Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
norbertvincze
norbertvincze 2014. 07. 21. 23:52 | #32
helyes, mert én is.

" Egyrészt valamennyi fülzsír..." ez tiszta sor, és a többi is. Ezért ajánlják, hogy maximum fél évente egyet.
Előzmény: bungle (30) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2014. 07. 21. 19:00 | #31
Egyrészt jár a +, másrészt elképesztő, hogy mi mindenben hiszel... Bocsi, a hülyézés talán felesleges kör volt, de tény, hogy mindig meg tudsz lepni :D
Előzmény: norbertvincze (14) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 07. 21. 12:48 | #30
Áááá nem, én még soha nem gyújtottam üresen gyertyát... ;)

Áruld már el hogyan szívja ki a fülzsírt a füledből? Ez megvan?
"Egy 1996-os vizsgálat ( http://goo.gl/qtKVp9 ) során azt is megállapították, hogy a fenti mese a keletkező vákuumról szintén hamis. Mivel a fülzsír ragacsos, ezért igen nagy szívóerőre lenne szükség ha ki akarnánk azt szívni a fülünkből. Olyan nagy erőre, mely komoly sérüléseket okozna a dobhártyánkban. Ráadásul a mérések szerint a fülgyertya semmilyen vákuumot vagy szívóerőt sem hoz létre."

Egyébként is ez a fülzsír tisztítási mizéria is csak az utóbbi időkben terjedt el, különböző termékek (spray, stb.) gyártóinak a meggazdagodását szolgálva (szintén a hülyék adója). Amúgy minden normális orvos megerősíti neked, hogy soha ne nyúlj a hallójáratba semmivel, még fültisztító pálcával sem! Egyrészt valamennyi fülzsír kell a fülbe, hogy ne száradjon ki a bőr, másrészt a zsírt ezzel csak beljebb lehet tolni, ami megnehezíti a spontán ürülését. Harmadrészt minden eszköz sérülést okozhat, még a vattás végűek is.
Előzmény: norbertvincze (29) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 07. 21. 12:34 | #29
két hivatkozásra mondtam, hogy érdemleges, ez volt az egyik. De itt sincs igazán részletezve az, amit a cikk írója fantáziál utána.

nekem sincs semmi bajom, fél évente fülgyertyázom, de nem azért, mert gondjaim vannak, csak hogy kitisztítsam azt amit amúgy a fülpiszkáló csak beljebb nyom.

Lehet nincs a fülgyertyának csodatevő hatása, de ettől még a tisztítás mechanizmusa működik. Azt összes többi ellenérv pedig, nem nagyon állja meg a helyét, de nem akarom már harmadjára is leírni ugyan azt.

Ha volt a kezedbe gyertya akkor nem igazán látom, miért nem látod át az ellenérvek többségének érvénytelenségét.

Amúgy saját magad gyújtottál már meg üresen gyertyát?
Előzmény: bungle (26) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 07. 21. 12:18 | #28
Naivan azt hittem, elég néha 1-2 post... a Belső Földről. ;)
Előzmény: Tooni (27) 0 VÁLASZ
Tooni 2014. 07. 21. 12:07 | #27
A fejekben gyújtani világosságot, na ahhoz kellene gyertya :D
Előzmény: bungle (26) +1 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 07. 21. 11:59 | #26
De miért tapasztaljam meg, ha nincs semmi bajom???
Egyébként már próbáltam, kb. 10 éve, bár akkor se volt semmi bajom, kiváncsiságból teszteltem egyet (hátha jobban hallok, bár tök jó a hallásom, fülzsírral se volt soha gondom). Semmi különbséget nem tapasztaltam, és ahogy a cikk is írja, tényleg ugyanazokat a maradványokat produkálja a gyertya használat után, mint amikor simán meggyújtod és hagyod elégni. Sok idióta meg azt hiszi, hogy az a füléből jött ki...

Ha már lusta vagy elolvasni a cikket és megcáfolni az írottakat:
"A már említett ( www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8849790 ) 1996-os vizsgálat során 122 fül-orr-gégész 21 olyan sérülésről számolt be, melyek fülgyertyázás során keletkeztek. Ezek között voltak égési sérülések, fülcsatorna sérülések a gyertya viaszától és egy átlyukasztott dobhártya is. Két 2008 utáni esetről is tudunk, melyek során fülgyertyázás során tűz ütött ki.
Az ugyancsak fent említett, Edzard Ernst nevéhez fűződő tanulmány is ezt állapította meg:
Továbbá a fülgyertyákat füli sérülésekkel hozták összefüggésbe. Az elkerülhetetlen végkövetkeztetés az, hogy a fülgyertyák több kárt okoznak, mint hasznot. A használatuk nem javasolt."

