Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
hawkeye
hawkeye 2014. 04. 06. 15:54 | #40

Viszont a szavazók viselkedése is megér egy misét.

Páran, láthatólag 90 fölött, mentális zavarokkal küzdöttek.
Aranyos volt egy bácsi, aki a bizottság tagjaitól akarta megtudni, hogy kire szavazzon.
Egy házaspár zavartalanul folytatta a feltehetően otthon kezdett veszekedést.
Idős néni megszédült a fülkében, majdnem feldöntötte az egész hóbelevancot.

Hát ezek mentek, meg a bárányfelhők....
hawkeye
hawkeye 2014. 04. 06. 15:48 | #39

Nem panaszképpen mondtam! Addig is gyönyörködhettem egy igazi nő szépségében.... ;)
Előzmény: FatSnakeFoot (37) 0 VÁLASZ
tjunior 2014. 04. 06. 13:26 | #38
Most őszintén pont ez működne normálisan?
Én még nem voltam, majd ebéd után szavazok.
Előzmény: FatSnakeFoot (37) 0 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 04. 06. 12:07 | #37
Valószínűleg a sok átjelentkező miatt van ez. Én is 20 percet álltam sorban reggel fél7-kor. Sok helyen külön kezelik őket, de van, ahol egy helységben, egy sorban állnak.
Olvastam, hogy van, aki majd 1 órája áll sorban, hogy leadhassa a voksát. Vicc.
Előzmény: hawkeye (36) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 04. 06. 11:45 | #36

Egyébként meg 10 órakor több mint negyedórát sorba kellett állnom, annyian voltunk a szavazókörben.

Az előző választásokon nem tapasztaltam hasonlót....

Subject: A Jobbikdelegáltja valami hihetetlenül szexi és vonzó volt. (Mielőtt valaki beleélné magát, hölgy volt az illető!)
:)
hawkeye
hawkeye 2014. 04. 06. 11:40 | #35

Kösz Vendel!

:)
Előzmény: hawkeye (31) 0 VÁLASZ
Igneon 2014. 04. 06. 09:44 | #34
szerző:kmate1357
Akár Kocsis Máté is lehetne.Említi ezt a mérleges dolgot.Hát pont arról van szó,hogy a kormánynak ezt kellett volna felismernie.A negatívumokkal meg igencsak spórolt a szerző.Elég nyilvánvaló,hogy kiépítettek itt egy rendszert.Végülis ez valahol normális lenne.Csakhogy rendkívül pofátlanul csinálták.A tényeket mindenki ismeri.Csak a fidesz kutyák kölykeinek van jövője,de az nagyon szép.Mindenki más megdögölhet.Röviden ennyi.Végülis bennem csak egy kérdés merül fel,ha a jövőmre gondolok: Ha majd beteg leszek és műtétre lesz szükség,akkor ki fog engem megműteni?Talán egy focista?A műtét sikeres volt.A beteg meghalt.Még mindig az a helyzet,hogy a fejekben van a probléma.A pénz szórás felesleges dolgokra az megy.Közben meg el van hanyagolva szinte minden,ami fontos.Tipikus esete a "Teremteni akar,de nem akar fenntartani."-nak.
tjunior 2014. 04. 05. 21:58 | #33
Valakit majd megkérek hogy próbálja már meg értelmezni ezt a mondatot.
Előzmény: kissfreezer (32) 0 VÁLASZ
kissfreezer 2014. 04. 05. 21:48 | #32
Ne adj nekem igazat, mert neked az nagyon sokba kerül, nekem meg éppen van:D
Előzmény: tjunior (30) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 04. 05. 18:52 | #31

Szavazzatok az MCP-re!

"Népirtás a cigány párt kampányzáróján
2014, április 5 - 17:48

Belföld
Friss hírek

Szembe kell nézni a népirtás veszélyével, a cigányok azért szegények, mert elnyomják őket, cigány értelmiség azért nincs, mert kirekesztik őket, a cigányság megerősítésével kell legyőzni az újfasizmust.
"Szembe kell nézni a népirtó gyűlölettel, a népirtás konkrét fizikai veszélyeivel" - mondta Horváth Aladár, a Magyarországi Cigány Párt (MCP) országos listájának vezetője a párt budapesti kampányzáró rendezvényén szombaton Budapesten.

