Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
Stickhorse 2014. 09. 29. 19:27 | #17
Nekem is megfordult a fejemben, de mégsem erre gondolok. Egy olyan alkalmazásra, ami tisztán mobil alapú, nem PC-s alapokra készült közösségi oldalakat kapcsol össze, és egyszerre kezel newsfeed jellegű infohalmazt, egy személyes névjegyet, és biztosít mindenféle kommunikációs lehetőséget. Lényegében egyetlen előnye lenne a mostani, mindent mindennel szinkronizáló megoldáshoz képest, mégpedig annyi, hogy a mobil eszköznek nem kellene minden szinkronizált felület appját tartalmazni és kezelni, hanem egyetlen alkalmazás vonná össze az összes funkciót.
Előzmény: vadonka (16) 0 VÁLASZ
vadonka 2014. 09. 29. 19:09 | #16
Már van ilyen app, Skype-nak hívják, de a Viber is kb ugyanez :)
Előzmény: Stickhorse (15) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 09. 29. 17:55 | #15
Bungle egy félmondatával rávilágított a lényegre. A Facebook "egyeduralmát" egy generációváltás döntheti meg szerintem egyedül, egy olyan generáció felnövekedése, akik más platformot találnak a kortársaikkal való kapcsolattartásra, az idősebb generációkkal pedig nem kívánják tartani a kapcsolatot Facebookon keresztül. Ennek a megvalósítására szerintem jobb esélye van egy mobilalkalmazásnak, ami nem a facebookos és e-mail fiókos kontaktokat szinkronizálja a telefonnal, hanem egy teljesen önálló rendszert hoz létre a mobilnévjegyek kezelésére.
vadonka 2014. 09. 29. 16:38 | #14
Néha néha eltévedek a tv-n a cartoon network, boomerang, stb. csatornákra. Elképedek milyen műsorok mennek amit a gyerekeknek szánnak. Egyik másik mesének szánt förmedvénnyel vallatni lehetne :)
Előzmény: bungle (13) +1 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 09. 29. 16:12 | #13
Hát igen, akkor még csak a tévében ment a bünti, nem a neten... ;)
www.youtube.com/watch?v=wI3GNufaQQU
Előzmény: vadonka (12) 0 VÁLASZ
vadonka 2014. 09. 29. 16:00 | #12
Mikor én voltam tini nem volt még internet sem. Sőt mobilom sem volt. Megbeszéltük a pajtásokkal a találkahelyünkön, hogy na akkor legközelebb mikor ütközünk és közben csak a suliban való kontakt maradt. Emlékszem, hogy az egyik osztálytársammal küldettem el a hugának írt szerelmes levelem mert a csajszi másik suliba járt :)
Ma ez már úgy nézne ki, hogy facebook-on megbököm aztán vagy visszabök vagy nem :)
Ennek a hanyatló nyugat tinijeiinek meg úgy sok sok tininek pont ez a közösségi média meg az internet tesz rosszat. A mi időnkben még nem volt olyan, hogy neten zaklatnak meg kiposztolnak rólam webkamerás képet ami miatt öngyi leszek... A suliban ment a cinkelés de vagy tűrte az ember vagy bunyó volt. Nem volt olyan, hogy na akkor majd jól elterjesztem rólad neten, hogy búza vagy meg ilyen zöldségek :)
Előzmény: bungle (10) 0 VÁLASZ
vadonka 2014. 09. 29. 15:54 | #11
Annó az iwiw meghívómra 3 hónapig vártam :)
Nagy kánaán volt, naponta léptem be. Mindenféle spinoff oldal indult az iwiw-el kapcsolatban. Halottak az iwiw-en pl :)
Tényleg mindenkit meg lehetett találni ott. Aztán mikor a facebook bejött a köztudatba akkor még csak külföldiek voltak zömmel, de jó pár olyan akit ismertem, beregeltem aztán egyre másra jöttek a többiek is. Az iwiw-et már csak hetente néztem, majd havonta, majd fél évente jó ha egyszer. Aztán egyszer csak jött az értesítő, hogy bezárják végleg. Akkor esett le, hogy jé oda is van accom :) Az iwiw tényleg csúnyán pofára esett. Pedig magasan volt tényleg. Volt egy arculatváltásuk, nem tudom pontosan, hogy miután az T megvette vagy előtte, de az ott nagyon nem tett jót. Sokan szidták miatta a fejlesztőket. Aztán kiderült, hogy a facebook dolgait akarták majmolni. Szerintem ott ment mellé a dolog nagyon. Az iwiw úgy volt jó és olyannak amilyen volt. Persze a reklámot meg a bevételt úgy nem hozta...A T-nek meg ugyebár nem az emberek érdeke a fontos hanem a pénz. De persze ez csak egy volt a sok más dolog miatt ami végett bezárás lett a vége.
