Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
norbertvincze
justil 2014. 07. 25. 22:09 | #17
Genetika egy frászt. Egy csecsemő egy üres könyv. Azzal írod tele, amivel akarod. Nyilván nem fogja bevállalni a magyar nép, hogy mostantól minden második/harmadik család egy cigánygyereket is felnevel a sajátjai mellett, ez nem is várható el az emberektől, pedig hatásos lenne.


Előzmény: Connektor (16) 0 VÁLASZ
Connektor 2014. 07. 25. 19:06 | #16
Akkor bocs,pedig ez jött le... de gondolj bele abba, amit írtál: magyarul szinte már születése pillanatában el kellene távolítani a családjától.... ergo...minek is születik meg??? nem lenne egyszerűbb 1 sterilizálás ezen a "fajon"??? Vagy kérdem én: Te felnevelnél 1 2 napos korában anyjától elkobzott Nintendót??? Mert én eskü egész életemben attól félnék még így is, hogy mikor lop meg, mikor vágja el a torkom..... EZ SZERINTEM GENETIKA!!! Ezt nem lehet "kinevelni" SZERINTEM

Előzmény: lo'ko''to'' (10) 0 VÁLASZ
rermo 2014. 07. 25. 15:53 | #15
Szerintem van igazsága a csávónak . Csak 2 példa . Városi piacra rálátásom van , ugye kint is bent is tilos a dohányzás , kizárólag erre kijelölt helyen lehet . Az a romákra nem vonatkozik , mert akár vevő akár eladó , ott gyújt rá ahol éppen kedve van . Nagyon guszta , mikor a vevőt szolgálja ki és közben a bagó a szájában és elfordítja a fejét , met csípi a szemét a füst . Természetesen ott esik ki a kezéből ahol éppen véget ért , még azt a fáradtságot sem veszi , hogy eltapossa .

A másik . Ugye itt a csemegekukorica szezon . A romák is " termelik " ( a Tsz táblából ) a finom csemegekukoricát ...igaz kicsit barna a haja ... de szemrebbenés nélkül beszélik rá akár a fiatal akár az idősebb vevőket 60 forintért , megjegyzem , hogy 80 -ért már valódi csemege kukoricát is vehetne . Persze ez a vevő felelőssége is .

I. C. Wiener
I. C. Wiener 2014. 07. 24. 23:28 | #14
Az egyedüli "méltó" megoldást elsősorban az oktatásban látom. (Oktatás alatt palánták ültetését is értem.)
Szerintem tök lényegtelen kérdés, hogy kimondjuk-e, hogy van cigánybűnözés. Mi változik azzal, ha megtesszük? Max. igazunk lesz, de max. vállon veregethetjük magunkat és kész.
Egynek: szankciókkal alaposan körülbástyázott szigorúbb közoktatás(politika) szerintem jó lépés hosszútávon. (Szopás, hogy ennek a "megtérülési" ideje > 4 év...) A támogatást nagyban tenném attól függővé, hogy jár-e a kölök iskolába, ilyesmi.
Előzmény: FatSnakeFoot (1) 0 VÁLASZ
leha 2014. 07. 24. 22:05 | #13
a kisebbségnek belülről változni, az biza nagyon kafa lenne, csak az a probléma gyökere, hogy a kisebbségnek erre nincs erőforrása. se szellemi, se lelki, se anyagi. ezért kéne a többségnek ebben segíteni (nem, a segély osztás nem segítség)
a témában az a gond, hogy aki cigánybűnözésről beszél, ez a bennünk élő rasszistához beszél. mindegyik ilyen gyökérnek (kezdve a jobbiktól zárva a frissen rasszistának állt DK-val) csak addig terjed a képessége, hogy "cigánybűnözés", vagy éppen "romabűnözés" ... megoldást egyik sem lobogtat. kivitelezhető, végrehajtható, életképes megoldást.
Előzmény: FatSnakeFoot (4) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 07. 24. 18:30 | #12
Ha a cigánybűnözés mint kifejezés úgy interpretálódott volna a magyar társadalomban, mint egy olyan jelenség jelzője, ami nagyjából 80-100 éves helytelen szociálpolitika eredménye, akkor bátorítanám a használatát. Ameddig a cigánybűnözés egyet jelent az etnikum megbélyegzésével kisstílű megélhetési bűnözőként, addig nem. Tény, hogy a cigányság körében sok a bűnelkövető, és jellegzetes bűnelkövetési formák jellemzőek rájuk, de elsősorban nem ezzel kellene foglalkozni, hanem a miértjével, ami pedig a helytelen integrációs, oktatási, szociális és foglalkoztatáspolitika.

