Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
7sleeper 2014. 06. 06. 18:36 | #41
még az üveghegyen is drool? :-)

(elég félelmetes jaz)
Előzmény: Nas (40) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 06. 06. 18:25 | #40
Nekem teljesen megfelelne. :D Inkább az, mint ez, hogy a többség túlagyal mindent ÉS harap. :)
Előzmény: 7sleeper (39) 0 VÁLASZ
7sleeper 2014. 06. 06. 18:20 | #39
csak nehogy az legyen a fordított folyamat vége, hogy a többség mosolyog ÉS nyáladzik ;-)
Előzmény: Nas (38) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 06. 06. 17:23 | #38
Jaja, és az a rossz, hogy ez öngerjesztő folyamat. Hiába indulok el pillangókkal meg rőzsedalocskákkal a lelkemben otthonról, ha búval baszott, idegbeteg emberek között kell utaznom, dolgoznom, ügyet intéznem, egy idő után azon kapom magam, hogy én is átveszem ezt a mentalitást, ha nem figyelek oda. Mondjuk reméljük, fordítva is működik a dolog, és ha megfordul a kiegyensúlyozott és idegbeteg emberek aránya, akkor inkább előbbiek fogják megváltoztatni utóbbiak viselkedését. De egyenlőre még utóbbiból van több sajnos.

Egyébként amióta közmunkások sertepertélnek a virágágyások körül, szerintem is kevesebb a kitúrt ágyás. Biztos van abban valami, hogy ha nekik kell vele foglalkozni, akkor a magukénak érzik, és talán jobban vigyáznak rá, nem teszik tönkre.
Előzmény: lilaflexninja (36) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 06. 06. 17:15 | #37
:D Jó, hát kinek mi a perverziója, ugye... ;)
Előzmény: Tooni (35) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 06. 06. 11:17 | #36
Igen ez a mindenki tülekszik, tolakodik, tapos, előre tör, más elől eloroz mentalitás nagyon rossz. mindenki sík ideg, vagy ha nem akkor frusztrált, és ez kihat a mindennapokra sajnos. Ékes példája ennek a sorban állás. Van két pénztár, három sor, egy ember két sorban áll, illetve két ember az összesben, és hopp ott előbb végzett, akkor odaugrok. És olyan boldogak az emberek, hogy na jól elévágtam, két perccel előbb végzek és élem tovább a szaros életem. Pedig külföldön olyan szépen megoldják ezt, 10 pénztár, egy sor, kérem a következőt. Na meg ez a mentalitás az utakon is ugye.Van aki fontos, és nem ér rá, hát jobbról balról bevág mindenki elé.

A parkból virágot lopókat, én azonnali bíróság elé állítanám és már kötném is föl a fára :) Hát a rablás, zsebelés, gyerekmolesztálás és nyugdíjas agyonverés után valahol ez következik a leggusztustalanabb tevékenységek sorában. De ahol én lakom, régebben mindig lopkodták a virágokat, és amióta közmunkában (nem tudom, hogy büntetésből, vagy mert a segélyért) azok gondozzák a parkokat, akik eddig lopkodták, egyből kevesebb virág tűnik el, és még rá is szól a büdös kölkére, hogy a derekad letöröm dikkmá. Lehet, hogy kezdik értékelni, megbecsülni.
Előzmény: Nas (34) 0 VÁLASZ
Tooni 2014. 06. 06. 10:36 | #35
"Semmi nem múlik azon a 2 másodperc, 2 fillér előnyön..."

