Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Purple
Purple 2014. 06. 22. 10:18 | #41
Én pl láttam. :D Meg tisztába tevést, meg a parkoló kellős közepén dolga végeztetést is, mikor ott volt pár méterre a vécé... De hát megtehetik...
Előzmény: Ravennë (28) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2014. 06. 22. 10:13 | #40
Késő. :D Sokáig nem léptem be, de amikor beléptem... :D

Lehet itt mentegetőzni, de más mégis meg bírja oldani, hogy ne közszemlére tegye ki a gyerekével a bensőséges csak rájuk tartozó dolgait, akkor más is vegye már a fáradtságot. Sokszor olyan érzésem van, hogy ez nem is annak szól, hogy éhes a gyerek, meg kell etetni, hanem annak hogy minél többen lássák hogy ő aztán mekkora odaadó felelősségteljes ember aki "áldozatot" hoz. Pedig ha így lenne, legalább félre vonulna, az a felelősség. Jöhetnek a léleknyugtató, zen állapotba helyező mínuszok.
Előzmény: bungle (15) +1 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 06. 22. 01:33 | #39
egyetértek Aven :)
Előzmény: Aven (38) 0 VÁLASZ
Aven 2014. 06. 21. 14:26 | #38
Sziasztok!

Érintettként nem bírtam ki, hogy ne regisztráljak két szoptatás közben, hogy hozzászólhassak ehhez a témához.
Száz százalékig egyetértek azzal, hogy valószínűleg egyetlen szoptatós anyukát nem kérdeztek meg arról, hogy szükséges-e a nyilvános szoptatás érdekében kampányolni. Gyanítom ugyanis, hogy a válasz kategorikus NEM lett volna.

Nem azért nem szoptatnék nyilvános helyen cicimet kirakva, mert nem tehetem meg, hanem mert ez -még ha a világ legtermészetesebb folyamata is- egy intim dolog, akár csak a csókolózás, amit szintén nem csinálnék nyilvánosan. Ez nem prüdéria, hanem jóérzés kérdése.

Valóban nem egyszerű egy pici babával kimozdulni, de azért nem is olyan ördöngősség a dolog, mint ahogyan azt egyesek gondolják. Két hónapos kislányommal kisebb utak (bevásárlás, séta) esetén az valóban egyszerűen két etetés közé időzítjük a dolgot. Komolyabb vállalkozásnál pedig egyszerűen beletesszük a szobahőmérsékletű tejecskét egy cumisüvegbe, azt pedig egy hőtartó tokba (nem tudom hogy nevezik ezeket, de potom összegért beszerezhetőek). Így a tejecske 4-5 órán át szobahőmérsékletű marad melegben is, semmi baja sem lesz, a baba pedig a szobahőmérsékletű folyadékot gond nélkül megitatja akár melegítés nélkül is.

Én alapvetően tehát a nyilvános szoptatás "ellen" vagyok, de láttam már olyanra is példát, hogy lehet kultúráltan nyilvános helyen szoptatni. Az unokahugom egyszerűen nem fogadja el a cumisüveget, tehát csak és kizárólag mellből lehet megetetni. Tehát ha muszáj elmenni és valahol szopiztatni a babát, akkor jön a nagy csoda: a sógornőm leül egy félreeső helyen, maga köré kerít egy laza, könnyű kendőt, alá teszi a babát és a már említett szoptatós melltartó segítségével megszoptatja anélkül hogy akár az ő privát szférájuk akár a közízlés megsérülne.

Egyszóval szerintem nincs itt szükség ilyen indulatokra, aki akarja, meg fogja oldani a jó ízlés keretein belül, aki pedig nem akarja, annak a kedvéért szügségtelen kampányolni, az így is úgy is előkapja majd a melleit ahol és amikor csak akarja.
+2 VÁLASZ
Travis Kestrel
Travis Kestrel 2014. 06. 21. 08:22 | #37
Véleményem szerint ezzel nem is lenne nagy probléma amennyiben ez az egész kulturált keretek közt (nem undort keltően) zajlik mint például a posztképen.