A megoldást pedig már többször leírtam. Egy generációt ki kell szakítani ebből a közegből, és az oktatás útján integrálni.
+1 VÁLASZ
lo'ko''to'' 2014. 07. 24. 18:22 | #11
*Azt elfelejtettem odaírni, hogy azok, akik egy ilyen környezetben nőttek fel már menthetetlenek.
Előzmény: lo'ko''to'' (10) 0 VÁLASZ
lo'ko''to'' 2014. 07. 24. 18:18 | #10
Megkövezlek mert nem vagyok roma

és nyilván nem arra gondoltam, hogy a 19 éves első osztályt járó Kolompár Nintendónak fognak művészettörténetet tanítani, hanem inkább viselkedést és nem ebben a korban. Az ilyen nevelést, sulykolást talán az iskolában már késő elkezdeni.
Ahhoz, hogy abból a gyerekből saját magát eltartani képes, törvénytisztelő ember legyen ne pedig egy olyan igénytelen, agresszív, retardált vadállat mint, amilyen emberek a környezetében vannak talán a legjobb az lenne HA NEM OTT NEVELKEDNE, de mivel ez kivitelezhetetlen szerintem a legjobb ötlet a fiatalkorban elkezdett nevelés.

Ha egy cigánygyereket születésétől egy normális család nevelne nem hiszem, hogy egy olyan ember lenne belőle, akit egyik tárgyalásról a másikra rángatnak mert nyugdíjasokat rabol ki és telefonokat lop.

DE!
Ha egy magyar 100 generáción át büntetlen család gyermekét nevelnék olyan cigányok,(nem romák) akiket az előző hozzászólásomban említettem nem hiszem hogy ugyanez lenne a helyzet.

Tehát a legjobb módszer az lenne ha a környezete (sajnos a saját családja is ide tartozik) befolyását kéne csökkenteni a nevelésénél nem gondolod?

Ezért kéne foglalkozni velük már nagyon fiatal korban, hogy ne úgy nevelkedjen, hogy azt higgye ez a normális és az a menő, aki jól el veri azt a diákot, aki senkinek nem ártva vár a buszmegállóban.

Lehet, hogy lenne olyan, akit hiába felügyelnek fiatal korától bűnöző lenne, mert a környezet hatása győzne, de attól még lehet segítene néhányukon és ha csak egy Oláh Ronaldinhóból is ez a nevelés normális embert faragna szerintem már megérné.
Előzmény: Connektor (7) 0 VÁLASZ
blackmumus 2014. 07. 24. 17:34 | #9
Na igen, ezt akartam én is írni, hogy ha cigány mondja akkor van cigánybűnözés, ha magyar mondja, akkor csak rasszizmus meg fasizmus van.

De ha már ők is kimondják, hogy van, akkor velünk mi a f...ér próbálják még mindig elhitetni, hogy nincs?
Előzmény: FatSnakeFoot (1) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 07. 24. 17:31 | #8
Nem tudom, hogy ma hány roma vagy cigány él Magyarországon, de ha mind értelmes, okos, dolgos, dolgozó ember lenne, aki mondjuk valamit hozzá is tenne a gazdasághoz, a jó léthez, az ország fejlődéséhez, azért az nem lenne rossz talán. Ha nem a pénzt kéne rájuk költeni, hanem pénzt hoznának az állam kasszába, ha azt az energiát, amit egy részük a bűnözésre a suttyóságra fordít, valami hasznosra fordítanák az se lenne rossz talán.
Előzmény: zuu (5) 0 VÁLASZ
Connektor 2014. 07. 24. 17:26 | #7
Ez mind szép és jó...DE... az írásodból azt veszem le (kövezz meg,ha nem így van) hogy Te magad is ROMA vagy, nem cigány...Nekem is vannak roma ismerőseim BARÁTAIM, és ez igen,mind nagy betűvel, akikben még akár meg is bíznék. Igen,vannak akik tanulnak,dolgoznak szorgalmasan, de ez az a bizonyos "cseppatengerben" Nekik még talántalán tudnál kultúrát mutatni,tudnád őket taníttatni, de próbáld meg ugyanezt az OrsósBogdánKolompár csoporttal...jobb esetben csak kiröhögnek,rosszabban megkéselnek,és elveszik pénzed,értéked...


