Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
hawkeye
hawkeye 2014. 04. 02. 10:34 | #59

Korrekt!
Előzmény: 7sleeper (53) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 04. 02. 10:33 | #58

Van benne valami... :)
Előzmény: justil (52) 0 VÁLASZ
7sleeper 2014. 03. 30. 20:20 | #57
:-)

harapunk már. csak egymásból.
Előzmény: justil (55) +2 VÁLASZ
Tooni 2014. 03. 30. 19:36 | #56
Ha jönnek a törökök.
Előzmény: justil (55) +1 VÁLASZ
justil 2014. 03. 30. 19:24 | #55
Na de mikor fognak harapni? :)
Előzmény: 7sleeper (54) 0 VÁLASZ
7sleeper 2014. 03. 30. 17:20 | #54
DE ahogy Gárdonyi is megírta: harapós birkák
Előzmény: justil (52) +1 VÁLASZ
7sleeper 2014. 03. 30. 17:19 | #53
úgy gondolom a lényeg az, hogy ott valóban van tét
itt meg attól kevésbé függnek a dolgok, hogy mit tesznek gazdaságilag a pártok
ha lefeküsznek a külföldi tőkés akaratnak a saját nemzeti érdekkel szemben és máris jön a

a, felminősítés (vagy legalábbis helyben maradunk)
b. levegőt vehetünk, de csak olyat ami megjárta a "mélygarázst"

az "angolok" attól félnek, hogy precedenst teremt Skócia és a commonwealth kopottas szövete tovább halványodik, majd aztán szanaszét szakad. és akkor ó borzalom vagy beletörődniük, vagy aktívabban háborúzniuk kell, ami pedig olyan sok pénz, hogy szívesebben költenék el fisencsipszre.

a Krímet illetően is bajban vannak. Észak-Írország, Gibraltár, Malvinas (Falkland), kanada-quebec; aztán Ausztráliában nem bírják annyira őket azok akiket árvának hazudva a "fegyenctelepre" küldtek (ezért sem szeretik, ha "con"-ozzák őket); Ázsiában meg visszaadni kényszerültek lopott területeket, és hátkínán kívül a korona ékköve sincs annyira oda értük - unják a fejőszéküket. megfeküdte a gyomrukat a volt gyarmatuk parancsolgatása is. befolyási övezetük jelentősen lecsökkent. mindennek tetejébe az EU-val való viszonya is érdekes. kezdettől fogva, de még rá is erősítettek.

mint ország nagyobb bűnhődést érdemelnének, mint Skócia függetlenedése; de lehet ez egy újabb jelentős lépés ama bizonyos emelvényen felfelé.

(+ nálunk a szocialusták vagyonátmentéssel, immunitással jó starthelyzetből indultak neki a "demokráciának". az álértelmiségi "elit"csorda meg toportyánként ugrott a magyar politikai közéletnek, meg a gazdaságnak. cserébe azért, hogy nem kellett kiállniuk a barikádra /hogyisne, ott meg lehetett volna halni - demszkyék ütlegelését nem nevezném szabadságharcnak; a 90-es évek közepén-végén egy Fradi-Újpest meccs több harcot hozott.. persze pályán kívül.. /OFF: nem nézek focit, és főleg nem magyart(?), de múltkor láttam belőle pár percet. ezek tényleg ennyire "kurvalassúak"? o_O régen legalább 2-3 "játékos" futott is a labdával, míg a többi vakarta a tökét - és utána a tüdejét is kiköpta, 60 m sprint után.. /no comment volt az is/ de most.. mint a lasított felvételek../ legkevesebb nézték az elvtársi spontán(lo)privatizációt, amit később tökélyre vittek maguk is. emelett szakmai kérdésekre gazdaság, oktatás, kutatás, honvédelem, nemzeti érdekek tekintetében persze, hogy nem jut idő ma sem. minek. anélkül is bejutottak, nem?! .. ha mondanának valamit, akkor esetleg számonkérnék őket a távoli ködös jövőben. így marad a kaka feldícsérése, meg az "elmúlt nyóc-húsz--40-70-100-1000 év"..)
Előzmény: hawkeye (51) 0 VÁLASZ
justil 2014. 03. 30. 15:57 | #52
Azért, mert az említett két országot emberek lakják, nem pedig birkák :\
Előzmény: hawkeye (51) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 03. 30. 14:05 | #51
Skóciában is élesedik a vita. Az őszi szavazásnak igen nagy a tétje, ennek ellenére az elszakadást pártolók és ellenzők érvelnek, s nem azt akarják bebizonyítani a másikról, hogy hibbant elmebeteg. Vagy gerontofil Casanova....

Ugyanez nem mondható el az angol hatalom hozzáállásáról, ahogy telik az idő, London egyre több, a skótokat zsaroló kijelentést enged meg magának.

