Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
justil 2014. 03. 21. 17:43 | #61
teljesen mindegy, mert adott esetben meg a körülmények miatt a végeredmény az, ami nem változik :\
Előzmény: norbertvincze (60) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 03. 21. 16:13 | #60
lehet írni ezernyi kifogást a körülményekre hivatkozva, attól még a mögöttes ok-okozati világ nem változik.
Előzmény: justil (56) 0 VÁLASZ
zuu 2014. 03. 21. 16:01 | #59
Még így sem teljesen világos...
A magasabb szellemi szinten levő országokban sem jár mindeki Waldorf-iskolába és nem is születik jobb hallással.
Valami még kell ott legyen.
Előzmény: Tooni (58) 0 VÁLASZ
Tooni 2014. 03. 21. 15:49 | #58
"Azért a közoktatásnak is kellene legyen némi szerepe ebben"
Az nem köz, hanem külön oktatás akkor. Waldorf-iskola meg ilyenek.
Színház/tévében mehet akármilyen szellemi mélységű előadás annak, "akinek nincs füle a hallásra".
Előzmény: zuu (57) 0 VÁLASZ
zuu 2014. 03. 21. 15:45 | #57
Azért a közoktatásnak is kellene legyen némi szerepe ebben. Izlandon sem születnek okosabb, tudatosabb gyerekek.
(A közoktatás csak egy példa volt, ide tartozik még sokmás nevelő jellegű dolog (színház, tv? stb.), amikre a kormányoknak befolyása van / kellene legyen)
Előzmény: Tooni (54) 0 VÁLASZ
justil 2014. 03. 21. 15:38 | #56
"Ukrajnát én most nem venném példának, mert ott igen jelentős politikai háttér játszmák görgetik az eseményeket."

Szerintem a politikai háttér játszmák megvannak itt is.

"Vegyük példának inkább izlandott. Arra ami ott zajlott a magyarság még nem áll készen, leginkább azért mert mindenki hibás a nép meglátása szerint csak a nép nem."

Az a baj, hogy amit Izland megtehetett, azért tehette meg (persze, kellett a mentalitás is), mert nem Európa közepén vannak. Tudod mikor fordítaná el az arcát az EU (vagy a többiek) arról, hogy egy ország Európa szívében felmutatja a középső ujját a bankoknak, hiteleknek meg úgy egyáltalán a korrupciónak?

Semmikor. Szóval szvsz nem lesz itt izlandi példa, sem 5, sem 50 éven belül :(



Előzmény: norbertvincze (55) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 03. 21. 15:18 | #55
remélem nem csak ennyi jött át a leírtakból. Én nem igazán a foci barbárokra gondoltam, hanem arra az átlag emberre akiből a felfokozott pillanatnyi történések ugyan úgy kihozzák a radikális pillanatnyi cselekvőt.

Ukrajnát én most nem venném példának, mert ott igen jelentős politikai háttér játszmák görgetik az eseményeket.

Vegyük példának inkább izlandott. Arra ami ott zajlott a magyarság még nem áll készen, leginkább azért mert mindenki hibás a nép meglátása szerint csak a nép nem. Ameddig ez a szemlélet van, nem lesz más, mint cigányozás, zsidózás, mszp vs fidesz, neonácizmus és indulatok. így pedig nem lehet érdemleges békés változásokat elérni.
Előzmény: justil (52) 0 VÁLASZ
Tooni 2014. 03. 21. 15:11 | #54
A közoktatás az azért közoktatás, mert a tömegeknek készült. Ételhasonlattal nem drága és különleges, sem pedig igényes, hanem menza. Senkinek az önszántából történő továbbfejlődése nincs gátolva, tiltva, akadályozva.
A tudatszinteket nem lépi senki más meg helyetted, ez nem magolás kérdése. Közoktatásban sosem részesült, hiányos ismeretű emberek is lehetnek nagyon is tudatosak. Ehhez kéznél is van minden ehhez szükséges dolog, azaz önmaguk.
Előzmény: zuu (53) +1 VÁLASZ
zuu 2014. 03. 21. 15:03 | #53
És mi van akkor, ha mondjuk a mindenkori kormány szándékosan gátolja ennek a tudatszintnek az elérését? Pl. közoktatás, stb. (nem összeesküvéselmélet, csak egy kérdés :)
Előzmény: norbertvincze (51) 0 VÁLASZ
justil 2014. 03. 21. 14:50 | #52
Azért szerintem egy picit fekete-fehéren látod te ezt. Nem feltétlenül agresszív, agyatlan bunkók azok, akik erőszakos szituációkba kerülnek. Nem csak futballhuligánok szoktak kimenni rongálni brahiból, közben valami politikai indíttatás mögé bújtatva a rombolás iránti vágyukat.

