Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
7sleeper 2014. 06. 25. 22:43 | #19
elvileg meg van határozva mekkora lehet a mérete egy parkolóhelynek
gyakorlatilag persze kétséges, hogy pl. a hiper-parkolók magántulajdoni részén ez érvényesül-e maradéktalanul
vagy kisebb méret=több parkoló

fényezéssel óvatosan (ráadásul a legbunkóbbak magukból kiindulva /akik vagy amik simán ráállnak mások autójára, vagy mondjuk a legnagyobb lelki nyugalommal parkolnak más ablaka elé éjszaka, hajnalban/ úgy féltik a fostalicskájukat, hogy csak na + előemberül beszélni az ilyenekkel intelligens embernek kissé szórakoztató, de leginkább fájdalmas /és sokat kell ismételni../).
Előzmény: zed911 (17) 0 VÁLASZ
7sleeper 2014. 06. 25. 22:34 | #18
az ilyen "rokkantaknak" - mivel nyilván nem érik el a gázpedált rendesen
/ezért is "rokkantak"../
nyomni kell a gázt..

egyébként nem vagyok a rokkantparkolós hiszti híve
de alapvetően pont az ilyen szellemileg elmaradott, indulatos kis pökhendi sz*rdarabok miatt lett kitalálva
ez az egész majdnem teljesen marhaság - 'parkolóhelyet a rokkantaknak' dolog
zed911 2014. 06. 25. 07:25 | #17
Teljesen igazad van, hozzátenném, hogy 600 trafipaxot kell venni hiszen ha 60 nal mersz menni akkor megy egynől a 30 ezer, az ilyen meg le seincs szarva. Hozzátenném, hogy egy tescoban 20-30 sor parkolónál eslő három mozgássérült negyedik családos.
Szép arány. Ennyi rokkant van ebben az országban és ilyen kevés családos. Aztán odakényszerülsz a babahordozóval egy 3 ajtós autóval a normál parkolóba a többi parasztja meg nem tud parkolni és úgy rádáll, hogy csak kúszva férsz be nemhogy a gyereket berakd. Na ilyenkor ugrik a fényezése az illetőnek...

Egyébként meg a parkolóhelyeket is szabványosítanám, mert szánalmas milyen kicsik vannak...
izé012 2014. 06. 24. 09:44 | #16
Van rá megoldás még olyan is amivel meg ő nem tud majd mit kezdeni. Nekem 400 forintot igazán megért az a maciméz amit a bidámbidámok mercijére rácsorgattam. :-)
Ha meg nincs kamera akkor a tescóban vásárolt különböző kis kiszerelésű savakkal hígítókkal és festékekkel is lehet kísérletezni.
Előzmény: Mimis (13) -2 VÁLASZ
tjunior 2014. 06. 24. 09:22 | #15
kíváncsi voltam a hozzászólásokra a fészen, nem csalódtam, egy se mondta, hogy hát öööö öreg nem kellene a mozgássérült parkolóba parkolni még 5 másodpercre sem
Ez a mozgássérült parkolót befoglalom ez nekem amúgy is egy nagy rejtély, életemben nem parkoltam ott 1 másodpercet sem, remélem nem is kell majd soha.
palinkaman
palinkaman 2014. 06. 24. 08:52 | #14
Sajnos a magyar mentalitással (tisztelet a kivételnek) a legtöbben, ha tehetnék, behajtanának a tesóba is, a sorok közé, és egyből a kocsiba hajigálnák a polcról az árut. Én nagy bevásárlásnál egyből a távolabbi parkolórészek felé kanyarodom kocsival, mert ott biztosan van hely, nem kell körözgetni.
Előzmény: FatSnakeFoot (10) 0 VÁLASZ
Mimis 2014. 06. 24. 07:51 | #13
Na igen. És az a legszomorúbb, hogy szerintük ez így rendben is van.
Beszélgettem a biztőrrel, hogy lehet-e kezdeni velük valamit. Azt mondta, hogy a családival semmit, a rokihelyre beállóhoz is foghúzva jönnek ki a rendőrök. Ki van téve a megállni tilos tábla az áruház elé, elvontatós táblával egyetemben. a bidimbádám persze hol áll meg? Persze, hogy ott. Jött az áruszállító kamion, és nem tudott bekanyarodni fél órán keresztül, mert ledarálta volna a kocsit. Mit tehettek? Semmit.
A yard nem jön ki elvontatni, csak a ha a közterületen a forgalmat zavarja, akadályozza. Mivel a parkoló az áruház magánterülete, így onnan nem viszi el. Lehet hívni az önkormányzatot, hátha esetleg ők, de az sem nagyon megy. Letarolhatja a kamion az autót, de akkor a kamionost rángatják meg duplán (mert kamiont és autót is megtörte). Percenként mondatták be a hangosbemondón, hogy fáradjon az autójához, és húzzon el onnan, szerinted hallotta? Persze, csak pont lesz.rta. 30 perc vásárolgatás után kitipegett, bevágta magát a kocsiba, és elhúzott. És nem tudsz vele mit kezdeni.

