Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
lilaflexninja
Ravennë
Ravennë 2014. 06. 08. 22:05 | #76
Kis butusok is rájöttek végre, hogy a szeretet minden gonoszságot megtör. :D
www.youtube.com/watch?v=Cn92AMO8lyg
+1 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 06. 08. 19:28 | #75
Viszont annak rettentően örülünk, hogy te ilyen idősen is úriember tudtál maradni.:)

"Az emberek is műveltebbek voltak, akik a cikkek alá böfögtek, mint ti."
Úgy, ahogy te?!
"A kis ázsiai lányt szívesen le mélytorkoztatnám"
"De szép melle van! elnyomnék rajta egy cigit."

Előzmény: KR (73) +3 VÁLASZ
Tooni 2014. 06. 08. 17:26 | #74
Bezzeg régen minden jobb volt.
Előzmény: KR (73) 0 VÁLASZ
KR 2014. 06. 08. 16:36 | #73
[Komment megjelenítése...]
-4 VÁLASZ
weslie 2014. 06. 07. 17:11 | #72
Azért én arra lennék kíváncsi (de nagyon), hogy milyen alapon lőtték ki a Tolvajkergetők FB oldalát. Azt még fogom, hogy ha sokan felnyomják, hogy fasiszta, szexista,soviniszta, izé....masiniszta, meg hasonló, akkor felfüggesztik 12 órára, kivizsgálják, majd vagy visszakapcsolják, vagy megmondják, miért nem.

De azt nem értem, hogy a másik, újonnan készített oldalukat miért kellett egy nap után felfüggeszteni 30.000 lájk után ?
Avagy éppen ezért ? Lehet, hogy azt látják, hogy elindult egy mozgalom, ami szikraként is működhet és végre összefognak a tisztességes, ADÓT FIZETŐ európai állampolgárok, és ez a böhöm nagy EU-s puskaporos hordó felrobban végre ?
Lehet, miután itt rendet rak a "nép", utána a szarházi politikusok jönnek ? Na ?
+2 VÁLASZ
justil 2014. 06. 07. 05:54 | #71
Te vagy 15 éves lehetsz, vagy pedig az életben nem láttál még cigányt közelről. Vagy mindkettő.
Előzmény: KR (42) 0 VÁLASZ
Cableguy 2014. 06. 06. 23:17 | #70
mindenki sipol hogy hú bamegg tomcaték bedurvultak. Nem kellenek az ilyen csoportosulások...
nem kellenek gárdisták sem...
meg csendőrség sem mert mind rendvédelmi szerv szerű valami... és ez a Rendőrség feladata.
De akkor mi a fenének van polgárőrség? vagy közterület felügyelők? hisz ők is rendvédelmi feladatot látnak el csak kevesebb jogkörrel.
Akkor mit a megoldás? több rendőr?? fel kéne venni őket?
elárulom felvették őket...
... teszerinted ki kezeli azt a rengeteg új beszerzésű traffipaxot???
Cableguy 2014. 06. 06. 23:00 | #69
Tárgyalás volt. ... PONT
Intézkedés nem ... PONT

Tomcat-ék fogalmazták meg helyesen. Eljárási hiba:
Hogy lehet az illegális lakásfoglalást egy idő után jogos lakáshasználattá ezáltal életvitelszerű lakhatássá avanzsálni?

A rendőrség behajtók, Bankok, végrehajtók tekintetében lakás tulajdonosokat kiraknak az utcára.
Hogy lehet az hogy Itt a tulajdonost bírósági végzéssel és tulajdoni lappal a kezében nem segíti a rendőrség a jogkövető magatartás betartását. Másrészt a kilakoltatottak nem az utcára kerültek volna hisz az ikerház bal fele ugyanúgy a rendelkezésükre állt továbbra is.
Harmadrészt TOMCATék jogszerű bérleti szerződéssel mentek az öreglány által bérbe adott ingatlanba.
Negyedrészt hogy hogy egy elítélt bűnözőnek több joga van még más tulajdonához is mint magának a jogkövető polgárnak.
Ötödrészt ha az állam csak a gyengével szemben vagy a gazdasági érdekek mellett tudja megvédeni a jogot és más érdekeket semmibe vesz illetve a rend védelmére (mint a neve is árulkodik rendőrség) alkalmatlan és vagy ne adj Isten szándékosan nem tesz eleget kötetezettségeinek akkor ne várjunk mást : gomba mód fognak nőni a civil csoportok, és kezükbe veszik az ellopott jogaikat.
Előzmény: mue (35) +1 VÁLASZ
balogh predator 2014. 06. 06. 21:07 | #68
:) Még csak most olvastam el ezt a fél oldalnyi hülyeséget amit írtál :) A kedvencem: " Egy kis empatikusság, megértés, segítőkészség, kedvesség, szeretet." Megvan oldva. Az öregasszonynak meg kéne "értenie" hogy szegény romáknak kell az a ház, és nem ilyen Tomcat féléket kellene ide hívni, hanem "kedvességet", és "szeretetet" kellene a szegény romák irányába gyakorolni. Szegény gyerekek valószínűleg e fellépés miatt nem fogják tudni végigvinni az általános sulit, és kényszerülnek lopásra ejj ejj ejj
Előzmény: KR (42) 0 VÁLASZ
Horvipapa
Horvipapa 2014. 06. 06. 19:34 | #67
A polgárőrség nem hülyeség, csak az a baj hogy aki polgárőrnek áll az ingyen és bérmentve teszi. Ingyen meg ugye senki nem csapatná szét a fejét, amire - lássuk be - egy cigányputriban nagy az esély. Ha viszont hivatásos polgárőrséget állítanánk fel, fizetéssel, munkaviszonnyal, jogokkal és kötelezettségekkel már más lenne a helyzet. Erkölcsi bizonyítványhoz lehetne kötni a felvételt, illetve nemzeti bevizsgálással lehetne jelentkezni. És még hasznos is lenne, nem mint a sok kamumunkás, közmunkaprogram által támogatott naplopó alkoholista. És új munkahelyek is teremtődnének. Vagy ez nagy hülyeség??
Nas
Nas 2014. 06. 06. 17:30 | #66
Lehet, hogy Budapesten sok a rendőr, de nehogy azt hidd, hogy a mindennapi életben ennek hasznát látod. Nyilván nem a rendőr orra előtt fognak kirabolni, molesztálni, meglopni, stb., ha meg hívod őket, mire kiérnek, már rég vége a történetnek, az elkövető meg persze sehol, mert te nem tarthatod fel. Amúgy is zömmel csak a belvárosban, a kormányzati épületek, forgalmasabb csomópontok, turistalátványosságok körül lézengenek, az elhagyatottabb utcákban, lakóterületeken, ahol (ugyanúgy) szükség lenne rájuk, egy sincs...
Előzmény: lilaflexninja (63) 0 VÁLASZ
balogh predator 2014. 06. 06. 12:32 | #65
Az ilyen helyzet miatt akart a jobbik csendőrséget alapítani, hogy segítség a rendőrséget ahol kell ha jól tudom, de lehet most hülyeséget beszélek.
Előzmény: lilaflexninja (63) 0 VÁLASZ
balogh predator 2014. 06. 06. 12:28 | #64
Ez a gyerekes hozzászólás nem tőlem származik, csak idéztem egy másikból.
Előzmény: zed911 (59) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 06. 06. 11:19 | #63
És nem lenne hülyeség. Most olvastam a fenti témáról egy index cikket, amiben írják, hogy sajna a rendőrség nem tud minden területet lefedni, és hogy igen az ilyen helyeken sajnos, pont azokat érinti a védelem nélküliség, akiket kéne. Azért ez valahol hatalmas szégyen. Hogy míg Budapesten Dunát lehet rekeszteni rendőrökkel, bár csak ahol kellene ott nincsenek, addig vidéken, ahol szükség lenne rájuk, mondjuk hogy ketten hárman fel-le sétáljanak, és fitogtassák az erejüket, ott meg nincsen, vagy félnek, vagy leszarják a dolgokat.
Előzmény: nearo (62) 0 VÁLASZ
nearo 2014. 06. 06. 10:26 | #62
Seriffet minden faluba!
Előzmény: lilaflexninja (55) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 06. 06. 09:28 | #61
Vagy hallgathatta volna többet ezt a számot is https://www.youtube.com/watch?v=dNJh5FDZUow
Előzmény: lilaflexninja (60) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 06. 06. 08:34 | #60
Jaa nézhetett volna Tomcat több Charles Bronson filmet, hogy megtanulja, hogy kell ezt rendesen csinálni!
Előzmény: vadonka (58) 0 VÁLASZ
zed911 2014. 06. 06. 08:09 | #59
Ismersz olyan helyzetet ahol egy cigány háznál nem szaladgál folyton 4-5-6-8-30 gyerek?
Igenis lássák, hogy ha az paja egy fasz akkor rábaszik!!
vadonka 2014. 06. 06. 08:08 | #58
Mélységesen felháborít az eset és teljesen ki vagyok kelve magamból! Hihetetlen, hogy mit képzel ez a Tomcat, hogy egy egyszerű gázpisztollyal szórakozik. Ha már pisztoly akkor minimum egy 9mm-essel kellett volna 2 cm-ről pofán lőni!
A cigány szottyadék kurváin kívül másnak tuti nem hiányzott volna ez a ganéj. Mire a rendőrök kiértek volna a csapat szétkapta volna a surmót darabokra. Aztán mehetett volna a "disznóvágás van főtörzs" duma :)
Remélem egy nap valaki befejezi amit most Tomcat elkezdett és pofán lövik úgy, hogy a szélrózsa minden irányába fröcsögjön az agya!
zed911 2014. 06. 06. 08:05 | #57
Akkor te nagyokos megmondanád, hogy egy Januári kilakoltató végzés után ahol egy többkörös bírósági tárgyalás is kimondta, hogy jogtalanul vannak ott, ezekután még mindig ott laknak akkor mi a megoldás? A rendőrség nem rakta ki őket, kiment más, balhé lett és mit csináltak? Megvédték a bíróság által is papíron is jogtalanúl ott tartózkodókat a jogos tulajdonossal szemben. Mi ez ha nem bűnpártolás?

