Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Stickhorse 2014. 04. 09. 17:33 | #9
A nagy meglepődést én sem értem. A gyári meló ilyen. Itthon legalábbis biztos. Lehetne ez jobb is, dehát ameddig a magyar megcsinálja ennyiért ilyen körülmények között, addig minek legyen jobb? Gondolom most találtak egy helyet, ahol olcsóbban is megcsinálják, aztán átpakolják az egészet oda. Vagy csak egyszerűen véget ért az itt gyártott termékek életciklusa, és az itteni fejlesztés helyett olcsóbb volt máshol egy új üzemet felhúzni.
Előzmény: lilaflexninja (2) 0 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 04. 09. 14:01 | #8
Jaaa igen, meg a kis Pocak eleresztett pár kósza bélgalambot.:)
Előzmény: AVIREX (7) 0 VÁLASZ
AVIREX
AVIREX 2014. 04. 09. 13:56 | #7
Az nem bűz volt, hanem az eszenziszt érezted :D
http://heri.uw.hu/bifidusz.htm


Előzmény: FatSnakeFoot (6) +1 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 04. 09. 13:48 | #6
42 mp?!Erre még így emlékszel?:)
Nekem is van hasonló "élményem". Egyik nyáron eldöntöttük haverokkal, hogy elmegyünk diákként dolgozni egy üzembe, mert az mekkora móka lehet, meg kellett a pénz a hétvégi bulikra. Ahham, Danone gyár Budapest ...
Az akkori 38-as lábamra adtak egy 46-os szakadt surranót. Kaptam egy "fehér" nadrágot, amit akkor kért el nekem a csoportvezető az éppen hazainduló bácsitól, de mivel ő kétszer akkora volt, mint én, így egy cipőfűzővel!!! megkötötték nekem. Az öltözőszekrényből csak úgy özönlöttek a csótányok, de a fejünkre műtős sapit húztak (higiénia vazze).
8 órát kellett éjszaka egy szalag mellett rekeszeket pakolni megállás nélkül. 2 óránként volt 10 perc szünet, egy műszakban 1db szabadon választott joghurtot meg lehetett enni a wc-ben(a főnök nem tudhatta). Ha megsérült egy joghurt, akkor azt levonták. Közben ott járkált egy fószer(ilyen komcsi forma), aki ilyeneket kiabált: "gyorsabban","járjon a kezed","mit nézelődsz","nem nyaralni jöttél",stb. Az üzemben 1000 fok és iszonyat bűz, gépek zúgása.
Mondanom sem kellett, hogy szartunk az aznapi bérünkre(mert azt behúzták), másnap már nem ment egyikünk sem. Le a kalappal azok előtt, akik ezt hónapokig, évekig képesek csinálni.
Előzmény: tjunior (4) 0 VÁLASZ
AVIREX
AVIREX 2014. 04. 09. 13:47 | #5
A Suzuki gyárban is dolgoznak szlovákok.
Csak úgy érdekelne, hogy magyarokról tudtok, akik átjárnak - nagyobb létszámra gondolok - valami szlovák gyárba dolgozni?
Előzmény: tpatrik (1) 0 VÁLASZ
tjunior 2014. 04. 09. 13:20 | #4
Életemben egyszer dolgoztam ilyen melóban, szalagmunka, elég lélekölő, egy hónapot nyári diákmelósként a Jászberényi hűtőgépgyárban, elég is volt. 42 másodpercenként jött egy hűtő :)
Tooni 2014. 04. 09. 13:14 | #3
Italbolti interjúk c. sorozatunkban az igény a tetőfokára hág.
+1 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 04. 09. 12:57 | #2
Na most nem igazán értem, hogy mit akart ez a cikk. Börtön az ilyen munkahely... de miért? azt nem részletezték annyira. Értem, hogy több műszak, meg megfeszített munkatempó, meg hajnali négyes kelés, de ez máshol is így van. Bezárt a gyár.. ez nálunk nem újdonság, zárt már be egy-két gyár sajna, illetve működik még egy-két gyár. Az szomorú, ha egy térségben a szinte egyetlen munkahelyforrás megszűnik, az biztos. Köcsögök a keleti főnökök... hát sajna ez sem újdonság nálunk. A keletiek más tempóban, más morál szerint dolgoznak. Lehet, hogy furcsa, ha mérik az időt, hogy ki mennyit dolgozik, és ragaszkodnak a nyolc órás munkaidő ledolgozásához, de ez csak nekünk furcsa. Ahol én dolgozom (állami cég) ott az az elv, hogy ennyi pénzért jó munkát én nem csinálok, nehogy már nyolckor elkezdjem a munkát, hülye vagyok én ? Majdnem meg kell köszönni, hogy fizetést adhatnak az embereknek, és dicséret jár érte, ha valaki elvégzi a minimumot, és még pampognak is az emberek, hogy de hát csak 70 ezret keresek. Naná, többet keresnél, ha dolgoznál. Na de visszatérve, jó téma lenne ez, ha kifejtették volna bővebben. Amit viszont nem értek, hogy miért is zárt be a gyár. A hvg-n volt talán egy cikk, arról hogy bezárt, pedig még tavaly is milliárdos bevételük volt. Szóval nem volt vesztességes, ha jól értelmeztem.

Szóval mintha kicsit ironikus lenne ez a cikk, legalábbis a fele. Jól érzem?
tpatrik 2014. 04. 09. 12:50 | #1
Szlovákiai uzemben is hasonló a helyzet

http://www.sammobile.com/2013/08/16/workers-at-samsung-display-in-slovakia-treated-horribly/

Szlovákiai uzem viszont kapot álami támogatást hogy ne legyen leépítés