Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 08. 04. 08:07 | #9
Ha tényleg így fog kinézni, mint a terv, akkor még elmegy, sőt az jó dolog, hogy meghagynak valamit a régiből, a régi kinézetéből, és nem akarnak múltat és mindent eltörölve valami abszolút újat és saját szájíz szerintit alkotni. Az is jó, hogy nem Makovecz-féle épület lesz. Valahol nem ez a stadion a túlzás, hanem a többi. Egy nagy stadion, stadion komplexum kell a népnek, az országnak, ne felejtsük el, hogy atlétikai vb-ket, meg más rendezvényeket is szoktak itt tartani, koncertek, rendezvények, sport napok, és a mostani stadion már tényleg ramaty. Kell erre is a pénz! Az hogy faluszélén miért épül stadion már más kérdés.

De a legeslegjobb az lesz, ha nem lesz rajta látszóbeton! Mert abból most már dunát lehet rekeszteni és nem szép és nem modern!

Na majd meglátjuk. Addig is elkészült a Fradi stadion (ja bocsi biztosítós aréna), lehet várni, hogy megverje a fradi a chelseat.
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 08. 03. 19:50 | #8
Így, ahogy tetszik írni, bár annyival módosítanám a kijelentést, hogy nem a stadiont, hanem az egész sportkomplexumot. Ugyanis a Puskás Stadion csak az egyik része lesz a sportközpontnak, egész pontosan a Nemzeti Olimpiai Központnak. az pedig elég idétlenül nézne ki, lássuk be, ha a többi sportág ezen a központon belül igényes, modern épületet, létesítményt kapna, míg a Puskás Stadion ott omladozna középen.

" A 38 hektáros területén lesznek a tornászok, vívók, asztaliteniszezők, öttusázók, dzsúdósok, birkózók, úszók, vízilabdázók és atléták létesítményei."

Vagyis itt most nem kizárólag a focistadionról van szó, hanem kivételesen más sportágak is figyelmet kapnak, köztük olyanok is, amelyben jól teljesítenek sportolóink.
Nyilván a legtöbb embernek egy szava nem volna, ha ez a központ nem a Puskás köré épülne, de így legalább lehet a focit szapulni (megjegyzem én sem rajongom érte már).

Továbbá nem csak a különféle sportágakat szolgálja majd ki ez a központ, mert lesz "házon belül" szálloda, múzeum, irodák, étterem, üzletek, garázs, stb.
És így olyan nagykoncertek is szervezhetőek lesznek ismét, melyeket nem tudott fogadni az Aréna vagy más kisebb intézmény.

Bár én személy szerint örülök, hogy költenek a sportra és végre nem csak a focira gondoltak, viszont abban egyetértünk, és ezt írtam is, hogy lenne más olyan szektor, ahova ezeket a pénzeket el lehetne költeni. De nem teszik...sajnos.


Én el tudom képzelni, hogy ez a központ sikeres lesz több szempontból is. Nagyon sok ember szeret sporteseményekre járni, és nemcsak résztvevőként, hanem nézőként is. Ha ezeket a helyeket, biztonságossá, moderné, néző és családbaráttá tudják változtatni, akkor hiszem, hogy nem üresen, eladósodva, leamortizálva fogják végezni.
Meglepő, de épp a minap olvastam egy cikket, melyben azt írták a Fradi stadion kapcsán, hogy sokkal több bérletet adtak el, most, mint amennyit eddig bármikor, sőt, sok új tag is csatlakozott.
Megmondom neked őszintén, hogy évtizedek óta nem jártam focimeccsen (pedig egy időben rendszeresen tettem), köszönhetően a birka fanatikusoknak és az igénytelen létesítményeknek.
Viszont az új stadionba szívesen és nyugodt szívvel kivinném a fiamat és a családomat.

Csak reménykedem, hogy más minisztérium is előtérbe kerül és hamarosan más szektorok is támogatáshoz, segítséghez jutnak.
Előzmény: rermo (6) 0 VÁLASZ
lo'ko''to'' 2014. 08. 02. 17:39 | #7
A köznéppel akkor törődnének, ha demokrácia lenne.
Demokrácia pedig akkor lenne, ha képviselők az embereket képviselnék nem pedig a pártfőnököt és a pénztárcájukat.
A pártok jobban hasonlítanak szektákra mint pártra.

