Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Nas
Nas 2014. 05. 10. 14:13 | #17
Áhh, az ilyenek nekem nem ellenfelek. Nagyobb kövem van. :D
Előzmény: hawkeye (11) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 05. 10. 06:47 | #16

A témáról jut eszembe:

- Nézd, szívem - magyarázza a rajtakapott, hűtlen férj a feleségének -, ezt meg kell értened. Olyan ez, mint a gramofon, néha lemezt kell cserélni.
- Elhiszem - feleli az asszony -, csak azt nem értem, hogy akkor te miért őrjöngsz, ha én meg tűt akarok cserélni?
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2014. 05. 10. 01:04 | #15
Előzmény: Szancso (12) 0 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2014. 05. 10. 00:09 | #14
Az utolsó mondattal kapcsolatban: szerinted miért?
Egyébként kár, hogy csak egy "lájkot" tudok adni.
Előzmény: Szancso (12) 0 VÁLASZ
cila 2014. 05. 09. 22:29 | #13
Tűsarkú cipőben nem kunszt félrelépni (graffitinak talán elmegy).
Volt egy latin mondás: ''Olera olla legit" (ne ferdítsétek guuglival, mert aszongya: "pot gyógynövények"), eredeti értelme:
Minden virág megleli a maga cserépjét.
Szancso 2014. 05. 09. 18:49 | #12
Szerintem, a férfi lett manapság a gyengébbik nem.
Kiveszett a randival járó izgulás, mit vegyek fel, tetszek-e neki stb.
A nők vették át ezt a szerepet, ami nem annyira baj, csak akkor nem kell a férfiakat mindenféle tróger striciknek elhordani.
Kihaló félben vagyunk, mi "régimódi gavallérok."

+1 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 05. 09. 18:10 | #11

Jó volt olvasni a korrekt, higgadt, józan véleményeket.

Örülök, hogy nincs még minden veszve, a világ nem csak liberálhiszteroidokból áll.

Nas, viszont téged pont ők fognak megkövezni, hiszen szerintük az emberi bűnökért (valódi és átvitt értelemben is) nem az elkövető felel, hanem a génjeinek a kódolása.

(A kamaszfiú sem attól lesz meleg, mert a szomszéd szakállas bácsi 10 éves korától titokban kurjongatja, á, dehogy. Azért, mert meg van írva a génjeiben... )
+2 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2014. 05. 09. 16:20 | #10
Lip Stickovits Erika
I. C. Wiener
Ravennë
Ravennë 2014. 05. 09. 14:07 | #8
Ámen.
Előzmény: norbertvincze (7) +1 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 05. 09. 13:56 | #7
nem olvastam végig a cikket.

én csak ehhez a nők ilyenek, a férfiak olyanok témához szolnék hozzá.

ez a kérdés, mint ahogy sok más is, szerintem legkevésbé az indentitáson múlik. Én inkább az egyéb intelligenciák mértékéhez, és a kulturális körülményekhez kötném. Mert ezek azok alapok amik meghatározzák leginkább az ember bizonyos helyzetekben való döntését, viselkedését, és hétköznapi habitusait.

Arra kíváncsi lennék, hogy ugyan ez a felmérés hogy muzsikálna távolkeleten.
+2 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 05. 09. 13:46 | #6
"genetikailag is kódolt" - Nas imádja ezt a kijelentést.:)"

