Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 04. 07. 08:56 | #32
:) basszus tényleg
Előzmény: 7sleeper (31) 0 VÁLASZ
7sleeper 2014. 04. 07. 08:34 | #31
"Hát a süketet sem szabad süketnek hívni, "

pedig lehet őket süketnek hívni
úgysem hallják
;-DDD


Előzmény: lilaflexninja (30) +1 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 04. 07. 07:33 | #30
Hát a süketet sem szabad süketnek hívni, és a nyomikra se illik azt mondani, hogy nyomi, szóval már ez sem igaz, hogy más kisebbséghez tartozók ne harcolnának az egyenlőségért.

Teljes mértékben egyetértek veled, hogy el kéne fogadni, hogy a nagy többség a saját elveit tartja jónak, és az átlagon kívüli dolgokat meg furcsának találja. Hogy aki valamiért más, kevesebb, több, nagyobb, kisebb, fogyatékosabb, az nem lesz természetesen rosszabb ember, nem lesz kevesebb, de más, és hogy nonszensz dolog harcolni azért, hogy a többség fogadja el a kisebbséget, de közben büszke kisebbség vagyunk.

Nekem ilyen kérdés pl. a dagadtak kérdése is (már aki nem hormonzavaros, bár szerintem ezt csak kitalálták annak idején). Zabálnak, mint a disznó, nem törődnek magukkal, sok pénzt elvisz majd az orvosi kezelésük, nyomják magukba a töméntelen mennyiségű kaját, nem mozognak, folyik le a zsír még a talpukról is, és még meg vannak sértődve, hogy csúnyán néznek rájuk, vagy nem fogadják el, hogy 150 kilósak !?!?!?!? Miközben a nagy többség többé kevésbé, de legalább emberszerűen néz ki.

Vagy (és tudom, hogy erről viszont senki nem tehet és nagyon nehéz az életük, szóval ez más kérdés és nehezebb is) a mozgáskorlátozottak: legyen minden akadálymentesítve, hogy ne érezzék azt, hogy akadályoztatva vannak, de azért van külön olimpia, meg járjon kedvezmény, ha mozgáskorlátozottat vesznek fel dolgozni, meg nem elég, hogy van külön parkolóhely, de még nem is fizet azért. Szóval egyenjogúság legyen, de legyen már megkülönböztetés.

Hát tényleg az átlagos és "normális" emberek vannak lassan a legnagyobb hátrányban, mert nincs semmi különleges bennük, semmi másság.

Amúgy nem tudom, hogy meleg párt vertek már meg Magyarországon azért mert megfogták egymás kezét, vagy netán lenyomtak egy szájra puszit, főleg, amikor már 20 éve is láttunk olyan riportot, hogy a messzi faluban a fiúlány együtt élt a fiúval és az egész falu elfogadta őket. Nem értem ezt a dolgot, amit felhoznak sokszor, hogy de nem mutathatják meg, hgoy egy pár. Én is úgy megyek a párommal, hogy max, kézenfogva, de van, hogy még úgyse, mert nem feltétlenül akarom megmutatni a világnak, hogy mi egy pár vagyunk, mert ez nem olyan dolog, amit meg kell mutatni. Ki kérdezi, kit érdekel? Miért kell bárkinek kézen fogva mászkálni?
Előzmény: FatSnakeFoot (25) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 04. 07. 07:16 | #29
Én ezt úgy gondolom, hogy a házasság alapvetően, és hosszú évezredek óta férfi és nő között történik. Na most két férfi, vagy két nő, miért akarja ugyanazt a szertartást megtartani, miközben fennen hangoztatják, hogy de ők mások. Ha más, akkor ne akarja ugyanazt, ha nem más, akkor meg ne hangoztassa, hogy ő meleg, és akkor fogadja el, hogy van amit nem tehet meg. Ez kb. olyan, mintha ragaszkodnék mondjuk az elsőáldozáshoz úgy, hogy muzulmán vagyok. Vagy, pl. azzal se értek egyet, hogy templomban házasodjon az olyan, aki nem is vallásos, és még az a baja, hogy ne adj isten meg kell keresztelkedni hozzá, vagy oktatásra járni. Adjuk meg mindennek a módját és a helyét, és ne akarjunk olyan dolgokat, amikhez amúgy semmi közünk. Úgy gondolom, hogy ha a melegek tudnak harcolni a jogaikért, meg tudják különböztetni magukat, ha nem szabad lebuzizni őket, és nem értik, meg hogy mások nem értik meg őket, akkor találjanak ki maguknak valami más szertartást, ami viszont csak az övék, és azt meg nem csinálhatják heterók. Ezt a véleményt a Steiner Kristóf tette belém, amikor nagy ártatlanul megkérdezte, hogy de miért csak férfi és nő között lehet házasság???? Igen, mert a házasságot azért találták ki, hogy összekössenek egy nőt (vagy többet) és egy férfit! És ez így volt az idők kezdete óta. Még a görögöknél is, meg a rómaiaknál, ahol azért dívott a melegség, volt a férj a feleség, és volt a buzi szerető, akit adott esetben jobban szeretett a férj, és elfogadottabb volt azzal hetyegni, de azért a házaspár mégiscsak a nő és a férfi volt. Szóval miért ragaszkodunk egy olyan szokáshoz, amibe nem passzolunk, nem férünk be sehogyse?