A néhány száz résztvevővel a Teleki téren zajló rendezvényen Horváth Aladár annak a véleményének adott hangot, hogy a magyarországi cigányság azért szegény, mert elnyomják, kirekesztik őket. Úgy látja, azért nem lesz értelmiségi a legtöbb cigány gyermekből, mert elkülönített iskolákba járnak. "Több emberünk ül a börtönökben, mint az egyetemeken", ami megengedhetetlen - állapította meg.

Arról is beszélt, hogy "cigányságunk megerősítésével az újfasizmust kell legyőzni és a nyomort kell leküzdeni", aminek első lépése, hogy a cigányok "önmagukra szavazzanak". Azt mondta: Ha több cigány ember tudna dolgozni, az jótékony hatással lenne a nyugdíjak kifizetésére is, amit "a rasszistáknak is érteniük kell".

A romáknak bele kell szólniuk azokba a döntésekbe, amelyek őket is érintik, mert "minden magyarországi törvény, rendelkezés (…) a cigányokat is érinti".

Véleménye szerint a cigányság számára két út van: vagy kiharcolják, hogy Magyarország biztonságos otthont jelentsen számukra, vagy - ha nem sikerül megvédeni magukat - el kell hagyniuk hazájukat.

Horváth József, az MCP elnöke arról beszélt: szükséges, hogy legyen érdekképviselete a magyarországi cigányságnak a parlamentben, mert jelenleg "nem kellünk sem a jobb-, sem a baloldalnak, (…) csak azért kellünk nekik, hogy le tudja győzni egyik a másikat".

A párt azt képviseli, hogy a cigány emberek kapjanak egész évben munkát tisztességes bérért - jegyezte meg. Úgy fogalmazott: "ne 49 ezer forinttal szúrják ki a szemünket, mert az nem fizetés, hanem éhbér, abból nem lehet családot nevelni, gyerekeket iskolába járatni"
+1 VÁLASZ
tjunior 2014. 04. 05. 15:23 | #30
Nem akarok trollkodni, de olyan nincs hogy "normális hiszemű" :), ez a stilisztikai bravúroskodás sem a te szinted :).
Erről a hamis honlapokról hirtelen ez jut eszembe
http://cink.hu/ha-ha-ha-itt-az-ujabb-webkettes-fideszes-probalkozas-1556807960
Remélem vasárnap után nyugodtabb leszel, újabb 4 évig meg van a betevőd, amúgy belegondoltál abba, hogy a fidesz nem örökké lesz hatalmon? Akkor mi lesz veled? Bár a te fajtádnak mindig meglesz a segg amit nyalhat :) Kis ország vagyunk, egy csőcselékre telik, hogy Királyhegyi Pált idézzek.
Nem hiszem hogy olvastad Sántha Ferenctől Az ötödik pecsétjét vagy láttad a filmet belőle, van benne egy Macák nevű verőlegény, na az kb a te szinted minden téren. :), bár ha jobban belegondolok ez inkább elkeserítők, hogy megint vannak ilyen figurák mint te meg Macák :(
Előzmény: kissfreezer (28) 0 VÁLASZ
SilAsh 2014. 04. 05. 14:48 | #29
Azt hittem, hogy még egy olyan csapás nem érhet, mint amikor megtudtam, hogy nem létezik a Télapó.
Erre tessék.
Négy évente volt egy nap, hogy akár melyik ismerősöm megközelített a politikával, rávigyorogtam, hogy kampánycsönd van dude, kuss van.
Hüphüp, ezt is elvették tőlem. :D
A politika öl, butít, nyomorba dönt. Józan eszű embereket bolondít meg teljesen, hogy aztán habzó szájjal ugorjon neki bárkinek, aki nem ért vele egyet. eh...
Előzmény: Mr. Wallace (20) 0 VÁLASZ
kissfreezer 2014. 04. 05. 13:15 | #28
Amíg az állbaloldal és hűséges híveik hamis videókat meg honlapokat gyárt, addig a normális hiszemű emberek, feltakarítják utánatok a szemetet. Ja és meg valami...! Április 6-án, az összelopás pártjaival mossák fel a padlót a szavazók;)
Előzmény: tjunior (27) +1 VÁLASZ
tjunior 2014. 04. 05. 12:53 | #27
http://orbanmellszobor.hu/
gyorsan vegyél egyet és imához, bár amekkora seggnyaló vagy biztosra veszem, hogy már van legalább egy :)
Előzmény: kissfreezer (26) 0 VÁLASZ
tjunior 2014. 04. 05. 11:58 | #25
A magyar nyugdíjassal vigyázni kell veszélyes, lásd 1.Bencsik András nyuggerkommandó, savas bácsi stb. stb., meg ugye ők döntik el a választásokat, pár ezer forintért simán eladják a gyerekeik/unokáik jövőjét....
-2 VÁLASZ
Gerysama 2014. 04. 05. 11:03 | #24
Azért azokra a felvételekre kíváncsi lennék...megmutatod?
Előzmény: piszok alfred (21) +1 VÁLASZ
Gerysama 2014. 04. 05. 11:02 | #23
Hát tudod az emberek azért nem hábordodtak fel ezen, mert többségük NEM OLVAS könyvet. És habár nem vagyok fideszes, de sztem még így is jobban irányították az orsászgot mint a szocik valaha is. ÉS ahogy mondtad...egy "hozzáértő ember" számára ér fel egy hazudtunkkal. Az emberek többsége nem ért hozzá....ennyi.
Előzmény: Stickhorse (16) +4 VÁLASZ
kissfreezer 2014. 04. 05. 10:20 | #22
"A problémát az okozza, hogy veled és a többi "békéssel" ellentétben én emlékszem a pár órával korábbi felvételre is, amin ugyanazt a vénasszonyt látom, amint szedegeti fel a kockaköveket, és adogatja a "békés tüntetőknek".