Ha már minden hatóság és hivatal tehetetlen akkor ülj le és nézd mosolyogva, hogy elherdálják az egész életed munkáját? Amerikában simán kinyírhattad volna az összeset.

Egyébként a sok jogvédő és cigányvédőnek üzenem, hogy beszéltem én pár cigánnyal(amolyan igazival), és nem ismerik azt a szót, hogy Roma. Ők cigányok, és mindneki mindíg így hívta őket.
Költözzetek be tényleg egy cigánykörnyékre, hamarosan sípoltok majd a jogaitokért. Laktam én ilyen helyen, amíg te békésen nézted a TV-t szilveszterkor ezek uzival lövöldöztek az utcán. Szóval igenis van probléma, a probléma KURVANAGY és nem egy szón kéne lovagolni, hogy cigány vagy roma, henem hogy bűnös vagy nem. Ha igen akkor miért nem tesznek semmit?
Ja mert kell a kétharmad...
Előzmény: Stickhorse (33) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 06. 06. 07:02 | #56
Illetve eszembe jutott még egy megoldás, ami nem annyira demokratikus vagy hogy mondjam, de mindenféleképpen jobb lenne talán: ilyen esetekben a rendőröknek kéne kimenni és felpofozni minden bűnözőt. Nem hivatalosan, vagy akár hivatalosan, arra hivatkozva, hogy nem volt rend, olyan volt a helyzet. Vagy este 10-kor, amikor letelt a szolgálat. Akkor talán bíznának az emberek a rendőrökben, a rendben, meg abban, hogy megvédik őket.
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 06. 06. 06:52 | #55
Nos ha már mindenféleképpen az állampolgárok megoldásán gondolkodunk, talán, mondjuk egy olyan megoldás lenne jó a kisebb városokban, falvakban, ha lenne valami polgárőrség a falu népéből. Akikről lehet tudni, hogy rendet tartanak. Mármint értem ezt úgy, hogy mindenki tudná, hogy vannak polgárőrök, és jogos esetben ki is osztanak egy-két pofont, vagy nagy a hangjuk, de ismerik az embereket, és igazságosan lépnek fel mindenkivel szemben. De mindenképp helyieknek kéne lenni, és valahogy szervezetnek. Itt kicsit ellentmondás van, mert ugye a mindenféle gárdák ellen meg még én is felbuzdulok, bár az is igaz, hogy ők sem helyiek szoktak lenni. Azért gondolom úgy, hogy helyben kéne megoldani, mert ők élnek ott, ők látják a helyzetet, ők maradnak ott a konfliktus után, illetve ők találkoznak nap mint nap a problémákkal. És ezért gondolom azt, hogy a Tomcat féle emberek ezzel, csak maguknak, meg az épp aktuális szervezetüknek/politikai nézetüknek próbálnak dicsőséget szerezni, mert bár a fészbukon könnyű tolvajkergető oldalt létrehozni, meg szervezkedni, amúgy valahol bátor dolog oda menni egy népes családhoz és elkergetni őket, de tényleg nem ő issza meg a levét utána, meg ez egy kicsit ilyen bosszúosztag érzés. Vannak ismeretlen emberek, odamennek valahova, lerendezik a nem tetsző dolgokat, aztán elhúznak. Na ezzel a formával nem értek egyet. Plusz nem derült ki, és annyira meg nem olvastam utána, hogy akkor most az öreg néni megkapta a saját házát?

Továbbra is azt gondolom, hogy a hőbőrgős, erőszakos, pofozkodós magánakcióknak nem sok értelme van. Most lehet, hogy az adott család megijedt, bár gondolom annyira nem, de majd hívják a rokonságot, vagy bosszút állnak azon, akin nem kéne. Illetve jobb/rosszabb esetben arrébb költözik három házzal, vagy két faluval, és ott még inkább csinálja a hülyeségeit.

Közben, tudom, hogy hülyeség, de az lenne a legjobb, hogyha a rendőrségünk, vagy akink van, lenne annyira a helyzet magaslatán, hogy lerendezze az ilyen kérdéseket, és nem az embereknek kéne. Na ilyenért kéne békemenetelni, hogy kormányunk foglalkozzon az emberek dolgával, nem csak azért, hogy éljen a párt!
De tudom, hogy ez csak utópia.
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 06. 06. 02:06 | #54
Köszi az érdekes és tanulságos olvasmányt, így elalvás előtt.:)
Reméljük azok is végig olvassák, akik elélveznek a hazai jogrendszertől és az illetékes szervektől, a hatóságtól, és akik olyan nagy odaadással védik a bűnözők jogait.
Előzmény: Ravennë (53) 0 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2014. 06. 06. 01:15 | #53
Ajánlom azoknak, akik azt hiszik, hogy csupán primitív, sehová nemvezető önbíráskodásról van szó. Előre is bocs, kicsit hosszú lesz, na meg azért is, ha esetleg már más formában megtalálható itt (akkor valószínűleg figyelmetlen voltam)

Tolvajkergetők bejegyzése:
"Nagyjából másfél hónapja kereste fel szegedi csoportunkat Benyhe Jánosné, akinek történetéről már a dél-magyarországi lapok is írtak. Ő volt az, akit Borbás Zoltán, egy többszörösen visszaeső, erőszakos bűnöző szó szerint kikergetett a házából hogy elfoglalja azt, a hatóságok pedig erre csak a vállukat vonogatták. Kíváncsi kacsák kedvéért íme a teljes történet.

Benyhe Jánosnénak van egy nem túl nagy társadalmi értékű lánya, Benyhe Szilvia. A kislány 2000 körül összejött ezzel a Borbással, akiről akkor még nem tudta az Benyhéné, hogy miféle. Szilvia rábeszélte az édesanyját, hogy vegyenek fel hitelt, és építsenek egy szép ikerházat, aminek az egyik felében majd ők laknak Borbással, a másikban pedig majd az édesanya. Ez meg is történt, a ház megépült 2001-ben, a Nádtető utca 6. szám alatt. Igen ám, de amint összeköltöztek, kiderült, hogy ez a Borbás egy sunyi, erőszakos bűnöző. Rendszeresen verte Szilviát, droggal kereskedett (és teszi a mai napig is), bidámbidámokkal bandázott. A család kis élelmiszerboltját drogelosztóvá alakította, nyíltan árulta ott a designerdrogokat, s oda járt a város összes érvénytelen sutyerákja anyagért. Rendszeresen verte a feleségét, és üvöltve, trágárkodva szidalmazott mindenkit. Még a saját apját, anyját is azzal fenyegette, hogy kiköti őket és elvágja a torkukat, ha valami olyat mondtak, ami úri méltóságát sértette. Egyszóval egy igazi golyóérett szarházi.

Borbás és Benyhe Szilvia 2003-ban ugyan elváltak, de Borbás ott maradt a házban, továbbra is rendszeresen erőszakoskodva mindenkivel. Született egy közös gyerekük, aki jelenleg 12 éves, és természetesen éltanuló az apuka által vezetett egyszemélyes gengszterképzőben. Facebookon meg is találhatjátok őt, tele van a profilja bűnözőkkel készült közös képekkel, többük éjszakai szórakozóhelyeken. A gyámhivatalt persze ez nem izgatja, elvégre kell az alvilágnak az utánpótlás. Szóval a lényeg, hogy Borbás maradt, rendszeresen verte a volt feleségét, majd odaköltöztette az új nőjét is, egy - fogalmazzunk így - "mediterrán szépséget", valami Melindát. (Aki egyébként korábban Bódi Guszti felesége volt.) Ezt a nőt is feleségül vette, ez is ellett neki két purdét.