Ennek ellenére én egy kompromisszumos megoldást várok, hiszen a durva szakítás nem jön jól Skócia pénzének, ill. EU tagságának.
A világbirodalmi nosztalgia rég letűnt fényében sütkérező angoloknak pedig ugrik az Északi-tengeri olajkitermelés...

Szóval tét az van, de ilyen beastly cirkusz, mint nálunk, természetesen nincs.

Vajon miért?


Előzmény: 7sleeper (49) 0 VÁLASZ
tjunior 2014. 03. 30. 10:46 | #50
ne áltasd magad :)
Előzmény: hawkeye (47) 0 VÁLASZ
7sleeper 2014. 03. 30. 10:15 | #49
:-)
csak annyit tudok, hogy kik lesznek a vesztesek. rímel is rá.. szóval az embereknek nem lesz jobb..
a jelenleg kiskirálykodók közül egyik-másik leköszön, de soha nem teljesen, és a helyükbe újabb zombik lépnek..

amúgy szerintem nem vagyunk már nagyon messze a politikai hülyék paradicsomától
várom mikor lesz közönségdíjas a következő egy-két választás valamelyike kapcsán
a SEGGről szóló politikai hirdetés o_O
Előzmény: hawkeye (48) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 03. 30. 09:53 | #48
Akkor szerinted nem a jobbik fog győzni 6-án? ;)
Előzmény: 7sleeper (45) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 03. 30. 09:51 | #47
Á, látom a vágyat benned, szeretnél olyan független gondolkodó lenni, mint én. Ne add fel, idővel bizonyára sikerül! :)))
Előzmény: tjunior (44) 0 VÁLASZ
7sleeper 2014. 03. 29. 23:16 | #46
Pabar Ferenc +1
7sleeper 2014. 03. 29. 23:15 | #45
az MSZP ócska tolvaj banda, a gyurcsány feltűnése óta ugyanaz az újgazdag (összelopkodott, átjátszott vagyonnal pózoló) réteg játssza a legnagyobb szerepet a vezetésében, mint a FIDESZben. amilyen az MSZP volt gyurcsány alatt, pontosan azzá küzdötte "fel" azaz le magát a FIDESZ is. (sőt sikerült is túlszárnyalniuk..)

a régi köpönyegforgató szocialisták csak az oktatást barmolták el igazán - a gazdaságunk trianon óta mindenképpen egyenes pályán mozog, sőt ami azt illeti már előtte is ez volt a helyzet (nem beszélve arról, hogy mindenütt ez megy - irányított pusztulás-fellendülés-pusztítás; persze nem segített a hitelfelvétel+értelmetlen kényszerberuházások+álliberális "reform" közgazdászok térnyerése sem. az MSZP önmagában egy parazita, ami azért hagyta élni egy jó ideig a szakmai munkát, mert tudták, hogy valakinek el kell végeznie - rájöttek a 40 év alatt.) mindehová beültették a saját embereiket is, de olyan pökhendiek nem voltak mint azok az "ifjoncok" akiket a FIDESZ szabadított rá a jelentősebb ágazatokra. (Szabadi állattitkár úr ténykedése az FVM környékén pl. ..)

mindkét pártban olyanok ülnek akiknek, vagy akik szüleinek már az "átkosban" is jól ment. tele vannak volt ügynökökkel, a magyar nemzeti érdek meg vagy távolabb van tőlük mint Makó Jeruzsálemtől (néha közelebb..), vagy csak leszűkítve a saját napfogyatkozási sötét holdudvarukra értik egész Magyarországot, és azok gyarapodnak, de veszettül. látványilag, mohóságot tekintve, kinemszarja attitűddel ebben a FIDESZ vezet, de nagyon. (pl. kellettek a kormányhivatalok mert 1. kellenek a szervilis emberek, akik a holdudvari vállalkozásokat segítik akkor is ha véletlenül a közigazgatás alsóbb szintjén nincs megvásárolható/bejáratott "ember" erre a "nemes" feladatra 2. az eu-s "támogatások" közül belgium mellett Magyarország kapja a legtöbbet közigazgatásra, de ezt is faragnák lefelé, merthogy vízfej nálunk (igaz is, főleg, hogy a FIDESZ íróasztalhoz sem mindig teremt munkát - lásd. hatásköri keverések-kavarások)).

