Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Revanor 2014. 05. 07. 22:30 | #76
Ha be van kokainozva az ember, akkor például több pisztolylövés sem állítja meg föltétlenül. Egy elég erős agyi kémiai (érzelmi) reakció illetve adrenalin pedig könnyen kiválthat hasonló jelenséget.
Előzmény: Nas (66) 0 VÁLASZ
Revanor 2014. 05. 07. 22:19 | #75
Az ördögűzőhöz:
Legközelebb szólj ennek az ördögűző pap ismerősnek, hogy néhány pszichiátert, videó kamerákat, orvosi műszereket és tudósokat is vigyenek el egy ilyen eseményre, a lebegésen kívül az összes többi jelenségre van ésszerű és természetes magyarázat, és még csak nem is földtől elrugaszkodott magyarázkodás egy se. Komolyan. És ne jöjjön elő senki a "jaj hát laboratóriumi körülmények között nem akar előjönni az ördög" dumával.
Előzmény: HeavyCross (54) 0 VÁLASZ
Revanor 2014. 05. 07. 22:15 | #74
Én azt tapasztalom, hogy manapság a legtöbben pesszimisták a jövővel kapcsolatban, gazdasági és társadalmi összeomlást, a vallási és etnikai fanatizmus elharapózását, túlnépesedést, éhínséged és ivóvízhiányt, környezeti összeomlást, a civilizáció összeomlását, korrupciót és nagyvállalati globális oligarchiát jósolnak. Remélem ugyanúgy nem lesz igazuk, mint azoknak, akik az ötvenes-hatvanas években azt gondolták, hogy 2010-ben már kolóniák fognak létesülni a Marson.
Előzmény: Nas (50) 0 VÁLASZ
Revanor 2014. 05. 07. 22:12 | #73
Azért a piaci monopol- vagy többszereplős helyzet egyáltalán nem ugyanaz. Ha egy vállalat egy adott területen monopolhelyzetben van, akkor bármit megtehet. A munkásainak olyan alacsony fizetést adhat, amilyet nem szégyell, a termékeinek árát olyan magasra emelheti, amennyire csak akarja, nincs igazi ösztönző erő a fejlődésre és az innovációra. Ezzel szemben a többszereplős piacon a vállalatok a túlélésért és a sikerért küzdenek és a siker ára az, hogy elfogadhatóak, szerethetőek legyenek a fogyasztók számára, amit a leginkább a megfizethetőséggel, a minőséggel és az emberséggel tudnak elérni. Ha többszereplős a piac, akkor X cég nem emelheti a végtelenségig az árait, hiszen akkor mindenki Y cég olcsóbb termékét fogja megvenni. X cég azt sem teheti meg, hogy nem fejleszt, mert Y cég megelőzi. Ugyanez igaz a munkásokra is, ha X cég rosszul bánik velük, Y cég átakarja majd őket csábítani jobb bánásmóddal és magasabb fizetéssel. Az más kérdés, ha egy piacot W, X, Y és Z cégek uralják és maguk között fölosztják azt. Ennek megakadályozása érdekében vannak piaci törvények, versenytörvények, monopol- és karterellenes törvények.
Előzmény: lilaflexninja (48) 0 VÁLASZ
Revanor 2014. 05. 07. 21:17 | #72
A második részhez annyit szeretnék hozzátenni, hogy ez elveszi a személyes felelősséget.
Tökmindegy milyen gonoszságot műveltél, ha hiszel Jézusban és könyörögsz a megbocsájtásáért akkor minden rendben. Bármit megtehetsz, ha a végén a főnök lábai elé veted magad. Undorító. Egyébként pedig csak azért viselkednél jól, mert félsz a pokoltól és vársz a jutalomra. Nem tudom, hogy a kettő közül melyik az undorítóbb, mindkét eshetőség elveszi a személyes felelősségtudatot és választást. Szerintem ennek a gondolkodásmódnak köze lehet ahhoz, ahogy egymással és a Földdel bánunk. Minek felelősségtudatosan élni, elég ha könyörgünk a megbocsájtásért és máris mindent elintéztünk, le van szarva a környezet, az élet nem itt és most van, ez csak a teszt, ezután jön az igazi élmény! Szomorú.
Javasolnám, hogy olvass el egy-két könyvet, de tudom, hogy nem tennéd meg, mivel egyrészt gyanítom, hogy nem tudnának meggyőzni, mivel eleve nem akarod, hogy meggyőzzenek, másrészt pedig én sem olvasnám el túl szívesen olyan könyveket, amik megakarnak téríteni. Ha van itt összeesküvés, akkor az a vallás és az egyházak. Annyira nyilvánvaló, hogy az egész kamu és idejétmúlt. Talán valamikor ezek a mesék hasznosak voltak, évezredekkel ezelőtt, amikor halvány lila gőzünk nem volt a világról és annak működéséről. A szabályok és előírások hasznosnak bizonyultak a közösség fönntartásában és hatékony működésében, de a mítoszokat nagyon rövid időn belül alávetették a királyi és a papi hatalom és gazdagság fönntartásának. Jézus sohasem létezett, erre semmilyen bizonyíték nincs a Biblián kívül, a bibliai leírása sem felel meg a kor valóságának és környezetének, alakja ellentétes nem csak a fizika törvényeivel, de a kor zsidó messianisztikus mozgalmaival is. Az egész Biblia Tórástul Újszövetségestül kb a mai Izrael területére korlátozódik, ami a bolygó területének kevesebb, mint 1%-át adja területileg és népességileg is. Teljesen körkörös az érvelésed. A Biblia azért igaz, mert a Biblia ezt mondja. Ez nem érvelés, ez nem logika, ez nem bizonyíték, ez nem mérvadó. Más, jóval korábbi alkotások állításai is vannak ennyire fantasztikusak, sőt még emberségesebbek és elfogadhatóbbak, mégis milyen alapon utasítod vissza azokat, ezt pedig milyen alapon fogadod el? Megmondom, azon az alapon, hogy véletlenül ebbe az időbe és ebbe a kultúrába születtél. Ha Szíriában születtél volna, akkor humbugnak és eretnekségnek tartanád az egész Jézus mítoszt, és Mohamed igazáért rántanál kardot. Ha Japánban születtél volna akkor a buddhizmus vagy a sintoizmus híve lennél, ha Indiában születtél volna, akkor Ganésához meg a többi indiai istenhez imádkoznál és meg lennél rá esküdve, hogy a reinkarnáció valóságos. Ha az ókori Rómában vagy Egyiptomban születtél volna, akkor azt mondanád, hogy személyes kapcsolatban állsz Jupiterrel vagy Ízisszel. A kereszténység nem a béke vallása, az iszlám pláne nem, minden a véletlenek összjátékának eredménye. És ez igaz a film állításaira is. Nincs világméretű összeesküvés, nincs minden lépés és történés a végletekig megtervezve, a világ vezetői nem kacsintgatnak össze és játsszák el azt, hogy ők mennyire nem értenek egyet egymással, miközben ugyanannak a testvériségnek a tagjai. A véletlenek, a balesetek és a jó időzítés sokkal fontosabbak, mint azt legtöbbünk bemerné ismerni, mert az félelmetes sokunk számára, hogy a világ ennyire kaotikus és irányítatlan, sokkal könnyebb és megnyugtatóbb mesékben és izgalmas összeesküvésekben hinni.
Egy vallás van, ami tényleg a béke vallása, ez pedig a jainizmus/dzsainizmus, nem tudom, hogy magyarul hogy hívják, na ők tényleg nem gyilkoltak le, kínoztak meg, zártak börtönbe vagy hurcoltak meg soha senkit a béke meg Isten szeretetének nevében!
Előzmény: HeavyCross (36) -1 VÁLASZ
Revanor 2014. 05. 07. 20:54 | #71
Attól, hogy nem hiszel régi mesékben még nem válsz automatikusan hazuggá és tolvajjá.
Házasság előtti szex? Ez most komoly? Nagyon unatkozhat Isten, ha ilyen gondok bántják, biztos sok barátnője volt. :D
A bibliai istennél nincs gonoszabb és elvetemültebb alak. Isten egy féltékenységére büszke, kicsinyes, igazságtalan, megbocsátani képtelen, hatalommániás, bosszúvágyó, vérszomjas, elmebeteg, etnikai tisztogató, nőgyűlölő, homofób rasszista gyermekgyilkos, népirtó, halálosztó zsarnok. Kikérem magamnak, hogy egy bűneiben vergődő, tisztátalan, undorító, esetlen és tökéletlen féregnek állítsanak be, aki egy elmebeteg zsarnok kényeinek és szeszélyeinek van kitéve. Az a lény, aminek minden levegővételért hálát kell adni, különben féltékenységében és dühében örökké tartó szenvedésre kárhoztat és leginkább az izgatja, hogy lenyisszantották-e a fitymádat, hogy maszturbálsz-e és hogy éltél-e nemi életet házasság előtt az egy mániákus pszichopata, aki a legelnyomóbb diktatúrát akarja rád erőltetni. Ehhez képest a kommunista besúgóhálózat vagy az Orwell 1984 című regényében megjelenő gondolatrendőrség demokrata amatőrök gyülekezete. Nem gondolhatja komolyan egy épelméjű ember sem, hogy az igazságos, ha azért bármilyen büntetést kapsz, ha a tízparancsolatból kettőt nem tartasz be. (Név szerint a legeslegelsőt, vagyis azt, hogy ha nem imádod minden porcikáddal ezt a mennyei diktátort, akkor örök szenvedésre kárhoztatsz illetve a házasság előtti szexről szólót.)
Nem hiszel istenekben, éltél nemi életet a mélyen tisztelt és hőn szeretett barátnőddel mielőtt megházasodtál volna, ezen kívül sosem hazudtál, tisztelettudó, segítőkész, jótékony és békés ember voltál, de mindez hiába, irány a pokol. Nem, ez nem igazság, ez közel sem áll az igazságossághoz.
De én arra is kíváncsi lennék, hogy mit nevezünk hazugságnak. Igenis vannak olyan esetek, amikor tényszerűen nem az igazságot mondja az ember, vagy simán elhallgatja az igazságot és nem mond semmit, mert például nem akar megsérteni valakit, vagy megakar védeni valakit valamitől. Ennek a hazugságnak semmilyen negatív következménye nem lesz senkire, senki nem lesz szegényebb vagy gazdagabb tőle, nem jut több hatalomhoz vagy elismertséghez, nem kerül bajba, csak annyi hatása van, hogy az, akinek hazudsz nem lesz szomorú, nyugtalan vagy mérges rád.
Aki erre a legkisebb büntetést is kiméri, az képtelen a mérlegelésre, a megbocsájtásra és a megértésre.

