Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Nas
Nas 2014. 05. 27. 18:12 | #22
Egy idő után nyilván magára hagyja, de azért nem ennyire fiatalon mint amilyen a posztos fókabébi. Akkor hagyja magára, amikor a kicsi már tud gondoskodni magáról (ha nem így lenne, már rég kihaltak volna a fókák... :)).
Előzmény: lilaflexninja (21) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 05. 27. 12:50 | #21
Huhh, akkor megnyugodtam :) Nekem úgy jött le a természetfilmből, hogy magára hagyja, amikor már meghízott rendesen, de még elég korán ahhoz képest, hogy más állatok meddig gondozzák a kicsinyüket. De hiszek neked.

Annyira nem sajnálom így se úgy se, mert gondolom, hogy ezer meg ezer év óta így van, szóval el van rendezve a természet magának szépen. De ígérem nem fogok elhagyatottnak tűnő kisfókát simogatni.
Előzmény: Nas (20) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 05. 27. 10:09 | #20
Kicsit enyhíteném a kommentedből áradó szomorúságot. :D

Ez közkeletű tévedés, hogy a magányos(nak tűnő) fiatal állatokat az anyjuk biztos magára hagyta. Nem minden faj a majomfélékhez hasonló, folyamatosan szoros kapcsolatot igénylő utódgondozást követ. A kisfókákat az anyjuk azért hagyja a parton 1 éves korukig, mert addig nem vízálló a bundájuk, és elsüllyednének úszás közben (de az anyának addig is táplálkoznia kell) + a parton nagyobb biztonságban vannak a tengeri ragadozóktól. De rendszeresen kijárnak szoptatni őket. Ugyanaz érvényes a kisfókákra mint az őzgidákra: NEM elveszett, csak vár az anyukájára, TILOS hozzányúlni.
Előzmény: lilaflexninja (19) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 05. 27. 09:39 | #19
Valóban, nem volt célom az állatok öldökléséről vitát nyitni. Egyszerűen csak aranyos volt a fóka, ahogy ott sír, meg kicsit szomorú is, mert nem tudom, hogy ennél a fajtánál, vagy mindegyiknél-e, de hogy az anyuka elég fiatalon magára hagyja a kölyök fókát, hadd szokja a gyűrődést.
Előzmény: Findzs (18) 0 VÁLASZ
Findzs 2014. 05. 26. 14:08 | #18
na jó de itt arról folyik az eszmecsere, hogy ezeket a kis fókákat azért ütik agyon, hogy valamelyik gazdag picsának legyen egy bundája amit 1 évben 1x felvehet

régen láttam erről egy megdöbbentő videót és abban a megnyúzott tetemeket belökték a tengerbe, eszük ágában se volt megenni őket, csak a szőrme volt a cél

egyébként lilaflexninja nem hiszem, hogy ebből az okból rakta volna fel a posztot


