Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Tooni 2014. 05. 30. 19:39 | #7
"Nem biztos, hogy minőségi nedű van a jó nevű olasz vörösborok palackjaiban - derült ki abból a hatósági akcióból, amelynek során harmincezer üveg hamisított bort foglaltak le a héten a hatóságok. "
http://adozona.hu/altalanos/Mar_az_olasz_borokban_sem_bizhat_NKLAT1
palinkaman
palinkaman 2014. 05. 26. 09:43 | #6
Itt most szerintem sem a hamisítás a lényeg, van ilyen is persze, meg vizezés, meg minden, viszont itt pont arról van szó, hogy a külföldi termék elnyomja, háttérbe szorítja a magyar bort, és az olyan termelőket, akik rendesen csinálják a dolgot. Vagyis nem csak a magyar pancsolttal kell versenyre kelni a rendes borászoknak, hanem a külföldivel is. És ez a magyar borvidékek boraival ellentétben biztosan nem látott szőlőt. A félelem okát is meg lehet érteni, ha bortermelőknek nem éri meg tovább, búcsút mondhatunk a magyar borainknak is, és az igényesebb emberek is a külföldi pancsolt szart fogják inni, vagy csillagászati áron fognak hozzájutni a ritkaságnak számító hazaihoz.

Amúgy meg ez a mai intenzív globalizációnak a káros hatása pont az ilyen területeken mutatkozik meg. Egy bizonyos határig jó ez, de ma azt veszem észre, hogy az egyedi, különleges, a tájra jellemző szokásokat, termékeket, kultúrát is egy nagyba akarják olvasztani, és ez a Föld sokszínűségét csökkenti. Mintegy "egyenföld" felé haladunk lassan a sok központi szabályozásnak köszönhetően.
Előzmény: rermo (4) 0 VÁLASZ
rermo 2014. 05. 24. 20:02 | #5
Azért ez nem ilyen egyszerű .... gabonát nem olyan egyszerű erjeszteni ( először enzimekkel a keményítőt át kel alakítani cukorrá majd azt alkohollá ... ez a sörgyártás ) ... ellenben zsákos kaposvárit ( cukor ) nagyon könnyű .
Előzmény: PabY (3) 0 VÁLASZ
rermo 2014. 05. 24. 19:58 | #4
Ha végignézed a videót akkor majd neked is világos lesz , hogy bizony az a probléma , hogy tele vannak még a pincék és lassan megint szüret lesz ... erről beszél a Győző . Hogy ki hol és hogyan hamisítja a bort az nem derül ki akár Soltvadkerten is előállíthatnak ilyen bornak látszó anyagot , szerintem ebben a témában ...hamisítás ... igen jók vagyunk mi MAGYAROK . Lásd svédeknek eladott sertéshús átfestve , bor -pálinka hamisítások , magyar sörnek látszó anyagok , virslinek tűnő tárgyak és sorolhatnánk ...erről folyamatosan cikkeznek itt a neten is , lassan nem lehet hazai terméket vásárolni , mert semmi sem az aminek lennie kellene , hogy pont a hamis bort kellene külföldről behozni ... na ezt kötve hiszem .
Előzmény: Warholik (2) 0 VÁLASZ
PabY 2014. 05. 24. 14:51 | #3
Hát ez nem tudom hogy igaz e de még régen mesélték Kecskemét környékén hogy nagy betonkádakban erjesztenek meg bármilyen gabonát és abba dobálják bele a tablettát aztán mikor összeért leszűrik és kész is kannás bor.
Warholik 2014. 05. 24. 13:23 | #2
A fő problémát nem hiszem, hogy a náluk tele lévő pincék okozza, hanem a minősíthetetlen "tablettás borok". Legalábbis szerintem ez a fő probléma... A borhamisítás az már megint egy más téma.
Előzmény: rermo (1) 0 VÁLASZ
rermo 2014. 05. 24. 13:16 | #1
Soltvadkert ... aranyháromszög .... borhamisítás ... ezek , régen összefüggtek egymással , nem tudom változott-e azóta valami . Hát persze , hogy tele vannak még a pincék , ha a 7 decis palackhoz csak 2 deci valódi bort használnak fel .

Azért legyünk reálisak , ha valaki egy üzletben kapható alacsony árfekvésű alföldi bort megkóstol és egy minőségi területről való drágábbat , lesz különbség a kettő között , tehát nem biztos , hogy a minisztériumnak kellene közbeavatkoznia , hanem tisztességes bolt kellene tölteni a palackokba és nem felvizezett lőrét .... akkor talán kiürülnének a pincék .