Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 06. 03. 14:57 | #11
Biztos az, hogy egyre több és vakmerőbb az erőszak? Nem lehet, hogy régen ugyanennyi volt, csak most már eljut hozzánk, hangot adnak neki, benne vannak a hírekben, hallunk ezekről?

Mondjuk vegyük példának a nők megerőszakolását, vagy a családon belüli erőszakot. Én úgy gondolom, hogy annak idején, amikor a nőknek még hangjuk, meg joguk sem volt, sokkal jobban úgy érezték a férfiak, hogy bármit megtehetnek a nőkkel, míg azért mára valamit csak-csak beleneveltek az emberekbe.

Nem tudom, nem olvastam statisztikát ezekről, lehet, hogy ilyen szempontból durvul a világ, de szerintem nem voltak jobbak régen sem az emberek, nem volt jobb a világ, csak nem volt tévé, rádió, internet, meg újság is kevesebb, és max. nem tudtak az emberek nagyon sok mindenről.

Na ettől még a nulla felé kellene haladni az ilyenekben, naná.
Előzmény: hawkeye (10) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 06. 03. 13:20 | #10

"Persze az se jó, hogy vannak olyan emberek, akik gyerekeket, nőket, férfiakat molesztálnak. "

Egyre több, és bátrabb, sőt vakmerőbb.

Ezért sulykolják a gyerekekbe, hogy legyenek bizalmatlanok. Tehát ismét az ok - okozat összefüggése.

Az meg messzire vezetne, hogy miért szaporodtak el, és bátorodtak föl a deviánsok. Talán ott kellene kezdeni, hogy egy díszpéldányuk, Daniel Cohn-Bendit, miképp kerülhetett az Európai Parlamentbe, ráadásul frakcióvezetőként...
Előzmény: lilaflexninja (8) 0 VÁLASZ
bungle
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 06. 02. 13:31 | #8
Valahol jó dolog ez, ha kibeszélhetik magukból az áldozatok, legalább így név nélkül. Biztos ez segít feldolgozni a dolgokat. De függetlenül a téma minden szörnyűségétől, és attól, hogy felháborító és durva, mik történnek emberekkel, gyerekekkel, nőkkel, férfiakkal, és milyen tehetetlenek tudnak lenni a hatóságok, illetve letojják, azért pár dolog eszembe jutott, ami nem biztos hogy jó ezekben az akciókban:

- a legtöbb sztori úgy kezdődik, mintha valami pedofil pornóíró írta volna, szóval ha valaki keres egy jó kis szaftos sztorit, hát hajrá, itt megtalálja.
- az idézetek (és itt a külföldi médiumokban is megjelent idézetekre is gondolok) sokszor annyira abszurdnak tűnnek, hogy szinte hihetetlen, bár gondolom ez pont azt emeli ki, hogy senki nem hisz nekik, meg mennyire nehéz elmesélni, elhitetni a történéseket, de néha azért már fogom a fejem, hogy valóban?
- a valaki által belinkelt vadászat c. film, és pár hasonló eset is azért történhet meg, mert manapság már mindenkit pedofilnak gondolnak, aki véletlenül szépen szól egy gyerekhez, vagy kedves vele, illetve, annak ellenére, hogy egyrészt elbagatellizálják a szexuális erőszakot, a pedofil vádakat, könnyen rádobják bárkire, hogy molesztálja a gyerekeket.
- totálisan elidegenítik az embereket egymástól, illetve a gyerekeket a felnőttektől. Azért régebben gyakori volt, hogy a kulcsos gyerek átjárt a szomszéd nénihez, bácsihoz jó sztorikat hallgatni, meg mert kapott cukrot. A régi filmekben mennyi olyan volt, hogy a kölykök szépen és kedvesen álltak az öregekhez, bejártak hozzájuk, szóba álltak idegenekkel.Mmég az én gyerekkoromban is ez volt, bár mindig riogattak a cukrosbácsiktól, de a szomszédságban volt pár felnőtt, akikhez be lehetett nézni, ha hozzám szólt az utcán nem kellett félni, hogy megerőszakol, megbíztam a felnőttekben, és a szüleim se féltettek egyfolytában a többi felnőttől. Szóval ez a mai gyerekekből már teljesen hiányozni fog, mert annyira azt sulykolják a világban, hogy szar a világ, veszélyes, kocsival kell vinni a gyereket, nem szabad szóba állni senkivel, mindenki meg akarja erőszakolni a gyerekeket, még a télapó is biztos maga alá élvez, amikor az ölébe ülteti a lurkókat. Ez nem jó.