Amit Te állítasz, azt meg erős túlzásnak sem nevezhetném. Azért ezt Te sem gondolod komolyan... Tegyük fel, hogy igaz amit állítasz és képzeld el aszt is, hogy mondjuk egy Orbán elleni tüntetésen öregasszonyok adogatnak kézbe a tüntetőknek a térköveket..., aztán a rendőrök elkezdik bántalmazni a vénasszonyokat, mint felbujtókat... Ezen biztos felháborodnál, hogy nem a dobálókkal lépnek fel a rendőrök agresszívan. Szóval, ha igaz lenne, amit állítsz, még akkor is elítélendő lenne a rendőri fellépés, csak hogy ez az állítás teljesen nevetséges. Szerintem Te egy Szanyi Tibor állításra hivatkozol.
Előzmény: piszok alfred (21) 0 VÁLASZ
piszok alfred 2014. 04. 05. 09:44 | #21
" ad2: nagyon szép felvételek vannak ahol öregeket, nyugdíjasokat lökdösnek,"

Jogos. mocskos rendőrök.

Tudod, mi a probléma? A memória. Amivel én rendelkezem, sokak meg nem, és túlnyomóan a második csoportból kerülnek ki azok, akik problémáznak a lökdösésen.
Velük együtt azt mondom, hogy szemét dolog, amikor a rendőrök megütnek egy öreget, és látom, ahogy kopasz, békés tüntetők viszik hátra a szegény vérző fejű nénit. A problémát az okozza, hogy veled és a többi "békéssel" ellentétben én emlékszem a pár órával korábbi felvételre is, amin ugyanazt a vénasszonyt látom, amint szedegeti fel a kockaköveket, és adogatja a "békés tüntetőknek".

Szar ügy a memória, ugye, de nekem legalább van, és ennek alapján ítélek, nem a pillanatnyi látvány alapján, amit ferdítéssel, félremagyarázással fel lehet használni az egyszerű gondolkodásúak fanatizálására.

