozi filmért. Na most lett két moziterem is és igenis örülnek az emberek, meg is van a nézőszám. ( Most kellett csinálni még egy mozitermet mert annyi sokan járnak.) Eddig itt csak a sport volt a szórakozási lehetőség. Vannak kimondottan jó támogatók és szerencsére jól fejlődik az utánpótlás képzés is.

Ebben a vitában csak az a baj, hogy én itt élek ti meg ott és nincs viszonyítási alapotok. Amikor a pesti rokonok jönnek ide, azt hiszik ez már Ukrajna. Nagyon le vagyunk maradva...
Előzmény: justil (10) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 10. 05. 09:22 | #13

Mondtam már a múltkor, hogyha csak ilyen cigányul tudsz kommunikálni, akkor beszélgess magaddal!!!

Előzmény: justil (12) -1 VÁLASZ
justil 2014. 10. 05. 09:05 | #12
"Pedig a kulturális, sport, és egészségügyi beruházások nem zárják ki egymást"

Persze, hogy nem. Csak normáliséknál van egy bizonyos fontossági sorrend, baszki.
Előzmény: hawkeye (11) +2 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 10. 05. 08:18 | #11

Ha jól értem, több szempontból (szórakozás, sport,...st.) is szüksége van a városnak egy XXI. századi stadionra.

Szerintem teljesen jogos.

Azzal meg ne foglalkozz, hogy páran csak vagylagosan (skatulyázva) tudnak gondolkodni, uszítja őket a Klubrádió, a Retekklub, ATV,...stb.

Pedig a kulturális, sport, és egészségügyi beruházások nem zárják ki egymást. Csak megfelelő emberek kellenek a koordinációhoz.
Előzmény: Gamedog (7) -3 VÁLASZ
justil 2014. 10. 05. 04:03 | #10
Rendesen felb*sztam magam a kommenteden.

Szerintem minden egyes stadionépítésre költött forint (nemhogy milliárd) totális, abszurd pazarlás. Akár Kisvárdán, akár Felcsúton, akár Pesten, akár Kiskunfütykösön építik.

Komolyan van arcod olyanokat írni, hogy ez most igenis kell, miközben az ország kb. a szakadék szélén áll, mert a politikusaink ott lopják szét, ahol tudják? Ahogy előttem írták, én sem egy új focipályát sajnálok tőletek...de egymilliárd ft-ért?

Előbb tegyük már rendbe a VALÓS problémáknak legalább mondjuk a tizedét, és akkor majd utána beszélhetünk a stadionok építésének szükségességéről, jó?

Persze örülhetsz, mert a stadionotok ezek szerint meg fog épülni. Egyúttal valahol, valakinek meg majd luxusvilla is kerül a karácsonyfája alá. Hurrá.
Előzmény: Gamedog (5) -1 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 10. 04. 17:54 | #9
Semmi gond, megértelek.
Viszont nagy különbség van aközött, hogy valamire tényleg szükség van, illetve hogy csak elhitetik a lakosokkal azt.
Gondolom az merő véletlen, hogy Seszták Miklós egyengeti a városka sorsát.
Kérdem én, hogy akkor ezen az alapon a többi hasonló helyzetben lévő város, település miért nem kap ilyen stadiont? Ott nincs a lakosságnak igénye az ilyen fajta szórakozásra?Kétlem.

Megértem, hogy fejlődő kisváros, ügyesen terelik a helyi focisták a lasztit. Szar a pálya?!Ok.Legyen, kapjanak egy normális füvespályát, edzőpályát, öltözőt, lelátót,kiskocsmát. Na de több száz millióért vagy egymilliárdért?!Fűtött stadion?Há' normális?
Nem arról van inkább szó, hogy az egymilliárdos beruházásból többet lehet zsebre tenni, mint a pár tízmilliósból?

Tudod mi bassza a csőröm. Hogy ez egy nagy átbaszás, nem több.És sajnos ezt sokan szépen bekajálják. Mert ezzel egy cseppet sem tesznek a magyar foci jövőjéért. Tudod mivel segítenének, támogatnák azt?Az utánpótlás segítésével, javításával.
Luxusstadionokat építünk, közben meg a serdülő, ifjúsági sportolóknak kilóg a lábujjuk a cipőből. Fűtjük a stadiont, de a gyerekeknek maguknak kell azt a mezt megvenni, amiben hétvégén pályára lépnek. Profi beléptetőrendszert használunk, de az edzés után nem tudunk a gyereknek egy kancsó teát adni.

Én 12 évig fociztam, voltam Budapest válogatott, a Fradival és a helyi csapattal rengeteg országban jártam. Siralmas volt látni, hogy mennyire le vagyunk maradva. Tudod miben?Felfogásban, hozzáállásban, akaratban, szorgalomban, alázatban, tehetségben. Ezen nem segít a csilivili stadion.
Saját pénzből vették,fizették a szüleim a cipőmet, a mezemet, az utazásaimat, az edzőtáborokat, a kaját-piát, a labdát, amivel a meccset játszottuk. A szülők vitték autóval a csapatot vidékre. Volt, hogy az edző hónapokig nem kapott fizetést.
És ez most sincsen másképpen...tudom.