Teltek-múltak az évek, és Borbás egyre inkább az éjszaka császárának képzelte magát. Már nemcsak a volt és jelenlegi feleségét verte el rendszeresen - akiket persze ne higgyünk szegény, ártatlan áldozatoknak, mert mindketten rajongtak a "menő férfiállat" iránt, és minden kívánságát lesték - hanem többször megtámadta Benyhe Jánosnét, az édesanyát is. Többször összeverte őt, és üvöltve adta a tudtára, hogy a házban az történik, amit ő akar. Természetesen az édesanya több alkalommal is kihívta a rendőrséget, akik csak hümmögtek, vonogatták a vállukat, és azt javasolták neki, költözzön el a lakásából. Az őrjöngő, fenyegetőző Borbást persze földig hajbókoló udvariassággal kezelték. Igen, gratulálunk! Ez volt az intézkedés! Borbás nem zavartatta magát a rendőröktől sem, üvöltve szidalmazta őket is, csicskáknak, kutyáknak becézgette őket, és azzal hencegett, hogy kilóra megvásárolja őket, mert "van pénze elég". A fülük hallatára dicsekedett vele, hogy kábítószer-árusításból él, és úgysem tudnak vele csinálni semmit, majd megfenyegette Benyhénét, hogy drogot rejt el a lakásában, és ráhívja a zsarukat. Mindez következmények nélkül maradt.

Egy napon Benyhéné elutazott Melbourne-be, a rokonaihoz. Két héttel később arra tért haza, hogy Borbás kidobálta a bútorait a lakásából, és a kurváját költöztette oda. Amikor be akart menni, Borbás megverte és kidobta. A saját lánya is a bűnöző pártját fogta, elhordták őt mindennek, és közölték, fel is út, le is út, ez már nem az ő háza.

Benyhéné erre elment a rendőrségre, ahol megint csak hümmögni tudtak, majd közölték, hogy ezzel nem tudnak mit kezdeni, menjen el polgári perre, és kérjen kilakoltatási végzést. Arról, hogy kivonuljanak és intézkedjenek a magánlaksértő ellen, hallani sem akartak. Azt is elfelejtették közölni, hogy magánlaksértés miatt magánindítvánnyal élhet. Csak azt hajtogatták, hogy Borbás és a nője "birtokon belül vannak", tehát nem lehet eljárni ellenük, gyakorlatilag sérthetetlenek. Ez egyébként nincs így, de ez nem zavarta őket. Még a jogi doktorátussal bíró bűnügyi osztályvezetőt sem.

Hát jó, elment Benyhéné a polgári bíróságra, ahol sepec alatt hoztak egy kilakoltató végzést, ami jogerőre is emelkedett. Eszerint Borbásnénak és a pereputtyának 2014 január 20-ig minden ingó vagyonával együtt el kell hagynia a lakást. Persze ennek a bidámbidámok nem tettek eleget, Borbás továbbra is ott pöffeszkedett a lakásban. Benyhéné hiába ment el végrehajtóhoz, az is csak hümmögött, ígérgette, hogy "majd intézkedik", aztán nem intézkedett. Mint később kiderült, a végrehajtó jóban volt Borbással. A rendőrség pedig szintén nem kívánt foglalkozni az üggyel, elvégre "nem az ő dolguk".

Borbás időközben megbukott egy több tízmillió forintos csalással. Számos környékbeli gazdát átvert magát MOL-ügynöknek kiadva, előleget begyűjtve "kedvezményes" gázolajra. Vagy 30-40 millió forintot szedett így össze. Fél évig előzetes letartóztatásban volt, majd hat év börtönre ítélték. Ez már jogerős, de még nem kellett bevonulnia.

Ekkor fordult Benyhéné a Tolvajkergetőkhöz. Megmutatta nekünk az összes iratot, melyek szerint ő a ház jogos tulajdonosa, s a kilakoltatást elrendelő bírósági végzést. Megállapítottuk, hogy ez a helyzet kezelhető, hiszen a lakást használó személyeket nem védi bérleti szerződés, ilyenjük nem is volt soha, mi több, bűncselekmény útján jutottak be a lakásba. Ezzel szemben a jogos tulajdonosnak minden jogalapja megvan ahhoz, hogy bemenjen, és bennünket is beengedjen.

Igen ám, de Benyhéné nem visszaköltözni szeretett volna. Hiszen ha sikerülne is, továbbra is az agresszív Borbás szomszédja lenne, aki uraságként élt a hülye lánya lakásában. Mellette állandó életveszély lenne az élete, hiszen ekkorra Borbás már nemcsak fenyegette, de megpróbálta már autóval is elgázolni, ami fölött a rendőrök "természetesen" ismét szemet hunytak. Ő már csak azt szerette volna, ha Borbás nem lakhat a lakásban, amibe beleölte egész élete munkáját. Olyan szerződést kötött tehát a Svájci Fehér Juhászkutya Klubbal, azaz velünk, hogy amennyiben kívánjuk, lebonthatjuk a lakást, és elvihetjük, ami tetszik. Ajtót, ablakot, tetőcserepet, villanykapcsolókat, kazánt, ami csak tetszik.

Igen, ez volt az, ami miatt pár napja adományokat kértünk, ezeket az ajtókat szerettük volna elszállítani. A csavar csak annyi a történetben, hogy nemcsak a szállításhoz, de a kilakoltatási akcióhoz is hozzájárultak azok, akik támogatást küldtek. Reméljük, nem baj?

Az akció megszervezése jól sikerült. Több, mint kétszáz jelentkezőből mintegy húszan maradtak a válogatás végére. Szombaton reggel találkoztunk Budapesten, a Vaskefénél, és négy autóval, plusz egy furgonnal elindultunk délnek. Szegedről még ketten csatlakoztak hozzánk. Hódmezővásárhelyen egy áruház parkolójában találkoztunk, megbeszéltük a teendőket, majd irány a Nádtető utca. Velünk jött Benyhe Jánosné, mint tulajdonos, nálunk volt a bérleti szerződés és számos szerszámgép. Összesen tizennyolcan voltunk, és három kamerát vittünk. Csatlakozott hozzánk egy váratlan kísérő is: Borbás Zoltán édesapja. Annyira elege volt már a gyökér fiából, hogy látni szerette volna, amint megleckéztetik.

A házhoz érkezve bementünk a kapun. Az ikerház jobb oldali fele volt a célpont. A bejárati ajtót zárva találtuk. Páran rögtön elkezdtek ügyködni a felnyitásán. A szomszédos lakrészből erre előkerült néhány döbbent bidámbidám kurva, és nyavalyogni kezdtek, hogy kik vagyunk, mit akarunk? Jött ez a Borbás is. Igazi neandervölgyi bunkó, még a feje is előreáll. Nekiálltak verni a nyálukat, hogy azonnal takarodjunk, ez az "ő házuk", ez "magánlaksértés", és mindjárt kihívják a rendőröket! Na persze. Az ő kis otthonuk, az.

Borbás elővette a legalja bidámbidám stílust (kulcsszavak: csicska, kutya, etc.) és így próbálta vörös fejjel üvöltözve utasítani a társaságot az azonnali távozásra. Mivel ez nem ment, karon ragadta Tomcatet, és felemelte az öklét. Ő meg erre jól pofán durrantotta gázpisztollyal. A nagy harcos hanyatt zuhant, és lefejelte többünk bakancsát. A ringyók egyike is megpróbált keménykedni, de egy magasba emelt pajszer meggyőzte, hogy ahol már az alfahím is fekszik, ott jobb, ha ő is takarodik. Tomcat anyázott, mert elakadt a pisztolya, Borbás meg felkelt, és folytatni akarta a lökdösődést. De a derekasan osztott ütések és rúgások, na meg néhány társunk szakszerűen bemutatott harcművészeti fogásai meggyőzték az alvilág császárát, hogy ideje visszatakarodni a vackára, amíg lehet. Az arcára kiült döbbenet leírhatatlan volt. Ilyen még nem történt vele. Micsoda, hogy idejön pár csicska köcsög, és kezet emelnek RÁ??? Hogyan fordulhatott elő ilyen gyalázat?! Könnyeivel küszködve futott be a lakásba, a nőjét rángatta maga elé fedezéknek, majd bevágta az ajtót, és bezárta vagy negyvenre.

Hát ez megvolna, gondoltuk, akkor ideje feladathoz látni. Az egyik csapat a főbejáratot vette kezelésbe. Egy másik a hátsó ajtónak esett neki. A harmadik pedig rájött, hogy a garázsajtó nyitva van. Onnan egész civilizáltan be lehetett jutni, hiszen az onnan nyíló ajtó zárját elfelejtették lecserélni. A három csapat nagyjából egyszerre jutott be, ki ésszel, ki erővel, de perceken belül jó sok üvegszilánk borította a terepet. A garázsban is felborult ez-az. Nem voltak rendesen megtámasztva a polcok, na.

Jöhetett a második fázis, a kilakoltatás, az ingóságok kihajigálása. Neki is kezdtünk derekasan, de azért válogatva. A jogi helyzet ugyanis az volt, hogy ez a lakás január óta hivatalosan lakatlan. Tehát ami odabent van, az vagy Benyhe Jánosné korábban is ott lévő tulajdona, vagy elhagyott tárgy, aminek nincs gazdája. Hát, nem tudjuk, ki volt az, aki ott felejtette az LCD tévét 5.1-es hangcuccal, egy drága bőrgarnitúrát, és egy csomó drága, ám ízléstelen giccset, állóórát, festményt, de nekünk egyik sem kellett, ezért csak úgy potyogtak ki az ablakon és törtek ripityára. Egy PC bizonyos kilencvenes évekbeli hagyományok tisztelete gyanánt még az utcára is kirepült. A vécébe beleborult egy ötkilós zsák gipsz. Az ajtókat, ablakokat meg pakoltuk a furgonba. Közben a szomszéd lakrészből eszeveszett sivalkodást hallottunk, mintha egyszerre ölné egymást hat-nyolc kiéhezett vágósertés, és közben Borbást is közéjük lökték. A lakásban talált legérdekesebb lelet egyébként egy bekeretezett réztábla volt, amely büszkén hirdette: "Borbás Zoltán, 2012. legjobb bűnözője." Hát, gyenge év lehetett...