További jó fülgyertyázást, meg testgyertyázást! Sajnos az ostobaságot és emberi hiszékenységet továbbra sem fogja "gyógyítani", de hát legjobban a hülyék "adójából" lehet megélni, mint tudjuk...
Előzmény: norbertvincze (23) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 07. 21. 11:58 | #25
tudom-tudom, a placebó is áltudomány,és persze mindent tudnak róla. Ezért is alkalmazzák kliniakai közegben.
Előzmény: palinkaman (24) 0 VÁLASZ
palinkaman
palinkaman 2014. 07. 21. 11:45 | #24
Kicsit megkésve:
Ha itt mindig csak azok kommentelnének, véleményeznének, akik már próbálták, alig lenne hozzászólás a posztokhoz. :P Használd egészséggel, ha segít, én is így tennék. Viszont biztosra veszem, hogy van mögötte igazi tudomány, ami miatt működik, és amire még nem igazán jöttek rá. Nem valószínű, hogy maga a varázslatos gyertya a gyógyító, lehet működne mással is, ami ugyanazt tudja, mint a gyertya. Itt arra gondolok, hogy míg nincs megmagyarázva, tudományosan alátámasztva, hogy mitől is gyógyít, az kuruzslás ("meggyújtok télen 30 gyertyát, és szeánszot tartok, hogy a jó szellemek bemelegítsék a házat --- biztos, hogy a szellemek melegítenek, és vajon nem működne ugyanúgy szeánsz meg gyertyák nélkül is egy fával tele kandallóval?" Ehhez kell mögé a tudomány, ami megmagyarázza, hogy miért.).
Hiszek én is... ez nem is jó szó... tudom, hogy hasznos a természetgyógyászat, meg sokszor olyan problémákat old meg, amivel az orvostudomány nem boldogul, de különbséget kell tenni az "egypólusú mágnes", vagy a "kézrátétel" és a gyógynövény kivonatok, teák, masszázs, stb között. És ott van még ugye a hit és az erős akarat is, ami segíthet...
Előzmény: norbertvincze (5) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 07. 20. 13:27 | #23
Amit én linkleltem FDA-ről, ott volt utolsó helyen a listába, de nem volt kifejtve sehol.

Amit most te linkeltél, arról szintén meggyőződhetnél saját magad. Miről írnak? égési sérülésekről. Persze, ha figyelmetlen a segítő,és a gyertya elégett részét nem megfelelően távolitja el, a perje rászállhat az emberre.
A sok hülye idétlen amerikai, ha nem kellő elővigyázatossággal használja, még jó hogy megégetheti magát.

starting a fire - persze, ha felelőtlenül magára hagysz egy égő gyertyát, lehet az is kigyullasztja a házat.

burns to the face, - az arcodat akkor tudja megégetni, ha a parázsló perje nincs levágva és rászáll az arcodra (de nem okoz nagyobb égési sérülést, mint 1-es, vagy 2-es szint).

ear canal, eardrum, and middle ear - dohányfüst megégeti a tüdődet? nem, akkor a fülgyertya füstje miért égetné meg a hallójáratot?

injury to the ear from dripping wax - nem tudom miről beszélnek, én több márkát is használtam és egyáltalán nincs folyékony way égés közben a fülgyertyában.

ears plugged by candle wax - dettó, előző pont.

bleeding - erről nem tudok nyilatkozni, mert fogalmam sincs, hogy miért és hogyan lenne.

puncture of the eardrum - ez egy oltári nagy hazugság, a legvékonyabb fülgyertya is csak maximum fél centit helyezhető a füljáratba.

delay in seeking needed medical care for underlying conditions such as sinus and ear infections, hearing loss, cancer, and temporomandibular joint (TMJ) disorders. - ha ez történik, akkor csak van valami hatása nem? egyébként egyetértek, ha valami nem hétköznapi problémáról van szó, akkor látogassunk meg egy szakembert, nehogy valami komolyabb dologról legyen szó.


