Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Stickhorse 2014. 06. 07. 10:23 | #10
Hogyan lenne az tiszta cukor? Nagyrészt persze az, de rengeteg olyan anyagot tartalmaz még a cukron kívül, ami nem feltétlenül távozik párolgással az oldatból.
Előzmény: jackherer77 (9) 0 VÁLASZ
jackherer77 2014. 06. 07. 09:20 | #9
Nem feltétlenül a szinén van a lényeg. Hanem a trutymó mennyiségén, ami tiszta cukor.
Előzmény: rermo (3) 0 VÁLASZ
Szancso 2014. 06. 06. 17:59 | #8
Ezért reklámozzák úgy: "Jéghidegen az igazi!"
A jegesmedvék is tudják. ;)

Hantaboy
Hantaboy 2014. 06. 06. 15:26 | #7
Ha a szénsavas üdítőkből elpárologtatod a vizet, akár forralással, akkor megkapod azt a formát, amilyen formában a BIP (bip=bag in box) csomagban van. Ezt hígítja fel az automata szódával és kapod meg az italod.
Egyéb tény, hogy a palackozókba hasonló formában érkezik meg a coke, fanta, sprite, pepsi, ... és ott gép hígítja fel szűrt vízzel és utána dúsítja szénsavval. A különböző helyeken palackozott üdítők íze eltér egymástól, mert más a szűrt víz íze, és a használt szénsav mennyisége.
Példák (személyes tapasztalatból):
-az ukrán coke sokkal savasabb, mint a hazai (jobban megböfögtet :) )
-az ukrán fanta narancs édesebb mint hazai, leginkább a régi mirinda-ra emlékeztet az íze.
-a holland dr.pepper és a holland cherry coke íze szinte ugyanaz, de közelében sincs a hazaival (a hazai szerintem sokkal jobb).

PabY 2014. 06. 06. 12:19 | #6
EZ már ezer éves videó de mi kipróbáltuk és tényleg ez lesz a végeredmény ha sűrűn kavarod és nem égeted oda akkor is ilyen lesz de miért is lenne más szinű mikor alapból olyan sötét. Különben még ha eltekintünk attól hogy a foszforsav alapból se jó a gyomornak meg a többi fos ami benne van akkor már csak a millió cukor miatt se ajánlott inni...
Előzmény: 3m3ricus (5) 0 VÁLASZ
3m3ricus 2014. 06. 06. 11:19 | #5
Az egészben az a baj, hogy sok gyökér gondolkodás nélkül beveszi. Nem vagyok a kóla mellett, de ez átverés! A húst is oda lehet égetni, mégse megy róla a szöveg, hogy mennyire egészségtelen.
JamesBond007 2014. 06. 06. 11:12 | #4
így készül a kóla cukorka?

rermo 2014. 06. 06. 11:06 | #3
Ha 0 % -os szójatejet , meg teljes kiőrlésű Norbi szeletet forralnánk elég ideig pont ilyen állagú masszát kapnánk . Gyakorlatilag bármit odaégethetünk az mind fekete lesz .
palinkaman
palinkaman 2014. 06. 06. 10:57 | #2
És ki falja be az aszfalt?
vadonka 2014. 06. 06. 09:40 | #1
azért nagyrészt égetett cukor lett az már persze, hogy ilyen fekete izé lett. a sima és az égetett cukor között elég jelentős különbség van azért.