Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
vadonka 2014. 09. 26. 13:36 | #23
Ez pont olyan mint az, hogy nem minden cigány bűnöző de egy rétege az és emiatt a magyarok döntő többségében az az előítélet van, hogy mindegyik az. A rendőrökről is kb. ugyanígy gondolja egy jókora réteg, hogy egy (valahol) szükséges de rossz. Sajnos ez az ország pont nem az ahol a rendfenntartó erőre büszkék lehetnénk. Én meg ugye itt élek szóval nincs viszonyítási alapom más országok rendőreihez képest a miénk jó vagy rossz. Viszont abban igazad van, hogy az előítélet az rossz dolog.
VincentScarelli
VincentScarelli 2014. 09. 26. 11:54 | #22
Az elejét nem is vitatom, elbaszták, ennyi. Viszont az előítéleteket nem szeretem. Azért nem szeretem, mert általában olyanokon csapódik le akik pont nem érdemlik meg.

Említetted, hogy téged szívattak a rendőrök, viszont amikor te kértél segítséget akkor elhajtottak. Nem szép dolog. Valahol talán meg is értem, hogy ez nem sok pozitív élményt hagyott benned és emiatt nem szívleled őket. Viszont feltételezem, hogy ez egy adott kapitányság kedves munkatársainak a hozzáállását tükrözi. Akkor miért utálod az összes rendőrt mikor az a 2-3 vagy akár 5 némber max. az egymilliomod százalékát teszi ki az összes rendőrnek? Azért, mert szopattak pl. Debrecenben, miért utálod a pécsi rendőrt? Vagy a németet, vagy akár a brazilt? Érted már? Lehet találkozni normális rendőrrel és féreggel is. Én mindkét fajtából ismerek viszonylag sokat és úgy gondolom, hogy nem lenne fair dolog ha a pár köcsög miatt utálnám a rendes embereket is. Mikor ilyet hallok egy magát tanult, értelmes embernek beállító figurától mindig megkérdőjeleződik bennem az adott személy valóban annyira tanult és értelmes-e mint amennyire gondolja magáról. Remélem nincs harag, de ezt le kellett írnom. Szerintem érdemes elgondolkodni ezen.
Előzmény: vadonka (21) 0 VÁLASZ
vadonka 2014. 09. 26. 10:29 | #21
Nem :)

Amúgy nézz meg bármilyen videót profi rendőri intézkedésről, 2 perc alatt jönnek, fognak, visznek. Nincs ilyen, hogy 3 percig csak bírkóznak a földön 1 szerencsétlenen. Sanszos, hogy gyakorlatlan volt mindhárom ezért is szerencsétlenkedtek ennyit. Az előítéletem a zsernyákokkal szemben pedig nem alaptalan. Számtalanszor szivattak már meg jogtalanul piti dolgok miatt de amikor én kértem segítséget akkor meg el lettem hajtva, hogy piti ügyekkel nem foglalkoznak. Tudnak foglalkozni piti dolgokkal csak akkor amikor szivatni kell valakit, ha dolgozni kellene akkor már derogál. Ezért is megy fel a pumpa amikor ilyen köcsög rendőrökről látok videót.
VincentScarelli
VincentScarelli 2014. 09. 25. 20:08 | #20
Minden bizonnyal te nagy spíler lehetsz és egyik kezedet a seggedbe dugva megoldasz ilyen helyzetet. Sőt, intézkedéstaktika-instruktor vagy másodállásban, de csak ha nem hívnak a régi SWAT-os cimbik 1-1 mellékes melóra, mi?