"Azért, mert nálad működött mint placebo, még nem jelenti azt, hogy tudományosan igazolt lenne a hatása."
placebó? ez szerinted homeopátia, hogy semmit nem érzel? tisztán érzehető a használat alatt, hogy tisztul a füled, de nem csak a füled, hanem még a sinus járatok is (Eustach-féle fülkürt). Félrevezethetettlenül megtapasztalható, hogy az eldugult fül, és a fület az orral összekötő kis járatok kitisztulnak.

Ha már tudod milyen veszélyekkel jár a fülgyertyázás, igazán vehetnéd a fáradtságot és megtapasztalhatnád te magad is. Hátha megismerméd a dolog másik oldalát is.


Előzmény: bungle (15) 0 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 07. 20. 13:18 | #22
Ennyit nekem és a családomnak megért. Ettől még persze előfordulhat, hogy a 70. születésnapomra 4 fejem nő vagy leszárad az egyik lábam. Veszélyes egy szer az biztos.
Előzmény: bungle (21) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 07. 20. 12:55 | #21
De ha netán az leszel, szerintem kérd vissza az árát!
Előzmény: FatSnakeFoot (20) 0 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 07. 20. 12:28 | #20
Akkor most már azt is tudjuk, hogy miért nem vagyok rákos és AIDS-es sem...zsír...fülzsír.
bungle
bungle 2014. 07. 20. 12:13 | #19
Én meg legutoljára a Béres Cseppről azt olvastam, hogy gyógyítja a rákot. De talán még az AIDS-et is.
Persze csak fülgyertyázás után...
Előzmény: Tooni (17) 0 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 07. 20. 11:46 | #18
Megmondom neked őszintén, hogy fogalmam sincs, de nemcsak nekem, hanem az orvosoknak sem. :)
Aki akkor kezelt, már nem él ebben az országban. Egy halom leletem és műtéti jelentésem van, de a Béres Cseppről egy szó sincs.:)
A műtétem elég összetett volt, a fülcsontomat farigcsálták meg elég szépen, de a váladék termelés nem szűnt meg, csak enyhült. Emiatt az egyik fülemen halláscsökkenést is megállapítottak, amit mondjuk a másik elég jól korrigál(egyem a szívét).
Viszont van eredményem hallásvizsgálatokról, melyek javuló tendenciát mutatnak a Csepp szedése után.
Más konkrét beavatkozás nem történt rajtam sem akkor, sem azóta. Most egy ideje leálltam a szedésével (gondolván, hogy már felesleges), de el is kezdett fájdogálni, meg gyakran bedugul. Lehet placebo, mindenesetre marha idegesítő.
Előzmény: Tooni (17) 0 VÁLASZ
Tooni 2014. 07. 20. 11:27 | #17
Azt nem tudod-e miben, hogyan segített a Béres-csepp? Meg lehetett állapítani a váladékozás okát, illetve mitől gyógyult meg?
Legutoljára hasonló esetet, állandó középfülgyulladásban szenvedő beteget oszteopátiáról szóló könyvben olvastam, mikor is egy embernek az egyik nyakcsigolyája nem volt a helyén, azt "helyrerakva"- igazából az ízületeket, izmokat kell "elegyengetni" hogy helyre kerüljön - helyreállt a helyes nyirokkeringés és megszűnt a túlnyomás miatti szivárgás.
Előzmény: FatSnakeFoot (16) 0 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 07. 20. 11:11 | #16
"Nincs gondom a fülemmel, de ha lenne se használnék olyan valamit, aminek (idézem a wikipédiát) "tulajdonított hatásoknak valójában nincs semmiféle tudományosan igazolt alapja"."