A szomszédból kihallatszó sivalkodásba hirtelen más zaj is vegyült: közeledő szirénák hangja. Naná, hogy kihívták a rendőrséget! Galád bűnözők el akarják venni az ő kis fészküket! De nem is egy sziréna közeledett, nem is kettő, hanem akkora lárma, hogy zengett tőle az ég. Abbahagytuk a munkát, kiálltunk a kertbe, vártuk a Fakabát Rt. szorgos munkatársait. Jöttek is, nem is akárhogy! Vagy egy tucat golyóálló mellényes zsaru rohant be az utcába, kezükben csőre töltött pisztollyal, és üvöltöztek, hogy SENKI NE MOZDULJON!! Nahát, érdekes, mikor a törékeny, idős Benyhénét verte ez az állat, nem voltak ilyen izgatottak... Úgy jöttek, mintha valami amerikai filmben játszanának.

Mondtuk nekik, hogy ne hadonásszanak éles fegyverrel, itt nincs senkinél sem, csak náluk. Látva, hogy valóban kicsit tódított Borbás a családjára rátörő fegyveres banditákról - mert természetesen úgy adták elő, hogy Borbást tucatnyi fegyveres támadó lelőtte - elrakták a stukkereket, és megkértek minket, hogy támasszuk meg a furgon oldalát. Hármunknál volt gázpisztoly, ezeket elvették. Kérdezték, ki lőtt, mivel lőtt? Mondtuk, hogy egy lövés volt, gázpisztollyal, mert Borbás és a két ribanc átjött a mi magánterületünkre, és Borbás le akarta ütni Tomcatet. Mondtuk azt is, hogy videóra vettük az egészet, több kamerával.

Következett pár óra aprólékos vizsgálódás. Közben mentőautó érkezett, és egy sárga mentőhelikopter is ereszkedni kezdett a ház fölött. Mikor kiderült, hogy a "halálos sebesült" csak egy kis könnygázt nyelt és néhány pofont kapott, a helikopter elrepült, és Borbást kivitték a mentőautóhoz. Semmi baja sem volt, de azért elvitték kórházba. Közben az utcába egyre több jármű érkezett, már ellepték a különböző rendőrségi autók, kisbuszok, terepjárók.

Eközben a furgon belsejéből puffanást hallottunk. Még láttuk is, hogy valaki elszalad a nyitott hátsó ajtótól, vissza Borbásék lakásába. Kiderült, hogy valamelyik nyomorékagyú egy szamurájkardot és két gázspray-t hajított a raktérbe. Jót röhögtünk a szánalmas próbálkozáson. Pláne, hogy a kard párját már korábban megtaláltuk a garázsban, és ott hevert a fűben széttörve. A rendőrök ezeket is kivették és a pisztolyaink mellé tették.

A zsaruk nagyon korrektek voltak velünk. Ismerték a Tolvajkergetőket, tudták, kik vagyunk. Mondogatták, hogy már megérdemelte ez a gyökér, hogy valaki jól megagyalja, nekik is tele van már vele a tökük. Ismerték persze az egész sztorit az elfoglalt lakásról. Hát, azt nem tudják, most mi lesz, majd a parancsnok eldönti.

Jó öt óra várakozás következett. A szemlebizottság végigfényképezte a helyszínt, a kihajigált bútorokat, a szétfeszegetett ajtókat. Mi közben üldögéltünk az utcán Borbás kihajított bőrfoteljében, meg a kertből újított székeken. Nem úgy nézett ki, hogy a rendőrök szívózni akarnának velünk, de hát nem is nagyon tudtak volna. A jogos tulajdonos társaságában, érvényes bérleti szerződéssel jöttünk be a házba, és sem Borbásnak, sem a luvnyáinak nem volt semmiféle jogcíme bennünket ebben akadályozni. A kihajigált holmik tulajdonjoga enyhén szólva kérdéses. Úgy látszott, sikerül megoldani a helyzetet. Borbás elgyepálása sem volt nagy probléma, hiszen jogos védelmi helyzetben voltunk, és ezt három kamera videófelvételével is nyomban tudtuk bizonyítani.

Csakhogy a rendőrségen mindig van valaki, aki úgy gondolja, ha nincs ügy, akkor majd csinálnak erőből. Elvégre ha már kijöttek ekkora szirénázással, akkor valami fennforgásnak lennie kell.

Először azzal hozakodtak elő, hogy néhányunknak be kellene menni tanúskodni. Jó, de miről? Hát, mondták, majd lesz ügy, azt még nem tudják, milyen és ki ellen. Hát szép, ha még ezt sem tudják, mit akarnak ügyeskedni? Aztán közölték, hogy mindannyiunknak be kell menni, de ne aggódjunk, a rendőrök itt maradnak, és őrzik a cuccunkat. Ja, és Tomcat elő lesz állítva súlyos testi sértés kísérlete alapos gyanújával. Meg lefoglalják a gázpisztolyainkat. Mindet. És a kamerákat is. És még minden mást, amit úgy gondolnak. Bicskákat, akármilyen kicsit. (Két-három darab lehetett nálunk, mind körömpucolónyi pengével.) Ja, és végül is mindenki menjen be a kapitányságra, kihallgatásra. Ne aggódjunk, a rendőrség itt marad, és őrzi a cuccokat. Nem, Borbás nem mehet be a lakásba. Nem is vihet el semmit. Semmi baj nem lesz.

Arról, hogy netán Borbást vinnék be, természetesen szó sem esett. Ő ekkorra már előmerészkedett a tornácig, és onnan kaffogott felénk a csimpánzszerű ribancai mögül. Hogy ő majd szétver minket. Elvágja a torkunkat. Meg leszünk baszva. És hogy gyávák vagyunk, mert csak a rendőrök mögül nagy a pofánk. Hm, kicsit gond lehet a valóságérzékelésével.

A kapitányságon mind a tizenkilencünket egyenként kihallgatták arról az egész Dél-Magyarországot izgalomban tartó bűncselekményről, amelyben egy közismert bűnözőt pofán méltóztatott könnygázosítani egy közismert blogger. Mindenkit kifaggattak a legapróbb részletekről. A furgonunkat behozták a kapitányságra, lefoglalták a benne levő ajtókat, ablakokat. Benyhéné megkérdezte, mikor kaphatja vissza azokat, hiszen azok az ő tulajdonát képezik.

- Azok bűnjelek! - hangzott a válasz.

Hogy milyen bűnjelek, és milyen bűncselekmény az, ha valaki bemegy a saját házába, és leszereli az ajtókat, nem tudtuk meg. Bűnjel és kész. A rendőrök egyébként továbbra is tisztességesek voltak, még szimpatizáltak is velünk. Tomcatet sem vitték a fogdába, meg sem bilincselték, csak papíron volt előállítva. Ezzel igazából jól is járt, mert ő legalább kapott enni, mint fogvatartott. A többiek meg ott éheztek a folyosón, míg egyenként sorra nem kerültek. A kisrendőrökkel tehát semmi baj nem volt, az ellen azonban nem tehettek semmit, hogy valami ostoba fejes a bűnöző védelmére utasította őket.

Csaknem nyolc órába telt, mire az évszázad bűntényének minden mozzanatát felderítették. Tomcat később elmondta, hogy azzal fenyegették, hogy magánlaksértés miatt indítanak ellene eljárást. Kérdezte, hogyan valósított volna ő meg ilyesmit, ha a tulajdonos jelenlétében, mint szerződéses bérlő tartózkodott a jogszerűen birtokba vett ingatlanban? Megint jöttek neki ezzel a szar szöveggel, hogy mivel Borbás életvitelszerűen ott él, ezért nem léphetett volna be.

- Maga mit csinálna, ha bemennék a lakásába hívatlanul? - kérdezte a rendőrtől.
- Kidobnám. Ez magánlaksértés lenne.
- És ha akkor mennék be, amikor nincs otthon? Ha arra érne haza, hogy a nappalijában nézem a tévét?
- Akkor is!
- Na és ha akkor megyek be, amikor nyaralni megy, és két hét alatt jól belakom a lakást?
- Az más, mert akkor már életvitelszerűen tartózkodik ott.
- Értem. Kérem, akkor definiálja, megfelelő törvényi hivatkozással, hogy egy folytatólagosan elkövetett bűncselekmény mennyi idő után válik jogszerű cselekménnyé.

Ilyen törvényhely természetesen nincs. A magánlaksértés sosem válik jogos lakáshasználattá. Pontosabban egyetlen esetben, 15 év elteltével, elbirtoklás útján, de akkor is csak amennyiben az eredeti tulajdonos nem emel kifogást. Más esetben, így Borbás esetében is, bűncselekmény valósul meg.

- Sajnos ilyen rosszak a törvények - mentegetőzött néhány rendőr, pedig a törvényekkel nem volt semmi baj, csak ők nem értették.

