Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
bungle 2014. 06. 27. 12:20 | #65
Semmi, Nassal ugyan egyetértünk egy témában, de unatkoztunk kicsit. :D
Előzmény: a janek (63) 0 VÁLASZ
Tooni 2014. 06. 27. 12:19 | #64
Vihar egy pohár vízben ;)
Előzmény: a janek (63) 0 VÁLASZ
a janek
a janek 2014. 06. 27. 12:16 | #63
mi folyik itt ?
bungle
bungle 2014. 06. 27. 12:12 | #62
"Nem erről volt szó, hanem arról, hogy mi az, amit meg lehet Facebookon oldani."
És azzal kinek van gondja? :D
Egyetértek, hogy sok hasznos funkciója van (szerintem te pont ezt értetted félre, és azt hitted a fb ellen beszélek és ezért szóltál hozzá egy olyan kommentemhez, amit nem is neked írtam, hanem hawkeye "fb-ellenes" kommentjére, olvasd vissza). Pl. azt én is szeretem, hogy kedvenc előadóknak, embereknek, stb. látja az ember a friss híreit (kb. mint egy egy helyre gyűjtött hírlevél funkció), meg ilyesmi.
Amiről én beszéltem, és ezt tapasztalatból mondom, hogy sajnos van olyan eset, amikor nem érhető el pár ember azon keresztül, hiába tűnik úgy, hogy fent van.
Előzmény: Nas (60) 0 VÁLASZ
Nas
Nas
Nas 2014. 06. 27. 12:03 | #60
Pont ugyanazt csinálod, amiket a szememre vetsz. Rám fogod, hogy én azt mondom, hogy a Facebookon kívül másként nem lehet ezt megoldani. Nem erről volt szó, hanem arról, hogy mi az, amit meg lehet Facebookon oldani.
Na csá.
Előzmény: bungle (56) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 06. 27. 11:43 | #59
Rád ki haragszik? ;)
Egyébként én Nasra sem. :)
Előzmény: Tooni (58) 0 VÁLASZ
Tooni 2014. 06. 27. 11:41 | #58
Kérném szépen, hagyjátok ezt abba, mielőtt még örökharag lesz a vége :)
bungle
bungle 2014. 06. 27. 11:31 | #57
Majd ha egyszer kegyeskedsz leszállni a magas lóról és beismerni, hogy hülyeséget fostál ide.
Előzmény: Nas (55) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 06. 27. 11:31 | #56
Akkor még rosszabb, ha nem értetlenkedsz, mert akkor csak folyamatosan csak ferdítgetsz (vagy ennyire hülye vagy). Esküszöm lehetne írni egy scriptet a vitatkozási sémádra: folyamatos fantáziálások és olyan dolgoknak a másik szájába adása, amit nem is írt, ezek a főbb pontok. Lásd 24. komment utolsó mondata (ki a fasz írt ilyet? én biztos nem!), de idézhetném a mostani faszságaidat is ("Szar lehet, ha neked ilyen barátaid vannak..." - fogalmad sincs milyen barátaim vannak és hogy tartom velük a kapcsolatot, de biztosíthatlak róla, hogy egyik se "noob-ozna" le kedves nyelvújító, ha fb-on üzennék neki). A vita se arról szólt (max. a te képzeletedben), hogy ne lehetne körlevelet küldeni közösségi oldalon, vagy hogy ez ne lenne hasznos, hanem hogy csak emiatt használni felesleges és felhoztam példát arra is, hogy ez nem mindig működik. Ekkor kezdtél el okoskodni. Ez most nem sikerült, csak egyre nagyobb hülyét csinálsz magadból.

"Ha nem lép be, a régi, használatlan email címe lesz feltüntetve"
Ez már eleve nem igaz, van olyan oldal, ahol nem az jelent/jelenik meg az elérhetőségnél, amit megadott, hanem amit beír egy elérhetőség mezőbe, ami lehet egy telefonszám is (és az még lehet, hogy él). Capisce?

