Itt most szerintem sem a hamisítás a lényeg, van ilyen is persze, meg vizezés, meg minden, viszont itt pont arról van szó, hogy a külföldi termék elnyomja, háttérbe szorítja a magyar bort, és az olyan termelőket, akik rendesen csinálják a dolgot. Vagyis nem  csak a magyar pancsolttal kell versenyre kelni a rendes borászoknak, hanem a külföldivel is. És ez a magyar borvidékek boraival ellentétben biztosan nem látott szőlőt. A félelem okát is meg lehet érteni, ha bortermelőknek nem éri meg tovább, búcsút mondhatunk a magyar borainknak is, és az igényesebb emberek is a külföldi pancsolt szart fogják inni, vagy csillagászati áron fognak hozzájutni a ritkaságnak számító hazaihoz.
Amúgy meg ez a mai intenzív globalizációnak a káros hatása pont az ilyen területeken mutatkozik meg. Egy bizonyos határig jó ez, de ma azt veszem észre, hogy az egyedi, különleges, a tájra jellemző szokásokat, termékeket, kultúrát is egy nagyba akarják olvasztani, és ez a Föld sokszínűségét csökkenti. Mintegy "egyenföld" felé haladunk lassan a sok központi szabályozásnak köszönhetően. 
		- „Az úgynevezett olasz bort már 80 forintért hozzák a borforgalmazóknak, amennyiért szőlőből készült valódi bort nem lehet előállítani! Ha azonban olasz papírjai vannak a bornak, a magyar hatóságok nem bírálhatják felül az úniós ország engedélyét ezért forgalomba kerül bármiből is van.”„Kis hasznos” rovatában Zsikla Győző megmutatja, hogyan készül a kannás bor.
			palinkaman			2014. 05. 26. 09:43 | #6
		
		
			
				0
							VÁLASZ
		
	
			rermo			2014. 05. 24. 19:58 | #4
		
		Ha végignézed a videót akkor majd neked is világos lesz , hogy bizony az a probléma , hogy tele vannak még a pincék és lassan megint szüret lesz ... erről beszél a Győző .  Hogy ki hol és hogyan hamisítja a bort az nem derül ki akár Soltvadkerten is előállíthatnak ilyen bornak látszó anyagot , szerintem ebben a témában ...hamisítás ... igen jók vagyunk mi MAGYAROK .  Lásd svédeknek eladott sertéshús átfestve , bor -pálinka hamisítások , magyar sörnek látszó anyagok , virslinek tűnő tárgyak és sorolhatnánk  ...erről folyamatosan cikkeznek itt a neten is , lassan nem lehet hazai terméket vásárolni , mert semmi sem az aminek lennie kellene , hogy pont  a hamis bort kellene külföldről  behozni ... na ezt kötve hiszem . 
		
			
				0
							VÁLASZ
		
	
			rermo			2014. 05. 24. 13:16 | #1
		
		Soltvadkert ... aranyháromszög .... borhamisítás ... ezek , régen összefüggtek egymással , nem tudom változott-e azóta valami  .  Hát persze , hogy tele vannak még a pincék , ha a 7 decis palackhoz  csak 2 deci valódi bort használnak fel .  
Azért legyünk reálisak , ha valaki egy üzletben kapható alacsony árfekvésű alföldi bort megkóstol és egy minőségi területről való drágábbat , lesz különbség a kettő között , tehát nem biztos , hogy a minisztériumnak kellene közbeavatkoznia , hanem tisztességes bolt kellene tölteni a palackokba és nem felvizezett lőrét .... akkor talán kiürülnének a pincék .
		Azért legyünk reálisak , ha valaki egy üzletben kapható alacsony árfekvésű alföldi bort megkóstol és egy minőségi területről való drágábbat , lesz különbség a kettő között , tehát nem biztos , hogy a minisztériumnak kellene közbeavatkoznia , hanem tisztességes bolt kellene tölteni a palackokba és nem felvizezett lőrét .... akkor talán kiürülnének a pincék .
			
				0
							VÁLASZ
		
	










http://adozona.hu/altalanos/Mar_az_olasz_borokban_sem_bizhat_NKLAT1