Papírok, aláírások, Tomcattől vettek ujjlenyomatot, majd befejeztük a műsort. A furgont visszakaptuk kiürítve. Megtudtuk, hogy a Nádtető utcába nem mehetünk vissza, mert fokozott ellenőrzést rendeltek el a környékre, és az utcába sem szabad bemenni. Tomcatnek más volt a véleménye. Szerinte furcsa lenne, ha a rendőrség fokozott ellenőrzésre hivatkozva kitiltana valakit a házából. Javasolta, menjenek oda, és szondázzák meg, hogyan reagálnak a rendőrök.

Hogyan reagáltak volna másképp, mint oltári csapaterős felvonulással. Mire az utcasarkon álló két rendőr befejezte odamerészkedő előörsünk különösen szigorú igazoltatását - aminek célját nem nevezték meg, sebaj - már vagy ötven kollégájuk nyüzsgött körülöttünk. Közölték, hogy az utcába csak azok léphetnek most be, akik itt laknak.

- Én itt lakom - felelte Benyhéné, és megmutatta a lakcímkártyáját.
- Mi is - mutatta meg Tomcat a bérleti szerződést. - Az egyesület tagjai vagyunk.

Némi tanácstalanság ült ki a rendőrök arcára. Végül előkerült a bűnügyi osztályvezető, és átvágta a gordiuszi csomót.

- Az utcába bemehetnek, de a házba nem.
- És miért nem?
- Mert az magánlaksértést valósítana meg.
- A tulajdonos részéről?
- Igen, mert az ingatlanban jelenleg más lakik.

Szó szót követett, végül a jogi doktori címmel rendelkező őrnagy közölte, hogy az ő személyes döntése az, hogy nem enged be minket az ingatlanba. Ezzel pedig bűncselekményt, közelebbről magánlaksértést követett el. Azt ugyanis nemcsak az valósítja meg, aki behatol egy idegen magánterületre, hanem az is, aki annak jogos haszonélvezőjét nem engedi belépni. Beosztottjainak pedig meg kellett volna tagadniuk a bűncselekményre felszólító utasítást.

Mi persze nem azért mentünk vissza, hogy elkezdjünk balhézni az ostoba bidámbidámokkal. Nyilvánvaló volt, hogy a rendőrök így fognak reagálni. Egyikük meg is mondta, miért: a rendőrségnek sokkal fontosabb, hogy a környéken "rend és nyugalom" legyen, mint ilyen apróságok, hogy valakit kikergettek a 30 millió forintos házából, amiért egész életében dolgozott. A szomszédok nyugalma és a csend fontossága felülír holmi magántulajdonhoz való apró-cseprő jogot.

Azért mégiscsak elsétáltunk a házhoz, megnézni, hogy vannak Borbásék. Megdöbbenve tapasztaltuk, hogy az ígért rendőri őrizetből semmi sem valósult meg. A ház nyitva állt Borbásék előtt. Még rosszabb, hogy egy csomó cuccunk bent maradt. Egyikünk táskája, egy létra, több szerszám. Kértük, hogy hadd hozzuk ki, de a rendőrök nem engedték ezt sem.

- Ha úgy érzi, bűncselekményt követtek el Ön ellen, tehet feljelentést...
- De nem érti? Maguk vittek el innen minket, a holminkat meg otthagyták ezeknek!

Erre csak a vállukat vonogatták. Nem mintha olyan hatalmas értékek lettek volna. De hát ezek egy házat is leszarnak, miért pont egy létra érdekelné őket?

Előkerült persze Borbás is. A gyökér üvöltözött odabentről, fenyegetőzött, csicskázott, buzizott, a ribancai meg visítoztak. Éjjel tizenegy óra volt, de a rendőröknek eszük ágában sem volt rájuk szólni, nekik szabad csendet háborítani. Csak akkor léptek közbe, ha közülünk valaki visszaszólt. Azt nem szabad! Az már zavarja a szomszédok nyugalmát! Borbás folyamatosan azt követelte, hogy Tomcat menjen be hozzá, "ha van vére", és "bokszolják le". Nem akarta érteni az ostoba csimpánz, hogy a civilizált ember nem alacsonyodik le ilyesmihez. Hová lett volna az emberiség, ha távoli ősünk is "egy az egyhez" áll neki "bokszolni" a barlangi medvével vagy a kardfogú tigrissel! Nem bokszolni jöttünk, hanem patkányt irtani. Más műfaj. A patkány meg visítson, ha akar, úgyis megdöglik.

De csak sikerült Borbást annyira felplankolni, hogy még ősemberi voltából is kivetkőzve, vörös fejjel üvöltötte az egyik kurvának:

- Hívjad a cigányokat! Most, most hívjad őket! A cigányokat!!

Lázas telefonálásba kezdtek. Végignéztünk magunkon (továbbra is 19 fő), majd a rendőrökön (kb. 50 fő, részben páncélban) és nem értettük, miféle "cigányokat" akar ide, és milyen célból. Rasszista ez? Különben is, 13 kisebbség közül miért pont cigányokat akar hívni? Akiknek politikailag korrekt neve egyébként is romák, nem? Mit cigányozik ez itt...

Már a kocsikhoz sétáltunk vissza, amikor hirtelen egy csapat rendőr bukkant fel az utcában, és futva megelőztek bennünket. Nem értettük, mi van, ám egyszer csak láttuk, hogy egy autót tartóztatnak fel. A volán mögül személyesen Borbás kászálódott elő. Nicsak, a kis hülye, utánunk akart jönni. Ennyire akar bokszolni? Ám ekkor az utca másik vége felől egyszer csak megérkezett egy szakadt piros Opel. A rendőrök láttán erősen elkámpicsorodott a benne ülő három cigány képe. Aztán jött még egy autó, meg még egy, és egy negyedik is. Összesen úgy tíz-tizenkét gizda szarházi gyűlt össze. Na, hát nem voltak valami nagy eresztés. Nagy részük girhes drogos, piti kis drogfutárok és ilyesmik lehettek. Tizennyolcunk akkor is elbánt volna velük, ha hirigre kerül sor. De nem került, helyette tömeges igazoltatás lett a vége. Benyhéné ismert közülük néhányat, egyik sem állt nagy verekedő hírében. Végigvideóztuk őket, megdicsértük a remek verdáikat, majd megköszöntük, hogy eljöttek, és távoztunk.

Az akció mérlege rövid távon döntetlen. Bár nem sikerült annak rendje és módja szerint kiakolbólítani a vadembereket, Borbás életének talán legsúlyosabb traumáját élte át, amikor ribancai és gyerekei előtt bevertük a hülye fejét, és megfutamodott pár "csicska köcsög" elől. Különösen döbbenetes lehetett számára, hogy nem csak ő tud összeszedni pár embert, ha kell, hanem az a lenézett nő is, akit lábtörlőnek kívánt használni, és akik bizony nem csak nézelődni jönnek. Az általa bitorolt lakást sikerült lakhatatlanná tenni és részben kiüríteni. Az ajtókat a rendőrség lefoglalta ugyan, de azok Benyhéné tulajdonát képezik, és tőle is foglalták le. Tehát neki is kell majd visszaadni mind. Amúgy egy gazdátlan LCD tévé és pár hasonló is beugrott a kocsiba, az is le lett foglalva. Nem adhatják ki másnak, csak a tulajdonosnak, az meg nem Borbás.

Az igazi győzelem azonban az, hogy bizonyítékot szereztünk rá, hogy a rendőrség karhatalmi erővel tart fenn egy hatalmas kárt okozó jogtalanságot, felrúgva egy sor eljárásjogi és egyéb szabályt. Ez pedig nagyon jól fog jönni abban a polgári perben, amit Benyhe Jánosné a közeljövőben a segítségünkkel indít el a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság ellen. A per követelése a lakás ára lesz, hiszen elbitorolt otthonát nem védték meg, és arra kényszerítették, hogy elhagyja azt. A rendőrség fogja megfizetni az álszent mellébeszélésekből fakadó károkat. Majd meglátjuk, meddig marad a helyén egy-két rendőri vezető, ha több tízmilliót kell kipengetnie a "hitközségnek" azért, mert elfelejtették elolvasni a megfelelő jogi szakkönyveket. Tomcat szintén pert indít jogtalan és indokolatlan előállítása miatt."
+9 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 06. 06. 00:18 | #52
" Ennek - mint ahogy írtam is - két igen egyszerű módja van. Vagy a megfelelő hatóságokat kell ellátni megfelelő jogi és nem jogi eszközökkel, vagy el kell érni, hogy a társadalomban ne képződjenek ilyen jelenségek, ennek pedig egyetlen módszere a nevelés."