Előzmény: bungle (8) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 09. 29. 15:50 | #10
Majd ráunnak az emberek a FB-ra is, ahogy már elég rég téma, hogy a "hanyatló nyugat" ;) tinijeinek már ciki a FB, nem véletlen kapálózik különböző felvásárlásokkal.
Előzmény: vadonka (9) 0 VÁLASZ
vadonka 2014. 09. 29. 15:45 | #9
Szerintem épp elég baj az, hogy az ismerősöm idegen. Facebook-on sem igazolok vissza vagy jelölök be senkit akit nem ismerek. A G+-on az ingress miatt voltam, de mióta beleuntam a játékba már nem használom a g+t sem. Megjegyzem az összes ottani csoport azóta facere költözött pont a g+ gyerekbetegségei miatt. Csak ugye a google erőltette annó, hogy ha már az ő termékét használjuk akkor igenis g+-on kommunikáljunk. Amint kikerült a béta meg az invájt only státuszból a cucc szépen szartak az emberek a google elveire és átmentek a facebookra :)
A g+-on is a képedbe nyomják a posztokat amikre nem vagy kíváncsi, meghívnak rendezvényekre ami baromira nem érdekel. A gond az, hogy amíg nem lépsz ki a körből vagy babrálod meg a biztonsági beállításokat addig ez ellen semmit nem tehetsz. Semmivel sem jobb mint a facebook. A google a gazdag kiskölök akit elfelejtettek a facebook nagy házibulijára meghívni ezért úgy gondolta csinál egy saját bulit. Nem jött be neki, csak a haverjai mentek el, a többiek csak benéztek aztán mentek vissza a facebook bulijára. Nics a facebook-al semmi baj sem. Nem kell észnélkül visszaigazolni minden marhát, nem kell észnélkül lájkolni mindent amikor az orrodba nyomja, hogy a nevedben megoszthat, és nem kell belépni mindenféle csoportba, meg nem kell telepíteni minden alkalmazást. Ha okosan használod akkor teljesen használható az egész. Nekem van egy accom ami ilyen szemetes cucc, játékokba használom a sok ismerős miatt, stb. De ott minden létező dolog le van tiltva, senki nem írhat nekem, senki bejegyzését nem látom. A másik accom ami a valódi énem takarja ott csak olyan van az ismerőseim között akit tényleg ismerek és nincs szétspammelve vagy szemetelve az oldal. A facebook ocsmányságait meg a social fixel plugin tökéletesen javítja. Igen fejben kellene rendet tenni de azért, hogy okosan kellene használni a közösségi oldalakat. Az, hogy melyiket igazából mindenkinek az egyéni döntése. Ha Z-nek a g+-on van minden haverja akkor neki az is meg fog felelni, Y-nak viszont facebook-on vannak a haverjai ő nem fog g+-t használni. A g+ pedig a google görcsös igyekezete ellenére is lefelé ível.
Előzmény: Errtu (6) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 09. 29. 15:42 | #8
Anno a Gmail is így indult, annak jót tett a hype körülötte, eleinte "cool" volt egy gmail-es cím.
iWiW is meghívós volt, ott talán túl sokáig húzták ezt a dolgot (pedig emlékszem volt, amikor még pénzért is kínáltak iWiW-es meghívókat, LOL!) és annak nem tett jót.
Nehéz eltalálni az arányokat, meg hogy meddig játsszák ezt a meghívós dolgot...
Előzmény: Errtu (7) 0 VÁLASZ
Errtu
Errtu 2014. 09. 29. 15:33 | #7
A diaspora* is így indult, de ott valamit elszúrtak. Talán nagyobb hírverés kellett volna neki és kevésbé elhúzódó fejlesztés.