Annál több múlik a 100. kommenten! :D
Előzmény: Nas (34) +1 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 06. 06. 10:32 | #34
A másik ilyen dolog (amit bevallom, sajnos én is elkövetek még időnként), ami pedig csak rajtunk múlik, viszont alapvetően határozza meg a mindennapi közérzetünket, hogy ne gyűlölködve, ellenségesen közlekedjünk, intézzük a dolgainkat. Mintha a 10 millió idegbeteg országa lennénk. Ez az "amit meglátok, az az ENYÉM, ENYÉM, ENYÉM" mentalitás is abból fakadhat, hogy mindenki másban ellenséget, riválist lát sok ember, akit minden helyzetben le kell győzni, ki kell játszani. Akkor is, ha csak arról van szó, hogy ki fizet a pár forintos zacskóért, vagy hogy ki szálljon fel először a buszra. Olyan fárasztó ez már. Nem lehetne kicsit nyugodtabban élni az életünket? Semmi nem múlik azon a 2 másodperc, 2 fillér előnyön...
Előzmény: Nas (33) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 06. 06. 10:21 | #33
A másik magyarázat meg az szokott lenni, hogy "más is ezt csinálja". A francokat. Egyébként meg ha ezt is csinálja, az senkit nem mentesít az ilyen szánalmas viselkedés alól. Mennyivel nyugodtabb, boldogabb hely lenne Magyarország, ha minden gazdasági, politikai foshalmaz ellenére csak annyit elérnénk, hogy nyugodtan ki lehetne ültetni bárhol virágot, gyümölcsfát az utcára, mert nem viszik el / tapossák le / zabrálják le az egészet, nyugodtan kinn lehetne hagyni a kispadot, biciklit a kapu előtt, mert másnap is ott lesz, nyugodtan el lehetne menni egy bevásárlóközpontban pisilni, mert nincs kilopva a tartóból WC papír, stb. A mindennapi elégedettség és jó közérzet ilyen apróságokon múlik, amit saját magunknak teszünk tönkre.
Előzmény: lilaflexninja (32) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 06. 06. 07:15 | #32
Húúú igen, munkahelyről hazavinni a tollat, rötyipapírt, fénymásoló papírt, ha kell ha nem!!!!! A melóhelyemen én mindig rászólok az embereimre, hogy ne vidd már haza, a cég veszi. És olyan csúnyán néznek rám. én érzem magamat hülyének.

Amúgy nem sül le az arcukról a bőr, mert pitiánerek. Én sem értem, hogy tényleg az ember a becsületét, tisztességét hogy tudja pár száz forintért elherdálni, de az ilyen embereknél ez belefér, sőt büszkék, hogy élelmesek. Ja a magyar nem lop, csak élelmes!
Előzmény: Nas (23) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 06. 06. 07:10 | #31
Azzal egyetértek, hogy nagyon gyakran érzi azt az ember, hogy ő az elnyomott kis ember, mások taposnak, tipornak, lopnak, áfát csalnak, hédereznek, míg a kis ember meg épp, hogy el van, csak ez nem mentség arra, hogy akkor én is lopok, vagy rendetlenkedek. Az emberben, még ha annyira frusztrált és elnyomott is, kellene lennie önkontrollnak, morálnak, becsületnek vagy hívjuk, aminek akarjuk, hogy tudja azt, hogy nem szabad lopni, a szabályokat be kell tartani, a sebességkorlátozás bármilyen hülyeség betartandó, illetve, ha vétek, megbüntetnek. Nem kifogás, hogy de alig mentem 140-el, más meg 200-zal, vagy de csak fél kiló kenyeret loptam, más meg 5milliárdot. Bár igen, hajlamos az ember úgy gondolni, ejj bármit meg lehet tenni, de magával szemben kéne az embernek lennie valami morálnak, vagy erkölcsnek. Hogy magamat ne köpjem szembe, hogy eladom a lelkem pár szár, vagy ezer forintért, vagy 10 perc anarchiáért, mert gyorsabban mentem az úton, mint ami a táblán volt írva. Ha ez hiányzik az emberből, akkor továbbá felesleges is magyarázkodni, hogy de mert mások, meg mások nagyban, meg hasonlók. Dühítőnek persze, hogy dühítő, de nem mentség.