Áruld már el, hogy ha frissítette valamikor az elérhetőségét (e-mail vagy telefon), de már jó ideje nem használja a közösségi oldalt, akkor miért lenne egyszerűbb a közösségi oldalon írni neki, hiszen el se éred azon, b+! Erre az egyre válaszolj, a bullshitet meg most már befejezhetnéd!
Előzmény: Nas (54) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 06. 27. 11:18 | #55
Amúgy elmentek ize012-vel kézen fogva a p*csába.
Nas
Nas 2014. 06. 27. 11:16 | #54
Nem értetlenkedek. Értettem, hogy mit mondtál, viszont nem logikus, cáfolatnak meg pláne nem cáfolat arra, amit írtam. Ugyanúgy bizonytalan feltételezésen alapul a te eljárásod is ("biztos" olvassa még a régi email címét) mint az enyém, hogy ha már regisztrálva van, kap értesítést egy körüzenetről, ha nem is nézi az oldalt.
Magad is írtad, hogy rengetegen a regisztrációhoz használt email címüket (ami jó eséllyel az elérhetőségük is) már nem is nézik, de belépni be tudnak vele a közösségi oldalra. Magyarul mégis csak az email cím a bizonytalanabb... Ha nem lép be, a régi, használatlan email címe lesz feltüntetve, ahova ugyanúgy hiába írogatsz, ha viszont belép, akkor már a körüzenetet is látja. Capisce?

"Számodra meg úgy látszik elképzelhetetlen, hogy az emberek közösségi oldalakra való regisztrálás nélkül is megtudják egymás elérhetőségét. :D"

Ezt hol képzelegted bele a kommenteimbe? Képzeld, én is szoktam telefonon felhívni embereket, sőt, személyesen is találkozni velük. Most arról volt szó, hogy mire lehet használni a Facebookot, aminek még értelme is van. Amit leírtam, arra lehet. Pont. És nem csak nekem tűnik logikusabbnak... :P :) Annak fényében pedig, hogy az email címeket te is alapvetően a közösségi oldalakról nézed le, pláne nevetséges az okoskodásod.
Tudod, biológusként nekem nem ciki Facebookon körüzenetet küldeni a barátaimnak, mert nem fognak le-noob-ozni miatta... :) Szar lehet, ha neked ilyen barátaid vannak... Egyébként meg nem halál tök mindegy, milyen közvetítő közegen beszélnek meg emberek egy találkozót? Értelmes ember ahol egyszerűbb, ott teszi ezt...
Előzmény: bungle (44) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 06. 27. 09:15 | #53
Előzmény: izé012 (52) 0 VÁLASZ
izé012 2014. 06. 27. 09:07 | #52
Én inkább megyek is mielőtt kitör a vihar. Szerintem ti is meneküljetek amíg lehet vagy vegyetek sok csokit h át tudjátok vészelni a pusztítást! :-)
http://static.dicsakbuksi.com/ha-egy-no-merges-140209033535.jpg
Előzmény: dude (51) +1 VÁLASZ
dude 2014. 06. 27. 09:00 | #51
"Maradj inkább a fakanálnál!". Ez jobb lett volna? ;)
Előzmény: izé012 (46) +2 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 06. 27. 08:41 | #49
Én már nagyon várom azt az időt, amikor a fészbuk egy néptelen vadnyugati városkához fog hasonlítani, ahol napi egy giccses kiscicás kép fog csak ördögszekérként görögni a falon, mert már senki nem használja.
De ez minden ilyen közösségi oldallal megtörténik, és pont maguk az internetező fiatalok, a hú de trendi kölkök rontják el ezeket. Mert ugye elindul, mint annak idején a myspace is, boldog boldogtalan regisztrál, mert ugye nem lehet lemaradni, meg igazi jani-gizda-trendi-hipszter vagyok, meg kell mutatni, aztán meg meg vannak sértődve, hogy mások is használják, meg az öregek is. NA ez van most a twitterrel is, amikor már mindenki twittelget, politikus, öreg, cégek, cia (amúgy nekik volt most egy jó, kiírták, hogy sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudják, hogy ez az első tweetjük) akkor naná, hogy a fiatalok, vagy egy adott stílusú emberek számára már gagyi. De ők kapták fel, ők terjesztették, ők nem akartak lemaradni, ők vadászták a lájkokat! Akkor mit csodálkoznak. Csinálni kell valami limitált közösségi oldalt, és meghívót osztogatni, és akkor nem jelenik meg boldog boldogtalan.
JA ugyanez van most a tumblr-ön is, ugye eredetileg ezt is csak ilyen hú de fasza, meg megmondó véleményvezér, meg művészi meg hipszter fiatalok kezdték használni, most meg már bárki, és megy is az izélés, hogy jajj nem olyan mint régen.