Nem lesz ettől kevesebb egy heteró házasság, csak maga a heteróság. Mert lassan amúgy tényleg már az a ciki, ha heteró az ember, ha ragaszkodik a régi, hagyományos dolgokhoz, és semmi nem különbözteti meg a heteró embert, pedig van különbség, akárhogyan is nézzük. Elfogadó vagyok mondom, fogadjanak örökbe, ismerjük el, hogy együtt élnek, csak a nagy átlag, amúgy normálisan élő csoport szokásait ne akarják elvenni (mert bár nem betegség, nem bűn, de akárhogyan is nézzük az egynemű kapcsolat természetellenes, persze attól még lehet szép). Tényleg ez a más vagyok, de nem vagyok más, fogadjanak el, de ne fogják rám, hgoy más vagyok dolog! Ezt valahogy tisztába kéne tenni, mert kicsit hasonló, mint a cigánykérdés, ott is az van, más vagyok, de nem vagyok más, más vagyok, de ugyanannyi jogom legyen, de ha ugyanannyi jogom van, akkor legyen már több jogom, mert más vagyok.
Előzmény: Ravennë (6) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 04. 06. 00:46 | #28
nem kell az ember más orientáltsággal nézzen a világba ahhoz, hogy olyan feszültségben élje az életét, mint egy meleg ma magyarország közéletében. Feszültség és szorongás a félelem terméke, amit saját magad generálsz tudatosan, vagy tudattalanul. Ha nem mennek a dolgok, akkor segítséget kell kérni. Nagyon jó szakemberek tudnak hozzásegíteni ahhoz, hogy elfogadd magad a világban.