A gyakorlatban viszont ez tényleg úgy néz ki hogy percenként fél tucat perverz jobb esetben lihegve nyálcsorgatva fogja körbeállni az anyukát. Illetve a másik eset (mint már előttem is említették) hogy valami nagy állat cigányasszony óbégatva tömi a puja szájába azt a mellnek csúfolt visszeres összeaszalódott polipcsápot, miközben a cigi lóg a szájában. (utóbbira már láttam a saját szememmel is példát)
Nas
Nas 2014. 06. 20. 19:28 | #36
Ennyi.
Túl van lihegve ez a kampány, de a rá adott reakciók is. Franc se akarna a sok retardált, perverz seggfej előtt mellet kidobva nyilvánosan szoptatni. Ez megint egy olyan dolog, amiért jó eséllyel a célcsoport megkérdezése nélkül kampányolnak túlbuzgó "jogvédők". De ezért nem a célcsoportot kéne elkezdeni igen primitív módon ócsárolni... Igény - lehetne értelmi szinten is...! (Ha már Purple és kedvenc mondása felmerült. :))
Előzmény: Ravennë (28) +1 VÁLASZ
Tooni 2014. 06. 20. 17:50 | #35
Az kicsoda? :O
Előzmény: bungle (15) 0 VÁLASZ
vadonka 2014. 06. 20. 16:10 | #34
Ott kezdődik a baj, hogy én már voltam most paraszt, tajgetosz pozitív mert más a véleményem mint itt egyeseknek. Azzal semmi baj sincs, hogy ők pusztán a vélemény különbség miatt így hívnak. Ez ugyebár teljesen normális. A valóságban az ilyen és ehhez hasonló kampányok mögött is valaki olyan áll aki közben az ellentétes oldalt gyűlöli. Egy feminista szószóló többnyire férfigyűlölő. Miért is toleráljam én őt amikor ő meg fordítva ott rúgna belém ahol tudna és az szerinte teljesen rendben van. Itt az élő példa a kommentelők között a kedves parasztozó meg tajgetosz pozitívozók személyében. Ők várnák el, hogy elfogadjak vmit amikor egy ellentétes vélemény miatt már ilyen jelzőkkel illetnek. Ennek a kampánynak továbbra sincs semmi értelme, csak polgárpukkasztó megosztó és figyelemfelkeltő szerepe van. Valójában totálisan értelmetlen és szükségtelen. Mint már korábban kiveséztük évtizedek óta van cumisüveg, most miért lett hirtelen olyan nagy gond a használata?
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 06. 20. 14:59 | #33
Vagyis, nem azzal van baj, hogy nem szabad vagy tilos, hanem, hogy nem mindenki fogadná el?!
Azért fegyvert mégsem foghatunk mindenki fejéhez, hogy elfogadóbb, megértőbb legyen.
Amúgy tévedsz. A "buziságot", mint jelenséget nagyon sokan elfogadják és tolerálják. Nem kell ehhez melegfelvonulás sem.
Nagy valószínűséggel az a hölgy sem kerülne be az esti híradóba, aki diszkréten, esetleg elfordulva, lehetőleg a melleit nem kitéve szoptatná a gyerekét. Emellett szintén felesleges kampányolni. Nem tudok arról, hogy emiatt tömegesen érte volna atrocitás a nőket.
Felesleges feszültségkeltésnek tartom, és továbbra is úgy gondolom, hogy a legtöbb nő ezután sem tenné ezt nagy nyilvánosság előtt.

"na, mesélj, milyen tapasztalataid vannak?"
Nekem az, hogy sok iskolázatlan, büdösbogár, (nem ritkán még rézbőrű is) gatyára vetkőzött munkás ember nem képes viselkedni az utcán nők társaságában (sem). Füttyögnek, beszólogatnak, köpködnek, finganak, büfögnek mindenki előtt. Akkor majd pont ők fogják tolerálni az esetleg kivillanó nő melleket, a szoptatást. De biztosan én látom rosszul, mind talpig úriember.