Ha te nem is, de nagyon sokan igen. És emiatt nem is lehet hibáztatni őket. Tudod van az az állapot, amikor már szinte minden mindegy, még a szart is a füledbe kennéd. Én 6 éves koromtól jártam szüleimmel a fülészetet, egészen 14 éves koromig. Az orvosok legegyszerűbb és legkézenfekvőbb megoldása a fül "felszúrása" és "leszívása" volt, ami olyan fájdalommal járt, hogy ordítottam (a szülők meg rongyosra sírták a szemüket). Természetesen ezek a "megoldások" is csak ideig-óráig segítettek, ahogy újratermelődött a váladék, kezdődött minden előröl. Majd megműtötték a fülemet, de nem oldódott meg a helyzet. Elmondom, hogy mindent kipróbáltunk (a fülgyertyázást pont nem), semmi nem segített. Akinek még nem fájt ilyen módon a füle, annak elmondanám, hogy a fogfájáshoz hasonlít. Ezt kellett nekem anno kb. 8 évig tűrnöm, kisebb megszakításokkal.
És akkor jött egy külföldi orvos, aki ledöbbenve mondta, nem hiszi el, hogy ennyit bántották ezt a gyereket, mikor egy nagyon egyszerű megoldás van. A neve: Béres Csepp.
Mondanom sem kell, hogy körberöhögte őt a magyar orvos válogatott és mi is. De annyira erőltette a dolgot, hogy úgy voltunk vele mi baj lehet (én már elsőre magamba döntöttem volna az egész üveggel). És láss csodát rá pár hétre teljesen elmúlt a fülfájásom, sőt az a váladék sem termelődött újra soha többé. A magyar orvosok azt mondták, hogy ez csoda.... a lóf.szt.
Kúra szerűen kellett alkalmazni. Soha nem voltam a szedése mellett beteg, még náthás sem.
Lehet, hogy placebo, de nem lesz.rom, ha többé nincs fájdalmam és kimutatható bajom?!

Nem akarok beleszólni amúgy a konkrét témába, mert a fülgyertyát tényleg nem ismerem, de elhiszem norbertvincze-nek a leírtakat és én sem vagyok arról meggyőzve, hogy nemcsak az orvosoknak jelent ez bosszúságot.
Mint a fülzsír eltávolítása az orvosok által. Sokan nem tudják, hogy a dokinál kérhető a jóval humánusabb fülzsír eltávolítás is, ami abból áll, hogy a krapek egy speckó kis eszközzel kiemeli az amúgy egyes esetekben óriási fülzsír gombócot( nekem a múltkor kétszer fél centis átmérőjű volt, el sem hittem, hogy az ott volt benn). Csak ugye sokkal egyszerűbb bebaszni az ember fülébe egy 30centis fecskendőt. Amitől konkrétan nekem majd egy hétig vérzett a fülem...
Előzmény: bungle (15) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 07. 20. 10:04 | #15
Nincs gondom a fülemmel, de ha lenne se használnék olyan valamit, aminek (idézem a wikipédiát) "tulajdonított hatásoknak valójában nincs semmiféle tudományosan igazolt alapja".
FDA tiltásról amit írsz, már megint ferdítés, ott szerepel az általad linkelt szövegben:
PROBLEMS: "Danger to Health"

Javaslom ezt is olvasd át:
www.fda.gov/ForConsumers/ConsumerUpdates/ucm200277.htm
"FDA warns that ear candles can cause serious injuries, even when used in accordance to manufacturers' directions."

Azért, mert nálad működött mint placebo, még nem jelenti azt, hogy tudományosan igazolt lenne a hatása.
Előzmény: norbertvincze (13) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 07. 20. 00:09 | #14
Apám, te viszont értelmes vagy.
Előzmény: I. C. Wiener (11) +1 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 07. 20. 00:08 | #13
elolvastam.

én nem akarok senkit győzködni. Nekem van saját megtapasztalásom, és csöppent sem érdekel mások, hogy vélekednek erről a termékről. Mindenkinek saját joga, hogy véleményezzen, kipróbálja, bírálja, stb


a cikk pedig elég gyenge. Az összes hivatkozás közül 2 normális forrás van csak.

első: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8849790

a cikk írójának 'elfogulatlan' fordítása és írása pedig a következő:

"A már említett 1996-os vizsgálat során 122 fül-orr-gégész 21 olyan sérülésről számolt be, melyek fülgyertyázás során keletkeztek. Ezek között voltak égési sérülések, fülcsatorna sérülések a gyertya viaszától és egy átlyukasztott dobhártya is."

lehet én vagyok a vak, de a fenti hivatkozásban ilyen részletek nem szerepelnek, szóval a cikk írója nem tudom honnan vette az állításokat amit leírt. Mellesleg oltári nagy baromságokat ír, dobhártyalyukasztás ( :D, ha valaki fogott életében fülgyertyát, az tudhatja, hogy az lehetetlen ezzel a termékkel), fülcsatorna sérülések a gyertya viaszától ( a gyertyában nem folyik semmilyen viasz), stb

második link, amin az FDA tiltás szerepel: http://web.archive.org/web/20071114035555/http://www.fda.gov/ora/fiars/ora_import_ia7701.html

a tiltás mögött marketing jogok megsértése el, és egy szó sem esik a fülgyertya biológiai veszélyeiről.


kb semmi tartalommal nem mondott többet a doktor riportjánál.