Heavy, egyébként a Bibliában megemlítik azt is, hogy unikornisok léteznek, azokban is hiszel?
Előzmény: HeavyCross (36) -2 VÁLASZ
Revanor 2014. 05. 07. 13:42 | #70
Hmm két és félóra hosszú, hát jó, ma délután megnézem... legalábbis egy részét, nem akarom, hogy estére teljesen leépüljön az agyam.
norbertvincze
norbertvincze 2014. 05. 07. 02:13 | #69
és hogy lett ebből dogmatikus hit?

volt valami transzcendens élményed? (megtapasztaltál valalmi misztikus történést?)
vagy csak szimplán szimpatizáltál a katolikus tanokkal és elkötelezted magad?
vagy ezt volt a legegyszerűbb megérteni?


Előzmény: HeavyCross (54) 0 VÁLASZ
izé012 2014. 05. 06. 21:21 | #68
Kedves Heavycross! Megkérdezhetem h mi van akkor ha sem Jézus ellen sem pedig mellette nem választok? Mert ugyanis nekem az lenne a legszimpatikusabb. Írtad h Jézus azt mondja h aki nincs ellene az vele van. De én nem vagyok vele viszont ellene sem. Ilyenkor mi lesz?
Előzmény: HeavyCross (54) 0 VÁLASZ
Tooni 2014. 05. 06. 19:59 | #67
1:02-nél "hívjanak egy ördögűzőt" :D
Előzmény: Nas (66) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 05. 06. 18:31 | #66
"Római katolikus vagyok."

Oké, ezt sejtettem. Azon belül melyik ághoz húzol?

Pusztán logikai szempontból koherens, amit írsz, de erre a démonos témára azért így is van más magyarázat. Az ember erején felüli erőkifejtésre képes, ha dühös vagy retteg, mert pl. kínozzák, és szabadulni akar... A zsenge lányokat meg ne becsüld le hangképzés szempontjából. :)

http://www.youtube.com/watch?v=yOD5mcMnfmI


Előzmény: HeavyCross (64) +1 VÁLASZ
Tooni 2014. 05. 06. 18:28 | #65
" A papok előtt, pedig felfedi magát, mert ők már úgyis hisznek "
Kis válogatós. Azt hallottad már, hogy a kísérlethez való hozzáállás befolyásolja a kísérlet végeredményét?
És hipnózis, az mit mond neked? Van egy olyan feltételezésem, hogy annak az "ördögnek" nincs semmi hatalma, sem ereje egészen addig, amíg nem jön egy-két ember a belé vetett hitével és nem "kölcsönöz" neki.
Szuggesztióra fogékonyabbak meg aztán biztos jól eljátsszák azt a szerepet, amit nekik az űző szuggerál.
Gyerekben meg akkor hogy kérdezheted? A válasz az exöszájzbúk Pistike. A szülők tehetnek róla.
http://www.bestof.ize.hu/?s=ize&postId=13554
Előzmény: HeavyCross (64) +1 VÁLASZ
HeavyCross 2014. 05. 06. 17:58 | #64
"Hibáztam, de nem baj, mert bocsánatot kérek érte a felsőbb hatalomtól, és ezzel minden el van intézve"
Persze, hogy nem így működik, aki így gondolja az nem bánta meg tettét. És mint tudjuk a bűnbocsánat előfeltétele a bűnbánat. Abban is igazad van, hogy nem úgy működik, hogy gyors meggyónok és egyből a mennybe jutok. Hanem még le kell rónom Istennek a tartozásomat a bűnökért amit elkövettem. Ezt vagy még a Földön megteszem, vagy majd a tisztítótűzben. Csak, amit a földön esetleg egy bocsánatkéréssel el lehet intézni, azért a tisztítótűzben lehet hogy 50 évig fogsz szenvedni, és az a hely csak annyival jobb a pokoltól, hogy ott már tudod, hogy nem kárhoztál el. De sokkal jobban megéri a földön rendbe hozni a dolgokat, és mindenkinek így kéne cselekednie :) Isten azonban azokra is gondolt akik a halálos ágyukon térnek meg, mikor már nincs idő jóvátenni, ők majd a tisztítótűzben vezekelnek X ideig.