Előzmény: Mr. Wallace (16) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 05. 24. 10:28 | #17
A demagógia magasiskolája.....
Előzmény: Mr. Wallace (16) 0 VÁLASZ
Mr. Wallace 2014. 05. 24. 08:14 | #16
Az emberré válás fontos része volt a vadászat. Ezt lehet mészárlásnak is nevezni, hiszen később megjelentek a mészárosok, akiknek az ártatlan állatok lemészárlása a munkája, megélhetése. Ha valaki, ezeket a mészárosokat, büntetésül az állatok lemészárlásáért, vasdoronggal agyonverné, belét kitaposná stb. az az állatokat emeli ember rangra és azokkal vállal sorsközösséget. Megkérem őket, ha esetleg ők vagy gyermekeik megtetvesednek, eszük ágába se jusson a tetvek , és még meg sem született, ártatlan , cukkancs kis serkéik halomra pusztítása. Jó, a tetű talán túl erős, de mi a helyzet a rágcsálókkal? Egérkék, patkányok .... A malacokat, nyuszikat, bocikat, pipiket, pulykácskákat, már meg sem említem. Nincs morális alapja elitélni a "mészárosokat" annak, aki bármilyen állati eredetű terméket fogyaszt. Sőt, annak sincs aki növényi terméket fogyaszt, elvégre a növény is ember.
-2 VÁLASZ
izé012 2014. 05. 23. 22:05 | #15
Nem jól érted mert nem írtam sehol h elfogadható lenne számomra az állatok értelmetlen lemészárlása. Csak felvetetted h komplexusa lehet az ilyen embereknek holott most már másodjára írod le h meg tudnád ölni őket tehát ebből számomra az jön le h neked lehet inkább valamilyen komplexusod.
Előzmény: vadonka (12) 0 VÁLASZ
izé012 2014. 05. 23. 22:00 | #14
Nem kétlem h azért ölik le őket de h jelezzem nem is írtam sehol h ok nélkül tennék vagy h neheztelnék a fácánok leölése miatt. Lázárt sem azért ítélem el mert vadászik hanem azért mert rászokott a levegőre de ez már off lenne itt. :-)
izé012 2014. 05. 23. 21:58 | #13
Szerintem félreértetted amit írtam. Annyit szándékoztam csak kinyilvánítani h az aki olyan kijelentést tesz mint az illető tette annál van esély rá h semmiben nem különbözik azoktól akik az ilyen kisállatokat lemészárolják talán csak annyiban h az egyik haszon miatt teszi az állat ellen a másik pedig gyűlöletből tenné az ember ellen.
Előzmény: hawkeye (10) 0 VÁLASZ
vadonka 2014. 05. 23. 21:23 | #12
"fogvicsorgatva ölne meg más embereket azért mert azok máshogy élik az életüket mint ahogy ő jónak gondolja"

tehát ha jól értem számodra elfogadható dolog az állatok mészárlása és egyszerűen akik ezt csinálják úgy látják jónak, hogy ez belefér és ez téged cseppet sem zavar?
eszem ágában sincs másokat megölni mert pl meleg, transzi, sátánista, stb.. nem érdekelnek ezek az emberek de nem ölnék le egyet sem amiatt mert más.
nade aki egy doronggal agyonüt egy fókát mert jó pénzt kap érte annak (már megbocsáss) kitaposnám a belét is.
ezzel szerintem sokan így vannak amúgy. akkor ők is biztos elfojtott düh-el élnek :)
Előzmény: izé012 (5) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2014. 05. 23. 18:11 | #11
Okkal ölik le azt a 2-3 ezer fácánt... igen magas a túlszaporulat... még Pest megyében is lépten-nyomon látni lehet egy csomót az út széli cserjésekben... Az, hogy ezt a vadásztársaságok olyan hobbi vadászokkal oldja meg, akik még fizetnek is azért, hogy "dolgozhassanak", pedig inkább üdvözlendő, mint elítélendő...
Lázárral kapcsolatban pedig... nem azért kell utálni mert vadászik a szabadidejében, hanem azért mert dolgozik a munkaidejében...
Előzmény: izé012 (8) +1 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 05. 23. 16:09 | #10

Úgy, hogy teljesen indokolatlan volt a kirohanásod ellene.

Nem gyűlölködésről van szó, te komolyan gondolod, hogy értelmes ember irigyli egy trendi, de amúgy retkes ribanc bundáját? Nyilván megdolgozott érte, fáradságos munkával kitérdelte magának.

De hogy az ilyenek miatt ezerszámra öldösik a fókabébiket, az állatnál épp egy fokkal feljebb levő génhulladékok? Hát ez nem gyűlölködés, sokkal inkább keserűség amiatt, hogy az ember ide jutott.

Gondold végig. A technikai fejlődés több téren is az egekbe szárnyal. Pl. már a japánok is kijutottak a világűrbe. Viszont más japánok bunkóval verik agyon egy öbölbe beszorított delfinek százait.
Ergo: a tudati fejlődés nemhogy fölfelé, hanem lefelé tendál. Pár kiváltságost kivéve....

Az az ember, aki képes megölni egy ilyen teremtményt, mint a posztban látható csöppség, nem ember. Nem Homo Sapiens.