-trafikmutyi, föld, el-nem-számoltatás (naná magukat/őket is kéne), közgép, szabadjára engedett (főleg úgy egy fél éve) helyi kiskirályok (aki nem felel meg nekik arra megy is az adóhatóság) + pökhendi és ostoba az egész bagázs; teljesen fel vannak bátorodva; elnyomták a félelelemérzetüket, hogy itt bajuk úgysem eshet.. ez a FIDESZ az elmúlt 4 évben. a rezsicsökkentés: előtte alaposan megemelték az árakat, aztána töredékével csökkentették; a cél egyébként helyesen az volt, hogy a közüzemi szolgáltatók ne nyerészkedjenek annyira, mivel azok külföldi tulajdonban voltak akkorra. de onnantól, hogy eljátszották sokadjára a visszavesszük magas áron amit már elkótyavetyéltek (ők is, nem csak az MSZP-SZDSZ) nem is egyszer és újra el fognak - már nem sok értelme van azt hazudni, hogy ezzel az állítólagos rezsicsökkentéssel de jól jártak az emberek. ("fizetésemelés" dettó - ami emelkedés van, az azért van /amikor tényleg van/, mert kivezetik a válságintézkedéseket, amik közvetlenül terhelték az embereket; helyette közvetetten terhelik őket brávó..)

-baloldali összefogás. viccnek is rossz. bajnairól (aki "nem értett hozzá", lásd a most FIDESZ által kitömött Hajdú-Bétes károsultak /FIDESZéknek tetsző, jobban mondva potenciális szavazórétegként megszerzésre kijelölt része - ahogyan a cigány szavazatokat akarják megszerezni a látványos fizetünk a "roma" áldozatoknak /kell is egyébként, bár jobb lenne azok magánvagyonából akiknek közük volt hozzá - lenne miből fedezni a kártérítést! viszont felmerül az emberben a cigányok által meggyilkoltak családjainak nem járna ugyanez az elbánás?!) projektjükkel..) azért elmondható, hogy pénzügyileg valóban tett jó lépéseket; de ha ez együttjár az egyébként is unszimpatikus képével, meg, hogy internacionálét harsognak körülötte; továbbá soros pénzeli, mint ahogy egykor orbánék nyugati kiruccanásait is.. hát kell a francnak..

sikeres vállakozók a'la nagyszámban FIDESZ, kisebb mértékben MSZP és baloldal belső köre. persze. "jól értesült" mikutyánk kölykei, akik 10-20-30% visszafizetése mellett olyan lehetőségekhez jutnak mint mások nem.. (és még ehhez is ostobák, mert felesleges, amatőr hibákat követnek el - közben baromi okosnak gondolják magukat, pedig arról szó nincs. törtető patkányok, csak ész nélkül mindkét szó esetében..)

-LMP: szdsz light. soros, usa-zsidói támogatással. van némi elszámoltatási vágyuk, de az ugye az szdsz-nek is volt elég hangzatosan..

-JOBBIK: az MSZP-SZDSZ - FIDESZ - MIÉP köpönyegéből bújtak elő, válasz a gennyes több évtizedes politikára. nem számolnak azzal, hogy a programot meg is kéne valósítani. faék egyszerűségű válaszokkal - és biztos vagyok benne, hogy ezt ők is tudják - nem lehet kezelni a problémákat. és ne feledkezzünk meg róla, hogy nem is fogják hagyni nekik, hogy próbát tegyenek (se azt, hogy kormány-közelbe jussanak, nemhogy még, hogy kormányozzanak is..). utóbbival az a baj, hogy szerintem az MSZP sodródik az árral, a FIDESZ tapossa a vizet, a JOBBIK meg úszni akar az árral szemben.. egyikkel sem leszünk kint a vízből az biztos. egyszerű igazságaik vannak, de az igazság önmagában nem elég. (+ ők maguk is a rendszerből élnek. nem lesz elszámoltatás, mert nem elég erősek hozzá, dehogy erősek legyenek, gazdaságilag stabilnak kellene lenniük, csakhogy azt a FIDESZ is saját magukra alkotott törvényekkel (és még így is) csalásokkal, sikkasztásokkal + grátisz hazaárulással érte el. azután meg már nem akaródzik elszámoltatni..) a JOBBIKnak ezen felül megvan az a veszélye, hogyha kiesik a felsőbb vezetés, vagy megcsappan a számuk (több embert már nem veszthetnek legfelül), mert pl. az oda beültetett alvó-"ügynökök" /akik a leghangosabban uszítanak jellemzően/ műbotrányok közepette "távoznak", akkor lesz egy a párthoz csapódott, de abban gyorsan csalódó réteg, ami lényegileg semmi más nem lesz, mint ami miatt a JOBBIKot nácizzák.. erre rá is segítenek szélballib oldalról (is), hiszen láttatni kell az antiszemitizmust. keretbe zrják a JOBBIKot, a kitörési pont meg az, hogy azok ellen beszélnek, akik skatulyába tették őket.. ördögi kör..