Előzmény: leha (29) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 06. 05. 22:30 | #30
Nem tudok egyetérteni azzal, amit leírtál. A magyar valóság azt mutatja, hogy az eljáró szervek - és itt nem csak a rendőrségről, hanem az ügyészségről, bíróságról, adóhatóságról beszélünk -, nagyonis következetesen működnek. Más kérdés, hogy ez a következetesség nem mindenhol jelent egyet a jogkövetéssel. Továbbra is azt gondolom viszont, hogy a helyzetet nem azzal kell orvosolni, hogy ahol működik a jogkövetés, ott is visszafogjuk azt. Nem az tehát a megoldás, hogy ha a milliárdos adócsalást elnézem, akkor a bolti tolvajt is elengedem, hanem ha a bolti tolvajjal szemben el tudok járni az előírások szerint, akkor a milliárdos adócsalóval szemben is járjak el ugyanúgy. Ez természetesen jogos elvárás.

Az megint más kérdés, hogy milyen a követett jog és a megfeleltetett előírás, de ezekről ugyebár nem az végrehajtó (eljáró) szerv tehet, hanem a jogalkotó. Nem a rendőr/ügyész/bíró/adóellenőr tehát a faszkalap, ha úgy intézkedik, ahogy, hanem a jogalkotó, ha olyan intézkedést ír elő neki a jogalkotás során. Tessék ezt úgy érteni, hogy itt nem az intézkedés stílusáról beszélünk - teszemazt, bunkó volt a rendőr -, mert az személyfüggő, hanem annak "tartalmáról". Persze ha nem úgy intézkedik, ahogy elő van írva, az személyes és szervezeti felelősség is, de ne azon akadjunk már fenn, kéremszépen, ha megfelelő az intézkedés.

A közlekedési szabálysértéshez csak annyit fűznék hozzá, hogy engem is kellően fel tud pörgetni egy "indokolatlan" 100-as tábla, de k*rva egyszerűen megoldom, hogy ne fájjon. Lelassítok 100-ra.
Előzmény: leha (29) 0 VÁLASZ
leha 2014. 06. 05. 21:55 | #29
az embereket nem bántaná a szigor, ha az következetes lenne. az embereket az bántja, hogy a szaros nejlonzacskótolvajokat megrángatják, ha valaki valahol benyögi a nevedet, már letepernek (maximum elnézést kérnek, ha bizonyítod az igazad) és te, mint rendes ember, már gyomorideget kapsz akkor is, amikor tanúként beidéznek, csak a kis faszkalap margitga (rzls) gyanúsítottat írt a papírra. a kerület réme, aki sosem dolgozott, mégis hetente másik mergával jaszkarizik a telepen, na, ő szépen él és ha szökőévente elő is állítják 72 órára, hát az nem rázza meg.
meg fáj a népeknek az is, amikor a nyílegyenes autópályán kint van egy indokolatlan 100-es tábla és mit ad isten, rendszeresen ott gubbaszt a kékruhás fotószakkör ... akkor mondjuk sehol nincsenek, amikor 134-gyel előzöd a kamionsort és egy X6-os érkezik mögéd 240-ről satuzva, majd végigvillogja azt a 20 másodpercet (15 centire a lökhárítódtól), amíg végre elmehet.
az ember azt érzi (mindegy, hogy így van, vagy nincs, érzi), hogy ha ő a kis ember, akkor sosem tud a fasznak a jó végére kerülni
Előzmény: Stickhorse (25) 0 VÁLASZ
leha 2014. 06. 05. 21:45 | #28
ide, vezet, ha az ember kiesik a rutinból és közben még a törvények is változnak ... ma is tanultam valamit
Nas
Nas 2014. 06. 05. 20:52 | #27
:DDD Ja, biztos...
Előzmény: FatSnakeFoot (26) 0 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 06. 05. 19:41 | #26
Nem tudhatjuk, lehet, hogy ő is az éhezés miatt kényszerült lopni. A zacskós leveshez hiányzott a fő alapanyag.:)
Előzmény: Nas (23) +3 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 06. 05. 19:34 | #25
Az a bajom ezzel az ironizálással, hogy rossz oldalról ironizál. A cikk alaphangvétele és a reakciók is arra engednek következtetni, hogy a hivatalos szervek részéről eltúlzott volt az eljárás, pedig ez közel sem így van. Ez az eljárás a jogszabályoknak megfelelően zajlott le. A baj az, és ez valóban baj, hogy más ügyek esetében ez nem feltétlenül sikerül.
Előzmény: rermo (22) +1 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 06. 05. 19:05 | #24
Ja, a temetői viráglopásról már ne is beszéljünk...
Előzmény: Nas (23) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 06. 05. 19:04 | #23
Az a baj, hogy ez a mentalitás, hogy nagy cégtől, közösből, kirakott holmiból "ér" lopni annyira bele van ivódva még mindig az emberek többségének a tudatába, hogy olyanok is élnek az ilyen "lehetőségekkel", akik amúgy marhára nem lennének rászorulva (sőt, zömmel olyanok élnek vele...). Akik valóban rá lennének szorulva pl. a zacskólopásra, mert az a kis pénz is számít nekik, épp azok szoktak becsületesebbek lenni, és elvből nem lealacsonyodni idáig.