Előzmény: Gerysama (5) -2 VÁLASZ
Mr. Wallace 2014. 04. 05. 03:29 | #20
Nem vagy updatelt, kampánycsend csak a szavazóhelyiségek 150 méteres körzetében van.
Előzmény: SilAsh (18) 0 VÁLASZ
Mr. Wallace 2014. 04. 05. 03:27 | #19
Pedig bizony akkor Gyurcsánynak le kellett volna mondania. Nem azért mert annyira elbaszták a gazdaságot, hanem a közhangulat miatt. Ha akkor előrehozott válaszásokat tartanak a Fidesz tutira nem kap 2/3-ot csak sima többséget az ország mára sokkal jobb helyzetben lenne. Lehet, hogy Gyurcsány sikeres és jó politikus lenne/lett volna, ha nem olyan rendkívüli képességekkel rendelkező ellenfele lett volna, mint Orbán. (a rendkívüli képességeivel szvsz az országnak tőbb kárt okozott, mint hasznot) De neki ez jutott oszályrészéül és könnyűnek találtatott. Az ország szerencsélensége,hogy a rendszer tökéletlensége, vagy a körülmények szerencsétlen összeesése folytán nem tünt fel karizmatikus politiikus megfelelő programmal és párttal amely ezt a vákumot betöltené.
Előzmény: Stickhorse (6) 0 VÁLASZ
SilAsh 2014. 04. 05. 01:37 | #18
Meh... mire ideérek: kampánycsend.
Nem baj, majd választás után szidom az anyjukat. (Legalább tiszta lesz, kinek kell).
:D
Stickhorse 2014. 04. 04. 23:21 | #17
*néhány nap van hátra...nem megy ez így péntek éjjel :D
Előzmény: Stickhorse (16) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 04. 04. 23:19 | #16
Egyetlen dolog van, amiért nem vagyok hajlandó ezt elfogadni. Az Orbán kormány gazdaságpolitikai teljesítménye, bár más megközelítések szerint, de ugyanúgy elhibázott, és rengeteg szempontból hozta nehéz helyzetbe a családok életét. A közhangulat legalább annyira nem kedvező ennek a politikai garnitúrának, mint amennyire annak idején nem kedvezett a Gyurcsány-kormánynak. Bár már csak néhány hónap van a választásokig, mégsem ment senki utcára, amikor Matolcsyék maguk írták meg egy könyvben, hogy gyakorlatilag tálcán nyújtották a forint-spekuláció lehetőségét a nagy nemzetközi tőzsdei szereplőknek. Ez a racionális, értő és hozzáértő ember számára felér egy "hazudtunk"-kal. Mégsincs tüntetés. Én ennek egy reális okát látom. Nincs ellenzék, nincs ellenzéki kommunikáció, nincs ellenzéki tábor. Nincs, aki a tömeg élére állva kezdje el kiabálni, amit a többiek csak suttognak: Orbán, takarodj!

2006-ban volt. Meggyőződésem, hogy ha a Fidesz nem ad közpolitikai fórumot az ultimátummal, a kommunikációjával, a tömegmegmozdulások szervezésével, akkor a tömeg magától, józan belátása szerint, a saját élethelyzetében tapasztalt minőségromlás miatt nem vonul az utcára, és nem kezd el gyújtogatni. Egy dolog mondatja ezt velem, az, hogy most sem vonulnak, pedig lenne miért.

Nem mondom, hogy a 2006-os zavargásokat a Fidesz szervezte, de hogy a nagygyűlése/ünnepi megemlékezése és a korábbi tömegmegmozdulásai biztosították a táptalajt a radikális csoportok összeverődéséhez, az majdnem biztos.
Előzmény: Gerysama (15) -1 VÁLASZ
Gerysama 2014. 04. 04. 22:57 | #15
A közhangulat közel sem volt olyan jó azért. Nem sokkal utánna bebizonyosodott hogy választási csalással lett ujra kormányzópárt az MSZP. Erre bizonyíték is volt. Azt viszont nem tudom hogy amit kisfreezer mondott hogy arra van-e. Nem tudom. De elég logikus gondolat. A közhangulat már régen rossz volt amikor lecsengett a választás és tojtak mindenre a tisztelt politikus urak. Ahogy ez lenni szokott minden pártnál persze. A beszéd már csak olaj volt a tűzre. Maguktól valszeg nem mentek volna ki a magyarok de ez a löket megvolt a beszédel...

Hadd mondjak el valamit a magyarokról! Mi furán működünk. Egy jó darabig tűrünk tűrünk, de nem a végtelenségig. Erre volt példa mondjuk 1703 a Rákoczi szabadságharca Habsburgok ellen. Jó... lebuktuk...aztán ugy 150 évvel késsőbb jött az ujabb felkelés amikor már megint a tökünkre léptek ismét a Habsburgok. Ez volt 1848-ban. Aztán megint tűrtünk egy jó darabig. Közbeszólt az első és majd a második világháború....aztán megint egy jó ideig kuss, és amikor már a szovjetek alkalmatlankodtak nekünk akkor őket próbáltuk hazazavarni. Ez volt 1956. Aztán megint fél évszázaddal később jön egy szoci seggfej, meg akarja mondani a frankót, nem mond le egy JOGÁLLAMBAN AMIKOR A NÉP 99%-a EZT AKARTA.