részemről protest szavazás lesz. de ha nagy arányú kormányváltás is lenne (amiben hiába reménykednék) a csinovnyikok akkor is ott maradnak az országházban, és majd jut belőlük a képviselőtestületekbe is. a propaganda meg menni fog továbbra is ezerrel..
tjunior 2014. 03. 29. 18:16 | #44
Mondjuk én is hülyének tettetném magam, ha nem tudnék egy riposztra reagálni :D
Kár hogy nem olvasod amit írok, mert mintha írtam volna olyat, hogy szükség van radikális nézőpontra is...upsz
Ne rongálj már le kérlek, nyilván aki bírálni meri a Jobbikot az csak Gyurcsány fan ( vagy ahogy kisfézer írna bajnaista), tudom, hogy nehéz elképzelni ebben az országban, de nekem mindenről megvan a külön véleményem. A legtöbb kérdésben az LMP áll a legközelebb hozzám, de van amiben az Együtt, sőt bármi meglepő van amiben a Jobbikkal értek egyet. Na erre varrjál gombot, de bármilyen meglepő csak azért mert a legtöbb kérdésben liberális vagyok az nem azt jelenti, hogy a többi kérdésben is kényszeresen liberálisra veszem a figurát. Talán másnak sem ártana ezt követni és nem csak egy "izmus" mentén látni a dolgokat....lehet akkor kevesebb vérpistike fideszes, szoci vagy éppen jobbikos szaladgálna, aki egyből picsog ha a csodálatos pártját bárki kritizálni meri, de ez olyan szörnyű probléma lenne?
Nőjünk már fel.
Előzmény: hawkeye (43) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 03. 29. 16:17 | #43

Mondjuk ha rajtacsípnének 1 hazug hivatkozáson, én is biztosan megpróbálkoznék hasonlóval.... :)

Na, de nem ez a lényeg!

Kell a Jobbik, ezt Clintonné is többször nyilatkozta. Mert mi mást érthetett a fékek és ellensúlyok rendszere kifejezés alatt...?!

Persze van akinek az Összefosás (szomszédom így hívja őket) a szíve csücske, szíve joga. Holnap lesz a nagy dzsembori, ki kellene menned. Gyurcsányi biztosan ott lesz, és ha szerencséd van, akkor Dopeman is. (Ha addig nem kerülnek zárt osztályra!). Hallgasd meg őket, biztosan lesz egy jó napod...! :)
Előzmény: tjunior (42) 0 VÁLASZ
tjunior 2014. 03. 29. 14:53 | #42
Miről beszélsz?
Hogyan???
Na és?
( ezt én is tudom játszani :) )
Előzmény: hawkeye (41) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 03. 29. 14:12 | #41

Miért, valaki mondta ezt neked?

Nem?

Akkor????


Előzmény: tjunior (35) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 03. 29. 14:11 | #40

Ne nevess ki, de néha - különösen a netes kommenteket olvasván - van olyan érzésem, hogy nagyon sok ember éretlen a valódi demokráciára.

Nem a mostanira, ennek ugyanis semmi köze hozzá, csak átnevezték arra.

Hanem az olyanra, amikor felelősen kell dönteni, a döntések előtt mérlegelni, gondolkozni.

Mert mára az egész választási szisztéma egyre jobban hasonlít a mosópor reklámkampányhoz.


Előzmény: Stickhorse (38) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 03. 29. 14:05 | #39

Az nem olyan izgi - mondta erre 4 éve az egyik hölgyismerősöm.... :)
Előzmény: Stickhorse (37) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 03. 29. 13:58 | #38
A kisebbségek elleni célzott fellépés - cigánykérdés, az állami korporatizmus jelei - engedelmeskedő bankok, nonprofit energiaszektor, célzott szűkkörű állami ipartámogatás, történelmi revízióra hajazó igények - magyar kisebbségi autonóm területek igénye vagy épp az aktuális nagy világrendi csoportosulásokkal szembeni kételyek megfogalmazása - EU-tagság újratárgyalása...ezek jellemzően szélsőséges jegyeknek számítanak a "modern", "nyugati" demokráciákban. Az idézőjelek itt nem iróniát sejtetnek, csak én ezeket olyan mondvacsinált jelzőknek gondolom.
Előzmény: bismarck33 (30) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 03. 29. 13:53 | #37
Sokkal egyszerűbbnek tartom üresen beadni.
Előzmény: hawkeye (26) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 03. 29. 13:53 | #36
Nem a tökéletes pártot várom én. Két kritériumom van. Racionális gazdaság- és szociálpolitikai program, "hiteles" arcokkal. Legyenek valakinek ésszerű tervei, és állítson mellé egy arcot, akinek valamiért elhiszem, hogy ért is hozzá. Minden más értékrendbeli kérdés számomra másodlagos. Nem érdekel, ki milyen erkölcsi alapokat vall vagy ki kit akar elszámoltatni. Nem a keresztény etika hanyatlása vagy az ügynökakták titkossága miatt tart itt az ország, hanem azért, mert dilettáns és inkoherens a gazdaságpolitikája.
Előzmény: FatSnakeFoot (23) 0 VÁLASZ
tjunior 2014. 03. 29. 13:26 | #35
mert az pl. alfahír a hírközlés etalonja, hagyjuk már ezt kérlek :)
Előzmény: hawkeye (33) 0 VÁLASZ
tjunior 2014. 03. 29. 13:25 | #34
Ja hogy az EU fog nekünk lemenni kutyába, hát meg ne haragudj, de erre nagy összeget nem tennék. Ellenben arra igen, ha esetleg a Jobbik kormányra jutna igencsak konszolidálódna , mint minden európai radikális párt ami a tűz közelébe került az utóbbi évtizedekben.
Amúgy már ha a radikális pártoknál tartunk, miért kell ezt szégyelni? Mert végig ezt érzem sok jobbikosnál. Mi a Jobbik? talán valami jobboldali középpárt? Ugyan. Én alapvetően liberális embernek tartom magam, éppen ezért azt gondolom radikálisokra is szükség van egy parlamentben, senki sem mindenható, van amiben nekik van igazuk pl .a cigánykérdésben.
Előzmény: hawkeye (32) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 03. 29. 12:48 | #33