Na látod itt a probléma. Meg ott, hogy a szomszéd kissrácnak másfél hónapot kell várnia egy kurva hallásvizsgálatra, addig meg járkáljon félig süketen.

Mert leszarnám én, hogy palotát húznak a füvespálya köré, meg arany wc kefét raknak a mosdókba, ha ezzel arányosan más települést, várost is fejlesztenének, ha közben más sportág is kapna megbecsülést, elismerést, támogatást, ha az oktatás és az egészségügy sem lenne a béka segge alatt, ha több lehetőséget biztosítanának a fiataloknak elkezdeni a saját életetüket és így tovább.
Előzmény: Gamedog (7) +5 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2014. 10. 04. 17:09 | #8
Szerintem még azt az "eredeti elképzelést" is érdemes volna szalonképesebbre faragni.
Gamedog 2014. 10. 04. 16:32 | #7
Elnézést ha elragadtattam magam. Itt most erre is nagy szükség van merem állítani. Nincs az embereknek szórakozási lehetőségük a városban. Sétáló utcánk lett, kórházunk épül-szépül, óvoda és bölcsőde épül, iskolák fejlődnek, orvosi rendelő épül. Sok panaszra nincs okunk. Remélem ez nem lesz erődítmény hanem egy ilyen kisvárosba illő stadion(ka).
Előzmény: FatSnakeFoot (6) 0 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 10. 04. 15:20 | #6
Én például személy szerint örülök, ha örülsz, örültök. Szerintem félreérted kicsit a dolgot. Önmagában azt senki nem sajnálja, hogy Kisvárdán stadion épül az már viszont megkérdőjelezhető, hogy valóban arra van e most a legnagyobb szükség ott is, csakúgy, mint Budapesten vagy más városban, településen.
Arról nem is beszélve, hogy ezek a barbárok nem tudják hol a határ. Ha már stadiont építünk, akkor olyan legyen, amit még a nyugati embör se látott. Kész erőd mindegyik stadion, csak úgy repkednek a milliárdok.
Nem lenne igény(nem tudom) ott nálatok is az oktatás, egészségügy,úthálózat, közlekedés fejlesztésére? Esetleg más szórakoztatóközpont létrehozása, több sportolási lehetőség?!
Annak ellenére, hogy köcsög pesti vagyok, engem a fradi stadion is felháborított. Mert minek?!
A 4-es metró már más tészta, annak örülök, hogy végre elkészült, sok ember mindennapjait könnyítette meg, lerövidítette az utazási időt.
Arról nem is beszélve, hogy van egy rakat más sportág, amiben sikeresek vagyunk. Míg a "focistáink" kész erődökben, hiperkomplexumokban kergetik a lepkéket, addig evezőseink összetákolt csónakokban, kajakokban, kenukban gubbasztanak és teljesítenek évről évre(hogy csak egy példát említsek).

Előzmény: Gamedog (5) +4 VÁLASZ
Gamedog 2014. 10. 04. 14:12 | #5
Én Kisvárdán élek és rendszeresen járok ki focimeccsre is. Nem szoktam politizálni, de a város és a környék lakosai támogatják a stadionépítési tervet. Amit az elmúlt 3-4 évben elért ez a csapat azzal kiérdemelték. Nem is beszélve a tavalyi és idei nézőszámról. Tavaly a másodosztályban első három helyen voltunk a nézőszámot tekintve. Több néző jár még így is meccsre mint az NB1-es csapatokéra. Pedig mi csak a harmadosztályban vagyunk. De itt legalább élvezhető a foci. El merném a csapatot küldeni a románok ellen és nem vallanának szégyent. Inkább itt egy stadion mint Felcsúton. Amúgy sem szeretem mikor Budapestiek és Dunántúliak sajnálnak egy kis fejlesztés a szabolcsi és borsodi régióból. Mi sem önszántunkból támogattuk (az adónkból) a négyes metrót, pedig sok szabolcsi soha életében nem is fog metrózni. Kell ez a kis stadion Kisvárdának!
hawkeye
hawkeye 2014. 10. 04. 11:09 | #4
Azok hergelnek benneteket, akik krőzusként élnek a ti verejtékes munkátokból.

Az a bajuk, hogy ez pénz most nem az ő zsebükbe megy.

MFOR. Az élősködők lapja... Marakodnak a koncon a hatalom ugyanilyenjeivel...
rermo 2014. 10. 04. 10:38 | #3
" nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás " ...aha ... értjük .
lo'ko''to'' 2014. 10. 04. 09:53 | #2
A szar nem lesz jobb attól, hogy díszdobozba rakják.
Amúgy Bödőcs Tibor egyik poénja nagyon idevág :D https://www.youtube.com/watch?v=9Ajdj6oRnb8 06:57-től kezdődik de előtte meg utána is kurvajó poénok vannak,
PabY 2014. 10. 04. 09:14 | #1
már meg se lepődök az ilyeneken