Azt a melegek is be kell lássák (épp úgy, mint a szélsőséges melegkedésekre fújtató emberek tömegének is), hogy nem vet minden ember követ a melegekre. Világnézeti különbség széles spektruma található meg a magyar társadalomban is. Vannak akik anyáznak, vannak akik gázkamrába kívánnak, vannak akik el vannak a melegek mellett, vannak akik mindenféle indulat nélkül elfogadják a társadalom széles változatosságát. El kell fogadni, hogy ezek mindegyike megvan és létezik, és alkalmazkodni kell ezekhez.
Előzmény: Ytsro (19) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 04. 06. 00:29 | #27
Nas-nak igaza van;)
Előzmény: Dmckayals (9) 0 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 04. 05. 23:02 | #26
Még annyi, hogy amikor te felvállaltad homokos lényedet, akkor azzal nem csak másságodat vállaltad, hanem az ezzel járó esetleges kellemetlenségeket is. Nyilván értelmes felnőttként számoltál a kockázatokkal, mégis "belevágtál". Nem pofátlanság részedről emiatt utólagosan a többi embert számon kérni, hibáztatni?! Tudod, a bálna farkú ember se csodálkozzon ha megbámulják a strandon fecskenadrágban.
Szóval én úgy gondolom, hogy egyáltalán nincs rossz dolgotok hazánkban(ahogy a romáknak sem), csak a lányos énetek az állandó sírásban is megmutatkozik. Fogadjátok el embertársaitokat és azt a tényt, hogy ők mások, másabbak, mint ti.
Előzmény: FatSnakeFoot (25) 0 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 04. 05. 22:28 | #25
Azt kéne megértened/megértenetek, hogy homokosnak lenni nem szokványos, mindennapos dolog.Még ha neked természetes is, hogy az vagy, másoknak nem az. Tudomásul kell venni, hogy az átlagostól eltérő embereket igenis megnéz, megszól az utca embere. Ilyen előfordul dagadt, bandzsa, törpe, óriás, hajléktalan emberekkel is. Ők mégsem vonulgatnak a jogaikért, nem picsognak minden fórumon. Az elfogadás részemről ott kezdődik, hogy elfogadom erről te és a másik nem tehet, nem tudatosan az én idegesítésemre lettél homokos. De azt nem fogadom el, hogy ezt a "rendellenességet" a pofámba nyomják. Legalább ennyire kiakadom azon, mikor egy levágott lábú hajléktalan a megcsonkított lábát mutogatja aluljáróban vagy ha egy kövér nő cicanadrágban és haspólóban szambázik a körúton. Pedig joggal mondhatja, hogy "azt csinálok, amit akarok, fogadjatok el". Persze elfogadom, de azért kezet csókolnom ne kelljen már neki. Ha te a pároddal kézen fogva sétálgatsz diszkréten, ahogy a többség, akkor állítom, hogy normális ember emiatt nem bántalmaz, szól meg téged(mondom normális ember, abnormálisokért nem vállalok felelősséget). De azt ne várd el, hogy rátok se nézzük, illetve, hogy ehhez jó képet vágjon mindenki(itt jusson eszedbe a kövér nős példám).
Megértem a gondodat és bizonyos szinten sajnállak is emiatt, de sajnos te/ti vagytok kisebbségben, nektek kell alkalmazkodni és ELFOGADNI a többség érzését, véleményét, viselkedését.

Előzmény: Ytsro (24) +1 VÁLASZ
Ytsro 2014. 04. 05. 17:30 | #24
Szerintem nem beszélek mellé. Miért is:

Ezért tökéletesen nonszensz az az érv, amit szeretnek puffogtatni homofóbok: „nincs semmi bajom velük, amíg a négy fal között csinálják.” Mit is? Amit ők megengednek maguknak egy padon a parkban, a metrón, a postán, családi ebéden, vagyis bárhol és mindenhol megmutathatják, hogy ők egypár, egy család, addig ezt melegeknek nem engednék meg. Senki nem beszél dugásról! Bele se gondol egy heteró, hogy milyen lenne, csak egy hétig, egyetlen egy hétig úgy kellene élnie a párjával a nyilvános közegben, hogy semmilyen módon nem fejezheti ki, hogy szeretik egymást és összetartoznak! Ez a legtöbb meleg valósága még Magyarországon, egy életen át."

Idézet a cikkből.

Szerintem pontosan olyan és hasonló dolgokról ír, mint amiről én is. A cikkben egyetlen szó sincs felvonulásról, meg rózsaszín tangás hajtűdobáló buzikról a metrón.
Előzmény: hawkeye (22) 0 VÁLASZ
Timian 2014. 04. 05. 12:21 | #23
1. Nagyon sok tinédzser divathullámként fogja fel a leszbikus, meleg viselkedést. Ha nem ez volna, akkor találnának mást, pár éve az emo hullám dühöngött, most ez. Kevesebbet engedném őket a net közelébe, nagyon nagy felelősségét látom a Facebooknak, Twitternek, és egyéb közösségi oldalaknak, valamint a youtube-nak. A tinédzser korosztályt is nevelni kell(ene), mert amíg anno a mi kis hülyeségeinkre ráülepedett az idő, a mostaniakéra már nem fog, a neten megjelenő félmeztelen/agyonsminkelt/csókolózó/cicimarkolászó képek mindörökre ott fognak maradni. Tinédzserként a szexualitás kérdése előtérbe kerül, és - eltekintve most a meleghullámos viselkedéstől -, olyanok fordulnak elő, mint Amanda Todd esete. Ő volt az a szerencsétlen, aki megmutatta a melleit egy vadidegennek, és a végén olyan komoly fordulatot vett az ügy, hogy senki se tudta megvédeni az üldözésektől, gúnyolódásoktól, és felakasztotta magát.