És akkor ne is beszéljünk tényleg a hülye gyerekekről, akik meg vannak sértődve, hogy a szüleik látják, amit ők kiposztolgatnak. Mert úgy gondolják, hogy a fészbukon senkinek nincs joga megnézni azt, hogy kiírja, hogy ma végre leszopom béluska izéjét, csak béluskának meg neki. Ha anyu látja, akkor meg sértődés van. Tényleg szerintem sokan nem fogják fel, hogy látható, amit írnak, kitesznek.
Előzmény: bungle (47) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 06. 27. 08:33 | #48
Bekészítheted. ;D
http://i.imgur.com/gjV9OoV.gif
Előzmény: izé012 (46) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 06. 27. 08:26 | #47
Divatból, megfelelni akarásból. Ha az osztály, munkatársak, ismerősök nagy része használja, akkor az ember késztetést fog érezni, hogy ő is használja. Aztán majd lecseng. Ahogy az iwiw is kihalt, mivel megmaradt kb. online tel.könyvnek (mondjuk ez a része, a keresés funkció és az ismerősök megjelenítése évekkel ezelőtt is már sokkal jobb volt, mint a fb-é), de már a fb-ról is menekülnek kint a fiatalok, ahogy megjelentek a szülők és egyre inkább kezd ciki lenni.
Előzmény: I. C. Wiener (43) 0 VÁLASZ
izé012 2014. 06. 27. 08:26 | #46
@bungle
'maradj a biológiánál'
Bele se merek gondolni h mit fogsz te ezért kapni! :-D
bungle
bungle 2014. 06. 27. 08:21 | #45
Számodra meg úgy látszik elképzelhetetlen, hogy az emberek közösségi oldalakra való regisztrálás nélkül is megtudják egymás elérhetőségét. :D
Tudod "régen" még volt, hogy az emberek felhívták egymást, sőt még személyesen is találkoztak! ;)
Előzmény: Nas (37) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 06. 27. 07:43 | #44
Te direkt értetlenkedsz? Mert már kezd kicsit komédiába fulladni, meg engem már kicsit fáraszt. Szerintem maradj a biológiánál, ez a része az informatikának nem megy neked... :D
1. Tel.szám, ahogy már írtam.
2. Látom fogalmad sincs mennyi ember regisztrált olyan e-mail címmel (akár itt Izén, amit saját magam tapasztaltam, mikor a szerverrel bénáztak pár hónapja), amit aztán már nem használt (vagy ideiglenes, vagy pl. freemail eljátszotta, hogy ha jó ideig nem léptél be hozzájuk, akkor megszüntette a fiókod, sőt más regisztrálhatott később azon a címen), DE (!!!) belépni ettől még be tud lépni az adott közösségi oldalra (e-mail/jelszó párossal), ahol be tudja írni az új elérhetőségét (másik e-mail vagy tel.szám). Capisce?
Kurvára nem arról van szó, hogy egyszerű dolgokat hogyan lehet bonyolultan megoldani, hanem hogy ha nincs más módja, akkor kénytelen vagy más módszerhez folyamodni.
Előzmény: Nas (35) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2014. 06. 27. 00:17 | #43
Szerinted miért használják ennyien? :)
Előzmény: bungle (25) 0 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 06. 27. 00:16 | #42
Igen él, a többi 28 mellett.:)