Mint ahogy - hazai pályán maradva - a kutyák, vagy a macskák kínzói, bántalmazói sem.....


Előzmény: izé012 (8) 0 VÁLASZ
cila 2014. 05. 23. 15:49 | #9
A Tragédia a folytatása: "Sok a gazdag nő és kevés a fóka" (20)14. szín
Előzmény: hawkeye (1) +3 VÁLASZ
izé012 2014. 05. 23. 15:08 | #8
Ne haragudj de te most miről beszélsz? Annyit írtam h az illető írásából elfojtott (köszönöm) gyűlölet érződik más emberek iránt. Hogy jön ide neked az h vadász lennék vagy h Lázár mit csinál? Persze nem vagyok vadász és Lázárt én is elítélem. De hogyan jutott ez egyáltalán eszedbe?
Előzmény: hawkeye (7) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 05. 23. 14:43 | #7

"Ne haragudj de a hozzászólásodból ítélve inkább neked lehet némi komplexusod. "

Azt hiszem, inkább neked vannak gondjaid intelligencia terén. A hozzászóló nagyon helyesen leírta az emberi elállatiasodás jelenségét, amit minden gondolkodásra képes elme elítél.

Szó nincs elfoJtott (!) gyűlöletről, ilyet inkább veled kapcsolatosan gondolok. Esetleg vadász lennél, vagy a környezetedben valaki?

Az, hogy ki és hogyan éli az életét, addig tartozik kizárólag rá, amíg nem más, mások rovására teszi ezt. A másokban benne vannak a jó pénzért lemészárolt állatok is. Legyenek azok fókák, delfinek, bálnák, ...stb.
Leírom még egyszer, hogy értsd: nem ennivalóra kell nekik a pénz, hanem saját jólétükért gyilkolnak. Pénzért.

És hogy legyen min műfelháborodnod: hányingernek tartom a fideszes Lázár János "vadászatát" is, ahol már előre tudják, hogy két - háromezer fácánt fognak nemsokára legyilkolni, szórakozásból. Undorító férgek ezek, nem emberek...




Előzmény: izé012 (5) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2014. 05. 23. 14:26 | #6
Nincs ezzel baj.... csak adni kell neki egy cél - ...... pontot......
Előzmény: izé012 (5) 0 VÁLASZ
izé012 2014. 05. 23. 14:22 | #5
Ne haragudj de a hozzászólásodból ítélve inkább neked lehet némi komplexusod. Egy nagy adag elfolytott gyűlöletet olvasok ki a szavaidból egy olyan emberét aki ha lehetősége lenne rá fogvicsorgatva ölne meg más embereket azért mert azok máshogy élik az életüket mint ahogy ő jónak gondolja.
Előzmény: vadonka (4) 0 VÁLASZ
vadonka 2014. 05. 23. 13:55 | #4
Akik ilyesmit csinálnak (mármint agyonverni védekezésre képtelen állatokat) azok amúgy elnyomott lelki nyomorban élő emberek mindenféle komplexussal. Annyi merszük már nincs, hogy egy grizli macit próbáljon doronggal agyonütni. Azt azért megnézném, leginkább ahogy a maci röhögve széttépné :) Persze az igazán fosós aljadék fajta már nem doronggal megy hanem fegyverrel. Az ellen meg nem lehet tenni semmit. Maximum mi emberek tudnánk agyon verni az ilyet ha lehetne, de ezt se lehet. El van baszva az emberi társadalom kérem!
Előzmény: Ravennë (3) 0 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2014. 05. 23. 13:21 | #3
Elolvadok. Tényleg van olyan ember, akinek van szíve egy ilyen teremtményt földhöz csapni? :(
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2014. 05. 23. 12:44 | #2
Ja... aztán csinálnak belőle egy cuki kis bundát... (az új gazdájának se hozzon nagyobb szerencsét)
Előzmény: hawkeye (1) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 05. 23. 12:39 | #1

Egészen addig, amíg nem jönnek az emberállatok, s le nem mészárolják vasdoronggal, sok ezer társával együtt.... :(