Egy béta oldal jelenleg még, tesztelés alatt. Persze, hogy kong az ürességtől, ha csak kínkeservvel kiosztott meghívókkal lehet nagy nehezen bejutni. Ha valamin, akkor lehet, hogy ezen fog a dolog elhasalni. Ha megnyitnák, özönlenének az emberek (ahogy szeretnének is özönleni, ha hihetünk az infóknak), és nem lenne kérdés, hogy mire használják.
Előzmény: bungle (2) 0 VÁLASZ
Errtu
Errtu 2014. 09. 29. 15:29 | #6
Nem az a baj, hogy nem nyújtanak olyan extra szolgáltatást, amit a FB nem nyújt, hanem nemes egyszerűséggel az emberek lusták.
Ez a nagy helyzet.
FB-n ott van minden ismerőse, aki ellátja őt cuki cicás képekkel. Ha át is néz egy másik platformra azzal az a baj, hogy nincs ott minden ismerőse, nincs ott az összes cicás, idézetes kép, ami FB-n is várja a belépés után.
Az a baj, hogy a közösségi oldalakon még mindig a megszokott rokon, kolléga, volt iskolatárs sablon megy. A magyar G+ közösség pl. nagyon jó példa arra, hogy létezhet úgy közösségi oldal, hogy minden jelenlegi ismerősöd "idegen" számodra. (a haldokló szellemváros dumát meg konkrétan visítva röhögjük ki)

Igazából fejben kellene az embereknek kicsit változtatni a dolgokon és kiderülhet, hogy kurva jól működik a dolog. A platform meg mindegy.
bungle
bungle 2014. 09. 29. 15:24 | #5
Vkontakte.
Előzmény: vadonka (4) 0 VÁLASZ
vadonka 2014. 09. 29. 15:10 | #4
Egy pár tényadat mielőtt azt hiszitek a levegőbe beszélek:
myspace, diaspora, friendster, mylife, iwiw, stb... sőt még a google+ is

ezek mind mind meghaltak, vagy lassú haláltusájukat vívják éppen a facebook megdönthetetlen egyeduralma miatt.
ha a nagy google is kudarcot vallott a g+-al (mert kudarc lett az elvárásokhoz képest) akkor mit is akar az elló?
vadonka 2014. 09. 29. 15:04 | #3
Olyan messze még a facebook halála, hogy ez az ello hamarabb hal meg. Most komolyan mit akarnak amikor a facebook minden más közösségi médiát lenyomott a piacról? Ha nem nyújtanak valami forradalmian új dolgot amit a facebook nem akkor hamvába holt az egész. Az, hogy "letisztult" nem forradalmi újítás, ezen kívül semmivel sem több vagy másabb mint a face. Leült pár coder, hogy na akkor írunk egy közösségi oldalt mert az embereknek már tele a t*ke a facebookal. Ez nem így működik :)
Persze szép próbálkozás, meg álmodni lehet nincs is azzal baj, de ez eleve kudarcra van ítélve.
Ha a célközönség a hipszterek akkor meg főleg halott az egész ügy...
bungle
bungle 2014. 09. 29. 13:30 | #2
"Egyelőre az Ello üzenőfalon olyasmi a hangulat, mint a Lost sorozatban az elhagyott szigetre kerülő utazóké. Furcsa, szabad érzés, de igazából senki se tudja, mihez lehet itt kezdeni, és hogyan tovább. A jelenlegi állapotokat tökéletesen illusztrálja az engem meghívó ismerős, akinek a meghívóért sört helyeztem kilátásba, ő pedig egy Facebookon létrehozott eseményre invitált az itóka elfogyasztására. Szóval, majd néhány hónap, vagy jó esetben év után meglátjuk, jól érezzük-e magunkat hajótöröttként a szigeten, jobban tetszik-e nekünk, mint az általunk már jól ismert civilizáció, vagy azért inkább hazamennénk."
Előzmény: Errtu (1) 0 VÁLASZ
Errtu
Errtu 2014. 09. 29. 13:28 | #1
"és még nagyon nem tudjuk, mire is jó igazán."

Sajtreszelésre bazdmeg! :D
Mégis mire lenne való egy közösségi oldal? :D