Amúgy abban is van valami, amit írsz. Nem vitatom, hogy vannak előnyei is ezeknek a közösségi oldalaknak, csak az a baj, hogy a legtöbb ember nem tudja normálisan használni. Igazából én nem érzem semmi hátrányát, hogy nem vagyok tagja a "fészes" közösségnek. Akivel én szeretném tartani a kapcsolatot, azzal tartom, akiről szeretnék megtudni valamit, azt megtudom máshonnan. Engem sok esetben frusztrált, amit ott láttam, olvastam, megdöbbentő volt látni, hogy egyes ismerősök, rokonok mekkora gyökerek tudnak lenni. Annak meg nem láttam értelmét, hogy letiltsak, kitöröljek mindenkit, inkább én távoztam. És ezt azóta sem bántam meg. Ha hiányozna vagy úgy érezném, hogy lemaradok, kimaradok valamiből, akkor biztosan újra regisztráltam volna.
Mondjuk én nem is verem a mellemet, hogy mekkora fasza csávó vagyok, mert "szembe úszom az árral", illetve azt is elismerem, hogy bizonyos esetekben kifejezetten hasznos, praktikus dolog a kapcsolattartás, információközlés ezen formája.
Előzmény: Nas (39) 0 VÁLASZ
Tooni 2014. 06. 26. 22:54 | #41
Jaja, a facebookot nem is szennyezed :D
Előzmény: lilaflexninja (28) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 06. 26. 21:21 | #40
Vagy nem lehet, hogy bungle osztályába jártál...? :D
Előzmény: Nas (39) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 06. 26. 21:20 | #39
És él még az az email címed, amit anno megadtál? Egyébként lehet, hogy csak azért nem kapsz értesítéseket, mert még senki nem próbált meg Face-en osztálytalálkozóra hívni, mert ilyen antiszociális vagyol... :)

"A második bekezdéssel tökéletesen egyetértek, én is nagyon jól kijövök magammal, nagyon szimpatikusak vagyunk egymásnak.:)"

http://www.youtube.com/watch?v=po1GUcxSqyo

Ez a közösségi oldalaktól való ódzkodás számomra kicsit olyannak tűnik, mint amikor valaki szánt szándékkal máshogy öltözködik, mint az aktuális divat, hogy ezzel fejezze ki, hogy ő egyéniség. - Persze ehhez neki is ugyanúgy követnie kell a divatot, különben véletlenül még valami divatosat venne fel. :D
Előzmény: FatSnakeFoot (38) 0 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 06. 26. 20:58 | #38
Akkor jól éreztem, hogy nem mai gyerek.:)
Az időseket csak példának hoztam fel, de a fiatalok között is akadnak ilyen emberek. Itt vagyok mondjuk én is. Régebben regisztráltam fészre, de nagyon nem tetszett. Azóta be sem léptem, azt sem tudom mi a jelszavam, nem is érdekel az egész. Nekem értesítők nem jönnek emailben, fogalmam sincs, hogy valaki megjelöl, megbök vagy rám ír. Ellenben az emailemet napi rendszerességgel nézem. Ha a közösségi oldalon írnának rám, soha nem érnék oda az osztálytalálkozóra.
Jó tudom, aki nincs a facebookon, az nem is ember, innentől kezdve sok jóra nem számítok.

A második bekezdéssel tökéletesen egyetértek, én is nagyon jól kijövök magammal, nagyon szimpatikusak vagyunk egymásnak.:)
Előzmény: Nas (37) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 06. 26. 20:30 | #37
Hát, igen...ha egyszer bungle-nek az öregek otthonába kell meghívókat küldenie az osztálytalálkozójukra... :P :D (Tulajdonképpen az is nagy szó, hogy 100 évesen még hajlandó kommentelni. :))

Nem, nem, nem vagyok én semmilyen masiniszta. Tök könnyű veletek. Logikusak vagytok, kiszámíthatóak, higgadtak és empatikusak, öröm veletek eszmecserét folytatni. :D
Előzmény: FatSnakeFoot (36) 0 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 06. 26. 20:12 | #36
Szóval ezzel azt akartad mondani, hogy milyen bonyolultak vagyunk és hogy velünk milyen nehéz. Már megint ezzel jössz?! Hogy lehetsz ilyen feminista, nősoviniszta ....
:D
(na jó, nem idegesítelek)

#35
Ezen meg szakadtam. :)
Tényleg annyira egyszerű és logikus amit írsz. De bungle gondolom úgy érti, hogy vannak olyan emberek (pl.idősek), akik egyszer regisztráltak (vagy regisztrálták őket) egy közösségi oldalra, de azóta sem látogatják. Ellentétben az email fiókkal, amit azért a többség használ. Hiába jön értesítés a fész üzenetről, ha nem tud még belépni sem.:)
Előzmény: Nas (34) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 06. 26. 19:51 | #35
Ha évek óta nem használta az oldalt, akkor az évek óta megadott elérhetősége miért lenne aktuális...? Ugyanannyi esélye van mint annak, hogy ugyan régóta nem lépett fel, de ha ráír valaki, arról kap értesítést (jó eséllyel arra a régi email címére, amit megadott...), és elolvassa... :) De egyszerű dolgokat is meg lehet oldani pofon bonyolultan. :D
Előzmény: bungle (32) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 06. 26. 19:47 | #34
:DDD Oké. (És még mi vagyunk bonyolultak... :))
Előzmény: FatSnakeFoot (31) 0 VÁLASZ
iw84u4t 2014. 06. 26. 16:06 | #33
Az egyik legjobb komment ever :))))
Előzmény: FatSnakeFoot (31) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 06. 26. 14:25 | #32
Írtam, hogy miért:
"csomóan regisztráltak x ideje, de y ideje nem használták az oldalt, így hasznosabb volt az e-mail címükre írni vagy felhívni őket (attól függően, mit adtak meg)"
Ha már nem használja az oldalt, akkor hiába írsz neki oda.