Furcsa, hogy a demokrácia szó görög eredetű jelentése 'nép uralma' mert mára ez a rendszer annyira eltorzult, hogy az eredeti jelentésétől aligha állhatna távolabb.

A sok alaptörvény módosítás, amiknél nagy tüntetések voltak, ("Ne írd alá János, veled van a város!") úgy lettek elfogadva mintha mindenki örömében tapsolna és Oh happy day-t énekelne.
Ott érvényesült a demokrácia?

Mi volt akkor, amikor a diákhitelt próbálták erőltetni és a közoktatást bizgerálta hoffman rózsa? Egyetemisták és diákok mentek tüntetni ahhoz a boszorkányhoz mire ő kiment egy csúnya pillantást vetett a tüntetőkre majd a fejét csóválva behúzta a ráncos valagát.
Ott a nép akarata érvényesült?

Nem nép uralma ez hanem 4 évente eldöntjük, hogy farkasokat vagy rókákat engedünk a tyúkólba.
rermo 2014. 08. 02. 14:47 | #6
Tehát a jól teljesítő sportágaknak építik a Puskás Stadiont .... vizilabdásoknak , úszóknak , tornászolnak ....

Amúgy valóban nem azzal volna a baj , hogy a sportba , netán a kultúrába beruház a kormányunk mondjuk abba nem , hanem azzal , hogy kizárólag ezt teszi ... meg pénztárgépet cseréltet . Sajnos ez csak néhány ember érdekét képviseli és azt hiszem , jogos lenne már , ha a néppel ... a köznéppel ...is törődne már egy kicsit a politikai felsővezetés .

Nézd meg , hogy a stadionépítési láz lezárultával ( ha egyáltalán lezárul ) milyen lesz az arányszám a modern , korszerű stadionférőhelyek száma és az egy hónapban nézőként stadiomba látógatók száma között ...... qrva nagy lesz a különbség .
Előzmény: FatSnakeFoot (2) 0 VÁLASZ
vadonka 2014. 08. 02. 10:52 | #5
Na igen, ebben az országban minden faszságra van pénz de ha oktatásról vagy egészségügyről van szó akkor mindjárt sír a pofája mindegyiknek, hogy hát szűkös a keret, meg megszorítások vannak. A magyar foci egy nagy nulla. Ha egy 10m2-es pályán kellene fociznia a hazai szerencsétleneknek akkor se tudnának a kapuba találni (max a sajátjukba). Ettől függetlenül az érdekek úgy kívánják, hogy stadionok nőjenek ki a földből mindenhol. Meg ahogy te is írtad hol máshol lehet a legjobban rejszolni a látens buzi politikusoknak mint egy stadionban? :)
Előzmény: lo'ko''to'' (4) +1 VÁLASZ
lo'ko''to'' 2014. 08. 02. 10:20 | #4
Miért kell ennyire támogatniuk egy olyan sportot, amiben a játékosaink egy kalap szart nem érnek?
Ölik itt a milliárdokat stadionba, meg fociba de nem lehet, hogy előtte egy normális focicsapatot kéne először összehozniuk? Hatvan vagy nem tudom hány évvel ezelőtt értünk el valamit és azóta csorgatják a nyálukat ezek az agyhalottak, hogy "BAZMEG FOCINEMZET FÚÚDEFASZÁK VAGYUNK!" Nincs olyan kibaszott ország, ahol így ölik a milliárdokat valamibe annak ellenére, hogy egy fél évszázados siker az egyetlen felmutatható dolog!
Ha már ennyire a sportot kell támogatniuk, akkor miért nem kajakozás, amiből vannak is sikereink, vagy egy olyan sportot, amiben jók vagyunk és kevés támogatást kap? Igaz is azokat Vitya nem szereti.
Felcsút meg egy kibaszott világváros, hogy oda stadion kell! Vigyük oda a Lánchidat is!

Egészségügy? AZ MEHET A PICSÁBA!