Felesleges folytatnod. Ezt olvassuk a Népszavában, ezt halljuk a Klubrádióban, ezt látjuk az ATV-ben.

Csak nem gondoltuk, hogy te is közéjük tartozol... :)
Előzmény: tjunior (31) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 03. 29. 12:46 | #32

Véleményedet tiszteletben tartva meg kell jegyeznem, hogy roppant tájékozatlan vagy a Jobbik dolgaiban. Próbálj néha az "ellenség" anyagai között is szétnézni a neten, akkor pl. az esetleges Brüsszel - Jobbik meccset is másképp kalkulálod.
Bátorkodom kiegészíteni annyival, hogy a FIDESZ rengeteg progresszív Jobbik-os programot tett a magáévá, természetesen átnevezve, mert ugye ebben nagyok.
Ez önmagában nem lenne baj, csak megtévesztő, mert a zemberek elhiszik, hogy ezt a....

Az előző választás eredménye után én magam is komoly változásokban reménykedtem. Bizonyos területeken talán meg is valósult pár ígéret, de közben jött a Pintér, a Martonyi, a Rogán, és a többiek, s maradt a duma... :(

A másik oldalról meg csak ennyit:

http://alfahir.hu/nezze_vegtelenitve_a_het_legnagyobb_hazugsagat



Előzmény: tjunior (28) 0 VÁLASZ
tjunior 2014. 03. 29. 12:37 | #31
Aha, lényeg, hogy olyan teljesen reális célkitűzései vannak a drágalátos Jobbikodnak mint pl. "5 év alatt 0%-ra csökkentjük az import áram arányát." de gondolom ha ez valami világméretű magyarság elleni összeesküvés miatt mégsem sikerülne megvalósítani akkor te leszel a legjobban meglepődve.
Szeretnéd hogy folytassam? Van még bőven.
Előzmény: bismarck33 (30) 0 VÁLASZ
bismarck33 2014. 03. 29. 12:07 | #30
Szerintem kicsit eltévedtél az ideológiai útvesztőben! Valaki mondana egy programpontot, törvényjavaslatot, vagy akármi konkrétumot a Jobbiktól, ami szélsőséges? Radikális, vagy éppen a magyar közbeszédben (sajnos) nem megszokott felvetések valóban vannak, de attól, hogy valami eltér a 25 év politikájától nem tudom, hogy mitől szélsőséges! Igazából az itt elhangzott negatív kritikákból nem sok volt, talán egy se, amit megalapozottnak tartanék, vagy meggyőzött volna. A nagy része negatív sztereotípia volt, szintén egy jelentős része csak puszta feltételezés, hogy mi lesz majd ha. Szintén volt, aki nem talált benne semmi használhatót. Nem tudom, hogy az itt kommentelők az élet mely területének kiválóságai, de azt gondolom több szakértő írta a Jobbik programját, mint akik az izét látogatják, és remélem nem veszi ezt tőlem senki leminősítésnek!
Minden birka azért béget, mert minden politikus egyforma, minden párt ugyan úgy szar, kihasznál, kisemmiz, de ha jön egy párt, ami az emberek érdekeiért harcol a többivel együtt leköpködik. Elég primitív hozzáállás sajnos!
Egy másik előttem szólónak: Nem azért szavazok a Jobbikra, mert kevésbé tartom rossznak a többitől, hanem mert kiemelkedően a legjobbnak tartom az összes közül!

Előzmény: tjunior (27) +1 VÁLASZ
AVIREX
AVIREX 2014. 03. 29. 09:01 | #29
Az előzetes prognosztizálás szerint a sárgák győznek ismét, nem kis arányban.
Szerintem is, a jelen álláspont szerint Mo.-n másik pártnak labdába rúgni esélye nincs.