Hogy szavaiddal éljek: próbáltad már elolvasni a kommentet, amire válaszolsz? ;)
Előzmény: Nas (29) 0 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 06. 26. 13:50 | #31
Nem, mert az úgy túl egyszerű, túl modern... ez nem férfi emberre vall.
Mi inkább kinézzük az email címet facebookról, majd írunk emailt az illetőnek, hogy adja meg a lakcímét, ahova küldünk levelet, amiben elkérjük az otthoni telefonszámát. Ott felhívjuk és elkérjük a mobilszámát, mert az olcsóbb. Végül sms-ben megírjuk neki, hogy nézzen rá a facebookra, mert ott majd megtalál minden információt.:)
Előzmény: Nas (29) +4 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 06. 26. 13:31 | #30
:DDD Értem.
Előzmény: lilaflexninja (28) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 06. 26. 13:30 | #29
De ha már AMÚGY IS fenn vagy a Facebookon (mert ugye onnan nézed le te is az email címeket...), akkor nem egyszerűbb ott rögtön csinálni egy csoportot a kiválogatott emberkékből, és küldeni nekik egy körüzenetet...? Arról nem is beszélve, hogy ebben az esetben mindenki látja, hogy a többiek mit reagálnak, nem kell közvetítgetni az emberek között. Vagy ez a mód nem elég IT-s? :) Fogalmam sincs, mire találták ki a Facebookot (nem is nagyon érdekel), én arra használom, amire számomra praktikus.
Előzmény: bungle (25) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 06. 26. 13:06 | #28
Na ja, de én értelmes vagyok, nekem amúgy is szabadna :) Plusz én nem szennyezem a fészbukot sem a semmitmondó önfotóimmal, meg gyerek képekkel, meg jimmy idézetekkel, csak csupa értelmes dologgal.
Előzmény: Nas (22) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 06. 26. 13:02 | #27
Jó étvágyat! :)
http://i.imgur.com/2AEdX64.gif
Előzmény: Tooni (26) +1 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 06. 26. 12:53 | #25
Nem arról volt szó, hanem amiatt, hogy bizonyos körökhöz eljuttass egy üzenetet, felesleges használni, nem is erre találták ki, és ha csak ez az egy lenne a hasznos funkciója, nem is használnák ennyien.

"De hülyeség az, minek az!"
Ezt nem tudom ki írta, ne tegyél úgy lécci, mintha tőlem idéznél.
Előzmény: Nas (24) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 06. 26. 12:40 | #24
"Ki volt írva a közösségi oldalra (e-mail vagy telefonszám)."

Na, most mész el a...! -,- Akkor ezek szerint csak te is a közösségi oldalt használtad információszerzésre? :P :) "De hülyeség az, minek az!" :)
Előzmény: bungle (23) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 06. 26. 12:36 | #23
Ki volt írva a közösségi oldalra (e-mail vagy telefonszám).

Nem baszogatásnak szántam (azt észreveszed majd)! :D
Előzmény: Nas (20) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 06. 26. 12:29 | #22
"Na itt lett elrontva, hogy az internetet interaktívvá tették, és bárki számára elérhető, használható, bárki bármikor bármit kiírogathat."