Há' persze. Főleg, amikor komplex, belső és külső hatások által egyaránt erősen befolyásolt, társadalmi, szociális környezettől is függő viselkedési folyamatokat egyszerűsítenek le annyival, hogy "mer' a génnyeiben vót', azé'". Nyilván minden, amit csinálunk, genetikailag IS kódolt, hiszen az egész testünk eleve az, de a tudatos döntéseinkből származó tetteink magyarázataként ezzel nem lehet takarózni. Ahogy "bűnözői" meg "homoszexualitásra predesztináló" génvariáció sem létezik valójában, ugyanúgy nincs "félrelépésre kényszerítő" gén sem. Maximum a hajlamot befolyásolják a gének, minden más a saját döntéseinken múlik. Ahogy civilizált ember nem szarik az asztalra, csak mert épp rátör az inger (már elnézést), ugyanúgy simán meg lehet állni azt is, hogy minden második szembejövővel lefeküdjön az ember...
Előzmény: FatSnakeFoot (2) 0 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 05. 09. 13:19 | #5
Én ezt értem, a cikkíró is megmagyarázza. Viszont szerintem nem életszerű. Mi olyan történhet, hogy az amúgy kiegyensúlyozott, harmonikus kapcsolat férfi tagja eszét vesztve rohanjon félredugni, attól félve, hogy nem lesz rá több lehetősége? (ha nem harmonikus kapcsolatról beszélünk, akkor a megcsalás vészhelyzet nélkül is bekövetkezne idővel).
Világvége?:) Már nem azért, de ki az a beteg állat, aki ilyen esetben azon töri a fejét, hogy még egy jót hegesszen egy idegen nővel? Az tuti, hogy én a párommal, feleségemmel szeretném tölteni minden időmet, max. vele hancúroznék éjjel-nappal.
Véleményem szerint megcsalás és megcsalás között is van különbség, bár egyikre sincs mentség. Viszont ha egyszer a feleségem hazaállítana, hogy Olaszországban egy "csapatépítő tréningen":), egy elgörbült este folyamán egymásnak estek egy digóval, akkor azt biztosan máshogyan kezelném és értékelném, mint ha tudnám, hogy hónapokon keresztül félredugott a kollégájával, miközben ezt megtervezte, megszervezte, közben engem becsapott és hazudozott.
Ahogy te is írtad, én sem tudnám a feleségemet megcsalni. Nem kerülök olyan helyzetbe, nem adok félreérthető jeleket és nem fogadom azokat. Arra nincs tervem, ha a buszon mellém áll Jennifer Lawrence és a fülembe súgja, hogy most azonnal le akarlak sz.pni.:)
Az biztos és ezt tapasztalatból tudom már, hogy nincs egy olyan egyéjszakás kaland, gyors ügetés, amely pótolhatná, felülmúlhatná egy komoly, kiegyensúlyozott, érzelemmel teli párkapcsolatban történő szeretkezést.
Előzmény: lilaflexninja (4) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 05. 09. 12:43 | #4
Gondolom arra gondolnak, hogy a férfiben van valami belső késztetés és ösztön, hogy elszórja a magját minél több helyre, és vészhelyzetben valószínű még nagyobb a késztetés, hogy a saját utódjait hozza létre még nagyobb számban. De vannak itt nálam nagyobb pszichológiai guruk, majd ők megírják, hogy miért van ez.
Előzmény: FatSnakeFoot (2) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 05. 09. 12:41 | #3
Nekem az zavaróbb lenne, ha érzelmi alapon csalnának meg, bár férfiként annak sem örülnék egyáltalán, ha pusztán csak mással szexelne a nőm, bennem lenne az, hogy megdugták a mankámat, bár ettől még teljes értékű maradna a nő. Mindkét formáját elítélem a megcsalásnak, ha kapcsolatban vagyok, ne szexeljek mással semmilyen indokból. Nálam erre nincs mentség, viszont én se csaltam meg még sohase senkit, és úgy is intéztem a dolgaimat, hogy még véletlenül se kerüljek ilyen helyzetbe, nem akartak elcsábítani, nem szerettek belém, és én se szerettem bele senkibe, nem csavart el két jó mell, vagy két szép szem látványa.

Az érzelmi megcsalás talán azért rosszabb, mert ott az ember bizalma, és érzelmei is sérülnek, az már komolyabb dolog. De számomra az is csúnya dolog, hogy az aki megcsalja a másikat, erőt és energiát fektet a megcsalásba, értem itt azt, hogy azt meg kell szervezni, a legritkább esetben botlik bele az ember egy hancúrba. Szóval kavarás, hazudozás van mindig a félrelépés mögött, és ez ami fájó szerintem, nem maga a puszta szex. Viszont, meg ha csak a szexről szól a dolog, azt meg minek (hacsak nem valami nyitott kapcsolatban él az ember). Bár férfi vagyok, sose gondoltam úgy, hogy jól van csak szex, csak levezetjük a feszültséget, ennek sosem láttam értelmét, és életemben egyszer volt ilyen egyéjszakás holt felesleges kalandom, de akkor sem jártam senkivel.

Viszont, ha nem rólam van szó, nem ítélem el, ha valaki tornagyakorlatként ezzel is azzal is szexszel, az ő dolga, és itt nem tennék különbséget nő és férfi között. Mindkét nemnek joga van annyit dugni, amennyit csak akar, vagy tud, ha ez jól esik neki.

Ja és a kurvázás is megcsalás! Viszont azt visszahoznám, ami a régi antik világban volt, elvileg, hogy az apukák vigyék el a serdülő fiaikat valami profi nénihez, aki bevezeti, mert ez rengeteg gátlást tud okozni egy szűz fiúnál, ha nem nagy kan. Mármint, hogy tapasztalatlan, és nem mer kezdeményezni, mert béna.

na ez volt a vélemény az én szemszögemből
Előzmény: hawkeye (1) +2 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 05. 09. 12:38 | #2
A két kedvenc részem:
"genetikailag is kódolt" - Nas imádja ezt a kijelentést.:)

"veszélyhelyzetben sokkal hűtlenebbek a férfiak. Így a gazdasági válsággal is indokolni lehet, ha nő a félrelépések gyakorisága, ez a bizonytalan helyzet ugyanis olyan halálközeli állapotot generálhat a férfiakban,"
Ezt a hülyeséget. Azért erről érdekelne egy hivatalos felmérés, kimutatás, mely bizonyítja, hogy a gazdasági válságok idején nőttek a megcsalások férfi részről. Lehet, hogy én vagyok a selejtes, de mikor nagyobb veszélyt érzek, akkor sokkal jobban ragaszkodom szeretteimhez, eszembe nem jutna egy esetleges háború idején, a pincében bujkálva, megkefélni két robbanás között a szomszéd Marikát, mer' úgyis megdöglünk. De nagy valószínűséggel a halálos ágyamon sem az lesz az utolsó kívánságom, hogy hozzanak egy kurvát vagy, hogy megtöcskölhessem a cég büfés nőjét, aki olyan szimpatikus volt.
hawkeye
hawkeye 2014. 05. 09. 12:15 | #1

Ez volt a téma a nő szemszögéből.

Valaki esetleg a férfi nézőpontjából?

A változatosság kedvéért nem elfogultan, s kevésbé tudálékoskodva...