A megoldást én továbbra is abban látom, hogy legyen több elzárt hely a városban a nők számára, ahol ezeket a feladataikat elláthatják. Nekik is sokkal kényelmesebb és praktikusabb lenne.
Előzmény: nagydee (30) 0 VÁLASZ
vadonka 2014. 06. 20. 14:41 | #32
Nem neveztem sehogy mert nekem nincs, de gondolom nagyon nagy mágus vagy, hogy ezt ennyiből meg tudod állapítani ki a tajgetosz pozitív! Na elmész te a...
Előzmény: nandras01 (31) 0 VÁLASZ
nandras01 2014. 06. 20. 14:39 | #31
"tejcsi"
"szopikázni"
fogadok, hogy te pocaklakónak nevezted, amíg benn volt.
azt hiszem, te egy tajgetosz pozitív vagy.
Előzmény: vadonka (2) +1 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2014. 06. 20. 14:22 | #30
"Tehát nem tilos most sem."

ja, ahogy buzinak lenni sem az, sőt a melegfelvonulás engedélyezett esemény, mégis vannak akik úgy gondolják, hogy meg kell őket dobálni, meg kell őket verni, sőt meg is teszik, pedig az tényleg tilos...

"Gondolod?!Nekem mások a tapasztalataim."

na, mesélj, milyen tapasztalataid vannak?

Előzmény: FatSnakeFoot (29) 0 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 06. 20. 14:08 | #29
Jó, mert én sem találtam erre vonatkozóan tiltást. Tehát nem tilos most sem. Amelyik nő egy kicsit is szemérmes, az az életben nem fogja más előtt szoptatni gyermekét, akár elfogadott dolog, akár nem.
Nem hiszem, hogy egy ilyen kampány láttán, ezen felbuzdulva tömegesen veszik elő a mellüket holnap a járatokon és a köztereken. Tök felesleges az egész és értelmetlen, eltekintve pár egyedi esettől.
Olvastam fórumokon, hogy egyesek az afrikai nőkkel példálóznak. Valóban ott ez egy elfogadott dolog, sőt, ott meztelen csöcsökkel rohangálnak a nők. Viszont ott a férfiak is sok esetben lógó cerkával trappolnak. Teljesen más kultúra.

"de éles különbség van a között, hogy egy lehetőséggel saját akaratodból, döntésedből kifolyólag nem kívánsz élni és aközött, hogy megtiltják neked."
Ezt megbeszéltük, nincs tiltva.

"a baromarcú jómunkásember egyébként meglepően jól reagálja le ezt a dolgot."
Gondolod?!Nekem mások a tapasztalataim.
Mit akarunk, mikor a telefonomra érkezett üzenetet rajtam kívül még öten olvassák a buszon. Intimszféra, figyelmesség, diszkréció, megértés, elfogadás...ugyammá'.

Előzmény: nagydee (27) 0 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2014. 06. 20. 13:34 | #28
Most őszintén, hányan láttatok már nőt nyilvánosan gyereket szoptatni úgy, hogy az illető mindenki szeme láttára kipakolja a csecsét? Nem értem mire ez a nagy felháborodás, szerintem a nők szemszögéből sem valami élvezetes dolog idegenek szeme láttára etetni a gyereket, így gondolom próbálják is kerülni a helyzetet. Ha mégsem jön össze, és tudják előre, hogy bizony etetni kell majd a gyereket, akkor felveszik a direkt erre a célra kitalált melltartót, zsebnek álcázott nyílást a ruhán, és úgy megetetik a gyereket, hogy külső szemlélő észre sem veszi, max. annyi jöhet le neki, hogy alszik egy gyerek az ölében. Az meg, hogy igénytelen, rühes cigány asszonyhoz hasonlítják egyesek a szoptatós anyukákat, külön dicséretre méltó... csöppet más kategória a kettő.
+3 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2014. 06. 20. 13:18 | #27
konkrétan nem.
de ha ilyen vadonka félékkel hoz össze a sors, akkor simán megkapod, hogy undormány büdös kurva vagy, ha rendőr az illető, akkor meg simán elkezdhet kekeckedni közszemérem sértésért.
ha valahol megkérdezed szépen illedelmesen, hogy nem tudnád-e valahol megszoptatni a gyereked akkor jellemzően vagy sima nem a válasz, vagy a wc felé irányítanak.