A híradóban volt nemrég egy hír arról, hogy egy hölgy édesanyja bekerült a kórházba és szólt a nővéreknek, hogy valószínűleg lázas az anyja de nem tudtak semmit csinálni mert nem volt lázmérő A KÓRHÁZBAN!
Haza kellett mennie a nőnek, hogy lázmérőt hozzon, hogy meg tudja mérni az anyja lázát egy kórházban!
Nővérhívó meg elvileg volt a szobában de egy beteg sem találta. Ha valami bajuk volt akkor lesniük kellett ki az ajtón hátha jön arra egy nővér. Látta valaki, hogy milyen kajákat szolgálnak fel beteg embereknek egy kórházban?

De ki a faszt izgatnak a kórházak az a lényeg, hogy Vitya meg a bandája ki tudja verni a stadionjában egy focilabdáról fantáziálva! Remélem fejbe találja egy labda és nem lesz pénze magánkórházra!

Botos Vendel
Botos Vendel 2014. 08. 02. 09:19 | #3
bezeg a kisebségek felzárkozására meg nem jut péz!!!444
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 08. 02. 03:04 | #2
Nem vagyok a stadionépítések mellet, de most kivételesen emiatt nem tudok bosszankodni. A nemzeti stadionról beszélünk, ami jelenleg hihetetlen szar állapotban van. Itt roskadozik a főváros szívében egy ilyen fontos épület és hosszú évek óta hozzá sem nyúltak komolyabban. Ezt már régen rendbe kellett volna hozni. Ráadásul azt sem mondhatjuk, hogy "na megint a foci". Egy Nemzeti Olimpiai Központot fognak létrehozni, melynek része lesz többek között a Puskás Stadion is.
A leírás és a látványtervek alapján nem egy összetákolt viskót kap az ország, hanem egy elég komoly és komplex létesítményt, mely európai, de akár világviszonylatban is megállja a helyét. A ráfordítandó összeg pedig egyáltalán nem vészes, abból kiindulva, hogy más hasonló kaliberű stadionok milyen összegekért épülnek meg külföldön.
Nem tartom rossz dolognak, hogy a kormány kicsit elkezdett foglalkozni a sport szektorral, bőven ráfér erre az országra. Legalább valami végre történik és olyan sportok is előtérbe kerülnek, támogatás kapnak, melyekben jól teljesítünk.
Nyilván lehetne ezeket a pénzeket más területen is elkölteni( egészségügy, oktatás, stb.), de nem gondolom, hogy az erre szánt pénzeket egyáltalán el szeretnék másra költeni. Arra van pénz, amire akarják. Láthatóan más nem ennyire fontos nekik, sajnos.
Arról nem is beszélve, hogy ezzel a stadionnal több nemzetközi eseményen is részt akarunk venni a későbbiekben, ami népszerűsítheti országunkat, idegenforgalmi szempontokat nézve sem mellékes.
A támogatókról, befektetőkről nem is beszélve. A sportban és a nagyobb sporteseményekben pénz van...nagyon sok. Innentől kezdve ne gondoljuk, hogy ha nem ebbe a projektbe pumpálnának egy halom pénzt, akkor beruháznának egy forintot is a Merényi kórház Nőgyógyászati ambulanciájába vagy a "Piros pitypang" általános iskola menzájába.
Szóval, szerintem ezzel nem is lenne baj, a gond ott kezdődik, hogy a többi felesleges stadionépítést kellett volna hanyagolni. Felcsúton a csodálatos aréna helyett bőven elég lett volna egy sarki lottózó vagy egy látványpékség.
rermo 2014. 08. 01. 21:01 | #1
Szerintem ez az összeg csak aprópénz azokhoz képest amik ezer láthatatlan csatornán keresztül folynak ki a költségvetésből ...pl : a NAV által elősegített ÁFA -csalások cukor gabona olajos magvak , közbeszerzések .... stb .

Nem ezzel kellene foglalkozni , a többi pénzből évente 10 ilyen stadiont lehetne építeni orbán uralkodása óta már lehetne legalább 50 ilyen stadionunk ... a felcsútit is lehetne bővíteni 65 000 -re .