#57-hez pedig:
Hülyének nézed a démont ha azt hiszed ilyet csinálna. Márpedig a démon nem hülye, sőt okosabb bármelyikünknél. Jól érzi magát a megszállottban, miért fedné fel magát nyilvánosan? A démon akkor kezd ilyesmiket csinálni, mikor kényszerítik rá az exorcizmus alatt, mármint hogy beszéljen. De embernek nem engedelmeskedik, csak ha Jézus nevében parancsolnak neki. De ezt is csak akkor veszi komolyan a démon, ha az illető aki parancsol bűntelen és szelíd, jámbor életű. Egy világi, nem beavatott ember jelenléte, aki tele van bűnökkel csak megnehezíti a kiűzését, mert tüzet tűzzel nem lehet eloltani.
Meg mint mondtam a démon nem hülye. Nem akarja, hogy te higgyél benne. Ha nyilvánosan megmutatkozik akkor csomó embert megtérítene Jézushoz, csomó lelket elveszítene. A hitetlenek elől elrejtőzik. A papok előtt, pedig felfedi magát, mert ők már úgyis hisznek, őket inkább megpróbálja megfélemlíteni erejének megmutatásával. Ezért van az, hogy síron túli hangokon szólal meg egy zsenge lány és üvölt olyat a papnak, hogy "megeszem a szivedet, mikor majd éjjel eljövök érted" és ezért van az, hogy kisgyerek láncokat tép szét, vagy levitál és hasonlók.

Római katolikus vagyok.
Előzmény: Nas (56) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 05. 06. 17:57 | #63
Hát, akkor a nehezebbik eset. :) Ha ő maga nem is megy el pszichológushoz, az nektek akkor is tudna tanácsot adni, hogy hogyan kezeljétek. A javulása úgyis elsősorban a környezetén (illetve elsősorban magán, másodsorban a környezetén) fog múlni, amiben napi 24 órában él, nem a hetente pár órás beszélgetésen, az iránymutatásnak jó. De ha mindenképpen látnia kell a terapeutának, meg lehet oldani, hogy rég nem látott barátként, osztálytársként bemutatva a pszichológust otthon kezd el beszélgetni vele pl. egy ál-vendégség keretében. (Bár ha tényleg ilyeneket csinál, hogy nincs veszélyérzete, mert őt úgyis megvédi Isten, akkor lehet, hogy inkább klinikai pszichiáter kéne hozzá, nem is pszichológus. - Mondjuk az meg idegnyugtató gyógyszert fog felírni neki, ami szintén nem végleges megoldás.)

Ha úgy tesztek, mintha ti is vallásosak lennétek, csak még jobban felbuzdul, hogy lám, sikerült titeket is megtérítenie, tehát elérhetitek vele épp az ellenkező hatást is. Nyilván annak nincs értelme, hogy a hitéről megpróbáljátok lebeszélni, mert az automatikusan ellenállásba fog ütközni. Tooninak abban igaza van, hogy egy egyházi személy (normálisabb pap) a valláson keresztül viszont meggyőzheti, hogy amit csinál, az túlzás. Pl. olyasmivel, hogy az életét ajándékba kapta Istentől, köteles tehát vigyázni rá (az öngyilkosokat is ugye az egyház is elítéli), meg hogy a Biblia szerint is szabad akaratot kaptunk, tehát nekünk kell viselnünk a tetteink következményeit, nem fog Isten kimenteni a kocsik alól, stb.

(Személyes véleményem egyébként az, hogy az ilyesmire legjobb a sokk- és/vagy munkaterápia. Unalmukban meg jódolgukban szoktak az emberek így bezsábulni. Dolgozik egyáltalán? Mit? Ki kéne küldeni a kertbe kapálni 12 órában, aztán mindjárt nem lesz kedve hülyeségeken gondolkodni.... ;) Jó, viccelek, de az tény, hogy ha mással is el tudja / el kell foglalnia magát, akkor kevésbé tud belemerülni ebbe az eltúlzott vallásosságba. Kell neki adni valami bonyolultabb, hosszabb távú, gondolkodást, szervezést igénylő feladatot, amit önállóan kell megoldania, ami leköti. Ha elterelitek a figyelmét, az már fél siker.)

Egyébként mi a cél? Lenevelni a vallásosságról, vagy csak racionalizálni annak mértékét, és megszüntetni az ön- és közveszélyességet? Előbbi nem fog menni, utóbbira lehet esély.
Előzmény: zuu (60) 0 VÁLASZ
tjunior 2014. 05. 06. 17:36 | #62
Ha megadod az elérhetőségét szívesen elmondom neki :). Mondjuk gyorsan rá vágtad ezt a szabad akarat dolgot, ami ha tanultál filozófiát tudhatod elég sokat foglalkoztatta a keresztény filozófiát Szent Ágosttól át Aquinói Szent Tamáson át elég sok mindenkit, de hevikrossz megmondta a tutit egy perc alatt:D. Megjegyzem elég képmutató lenne a te istened, ha miután szabad akaratot adott, utána megbüntetne mert szabad akaratomból döntöttem :). Megjegyzem az miért bűn ha nem mellette döntöttem? Ha amúgy sose senkinek nem ártottam?
Mondjuk ez az egész ördögűzés sztori nem tud hogy jön ide, és mit bizonyít, de téged biztos meggyőzött az ismerősöm ismerőse hallotta valakitől aki látta hogy valaki...stb. stb.
Előzmény: HeavyCross (54) 0 VÁLASZ
Tooni 2014. 05. 06. 17:02 | #61
Pszihomókus helyett pap, lelkész még segíthet esetleg?
Előzmény: zuu (60) 0 VÁLASZ
zuu 2014. 05. 06. 17:01 | #60
Sajnos magától lett ilyen, úgyhogy nincs kit megverni :)
Pszihológusra mi is gondoltunk, de nem nagyon lehetne elvinni egyikhez sem. Azt mégsem mondhatjuk neki, hogy: gyere, menjünk pszihológushoz, mert zakkant vagy és ő majd segít. Az ilyen dolgokra úgy reagál, hogy azok, akik el akarják őt távolítani istentől, azok mind az ördög szolgái.
De közben támadt egy jó ötletem, lehet, hogy ez járható út lenne. Ha a pszihológushoz nem akar menni, akkor az kell hozzá jöjjön. Lehet, hogy a környezetéből páran mélyen vallásossá válhatnánk, lemenni az ő szintjére és úgy segíteni neki kimászni.
Ha azt látja, hogy az istene ellen vagyunk, akkor szóba sem áll velünk, ha viszont látná, hogy mi is a "jó" oldalon állunk , akkor talán megbízna bennünk és szép lassan talán fel lehetne nyitni a szemét. Persze az is lehet, hogy ez sem járható út.