2. Hetero pároktól... egyáltalán, bármilyen nemű két embertől gusztustalan és elfogadhatatlan, az a sokszor gyomortükrözésben is beillő viselkedés, amit nyilvánosan, provokatívan, az utca, a tér, a metró, stb. kellős közepén végeznek. Nem ártana valami szexuális kultúrát is tanítani a magyar népnek, és itt megint visszakanyarodunk az első ponthoz. Anno az én időmben a szexuális felvilágosítás tökéletesen kimerült abban, hogy nekünk lányoknak elmagyarázták, hogy ha menstruálunk, akkor van a hipofízis, meg a sárgatest, a végén kaptunk pár betétet meg tampont, aztán oldd meg magadnak. Ha nem jut a kezembe Dr. Veres Pál néhány hangfelvétele, a mai napig buta vagyok, mint a tök. Azokat a hangfelvételeket igenis le kellene játszani a középiskolákban, és általános iskola utolsó két évében. Magyarországon nincs szexuális kultúra! Ami meg van, arról jobb nem szót ejteni...

3. A melegfelvonulás, és minden egyéb ilyen, visszataszító és utálatos, és pontosan azok az emberek szenvedik meg a követkzményeket, akik javáért elvileg folyik. Vannak meleg ismerőseim, leszbikus ismerőseim, egynek se jutna soha az eszébe, hogy tarka pálmaszoknyában, hízómarhára rúzsozott szájjal, kandikáló kukival táncoljon a nyílt utcán, vagy szegecses bőr melltartóban artikulátlanul üvöltözzön. Én egyébént abban sem vagyok biztos, hogy ezeket tényleg a melegek szervezik. Szexualitástól eltekintve, minden olyan felvonulás, ami a közízlést sérti, visszataszító. Még ezt is el lehetne viselni, mert ha nem tetszik, hát nem megyek oda és nem nézem meg, nem kell mindjárt a lángszóróért kapkodni, de....

4..... de a tolerancia nem ott kezdődik, hogy "én meleg vagyok, te ezt fogadd el!", "én zsidó/muszlim/katolikus/néger/sárga/törpe/barna szemű/bajuszos/szemüveges/stb vagyok fogadd el!"

A tolerancia ott kezdődik, hogy elfogadom, hogy valaki másképp gondolkodik, és nem tetszik neki az, ami én vagyok! Ha én pl. leszbikus vagyok, akkor a szomszédom részéről nem az a tolerancia, hogy a keblére ölel. Az a tolerancia, hogy bár irtózik a leszbikusoktól/utálja őket, mégse hajigál könnygázt a nappalimba, nem szól be az utcán, nem terjeszt rólam hülyeséget, hanem ELFOGADJA, hogy ez van, ő engem nem szeret, attól még nem kell legyilkolnia, és táncot járnia a síromon.

A tolerancia ott kezdődik, hogy a szomszédom egy néger család, és kiütést kapok a ruháiktól, meg az énekeiktől, de amíg nem zajonganak este tíz után, és nem fenyegetnek gépfegyverrel, hogy márpedig mostantól nekem is olyan cuccban kell járnom, addig nem törődök vele, és elfogadom, hogy ilyen is van. Még ha örülnék is, ha elmennének, mégsem küldözgetek nekik fenyegető levelet, és jelentgetem fel őket mondvacsinált indokkal.

Nem az a tolerancia, hogy békés, egyetemleges szeretettel elfogadok mindenkit, és rajongok is értük. Hanem az, hogy amíg élhetek tőlük biztonságban, békében, és nem zavarjuk egymás köreit, addig befogom a pofámat, és nem hisztizek, hogy az illető meleg, afrikai, szemüveges, magassarkút hord.