Ugyanilyen dolog a munkahelyi / bevásárlóközpontokban kitett folyékony szappan, papírtörlő, WC papír, tollak, stb. lenyúlása, a szállodákban a törölköző, szappan, evőeszköz (ilyenről is hallottam, ráadásul elég jól szituált emberek részéről) lopása. Meg amitől én agybajt kapok, a köztéri virágágyásokból a virágok kiásása. Szánalmas. Nehogy már azon pár száz forinton múljon valakinek a túlélése, boldogsága. De ugye ott van, el lehet venni, hát elveszi, ha kell neki, ha nem. Gusztustalan, unintelligens hörcsög-mentalitás. -,-
Ha még valaki ételt lop (nem csokit, rágót, hanem rendes élelmet), mert egy hete nem evett, arra azt mondom, valahol megérthető, na de ezek az esetek... Nem érzem egyáltalán túlzásnak, hogy elvből rendőrt hívnak az ilyesmi miatt is. Tegyék is. (Bár alapból nem értem, hogy rendőri intézkedés nélkül is hogy nem ég le a bőr a pofájukról az ilyen pitiáner embereknek...)
rermo 2014. 06. 05. 19:00 | #22
Bizony hogy lehet ironizálni ..... az ilyen ügyek helyett nyomozzák már ki az ÁFA csalás ügyet . persze ezt sokkal könyebb és a statisztikában ez is pont olyan súlyú , mint az ezermilliárdos csalás .
Előzmény: Stickhorse (21) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 06. 05. 18:46 | #21
Lehet ezen ironizálni, de ez így működik. A rendőrnek kötelessége eljárni - tehát kimenni a helyszínre és jelentést tenni a helyszíni eljárásról -, ha kihívják, függetlenül a károkozás mértékétől. Más kérdés, hogy a teljes eljárás költségei ilyen esetben valóban messze meghaladják a károkozásét. Csakhát ugye tombol a Robin Hood-mentalitás, valamiért könnyebb azonosulni a rendszer ellen lázadó kisemberrel.
VincentScarelli
VincentScarelli 2014. 06. 05. 17:15 | #20
2012 április 15. óta akár a 60 forintos Lottó csokiért is rendőrt lehet hívni és sok bolt szokott is, mert ez a szabályzat náluk.