Ez volt a kívánsága! Ezért tüntettek! Gyurcsány takarodj! Rémlik? A népszerűségi indexe a béke segge alatt volt! Demokratikus országban a többség dönt és többség el akarta tüntetni a politikai életből de nem ment sehova!! (öszödi igazság beszéd beszéd ide vagy oda)!!!!!!!!!!!!!!!!!! A tömeg ezen rágott be. Ha már elhitettük a birka néppel hogy ők döntetnek látszólag, akkor látszólag haggyuk meg nekik az illuziót hogy tényleg ők döntenek. Ezért kellett volna korábban lemondani.


Előzmény: Stickhorse (10) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 04. 04. 22:56 | #14
A tüntetések egyre nagyobb valószínűség szerint nem spontán szerveződtek. Egyszerűen semmi jel nem mutatott arra mondjuk a nyári hónapokban, hogy októberben ezrek lesznek az utcákon. Az őszödi beszéd szeptemberben, hónapokkal az elhangzása után került nyilvánosságra, alig egy hónappal a zavargások előtt. A gazdasági helyzet nem abban az egy hónapban eszkalálódott annyira, hogy az több ezres tömegtüntetéshez vezessen. Egyértelműen populista politikai mozgatórugói voltak a tüntetésnek, még akkor is, ha nem pártközeli csoportosulások kezdték el szervezni. A hangulat kétségtelenül megvolt hozzá, viszont politikai nyomás nélkül, spontán módon nagy valószínűséggel semmilyen hasonló mértékű, erőszakos atrocitás nem következett volna be.

Arra egyébként egyenlőre semmiféle bizonyíték nincs tudomásom szerint, hogy Gyurcsány személyesen adott volna parancsot a tüntetők agyonverésére. Az ártatlan tüntetőket meg már millió helyen kiveséztük, nem ragozom.
Előzmény: kissfreezer (13) -3 VÁLASZ
kissfreezer 2014. 04. 04. 22:47 | #13
2006 őszén több ezer ember vonult az utcára és a nyilvánvaló és megkérdőjelezhetetlen bizonyíték alapján követelte, hogy vállalja a felelőseget a tettei súlyossága miatt. Akkor még nem lehetett tudni, hogy pontosan milyen hazugságot is vallott be Gy.F. és a média is csak találgatott a dologban, így hát elővették a 2006-os választások ígéreteit és párhuzamot vontak a választásokat követő hónapok intézkedései közt. "Nem lesz gáz ár emelés" - felemeltek a gáz árát, "csökkentjük az alapvető élelmiszerek áfa -ját" a gazdasági helyzet nyilvánvalóan ezt nem tette lehetővé, Sőt! 25%-ra emelték azt. Jöttek a privatizációs botrányok egymás után..., a rezsi árak tovább emelkedtek. Lényegében, volt miért felháborodni és kimenni az utcára. Az MSZP nem háríthatta a felelőseget az előző kormány-ciklusra, mert mint tudjuk, ők voltak akkor is hatalmon. Demokráciáról meg ne az a politikus pampogjon, aki azt lábbal tiporta azt, amikor parancsot adott, hogy tépjék le a rendőrök a sorozatszámukat és hagyja, hogy ártatlan tüntetőket meghurcoljanak, verjenek, vagy éppen gumilövedékkel lőjenek közéjük.
Előzmény: Stickhorse (11) +2 VÁLASZ
Nutszeru 2014. 04. 04. 22:24 | #12
Egy kormány 4 évig van hatalmon. Döntései 99% a bevételek és kiadások elosztásáról szól. Mi történne ha a szavazati jog legalább 4 év belföldi munkaviszonyhoz lenne kötve?
Stickhorse 2014. 04. 04. 22:10 | #11
Ez mind igaz LEHET. A tüntető közember viszont nem azért ment az utcára, mert felfogta annak a gazdasági súlyát, hogy vélhetően hamisították a pénzügyi mutatókat, hanem azért, mert önérzetében - amúgy nevetségesen - bántva érezte magát, mert őneki hazudtak. Az összes hazudik. Az összes, ugyanígy. Gyurcsányról derült ki egyedül a saját szájából, tökmindegy, milyen szándékkal, és ki által. Gyurcsány hazudott? Igen. A tömeg azért tüntetett, mert felháborította őket, hogy Gyurcsány MIT hazudott? Nem. A tömeg azért tüntetett, mert a pofájába kenték, hogy "ember, neked hazudtak, nem látod? Ráadásul ők maguk vallották be. És te ezt hagyod?"