Ezt kellene megtanulni. Hogy amíg neked nyugtod van, addig te is hagyjál nyugton mindenkit!



hawkeye
hawkeye 2014. 04. 05. 08:13 | #22

Ne beszélj mellé!

Itt az erőszakos - a pofádba tolom, hogy meleg vagyok, és ha nem tolerálod aljas féreg vagy - verziójú viselkedésről van szó.
Ennek például jellemző megnyilvánulása az évenkénti exhibicionista felvonulás.

Nem kellene provokálni a hetero többséget, gondjaitok fele máris az ablakban!


"Kínos. Például bemenni egy öltözőbe és szembesülni azzal, hogy komolyan "félnek" tőled, mintha tényleg bármely pillanatban rávethetnéd magad és a halálba erőszakolod, pedig eszedbe se jut (vagy igen, de úgysem tennéd :D)"

Arra gondoltál már, hogy a szitu épp olyan, mintha egy nő menne be így a férfi öltözőbe? Hát próbálj gondolkodni....

Szubjektíve csak annyit, hogy a szomszéd irodában egy meleg pasi a főnök. Értelmes, intelligens, jókat szoktunk beszélgetni. És egyáltalán nem hasonlít az Andrássy úton évente alpári módon végigvonagló génhulladékokra....
Előzmény: Ytsro (19) +1 VÁLASZ
Ytsro 2014. 04. 05. 01:18 | #21
Mondjuk a posztnak nincs köze a transzneműséghez, de.
Azt hittem, hogy itt láttam izé-n egy hasonlót, itt nem találtam, de ez jutott eszembe a kommentről:

https://www.youtube.com/watch?v=zkCAkiXq5u4
Előzmény: Achilles (5) 0 VÁLASZ
Ytsro 2014. 04. 05. 00:47 | #20
Mondom ezt én úgy, hogy masculin kinézetem miatt "soloban" a legtöbb külső atrocitástól mentesültem a comming outom előtt és azóta is, bár sikerült maradandóan és jövőt befolyásolóan erős atrocitást elszenvednem ennek ellenére (és pont utcán). El sem tudom képzelni, hogy mi lett volna velem, ha "látszik is" rajtam...
Előzmény: Ytsro (19) 0 VÁLASZ
Ytsro 2014. 04. 05. 00:34 | #19
Szép gondolatok. Illetve csak lennének. Az én saját meleg véleményemen szerint. Az egész kommentről az süt, hogy te tipikus példája vagy azoknak, akinek eredetileg a meleg szervezetek heteroknak szánt "kampányai" szólnak.

Aki büszke homokosságára... Ilyet is csak heterotól hallani. Nem arra büszke, hogy meleg, hanem büszkén meleg. Nem elbújik, nem tagad, nem hazudozik, nem alázkodik, hanem felvállalja, büszkén kiáll (vagy legyen éppen csak megáll, ha képi eszközökkel élünk) és vállalja aki, ami.

A 46-os láb példája és a -Felvállalni kínos, kellemetlen dolgokat szoktak.- mondat tökéletes példája annak, hogy fogalma nincs a többségnek, hogy egy meleg, és elsősorban a fiatal melegek miken mennek át. Amennyiben úgy van, hogy folyamatosan ér általában szóbeli, informális, metakommunikatív atrocitás, de szerencsédtől függően ritkán, vagy gyakrabban akár fizikális a miatt, hogy a lábad nagy, abban az esetben jó példa, különben egy nagyon tudatlan melléfogás.