Már nem a jegyző az illetékes hanem a rendőr fog kijönni, mert a 2012. évi II. tv (Szabs tv.) módosította ezt.
Továbbá a fenti időpont óta nem 20.000 a szabálysértési értékhatár hanem 50.000, ez alatt csak un. dolog elleni erőszakkal történő lopás számít bűncselekménynek, (egy Tescoban pl. ilyen az áruvédelmi eszköz, "csipigó" eltávolítása, kemény műanyag doboz felfeszegetése amiben a memóriakártyákat, mobiltelefonokat, pendrive-okat tárolják) minősítő körülmény hiányában szabálysértés.
Jelen esetben vagy szabálysértést követett el az emberünk, vagy pedig további lopásokat sikerült rábizonyítani mellyel már üzletszerűség miatt bűncselekménnyé lépett elő a történet. Mindkét esetben helye lehet gyorsított eljárásnak, valószínűleg ennek végén kapta az ítéletét.

(Egyébként az esetek többségében az ilyen szitukhoz kihívott rendőr egy hb-val szokta rövidre zárni a dolgot)
Előzmény: leha (2) +1 VÁLASZ
AVIREX
AVIREX 2014. 06. 05. 14:12 | #19
Lehet nem az 1. eset volt és megunták. Csipogót a hengerbe, aztán várták a kapást. Igazuk is van :)
Előzmény: FatSnakeFoot (4) +1 VÁLASZ
AVIREX
AVIREX 2014. 06. 05. 14:10 | #18
Én úgy tudom, hogy már pár száz forintért is lehet rendőrt hívni szerencsére.
Bevezetném azt is, hogy aki lop, annak a jobb kézfejét vágják le. Nem holmi közmunka, meg fellebezünk..
Előzmény: leha (2) 0 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 06. 05. 13:34 | #17
Hopp, de már látom, ezt a kérdést megbeszéltétek előttem.:)
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 06. 05. 13:33 | #16
Lehet, ezt nem tudom.
Az biztos, hogy amelyik szuper és hipermarketben én jártam Budapesten (Tesco, Auchan, Spar, Interspar, Lidl, CBA, Aldi), ott csak a kocsikat lehet kitolni, a kosarakat le kell tenni a kassza előtt.
De mondom, ez ettől még az adott helyen történhet máshogy.
Előzmény: Ravennë (13) 0 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2014. 06. 05. 13:19 | #15
Igazat adok neked! Viszont én akkora paraszt vagyok, mint a cikk írója és a bevásárlókocsit is kosárnak szoktam hívni. :)
Előzmény: Ytsro (14) 0 VÁLASZ
Ytsro 2014. 06. 05. 13:13 | #14
:) Maga a "cikk" írója is rontott, mert nem kosár, hanem kocsi. Itt a tévedés. Elég sok multinál jártam munkám miatt, kosarat sehol nem lehetett kivinni (tesco, spar, penny, aldi, lidl, cba, auchan) A bevásárló kocsit igen, kosarat nem. Úgyhogy téves, hogy mindenhol ki lehet vinni a kosarat.
Előzmény: Ravennë (13) 0 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2014. 06. 05. 13:04 | #13
Nem kisbolt, hanem szupermarket és ki lehet vinni szinte mindenhol a kosarat...
Előzmény: FatSnakeFoot (12) 0 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 06. 05. 13:00 | #12
Értem. Csak azért agyaltam, mert nem gondoltam volna, hogy kisboltok így fel vannak szerelkezve csipogókkal, a nagyokban meg ugye nem lehet a kosarat kivinni(legalábbis Pesten).
Az tény, hogy nem kerek a történet, valaki ferdít.
Előzmény: nagydee (11) 0 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2014. 06. 05. 12:43 | #11
szerintem feltűnt nekik, úgy fogynak a zacskók, hogy az üres henger sem marad a tartóban. azaz vitték hengerestül, mert ingyen van. ezért aztán raktak egy lopásgátlót magába a hengerbe, hogy jelezzen, ha valaki ki akarja vinni. ez csipogott.
Előzmény: FatSnakeFoot (4) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 06. 05. 12:38 | #10