Erre egyrészt nem emberi reakció a gyújtogatás, másrészt szomorú, hogy Magyarországon vannak rétegek, akikből ezeknek a hazugságoknak a ténye ilyen reakciót tud kiváltani. Harmadrészt természetesen az a legszomorúbb, hogy Magyarországon előtte és utána is folytatni lehetett a hazudást.
Előzmény: kissfreezer (9) -1 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 04. 04. 22:04 | #10
Sajnálom, hogy leragadunk ennél a mozzanatnál, de sokadjára is elmagyarázom az őszödi beszéd értelmét az izé kommenthasábjain.

Gyurcsány valóban azt mondta, hogy hazudtak. Ez igaz is volt. Hazudtak is.Hazudták, hogy a gazdaságpolitikájuk fenntartható és megalapozott, valamint minden bizonnyal egyes pénzügyi mutatók esetében félrevezettek nemzetközi minősítő szervezeteket. A hazai közhangulat ennek ellenére közel sem volt rossz, amit a választási győzelem is bizonyított. Az emberek a fenntarthatatlan gazdaság- és szociálpolitika okozta viszonylagos jólétet érezték.

Gyurcsány és társai hazudtak. Az őszödi beszédben ezután azt mondta párttársainak, hogy ez így nem mehet tovább. Ez természetesen nem menti fel korábbi hazugságai alól. Korábbi hazugságait viszont ismereteik szerint jószerével az összes eddigi rendszerváltás utáni kormány elkövette. Gyurcsány az egyedüli eddig, akiről tudjuk, hogy ezt a párttársai között nyíltan kimondta, és felszólalt ellene pártvezetőként.

A tömeg nem azért kezdett el tüntetni, mert rosszul éltek. "Hazudtunk". Ennyi elég volt. Meg persze az, hogy ezt meglovagolják egyéb mozgósító erők. Egyszerű populizmus volt. "Ember, átvertek". Valóban Gyurcsány miatt tüntettek, de a Gyurcsány elleni tüntetés alapja nem volt racionális és a lemondásának igénye sem volt megalapozott.
Előzmény: Gerysama (8) -3 VÁLASZ
kissfreezer 2014. 04. 04. 21:54 | #9
Nem kell pszichológus végzettség, ahhoz, hogy az ember megállapítsa az Őszödi beszédről, hogy az egész egy nagy színjáték. Több szocialista politikus is kitálalt a valódiságáról, hogy maga Gyurcsány Ferenc tudott a kiszivárogtatásrol. Ha az ember meghallgatja és elképzeli, hogy ott őszintén beszél a párttársaival, akkor az a benyomás alakul ki benne, hogy egy olyan politikus beszél, aki ráébredt arra, hogy eddig rossz úton jártak és ezen változtatni kell. Ez volt a szándék is, amikor kiszivárogtatták a hanganyagot, viszont azzal nem számoltak, hogy ennyire elszabadul a pokol. Gyurcsány tehetséges színész és nagyon jó taktikus, persze ez nem volt mindig így...(https://www.youtube.com/watch?v=0ay23coqpQg)
Ezzel a videóval, nem az a szándékom, hogy bárkin is gúnyolódjak, hanem csak arra világítanék rá, hogy GY. F. -nek eléggé megkérdőjelezhető a viselkedése és az őszintesége. Visszatérve az ominózus hanganyagról, az a véleményem, hogy azzal csak az volt a szándéka, hogy az akkori költségvetési adatokat (amelyekről később kiderült, hogy meghamisították), egy megelőző lépéssel bocsánatot nyerjenek a szavazótáboruktól.
Szerintem jól mondja Gerysama..., hogy a helyes lépés az lett volna, ha lemond, mert egy demokratikus országban, nem az a megoldas, hogy huligánnak könyvelünk el minden bekes tüntetőt, pár tucat agresszívebb bűnöző miatt. (Hozzáteszem az is, hogy ez kapóra is jött akkor az MSZP-nek, amit ki is használtak aljas módon.
Előzmény: Stickhorse (6) +1 VÁLASZ
Gerysama 2014. 04. 04. 21:44 | #8
A "hazudtunk reggel délben meg este, nem csináltunk 4 évig semmit sem" mondatai nem a szövegkörnyezetből kiragadott mondatok voltak. És ha körülnéztél akkor az országban mind gazdaságilag, emberjogilag, közbiztonságilag, akkor rájöhettél hogy valóban úgy értette ahogy mondta és ahogy gondolta. Ez épp elég volt arra hogy a tömeg kicsit bepipuljon. Még egyszer, ok és okozat. A tömeg is csak akkor csendesedett le úgy ahogy amikor "lemondott" és megtette a zsinórokon rángatott Bajnait miniszter elnökké. Ezt már korábban megtehette volna. A hatalom ígyis ugyis a kezében lehetett.
Előzmény: Stickhorse (6) +1 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 04. 04. 21:22 | #7
*önkormányzati választások azok természetesen...
Előzmény: Stickhorse (6) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 04. 04. 21:09 | #6
Miért mondott volna le? Tehetségtelen szakpolitikát folytató párt éskormányzat tehetséges vezetője volt. A köztudomás szerint eddig az egyetlen, aki azt mondta párttársainak, hogy illene összeszedniük magukat, megszüntetni az eddigi gyakorlatot, mely szerint hazudtak, és rendes kormányzásba kezdeni. Ebből jelentős tömegeknek annyi maradt meg, hogy "hazudtunk".