félreértés ne essék essék. senki, ez a kampány sem azt mondja, hogy szoptassunk nyilvánosan. a legtöbb esetben nincs is rá szükség, mert megoldható. de éles különbség van a között, hogy egy lehetőséggel saját akaratodból, döntésedből kifolyólag nem kívánsz élni és aközött, hogy megtiltják neked.

a baromarcú jómunkásember egyébként meglepően jól reagálja le ezt a dolgot. valószínűleg éppen a primitívsége miatt, de a terhes nő / szoptatós anya az valamiféle szentség, az valami teljesen más. annak nem szól be.
éppen, hogy az iskolázottabb réteg az, aki egy tejtől duzzadó mellre szexuális dologként tud tekinteni, hogy aztán vérmérséklete szerint undorodva, vagy vágyakozva reagálja le a dolgot.

Előzmény: FatSnakeFoot (25) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 06. 20. 12:48 | #26
Nos akinél két óránként eszik a gyerek, és közben semmire nincs idő, az ne is induljon el sehova. A csecsemős anyukának nem kell otthon ülnie, de elsősorban anyuka, szóval inkább üljön otthon, és akkor éljen életet, amikor valaki vigyáz a gyerekre, ha ennyire problémás a dolog, főleg, hogy a mai világban úgy tesznek az anyukák, mintha ők lennének az első és legnagyobb anyukák, mintha valami csodát hajtanának végre, azzal, hogy szültek és gyereket neveltek, mintha nem született volna és nőtt volna fel már pár milliárd gyerek a világban. Akkora gond és nehézség gyereket nevelni mostanában. Nem tudom miért kell úgy csinálni, amit írsz te is, (és igen van ez így, de azért nem hinném, hogy ekkora tragédia mindenhol a gyereknevelés), hogy jajj semmire sincs idő, jajj alig tettem le a gyereket már kell is felvenni, jajj egész nap lótok futok stb. Szóval akinél két óra a gyerek elaltatása, az tényleg inkább maradjon otthon. Érdekes, hogy a szüleinknél nem volt ilyen probléma. Még a "hagyományos" modellben apu dolgozott, szart bele, hogy mi van otthon, anyu meg simán nevelt két-három gyereket akár egyszerre is, és ment minden rendesen, természetesen. Én ahol lakom, ott lakik egy csomó cigány asszony is, na náluk nincs ilyen gond. Kilenc hónaposan elmennek szülni, két nap múlva hazamennek, nincs hiszti, nincs olyan, hogy egész nap lefoglalja a gyerek, nincs ajnározva a cigányasszony, hogy te egy anyaistennővagy, hogy létrehoztál egy ilyen csodát, kölke van, anyuka, azt jól van. A gyerek nő, el van, egészséges, ha sír hát sír és kész. nem követendő példa, de érdekes módon náluk valahogy tök természetes dolog ez. Csak nálunk akkora nagy dolog.

a mai világban már tényleg inkább csak provokáció, hiszti ez a dolog. Lehet, hogy tökre nem jutna eszébe az anyukáknak az utcán szoptatni, de jajj nem tehetem meg, hát kivágom a hisztit. Legyen már kicsit természetesebb dolog ez az egész gyerekvállalás, tiszteljük érte az anyukákat, de azért ne halljanak már bele, ne kelljen minden egyes anyukát szentté avatni, majd max. ha értelmes 18 éves gyerek lesz belőle.