És az lenne a legszebb, ha a "vagy" helyett "és" volna. Azonban ezt te is nagyon jól tudod, hogy nem több, mint utópia. Azzal, hogy mi lenne a helyes út, sokan tisztában vannak. Az megint más kérdés, hogy a jelenlegi rendszerben ez az út nagyon sok esetben nem járható és az most talán mindegy is, hogy kinek a hibájából. Rengeteg olyan élethelyzet és egyedi történet van, ami azonnali megoldásra vár, melyben nincs helye a tötymörgésnek, a felelősség átpasszolásának és a kivárásnak. És ha a megoldás nem érkezik csak internetes kommentek formájában, akkor az érintett személy kénytelen maga cselekedni. Persze ez nem feltétlenül jogkövető magatartást eredményez, ami megint csak kérdéses, hogy kinek a felelőssége.
Amit te megoldásként írtál, az teljesen reális és ésszerű, viszont a jelenlegi állás szerint megvalósíthatatlan és értelmetlen. Tudod van egy bűnözői réteg, mely nem hajlandó integrálódni, nem képes megváltozni, jogkövető életet élni. És amennyiben ezeket az egyéneket, csoportokat az illetékes szerv és hatóság nem képes uralni, szabályozni, büntetni, úgy más lehetőségek keresése és más módszerek alkalmazása válik indokolttá.
Amíg az illetékesek gondolkodnak(vagy nem) a megoldáson, míg mi itt próbálunk értelmesen, higgadtan ötletelni, addig ártatlan, tisztességes, jogkövető emberek válnak áldozattá és kerülnek utcára vagy szemeteszsákba.
Addig könnyű reálisan gondolkodni, tanácsot osztogatni, míg a probléma csak az interneten keresztül és a híradások láttán érint. Tapasztalat, hogy egyes helyzetekben bizony jól jön egy cselekvőképes, nem feltétlenül jogkövető magatartást tanúsító személy segítsége. Én is voltam ilyen "segítő", mikor még a hatóság emberei is köszönetüket fejezték ki, ugyanis tudták, hogy ha rajtuk és a jogrendszeren múlik, akkor bizony egy tönkretett élettel több rontja az úgy féltett statisztikát.
Szóval nem mondom, hogy a fent látható videóban résztvevő, önbíráskodó egyének viselkedése megfelelő, követendő és jogkövető, de bebizonyosodott, hogy igenis szükség van ilyen személyekre, csoportokra és sok esetben sokkal hatásosabbak bármi másnál.
Előzmény: Stickhorse (51) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 06. 05. 22:35 | #51
Nem adok én szavakat a szádba. Ha valaki ért valamiből, az azt jelenti, hogy annak hatására változik a magatartása/gondolkodásmódja. Akkor erre a módszerre általános megoldásként tekintesz, vagy szükséges rosszra, jobb híján? Mert ha az utóbbira, akkor továbbra is azt gondolom, hogy nem a rossz megoldást kell népszerűsíteni, hanem a jobbat megkeresni. Ennek - mint ahogy írtam is - két igen egyszerű módja van. Vagy a megfelelő hatóságokat kell ellátni megfelelő jogi és nem jogi eszközökkel, vagy el kell érni, hogy a társadalomban ne képződjenek ilyen jelenségek, ennek pedig egyetlen módszere a nevelés.
Előzmény: suvomi (49) 0 VÁLASZ
Revanor 2014. 06. 05. 22:20 | #50
Igen, mindig a bosszú a legjobb megoldás. Nincs is annál hatékonyabb módszer a rend és a kölcsönös tisztelet visszaállítására, mint kollektíven elítélni és megbüntetni egy egész csoportot bizonyos egyének cselekedeteiért.

Előzmény: balogh predator (5) -3 VÁLASZ
suvomi 2014. 06. 05. 22:04 | #49
Kérlek ne adj szavakat a számba. Én azt mondtam ebből értenek. Nem azt, hogy meglehet őket verni, mert úgy is mind1.
Előzmény: Stickhorse (48) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 06. 05. 22:00 | #48
Min változtat, ha megverik őket. Vagy másképp megközelítve, csak "őket" lehet megverni, vagy mindenkit, mert az ilyen általános kezelése a problémának?
Előzmény: suvomi (47) 0 VÁLASZ
suvomi 2014. 06. 05. 21:41 | #47
Nagyon sokminednt írtam ide első szándékból, de nem. Nem küldöm be. Inkább ezt írom.
Kérlek titeket kedves sápadozó, ultra pacifista(?), bíráló kommentelő. Legyetek szívesek (tényleg jó indulatból írom) és költözzetek egy bidámokkal teli utcába, faluba. Mondjuk egy hónapra, kettőre ha szeretitek a kihívást. No nem azért, hogy ottmaradjatok, mint fogatlan hulla. Sőt, gyertek vissza onnan, sok-sok értékes tapasztalattal. Utána olvassátok vissza a kommentjeiteket, és ha még mindig bólogattok arra amit írtatok, csak a biztonság kedvéért, keressetek fel egy elmeorvost.
Én laktam ilyen bidámok között 8 évig, és attól függetlenül, hogy a 80%-a cigány volt, nem volt kellemes.
Egy valamit higgyetek el nekem, ezek nem értenek abból, hogy:
Kedves uram, kérem távozzon a birtokomról, különben rendőrt hívok. Vagy:
Hagyjon békén, mert sikítok.
Ezek 2 dologból értenek: 1, ha jól megverik őket. 2, ha jól megverik őket.
Ez tényleg csak saját tapasztalat, amit vagy elhisztek, vagy nem. De nyugodtan tegyétek próbára a szerencséteket.
+2 VÁLASZ
bimbi
bimbi 2014. 06. 05. 21:02 | #46
"aha értem, tehát szerinted a jogtalanul más ingatlanját használó _bűnözők_ ellen a helyes intézkedés a _pofánlövés_, tárgyalás nélkül, még a helyszínen"

persze
Előzmény: mue (35) 0 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 06. 05. 20:54 | #45
Ó baszki, ezt a sok sületlenséget egyedül nem hozhattad össze.:)
Előzmény: KR (42) +1 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 06. 05. 20:49 | #44
Akkor máshogy fogalmazok. Olyan társadalomban élünk, amelyben jellemzően az élet és a testi épség kiemelkedően védett érték. A jogrendünk is ehhez alkalmazkodik. Minden olyan megnyilvánulás tehát, ami alkalmas lehet ezen értékek megsértésére, az alapvetően "nagy ügy". A gázpisztoly pedig működéséből adódóan alkalmas erre. Éppen ezért is indult eljárás súlyos testi sértés kísérletében. Attól függetlenül, hogy nem okozott a cselekmény súlyos - tehát 8 napon túl gyógyuló - sérülést, egy fejre leadott lövés még egy riasztófegyverből is alkalmas ilyen sérülés okozására.

Azért nagy ügy tehát, mert ha egy ilyen eszközzel a fejed felé lőnek, lehet, hogy csak meglepődsz, de az is lehet, hogy leviszi a fél füledet.
Előzmény: Bambino (38) +1 VÁLASZ
KR 2014. 06. 05. 20:49 | #43
most másodjára megnézve, ezek csak a balhé miatt csinálták az egészet. Eleve úgy voltak felkészülve. Meg végig a cigánynak hívták B. Zoltánt.
-3 VÁLASZ
KR 2014. 06. 05. 20:45 | #42
[Komment megjelenítése...]
-8 VÁLASZ
Bambino 2014. 06. 05. 20:35 | #41
Nem értitek mit akarok mondani. Mindegy. Egyébként felőlem aztán ott helyben tarkón lőhetnék az összes retket.
Horvipapa
Horvipapa 2014. 06. 05. 20:26 | #40
Ha 5-8 nehézfú begangolna az életed munkájával megszerzett lakásodba, és azt mondaná neked hogy "Pofa be, kussolsz mától itt fogunk lógni, te majd fizeted a rezsinket, és persze nem szólsz senkinek mert akkor lesz nemulass", neked pedig segítségedre sietne egy csoport aki ezt jogtalannak tartja, akkor a segítségedre sietőket kergetnéd ki az udvarodból, hogy ne riasztópisztolyozzanak?
Előzmény: mue (35) 0 VÁLASZ
Horvipapa
Horvipapa 2014. 06. 05. 20:17 | #39
Riasztópisztoly, és vaklőszer is tud súlyos roncsolást és egészségkárosodást okozni. Miután elsütik a fegyvert, a lőporgázok amik a fegyver csövén keresztül jutnak ki a kültérbe még tartalmaznak lőporszemcséket, és a lőszer fojtására használt papírrészecskéket a gyúpor tökéletlen égése miatt. Ha ezzel 5 centiről szemköztb*sznak, simán kifolyik a szemed..
Innen is látható hogy nem történt lövés, hiszen az "áldozat" sértetlen maradt.
Előzmény: Bambino (36) 0 VÁLASZ
Bambino 2014. 06. 05. 20:17 | #38
Nem az hogy tudja e mi van benne. Hanem hogy egyáltalán minek tesznek bele csak sima riasztót? Az kb. annyira jó, hogy szilveszterkor petárda helyett azt durrogtatod.
Egyszer elsütheted, akkor hirtelen lehet megijed hogy mi a franc van, de ha észreveszi hogy semmi hatása, durrogtathat amennyit akar, le se fogják... 10 éve dolgozom fegyverekkel (élessel), gázpisztolyom is van, hidd el, tudom miről beszélek. ;)
Stickhorse 2014. 06. 05. 20:09 | #37
Azért megnézném, hogy ha valaki az arcodba fogná anélkül, hogy tudnád, mi van abban a gázpisztolyban, akkor is ilyen bátran és hanyagul kezelnéd-e a dolgot.
Előzmény: Bambino (36) 0 VÁLASZ
Bambino 2014. 06. 05. 20:02 | #36
Úgy fel tudják fújni ezt a gázpisztolyos témát hogy valami eszméletlen. Riasztó lőszerrel kb. annyi a hatása, mintha ledobnál mellé egy petárdát Esetleg ha rossz a szíve szívrohamot kap az ijedtségtől és meghal. Ez is pofánlövi sima riasztóval. És? Tegyen bele paprikás, vagy CS riasztótöltényt, ha már durrogtat. Annak legalább meglenne a hatása.
mue
mue 2014. 06. 05. 19:52 | #35
aha értem, tehát szerinted a jogtalanul más ingatlanját használó emberek ellen a helyes intézkedés az arconlövés, tárgyalás nélkül, még a helyszínen. Ez is egy álláspont, lehet egyszer majd fejlődik idáig a büntetőjogi kultúránk. De addig még párat kell aludnod.
Előzmény: bimbi (31) -2 VÁLASZ
unikornis 2014. 06. 05. 18:55 | #34
Köszönöm!
Előzmény: Gerysama (30) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 06. 05. 18:53 | #33
Mindenféle részrehajlás nélkül megjegyezném, hogy a rendőrséget a legritkább esetben lehet közvetlenül felelőssé tenni az országban uralkodó állapotok miatt. A magyar jogrend egyszerűen köti a rendőr kezét mind a helyszíni, mind pedig az irodai munkában.