És hogy ezt megoszd másokkal, használod te is aktívan eme félrelépés eredményét... :D
Előzmény: lilaflexninja (21) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 06. 26. 12:26 | #21
Egyébként az a durva, hogy már lassan egy sima e-mail küldés is annyira ódivatú lesz, mint a postai levél. Igen, tök dühítő, hogy valaki ahelyett, hogy telefonálna, sms-ezne, vagy e-mailezne egyet, ráizél a fészbuk cseten a másikra, vagy a falára írogat. Oké modern technológia meg minden, de azért álljon már meg a menet. Mondjuk mindenki annyira szenved csak ezektől a technikai hülyeségektől, amennyire használja is.

Tényleg régen is működött a világ, világhatalmak születtek, világháborúakt vívtak stb még a modern technika előtt is, és szemmel láthatólag ezt ma már kevesen hiszik el. De azért nem rosszak ezek a vívmányok sem, csak értelem kéne a használatukhoz. Na itt lett elrontva, hogy az internetet interaktívvá tették, és bárki számára elérhető, használható, bárki bármikor bármit kiírogathat.
Előzmény: bungle (19) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 06. 26. 12:21 | #20
Bocs, Nagypapi! :P És az email címét honnan tudtad meg 20 éve nem látott embereknek, akiknek csak a (leánykori) nevét ismerted...?

"Tök mindegy, de akkor ne az legyen az érv, hogy "csak azért fészbúkozok, mert nem tudok végrehajtani egy csoportos e-mail küldést". ;)"

Milyen érv? Nem érvelek én senkinek, csak leírtam, hogy pl. milyen hasznos dolgokra lehet használni a Facebookot. Egy szóval nem mondtam, hogy "csak azért Facebookozok, mert nem tudok végrehajtani egy csoportos email küldést"... Hagyjál már! Ma ilyen baszogassuk Nast napod van?
Előzmény: bungle (19) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 06. 26. 12:16 | #19
Ballagáskor megadott? Te kis "csitri". :D (nálunk akkor még nem is volt e-mail cím, általánosban meg elterjedt internet se).

A mi osztálytalálkozónkhoz még ha adott is némi segítséget az emberek megtalálásához a közösségi oldal (iwiw v fb, mindegy), csomóan regisztráltak x ideje, de y ideje nem használták az oldalt, így hasznosabb volt az e-mail címükre írni vagy felhívni őket (attól függően, mit adtak meg).

Tök mindegy, de akkor ne az legyen az érv, hogy "csak azért fészbúkozok, mert nem tudok végrehajtani egy csoportos e-mail küldést". ;)
Előzmény: Nas (18) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 06. 26. 12:03 | #18
Nálunk az emberek fele már rég nem használja azt az email címét, amit anno a ballagáskor megadott (néhányuknak akkor még nem is volt email címe...). A Facebook-ra viszont időközben az emberek zöme regisztrált. Esete válogatja, de nálunk kézenfekvő volt, hogy inkább utóbbit érdemes használni. Egyébként nem tök mindegy, hogy milyen közegen keresztül küldesz ki egy kör-emailt, ha célba ér? Az a lényeg, hogy könnyen, gyorsan el lehessen intézni.
Előzmény: bungle (15) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 06. 26. 11:31 | #17
Hát én nem rég regisztráltam be a fészbukra, de tudtam előre, hogy kár is. Azt figyeltem meg, hogy a videóval ellentétben, szerintem az összes ismerősömnél normálisabb vagyok :) Tényleg furcsa, hogy kirakják, hogy itt voltak, ezt nézték, fosott a gyerek, elkészült a torta, buliban vagyok, jó éjszakát, és boldog névnapot minden kedves névnapos ismerősömnek. ááááá Furcsa tényleg, hogy kapcsolataik nincsenek az embereknek, de miinden szart megosztanak, mert vágynak az elismerésre, vágynak a like-ra, vágynak valami interakcióra másokkal, közben meg még inkább magányosak.

Ami viszont engem leginkább dühít, amikor valaki kivág 20 képet, hogy nyaralni volt a családdal, de a képeken csak a böhöm nagy fejük látszik, valami füves réten, vagy egy fal előtt. Szóval csinálok két szelfit, és bármit rámondhatok, mert nem látszik hol készült. Meg ha már mondjuk Rómában vagyok, akkor látszódjon már Róma, ne a fejem. Meg az öncsik eleve. Lefényképezi magát az ember, persze szigorúan hülye pózban és kiteszi. Mit kell ilyenkor csinálni? írni, hogy de szép vagy? Vagy jé új fejed van? vagy mi?