Előzmény: nagydee (18) -1 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 06. 20. 12:44 | #25
A kérdésem az lenne, hogy jelenleg tiltja-e bármiféle törvény, rendelkezés, a közterületen, közösség előtti szoptatást?
Amennyiben nem, akkor miért hiszi bárki is azt, hogy egy ilyen kampány után a nők csak úgy előkapják a mellüket. A megkérdezett női ismerőseim egyike sem kívánna ezzel a jogával élni. Arról nem beszélve, hogy a mi társadalmunk fel sincs erre készülve. El tudom képzelni milyen megalázó helyzetet eredményezne egy kismamának a nyilvános szoptatás, mikor a baromarcú jómunkásember egy kivillanó bokára, formás popsira nyomja a dudát, mint süket a csengőt és büfögi a "szebbnél-szebb" bókokat.
vadonka 2014. 06. 20. 12:36 | #24
Egyetértek. Manapság minden szart le akarnak nyomni a torkunkon. Ezt írtam pár hsz-el lentebb én is aztán le lettem parasztozva :)
Vegyük csak alapul, hogy az idei euróvíziós dalfesztivált egy szakállas nőnek átműtött férfi nyerte meg!
Mondjuk az a műsor egy meleg giccsparádé, szóval nem csoda. De valahogy úgy van beállítva az egész, hogy ez normális és el kell fogadni! Normális, hogy egy férfi nőnek műtteti magát mert nőnek érzi magát de közben meg szakállt növeszt? Hát a kurva anyját! Aztán majd csodálkozunk, hogy a most felnövő fiatalság ilyen elkorcsosult nyivákoló selejt lesz mert ezekről a nyomoroncokról fognak példát venni...Mert ezt fogják elérni ezzel. A gyerek majd azt látja ez a trendi és olyan akar majd lenni.
Előzmény: Ivanhoo (21) -1 VÁLASZ
Ravennë
vadonka 2014. 06. 20. 12:30 | #22
Az meg a másik, hogy egy ilyen pici gyereknél nem az etetés megoldása akadályoz meg egy anyát abban, hogy elvigye valahová. Hova mész vele egyáltalán? Vásárolni? Cibálod magaddal szerencsétlent a plázában? Vagy moziba? Azt ott sír mellett mert túl hangos neki a film? Ami szóba jöhet séta, egy kávézó a barátnőkkel és ilyesmi. Ezek meg beleférnek a 4 órába lazán. Én nem vagyok gyerek miatt megkötve de 4 óránál tovább csak a munkahelyemen és otthon vagyok. Az anyukának meg a munkahelye és az otthona ugyanott van. Nyilván ha már megnőtt annyira a gyerkőc, hogy egy plázában leadhatod a gyerekmegőrzőbe amíg szétnézel (vagy apuka vigyáz rá addig) akkor már nincs gond. Amíg olyan pici, hogy anyuka nélkülözhetetlen addig ezt el kell fogadni, hogy kötve vagy valamennyire. Nyilván nincs közös 3 hetes családi nyaralás az icipici gyerekkel és hasonlók. Azt a 6-12 hónapot ki lehet bírni amíg megnő annyira, hogy már a nagyszüleire rá lehet bízni 1 hétre. Addig meg be kell érni azzal, hogy csak rövid időre tud kimozdulni a gyerekkel (vagy nélküle ha éppen apuka tud vigyázni rá két etetés között). Ez az egész totálisan nem a nyilvános szoptatáson áll vagy bukik.
-1 VÁLASZ
Ivanhoo 2014. 06. 20. 12:29 | #21
Itt inkább az a kérdés, hogy miért van ennyi liberális köcsög akik mindent toleráltatni akarnak?! Én se nyomom faszomat mások arcába. Nekem miért kell a buzik smárolását látnom, mikor undorodom tőle? Itt meg... Mekkora kamu már! Plakáton két fasza csajszi, szép mellekkel. A valóságban meg a 4es6oson bámulhatod ahogy az undorító dagadt cigányasszony a viszeres tőgyéből szoptatja a randa fogyatékos pujáróját! Igen, szabad ország meg tolerancia... De akkor mások is legyenek azok, mikor tarkón hányom mert undorodom az ilyen és hasonló dolgoktól. És kész, besokalltam, elegem van a sok köcsögből akik folyton az egymás elfogadását, tolerálását megértését meg hasonlókat követelnek. Hagyjanak békén! Csinálják bazd meg, de NE mások előtt! Ne erőltessék másra, ne nekem kelljen elfogadónak lennem, mert nem vagyok! Van szép érzetem, ezért nem szeretem a dagadtakat, ne akarják bemagyarázni a faszságaikat, nem természetes dagadtnak lenni és főképp NEM SZÉP! Hihetetlen... Ez és a sok hasonló faszság...
-1 VÁLASZ
vadonka 2014. 06. 20. 12:22 | #20
Egyébként én már alig múltam egy éves amikor szilárd kajára szoktattak és másfél évesen már nem is szoptatott anyu. Tiszta röhej, hogy manapság meg nem ritka, hogy még 2-5 éves korban is szoptatják a gyereket. Sőt asszem az extrém rekord valami elvetemült anya aki a 13 éves lányát még szoptatja. No komment...
vadonka 2014. 06. 20. 12:18 | #19
Az én anyukám mégis meg tudta oldani, hogy ha vitt valahova előtte etetés volt. Bőven hazaért velem a következő előtt. Ami ugye akár 4-5 óra is lehetett. Ennyi kimozdulás bőven elég és nem ül a négy fal között. Ha olyan szitu volt, hogy váratlan helyzet állt elő akkor volt cumisüveg és elállt benne a tejcsi 2-3 órát gond nélkül szobahőmérsékleten.
Én meg gond nélkül megittam ha kellett. Megkérdeztem tőle ő, hogy oldotta meg. Hát így. Egyáltalán nem szükséges ez a nyilvános szoptatás. Nyilván úgy a kényelmes mert akkor akármikor ehet a gyerek és nem kell időzíteni az etetések között. De ellenkező esetben sincs tragédia, megoldható rugalmasan és egyáltalán nincs bezárva az anya a 4 fal közé. Ezt így nagyon kisarkítottad.
Előzmény: nagydee (18) 0 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2014. 06. 20. 12:12 | #18
ez azért nem ilyen egyszerű. (két gyerek után már van némi rálátásom a dologra)