Vagy - maradva a példánál - szerinted akik Ukrajnában belekeveredtek az összetűzésekbe, azok mind huligánok és kőbunkók voltak? Az értelmiség meg közben otthon ül, csóválja a fejét, és békés megoldáson gondolkodik? Nem gondolnám...
Előzmény: norbertvincze (51) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 03. 21. 13:13 | #51
egy másodikos iskolás sem tanul algebrát, elkezdi az elejéről (2+2=) és halad szépen. Idő kell mindenhez, emberek azt hiszik, hogy bejön valami új gondolati hullám, igény, korkép, vagy világnézet és az megvalósul 2 éven belül.

Nyilván összetett a kérdéskör, de nincs itt visszafejlődés. Új igények születnek, és azok ki is lesznek élve idővel, ha már társadalmilag elér egy nagyobb közönséghez. Addig nagyobb változás nem lesz. Be kell látni, hogy tegyük fel az országnak 20 százaléka olyan értelmiségi réteg akik megfelelő szellemi eszközökkel változtatásokra lennének képesek. Viszont míg az ország 60%-a mellette olyan igényekkel él ami a jelenlegi helyzetet táplálja és élteti, addig nagy változás nem lesz. Majd idővel, ahogy a 20% mögötti energia, igény, szemlélet kezd kivirágozni, úgy elér más embereket is, és amikor az arány elkezd változni, majd egyszercsak át is billen akkor teljes változásról lesz szó, mert az igények mögött abban motivált, és értelmileg arra megérett közönség áll.

Tegyük fel azt is, hogy a jelenlegi kollektív tudatszint ami az országban uralkodik (ingerült, agresszív, értelmileg csak kevésbé fejlett) olyan igényekkel rendelkezik ami csak lázangást, gyűlöletet, és agressziót pártol, az nem is tesz lehetővé értelmiségi megoldásokat. Mondjuk lázadás lesz, majd polgárháború, meghal X számú ember, a lázangó erő eléri a célját, pillanatnyilag kibontakozik egy anarchikus állapot, és akkor utána? Mi lesz a következő lépés?
- az a tudatszint amiről ez történik, nem képes a jövőre vonatkozólag fenntartható rendszert megalkotni. Nincs értelmi eszköztára, hogy megoldást kínáljon a problémákra.
- lehet a feldühödött tömeg látszatra eléri azt amit akar, de az a tudatszint ami miatt kialakult a rossz rendszer (és megvezetések sora) nem változik. Pillanatnyilag ők uralkodnak, a korrupt megvezető vezetők börtönbe, felakasztva vagy akármi, és a megvezetés táptalaja (az adott tudatszint) ugyan úgy megmarad.


Én egyébként minimum tizen évekbe gondolkodom amikor politikai változásról beszélünk, az ország körülményeitől függően.
Előzmény: justil (50) 0 VÁLASZ
justil 2014. 03. 21. 03:57 | #50
Ez jól hangzik, csak sajnos a tendencia pont az ellenkező irányba mutat, azaz a vezetőink egyre nagyobb pofátlanságokat csinálnak, a nép meg tűri. Azt lehetne hinni, hogy előbb-utóbb betelik a pohár, csak sajnos közben az emberek hozzá is szoknak a helyzethez, és folyamatosan nő az ingerküszöbük.

Ez az "ország nőjön fel a feladathoz" elég homályos és képlékeny így. Valami konkrétum esetleg? Bocs, nem baszogatni akarlak, őszintén érdekel, hogy mit értesz ez alatt.
Előzmény: norbertvincze (49) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 03. 21. 03:49 | #49
arra, hogy az ország felnőjön a feladathoz
Előzmény: justil (48) 0 VÁLASZ
justil 2014. 03. 21. 03:40 | #48
Egy szóval sem mondtam, hogy akarok bármiféle vérengzést...és nem, nem vagánykodnék az első sorban, sőt, az utolsóban sem.