+1 VÁLASZ
tjunior 2014. 03. 29. 08:07 | #28
A Jobbikról meg az a véleményem (és az LMPről is) hogy a legnagyobb balszerencse akkor érné ha véletlenül hatalomra jutna. A partvonal mellől könnyű bekiabálni, de beállni játszani már egész más tészta, még akkor is ha az aki helyett becseréltek minősíthetlenül játszott. Meggyőződésem, hogy az a Jobbik szétesésével járna, mert ezt a politikát csak a partvonal mögül lehet folytatni, ha meg párszor lemennek kutyába teszem azt Brüsszel előtt, mert szembesülnek a gazdasági realitásokkal....na akkor mi lesz a kemény maggal?
-1 VÁLASZ
tjunior 2014. 03. 29. 08:00 | #27
ebben semmi meglepő sincs, mármint hogy elég kommunista megoldások vannak a jobbik programjában, a két szélsőség nagyon hasonlított egymásra mindig is ha megnézzük a történelmet, csak az egyik jobbról jutott el oda ahova a másik balról
Előzmény: FatSnakeFoot (2) -1 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2014. 03. 29. 07:33 | #26
"Törekszem rá azzal, hogy elmegyek a választásokra, és a választások szabályai biztosította keretek között jelzem, hogy nem tudok választani a kínálatból."

Ez azt jelenti, h hímvesszőket rajzolsz majd a szavazólapokra? :)
Előzmény: Stickhorse (22) 0 VÁLASZ
PabY 2014. 03. 29. 07:17 | #25
Csak tisztázás képen elmondom ne higgye bárki is hogy a fityesz mszp szdsz-lmp meg összefogás meg mit tudom én még milyen kis szarok fogtak még egybe hogy ezek között bármi különbség is van mert nincs mindnek ugyan az a főnöke. Az utóbbi 20 év alatt szépen eljátszották hogy mekkora ellenségek közben meg együtt kavarták csak a szart.
justil 2014. 03. 29. 00:42 | #24
Ez szépen és jól hangzik, csak szerintem mese habbal. Mármint nem a szándékaidat vonom kétségbe, hanem azt, hogy ennek valaha is lesz bármi foganatja.
Előzmény: Stickhorse (22) +1 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 03. 29. 00:28 | #23
Igen, ez mondjuk érdekes dolog. Akkor úgy kérdezem, hogy létezhet olyan párt, amely nem csak a "legjobb rossz" , hanem valóban minden tekintetben és mindenki számára megoldást nyújthat? Mert szerintem ilyen nem létezik. Te várhatsz ennek eljövetelére és addig is rajzolhatsz szőrős pónipélót a szavazólapra tüntetőleg, szabad-aktív vélemény nyilvánításként, de ettől még addig is valakiknek irányítani, vezetni kell az országot. Ez nem egyfajta felelősség alól való kibújás egyik igen hangzatos formája? Az általad várva várt párt eljövetele vajon más embernek, generációnak is megoldásul fog szolgálni, ők akkor nem fognak rád E.T-ként bámulni, ahogyan most te teszed másokkal szemben?
Értem, amit gondolsz, de nem hiszem, hogy ez a fajta reakció, cselekedet többet segít a jelenlegi ország helyzetén, mint egy le nem adott szavazat. Talán egyértelműbb lesz egyesek számára az "üzenet", de ugyanúgy le fogják sz.rni és változni sem fog semmi.
Előzmény: Stickhorse (22) +3 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 03. 28. 22:51 | #22
Jelenleg nincs olyan, valós politikai erőt képviselő párt, amire meggyőződéssel szavaznék. Törekedni kell rá, hogy legyen.

Törekszem rá azzal, hogy elmegyek a választásokra, és a választások szabályai biztosította keretek között jelzem, hogy nem tudok választani a kínálatból. De méginkább törekszem arra, hogy legyen megfelelő párt, hogy aktívan véleményt nyilvánítok politikai kérdésekben, és ha megfelelő vagy reményteljes formációt látok, azt a lehetőségeim szerint támogatom két választás között.
Előzmény: justil (21) 0 VÁLASZ
justil 2014. 03. 28. 22:32 | #21
Tehát elismered, hogy számodra nincs olyan párt, amire jó lenne, ha lehetne szavazni (számomra sincs), de törekedni kellene rá, hogy legyen...wtf? Miről beszélsz? Vagy van ilyen párt, vagy nincs. Ha nincs, akkor marad a tartózkodás, vagy a kisebbik rossz választása.

Előzmény: Stickhorse (20) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 03. 28. 22:14 | #20
Számomra jelenleg nincs. Viszont azt gondolom, hogy a legkisebb rosszra szavazni a választásokon nem segíti elő, hogy változzon a helyzet.