Ez persze nem azt jelenti, hogy az önbíráskodás a megoldás. Ha az állam élni akar az erőszak-monopóliummal, akkor vagy éljen vele rendesen, vagy ha nem akar vele élni, akkor teremtsen az oktatással-neveléssel olyan körülményeket, hogy ne kelljen élni vele.

Egy arconlövés nem megoldás.
bimbi
bimbi 2014. 06. 05. 18:09 | #32
"kisgyerekek ne lássák"

purdé?
Előzmény: lilaflexninja (4) 0 VÁLASZ
bimbi
bimbi 2014. 06. 05. 17:59 | #31
nem érted

végre egy olyan szituáció, ahol a cigánybűnöző kényszerül menekülésre

a helyes eljárás az lenne, ha szó nélkül pofán lehetne lőni

sörétessel
Előzmény: mue (28) 0 VÁLASZ
Gerysama 2014. 06. 05. 17:51 | #30
Igen, ezt már láttam. És van egy új....hát erre nem mondok semmit

https://www.youtube.com/watch?v=HHdKsvVIYZw
Előzmény: unikornis (26) 0 VÁLASZ
rivaul 2014. 06. 05. 17:45 | #29
Ez szörnyű volt! Mindet életben hagyták. Hol itt a happy end és az ígért boldogsághormon???
mue
mue 2014. 06. 05. 17:24 | #28
Se Tomcat párti, se nem Tomcat ellenpárti nem vagyok.
Általában jogosak az akcióik.
De egyet nem értek.
Miért kell egy pusztán szóbeli vitatkozás közepén pisztolyt valakinek az arcába tolni? Tomcatéknek megvolt eddig is a szóbeli és a nyilvánosságból fakadó eszköztáruk (nem lennék egyik felfedett tolvaj helyében sem, akiket utána felismernek az utcán). Miért kell ezt az egészet egy másik szintre vinni, pláne egy ilyen esetben, amikor ott vannak Tomcaték vagy 20-an, tehát félnivalójuk nem volt? Ha a háztolvajok villantottak volna legalább egy baseball ütőt, vagy egy kést, akkor talán jogos lett volna... de így...
vater85 2014. 06. 05. 17:11 | #27
1:17-nél valaki sokat Half Life-ozott :D
unikornis 2014. 06. 05. 16:54 | #26
Nem tudom mi lesz a házzal és lehet nem is fogjuk megtudni, mert
ideiglenesen szüneteltetik a Tolvajkergetők facebook oldalát! (no comment)
Majd maximum az agyoncicomázott médiából tudunk meg valami oltári kamu sztorit.
(bár itt még azért adnak infót majd biztos: https://www.youtube.com/channel/UCEwBDGZiAQIZL3AEf8VNbdQ

és itt egy üzenet tőlük: http://www.youtube.com/watch?v=qejJu9CvBPc&list=UUEwBDGZiAQIZL3AEf8VNbdQ&feature=share )

FatSnakeFoot

Számodra ez furcsa? Számomra egyáltalán nem. Undorító ez az ország...
Előzmény: Gerysama (21) +1 VÁLASZ
Johm McClane 2014. 06. 05. 16:44 | #25
Nem is kell tovább cifrázni, a lényeg ennyi.
Előzmény: hawkeye (24) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 06. 05. 16:32 | #24

Nagyon röviden:

- Meg tudja, meg akarja védeni a magyar állam a polgárait?
- Nem.

- Bízhat az állampolgár a magyar ügyészségek, bíróságok tisztességes, hozzáértő munkájában?
- Nem.

- Támogatja a magyar állam az önszerveződő csoportokat?
- Nem. (Kivéve a Zsidó Gárdát!)

- Logikus, hogy a fentiek miatt egyre több ember veszi saját kezébe az igazságszolgáltatást?
- Igen.

Ennyi.
+12 VÁLASZ
3m3ricus 2014. 06. 05. 16:23 | #23
Szerintem inkább élőerős aknamentesítők legyenek a kunmadarasi vagy a várpalotai lőtéren.
Előzmény: gabrinator (20) 0 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 06. 05. 16:19 | #22
Számomra az a furcsa, ijesztő és egyben elszomorító, hogy ma Magyarországon ilyen megtörténhet. És itt most arra gondolok, hogy pár suhancnak kell elmenni "igazságot szolgáltatni" , mert erre a törvény/jogalkotók, joggyakorlók és ezeknek a betartására szakosodott szervek nem képesek. Mi az, hogy van egy érvényes határozat a kezemben és azt nem érvényesíthetem, illetve, ha próbálom, akkor én kerülök bajba?!
Szomorú, de úgy néz ki, hogy igenis szükség van ilyen Tomcat formákra, mert ha ő(k) nem , akkor más nem képes cselekedni. Aki végignézte a Tolvajkergetők részeit, az szembesülhetett azzal, hogy Polgár Tamás és kis csapata mennyi lezáratlan ügyet oldott meg ilyen-olyan módon és hogy egyik- másik huszonéves pucájában több vér volt, mit azoknak, akiknek ez a szakmájuk, feladatuk.
Lehet, hogy a fegyverre nem lett volna szükség, lehet, hogy kicsit túllőtt a célon emberünk, de ha nincs ez a sztori, akkor most megint nincs hír, nem kap figyelmet az eset és az asszony szégyen szemre kénytelen elhagyni házát és hazáját.
Nem mondom, hogy ez a helyes út és holnaptól rontsunk kaszával, kapával a cigányságnak(bár...na mindegy), de amíg nem képes más megoldani az ilyen helyzeteket, addig igenis örüljünk, hogy vannak még ilyen cselekvőképes, "bátor" és egyben őrült emberek.
Amilyen környéken felnőttem, ott szükség lett volna még pár ilyen tökös legényre, akkor talán nem kellett volna félnünk sötétedés után, nem kellett volna annyi megaláztatást, verést és támadást eltűrnünk.
+1 VÁLASZ
Gerysama 2014. 06. 05. 16:17 | #21
Ha elmegy külföldre mi lesz a házzal?
Előzmény: unikornis (19) 0 VÁLASZ
gabrinator 2014. 06. 05. 16:11 | #20
Nekik inkább egy ingyenes kirándulás kellene Szibériaba , az emberség helyett...
unikornis 2014. 06. 05. 16:03 | #19
Nem sűrűn írok kommentet ezen az oldalon, most is bátyám felhasználónevével teszem.
Reagálva az előbb leírtakra és a videóra:
Megalakulásuk óta követem a Tolvajkergetők nevű csoport facebook oldalát és nekem
kifejezetten tetszik amit csinálnak.
"szemernyi emberiség, vagy tisztesség, vagy becsület lenne Tomcatékbe, akkor mennének oda, vagy úgy, hogy mondjuk ezt kisgyerekek ne lássák"
1. A drága "sértettben" mikor volt emberség? Amikor megverte az öreglányt vagy amikor elfoglalta a házát?
2. Az idióta anyuka, meg ki tudja milyen női rokon aki ott magyaráz meg hadonászik, inkább vitte volna be a házba
a gyerekét! Ahelyett, hogy "kutyázik, köcsögözik"

Mint már előttem írták, a csoportnak hivatalos bérleti szerződése volt, míg a szegény bűnözőnek SEMMIJE!
A néninek baja nem lesz, mert állítólag megy el külföldre, mondhatni ez egy elégtétel volt neki!
+4 VÁLASZ
balogh predator 2014. 06. 05. 15:52 | #18
Ja és nehogy eltereld a témát afelé, hogy nincs saját véleményed, meg írjál már helyesen..stb. A megoldásodat akarom látni:
Előzmény: lilaflexninja (15) 0 VÁLASZ
balogh predator 2014. 06. 05. 15:50 | #17
A cikkből kiderül, hogy (az öreglány mondta el az interjú folyamán) jogi úton nem tudnak elérni semmit az ügyben, még egy ügyvéd is azt javasolta neki, hogy inkább menjen vissza Ausztráliába. Ugyebár(szerinted) az ilyen Tomcat féléknek sem kéne szólni mert hát gázpisztolyt rántani, meg önbíráskodni, meg lealacsonyodni nem kéne, mert az rossz.(főleg a gyerekek előtt, ez még mindig tetszik) Azt sem mondod, hogy ne tegyen semmit.
Akkor most szerinted mit is kéne tennie? Gondolom te tudsz valami humánusabb megoldást, ami mindenkinek jó. És én erre a megoldásra lennék kíváncsi. Mondd el ezt az alternatív megoldást az ügyben és meghajlok előtted, talán az öreglányon is segítene.