Ugye ezt TE sem gondoltad komolyan???
Előzmény: lo'ko''to'' (6) 0 VÁLASZ
lo'ko''to'' 2014. 07. 24. 16:03 | #6
Az én hitvallásom az, hogy két része van a cigányságnak (ha mindenképpen származásról szeretnénk beszélni) és ez a két rész a romák és a cigányok.

A romák közé sorolom az olyanokat akik úgy viselkednek mint egy tisztességes ember, nem kötnek bele másba, ha lehetőségük van rá nem segélyekből és nem bűnözésből tartják el magukat hanem munkából. Köztük is lehet szegényebb,gazdagabb. Sok ilyen embert láttam már és bár csak annyit tesznek, hogy úgy élnek mint egy normális ember elismerem őket.

A cigányok közé azokat sorolom, akik emberhez nem méltó módon viselkednek, és jelennek meg.
Négy évet utaztam a Miskolc Nyíregyháza között közlekedő vonattal és RENGETEG ilyennek találkoztam.
Ezt az irritáló "cigány" zenét maximum hangerőn nyomják a rossz hangzású telefonjukról és hiába szól rá a gyermekét altatni próbáló anyuka vagy egy ember akit szimplán zavar... jobbik esetben úgy tesznek mint ha nem hallanák de rosszabbik esetben kötekedni kezdenek, szidalmaznak és akár meg is támadhatnak. Persze úgy is belédköthetnek, hogy csak ülsz a vonaton.
A kalauznak visszabeszélnek ha nincs jegyük akkor nem hajlandóak leszállni.
(Volt már olyan hogy 1 órát késett a vonat mert az egyiknek nem volt jegye de leszállásra csak a rendőrség tudta rábírni)

(Olyanról is meséltek már, hogy a kalauznak nem tudták bemutatni a jegyüket és szidalmazni kezdték a kalauzt, majd ezen az idegesítő cigány(hang,vinnyogás,dialektus?,nyelv)-en kezdtek el ordibálni, hogy "JÓVAN MÁN' MAJ' LESZÁLLUNK JÖVŐRE CSICCSKA!" és hiába nem büntette meg őket a kalauz még a leszállásuk után is ordibáltak és mutogattak neki.)

Amit a legidegesítőbbnek találtam az volt, hogy telefont, laptopot, zenehallgatásra alkalmas eszközt nem lehet elővenni ha ezek ott vannak mert már huppannak le melléd hárman hogy milyen teló? mennyi? és ha felállsz és otthagyod őket akkor utánad mennek vagy fel se hagynak állni.

Na most véleményem szerint a cigányságnak ez a csoportja azért nem változik és nem is fog megváltozni mert az ilyen családok gyermekei ebben nőnek fel. Ez nem genetika, nincs a vérükben.
Láttam, olyat hogy az asszony ott tartja a kezében a gyereket miközben szívja a cigit, jó nagy füst felhővel, később felszállt a vonatra az apuka is, akit nyakig borítottak börtöntetkók és ha a gyerek sírni kezdett akkor "DIKK MIT SÍSZ' GECI!"
Szerinted az a gyerek mi lesz? Boltos? Közgazdász? Fodrász? Nem hiszem!

Van is egy tippem, hogy mi lesz de kimondani nem szabad és a probléma ellen pedig semmit nem lehet tenni, mert ha valaki cigánybűnözésről vagy már csak a cigányokkal való problémákról kezd el beszélni azt már támadják vagy azért mert rasszistának gondolják, vagy azért mert a politikusok így több szavazatot szereznek.