Te egyébként probáltad már? nem olyan túlzottan drága, az összeg megér egy egyszeri próbát.
Előzmény: bungle (10) 0 VÁLASZ
Rockstopper 2014. 07. 19. 16:57 | #12
Kiszippant? Valamire csak jó lehet....
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2014. 07. 19. 13:32 | #11
Apám, te tényleg hülye vagy.
Előzmény: norbertvincze (5) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 07. 19. 12:36 | #10
Szerintem olvasd el inkább a cikket, nem olyan hosszú...
Előzmény: norbertvincze (9) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 07. 19. 12:16 | #9
viasz lerakódik? lehet lerakódik, és ha így is van nem mindegy, hogy afülzsírtól nem látja a a dobhártyát, vagy ettől az állítólagos fülgyertya viasztól?

ennyi az össz-vissz érv? "ha a fülbetegség nem gyógul meg a fülgyertyázástól, akkor nekem sokkal nehezebb ettől a .......
a dobhártyát megítélni."

ez aztán tényleg életveszély.
Előzmény: bungle (8) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 07. 19. 10:11 | #8
http://videoklinika.hu/helfferich0126_fulgyertya/

De valakinek az agyát is kiszippantja a váááákuuuum! ;)
Előzmény: norbertvincze (7) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 07. 19. 03:28 | #7
ez a módszer az enyhítésen kívül nálam semmire nem volt jó. Volt több próbálkozás a só alternatíváival kapcsolatban, de egyik sem volt hatásos.

És mi a veszélyes ?
Előzmény: Gurzy (6) 0 VÁLASZ
Gurzy 2014. 07. 19. 01:21 | #6
Most nem akarom bántani anyukádat, de próbálkozhatott volna kevésbé veszélyes dologgal is! Ez a fülgyertya meg nem kiszippantja a fülzsírt. Anno mikor Magyarországra került, volt egy műsor, amiben a működését ecsetelték. Pont az a lényeg, hogy nem ki szív, hanem a meleg levegő áramlik be a fülbe!
És itt a kevésbé veszélyes módszer, amit mi még a mai napig is használunk!

http://napidoktor.hu/blog/termeszetesen/szelid-gyogymodok/ha-sos-akkor-sot-a-fulre/
Előzmény: norbertvincze (5) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 07. 19. 00:02 | #5
te használtál már ilyet? úgy látszik még nem.

nem olvastam el a cikket, de nyilatkozni azt tudok a fülgyertyáról.

kb 10 éves koromig fülproblémás voltam. Drága doktorkák ki is vették a mandulákat, mert hogy az megoldja a nagy problémát. Persze, a csonkítás rohadtúl de nem oldott meg semmit, csak hozta a problémákat. Majd anyám egy természetgyógyász expón megismerte ezt a terméket. Működött. Az addigi szenvedés, kínlódás, és fájdalom nem volt többé (kúraszerű alkalmazásnak köszönhetően).

azóta évi egyszer-kétszer használom a fülgyertyát. Teljesen kíméletes, és abszolút kellemes. Megfelelő gyakorisággal használva teljesen problémamentes termék.

próbáld ki, majd csak aztán véleményezz.
Előzmény: palinkaman (1) -1 VÁLASZ
Szancso 2014. 07. 18. 17:58 | #4
A fülgyertyát, Shrek már rég kitalálta. ;D

+1 VÁLASZ
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2014. 07. 18. 14:36 | #3
Sőt egy egész csapágyat, amit anatóliai tisztítómágnessel kell delejezni az adott testrészen. Sőt a csapágyba bele is lehetne állítani egy gyóggyertyát :)
Előzmény: palinkaman (1) 0 VÁLASZ
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2014. 07. 18. 14:33 | #2
"Az a vákuum honnan tudja, hogy mit szippant ki?"

Ez ám a kérdés :D De a válasz se rossz.
A fogalmatlan riporter és a kuruzslóbácsi jól elbeszélgetnek.


palinkaman
palinkaman 2014. 07. 18. 14:22 | #1
Az "egypólusú mágneshez" hasonló hatékony gyógymód lehet, sőt, reményvesztett esetekben is segíthet, csak akkor gyertya helyett máglyát kell rakni.
Kifejlesztek már én is valami hasonlót, és jól megszedem magam a hülye embereken. Pl. egy csapágygolyót, ami a köldökbe téve mindenféle betegséget gyógyít.
+2 VÁLASZ