Előzmény: lilaflexninja (15) 0 VÁLASZ
Gerysama 2014. 06. 05. 15:41 | #16
Ha nem a Tomcat akkor ki? Majd te mész akkor? Mert most el lehet vitatkozni azon hogy kellett-e stukker vagy sem (sztem kellett már csak statuálás szempontjából is) de tény hogy amit tett az jogos. Volt bérleti szerződése. A cigánynak nem. A cigány egy többszörösen elítélt ember volt (6 év letöltendő volt kiszabva neki csak még nem jött meg a határozat hogy mikor kell bevonulni) az öregasszony a lakás tulajdonosa és Tomcat meg nem. A cigány illegálisan tartozkodott egy területen és ezért jogos önvédelmi helyzetbe kerültek TC-ék, miután többszöri felszólításra sem mentek el. Ennyi.
Sztem nem tartozik ide hogy kedveli-e a cigányokat vagy sem. Nem szokása minden ok nélkül az utcán sétálgatni és cigányokra lövöldözni csak úgy. Ez a szemét viszont többszörösen kiérdemelte.

Amúgy a történet körül már túl nagy por van kavarva. Az öregasszonynak már nem hiszem hogy egy haja szála is meg fog görbülni. Az elsődleges gyanúsított onnantól már ez a rohadék lesz szóval nem meri bejátszani.
Előzmény: lilaflexninja (15) +5 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 06. 05. 15:24 | #15
Jól összefoglaltad (illetve nem), amit más is el tud olvasni amúgy.

Én nem azt mondtam, hogy ne tegyenek semmit az emberek, hanem azt, hogy nem feltétlenül Tomcatnek kéne a cigányok közé menni rendet tenni, amikor gondolom, hogy eléggé rühelli őket, nem feltétlenül kell gázpisztolyt ráncigálni elő, ha csak nincs komoly ok rá. Illetve azt, hogy nem jó dolog az önbíráskodás. Mert, mondjuk most visszaszerzik a lakást, az öregasszonyt meg egy hónap múlva agyonveri három cigány bosszúból. Na akkor sokat elértek. Azt próbáltam elmondani, hogy bonyolult kérdés ez, és nem biztos, hogy ez a jó megoldás.

De közben bírom ezt a hozzáállást, hogy: éles fegyverrel kellett volna, igen üssük a cigányokat, meg lázadást! meg a hasonló harcos véleményeket, de hány ember teszi ezeket meg tényleg? Te pl. ott voltál Tomcat fél tucat haverja között segíteni az öregasszonynak?

Na legközelebb írjál valami saját véleményt, vagy megoldást, ne azt próbáld meg helytelenül megírni, hogy én mit gondolok.
Előzmény: balogh predator (13) -1 VÁLASZ
balogh predator 2014. 06. 05. 15:16 | #13
"Ha egy öregasszony lakhatását nagy ívben leszarja a szerv, akkor mit tegyen? Kihez tud fordulni? "


lilaflexninja szerint ne tegyen semmit, bele kell törődni, hozzászokni, mert ugye ne ereszkedjünk már le az ő szintjükre. Főleg ne az ennivaló gyermekei előtt, akik néhány év múlva ugyanezt fogják csinálni, mert ugye a magyarok úgysem "ereszkednek" le az ő szintjükre, mert ők okosak....
Előzmény: 3m3ricus (10) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 06. 05. 15:15 | #12
Jó hát ez jogos. Csak, hogy ki engedheti meg magának az ilyen akciókat, és ki nem, illetve, hogy ez mennyire kelti a feszültséget tovább vagy sem, na ezek a nehéz kérdések. Bár igen, hallottam olyanokat is, hogy vidéki faluban, ha baj volt a cigánysoron, odamentek a falusiak, végigverték a pereputtyot, aztán hónapokig nyugi volt. Szóval lehet ez megoldás, csak nem biztos, hogy mindenhol működik, meg mindig. Ugye nagy harcokat meg senki nem szeretne, főleg esetleg a védtelenek.
Előzmény: 3m3ricus (10) 0 VÁLASZ
3m3ricus 2014. 06. 05. 15:06 | #11
Még elkezdem sajnálni... Szegény öreglány is "csak" lakni akart ott...
Előzmény: Botos Vendel (9) 0 VÁLASZ
3m3ricus 2014. 06. 05. 15:04 | #10
Akkor normális és gyors igazságszolgáltatás kellene ebbe az országba és nem lenne ilyen csapatra szükség! Ennyi!
Ellenben most mi van? Ha egy öregasszony lakhatását nagy ívben leszarja a szerv, akkor mit tegyen? Kihez tud fordulni? Menjen aktatologató és tetvészkedő jogászokhoz, hogy majd évek múlva legyen valami?
Előzmény: lilaflexninja (8) 0 VÁLASZ
Botos Vendel
Botos Vendel 2014. 06. 05. 15:02 | #9
szeginy tesvérem uty löték arcon hoty nem is csinát semit!!!444444
Ez a tomket egy gyikos!!!44444
+2 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 06. 05. 15:01 | #8
Tiszteletben tartva a véleményedet, úgy gondolom, pont ezért nem kéne ilyen akciókat csinálni, hogy ne ilyen legyen a hangulat.
Előzmény: 3m3ricus (6) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 06. 05. 15:00 | #7
Nem erre gondoltam, illetve pont azt tartanám becsületesnek és tisztességesnek, hogy nem csináljuk ugyanazt, mint a csőcselék. Attól még, hogy adott esetben a cigányok, vagy mások milyen mocskosak (és amúgy akkora jobboldaliak vagyunk és tartjuk magunkat különlegesnek), pont, hogy máshogy kéne viselkedni, megmutatni, hogy mi különbek vagyunk. Plusz ha a szurtos romagyerek azt látja, hogy basztatják az apját, már ha tudja melyik az, akkor biztos nem fog felnőtt korára jókat gondolni a "magyarokról". Jó persze így sem, mert neveletlen suttyó szegény.

De végül is lesüllyedhetünk arra a szintre is, ez is egy irány.


Előzmény: balogh predator (5) -2 VÁLASZ
3m3ricus 2014. 06. 05. 14:56 | #6
A gáz az ebben az egészben, hogy egy ilyen csapat kell ahhoz, hogy egy öreglány a saját otthonába be tudjon menni. Lehet itt a "törvényes meg hatóság" dumákkal jönni, de mire lesz ebből valami, addigra szegény öregasszony már lehet, hogy föld alatt lesz. Gyerekek előtt? Ugyan már... Leglább meglátták, hogy mi vár rájuk, meg ennek a takonynak is adtak a beképzelt pofájába.
El kell egyébként olvasni az egész történetet, ami a Facebook-on is fent volt. Igen érdekes, hogy ennek a görénynek az apja is csatlakozott a Tolvajkergetőkhöz!
Egy hibát viszont elkövettek a fiúk: nem éles lőszer volt...
Egyébként Hofit idézve: "Az igazságból elveszett az i!"
+1 VÁLASZ
balogh predator 2014. 06. 05. 14:50 | #5
"Ja és ha egy szemernyi emberiség, vagy tisztesség, vagy becsület lenne Tomcatékbe, akkor mennének oda, vagy úgy, hogy mondjuk ezt kisgyerekek ne lássák"

Így van, több tisztességet a romáknak, ők is takarásban verték agyon Szögi tanár urat, hogy a kisgyerekei még véletlenül se lássák...
Előzmény: lilaflexninja (4) +4 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 06. 05. 14:36 | #4
[Komment megjelenítése...]
-12 VÁLASZ
T boy 2014. 06. 05. 14:31 | #3
Csak riasztó pisztoly volt.

Gerysama 2014. 06. 05. 14:09 | #2
Szerintem a lövöldözés nem volt túlzás. Az már sokkal inkább amit ez a retek bidám bidám csinált azzal az öregasszonnyal.

"A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya P. Tamás ellen súlyos testi sértés bűntette kísérlete megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást."

Jah...olyannyira súlyos, hogy rögtön ki is engedték a kórházból....szánalmas....
+2 VÁLASZ
Igneon 2014. 06. 05. 14:05 | #1
Nem volt itt arcon lövés.Még csak el sem találta.
Egész jó kezdeményezés amúgy.Ahol a rendőrség nem tud vagy nem akar rendet tenni,ott csak így lehet elérni valamit.De ebből is a rendet akaró állampolgárok jönnek ki rosszul.A fuxos romák mindent megúsznak.Azt hiszem a lövöldözés kicsit túlzás,de legalább történt valami.
+2 VÁLASZ