Én értem amit ez az ember mond és minden elismerésem az övé, hogy ilyen eredményeket ért el, látszik is rajta, hogy értelmes, kulturált. Azt viszont el kell ismerni hogy van cigánybűnözés!
Ezzel nem azt állítja valaki, hogy a magyarok nem követnek el bűncselekményeket, csak azt hogy ilyen probléma van és nem úgy alakul ki, hogy egy cigánynak munkája van és ő egyszer csak úgy dönt, hogy kirabolja a szomszéd Marinénit és össze is veri, hanem az ilyen emberek a KÖRNYEZETÜK hatására lesznek ilyenek!

Ezért kellene ilyen programokat szervezni mint, ahogy ez a polgármester teszi.
Mert ha mást nem lát a cigánygyerek csak azt hogy apu még ül a csillagban, bátyust most körözik , hugica már a 3. poronttyal terhes akkor ezt fogja venni normálisnak és így alkalmazkodik. Eltanulja azt, hogy ő bárkinek beszólhat, ő rá nem vonatkoznak a szabályok, ha rossz jegyet kap akkor az azért van mert ő cigány, és nem azért mert nem tanult.

ÉS ÍGY alakul ki a cigánybűnözés ÉS ez nem is fog változni ha mindenkinek leharapják a fejét, aki megemlíti az ilyen problémákat. Az ilyen dolgokat nem eltusolni kell, hanem megoldást találni rájuk persze nem úgy hogy HÜLYE CIGÁNY VERJÜK ÖSSZE! ,hanem tanítani őket, kultúrát vinni az életükbe és megmutatni nekik, hogy nem muszáj ezt az utat választania!





zuu 2014. 07. 24. 15:54 | #5
Csak egy hangos gondolat:
Olyan jó lenne az nekünk, ha cigányokat sikerülne integrálni?
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 07. 24. 15:37 | #4
Ez a pali nem hülye, sőt kifejezetten szeretem hallgatni, ahogy beszél. Perverz mi?!:)
Én abban látom a problémát, hogy nincs megnevezve, elismerve a jelenség, miszerint igenis létezik cigánybűnözés. Addig milyen megoldást akarunk?
Elviszed az autót szerelőhöz anélkül, hogy rádöbbennél meghibásodott?!
Amíg csak a szőnyeg alá söpörjük a dolgot, addig nem fog megoldódni. Azt hisszük, hogy egyik nap arra ébredünk, hogy a cigányok bűnözésből élő tagjai elpárologtak?! Azzal megoldódik minden, ha azzal védekezünk, hogy "de hát magyar bűnözők is vannak", meg a "móri mészárlást sem cigányok követték el"?!

Persze, becsülendő lehet, ha egy roma, aki nem mellesleg szintén bűnöző volt(ha lehet hinni a sajtónak) próbál segíteni társai helyzetén. Ha egyáltalán lehet ezt segítségnek nevezni. Pár embert ideiglenesen foglalkoztat aprópénzért. Ha ezt én vagy te csinálnád, akkor mindenféle szemétnek kiáltanának ki, mert kihasználjuk szegény, szerencsétlen embereket.

Ahogy te is írod, a kisebbségnek belülről kéne változni, ami nem egyenlő a belülről történő erőszakos változtatással.
Alapvető problémákkal küzdenek a társadalom ezen tagjai, úgy mint iskolázatlanság, higiéniai gondok, értékrendbeli különbségek, alapvető intelligencia, etikett, emberi tulajdonságok(emberség, tisztelet, alázat, becsület) hiánya.
Akit állatként nevelnek, az állatként fog viselkedni a későbbiekben is, és ezen nem fog változtatni pár zöldségpalánta és fóliasátor.
A probléma és a jelenség ettől még megmarad, csak egyesek nyugodtan hátradőlhetnek, hogy "én mindent megtettem".
Előzmény: lilaflexninja (3) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 07. 24. 14:09 | #3
Azért nem mondhatod, mert fehér vagy! igen. Sajna. Amúgy jogos amit írsz, de szerintem azért becsülendő, ha legalább közülük van olyan, aki kimondja a dolgokat, mert nem ezt tapasztaljuk. Mert sajnos nagyon sok cigány vezető pont, hogy kihasználja a helyzetet, és még jobban kutyulja a dolgokat, és nem érdekük, hogy rendeződjön ez az egész integrációs meg cigány kérdés.