A melegség márpedig igen is kínos és kellemetlen! Nem maga a tény, vagy az állapot, hanem ami azzal jár. Rejtőzködőknek a folyamatos stressz, a rettegés. Hogy minden pillanatban azon agyalsz, mit teszel, mit mondasz,stb, ami elárul. Ezek például nagyon kellemetlen érzések. Kínos. Például bemenni egy öltözőbe és szembesülni azzal, hogy komolyan "félnek" tőled, mintha tényleg bármely pillanatban rávethetnéd magad és a halálba erőszakolod, pedig eszedbe se jut (vagy igen, de úgysem tennéd :D). Kínos, amikor a legjobbnak hitt barátodnak elmondod és egy percig csak hallgat, utána meg otthagy, hogy bocs, de most el kell mennem, ezt meg kell emésztenem. Szóval igen, a melegség, vagyis annak vonzata kellemetlen és kínos. Tehát a logikád alapján pont hogy "felvállalni kell". És a helyzet az, hogy ha rejtőzködik akkor is, ha coming outolt, akkor is kellemetlen és kínos, csak más a "forrása". (És direkt olyanokat írtam le, ami a túlnyomó többséget mindenképp érintő, "pitinek" tűnő dolgok, és nem szélsőséges dolgokat, mint apja elveri és kitagadja, vagy osztálytársai megverik, leköpdösik, vagy bármely "szélsőséges" példát, ami sajnos nem is olyan ritka, mint gondolnánk.)

A kommented tökéletes példája a többségi, és itt akár a magyar többségi társadalom tagjára. Nagyon "szép" látni netes és írásos felméréseken, hogy a többség nem a melegeket halálba kívánók sokasága. Erre is példa a cikk végi szavazás
Ön szerint a meleg párokra más utcai szabályok vonatkoznak?
1486 Igen, mert fertőre nevelik a következő generációt!
4232 Nem, mert minden embernek joga van kifejezni a szeretetét - a jóízlés határain belül.
270 Szerintem a melegek csókolózzanak szabadon, a heterók pedig titkolózzanak!
776 Senki se mutassa jelét az összetartozásnak közterületen

A számok szépek, papíron. E mellett azonban az 1400 ember nagy százaléka véleményét nem csak papíron, hanem a való életben is kifejti. Pl egy vásárlás során, ahol a kedves tag elmegy a feminim gyerek mellett és elhangzik mondjuk csak ennyi, hogy: mocskos buzi. Azonban a 4000 emberből elenyésző az, aki meg nem csak beikszeli azt a rubrikát, de mondjuk valami gesztust tesz is a fenti esetben. Sőt, annak ellenére, hogy ő ezt beikszelte és úgy véli ő toleráns, a többsége inkább még kuncogna rajta egyet, hogy hehe, beszólt neki.

Úgyhogy kommented bár első blikkre szép és kellemes, azt kell mondjam, a plusszokat tuti nem melegektől kapod, mert bár nagyon kedves, hogy kulturált határok között nem zavarunk téged, de kommented többi része, tipikus többségi tévedés és helytelen.
Előzmény: Stickhorse (14) 0 VÁLASZ
sergi 2014. 04. 04. 23:52 | #18
Jól összefoglaltad a lényeget.A témát minden fórumon itt kéne lezárni egyszer és mindörökre.
Előzmény: komcsi (15) 0 VÁLASZ
DemJan 2014. 04. 04. 17:31 | #17
Szerintem se buzikat, se heterókat ne csináljanak nyilvánosan!
hawkeye
hawkeye 2014. 04. 04. 16:46 | #16

Ha emlékeim nem csalnak, tini koromban mi mainál sokkal durvább dolgokat műveltünk az utcán, hogy direkt bosszantsuk a 30+ "öregeket". Érdekes módon akkoriban a fiú a lányra, a lány a fiúra akart rákerülni...

Aztán jött a szennymédia, a melegreklámokkal, és mostanra minden tapasztalatlan, buta tizenéves melegnek gondolja magát, ha a haverja, vagy a barátnője szimpi neki.

Skóciában, különösen a fővárosban semmi gondot nem okoz a párok viselkedése, az intim dolgok maradnak a melegbárokban, vagy az otthoni hálószobákban.

Budapesten viszont dühöng az ocsmányság. Ami alatt nem közvetlen kontaktus különböző formáit értem, hanem azt, hogy ezt provokatívan a képedbe nyomják, utcán, buszon, villamoson.
És ha szólsz, hogy téged nem érdekel se a köcsögduddantás, se a leszbishow, akkor ezek a cserép tejesedények képesek rendőrt hívni, hogy megsértetted a jogaikat.
Előfordult már!