Hiányolom az e témában jártas szakértőt, Botos Vendelt!
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 06. 05. 12:31 | #9
Nem igazán érdekli, meg rutinos már, tudja, hol lehet és hogyan. Sajna. Pedig megérdemelné.
Előzmény: Tooni (8) 0 VÁLASZ
Tooni 2014. 06. 05. 12:23 | #8
"Bemegy, megiszik egy kis unicomot, meg egy sört, mire kiér."
És honnan tudja, hogy nem figyelik őt végig, teszik félre a felvételt, majd mire összegyűlik a kellő kárbeli pénzmennyiség aztán hirtelen dutyiba vágják?
Előzmény: lilaflexninja (5) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 06. 05. 11:34 | #7
Hát ja, csak hol érdekli ez azt, aki helyből nem tudja, vagy letojja, hogy nem szabad lopni. Meg ez a robinhoodos mentalitás. Multitól, vállalattól, államtól ér lopni. De ha meg épp kizsebelik az ilyen embert, akkor már hőzöng.
Előzmény: Swordfish (6) 0 VÁLASZ
Swordfish 2014. 06. 05. 11:30 | #6
Sokan azt hiszik, hogy na, de nagy király voltam, kiloptam ezt-azt, megettem két csokit, meg, amiket te is le írtál és hogy kib@sztam a szemét zs..ó multival. Hát nem. Amit valaki kilop azt a minimálbérért dolgozó pénztáros meg árufeltöltő fogja kifizetni. A cég nem nyel le egy fillér ilyesfajta veszteséget sem. Ha a pénztárnál észre veszik, hogy többet adtak vissza, csak röhögnek a markukban, de jól kijátszották a boltot. Hát nem. A bolt is csak röhög a markában, mert ő biztosítva van ez ellen. A pénztáros majd műszak végén zsebből szépen beteszi a hiányzó pénzt a kasszába, különben repül. Lehet, hogy ezzel a hónapja el is van cseszve. Minimálbér mellett egy 10 000 Ft-os benézése elég komoly következményekkel jár hó végén. Szóval itt csak egymással b@szunk ki, saját sorstársainkkal.
Előzmény: lilaflexninja (5) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 06. 05. 10:27 | #5
Abszolút egyetértek veled. Sokan úgy gondolják, hogy vihetik, mert ingyen van. De nem.

Meg aztán, lehet, hogy túlságosan pesszimista az ember de:
- ki tudja, hány tekerccsel vitt el az öreglány minden nap akár.
- ki tudja, nem volt-e amúgy egy két rúd kolbász a szoknya alatt.
- ki tudja, nem járt-e amúgy oda lopni, csak most ezért tudták elkapni.
Sok info hiányzik innen, de meg kell hagyni, hogy mondjuk a Lázár hotel számlája után ez a cikk, így, jól hozza a hangulatot. De úgy látszik kemény hely ez a Miskolc, nem szaroznak.