Illetve, mivel úgy látszik mi, nem tudjuk megoldani ezt a kérdést, és nem azért mert nem akarjuk, hanem mert áá úgy látszik a vezetőink nem akarják, szóval egy problémás kisebbség csak akkor fog változni, ha belülről is akarnak változni. Mert amíg a többség segélyt ad, amíg a vezetők azt mondják, hogy hátrányosak, egyrészt el is hiszik, másrészt ki is használják, de ha azok mondják azt, hogy hééé hát mocsok vagy dikkmá, akik közülük valók, vagy van szavuk, annak talán van súlya. Vagy agyonverik, mert áruló.

ugyanez máshol fekában, vagy Franciaországban bevándorlóban. Amíg jajj szegények, jajj elnyomottak, jajj rasszizmus, jajj nem tehetnek róla, addig csak süllyednek a mocsokba, de ha nem kapnának semmit, akkor muszáj lenne felkapaszkodni. A legszörnyűbb, és amiért senki sem különb a másiknál, hogy Angliához hasonlóan nálunk is van egy egyre nagyobb fehérszemét, vagy proli vagy hívjuk ahogy akarjuk réteg, akik pont ugyanígy viselkednek. Szóval nem is annyira bőrszín kérdése ez. Egyszerűen szemét csőcselék kontra normális emberek. Csak a "színes" embereknek van egy plusz adu a tarsolyukban.

De, pont ezért olyan jó mindig izélgetni őket, hogy hé te nem magyar vagy? hé csak mert fehér vagyok? én amikor csak tudom, kijátszom ezt a kártyát, és figyelem ahogy elkerekedik a szemük.
Előzmény: FatSnakeFoot (1) +1 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 07. 24. 14:02 | #2
Felborult a világ rendje! Román aki szégyelli, hogy Romániában él, illetve elismeri, hogy a székelyeknek sokat köszönhet románia. Cigány, aki normálisan gondolkodik, és nem a mostani "megoldásokban" látja a megoldást. Mi jöhet még?
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 07. 24. 14:01 | #1
Azért az nagyon tetszik, hogy ha egy cigány ember nyilatkozik arról burkoltan, hogy igenis van a cigányságnak egy olyan csoportja, aki csak a balhéból, bűnözésből veszi ki a részét, az becsülendő, helyénvaló, azonban ha ezt egy magyar ember teszi és konkrétan nevén nevezi a gyereket, ergo kijelenti, hogy igenis van cigánybűnözés, azt meghurcolják, rasszistának kiáltják ki.
Érdekes az is, hogy Lacika, itt még ugyanúgy elismerte, hogy vannak a cigányságnak szégyenfoltjai.
http://www.youtube.com/watch?v=Ztg3aGzFEQE

Ebben a riportban is arról van szó, hogy nagy számban vannak a cigányok között bűnözők, bűnöző hajlamúak, de ha kimondjuk, miszerint van cigánybűnözés, akkor mindenki felháborodik. Komolyan óvoda az egész. Ha egy magyar eltulajdonít egy kenyeret, akkor rabló, ha egy cigány teszi ezt, akkor csak éhes.

És azért nem jelenthetem ki, hogy a cigánybűnözés létező jelenség, mert nem tudom rá a megoldást vagy mert a bőröm színe fehér?!Nem kell ahhoz nekem cukrásznak lenni, hogy megállapítsam egy süteményről, hogy sz@r vagy romlott.

Ezt már annyiszor megbeszéltük itt, hogy van a cigányságnak egy egyre bővülő része, mely nem akar beilleszkedni, integrálódni. Ezen egyedek nem kérnek a segítségből, hiszen fogalmuk sincs milyen becsületesen, tisztességesen, emberségesen élni. Nem akarnak dolgozni, kapálni, gyümölcsöt termeszteni, hagymát ültetni.
Ki az a deviáns, aki elhiszi, hogy ha a börtönből szabadult cigánynak ásót meg eperpalántát adunk a kezébe, akkor megváltozik és ellenáll később a legkisebb kísértésnek is.
Más nyugati országban egy mozdulattal kib@szták őket az országukból, mi meg itt szarakodunk velük. Legyek toleráns, elfogadó, megértő a cigányokkal, a buzikkal, a buzicigányokkal, a cigányzsidóbuzikkal, meg a Kelemen Annával.:), ugyanakkor ezek meg nagy ívben szarnak a fejünkre. Elmennek a picsába!
-1 VÁLASZ