Hogy is mondta Hofi: - Nem kéne megvárni, míg kötelező lesz!
És ebben az a vicc, hogy egyre jobban nem vicc....
komcsi 2014. 04. 04. 15:42 | #15
Ha én elfogadom, hogy a buzik nem tehetnek arról, hogy buzik, akkor Steiner Kristófka és a többi kancsó is fogadja el, hogy én meg nem tehetek arról, hogy hányingert kapok, ha két férfit csókolózni látok.
+6 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 04. 04. 15:24 | #14
Azt gondolom, hogy sem a heteroszexuális, sem pedig a homoszexuális párok esetében nem a nyilvánosságra tartozik bizonyos határok felett a "nemiségük" megélése. Ezen határ alatt egyik oldal részéről sem zavar, tehát részemről mindenkire ugyanolyan "utcai szabályok" vonatkoznak.

Meggyőződésem egyébként, hogy a homoszexualitás sokkal inkább elfogadott dolog lenne, ha nem kezelnék az érintettek önmagukat is kirekesztettként. Nem kell "felvállalni", meg büszkének lenni rá. Felvállalni kínos, kellemetlen dolgokat szoktak. Ha én nem "felvállalom" a homoszexualitásom, csak egyszerűen az vagyok, akkor nem kergetem bele magamat abba, hogy ez bizony társadalmilag nem elfogadott. Büszkének pedig általában valamilyen eredménye teljesítményére szokott lenni az ember. A szexuális beállítottság adottság/kialakult jelleg. A szexualitásomra büszkének lenni számomra olyan, mint ha büszke lennék a 46-os lábamra.
+5 VÁLASZ
justil 2014. 04. 04. 13:57 | #13
Engem nem zavar, ha a nyilvánosság előtt diszkréten szájon csókolják egymást, de akkor viselkedjenek és öltözzenek normálisan, és ne vonulgassanak fel.
bungle
Nas
Nas 2014. 04. 04. 13:26 | #11
Ez azért egyáltalán nem ilyen egyszerű.
Előzmény: Dmckayals (9) 0 VÁLASZ
nagydee
Dmckayals 2014. 04. 04. 13:10 | #9
Nekem is ez jutott eszembe. A heterók lehetnek büszkék arra, hogy tudnak gyereket csinálni. ;)

Egyébként egyes kutatások szerint a szexuális beállítottság az agy fejlődésével egyetemben attól függ, hogy a magzati fejlődés adott szakaszában a szükséges hormonszintek megfelelőek-e anyuci testében vagy sem. Szóval ez nem döntés.
Nem érzem magam profinak és tanultnak a témában, de Allan Pease férfi és női gondolkodást vizsgáló könyveiben vannak ide vonatkozó fejezetek.
Előzmény: Ravennë (6) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2014. 04. 04. 13:10 | #8
Mert az erős smink miatt nehéz lenne eldönteni, hogy milyen nemű az ara.... legalábbis bizonyos esetekben.....
Előzmény: Ravennë (6) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2014. 04. 04. 13:08 | #7
"Drogosoknak sem engednek gyereket nevelni..."
A világon mindenki drogos.... csak egyesek "mérgét" a törvény bünteti....

Témához kapcsolódóan.... Én nem tolerálom őket a környezetemben, de nem is zárnám őket koncentrációs táborba.... Igazából lesz@rom őket nagy ívben... Szerintem ez így normális...
Előzmény: Achilles (5) +1 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2014. 04. 04. 13:04 | #6
Javarészt egyetértek veled, viszont ezt nem igazán értem:

"Viszont éljenek élettársi kapcsolatban jog által elfogadva, csak azt a kevés szertartást és szokást ne akarják elvenni a heteróktól, hogy hadd legyenek a heterók is büszkék valamire."

