Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
cila 2014. 04. 19. 08:21 | #11
Eszerint mégiscsak igaza lenne Majakovszkíjnak, midőn azt írá vala, hogy: "Lenin élt, Lenin él, Lenin élni fog"?
norbertvincze
norbertvincze 2014. 04. 19. 04:09 | #10
regressziós hipnózisról beszélsz, amit lehet úgy vezetni, hogy előző "életbeli" (helyes fogalom: inkarnáció) emlékek jöjjenek fel. Ezt a mai profithajhász ezo világ reinkarnációs hipnózisnak nevezi. Ha már elmélkedés szintjén vagyunk, teljesen lényegtelen mi voltál előző életedben, nem véletlenül nem emlékszel most rá. Ahhoz, hogy fejlődj, nem kell tudni mi voltál előző életedben, ez egyáltalán nem függvénye ennek. Igaz, nagyon sok esetben összeföggés lehet/van jelen életbeli problémáknak előző életbeli problémák között.

Egyébként nem készpénz a reinkarnációs hipnózis. Nagyon sok kimenetele van egy ilyen ülésnek, amiről persze a sáfárkodó new age-es kollegák nem sokat tudnak, és ha elmész egy ilyen ülésre akkor aztán jól felhízlalják az egód nárcisztikáját.

Kimenetelek (érdekesség képpen)

reinkarnációs hipnózis alatt feljövő emlékek lehetnek:
- nem valós emlékek (szakszerűtlen szuggesztiók (ülésvezetés), vagy egyéb más okokból való konfabuláció. Az-az a te elméd kreál egy szép történetet magától)
- valós emlékek, de nem a te emlékeid, hanem a kollektív tudattalanból valaki másnak emlékei jönnek fel melyeknek történeti összefüggése a te problémádhoz hasonlatos
- valós emlékek, a te emlékeid közvetlenül előző életedből
- valós emlékek, a te emlékeid "X"-el ezelőtti életedből


"Akkor miért érdekli az embereket, hogy mik voltak előző életükben?"
mert most ez a divat, és erre van bezsongva mindenki.

"nem feltétlenül tud az ember mit kezdeni azzal...."
hát ja, konkrétan semmit nem tud kezdeni vele, és az ilyen divatos dolgok miatt maradnak többnyire az emberek sötétségben. Ha van egy mögöttes kultúrája, és az emberek nagyjából értik a lélektanát akkor már kicsit másképp állna a dolgok szénája. Nyugatba egyenlőre az szivárgott be, ami a nyugatnak kényelmes, és kedvére van.
Előzmény: lilaflexninja (8) 0 VÁLASZ
palinkaman
palinkaman 2014. 04. 18. 13:50 | #9
Vagy a cikk írójáról, vagy a fordítóról enged sokat sejteni az, hogy a 20 W (mint Watt) -ot energiának hívja. A Watt a teljesítmény mértékegysége, nem pedig az energiáé. Energia akkor lesz belőle, ha megszorozzuk az idővel, pl. ilyen a sokat használt elektromos energia, a Wh (Wattóra), pl. a villanyórán.
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 04. 16. 13:32 | #8
Tudom, hogy a hipnózis úgy anblokk nem arra való, de amikor azért csinálják, hogy meg tudják, kik voltak előző életükben, arról beszélek. Meg gondolom, ha hiszek a reinkarnációban, és abban, hogy éljek úgy, hogy aztán tovább léphessek valami következő szintre, akkor nem rossz tudni, hogy mi voltam régebben, és mit rontottam el, hogy most csak egy szimpla küszködő ember vagyok.

Akkor miért érdekli az embereket, hogy mik voltak előző életükben? Amúgy nem ez volt a lényeg, hogy mire jó a hipnózis, hanem, hogy nem feltétlenül tud az ember mit kezdeni azzal, hogy a teste darabkái, a lelke, vagy az energiája valahol valahogy tovább él, ha úgyse fogja ezt fel, se visszamenőleg, se előremenőleg.
Előzmény: norbertvincze (7) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 04. 16. 13:12 | #7
"Jó persze hipnózisban megtudhatom, hogy stuart mária voltam, vagy egy favágó egyiptomban, de akkor is."

az nem arra való, és a leglényegtelenebb információ, hogy ki voltál:)
Előzmény: lilaflexninja (6) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 04. 16. 07:11 | #6
ezt én sem értem, oké nem halok meg, de akkor mi van. Az hogy az atomjaim, vagy kvarkjaim tovább élnek valamiben, na az szuper, de mit kezdjek vele. Meg a reinkarnációnál sem, hogy legyek most jó, hogy egy másik életben jó legyen nekem, bár úgysem emlékszem a másik életemben arra, hogy miért jó vagy rossz éppen nekem. Szóval azért kaseroljam most magam, hogy egy másik énemnek jó legyen? kapja be a kis köcsög, küzdjön meg magának. Ja nincs sok értelme arról beszélni, hogy ki voltam leszek, ha úgysem emlékszem rá.

Jó persze hipnózisban megtudhatom, hogy stuart mária voltam, vagy egy favágó egyiptomban, de akkor is.
Előzmény: vnyoc (3) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 04. 16. 01:06 | #5
ez tényleg jó szar cikk, most olvastam el :)

maradjunk a kutató saját publikációinál
http://www.robertlanza.com/
sakos 2014. 04. 15. 20:38 | #4
Ez a cikk egy vicc. Néhány tudományos közhely (foton kettős természete) és sejtés (párhuzamos univerzumok) kombinálása totális hülyeségekkel (20w-os lélek akkumulátor). Pont ennyit is ér az egész.
+2 VÁLASZ
vnyoc 2014. 04. 15. 19:41 | #3
Még ha engem klónoznának egy géppel tehát teljesen én lennék emlékekkel minden hibával együtt, még akkor sem merném kijelenteni hogy na akkor öngyi leszek mert már ugy is van egy belőlem... Az Én addig létezik amig el nem romlik a szerkezet ami alkotja szerintem. Szóval egy lény számára semmit sem ér, ha egy ugyanolyan szerkezet él tovább egy másik univerzumban vagy bárhol is...
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 04. 15. 13:58 | #2
De mi a helyzet a lélekkel vagy tudattal vagy személyiséggel nevezzük bárhogyan is? Mert a testünket alkotó csillagpor és energia átalakul az egyértelmű, vagy visszaadódik valahova. De a tudatunk? És ezen továbbindulva, mi a helyzet egy számítógépes programmal, amikor mondjuk tűzbe dobjuk a számítógépet és maga a gép megszűnik létezni? A program, ami amúgy működött, és benne volt valahol a vincseszterben még akkor is, amikor épp ki volt kapcsolva, megszűnik létezni? De hogyan működött akkor, ha egyszerűen meg lehet szüntetni, illetve csak akkor működik, ha épp működtetjük, de ha nem működtetjük a gépet, akkor is bele van írva valahova? Volt-e az a program, vagy sem?

Bírom ezt a kvantumelvet, hogy semmi sem az ami, mert amikor megfigyeljük az csak egy pillanatkép, és előtte és utána más volt, illetve már akkor más, amikor megfigyeljük, sőt ahogy megfigyeljük, megszűnik abban a formában létezni, mert a megfigyelés rögzíti azt az állapotot, de ugye az az állapot meg nincsen. Vagy valami ilyesmi. Amúgy van benne igazság. Semmi se semmi, illetve minden semmi.
norbertvincze
norbertvincze 2014. 04. 15. 13:53 | #1
a lélek szinonimája az élet.