Többieknek: Válóperes ügyvéd, zárda, zebra csak miután már mindent megpróbáltunk :)
Előzmény: Nas (52) 0 VÁLASZ
Tooni 2014. 05. 06. 16:03 | #59
Az úttestre vagy pelenkába?
Előzmény: FatSnakeFoot (45) 0 VÁLASZ
Tooni 2014. 05. 06. 16:02 | #58
Lehetne mondjuk apáca.
Előzmény: zuu (42) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 05. 06. 15:31 | #57
Érdekes, hogy ezek a jelenségek mindig zárt ajtók mögött, kizárólag a "beavatott" papok előtt zajlanak. Olyan miért nincs soha, hogy valaki az utcán kezd el levitálni, síron túli hangon beszélni, vagy arámi nyelven kántálni...?
Előzmény: HeavyCross (54) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 05. 06. 15:28 | #56
Továbbra sem értem, hogy milyen jogon kér valaki bocsánatot ahelyett, hogy a bűneit próbálná meg inkább jóvá tenni? Eleve miért nem attól kér inkább bocsánatot, akinek a kárára a bűnt elkövette...? Elhiszem, hogy ez egy nagyon kellemes megoldás a vallásosok részéről, hogy az általuk tett rossz dolgokért nem tartoznak más embernek felelősséggel, csak épp marhára nem lesznek ettől jobb emberek. "Hibáztam, de nem baj, mert bocsánatot kérek érte a felsőbb hatalomtól, és ezzel minden el van intézve"... Ez nem így működik. Szerintem aki hibázik, az hibás, és kész, hiába szabadkozik utána, meg mosdatja magát. A hiba eltörlésének egyetlen módja annak kijavítása, nem a bocsánatért esedezés.

Egyébként te konkrétan milyen vallást követsz?
Előzmény: HeavyCross (54) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 05. 06. 15:19 | #55
Ezekkel a találmányokkal még bőven lépést tudunk tartani, meg tudjuk érteni a működésüket, meg tudjuk becsülni a szerepüket. Amit te írsz, az azt jelenti, hogy annyira felgyorsul majd a fejlődés üteme, hogy "túlnő az őt alkotó emberen", és már átlátni sem fogjuk tudni, hogy miket is hoztunk létre, és azokból mi lehet. Ezt viszont semmi nem indokolja, mert ez az elmélet folyamatos, töretlen, ráadásul exponenciális ütemben bővülő fejlődést feltételez, ami egyáltalán nem teljesül. Egy-egy nagyobb felfedezést mindig kísérletezéssel, próbálkozásokkal teli, hosszabb időszak előz meg, illetve követ.
A társadalmi változásokat meg soha nem lehet pontosan megjósolni, technológiai fejlődéstől függetlenül.
Előzmény: tjunior (53) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2014. 05. 06. 15:08 | #54
válasz norbertvincze #37:
tanulmányoztam más vallásokat. Sőt sokkolót fogok neked mondani, 10 évesen lettem megkeresztelve, hittanra csak úgy tudtam járni, hogy a vallását nem gyakorló anyám kiveszekedte a máig ateista apámmal, mivel ő nem akart engedni. Aztán nem gyakoroltam a vallásom én sem évekig. Tehát voltam már pogány, agnosztikus és néhány new ages dologgal is kapcsolatba kerültem mielőtt megtértem.

válasz tjunior #38 & #39:
ezt mond annak az ördögűző pap ismerősömnek akivel pont ma beszéltem. Vatikánban részt vett ördögűzésen, és nem volt ritka a levitáció, azaz hogy a megszállott lebegett a levegőben az exorcizmus alatt, meg mikor egy zsenge nő, durva férfi hangon válaszol a feltett kérdésekre és elmondja, hogy épp mire gondolsz :) Ez valóság, ébredj fel!
Szabad akaratod van, hogy dönts ki mellett akarsz lenni. Dönthetsz úgy hogy MELLETTE vagy és dönthetsz úgy is hogy ELLENE. Ha azt választod, hogy ELLENE vagy, akkor számon leszel kérve minden bűnödért, ha MELLETTE döntesz, akkor pedig el lesznek nézve ha megbánod.

válasz Nas #40:
ez arra vonatkozik, aki nem ismeri meg Jézust élete során, pl bennszülöttek. Ők tetteik alapján lesznek megítélve. Aki már "találkozott" Jézussal, az már állást foglal, hogy hisz benne vagy sem. Általában az ember azt mondja: "Aki nincs velem, az ellenem van." Jézus sokkal irgalmasabb, ő ezt mondja: "Aki nincs ellenem, az velem van." Egész más :)
Azt szokták mondani, hogy az első lépés a gyógyulás felé, ha felismered, hogy beteg vagy. Tehát az van előrébb az üdvözülésben, aki már elismeri magáról, hogy bűnös és kéri a bocsánatot. És az van hátrébb aki azt hiszi magáról, hogy ő jó ember és nincs semmi bűne :)
"Jelenések könyve (21:8) „A gyáváknak pedig és HITETLENEKNEK, és útálatosoknak és gyilkosoknak, és PARÁZNÁKNAK és bűbájosoknak, és bálványimádóknak és minden HAZUGOKNAK, azoknak része a tűzzel és kénkővel égő tóban lesz, a mi a második halál.” Nem kell a vallásos cirkusz valóban, elég ha megbánást tanusítasz és bocsánatot kérsz Jézustól bűneidért, a többi majd jön magától.

válasz zuu #42:
igen ha valóban így van ahogy mondod, akkor az már a ló tulsó oldala. A Sátán is megkísérti Jézust, hogy vesse le magát a szikláról, angyalai majd úgyis megmentik. És mit válaszol erre Jézus neki? Ennek nézz utána és ezt mutasd meg annak az ismerősödnek.



tjunior 2014. 05. 06. 14:44 | #53
Ha belegondolsz az utóbbi 50-100 évben is olyan szédületes fejlődésen ment keresztül az emberiség, amivel szerintem már most sem tudnánk lépést tartani az elméleted szerint.
Elég sokan próbálták már belőni a fejlődés reális irányát, hol sikerült, de legtöbbször nem, mert mindig jött valami radikálisan új dolog ami megváltoztatott mindent és ez a jövőben valószínűleg még jobban így lesz a gyorsuló technológiai fejlődés miatt.
Azt meg hogy ez a technológiai fejlődés milyen társadalmi változásokat hoz még nagyobb rejtély.
Előzmény: Nas (50) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 05. 06. 14:34 | #52
Azt kéne kideríteni, hogy mitől / kitől lett ilyen. Ha valaki telebeszélte hülyeségekkel a fejét, attól egyszerűen távol kell tartani, és ha megszűnik a befolyása, egy idő után lehet, hogy feleszmél. Ha magától lett ilyen, akkor tényleg csak egy jó pszichológus segíthet. Az elvakult vallásosság ugyanolyan csapda mint a szenvedélybetegség, egyedül nehéz kijönni belőle, mert nem pótolható más élménnyel a hiánya, hanem meg kell tanulnia az illetőnek a "hiánnyal" (ami tulajdonképpen a normális állapot) való együttélést.
Előzmény: zuu (42) 0 VÁLASZ
bungle
Nas
Nas 2014. 05. 06. 14:25 | #50
Azért vannak olyan alapvető folyamatok, amiket nem lehet megerőszakolni...
Ez a "technológiai szingularitás" elmélet meg csak akkor állná meg a helyét (de akkor sem lenne biztos), ha az agyunk kapacitása, a szellemi lehetőségeink végtelenek lennének, vagy legalábbis a fejlődéssel párhuzamosan ugyanolyan exponenciális mértékben nőnének. Ami egyáltalán nem teljesül. :) Arról nem is beszélve, hogy a történelem nem az emberiség töretlen diadalmenete, hanem felfutó és hanyatló korszakok váltakozása. Lesz még felvilágosodás, de lesz még sötét középkor is bőven. Most valószínűleg ráadásul épp inkább az utóbbi küszöbén állunk, nem az előbbién... (Amit pl. a vallásosság erősödése is jelez az objektív, tudományos gondolkodásmóddal szemben.)

