Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
bungle 2014. 08. 12. 00:10 | #12
Stickhorse 2014. 08. 07. 19:12 | #11
Ez megint csak azoknak volt újdonság, akik azt gondolják, hogy a csirkemellet filézve, vákuumfóliázva takarítják be a domestosszal áztatott földekről. Az emberi szervezet tökéletesen alkalmas a cikkben megemlített alapanyagok feldolgozására, az pedig a naivitás tetőfoka, ha valaki azt gondolja, hogy a felvágottak alacsony zsírtartalmú színhúsból készülnek.
+2 VÁLASZ
T1B3R1U5 2014. 08. 07. 15:12 | #10
Engem inkább az zavar, hogy a hulladékot arany áron mérik!
A Sága és Pick prémium párizsik, amikben talán még hús is van, bár ezt félve merem kijelenteni 2000-2500,-/kg áron forgalmazzák! Nézzétek meg, hogy az akciósnak mondott 10dkg-s szeletelt és előre csomagolt felvágottak 200 forintért vannak, a nem túl neves húsüzemek címkéjével ellátva... Ez a baj! A semmiért fizetsz nagyon sok pénzt!
Akkor inkább úgy vagyok vele, hogy a 2000 forintot elköltöm jó esetben 1,5 kg csirkemellre (amit szintén csalással, víz és tömegnövelők használatával tesznek szebbé és kívánatosabbá - de most ne ez elegyen a lényeg) és azt sütöm meg fűszerekkel tepsiben vagy olíva olajon. Azt szívesebben megeszem akár szendvicsként, egy ropogós bagettben elhelyezve salátával is... és azon felül, hogy arról már több fogalmad van, hogy mit tartalmaz az a húskészítmény (szója és mindenféle tartósító mentes) még jóval kedvezőbb az ára is!

De természetesen alkalmanként én is fogyasztok párizsit és egyéb felvágottat.
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 08. 07. 15:07 | #9
és az úri kaják: http://www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20130831-fizetne-otmilliot-egy-vacsoraert.html
itt a római ételek azért megérnek egy misét, még ha iromány is, illetve lentebb a kerti sármány elkészítése, és fogyasztása.

és akkor hol van még a kacsatojásból kiszürcsölt embrió kacsa, a fókába töltött rohadt madár, stb. stb. a parizer tök guszta és kulturált étel. Legalább nem néz ki rosszul, és még mellbimbót is neveztek el róla.
SilAsh 2014. 08. 07. 15:06 | #8
Csóró Civet, ott szomorkodik a ketrecben, ahonnan aztán néha előkapják, hogy megtömjék kávébabbal, mint a libát. Kávé készül, hogy aztán azok asztalára kerüljön, akik megtiltják Rózsi nénének, hogy libát tömjön...
Köszi a linket.
Előzmény: leha (7) 0 VÁLASZ
leha 2014. 08. 07. 14:47 | #7
kopi luwak
valami cibetféle
http://en.wikipedia.org/wiki/Kopi_Luwak
Előzmény: SilAsh (6) 0 VÁLASZ
SilAsh 2014. 08. 07. 14:12 | #6
Mindettől nem lesz pénzem továbbra sem téli szalámira, vagy egyéb jócskán megdrágult hungarikumra.

És ha már a gusztustalanságoknál tartunk.
-Fecskefészek leves? - Drága sznob kaja..
-Ha már itt tartunk: Védett énekes madarak halomra ölése és a nyugati "fejlettebb" országba csempészése. Igaz, ez inkább undorító, mintsem gusztustalan. De van még ötletem:
-A (talán, de valaki kijavít, ha akar) valami maki által félig megemésztett aztán kisz*rt kávé bab... nem olcsó ez sem.
-Van ilyen tiltott sajt, de azért sokan szeretik, amit úgy érlelnek, hogy legyekkel köptetik be, és a kukacok rágják.
-Nekem még a kaviár gondolata is gusztustalan....
Biztos van még ilyesmi dögivel.