A Fidesz az országgyűlési választások előtt nyilvánosságra kerül őszödi beszéd után és részben következtében fölényesen megnyert önkormányzati választásokat követően ultimátumot adott Gyurcsánynak és kormánynak a lemondásra illegitimitásra hivatkozva. Ezért kellett volna lemondani Gyurcsánynak? A Fidesz 2/3-ával hozott döntéseket legalább ugyanilyen alapon nevezik illegitimnek lépten-nyomon, mégsem lépnek Orbánék sem semmit.

Gyurcsánynak valóban lett volna oka lemondani, hiszen gazdasági tekintetben gyalázatos munkát végeztek. Azt viszont mindketten tudjuk, hogy az októberi tüntetések nem a kormány gazdaságpolitikai teljesítmény miatt törtek ki, hanem azért, mert máig tisztázatlan körülmények között elhangzott a hazai médiában a "hazudtunk" szó, a tömeg pedig a szövegkörnyezetre már nem figyelt. Arra annál inkább, hogy ezt a szót hányan tűzték képletesen zászlajukra szeptember végén.
Előzmény: Gerysama (5) -3 VÁLASZ
Gerysama 2014. 04. 04. 20:52 | #5
Én nem a gyújtogatók pártját fogom. Ha az én kocsimat rongálták volna meg akkor én is dühös lettem volna. Épp elég huligán volt ott is. De ad1: nem voltak (vagy csak nagyon kevesen) felelőségre vonva az azonosító nélküli rendőrők. ad2: nagyon szép felvételek vannak ahol öregeket, nyugdíjasokat lökdösnek, fiatal lányokat rugdosnak. ad3: A zsarukat is utolérte a tömegphszihozis. (ők is emberek, ergo a huligán vér megjelent bennük) ad4: csak ismételni tudom magam. Ha gyurcsi idejében lemondott volna akkor nem húzodott volna el ezek a történések sem. Ok és okozat.
Előzmény: Stickhorse (3) +2 VÁLASZ
rermo 2014. 04. 04. 20:10 | #4
Alacsony munkanélküliség .... Szemben a házammal van egy klubhelység ahol a munkanélküliek átképzése ( bégetés röfögés tanítása ) folyt az elmúlt hónapokban . Mivel a kertészetemben dolgozom , naponta többször eljöttem előtte . Ritka alkalom volt , hogy nem kint cigiztek , beszélgettek a " DOLGOZÓK " ...mert ugye nem munkanélküliek . Most hogy jön a választás , dolgozni küldték a DOLGOZÓ embereket ...nem munkanélküliek ... ( a szavazás is ebben a helységben lesz ) és a mellette levő betonárkot takarítják . Ez kb 40 méter hosszú két áteresszel . A 8 -10 DOLGOZÓ hétfőn állt neki és úgy néz ki , hogy a hétvégére szépen be is fejezték . Hogy ezután mit fognak dolgozni a DOLGOZÓK azt nem tudom , lehet , hogy folytatják a tanfolyamot .


Hajrá fidesz előre a teljes foglalkoztatás felé !!!! Nemsokára utolérjük a kapitalistákat sőt le is körözzük őket ( Persze ha kapunk tőlük némi alamizsnát a munkanélküliség felszámolásához .