egy csecsemőnek saját ritmusa van. kajától kajáig. ezt leginkább ő alakítja ki magának, neked nem sok beleszólásod van. nekünk szerencsénk volt, mert 4 órára állt be mindkét gyerek, de a jellemző inkább a 3, sőt ismerek olyanokat is, akiknél 2 volt.
ez konkrétan azt jelenti, hogy kajakezdéstől kajakezdésig mennyi idő telik el, úgyhogy ebből még lejön a kaja, a büfiztetés, a tisztába rakás és, ha nincs szerencséd és nem alszik be, akkor az altatás is. kb. fél óra plusz az altatás, ami a laza 5 perctől az idegölő 2 óráig is eltarthat. a maradék idővel lehet gazdálkodni.
etetéssel késni 5-10 percet lehet, ha szerencséd van, utána már az éhhalál szélén küzd az életben maradásért (legalábbis úgy viselkedik), azaz üvölt, mint a fába szorult féreg és semmi nem segít, se a ringatás, se a cumi se semmi. na jó a cumi egyszer kb. 30 másodpercig igen, de utána már rájön, hogy át lett baszva, mert nem jön belőle semmi.

az anyatejet nem olyan egyszerű szállítani. melegen tartani nem túl jó ötlet, mert romlik. csak úgy simán 1-2 óra, azaz a következő etetést már nem igazán bírja ki. hűtve, fagyasztva lehet, de akkor vagy cipeli magával a hordozható mikrót, vagy kuncsoroghat valahol, hogy legyenek szívesek megmelegíteni. (ilyen kéréstől nem igazán szoktak boldogok lenni, már ha egyáltalán van kit megkérni)
ráadásul mikrózni nem igazán fasza. nem azért, mert káros sugárzások, hanem azért, mert egyenetlenül melegít. simán össze lehet hozni, hogy a forró löttyben még jégdarabok vannak. nem azt mondom, hogy tudomány anyatejet kiolvasztani, de ki kell tapasztalni és ahány mikró, annyi módszer.

igazából két dolgon kellene elgondolkodni.
1. ha van egy erre tervezett, a feladatát tökéletesen ellátó tároló és melegen tartó rendszerünk (mell), akkor mért ne azt használjuk?
2. miért kellene otthon ülni a csecsemős anyukának? Miért jó az, hogy a legtöbb csecsemős anyuka beszűkül, mert naphosszat csak magával tud kommunikálni, meg a zakkant nyugdíjassal a szomszédból, meg a többi beszűkült anyukával a parkból (már, ha szerencséje van és nem téli a gyerek, mert akkor ez kiesik)