A franc se akar veszedelmet, azt viszont nem értem, hogy ha anélkül is meg tudjuk oldani, akkor miért mire várunk/vártunk?
Előzmény: norbertvincze (47) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 03. 21. 02:38 | #47
pff, tán még nem lágyult be a fejed lágya?:P

vérengzést akarsz? gondolom nem vagánykodnál az első sorban...

jelenlegi körülmények között egy jól informált közvélemény lesöpörné a korrupciót az asztalról. Nem kell ide vér, értelmes bölcs ember meglátja a módját a békés megoldásoknak. Jaa, hogy a mónikán nevelkedett cigányzsidózó jó munkásember csak indulatból tud cselekedni? ha másképp nem megy, akkor fegyverbe! hátha bejön az eu és rendet rak.

Tartsunk csak tükröt magunk elé. Amilyen a mosdó, olyan a ...
justil 2014. 03. 20. 22:33 | #46
Nos, ebben egyetértünk, az ilyesmi engem is zavar...de ne általánosíts. Szvsz elég sokan vannak úgy, mint én, hogy bár nem szavaznak, de utána nem is szidják lépten nyomon az aktuális hatalmat. Személyszerint én pl nem szoktam szidni Orbánt, de nem azért, mert szimpi, hanem mert az a meglátásom, hogy a többi sem jobb...


"de bízok abban, hogy egyszer eljut oda a társadalom, hogy legalább megpróbál valamit tenni a sorsáért."

Nézd meg az ukránokat, ők most pont valami hasonlót csináltak. Lehetne itt is tennünk a sorsunkért, de azt egy papíron történő ikszeléssel nem fogjuk véghezvinni. Sajnos mint a történelemben mindig is, az igazi változásért vérrel kellene fizetni. Közhelyes? Igen, de igaz.
Előzmény: Stickhorse (45) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 03. 20. 22:18 | #45
Tudod, mi zavar a leginkább? Ilyenkor sokan verik a mellüket és vállalják büszkén, hogy őket nem érdekli a politika, ők nem szavaznak senkire, mert ezek között senki nincs, aki őket képviselné.

Aztán amikor a regnáló kormány a személyes érdekeik ellenében tesz, akkor szemét az egész rendszer, meg mindenki, aki ezekre szavazott, és különben is, hogyan lehetnek ezek kormányon?

Úgy, tetszikttudni, hogy baszott a nagyérdemű szavazni, mert őt nem érdekli, meg az ő szavazata nem számít. Hát, így nem is fog. Ettől még nem a rendszer eredendően szar, hanem olyanná teszi a választópolgár. Lehet, hogy naiv vagyok, de bízok abban, hogy egyszer eljut oda a társadalom, hogy legalább megpróbál valamit tenni a sorsáért.
Előzmény: justil (43) +1 VÁLASZ
justil 2014. 03. 20. 21:39 | #44
Na, azt hiszem neked sikerult itt a legjobban es a legtomorebben ratapintani a lenyegre. Bravo!
Előzmény: Atlagember (42) 0 VÁLASZ
justil 2014. 03. 20. 21:38 | #43
"Ha minden állampolgár, aki nem tud választani a kínálatból, és nem hajlandó a "legkisebb rosszra" szavazni, leadná érvénytelen szavazatát, az már elérhetne egy olyan eredményt, amikor kénytelenek érvénytelenné nyilvánítani a szavazást."

Dehogy érhetne. Szvsz egyszeruen csak naiv vagy, ennyi. Olyasmiben hiszel, ami itt, ebben az orszagban nem letezik, es soha nem is letezett (demokracia).
Előzmény: Stickhorse (41) 0 VÁLASZ
Atlagember 2014. 03. 20. 20:03 | #42
Ha a választás bármin is változtatna, már rég betiltották volna.
Stickhorse 2014. 03. 20. 17:43 | #41
A következő hozzászólásodra is válaszolnék így, egy füst alatt.