Ha az aktuális kínálatból szavazol a legkisebb rosszra, az azt az üzenetet közvetíti, hogy még mindig van valaki, akit elfogadnál kormányzati pozícióban. Nincs tehát ösztönzés arra, hogy változzon a kínálat, hiszen tudtál választani.
Előzmény: FatSnakeFoot (19) 0 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 03. 28. 22:07 | #19
" Arra kellene törekedni, hogy valahogyan elérjük, hogy arra szavazhassunk, akit jónak, követendőnek tartunk, nem arra, akit még nincs okunk rossznak tartani."
Jogos. A kérdés már csak az, hogy van e ma ilyen itt Magyarországon?!
Előzmény: Stickhorse (18) +1 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 03. 28. 21:44 | #18
Még egy intézményi szinten rosszul működő demokráciának is megvan az a szépsége, hogy rengeteg lehetőséget biztosít arra, hogy az embernek ne kelljen rossz és kevésbé rossz között választania. Szomorú, hogy ezt az emberek valamiért elfelejtik. A választás - főleg egy képviseleti demokráciában, ahol 4 évente van a legnagyobb szabadsága a közügyeknek - nem arról kellene, hogy szóljon, hogy a választópolgár elmegy, és megjelöli a legkevésbé rosszat. Vagy azt, amelyikben még nem csalódott. Arra kellene törekedni, hogy valahogyan elérjük, hogy arra szavazhassunk, akit jónak, követendőnek tartunk, nem arra, akit még nincs okunk rossznak tartani.
Előzmény: FatSnakeFoot (16) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 03. 28. 21:39 | #17
Megnyugtathatlak, hogy el fogok menni szavazni, és meggyőződésem, hogy sokaknál átgondoltabb és felelősségteljesebb lesz a döntésem.
Előzmény: PabY (15) 0 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 03. 28. 21:28 | #16
Én értem, amit írsz, de azt is, hogy PabY mire gondol. Vannak, akik csalódtak a jelenlegi és az előző kormányon lévő társaságban, de szertetnének élni szavazati jogukkal és elbandukolni 6-án a bódéba.
Azért ha reálisan nézzük, nekik nem sok alternatíva marad. Egy "Lehet Más A Politika", "Elégedetlenek Pártja", vagy egy "Rend, SZabadság, Jólét Párt" nem sok meglepetést, lehetőséget rejt magában. Na most, ha vesszük az egészet, majd kivonjuk belőle a két eddigi kormányon lévő és csalódást okozó pártot, majd kivonjuk ebből a sok tróger, program nélküli, esélytelent is, akkor akár még éthető is lehet a Jobbikkal szimpatizálók nézete.
Előzmény: Stickhorse (14) 0 VÁLASZ
PabY 2014. 03. 28. 21:21 | #15
Hát ami nem megy azt nem kell erőltetni, de akkor gondolom te nem is mész el szavazni hisz már akik esélyesek a bejutásra a Jobbikon kívűl azok még csak a szart nyomták le az emberek torkán.
Előzmény: Stickhorse (14) +1 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 03. 28. 20:16 | #14
Akkor megpróbálom máshogy megfogalmazni. Az, hogy a többi elrontotta, az nekem nem érv a Jobbik mellett, maximum a többi ellen. Mégis sokaktól látom azt, hogy "a Jobbikra fogok szavazni, mert a többi már elkúrta, ők meg még nem". És? Ennyi elég? Én olyat szeretnék, akitől a programja alapján azt várom/remélem, hogy nem fogja elrontani.
Előzmény: PabY (13) -1 VÁLASZ
PabY 2014. 03. 28. 20:00 | #13
Én nem azért fogok a Jobbikra szavazni mert a többi eddig csak elbaszta, én ezzel érvelni próbáltam. De te szavazzál a többi másra amik az eddig tapasztalat alapján csak névben, szavakban azok amik igazából meg csak mocskos tolvajok az ország bevételének csak annyi részét költötték az országra amitől még éppen nem szakadt be a tető a többit ellopták meg elbaszták hülyeségekre. Pl sorházak építése kint a pusztában víz áram gáz nélkül... vagy zsinagóga, foci stadion építése, és a kedvencem a cigány integráció érdekében a a több milliárd ingyen pénz nekik aminek a nagyját ellopják a cigány vajdák a többit meg elverik a kocsmában aztán meg mennek vissza az önkormányzatba hogy elfogyott a pénz. Ja megtörtént eset mikor a 150 kilós cigány malac ordítva követelte a segélyt aztán meg mikor mondták hogy még nem jött meg azt kiabálta hogy hát nem dolgoznak a parasztok?
Előzmény: Stickhorse (11) +1 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 03. 28. 19:59 | #12
És ezt mér' csak hagyományőrző fesztiválról szökött metálénekesekkel lehet játszani? Nem találtam olyan avatart, amelyikkel azonosulni tudnék. (Bár lehet, hogy nem is én vagyok a célközönség...?)
+1 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 03. 28. 19:31 | #11
bismarck33 és PabY, számomra egy igen érdekes jelenséget szimbolizáltok. Miért adjak esélyt egy pártnak csak azért, mert ő eddig még nem tudott kormánypozícióban elrontani akármit. Ez következetesen azt jelenti, hogy bármilyen programmal áll elő, az csak jobb lehet, mint az eddigiek?