Előzmény: lilaflexninja (13) 0 VÁLASZ
Findzs 2014. 06. 20. 11:57 | #17
totálisan egyetértek veled és ráadásul még gyerekem is van
a feleségem mindig meg tudta oldani, hogy ne kelljen senki előtt szoptatnia mégis szép, egészséges a korának megfelelő súlyú 4,5 éves kisfiam van aki kb. 2,- 2,5 éves koráig ciciből élt

Előzmény: vadonka (2) +1 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 06. 20. 11:37 | #16
:D
Előzmény: bungle (15) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 06. 20. 11:17 | #15
Csak Purple nehogy meglássa ezt a postot! ;)
+2 VÁLASZ
vadonka 2014. 06. 20. 11:04 | #14
Pontosan így van. A cumisüveg régi találmány és erre van kitalálva. Eddig tudták használni az anyukák akkor most mire ez a nagy lázadás? :)
Előzmény: lilaflexninja (13) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 06. 20. 10:47 | #13
Nem tudom, de én megkérdeztem anyukámat, hogy oldotta meg az ilyet, azt mondta vagy volt cumis üveg, vagy úgy időzítette az otthonról elmenést, hogy előtte vagy utána egyek. De eszébe nem jutott volna nyilvánosan szoptatni. Tényleg esetleg a cumi az megoldás. Rendben, az hasznos, ha szoptatjuk a gyereket, de egy étkezést talán ki lehetne bírni. Sőt a boltban sem adta oda a túrórudit, mert nem bírtam volna ki addig, míg ki nem fizeti.


-1 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 06. 20. 10:39 | #12
Igen. Brit kutatók szerint egyre több gyermek hal éhen utazás közben. Mondjuk közösség építő szerepe is lehetne a szoptatásnak, ha mondjuk nem csak a saját, hanem egymás gyermekeit is szoptatnák, egy-egy utazás alkalmával.

Egyébként személy szerint engem nem zavarna, ha ilyet látnék(teljesen normális művelet), viszont az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy egyáltalán nem mindegy ki és hogyan végzi.
Arra viszont nem emlékszem, hogy a környezetemben élt volna vagy élne olyan nő, aki sérelmezte volna, hogy nem szoptathatta gyermekét 2 átszállás között a 6-os villamoson, mert tartott a megannyi megvető tekintettől. Gondolom megoldották/megoldják a nagy nyilvánosság bevonása nélkül is.
Ettől függetlenül látnám értelmét annak, hogy a városon belül több nyilvános illemhelyet helyezzen el, melyeket felszerelhetnének babapelenkázóval (öregek kizárva), szoptatási lehetőséggel.

Előzmény: vadonka (9) +3 VÁLASZ
leha 2014. 06. 20. 10:25 | #11
aham, nyilván így történt. téged nem kínált meg? az ilyenek pedig szokták. tukmálják a csöcsüket mindenkire ...
Előzmény: vadonka (9) -1 VÁLASZ
Hantaboy
Hantaboy 2014. 06. 20. 10:22 | #10
A fotók alapértelemben véve totálisan nem felelnek meg a valóságnak. A nők nem ülnek rá a nyilvános vécékre, még nadrágban sem. :D

Komolyra fordítva a szót. Szerintem ez egy olyan dolog, ami teljesen természetes dolog, és semmilyen obszcén, vagy pornográf jellege sincs. Ha a média és internet világában nem minősül pornográfnak (18+nak) a női mell, ha nem látszik a mellbimbó (lásd pl niki belucci), akkor az utcán miért lenne az? (Hiszen szoptatás közben a gyermek kitakarja)

Sok helyen vannak szoptató helyiségek (pl kupikban is, csak ott apatejet vesznek magukhoz a nők :D ). Többnyire azért, hogy az anyuka nyugodt környezetben etethesse meg a gyereket. De ha sem az anyukát és sem a gyereket nem zavarja, hogy nyilvánosan kell etetni, akkor nincs probléma. /Jut eszembe, hogy írok majd a minisztériumnak, hogy néhány milliárdért elvégzek majd egy ilyen kutatást/tanulmányt az ügyben, hogy a nyilvános szoptatás (akár minden módozata :P ) milyen hatással van az anyukára/gyerekre/környezetre/.../