AMi meg még dühítőbb az emberekben az az, amikor nem hogy az ingyen zacsit lopják, de még a csipszet, csokit, bármit is kieszik a pénztárig, aztán meg ott hagyják az üres zacskót, és büszkék magukra, hogy jól megadták. Nekem van egy havarom, az a teszkóba jár inni. Bemegy, megiszik egy kis unicomot, meg egy sört, mire kiér. Fizetés nélkül persze. Hát hogy ezt az ingyenélős, lopós mentalitást valaha sikerül-e kinevelni belőlünk? Nem nagyon sajna, mert jó példát fentebb nem mutatnak.
Előzmény: Swordfish (3) -1 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 06. 05. 10:10 | #4
Ilyen zacsit már én is vittem haza, mondjuk én nem véletlenül. Amit leha is ír, az engem is elgondolkodtatott. Illetve azt sem értem, hogy mi csipogott be a kasszánál?! A minden jelzés, vonalkód nélküli kis zacsi?
Amennyiben nem tudatosan eltették, hanem valóban a kosárban maradt, akkor miért számít lopásnak?Ilyen bárkivel előfordul, nem hiszem, hogy emiatt rendőrt hívnak. És ha így történt, akkor miért nem volt figyelmesebb a pénztáros és a biztonsági őr, így megelőzve a problémát.
Szerintem volt ott még egyéb gond, amit "elfelejtett" a cikkíró megosztani velünk.
Swordfish 2014. 06. 05. 10:09 | #3
Lehet túlzás az intézkedés, de azért álljon már meg a menet. Egy boltban semmi sincs ingyen. A zacskó ára benne van a zöldség-gyümölcs termékek árában. Másrészt a többi vevő elől nyúlja le. Unalmas már ez a mentalitás, hogy ha valamit ingyen adnak (mondjuk a csomagolás), akkor ha kell, ha nem vigyünk belőle amennyit csak tudunk. Miért? Há' mer' ingyen van, azé. Van, hogy én is elveszek 1 plusz zacskót, ha húst veszek, mert megeshet, hogy csöpög és elég undorító, ha a szatyorban ázik tőle minden, de a legtöbb pénztáros készségesen, önmagától is beszokta tenni az ilyen dolgokat még egy zacsiba. Nem arról a pár filléres zacskóról van szó, hanem a hozzáállásról. Ennyi erővel meg lehet enni a boltban egy zsömlét is, az is csak néhány forint. Aztán ha ez rendszeres lesz, majd az alkalmazottakon, vagy a fizető vevőkön hajtják be a hiányt. Valaki kifizeti. Még egyszer leírom: a rendőri intézkedés erős túlzás, bárki is kezdeményezte. Sokkal-sokkal komolyabb dolgokkal kéne törődniük.
+1 VÁLASZ
leha 2014. 06. 05. 09:55 | #2
azért ez a hír több sebből vérzik:
ha ez olyan bolt, ahol a kosarat ki lehet vinni a kassza vonalán túlra, akkor a pénztárosnak nyilván ellenőriznie kell, hogy minden holmi ki lett-e pakolva, illetve minden holmi be lett-e ütve, ami átmegy a vonalon. ha tehát a holmi a kosárba esett bele véletlenül, akkor nem a vevő hibázott.
"Kiderült, a henger 750 forintjába került az üzletnek, ezért azonnal hívták a rendőrséget" EZ MI A FASZ?
a 750Ft messze a bűncselekményi értékhatár alatt van (asszem, jelenleg 20eFt). ilyenkor tehát alapból nem a rendőr, hanem a helyi jegyző az illetékes. rendőrnek akkor kell kijönnie, ha az illető:
- kiskorú (nem cselekvőképes)
- nem hajlandó igazolni magát
- külföldi
- fegyveres erők, rendvédelmi szerv tagja
- stb
persze ezen feltételek közül akár az is előállhatott, hogy nem akarták igazolni magukat, vagy hirtelen fegyvert rántottak (az onnantól rablás, és nincs értékhatára), csak ez a cikkben nincs benne. a cikkben ellentmondások vannak. azon sem csodálkoznék, ha ez a holmi elejétől a végéig újságírói agyszülemény lenne. de az a minimum, hogy ha igaz is, akkor sem ladát, hanem moszkvicsot, nem moszkvában, hanem leningrádban és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.
újságírónak meg akkor higgyetek, ha ló legel a sírján!

+1 VÁLASZ
kissfreezer 2014. 06. 05. 09:46 | #1
Ebben az esetben a szupermarket kezdte meg a jogviszonyt a vásárlókkal. A rendőrségnek nem sok választása volt, ha feljelentés történik, az ügyet végig kell csinálni, ha a vevők nem egyeznek meg a "károsúltal".
+3 VÁLASZ