Vagy - ami megítélésem szerint sokkal inkább valószínű - a magyar választó - sok más választóhoz hasonlóan - nem racionálisan dönt, hanem értékítélet alapján. Az értékítélete egy részét mindig a protest hozzáállás képezi. Nem szavazok a Fideszre, nem szavazok az MSZP-re, vagy nem szavazok egyik korábban említettre sem. A másik részét egy több oldalról táplálkozó értékrend adja. Szavazok az MSZP-re, mert valamiért "balosnak" körvonalazom magam. Szavazok a Fideszre, mert ők a mérsékelt jobb, a keresztények. Vagy szavazok a Jobbikra, mert felvállalják a cigánykérdést és a revízió feszegetését - esetükben más értékrendbeli töltetet nem tudok felvonultatni. A jobbik esetében ez a töltet a közhangulatot tekintve kifejezetten népszerű. Kíváncsi lennék, kapna-e lehetőséget, ha mondjuk a gyermekgyilkosságot támogatná, vagy a nyugdíjkérdés megoldását a nyugdíjasok lemészárlásában látná.

A leginkább az zavar, hogy a politikum Magyarországon leginkább gazdaságilag inkompetens, mégsem a gazdaságilag racionális(nak tűnő) programot keresi a választó. Elég az, hogy "ők még nem rontottak, amikor annak tétje volt".
-1 VÁLASZ
bismarck33 2014. 03. 28. 19:00 | #10
Azért annak a szónak a hallatán, hogy államosítás kifejezetten csak a kommunista államosításokra asszociálni elég szűk látókörűségre vall szerintem.
Másrészt ne szavazz a Jobbikra! Szavazz inkább arra, aki az égvilágon semmi érdemi programot le nem tett az asztalra. Akik 25 éve (sokak még az azt megelőző időkben) hitelesen és hozzáértően politizálva felvirágoztatták Magyarországot! Igen, azt gondolom ez lesz a bölcs döntés!
+1 VÁLASZ
PabY 2014. 03. 28. 18:36 | #9
Hát mondhattok akármit az eddigiek még mindig csak rontottak a helyzeten...
Kezdve a 2hét alatt rend pintérrel meg a Simicska féle birodalommal Törökszentmiklósnál meg épül a az Orbán rencs stb stb
A bűnözés ráadásul még sose volt ilyen magas annak ellenére hogy 50k-ra emelték a bűncselekmények alsó határát 30król amit a köcsög szdsz kreált de sztem még a 10k is sok.
+1 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 03. 28. 17:01 | #8
A legrémisztőbb, amikor az ember találkozik a "hogyanokkal" is. Én elolvastam a részletes programjukat is, és a legtöbb hogyanra a válasz a következőképp néz ki: államilag azt mondjuk. Akinek nem tetszik, az elmehet.
Előzmény: lilaflexninja (1) 0 VÁLASZ
rermo 2014. 03. 28. 16:46 | #7
[Komment megjelenítése...]
-4 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2014. 03. 28. 15:04 | #6
A 10 éves énemet meggyőzte volna ez a szupi kis interaktív oldal... :P
bogey999 2014. 03. 28. 13:56 | #5
A jobbik által felsoroltakból 2 amivel esetleg egyetértek . Am az egész politika egy nagy F.s....!

-1 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 03. 28. 13:23 | #4
Bocs kissfreezer, látom bedurciztál:)
Előzmény: FatSnakeFoot (2) 0 VÁLASZ
Nomax 2014. 03. 28. 13:23 | #3
Könnyű érthetőség kell a barátok köztön felnőtt/megöregedett nemzedéknek...
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 03. 28. 12:59 | #2
"egy-két pont meg elég kommunistaszagú pl. az államosítás"
Miért ezt most nem az Orbánság csinálja?
-1 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 03. 28. 12:51 | #1
Se mellette, se ellene nem vagyok, csak érdekesnek tűnt. Nekem kicsit túl egyszerűek és gyerekesek a pontok, inkább jól hangzanak, de gondolom ez jobban meg is fogja az embereket. Pl. az ilyen ígéretek, hogy folytatjuk a rezsicsökkentést, megszüntetjük a pozitív diszkriminációt (ennek tapsolnék is), vagy az államosítjuk a közüzemi cégeket. Szép mondatok, csak hogyan vajon? És még egy észrevétel, egy-két pont, olyan mint, ha a fidesz mondta volna, egy-két pont meg elég kommunistaszagú pl. az államosítás. Ami amúgy nem baj, mert lehet hogy még a legutáltabb rendszerekben is volt valami, ami jó volt.
+1 VÁLASZ