Szóval mindenki ilyesmiket eszik, csak van aki kényszerből, és van aki úri jó dolgában...
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 08. 07. 13:43 | #5
És akkor a disznóról ne is beszéljünk!
Előzmény: leha (4) 0 VÁLASZ
leha 2014. 08. 07. 13:37 | #4
ja, ami meg még elgondolkodtatóbb, hogy van ugye a rohadó komposzt, amit eszik a giliszta (ha még nem hánytál, olvass tovább). a gilisztát megeszi a csirke (aki a térdig tyúkszaros udvaron fetreng és a giliszta belei is tele vannak gilisztaszarral. és akkor te ezt a csirkét eszed meg ... az milyenmá
nagydee
nagydee 2014. 08. 07. 13:23 | #3
hát én rendszeres párizsi fogyasztó és vásárló vagyok, és sosem a legdrágábbat veszem, de még sosem találkoztam a cikk végén kiemelt három kifejezéssel, pedig mindig gondosan átböngészem a címkéket.
most akkor vagy nem írják rá, vagy ez megint csak valami hiszti...
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 08. 07. 13:09 | #2
Én sem értem ezt az állandó rinyálást. Aki finnyás, az ne egyen ilyen készítményeket, aki pedig eszi, az egy ilyen cikk után is meg fogja enni. Hány generáció felnőtt a virslin, fasírton, párizsin és mindenkinek 5 feje lett tőle. Van benne vér, velő, izületi nedv...fúúúj. De a sült vért és a rakott velőt lapátolják magukba, illetve a nedv az biztosan kikerüli a csirkecomb és mellrészét, amit utána külön csomagolnak.
A vidéki ember simán megeszi az állat szinte minden részét, sőt egyes részeket a "menő" éttermek különlegességként raknak étlapra(szem, velő, here, taréj).
Nem mondom, hogy a 200Ft/kg-os áron árult párizsit kell megvenni, de nem gondolom, hogy egy elismert, ellenőrzött vállalat által feldolgozott és forgalmazott terméktől kergemarha kórt kaphatnék egyik percről a másikra.
Kíváncsi lennék, hogy a cikkíró mi a sz@rt eszik egész élete során? Rizst zöldséggel?!
A tatárbifsztek sem a leggusztább kinézetű kaja, azt mégis gond nélkül betolják az arcba egyesek, hogy a pacalról és társairól ne is beszéljek.
A legtöbben tisztában vannak vele, hogy mit esznek, de ez van. Sokaknak erre van pénzük és már igényük. Szar dolog, de a húsipar már csak ilyen. Nem gondolhatja azt senki, hogy majd csak úgy a kukába dobálják a nyesedékeket, a megmaradt vagy megromlott termékeket.
És ki az a hülye, aki elhiszi, hogy a többi sovány, színhúsokkal nem trükköznek.
De vehetünk igazi tanyasi csirkét a piacon...csak otthon lemosható a szép sárga színe.
Ne ezektől parázzunk, hanem a sok színező, ízfokozó, tartósító, állományjavító adalékanyagoktól. Azt pedig nem csak a párizsiba szuszakolják bele.
Túlzó, pánikkeltő, hatásvadász cikk.
Előzmény: lilaflexninja (1) +1 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 08. 07. 11:51 | #1
De mi ezzel a gond? Aki párizsit vesz, tudja ezt, vagy sejti. Én speciel 35 éve eszem párizsit és virslit, és eddig bajom még nem lett belőle. Olyan ez, mint, hogy tudta mi megy az éttermek konyhájában? nem és nem is akarom. Megeszem, finom, ha nem hányok tőle és nem leszek beteg, akkor tök mindegy. A legjobb falusi ház kertjében töltött szalámiba is be-be kerül ez-az gondolom. Bár ott azért jobban vigyáznak. Amúgy is, tök nagy luxus csak "húst" enni. Egy állat minden részét fel kéne használni, legyen gazdaságos. Meg ugye a legolcsóbb párizsik 600-700 Ft kilója. Ezért mit várunk?
Viszont löncshúst azt biztos nem ennék, annak már a kinézete is olyan.

Elgondolkodtatóbb, amikor valami 2500 Ft/kilóért megveszi a pulykasonkát. Pulyka sonka!!!!!!!!!!!!!!!!! Na abban mi van?

Engem személy szerint egyedül az egészségügyi szabályok nem betartása az, ami esetleg dühít.
+1 VÁLASZ