Nem védem a rendőröket, mert tényleg bénák voltak és elkúrták az intézkedést, de nem kevés előítélet sugárzik a szavaidból és amilyen magabiztossággal és arccal osztod itt a tudást abból tanulmányt lehetne írni. Nem gondolkodtál még rajta?
Előzmény: vadonka (19) 0 VÁLASZ
vadonka 2014. 09. 25. 14:58 | #19
A tömeg a nemtetszését próbálta kifejezni az intézkedés miatt. Nem tudni mi volt az előzménye, mennyire rendőri túlkapás és mennyire jogos. Viszont ha nem volt jogos már a leteperés sem akkor az amit csinált a kopasz rendőr az szimplán emberölésnek minősül. Sehol nem volt ő közvetlen veszélyben ahol olyan önvédelmet kellett volna alkalmazzon ami halált okoz. Senki nem támadott neki fegyverrel. Egyszerűen ki akarták ütni a kezéből a paprika sprayt amit balfék módon tömegoszlatásra akart használni de csak a saját kollégái szemébe sikerült fújnia vele. Az ilyen gyökér igenis legyen egy íróasztal mögé dugva valami huszadrangú rendőrőrsön és ne adjanak a kezébe éles fegyvert mert ön és közveszélyes. Egyik rendőr sem védte a hátát. Hátulról úgy le lehetett volna ütni mindet egyszerre, hogy csak nyalták volna a betont. Még azt se látták volna ki tette. Amatőr volt az egész. A csávó aki próbált hősködni meg már nyilván nem tanulhat belőle, hogy a hülye rendőr közelébe se szabad menni amikor fegyverrel hadonászik. Brazíliában amikor naponta ölik le a őket fogyóeszköz a rendőr, ezért van ennyi retardált rendőr ott az utcákon is. Mondjuk nem mintha máshol nem lenne, de ott nagyon :)
Előzmény: HoPpY (12) 0 VÁLASZ
Mimis 2014. 09. 25. 08:50 | #18
Alap dolog, hogy nem állok neki egy olyannal hadakozni, akinél éles, vélhetően kibiztosított lőfegyver van.
Hiába volt az "árusnak" vélt, vagy valós igaza, egészen egyszerűen idióta volt.
alapjában véve a rendőrök körül keringő népség magának keresi a bajt. (lehet, hogy viszi őket a csordaszellem, de akkoris)
Elég csak megnézni a postképet. (a főoldalon, nem itt a videónál) Ott van a sárga gatya+ fehér pólós emberke. Mit látsz rajta? Első sorba verekszi magát, közel a spray-t és fegyverét szorongató rendőrhöz, egyik kezében fogja a telefonját, másikat meg védekezésképpen/nyugtatásképpen tartja maga elé... tudja nagyon jól, hogy szar helyen van rossz időben, de csakazértis az első sorban van.
Az ilyenre mondom én azt, hogy sajnos ugyan, de megérdemli.... :(
Fever 2014. 09. 25. 00:19 | #17
Most viccelsz... ilyen letezik? ez nagyon durva, eszem megall.
Tóth József 2014. 09. 24. 21:28 | #16
Nem semmi. Lehet, hogy sok a rendőr Brazíliában, azért adnak nekik ilyen fegyvert? Vagy ott még van korkedvezményes nyugdíj? :)
Travis Kestrel
Travis Kestrel 2014. 09. 24. 20:07 | #15
1. A csőtorkolatot mindig biztonságos irányba fordítjuk
2. A Taurus 24/7-es fegyver (amivel a rendőr hadonászik) egy fatális és nem utolsó sorban életveszélyes hibájára pont nemrég derült fény. Közel 100.000 darabot hívtak vissza.

http://www.liveleak.com/view?i=a84_1395261848 tekerjétek a videót 1:20-ra (érdekes hogy a videó is brazil)
HoPpY 2014. 09. 24. 20:06 | #14
Persze aztán rájöttem, hogy csak poénnak szántad..:D Amúgy van olyan ismerősöm akit néha részegen jobb lenne hátra hagyni, de akkor ki tudja mibe keveredne..:D
Előzmény: Élien (13) 0 VÁLASZ
Élien 2014. 09. 24. 18:12 | #13
Jól van na. Nem kell túlságosan a szívedre venni.
Én csak a 'barátot, piát hátra nem hagyunk' elv híve vagyok... :D

Előzmény: HoPpY (12) 0 VÁLASZ
HoPpY 2014. 09. 24. 16:25 | #12
"Szaladok" is. Te meg majd végignézheted ahogy lelőnek egy embert. ;) Sose értettem mi abba a jó ha körül állják az emberek a tragédiát.

Amúgy vadonka: Mindenki általánosít, csak ez egy csúnya szó, embercsoportra használva legalább is, ezért mindenki elítéli. Te a rendőröket általánosítottad én meg az őket körülvevő tömeget. Sose értettem miért jó az ha végignézik ahogy egy embert meghurcolnak, ha tenni akarnak valamit tegyenek. Esetünkben szomorú következménye lett.
Ha ott állok nem lesz attól nekem se és nekik se jobb, ha nem tévedek.
Előzmény: Élien (11) 0 VÁLASZ
Élien 2014. 09. 24. 15:25 | #11
Szaladjál csak bátran! :D

Előzmény: HoPpY (9) 0 VÁLASZ
vadonka 2014. 09. 24. 15:16 | #10
Ne általánosíts :) Nem az emberek nem tudnak logikusan gondolkodni, a rendőrök. Az emberek többnyire tudnak, a rendőr nem. Vagy legalábbis aki tud logikusan gondolkozni az nem megy rendőrnek :)
Látszott a kopasz csávón, hogy a rangja valahol a szarosgatyás kopasz és a balfasz tizedes között lehet. Annyira orbitálisan amatőr módon van az egész szituáció kezelve, hogy az már fáj. A kopasz gyökér nem egyszer saját társai felé hadonászott a fegyverével. Az ilyennek nemhogy fegyvert nem adnék de játékpisztolyt is csak épeszű ember jelenlétében használhatna.
Előzmény: HoPpY (9) -3 VÁLASZ
HoPpY 2014. 09. 24. 14:40 | #9
Én már akkor elszaladtam volna, ha látom, hogy ez a munkáját nagyon jól végző rendőr előkapja a pisztolyt. Szerintem hülye volt, aki meghalt, persze nem érdemelte meg. Lehet hogy haverja volt és igazságtalanul fogták le, de ha már pisztollyal hadonászik, ilyen ökör módra, nem fogom megpróbálni elvenni a paprika-sprayt....