Az új választási rendszerben a választások érvényességéhez nem szükséges 50%-os részvételi arány. Az otthon maradásoddal jelzed a nagyvilágnak, hogy leszarod, erre a nagyvilág jelzi, hogy ő is leszar téged, hiszen az otthon maradásoddal nem tudod befolyásolni a választás eredményét.

A megjelenők érvényes szavazása azonban továbbra is szükséges a választáshoz. Ha a beérkező szavazatok többsége érvénytelen, akkor nem tudnak eredményt hirdetni. Ha minden állampolgár, aki nem tud választani a kínálatból, és nem hajlandó a "legkisebb rosszra" szavazni, leadná érvénytelen szavazatát, az már elérhetne egy olyan eredményt, amikor kénytelenek érvénytelenné nyilvánítani a szavazást. Ha ez többször megismétlődik, módosíthatnak az érvényességi küszöbön, és ezzel kockáztatják azt, hogy az új kormányt senki nem ismeri el, vagy valaki rájön, hogy új emberek kellenek az országnak.

A nem szeretett politikus is csak azért marad hatalmon, mert senki nem mondja azt neki, hogy menni kéne. Hanem inkább otthon ül, mert őt nem érdekli, meg mert a szavazata úgysem számít. Bezzeg az elvett nyugdíjvagyona, X. havi bére/nyugdíja, banki terheinek növekedése, az már érdekelné.
Előzmény: justil (38) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2014. 03. 20. 17:27 | #40
Nagyon egyszerű érvénytelen szavazatot leadni. Bemész, és nem jelölsz meg senkit.

A távlati politizálás, kormányzás amúgy nemcsak párton belül, hanem az egész magyar politikai életben áldásos lenne. Az sem szerencsés, hogy kormányváltás esetén az új kormány egyetlen célja, hogy lehetőleg mindent, amit az előző csinált, gondolkodás nélkül megszüntessen. Így nem lehet előre jutni.
justil 2014. 03. 20. 15:40 | #39
"Aki nem él a szavazati jogával, az nem tudatos állampolgár."

Tudatosan nem fogok elmenni szavazni, mert tudatosan meg vagyok győződve arról, hogy a választások eredményének semmilyen jelentős hatása nem lesz az életemre, akkor meg mi a fenének fordítsak rá időt és energiát? Kb olyan, mintha venni akarnál 1 lufit a lufiárustól, és megkérdezi: kék vagy piros? Tudatosan mondom neki, hogy mindegy, adja valamelyiket, nem érdekel. Majd ha lesz különbség a lufik között a színükön kívül másban is, akkor elgondolkodok rajta.
Előzmény: Stickhorse (31) +1 VÁLASZ
justil 2014. 03. 20. 15:36 | #38
"Az érvénytelen szavazat a pártokkal elégedetlen polgár legnagyobb fegyvere. A távol maradásoddal, passzivitásoddal a beletörődésedet jelzed. Az érvénytelen szavazat egyértelmű állásfoglalás amellett, hogy foglalkoztatnak a közügyek, de nincs számodra elfogadható alternatíva."

Ezt remélem te sem gondolod komolyan. Mármint, hogy bárkit is érdekelne, ha te akár egyedül, akár ezredmagaddal érvénytelen szavazatot adsz le. Hol nem szarnak ebbe bele szerinted?
Előzmény: Stickhorse (31) 0 VÁLASZ
mechasvagyok 2014. 03. 20. 09:49 | #37
Én is épp egy ilyen pártot látnék szimpatikusnak, és nagyon egyetértek, az ellenségképgyártás problémájával is. Nekem igen komolytalannak tűnik az, aki azzal kampányol, hogy a másik szar.
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2014. 03. 20. 07:47 | #36
Sőt nem ártana egy felső korhatár is.
Előzmény: tjunior (32) 0 VÁLASZ
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2014. 03. 20. 07:42 | #35
Jó lenne egy "érvénytelen szavazat" vagy "egyik sem" kategória is a pártok listája alatt a szavazólapon. Megkönnyítené a feldolgozást és valóban többen mennének voksolni, ha erre is lehetne.
A számomra szimpatikus párt a következő volna (talán nem nagyon az igényeim):
- Elfogadja a kritikát, képes önkritikára is. Kommunikációja leginkább ösztönző és pozitív hangvételű. Nem csak siránkozik és egy ellenségképet gyárt, amit napestig szidhat. (Mert az egyszerű tuskó szavazó csak a negatívra ugrik)
- Képes hosszú 10-20 éves távlatokban gondolkodni. És ezt megfelelően előadni. Képes egy ésszerű programot alkotni, amit kormányzás esetén is véghez tud vinni. És a programot logikusan levezetve bemutatni.
(Nem elég annyit mondani, hogy majd mi megemeljük a nyugdíjat, meg a minimálbért, oszt' még az adót is csökkentsük hejjj! És annyi munkahelyet teremtünk, hogy ... fúúú meg sem bírom számolni aztat. És a fő sláger: leváltsuk a kormányt, mert annak minden porcikája rossz, pfejjj!)