Nyilván lesznek olyan felfedezések a jövőben, amit ma még nem tudunk megjósolni, de a tudományos fejlődés REÁLIS irányát elég konkrétan be lehet lőni, ha valakinek van egy kis rálátása a dologra. :)

Egyébként jellemző az is, hogy a jövőtől minden kor embere többet várt, mint ami végül teljesült belőle. Elég végiggondolni, hogy 100 évvel ezelőtt (vagy akár a nem is olyan rég volt hetvenes-nyolcvanas években) hogyan képzelték el a 2000-es éveket... Repülő autók, önműködő háztartási robotok, bioszámítógép, űrbéli kolóniák, stb. Aztán hol vagyunk még ettől... (Lett viszont az internet, amit meg nem nagyon jósolt meg senki előre.)
Előzmény: tjunior (44) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 05. 06. 13:19 | #49
ahol már erősen hanyagolja a hétköznapi rutinjának számos részét, ott patalógiáról beszélhetünk. Lehet volt egy pszichikus sub-ja (megkattant) és azóta abban szenved. Én felkeresnék egy JÓ pszichiátert.
Előzmény: zuu (42) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 05. 06. 13:15 | #48
Én nem értem sokszor, hogy miért hőbörögnek az emberek a "világkormány" vagy totális diktatúra, meg mifenék ellen, amikor így sem élünk teljes szabadságban, így is rábízzuk magunkat valami felsőbb földi, és spirituális hatalomra, nem vállalunk magunkért, a döntéseinkért felelősséget, nem is tudnánk, és nem is akarnánk. Amikor ezer évek óta különböző istenekre bízzuk magunkat, és az istenektől várjuk a megoldást, illetve a saját hibáinkat rájuk fogjuk, az ő nevükben ügyködünk, mindeközben folyamatosan valami király-császár-elnök-vezető kezébe adjuk a döntést, a vezetést. A nagyon nagy többség igényli, hogy vezessék, és megvezessék, a kisebbség, akinek meg "felnyílt" a szeme, csak pampog, és szenved, hogy jujj el vagyunk nyomva, de máshogy nem működik az emberiség, ha mindenki azt csinálna, amit akar, ha nem irányítanának minket, káosz lenne. És naná, hogy aki irányít az önös érdekből teszi, nem csupa jószívűségből.

Namármost innentől kezdve, nem tök mindegy, hogy egy világkormány ural, és vezet mindent, vagy több kormány országonként régiónként, elvileg önállóan, de közben valami közös érdekből így is? ez olyan, mint amikor egy bizniszben monopólium van, vagy sok kis vállalat. tök mindegy, mert mind a pénzt hajtja, sokat akar keresni. A vevőknek is mindegy, a munkásoknak is. Annak nem mindegy csak, aki gazdagodni akar, hogy jajj xy keresi a nagy zsét, vagy sok kis yx keresi a kevesebb zsét. Na ugyanez nagyban. Így is úgy is uralnak, irányítanak minket. Aki ezt nem szeretné, az költözzön ki az erdőbe, kergesse a vaddisznókat, legelje a bogyókat, éljen hippiként, így tán jut egy kis szabadság.
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 05. 06. 13:06 | #47
Az ilyennel semmit nem lehet kezdeni, esetleg beíratni egy még hülyébb szektába. Nem tudod meggyőzni, mert valami hiányzik belőle, amit eltölt, kitölt a vallásosság. Ezt az űrt kéne valami mással kitölteni, de az nehéz. Esetleg ha alkesz lenne, vagy drogos lenne helyette, az helyettesítené, de ez a folyamat inkább fordítva szokott működni. nekem is van ismerősöm, aki komolyan szektás volt, ő magától jött valahogy rá, hogy nem jó dolog.
Előzmény: zuu (42) 0 VÁLASZ
zuu 2014. 05. 06. 12:47 | #46
Ezzel csak az a baj, hogy ugyanannyit kapok érte, mint egy normális emberért :)
Előzmény: FatSnakeFoot (45) 0 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 05. 06. 11:56 | #45
Nagyon egyszerű. A legközelebbi zebrán való átkelésénél nyomni egy kövéret.
Előzmény: zuu (42) 0 VÁLASZ
tjunior 2014. 05. 06. 11:40 | #44
Ugyanakkor pl. a technológia szingularitás hívei szerint, az fejlődésünk exponenciálisan nő ( sőt a növekedés növekedése is exponenciálisan nő), ami egy pontos el fogja érni a szingularitást, onnantól kezdve meg esélyünk sincs még csak megjósolni sem, hogy milyen emberi-társadalmi folyamatok fognak lezajlani utána.
Előzmény: Nas (41) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 05. 06. 11:39 | #43
"Istenűző" :DDD
Előzmény: zuu (42) 0 VÁLASZ
zuu 2014. 05. 06. 11:09 | #42
Hamár vallásról van szó... volna itt egy helyzet, amiben jól jönne egy kis segítség.
Az egyik közeli ismerősöm feleségével lenne a gond. Mielőtt megházasodtak, aránylag normális nőszemély volt, kicsit butuska, de nagyon rendes. Aztán egyszercsak hirtelen mélyen vallásossá vált. Nagyon kezd eldurvulni a helyzet, már szinte semmi más nem érdekli csak a bibliát olvassa, a gyereket is eléggé elhanyagolja. Pl. a zebrán úgy megy át, hogy előtte nem is néz körül, hisz isten úgyis vigyáz rá. Már csak az édekli, hogy istennek éljen és hogy a mennybe jusson.
Logikus érvekkel nem lehet meggyőzni, már mindent megpróbáltunk.
Létezik esetleg az ördögűző mintájára valami "istenűző" is?
Mit lehet tenni ilyen esetben, esetleg van valakinek ilyen tapasztalata?

+1 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 05. 06. 10:55 | #41
A halált nem fogjuk soha megszüntetni. Ezt biztosan tudom mondani neked. Az életkort ma még elképzelhetetlen határokig ki lehet esetleg tolni a tudomány fejlődésével, de örök élete soha nem lesz senkinek. Nem erre van ugyanis a szervezetünk berendezkedve. Pszichésen sem bírnánk ki, előbb-utóbb minden "halhatatlan" öngyilkos lenne... Már a rövidke emberi élet során is ahogy öregszünk, úgy érezzük egyre kívülállóbbnak, magányosabbnak, "nem ide illőnek" magunkat. Ez az érzés már pár száz év történelmi, környezeti változásait végignézve, végigélve is olyan erős depresszióhoz vezetne, hogy az illető magától szüntetné be minden élettevékenységét (és akkor hol vagyunk még a több ezer, százezer, millió évtől...). A halhatatlanságot csak egy olyan hipotetikus élőlény bírná ki, aki eleve halhatatlannak születik, nem kell fejlődnie, változnia, állandóságban telik az élete. - Ez egyben meg is magyarázza, hogy miért is nem létezik ilyen élőlény. :)
Eleve maguk a fajok sem halhatatlanok, folyamatos a változás az egyed alatti és az egyed feletti szerveződési szinteken is. Ahogy egy sejt sem lehet halhatatlan, ha a szervezet változik, elpusztul, úgy annak sincs értelme, hogy halhatatlan egyedek tartozzanak az állandóan változó, fejlődő fajokhoz...