És akkor még ne beszéljünk az idézetekről, a giccses képekről, meg arról, hogy kiírja a fészbuk, hogy pisti most fejezte be a farmerama ötezredik pályáját! És akkor a tinik, meg a cigók, meg az agyatlanok! Komolyan szerintem az emberek 90% nem fogja fel, hogy amit kiír, kitesz, az ott is van, hogy azt mindenki látja, névvel képpel ellátva.
bungle
bungle 2014. 06. 26. 09:38 | #16
Inkább az a szörnyű, hogy az emberek még mindig nem tanulták meg, hogy az átbaszós linkekkel működő oldalakra (ahol csak átbaszós lájk gomb után nézhető meg az ezeréves fos tartalom és ezért meg fog jelenni az idővonalukon a link már azelőtt, hogy meg se nézték) rá se menjenek, vagy legalább töröljék az agyhalott cselekedetüket a tevékenységnaplójukból, hogy ne égessék az ostoba fejüket. Ennél már csak az amatőr Facebook a borzalmasabb, hogy nem rak ki egy funkciót, ahol egyszerűen jelenteni lehetne az ilyen átbaszós oldalakat.
Előzmény: a janek (3) +2 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 06. 26. 08:53 | #15
Te is úgy küldöd el pl. a nyaralásról a fotókat a közeli családtagoknak, barátoknak, hogy kiválasztod a leveleződben azt a csoportot, akinek el szeretnéd küldeni? ;) Végülis már 10 éve is tudta ezt a legegyszerűbb levelező is, erre hivatkozni, meg hogy osztálytalálkozóknál hogyan küldjük el a címzetteknek egyszerűen az üzenetet tényleg felesleges. :)
Előzmény: hawkeye (14) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 06. 26. 08:49 | #14

Akinek rendben van a magánélete, annak eszébe sem jut a netre írogatni..... ;)
bungle
bungle 2014. 06. 26. 08:45 | #13
Ha valaki állandóan csak rinyál és siránkozik a közösségi oldalon, akkor az meg igazából jól érzi magát? ;)
+1 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 06. 26. 08:43 | #12
Elnézést, munkaköri ártalom. ;)
Előzmény: tjunior (11) 0 VÁLASZ
tjunior 2014. 06. 25. 22:49 | #11
te valami ize-lexikon vagy :)
Előzmény: bungle (10) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 06. 25. 22:33 | #10
Eredeti (csak mert vannak ott még jók): www.ize.hu/comments.php?post_id=23318 (ottani első kommentben linkeltem is).
Előzmény: tjunior (9) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 06. 25. 21:57 | #8
Persze, régebben is megoldották valahogy - csak sokkal több időbe telt. Facebookon a 6000 Kovács János közül is könnyebben keresed ki, hogy melyik a te ismerősöd, mint pl. a telefonkönyből, ahol csak egy szám van a név mellett...

Adathalászatra pedig csak akkor tudják használni, ha te magad megadod feleslegesen mindenféle adatodat. Ugyanez igaz a kompromittáló fotók fikázására. Nem kell kompromittáló, félreérthető fotót feltenni. Aki meg olyan gyerekes, hogy normál családi fotókat fikáz, az magáról állít ki szegénységi bizonyítványt. Az ilyen ember az utcán is beszólogat a körülötte haladóknak, ha azok nem tetszenek neki (jellemzően ők maguk viszont a legalsó kategóriát képviselik minden szempontból).

Szóval lényeg a lényeg, a közösségi oldalakon is csak ugyanazok az emberek vannak fenn (ennek minden előnyével és hátrányával persze), akikkel akkor találkozol, ha kimész az utcára, elmész dolgozni, szórakozni, stb. Marha egyszerű: az ember ne csináljon olyan dolgokat a neten, amit az utcán szembejövő vadidegenek előtt sem tenne, és akkor nem lesz problémája. A netnek viszont van egy nagy előnye: gombnyomással meg lehet szüntetni, ha már eleged van belőle. :)
Előzmény: Chipor (7) 0 VÁLASZ
Chipor 2014. 06. 25. 21:37 | #7
Ezt aláírom.
De a facebook előtt is volt élet :) Ha valaki meg akar találni, akkor úgyis meg fog. Osztálytalálkozóknál ismerik az e-mail címeket is. Pl egy Kovács János nevű osztálytársat keresek, abból minimum van 6000 :). Találd meg azt a bizonyos embert, ha nincs senki közös ismerős között.