Ezek talán nem túlzottan nagy igények egy gondolkodásra is képes választópolgártól.

Előzmény: Stickhorse (31) 0 VÁLASZ
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2014. 03. 20. 07:22 | #34
A hasonlatok csak arra világítanak rá, hogy ha valami nem tetszik, akkor nem feltétlenül nekem kell jobbat alkotnom azon a téren. A "medencés" hasonlat pedig azt szemlélteti, hogy a kisebbik rossz is ROSSZ. Ne akarjuk relativizálni, hogy 2-3 szardarab közül a kevésbé büdösebb az már kívánatosabb is.
Igazad van, mert akik anno kis pártok voltak azok egy része mára a Parlamentben van. Ilyen a Jobbik, és az LMP. Egyéb kis pártok sajnos nem nőttek fel a feladathoz, ennek fő oka, hogy a most újonnan létrejött kis pártok kb.: 0 társadalmi ismertséggel, támogatottsággal próbálják elkezdeni. Belebuknak és feladják, mielőtt még esély lett volna őket megismerni.

Sajnos kevesen gondolkoznak úgy mint te, hogy inkább egy ismeretlenre szavazok, mint a mainstream-re.

A Jobbik anno ügyesen csinálta, mert először még csak egy civil szervezet volt, amely kellően megerősödve párttá alakult. Eleinte szimpatikus volt ez az új párt, de rá kellett jönnöm, hogy szinte ugyanazokat az ostobaságokat művelik, mint a többi parlamenti párt.

Számomra eleve nem szimpatikus egy olyan párt, amely ellenségképekkel riogat és igazolja saját "jóságát".

Előzmény: mechasvagyok (33) 0 VÁLASZ
mechasvagyok 2014. 03. 20. 00:03 | #33
Nem teljesen érzem helytállónak az itt elhangzott hasonlatokat, metaforákat (ilyen-olyan medence, úszás, Bieber). Az, hogy ki, kik kormányoznak, nem egy szórakozásjellegű dolog, mint pl. úszni menni. Annak, hogy ki kormányoz, ennél némileg nagyobb hatása van egy ember életére, és végső soron én úgy gondolom - bár nem kell, hogy igazat adjatok - az országnak szüksége van egy kormányra. Én is igencsak ki vagyok ábrándulva a legnagyobb pártokról, a kicsiket pedig alig ismerem, de mégis egy kicsire fogok szavazni, hogy esélyt adjak nekik némi nemű bizonyításra. Remélem senki se fog azzal jönni, hogy "úgyse kerülnek kormányra". Egyrészt, nem is várom, hogy odakerülnek, csak azt, hogy egy kicsit nagyobb beleszólási joguk legyen a politikába, és lássam, hogy ők ténylegesen azok-e akiket szeretnék kormányra. Ha szimpatikusak - nemcsak nekem, másoknak is - akkor 4 év múlva talán jobb esélyük lesz kormányra kerülni. Persze ez elég álomszerű.

De aki nem megy el szavazni, ténylegesen mit vár? Milyen forgatókönyvet lehet még elképzelni? Én elhiszem, hogy nincs szimpatikus párt, vagy aki szimpatikus, az túl kicsi, de 4 év múlva mennyivel lesz jobb? Megjelenhetnek új pártok, de ezek jó eséllyel aligha lesznek olyan népszerűek, hogy egyből kormányra jussanak. Ezentúl, pedig hitelességük még inkább megkérdőjelezhető, mert ígérgetni elég könnyű. Szóval végső soron úgy ismerhetünk meg egy pártot jobban, ha már némi hatalmat adunk neki, és akkor miért ne most?