Miért lenne kevesebb egy heteró házasság attól, hogy melegek is házasodnak?
Előzmény: lilaflexninja (4) +1 VÁLASZ
Achilles 2014. 04. 04. 12:56 | #5
Volt régen egy városi legenda, miszerint egy meleg pasi, aki átműttette magát nővé, összejött egy pasival, akiről később kiderült, hogy nő volt, csak átműttette magát pasivá. Na ez a szívás :-)

Amúgy annyit módosítanék a posztszövegen, hogy addig nem érdekel, amíg nem az én seggem markolásszák. Koleszba is volt buzi gyerek. Jófej volt, meg cuki, de nem csesztetett senkit. Normális kulturált emberke volt. Nem tehet róla, hogy ilyen beállítottságú, nem kell utálni, mint ahogy egy autistát sem utálunk, mert más, mint mi. Ellenben nem engedném őket gyereket örökbe fogadni! Házasodjanak, az már mindegy, abból nem lesz több meleg gyerek, de ha egy ilyen családban nő fel valaki, akkor szerintem simán lehet defektes szegény. Drogosoknak sem engednek gyereket nevelni...
+1 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 04. 04. 12:53 | #4
Annyira igazad van!!!!!!!! Egyszerűen nem értem a fiús leszbiket, meg a nőies buzikat. Ha buzi lennék akkor minimum brad pittel akarnék lenni, ha lány lennék és leszbi akkor meg mittomén charlize teronnal. De ilyen fiú és lányimitátorokkal! és főleg, hogy miért leszbi valaki, mert a lányok tetszenek, azok érzékenyebbek, valami többet kap. De egy ilyen fiús lánytól még csak több bunkóságot kap, mint egy fiútól. Na és a csajos fiúk. pffff az is aztán.

On:
Nehéz kérdés, mert pl, amikor ámerikában éltem, ott nem zavart ha két fiú kézen fogva ment, mert természetes, de nem is nyalták egymást. Itthon is már láttam olyat, hogy szájra puszi két fiútól és nem zavart, de itthon azért meghökkentőbb. Szerintem az hogy kézen fogják egymást, esetleg egy kis smár még belefér, de a heteróktól se akarok többet látni. Szóval ilyen szempontból engem nem zavar, de senki se hivalkodjon a szexszel az utcán. A tiniktől is gusztustalan, amikor szétnyalják egymást, oké hova menjenek amúgy.

Nem tartom magam homofóbnak, toleráns vagyok, viszont azt gondolom, hogy nem lehet egyszerre másnak lenni, és ugyanolyannak. Ha valaki büszke meleg, akkor legyen büszke arra, hgoy más, de akkor fogja fel, hogy a nagy átleg nem ért egyet vele, és a nagy átlag meg szintén más. Ez vonatkozik mondjuk az esküvőre. Legyen ugynaolyan joga egy melegnek, illetve már a felvetés is hülyeség, mert ne különböztessük meg, közünk nincs hozzá, de ne akarjon olyan dolgot, amihez mondjuk egy fiú és egy lány kell. Mint ahogy egy kerekesszékes sem akar a rendes olimpiára menni. Viszont éljenek élettársi kapcsolatban jog által elfogadva, csak azt a kevés szertartást és szokást ne akarják elvenni a heteróktól, hogy hadd legyenek a heterók is büszkék valamire.

Az utcán amúgy senki se viselkedjen úgy, hogy megszólják, függetlenül a hovatartozásától. Az utcán sétálni kell, esetleg köpködni, de nem ott élni a nemi életet.
Előzmény: Ravennë (1) +2 VÁLASZ
Dmckayals 2014. 04. 04. 12:53 | #3
Mert az a nő egy olyan nő, aki igazából férfi. ;)
Előzmény: Ravennë (1) 0 VÁLASZ
Nomax 2014. 04. 04. 12:42 | #2
Ugyan ez fordítva...:D A másik szerintem egy hetero pár nyáladzása sem az utcára való, hogy egymás torkában matassanak:)
Előzmény: Ravennë (1) 0 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2014. 04. 04. 12:39 | #1
OFF kérdés: Ha egy nő a nőket szereti, akkor miért jön össze egy olyan nővel, aki úgy néz ki, mint egy férfi?