Amúgy azt gondolom , hogy a 8-10 hazai DOLGOZÓ 1 heti bérét egy német munkás 3 óra alatt megtermelte ...átutalták támogatásként , mi meg kitakarítattuk belőle a szavazó helység előtti árkot .
Stickhorse 2014. 04. 04. 19:37 | #3
Azért abban egyezünk meg, hogy attól, hogy nem engednek be a székházba felolvasni az aktuális 12 pontomat, attól még nekem nem feltétlenül kell nekiállni gyújtogatni meg a felszedett térkővel dobálózni.

A rendőri túlkapás meg egy szomorú dolog, és függetlenül attól, hogy ki kell vizsgálni minden ilyen esetet, két dolgot megjegyeznék:

1. Ha én békés civilként befordulok a lakásom utcájába és az lángokban áll, esetleg rohan felém a feldühödött tömeg, nyomában a rendőrökkel, akkor minden bizonnyal még időben megfordulok és kerülök inkább kettőt, aztán majd csak akkor megyek haza, ha már nem gyújtogatnak a házam előtt, nem akarok mindenáron, a két fél közé keveredve is hazamenni. Elég nagy város Budapest, ki lehetett volna kerülni arra a pár órára a környéket.

2. Akárkit megnéznék én rendvédelmi szervként egy ilyen helyzetben mérlegelni, hogy akkor most ki a békés járókelő, meg ki a gyújtogató. Ha állok és gondolkodok, még két háztömb lángba borul.

Természetesen nem megoldás félholtra verni boldog-boldogtalant, de ne akarjuk egyoldalúan a rendőri túlkapásokra kiélezni a helyzetet. A rendőri túlkapások bekövetkezéséhez kellett az is, hogy erőszakot kelljen alkalmazni a békésen gyújtogató tömeg feloszlatása érdekében.
Előzmény: Gerysama (2) +1 VÁLASZ
Gerysama 2014. 04. 04. 19:02 | #2
Erősen kétlem hogy ez a fickó valaha is a jobbikra szavazott volna. Azon felül hogy jókat is mond, legalább annyi demagóg dolgot is. Eleve nem is úgy kezdődött a dolog hogy az emberek 2006-ban törtek zúztak. A dolgot az robbantotta ki (már aki ott volt) hogy nem engedték be az M1 székházába az ott gyülekvő embereket be hogy beolvasshassák azt amiket el akartak mondani a tévében. (Persze nyilván lesz majd itt valaki aki meg fog esküdni rá hogy ő is ott volt és hát ő látta amint felgyújtották minden ok nélkül a várost) A rendőri túlkapás meg igen is volt. Jó néhány ártatlan járókelőt sőt turistát is elrépáztak. Azt már csak mellékesen jegyzem meg hogy Gyurcsány nem akart eltakarodni még évekig a székből, ami tovább gerjesztette a feszültséget.

Az meg egyenesen nevetséges amit a halálbüntetésről mond. Elismeri hogy elrettentő de úristen jaj ez annyira "primitív és nem nyugati". Jah...Amerika se nyugati? Japán is primitív? Dél-Korea is elmaradott ország lehet? Ha Amerikát leszámítjuk végülis csak a világ legbiztonságosabb országainak egyikét soroltam fel.

Ha meg egy bírósági döntés közfelháborodást okoz hogy egy gyilkos ugymond megussza, akkor igenis fel kell szólalnia valakinek. Akár egy politikusnak is.

Amit a fűről mond háááát....nem mondom hogy sosem szívtam el semmit de ha elő is fordult csak nagy ritkán. Az a baj hogy arról beszél hogy bűnözést szorítja vissza stb. nem tudom ennek mi köze lehet a fűnek. Egyszer hallottam olyat valakitől hogy beszívva sokkal nyugodtabb az ember. Hát én már láttam benyomott srácot rohadt agresszívnak. ÉS hát hogy mértékkel kell csinálni. Thank you Captian Obvious. még az alkohollal meg a kávéval sem tud a legtöbb ember mértékkel fogyasztani!!!!!! Pedig kis mértékben az is jótékony hatású!

Jah, és nem vagyok jobbikos.
+2 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 04. 04. 17:59 | #1
Teljesen jó, hogy foglalkozik a politikával, csak legalább ne írta volna bele, hogy az emberek hány százaléka nem ért a közgazdaságtanhoz, meg hány százaléka hülye. Maga alatt vágta a fát ez a jóképességű.