Meg legalább a pisztollyal próbálkozott volna. Nem is értem minek neki a paprika spay, majd jól lefújja vele vagy mi???

Sose értettem hogy az emberek miért nem tudnak logikusan gondolkodni. Tisztelet a kivételnek!
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 09. 24. 14:24 | #8
A fene tudja...
Innen monitoron keresztül nem tűnt olyan hatalmas tömegnek. A töketlenkedésnek volt inkább köszönhető a később kezelhetetlenné vált szituáció.
De tény, hogy úgy, ahogyan leírtad egyszerűbb lett volna.
Előzmény: Tooni (6) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 09. 24. 14:14 | #7
Hát nem tudom. A fickó mire számított? Ott a rendőr kezében a fegyver, eleve tök idegek, mert ott zsong körülöttük a nép. Ki tudja honnan indult a sztori, miért teperték le a fickót. Az is látszik, hogy a kopasz tök amatőr, mert hogy a hátát nem védi, hátulról ezerszer leüthették volna az összes rendőrt. Szóval ideges, fegyverrel hadonászó rendőrnek a kezéből ne akarjuk már kivenni a gázsprét. És amúgy el tudom képzelni, hogy Brazíliában ahol azért van bűnözés meg favellák meg minden, a rendőrök nem szaroznak.

Amúgy nem értek hozzá, de tényleg eléggé amatőr egy intézkedés volt ez. A fickót is nem tudták leütni megbilincselni és elszállítani két perc alatt? Meg ez a védekezés....

De a legjobb az egészben, hogy nem segít senki senkinek, csak videózik a sok barom. De legalább mi így megnézettük.
Tooni 2014. 09. 24. 14:14 | #6
"Amennyiben az intézkedést megfelelően felkészült rendőrök végezték volna"
és lettek volna legalább húszan ugye, sisakkal, pajzsokkal, no meg egy vízágyú is, nem?
Előzmény: FatSnakeFoot (4) +1 VÁLASZ
Tooni 2014. 09. 24. 14:12 | #5
"Ennek ellenére nem hiszem, hogy a megfelelő büntetést kapta. "
Ez nem büntetés volt, hanem önvédelem.
Előzmény: FatSnakeFoot (4) 0 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 09. 24. 14:10 | #4
Én is úgy látom, hogy fogalmuk sincs a kékeknek, hogy mit is kellene csinálni. Vagy ha fejben tudják is, a kivitelezés elég gyalázatosra sikeredett. Eleve mi az, hogy hárman nem tudnak egy embert megbilincselni? A paprika spray kézi változata tökéletes lehet közelről arcba, de nem tömegoszlatásra és több méterről. Konkrétan sikerült lefújnia az intézkedő kollégákat.
Amennyiben veszélyben érzem a saját és társaim testi épségét, emiatt fegyvert rántok, akkor azzal ne kalimpáljak rendszertelenül, össze-vissza.
Megmondom őszintén én hiányoltam a figyelmeztető lövést is, illetve a támadót felszólítom, majd magabiztosan ráfogom a fegyvert. Ha nem hátrál, akkor lábon, vállon lövöm.
Persze tudom, ez élesben teljesen más, könnyű a székből okosnak lenni, de feltételezem kapott megfelelő kiképzést, a munkára alkalmasnak találták.
Az árus hülye volt, meggondolatlan, hibát követett el. Ennek ellenére nem hiszem, hogy a megfelelő büntetést kapta. Amennyiben az intézkedést megfelelően felkészült rendőrök végezték volna, az ürge még most is élne...egy kényelmetlen cellában.
Előzmény: Slarioux (1) +3 VÁLASZ
Tooni 2014. 09. 24. 14:09 | #3
így kell tömeget oszlatni kérem.
balogh predator 2014. 09. 24. 13:45 | #2
Nem vagyok a rendőrök oldalán, de nehogy már egy civil lefegyverezzen egy rendőrt. Gondolom látta a fickó a rendőr kezében a fegyvert, miért kapott oda? (meg lesz az 5 mínusz, eme átgondolatlan hozzászólásomért vajon?)
+6 VÁLASZ
Slarioux 2014. 09. 24. 13:28 | #1
Nézni is rossz, amit a rendőrök csinálnak.. Pláne amit a pisztolyos csinál. Jópárszor ráfogta a saját kollégáira is a fegyverét, folyamatosan kontrollálatlan a fegyverkezelése. Az egész intézkedés egy katyvasz. Kíváncsi volnék mit szólna az itthoni nyomozó ügyészség egy ilyen intézkedéshez.
+1 VÁLASZ