Amúgy szoptató nőt nem illik megbámulni, mint ahogyan más étkező embert sem (kinézed a szájából a kaját).
vadonka 2014. 06. 20. 10:05 | #9
Hát láttam én anyukát aki direkt egy forgalmas nyilvános helyen állt le szoptatni. A gyereken meg látszott, hogy nem éhes csak anyuka tolta a fejét a bimbókra. Hagyjuk már.. Tényleg szükség van erre?
Előzmény: leha (8) 0 VÁLASZ
leha 2014. 06. 20. 09:58 | #8
[Komment megjelenítése...]
Előzmény: vadonka (5) -4 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2014. 06. 20. 09:46 | #7
az emberek már semmin sem lepődnek meg, azon sem ha valaki összeesik az utcán betegen, vagy részegen és meztelenül fetreng, vagy egy hajléktalan odaszarik az utcasarokra, azon bezzeg felháborodnak és szóvá is teszik, amikor látnak egy szoptatós anyukát. He?
leha 2014. 06. 20. 09:46 | #6
neked eddig ugye se gyereked, se tejed nem volt?
szerintem be kéne vezetni, hogy olyan emberek hozzanak szabályokat (nem véleményt, az smafu) dolgokról, akik az adott dolgot eddig max TV-ben látták.
Előzmény: vadonka (2) -1 VÁLASZ
vadonka 2014. 06. 20. 09:40 | #5
Ezelőtt 10 évvel még nem ment ilyenen a vita. Nem szoptattak nyilvánosan. Még cumisüvegből is csak akkor ha nagyon muszáj volt. Manapság meg már nem az a kérdés, hogy cumisüvegből szoptathat e az anya hanem az, hogy ha a csöcséből szoptat akkor azt el kell fogadni és pont. Na ez a parasztság. Mégis mi a fenének tolják ezt az arcunkba? Oké van egy kis réteg aki szoptat nyilvánosan. Erre most jön egy kampány, hogy csinálja mindenki mert az jó. Holnap meg arról fognak kampányolni, hogy nyugodtan szarj egyet az utcán mint a kutya ha a szükség úgy hozza (csak aztán szedd össze magad után). És sorolhatnám hány ilyen újonnan felkapott állatság van ami mellett kampányolnak a feministák, melegek, mások, akárkik. Miért kell ezeket a dolgokat a társadalom képébe tolni és még el is várni, hogy toleráljuk? Oké az ember toleráljon de könyörgöm azért már mégse mindent. Ebből a szempontból visszasírom a gyerekkorom. Akkor az ilyen baromságok miatt jól képen törölték volna a szülei azt az embert akinek a fejébe felmerült...
Előzmény: nagydee (3) +1 VÁLASZ
nagydee
nagydee
nagydee 2014. 06. 20. 09:27 | #3
na paraszt vagy te öcsém, és még csak észre sem veszed...
Előzmény: vadonka (2) 0 VÁLASZ
vadonka 2014. 06. 20. 09:21 | #2
Egy főállású (GYES-en) lévő anyuka nem mászkál annyit a még csecsszopó gyerkőccel, hogy az ne bírná ki amíg hazaérnek. Orvoshoz elmennek vagy kiszellőzteti a gyereket, esetleg boltba. Ez nem olyan sok idő, hogy a gyereknek 10 percente szopcsizni kelljen. Ez az egész téma teljesen értelmetlen emiatt. Aki egész nap mászkál a gyerekkel és a szaros pelust is egy nyilvános padon cseréli ki a gyerek alatt az meg pont leszarja mit gondolnak róla.
Egyébként meg erre van kitalálva a cumisüveg. Szépen elteszi az anyuka a termoszos cumisüvegbe a saját tejcsijét és ha a gyerek szopikázni akar akkor a cumisüvegből megeteti. Azon senki nem fog megbotránkozni mert minden normális ember így csinálja. Ez a szoptatom a gyerekem nyilvános helyen a csöcsömből dolog egy olyasmi mint a meleg büszkeség napja: figyelemfelkeltő, megbotránkoztató és egyben teljesen szükségtelen is.
AVIREX
AVIREX 2014. 06. 20. 08:47 | #1
Itthon csak a Vendel félék szoptatnak többnyire nyilvánosan
-1 VÁLASZ