Gyakorlati szempontból: Még ha ki is veszed az agyát valakinek, belehelyezed egy halhatatlan kibertestbe, és valahogy biztosítod, hogy fizikailag, kémiailag végtelen ideig működőképes legyen, akkor sem olyan a szerkezete, felépítése, működése, hogy akár csak több ezer év emlékeivel, ingereivel, élményanyagával megbirkózzon. Valószínűleg egy idő után összeomlana a működése, és egy tabula rasa után "resetelné" magát. Ez viszont ugyanúgy az illető régi énjének a halálát jelentené...
Ugyanez a helyzet, ha valahogy sikerülne megfejteni az emlékek tárolásának és az érzelmek generálódásának pontos mechanizmusát, és átmenteni azokat egy mesterséges agyba. Egyrészt az ember nem csak az agyából áll, a szervezeted egészéből jövő információk, kémiai emlékek, ingerek összessége alakítja ki azt, aki vagy, másrészt az már szintén nem ugyanaz az ember lenne, mert az emlékei nem ugyanabban a közegben lennének, egy másik rendszerben pedig nem ugyanúgy működne, nem ugyanúgy reagálna rájuk. - Hasonlóan ahhoz, hogy attól még, hogy én leírom ezt, a te agyadban biztos, hogy kicsit máshogy képződik le a mondandóm, pedig teljesen ugyanazt a szöveget olvasod, és akkor is más lesz ez, ha az én emlékeimet, tudásomat, gondolataimat valahogy közvetlenül a te agyadba lehetne plántálni...

Cserébe viszont vigasztaljon mindenkit a tudat, hogy valóban egyszeri és megismételhetetlen entitás. :)

Ez Nas evangéliuma. :D
Előzmény: tjunior (38) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 05. 06. 10:15 | #40
Ezeket a dolgokat egy vallásos ember ugyanúgy elkövetheti (sőt...). (Egyébként nem loptam gyerekkoromban sem semmit senkitől.)

"Tehát aki az igazságot cselekszi, az Jézus útján jár, anélkül is, hogy esetleg hinne benne."

Magyarul az számít, hogy ki milyen ember valójában (meg milyenné igyekszik válni), nem az, hogy miben hisz... Akkor meg mi értelme van ennek az egész vallásos cirkusznak? :)

Egyébként ha már a vallásos logika mentén gondolkodunk: Mitől jobb ember az, aki ugyanolyan bűnösként önző és felfuvalkodott módon nem átall a saját megmentéséért könyörögni...? Milyen alapon gondolja a maga üdvözülését előbbrevalónak? Ezzel a viselkedéssel pont hogy hátrébb kell kerülnie a sorban. Nem az lenne a korrekt, hogy ezt inkább megpróbálja kiérdemelni, és Jézusra / Istenre bízni, hogy érdemesnek találja -e őt a megváltásra...?
Előzmény: HeavyCross (36) 0 VÁLASZ
tjunior 2014. 05. 06. 09:11 | #39
Amúgy meg logikai úton nincs olyan hogy bűn, mármint isteni elleni bűn.
Ha feltételezzük, hogy isten teremtett mindent és mindenkit, akkor két lehetőség van. Vagy adott szabad akaratot vagy nem. Ha adott, akkor azért adott, hogy mint a neve is mutatja SZABADON döntsek ergo mit akar számon kérni rajtam?
Ha nem adott szabad akaratot és eleve el van rendelve minden, akkor megint oda jutunk, hogy mit is akar isten számon kérni rajtam?

Előzmény: HeavyCross (36) 0 VÁLASZ
tjunior 2014. 05. 06. 09:01 | #38
Egy a lényeg, a vallást azért találta fel az ember, mert becsokizott a gondolattól, hogy meghal, ennyi, a többi mellébeszélés. Ha egyszer az emberiség eljut arra a szintre, hogy megszünteti a halált, ( márpedig előbb-utóbb elfogunk oda jutni, az más kérdés, hogy ezzel jót teszünk-e) akkor a vallásoknak lőttek, így is hanyatlik az egész, de akkor vége lesz az egésznek semmi perc alatt.
Amúgy szerintem az isten egy háromszög közepén egy szem, mellette meg ül a spanja a télapó.
norbertvincze
norbertvincze 2014. 05. 06. 00:53 | #37
magas mérce?

Heavy, te tanulmányoztál más vallásokat is mielőtt elkezdtél hinni? vagy a hited eleve a szülői neveltetésedből adódik?
Előzmény: HeavyCross (36) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2014. 05. 06. 00:07 | #36
ha azt gondolod, hogy nem rossz emberek, akkor a te mércéd van túl alacsonyan. Istené viszont magasan van.

i) Hányszor hazudtál életedben?
ii) Loptál-e akármilyen kis értékű dolgot, akár egy rágót gyerekkorodban?
iii) Házasság előtti sex?

Naugye, csak 3-at néztünk meg a 10 parancsolatból és láthatod, hogy Isten szemében bizony mégsem vagy olyan jó ember. És mivel Isten igazságos bíró, ezért bizony börtön jár.
DE itt a jó hír, Jézus feláldozta magát érted, hogy ne kelljen börtönbe menned, csak rá kell magad bíznod és hinned kell benne és akkor nem az igazság kapuján fogsz átmenni ítéletkor, hanem az irgalom kapuján.

Téged és engem csupán ennyi különböztet meg. Ugyanolyan utolsó, bűnös ember vagyok mint bárki más, csupán én kértem Jézust hogy könyörüljön meg nekem, ennyi :)

De Jézus azt is mondta: "Én vagyok az út, az igazság és az élet". Tehát aki az igazságot cselekszi, az Jézus útján jár, anélkül is, hogy esetleg hinne benne. Itt az igazság.
Előzmény: Nas (35) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 05. 05. 20:59 | #35
Jó, rendben. :)
És mi van azokkal, akik képtelenek hinni ebben az egészben? Attól még nem biztos, hogy rossz emberek, mégis automatikusan elvesznek az elmélet szerint. Hol itt az igazság akkor?
Előzmény: HeavyCross (31) 0 VÁLASZ
Tooni 2014. 05. 05. 17:35 | #34
Oké, de akkor mi a soul, mert elvileg az a lélek?
Előzmény: HeavyCross (33) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2014. 05. 05. 17:18 | #33
A szellem a földön bolyong, én ilyenben nem hiszek.
A lélek a test halála után azonnal Isten elé kerül, átesik az ítéleten és a pokolba, tisztítótűzbe vagy a mennybe kerül, nem marad a földön bolyongni :)

a Holy Spirit jelentése Szentlélek. Ha Szent Szellem lenne akkor Holy Ghost lenne :D
Előzmény: Tooni (32) 0 VÁLASZ
Tooni 2014. 05. 05. 17:08 | #32
Na most nem tudom, ha
"A szellemek pedig test nélküli entitások" illetve
"A lélek halhatatlan", "Körülötte pedig ott van a romlandó, halandó tested" tehát ugyanúgy anyagtalan, akkor a lélek szellem a test halála után, nem?
Ugyanakkor, most Szentlélek (magyar) vagy Szent Szellem (Holy Spirit, angol)?
Mert akkor a Szentlélek is ilyen bolyongó valami ami zaklat? :D
Előzmény: HeavyCross (31) 0 VÁLASZ
HeavyCross 2014. 05. 05. 16:45 | #31
válasz Nas #21:
Nem, nem hiszem, mivel a Micimackó nem Isten szava, a Biblia viszont az.

