Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
bungle
bungle 2014. 10. 27. 11:02 | #13
http://index.hu/tudomany/2014/10/27/az_ordogot_idezzuk_meg_a_mesterseges_intelligenciaval/
Elon Musk, a Tesla és a SpaceX alapítója szerint a gondolkodó gépek veszélyesebbek, mint az atomfegyverek.
bungle
bungle 2014. 06. 16. 20:12 | #12
+1 VÁLASZ
cila 2014. 05. 10. 11:25 | #11
Adva van egy sz.gép, szoftver s ember. Ez a modern kentaÚr. Lehetséges, hogy:
a) gép elfüstöl - szoftver megvan CD-n, ember él - új PC, de már más mint a régi, tahűt új szoftvert kell vennia
b) szoftvert újra kell éleszteni (install) - ember él, gép megvan, de, lehet, kissé másként működik
c) ember meghal - PC, szoftver s ami a fő: az ADATOK, mind megvannak - De? kicsododa, micsoda, mit fog kezdeni a milyen micsodával?
Tooni 2014. 05. 08. 22:03 | #10
Mesterséges életformákhoz vajon mit szólna Hawking? (tükörbe nézve :P)
http://index.hu/tudomany/2014/05/08/felig_szintetikus_uj_letformat_allitottak_elo_tudosok/
7sleeper 2014. 05. 08. 05:47 | #9
"Jelenleg a legkomplikáltabb szerkezetünk sem közelíti meg még csak távolról sem az agy összetettségét, plaszticitását, sokrétű problémamegoldó képességét, szintetizáló, összefüggéskereső és konklúziógeneráló képességét.)"

már akiét ;-)
Előzmény: Nas (3) 0 VÁLASZ
Rockstopper 2014. 05. 08. 05:21 | #8
Csak nekem furcsa ez az "óva int"? Azért mert le van bénulva szegény, még nem kéne gúnyolódni...
norbertvincze
norbertvincze 2014. 05. 08. 04:26 | #7
lássuk akkor a filmet majd
https://www.youtube.com/watch?v=VCTen3-B8GU
Stickhorse 2014. 05. 07. 20:57 | #6
Ahogyan Nas is írja, a mesterséges intelligencia több, mint fokozott adatfeldolgozási képesség. Érvelés, absztrakt gondolkodás, tanulás, kommunikáció, tervezés. Olyan képességek, amik az objektív adatfeldolgozáson túli jelenségeket is feltételeznek. Értékrendet, eszmerendszert, egyfajta kultúrát, kvázi technológiailag megfoghatatlan szellemi jelenségek. Egy ilyen képességekkel rendelkező entitás legnagyobb fenyegetése nem az, hogy mekkora adatfeldolgozási képességgel rendelkezik, hanem hogy azt mire használja.
vnyoc 2014. 05. 07. 20:38 | #5
Van egyáltalán az embernek szüksége egy jobban müködő világra? Szerintem nincs. Mit érnénk el ha robotok nyalnák a seggünk mi meg henyélnénk egész nap majd egy idő után teljesen elbutulnánk és eltünnénk a főld felszínéröl.
A jó benne az lenne esetleg, hogy az ember teremtett egy intelligens fajt ami él tovább. De ha belegondolunk ez az Élet célja, hogy fejlődjön, mindegy hogy mivé alakítja az evolució.
+1 VÁLASZ
sztewe
sztewe 2014. 05. 07. 19:55 | #4
Neumann János egyszer megmondta a tutit a mesterséges intelligenciáról, ami lényegében a hibalehetőségen alapszik. Sajnos nem találom ezt az idézetet sehol csak hallottam.

Ami a lényeg rengetegnyi sci fit nézve meg olvasva, ha igazi mesterséges intelligenciát alkotunk akkor annak intelligensnek kéne lennie, és egy intelligens lény nem törekszik pusztításra, hacsak ha nem programoztak bele ilyen gyarlóságot.

Azt majd megnézném hogy tényleg egy keresztkérdéssel meg lehet e akasztani az intelligenciát, pl melyik volt előbb a tyúk vagy a tojás, mert tudtommal az ilyennek a 'megoldását' nem tudják és nem fogják tudni megértetni MI al.
Szóval ha mégis bekattanna egy MI. os Android a jövőben akkor lehet elég lesz megvezettetni egy ilyen kérdéssel és míg filózik emp zni :D
Nas
Nas 2014. 05. 07. 18:09 | #3
Lehet, hogy a gépek hatékonyabban tudnak számolni, adatot feldolgozni, és algoritmusok mentén döntést hozni, de attól még az emberi agy termékei, a működési algoritmust szintén mi adjuk nekik. Amíg létre nem hoznak (ha egyáltalán lehet ilyet - a fantázia bármit elbír, de a valóságban azért nem olyan egyértelmű ez...) egy nagyon hatékony, saját maga által továbbfejlesztett (neadjisten kreált) algoritmusok szerint működő, önfejlesztő rendszert, addig nem lesznek soha bonyolultabbak a gépeink az agyunknál. (Jelenleg a legkomplikáltabb szerkezetünk sem közelíti meg még csak távolról sem az agy összetettségét, plaszticitását, sokrétű problémamegoldó képességét, szintetizáló, összefüggéskereső és konklúziógeneráló képességét.)
De ha lesz is ilyen rendszer, annak - kikerülve a kontrollunk alól, ahol mi megmondtuk ugye, hogy mi a helyes irány - ugyanúgy el kell indulnia egy hosszú evolúciós folyamaton, hogy kiderüljön, milyen újítása hatékony és egyáltalán miben, mire "szuperentitás" válik belőle... Aztán jön egy egyszerű klímaváltozás, a meleg tönkreteszi a szupravezetőit, és ennyi volt. :) A túlspecializáltság mindenkire veszélyes, akár szén, akár szilícium, akár higany alapú létforma az illető... :)
Tooni 2014. 05. 07. 16:36 | #2
Nekem sem tetszett a film.
bungle