Biztos van rengeteg hasznos oldala, de szerintem olyan mint a többi ilyen. Adathalászat, és információ szerzés. Néha ránézek a napi szarra, és felháborít mik mennek ott. Rengeteg facebook fotó, és már sima natúr családi fotókra is ráírják, hogy mennyi retek, illetve "hogy néznek már ki" és hasonlók.
Előzmény: Nas (6) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 06. 25. 21:31 | #6
Azért megvan az előnye is ezeknek a közösségi oldalaknak, nem kell a fürdővízzel együtt a gyereket is kidobni. Pl. amikor az ember osztálytalálkozót, haveri összeröffenést szervez, nagyon nem mindegy, hogy mindenki után egyenként kell -e nyomozni, hogy hol érhető el aktuálisan, ráér -e, stb., vagy küldök egy körüzenetet, amit mindenki kommentálhat, azt' kész. Külföldi haverokkal is könnyebb közösségi oldalakon keresztül tartani a kapcsolatot, illetve kedvenc klub, társaság, rendezvény, stb. eseményeit is könnyebb így követni, mint egyenként felkeresgetni, figyelgetni a honlapjaikat. (Meg biztos ezer hasznos lehetőség van még, én ezekre használom pl. a Facebookot.)
Előzmény: Chipor (4) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 06. 25. 21:23 | #5
Ja, igen, azt kihagytam, hogy természetesen - bár ők a visszajelzésektől függetlenül is ugye kurva jól érzik magukat - megsértődnek, ha nem kommenteled, lájkolod őket. :)
Előzmény: a janek (3) 0 VÁLASZ
Chipor 2014. 06. 25. 21:23 | #4
Nem véletlenül töröltem magam a faceről. Szánalmasnak tartottam a sok marhaságot, a rengeteg meghívót mindenre, a megannyi képet. A legjobb mikor egy ismerősöm belinkelt valami szart, megosztotta és a saját hozzászólását lájkolta. Erre reagálnom kellett, amit persze kb három perc alatt törölt.

Érdekes, hogy eleinte hiányzott, volt valami megmagyarázhatatlan függőség. Most már, hogy csak céges facebook-om van, naponta megnézem kik kedvelik, írtak-e megrendelőt, vagy válaszoltak-e a feltett feladatokra. Ennyi nekem elég belőle. A többi nem érdekel.
a janek
a janek 2014. 06. 25. 21:08 | #3
A legszörnyűbb az amikor kiposztol ezer marhaságot és megkérdezi,hogy láttam-e ,vagy miért nem lájkoltam :-azért "anyám" mert már jó ideje le vagy tiltva a sok szarod miatt.
Előzmény: Nas (2) +3 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 06. 25. 20:43 | #2
Ez tényleg így van. Az ismeretségi körömön látom, hogy akkor kezdenek az emberek magukról "hűdekurvajólérzemmagam" fotókat posztolgatni, és az életük minden apró-cseprő eseményét extatikus hangnemben megírogatni, amikor krízishelyzetben, de minimum maguk alatt vannak. Aki tényleg boldog, az éli az életét, és nem érzi szükségét annak, hogy ezt lépten-nyomon megossza félig-meddig idegen emberekkel. (Biztos meg lehet ezt is magyarázni, hogy ez kompenzáció saját maga számára is, meg védekezés a kéretlen sajnálat vagy kárörvendés ellen, stb.)

Eleve azt nem értem, hogy sok ember miért érez késztetést arra, hogy folyamatosan irreleváns információkat osszon meg a többiekkel a magánéletéről. Az rendben van, hogy ha házasságot köt, gyereke születik, vagy lediplomázik, külföldre megy dolgozni, stb., azt megírja, mert az mégis nagy volumenű dolog, de a kajáját meg reggeli kávéját mi a picsának megörökíteni? Vagy azt megírni, hogy ő most épp ejtőzik? Kit érdekel?
+1 VÁLASZ
rivaul 2014. 06. 25. 18:22 | #1
Ez a szánalmas vacak ami irritáló módon beette magát a mindennapi életbe pont így működik. Jó eltalált és egyben szomorú videó. Megérdemli mindenki aki ezen "éli" az életét -.-"
+1 VÁLASZ