Persze az se jó, hogy vannak olyan emberek, akik gyerekeket, nőket, férfiakat molesztálnak.
norbertvincze
norbertvincze 2014. 06. 02. 13:07 | #7
"Árulásról van szó akkor is, amikor egy megtermékenyült petesejt beágyazódása túlságosan nehéz, a környezet ellenségessé válik, de ez az árulás nem személyes. A személytelen trauma olyan, mintha földrengés vagy árvíz áldozata lennék. Az ilyen traumákat könnyen lehet gyógyítani szeretettel. A csecsemő számára minden jó szoptatás gyógyítja a korai traumákat. Viszont amikor egy gyereket megerőszakol vagy megver az apja, az személyes. A veszély az, hogy a gyerek elveszíti a bizalmát az emberiségben, amit sokkal nehezebb később gyógyítani, mert az illető nem bízik meg a terapeutában sem. Ezért mondja a Judit Hermann, hogy a trauma terápiájában az első fázis teremteni valami biztonságérzetet és bizalmat. Ami lehet pár perc vagy öt év. És nem lehet siettetni."
norbertvincze
norbertvincze 2014. 06. 02. 13:05 | #6
mármint ki csinál és mit?
Előzmény: 7sleeper (5) 0 VÁLASZ
7sleeper 2014. 06. 02. 11:21 | #5
mielőtt a tájékozatlanok körében elharapódzna a mínuszolás
a képen jobb szélen az a Hyross Virág szerepel táblát fenntartva
aki pl. Stohl András, Kiszel Tünde és Pákó ügyvédje is volt

a problémának NEM az a megoldása (ha van annak egyáltalán) amit csinálnak
Atlagember 2014. 06. 02. 10:15 | #4
-1 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 06. 02. 07:29 | #3

Az a baj, hogy az ilyen jellegű erőszak képes egész életre szóló traumát okozni. Az ilyen gyerekek többségébő sosem lesz normális felnőtt.

Amit a forrásból hiányolok, az a szakállas bácsik hasonló tevékenysége kisfiúkkal. Mintha csak a kislányok esnének ilyen emberállatok áldozatául.

Egyébként azt tudjátok, hogy Európában több pedofil egyesület is működik? Párt is bontogatja szárnyait:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Testv%C3%A9ri_Szeretet,_Szabads%C3%A1g_%C3%A9s_Sokf%C3%A9les%C3%A9g_P%C3%A1rtja
palinkaman
palinkaman 2014. 06. 01. 20:18 | #2
Csak belolvasgattam de ez is elég volt ahhoz, hogy felmenjen bennem a pumpa. Nagyon nem bírom a szexuális erőszakot, pláne ha gyerekkel történik. És nem csak maga ez az idegesítő, hanem az is, hogy van olyan SZÜLŐ aki nem akar tudomást venni róla. Pedig ez nem egy olyan dolog, hogy elvették a gyerek játékát.
Ha az én leendő gyermekemmel történne ilyen, vagy hasonló nem biztos hogy életben hagynám az illetőt legyen az idegen, vagy családtag.
Elképesztő, hogy egy olyan világban élünk, ahol azért háborog az anyuka, mert a pelus 20 Ft-tal drágább lett, de ha a gyerekét megerőszakolták tudomást sem vesz róla.