válasz justil #24:
Pontosan. A Sátán is ugyanígy fogja végezni. Egész pontosan 7 évig fog uralkodni, ebből 3,5 évig jóságos, béke királyként fog tetszelegni és békét teremt a Földön, aztán féltávon felrúgja a szerződést és rémuralomba és sanyargatásba kezd, de olyanba amit még a game of thrones legsötétebb jeleneteiben sem látsz.

válasz norbertvincze #25:
A lélek Te vagy, az éned, a tudatod. A lélek halhatatlan, azaz örökké létezni fog (csak az nem mind1, hogy hol: pokolban vagy mennyben, elég nagy tétje van tehát földi döntéseinknek). Körülötte pedig ott van a romlandó, halandó tested.
A szellemek pedig test nélküli entitások, akik csak úgy bolyongnak meg néha valakit zaklatnak, no nekem nincs elég nagy hitem, hogy ezt el tudjam fogadni. Én abban hiszek, hogy vannak angyalok, démonok, akik meg tudnak embernek jelenni, és hiheti is valaki, hogy szellemmel találkozott, miközben nem..

válasz Nas #28:
A kiút Jézus Krisztus, aki benne hisz megmenekül, és jöhet akármilyen antikrisztus a világba :)

válasz norbertvincze #29:
Lásd: válasz Nas #28
Tooni 2014. 05. 05. 06:53 | #30
Betekintést nyerhetünk az újvilágrend jövőképébe, amelyben állat-ember hibrideket állítanak elő a régi egyiptomi istenségeik tiszteletére! http://www.plasticbrickautomaton.com/comics/103.jpg
Előzmény: Nas (27) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 05. 05. 04:45 | #29
még a new age-s részt meg akarom nézni kíváncsiságból, de feltehetően kiútról nem lesz szó.

Ezek a most ébredező antikapitalista anarchisták csak ahhoz értenek, hogy észrevegyék mindenben a szart, meg hogy romba akarjanak dönteni mindent ami 20-21. századi szülemény. De hogy rombadöntés után mi lesz, arról egy büdös betűt nem szól a fáma, mert kettőig nem lát el a banda.
Előzmény: Nas (28) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 05. 05. 01:05 | #28
Ja, akinek volt ereje végignézni a filmet, igazán elmondhatná, hogy mi a "kiút", mostmár kíváncsi vagyok. (Abból az utalásból, hogy "vajon van -e kiút", arra következtetek, hogy szerintük természetesen van (és természetesen ők ismerik csak a "megoldást"...), de nincs kedvem végigbogarászni emiatt ezt a 2,5 órás agyfruttisítót.)
Nas
Nas 2014. 05. 05. 00:54 | #27
:DDD Náhhh, lebuktunk. Pedig majdnem sikerült mindent a macskákra kenni. De be kell valljam, együtt főztük ki mi, baglyok és ők az egészet. A világ élén pedig a két faj szövetségéből született, rettenthetetlen új uralkodó, a macskabagoly áll. Cincogjatok csak, egérkék. >:D
Előzmény: Tooni (23) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 05. 05. 00:04 | #26
jó lesz az, csak a hülyéknek ne osztogasd.
norbertvincze
norbertvincze 2014. 05. 05. 00:02 | #25
most akkor hogy is van ez?

antikrisztus lelke költözik valakibe, DE egyébként meg nem hiszel a szellemekben. Fejtsd már ki a meglátásod a lélek nevezetű fogalomról.
Előzmény: HeavyCross (16) 0 VÁLASZ
justil 2014. 05. 04. 21:39 | #24
"nem átvitt értelmű, idézőjeles világkormány lesz, hanem valódi. Egy parlament, egy pénznem, egy hadsereg, az antikrisztussal az élen."

Nézd, elképzelhetőnek tartom (ha nem is a mi életünk során), bár én nem keverném ide a vallást. Nem kell ehhez antikrisztus, csak hataloméhes, kapzsi, önző emberek, akikből így is van elég.

Azonban ha létrejönne, akkor rövidesen ugyanaz lenne a sorsa, mint az emberiség történelmében előfordult összes eddigi nagy birodalomnak. Sokan próbálkoztak már egy korona/címer/zászló alatt összefogni az egész földkerekséget, ki több, ki kevesebb sikerrel, de mind ugyanúgy végezte :)
Előzmény: HeavyCross (16) 0 VÁLASZ
Tooni 2014. 05. 04. 20:15 | #23
Ott a bagoly, igen a dollárban!
http://blog-imgs-51.fc2.com/k/o/o/koolg/Owl2.jpg
Ne mondd azt hogy nincs ott mert én látom, hogy ott van te akarsz engem félrevezetni meg az illuminátus pártfogóid! :P
Előzmény: Nas (21) +1 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2014. 05. 04. 18:39 | #22
"A kémek nem úgy dolgoznak, hogy gyanút keltsenek. Épp ellenkezőleg. De pont az bennük a gyanús, hogy nem gyanúsak. Érti már...?" :)
Előzmény: Nas (17) +1 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 05. 04. 17:07 | #21
Heavy, a Micimackóban meg le lett írva, hogy vannak beszélő baglyok. Azokban is hiszel, hogy egyszer eljövendenek...? (Nem akarlak bántani, de gondold már ezt át egy kicsit.)

Apropó, what does the owl say? :)

http://www.youtube.com/watch?v=XYDMmZqv9wI

Ő is azt kérdezi, hogy who, who, who... Ki áll mindennek a hátterében? :)
Előzmény: HeavyCross (16) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 05. 04. 16:53 | #20
Nagyon nem látom a realitást az okfejtés mögött. Téves és korlátolt elképzelése a modern világ kényelmes emberének, hogy pénz nélküli gazdaság nem létezhet. Az árucsere-kereskedelem - ugyan korlátozott keretek között - de képes ugyanazt a funkciót ellátni és a gazdaságot alternatív keretek között mozgatni.

A pénz árucserében betöltött szerepe kizárólag annyi, hogy egyetemes értékmérőként szolgál. Sokkal nehezebb lenne minden árut párosával egymáshoz viszonyítani értékben, mint kölcsönösen megfeleltetni azokat egy névleges, papírra nyomtatott értéknek. Sokkal nehezebb, de a létfenntartáshoz szükséges ellátás szempontjából kivitelezhető. Ha a szomszéd hajlandó nekem 2 köbméter fáért adni egy disznót, akkor pofánröhögöm az antikrisztust meg a készpénz nélküli világban kialakított diktatúráját is.

Technikai oldalról ugyanakkor a hozzáférés és a pénzforgalom korlátozása most is megoldható és sok szempontból működő jelenség is, az emberi természetet ismerve viszont nem látom azokat a folyamatokat, amik ezt a jelenséget egy kézben összpontosítanák. Még ha vannak erre utaló nyomok is (kéretik sorolni), miért feltételezi minden egyes elmélet, hogy az emberiség ezt megkérdőjelezés nélkül elviseli és megtűri? Ha képesek bibliai alapokon elfogadni és alapvetésként kezelni az öntudatra ébredés eredendő bűnét, miért kérdőjelezik meg az ember elvileg a többi lénytől megkülönböztető szellemi potenciál erejét?

