Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 07. 02. 08:41 | #14
http://www.youtube.com/watch?v=DB0zJLd2Fu0 nem mondom, hogy jobbak, de több értelme van talán.
bungle
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2014. 06. 30. 16:16 | #12
A 2-es ponttal vitatkoznék egy kicsit. Ugyanis közgyógyellátás színvonala itthon jócskán csökken, még ha ingyen is van. Ez egy olyan szolgáltatás, amit az dolgozóktól és munkáltatóktól egyaránt beszed az állam, de cserébe egy nehezen elérhető gyenge színvonalú szolgáltatást tud kínálni. Függetlenül attól, hogy az adott személy után mennyit szedtek be társadalombiztosítás címen.
Ha az ember külföldön dolgozik és fizeti a betegbiztosítást, akkor a biztosításához mérten arányos szolgáltatást is fog kapni.
Itthon nem egy alkalommal inkább magánrendelésre kellett mennem, mert a közellátásban lehetetlen várólisták és rendelési idők vannak. Volt olyan is, hogy az adott szakorvos bent sem volt a kórházban, amikor időpontom volt nála egy szakrendelésen.
Legszívesebben dobnám ki az egész TB rendszert a fenébe és valami hasonlót hoznák létre mint pl.: Holland rendszer.
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2014. 06. 30. 16:06 | #11
A videó színvonaltalan a "művész úr"-hoz képest.
Geszti Péteren nagyon látszik, hogy olyan pozícióból osztja az észt, hogy ha sokaknak csak fele olyan jó lenne a szakmai karrierje, mint a "drága művész úrnak", akkor most nem lenne miről dalolnia.
Kb.: fingja nincs, hogy miért vándorolnak ki innen az emberek.

- Tényleg léteznek olyanok, akiknek itthon még a "lóf***" sem elég hosszú", így a pénzkereset miatt azt hiszik, hogy majd ott kint megszedik magukat.
- De sajnos inkább olyanok vannak többen, akiknek az itthoni közegből lett elege. Értem ezalatt egymás átverését egymás lenézését. Az "uram-bátyám, sógor-koma" rendszert, ami lassan mindent behálóz. Ez nagyon lecsökkenti a munkahelyek számát, sőt cégeket, ágazatokat visz el a rothadásba, mert hiányoznak józan gondolkodású szakemberek.
Sokan úgy vesznek fel szakképzett munkavállalókat, hogy napra pontosan 3 hónap próbaidő után elküldik őket, mert az nekik megéri RÖVIDTÁVON!
- Tehát a következő, ami miatt külföldre igyekeznek az emberek, az rövid távú gondolkodásmód megelégelése. Amikor itthon fogalmad sincs, hogy mikor szűnnek meg munkahelyek, mikor lesznek valaha új lehetőségek...stb. (Persze állásinterjúkon szívesen felteszik a kérdést, hogy mik a jövőbeli tervek. Mert az olyan jól bevált HR sablonkérdés.)

A politika lehet akármilyen jó vagy rossz, általában az emberek gondolkodásával van baj... és ez igaz Geszti "művész úrra is".
kalocsai.tamas 2014. 06. 28. 08:59 | #10
A videóról most nem szólva...
1) Minden a kisebb ellenállás irányába mozdul.
2) Ha itthonmaradt papinak/maminak küldünk is haza pénzt, a nyugdíjat, a gyógyszertámogatást, a orvosi vizsgálatokat és a kórházi ellátást akkor is az itthonmaradtak adójából/TB-jéből/lenyúlt MNYP-jéből/stb. fizeti állambácsi (és itthon ugye ennek nagy része ingyér van - akkor is, ha olyan amilyen - odakünn meg komoly pénzek mehetnek el rá).
3) Külföldön dolgozni jó, de betegnek lenni nem (lásd 2-es pont).
4) Kezd szabályosan olyan hangulat kialakulni, hogy már egységesen lesajnálják azokat, akik nem mentek el (Hofi mondta talán, hogy: "Tessék mondani, nem lesz abból bajom, hogy én nem disszidáltam?"). Főleg azoktól érzem ezt, akiknek valakijük kiment - köszi!
közlegény
közlegény 2014. 06. 28. 00:06 | #9
Nekik sikerült:

http://www.youtube.com/watch?v=9AG6ubkSIn4

ami Gesztinek nem.
cila 2014. 06. 27. 21:15 | #8
Tömoren: Ez egy naagy zagyvaság.
De ne feledekezzünk meg, hogy Péter bátyó a "Béka perspektíva" feltalálója és akit még csókoltathatnak a múzsák.
Szancso 2014. 06. 27. 21:09 | #7
Sting-nek valahogy jobban állt.
Stickhorse 2014. 06. 27. 20:34 | #6
Érdemes lesz visszanézni az ATV-n készült interjút ma este Kálmán Olga és a Művész Úr között. Pontosan az interjúban mutatott hozzáállása miatt ellenszenves minden megmozdulása. Benne ül a magyar média posványában, szakmai és emberi működésében, minőségében semmilyen szempontból nem tűnik ki, mégis úgy beszél, mint egy kívülálló, meg nem értett, felülemelkedettsége miatt lenézett szakember. Az ATV - és Kálmán Olga - az ehhez való asszisztálásával tovább halad az elmúlt közel másfél év lejtőjén. Szomorú.
Előzmény: Stickhorse (5) +1 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 06. 27. 18:34 | #5
Ezzel már megint csak az a baj, hogy a Geszti csinálta. Nagyon laza akar lenni, miközben már régen nagyon nem az. A "szójátékai" ma már idejétmúltak és unalmasak, viszont a bugyutaságuk miatt egyszerűen komolytalanná teszik a feldolgozott témát. Az pedig nem tudom, milyen újkeletű meglátás, hogy ez a balkáni, Kusturica-Bregovic párosra jellemző hangzásvilág ez "echte magyar".
norbertvincze
norbertvincze 2014. 06. 27. 17:52 | #4
ameddig valaki csak európáig költözik, és ráadásul nem is külföldiesedik el, nem veszi fel az idegen ország ritmusát, ergo családot sem alapít külföldön, addig nem kell ez a hattyúk halála dolog. Amikor londonból 20 ezer forintból hazarepül és vissza, mellesleg bármikor, addig nincs miről beszélni. Bátorság akkor kell, ha nyelvet sem beszélsz és még szakmád sincs.

nagy divat lett ez is, már menőnek számít valaki, ha külföldön él. Vagánykodnak, és szapulják a hazájukat, hol ott a többségnek büdös, semmitérő élete sincs, hiába van külföldön. Persze van pénze Levi's-re meg Iphone-ra, és minden hétvégén mehet az éjszakába, de amint egy teljes értékű életet kellene megteremtsen a külföldi honban, már rögtön elvérezne a bagázs döntő többsége.

Aztán jönnek a már jól beolajozott sablon szövegek, amit csak szajkóznak, de igazából nem is érinti a világképüket. Hogy a hazájuk kényszeríti őket külföldre, ami részben igaz is, de igazából ez csak egy jó alibi, hogy kiváljanak a magyarok szürke hétköznapjaiból, és hogy ők többek legyenek a többi nyomorukat elő honfitársnál.

akinek nem inge...
+2 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 06. 27. 16:46 | #3
Ebben is van igazság. Mikor már leírtam, tudtam, hogy egyeseknek nem fog tetszeni.:)
Viszont úgy gondolom, hogy igenis bátorság kell ahhoz is, hogy elhagyjuk szeretteinket, otthonunkat, hazánkat, kényelmünket, biztonságunkat az ismeretlenért, illetve egy jobb élet reményéért.
+1 VÁLASZ
Rauka0 2014. 06. 27. 16:38 | #2
Bátorság és erő nem ahhoz kell, hogy elmenj. Hanem, hogy itt élj :)
+2 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 06. 27. 16:29 | #1
Mondanám , hogy jó...de hazudnék.
Nem tetszik az alap, a hangszerelés, az "ének", a szöveg(főleg a refrén), az angol kiejtés és maga a videó sem. :)
Amennyire bírtam annak idején(rapülők) Gesztenyét, most legalább annyira utálom. Már a múltkor itt posztolt, vele készített interjúban sem volt szimpi a stílusa és a hozzáállása bizonyos témákkal kapcsolatban. Nem tudom minek erőlteti ezt a közszereplést, látszik, hogy folyamatosan részt akar venni a sóbizniszben, még akkor is ha közben megerőszakolja önmagát, illetve úgy, hogy amit csinál, az egyre vállalhatatlanabb.
Azon pedig nem kell csodálkozni, hogy egyesek külföldön folytatják, élik életüket. Ez az ország egyre élhetetlenebb hely, nem tudok haragudni azokra, akiknek lehetőségük, bátorságuk van itt hagyni minket. Mondom ezt úgy, hogy én jelenleg elképzelhetetlennek tartom, hogy valaha itt hagyjam a hazámat.

+1 VÁLASZ