Azért kíváncsi lennék, ha felcsatolnék egy kamerát, és szánnék arra egy napot, hogy az ilyenekhez odamennék, megkérdezni, hogy ezt most mégis hogyan gondolja, mikor látja a jelzéseket, milyen esettanulmányt lehetne összerakni.
Előzmény: FatSnakeFoot (10) 0 VÁLASZ
Mimis 2014. 06. 24. 07:42 | #12
Ez ismerős szitu, csak nálunk ált. fordítva szokott lenni. Kicsi a hordozóban a bevásárlókocsiban (babakocsit külön ritkán viszünk, pont a kép tanulsága miatt), a nagyobbik meg leginkább rohangál, nézelődik. Őt nehezebb rávenni, hogy nyugodtan megüljön. :)
Előzmény: nagydee (9) 0 VÁLASZ
Equalizer 2014. 06. 24. 07:36 | #11
Rohadjon meg a kis szar köcsög! Azt hiszi , hogy neki mindent lehet meg hogy mekkora sztár... Remélem valaki belever abba a kis köcsög fejébe előbb utóbb..
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 06. 24. 01:30 | #10
Többek között ez az, amit én sem tudok megérteni, tolerálni. Ha ilyet látok, szólok az illetőnek. Na nem azért, mert annyira élvezetes önkéntes rendőrt játszani, hanem mert néha már tényleg a zsákom tele van egyesekkel. Mondjuk az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy bár a tecsót és társait nem nagyon kedvelem, de nálunk gyakran dekkolnak az ilyen helyek mellett rendőrök és ha kell figyelmeztetik a birka népet.
A másik halálom, mikor fiatal buzeránsok és párok a bejárat előtt közvetlenül megállnak, gyakran tilosban, mert nem képesek 20 métert gyalogolni. Az ilyennek elvenném az autóját, oszt' gyalogoljon hazáig a gyökere.
A minap a spar parkolóban szóltam rá egy cigány családra, mert az indián beállt keresztbe 3db helyre. Mindenki pislogott, de szólni senki nem mert neki. Olyan büszkén totyogott a bejárat felé, hogy nem hagyhattam szó nélkül. Mondtam neki, hogy ha gondolja szívesen beállok neki rendesen, mert látom nehézségei adódtak ezen a téren. Na, neki sem kellett több, elkezdett hupákolni a rozzant cigány ku.vával együtt, hogy mit pofázok bele, hogy mit csinál. Kedvem lett volna egy 10 kilós ponttyal pofán baszni, de végül ráhagytam, értelmetlen szájtépés volt.
Szóval érdekesen gondolkodnak egyesek. Nem tudom miből gondolják, hogy nekik bármit lehet,hogy a többiek felett állnak. Ha pedig szól nekik az ember, még ők vannak vérig sértve.
Előzmény: Mimis (8) +3 VÁLASZ
nagydee
Mimis 2014. 06. 24. 00:17 | #8
Én a családi parkolóval vagyok így, és sajnos azt nem "védi" semmi, nem úgy, mint a rokkant parkolót. :(
A minap is vásárolni mentem volna a családdal. Hátul a két gyerek, mellettem asszony. És mit ad ég, pont előttem áll be a családi parkolóba egy autó, amiben egy töfek házaspár ült. Ketten együtt nyomhattak vagy 400 kilót. Gyerek persze sehol. Én beálltam másik helyre, mert persze volt messzebb normál parkoló is. Befele menet szóltam, hogy "köszönöm, hogy elfoglalta a családi parkolót", és közben mutattam a 2 éves lányomat, és a hordozóban lévő 6 hónapos lányomat. Erre még nekik állt fentebb, felhangon álltak neki óbégatni, hogy Ők is családosak, a gyerekülés ott van a kocsiban, csak a gyereket hagyták otthon, és különbenis, hogy jövök én ahhoz, hogy szólni merjek.
(Ilyenkor van igaza az egyik ismerősömnek, aki már rég megmondta, ha lesz elég pénze, vesz egy IFA-t, és körbehegeszti vasúti sinnel... azzal frankón el lehet távolítani az ilyen verdákat)

Az a baj, hogy az ilyen agyatlan barmoknak hiába magyarázod, hogy ezeket a helyeket nem azért teszik oda, hogy ők használják azért, mert lerohadna a lábuk 10m gyaloglástól. Nem képesek felfogni, hogy ezek nem azért szélesebbek, hogy a zsíros testüket kihámozzák, hanem azért, hogy az ajtót nyugodtan teljesen kinyithassuk a gyerek kivételéhez anélkül, hogy a mellette álló autót lekoccoljam. Vagy hogy legyen hova tenni a babakocsit az autó mellett, amíg beleteszem a gyereket.

+1 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2014. 06. 23. 20:54 | #7
analfabéta szellemi rokkantként jogosan használta a parkolót
+7 VÁLASZ
Horvipapa
Horvipapa 2014. 06. 23. 20:42 | #6
ha rokkant lenne, mindent megadna hogy a "normál" parkolóhelyre állhasson a kis latínó...
vnyoc 2014. 06. 23. 19:51 | #5
Kártya nélkül rokkant parkolóban nem állunk 2 másodpercet sem pöcsömöccse..
hapro
hapro 2014. 06. 23. 19:15 | #4
ez meg ki a faszom?
chuthi 2014. 06. 23. 19:01 | #3
Nőjön be az orra lika!
Szancso 2014. 06. 23. 18:11 | #2
...es jojjon fel, a tavajelotti sarod is!
közlegény
közlegény 2014. 06. 23. 18:00 | #1
kiafaszomezazorália