Ha van vállalkozó szellemű, kérnék más példát is.
+1 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2014. 05. 04. 16:44 | #19
Engem és szerintem a kezelőorvosodat is érdekelné az a "csomó más" dolog is....
Nem tehetek róla egyfajta természetes érdeklődés van bennem, hogy megértsem a hozzád hasonló elmebetegeket... mindig is érdekelt, hogyan fordul át egy elvben egészséges elme abba az állapotba, ahol jelenleg te is tartózkodsz...
Előzmény: HeavyCross (16) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2014. 05. 04. 16:39 | #18
Mondtam megcsinálom az LSD-s áldozati ostyát.... :)
Előzmény: Nas (17) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 05. 04. 16:32 | #17
Na, de KIK fogják rajtuk tartani a szemüket? Emögött az "Új Világrend" és "New Age" mozgalmak mögött vajon ki(k) áll(nak)...? Na, na? (Igazán lehetne erre is egy újabb összeesküvés-elméletet felhúzni. ;))
A szomszéd macskája pl. nekem mindig is gyanús volt. Olyan gyanúsan macskásan viselkedik. De engem nem lehet becsapni, biztos ez is csak a hétköznapi emberek megtévesztésére szolgáló elterelő hadművelet része. Aztán meg kiderül, hogy 2700 éve jött az Alfa Centauriról, ő honosította meg Egyiptomban a macska-kultuszt, és most is ő módosítja telepatikus úton mindenki tudatát, hogy macskás videókkal és posztokkal árassza el az internetet. :D

Erre a skizofrenoid tünetegyüttesre egyébként már nagyon jó gyógyszerek és pszichoterápiák vannak...
Előzmény: I. C. Wiener (14) +1 VÁLASZ
HeavyCross 2014. 05. 04. 16:21 | #16
válasz jusztil #4:
nem átvitt értelmű, idézőjeles világkormány lesz, hanem valódi. Egy parlament, egy pénznem, egy hadsereg, az antikrisztussal az élen.

válasz norbertvincze #7:
nem hiszem, hogy ez így lesz. Jézus is Isten volt emberi megtestesülésben, és nem kellett oda semmilyen genetika manipuláció. Az antikrisztussal is hasonló lesz, megtestesül csak a gonosz lelke lesz benne.

válasz Nas #8:
hiszem, hogy lesz világkormány, hiszem hogy lesz antikrisztus, nem hiszek az ufókban, szellemekben. Aki ezekkel találkozott démonokkal találkozott és beszélgetett. Hiszem mindezt azért, mert a jelenések könyvében előre le lett írva, hogy megtörténik.

válasz Stickhorse #13:
Kiragadok egy példát: "És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma."
Ez utalhat arra, hogy megszüntetik a készpénzt, és a világon minden pénz digitálisan lesz jelen, amit központilag tudnak ellenőrizni. Ha majd az antikrisztus lesz uralmon, és valaki nem hódol be neki, az majd nem fér hozzá a virtuális számlájához. Egy ilyen készpénz nélküli világ és totális diktatúra felé haladunk, például ez történik, de van még csomó más is, csak nem akarok oldalakat írni.
nandras01 2014. 05. 04. 16:18 | #15
hát, nem kis elhivatottság (vagy csak heveny gyógyszerhiány...) kell ahhoz, hogy valaki időt szánjon arra, hogy ilyen marhaságokat terjesszen :)
-1 VÁLASZ
I. C. Wiener
I. C. Wiener 2014. 05. 04. 15:24 | #14
Retteghet a világkormány, mert ezután rajtuk tartjuk a szemünket :)
+2 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 05. 04. 14:29 | #13
Én nem csodálkozom...de...MI TÖRTÉNIK??? Komolyan hozhatna valaki példákat, hogy milyen történések titokzatos hátterét kellene kutatnom.

Egyébként ahogy elnézem, újabban ezeknek a videóknak szokásuk lett minden összemosni. Okkultizmust, más vallások évezredes hagyományait, politikát, tudományt, természetfelettit, világvégét, összeesküvés-elméleteket. Így könnyű ám farkast kiáltani, bármelyik irányból jön valamikor is, majd lehet verni a melleket, hogy igaz volt.
Előzmény: PabY (11) +1 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 05. 04. 14:12 | #12
Arra gondolsz, h a homokba dugott fejűt orvul meggubantják hátulról...?
Előzmény: PabY (11) 0 VÁLASZ
PabY 2014. 05. 04. 14:04 | #11
Nem nézem meg mert már nem tudnak újat mutatni pontosan tudom kiknél futnak össze a szálak... a kétkedőknek meg: aki homokba dugja a fejét ne csodálkozzon mi miért történik.
-2 VÁLASZ
velo 2014. 05. 04. 13:50 | #10
Kattintok -> Meglátom, hogy 2.5 óra -> Vissza...
Nas
Nas 2014. 05. 04. 13:32 | #9
Te inkább arra vigyázz, hogy máskor mit adsz el neki... Nem mindenki bírja a pszichedelikumokat. :)
Előzmény: .::JunKieEQ::. (2) +1 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 05. 04. 13:30 | #8
Heavy, nem akarom védeni norbertvincze elméleteit, de ez még azokon is túltesz - agyamentségben... Nem mondhatod komolyan, hogy te TÉNYLEG hiszel ezekben... Nyugtass meg, hogy csak trollkodásból linkeled ezeket.
Előzmény: HeavyCross (3) +1 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 05. 04. 13:23 | #7
sátán génjét beültetik? jó pofa:))
tjunior 2014. 05. 04. 13:12 | #6
"imádom" az olyan dokumentumfilmeket amikben a tényfeltárás abból, áll hogy kiragadnak a szövegkörnyezetükből pár beszédet, és pár beszélő fej a véleményét tényleg állítja be, persze nem néztem végig, nincs 150 perc az életemből erre a hülyeségre, de az első negyedórától feltételezem nem tér el gyökeresen a film többi része sem, ha még is sorry
Tooni 2014. 05. 04. 12:54 | #5
Jaja, ez nem olyan felszínes, ugye, mint más összeesküvés-elméletek?
Sokkal mélyebb, igen. Csak győzz utána kikászálódni belőle.
Előzmény: HeavyCross (3) 0 VÁLASZ
justil 2014. 05. 04. 12:53 | #4
"Világkormány" már régóta van. Úgy híjják, hogy péz.
Előzmény: HeavyCross (3) +1 VÁLASZ
HeavyCross 2014. 05. 04. 12:37 | #3
hát itt ömlesztve van minden, azért ilyen hosszú, viszont jól összeszedett.
A szokásos norbertvincze féle összeesküvés elméletekhez képest ez abban jobb, hogy nem csak arra világít rá, hogy világkormány készülődik, hanem a miértre is választ ad.

Miért készülődik világkormány? Mit kezdenek majd a világ vezetői ha megvalósul? Elégedetten hátradőlnek és megtapsolják egymást? Kinél futnak össze a szálak?

De csomó más témára is leágazik:
- kik az UFO-k?
- kikkel lépnek kapcsolatba a spiritiszták, szellemidézők?
- különféle new age tanok stb
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2014. 05. 04. 12:14 | #2
HeavyCross.... vazze.... Komoly kérdések bánthatják a pszichédet....
+1 VÁLASZ
Tooni 2014. 05. 04. 10:46 | #1
Visszagondolok azokra az időkre, amikor én is mindenféle betegséget összeszedtem, amíg normálisan kifejlődött az immunrendszerem. "A világ beteg" tartja magában ezt addig az ember, míg rá nem jön, hogy a saját egészsége hiányos.
+1 VÁLASZ