Bocs, ha zavaros voltam, a fejemben ezek tisztának tűnnek :)
tjunior 2014. 03. 19. 20:11 | #32
egy biztos a 18 az baromi alacsony korhatár, minimum 21 kellene
Stickhorse 2014. 03. 19. 18:30 | #31
A demokrácia legfontosabb alapvetése nem az, hogy jogod van beleszólni a közügyekbe, hanem az, hogy a meghozott döntésekért a teljes társadalom felelősséggel tartozik, hiszen annak következményei mindenkit egyaránt érintenek valamilyen formában. A szavazati jog szépsége, hogy a kezedbe adja annak eldöntését, hogy ezt a felelősséget te hajlandó vagy-e tudatosan magadra vállalni. Aki nem él a szavazati jogával, az nem tudatos állampolgár.

Nem kifogás, hogy nem érdekel "a politika". Ezzel gyakorlatilag kijelented, hogy az életedet - az időjáráson és az egészségeden kívül - leginkább befolyásoló tényezőről nem vagy hajlandó tudomást venni.

Nem kifogás, hogy nincs olyan párt, amelyikre szívesen szavaznál. Csinálj. Ha nem akarsz csinálni, akkor pedig adj le érvénytelen szavazatot. Az érvénytelen szavazat a pártokkal elégedetlen polgár legnagyobb fegyvere. A távol maradásoddal, passzivitásoddal a beletörődésedet jelzed. Az érvénytelen szavazat egyértelmű állásfoglalás amellett, hogy foglalkoztatnak a közügyek, de nincs számodra elfogadható alternatíva.
+3 VÁLASZ
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2014. 03. 19. 16:41 | #30
Pfff... nem tetszik Justin Bieber... akkor miért nem énekelek jobban... nem tetszik az étterem főztje, akkor miért nem főzök jobbat. Vagy ha nem szeretem a csirkehús ízét, akkor miért nem tenyésztek ki egy olyan csirkét, ami ízleni fog?
De ha biztosítasz nekem irdatlan mennyiségű gazdasági és társadalmi hátteret hozzá, akkor csinálhatok egy pártot :P :D
Az én szavazatom értékesebb annál, hogy nagyképű jöttmentekre, politikai szerencsevadászokra pazaroljam.

A "válaszd a kisebbik rosszat" elv pedig olyan mintha egy strandon 2 medence lenne: egyikbe folyamatosa belehánynak, a másikba belefosnak. Nekem pedig választanom kéne melyikbe mártózzak meg, melyik a kisebbik rossz?
Sok politikus pont azzal indokolja az irdatlan szemétségeit, hogy: a másik párt sokkal rosszabb lenne. Nesze neked "kisebbik rossz".

Előzmény: 3m3ricus (16) +1 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 03. 19. 16:12 | #29
Véleményem szerint vannak, akik nem tudnak dönteni és azok, akik nem akarnak. Azért, mert valaki nem akar két, három, húsz rossz közül választani, az nem jelenti azt, hogy döntésképtelen.
(Ma sz.r idő van, így nem akarok bemenni a vízbe úszni. Ebből nem következik az, hogy nem is tudok úszni.)
Ha a parlamentben megtehetik a nagyfejűek, hogy tartózkodnak egyes szavazások alkalmával, akkor úgy gondolom, hogy ez a választóknak is kijár. Mitől jobb az, hogy egyesek úgy szavaznak pártokra, személyekre, hogy fogalmuk sincs a pártpolitikáról, arról, hogy a kiszemelt milyen nézeteket vall. Sokan csak azért voksolnak valakire, mert olyan ízesen beszél vagy mert a szomszéd Pistike is ezt mondta. Félreértés ne essék, én nem lebeszélni akarok a szavazásról senkit, nagy valószínűséggel én elmegyek x-elni, de lehet, hogy csak egy nagy lankadt pélót rajzolok nekik a lapra.:)
Előzmény: makkasz1 (21) 0 VÁLASZ
Tooni 2014. 03. 19. 15:42 | #28
További kukacoskodásként megjegyezném, hogy nem jelenlegi rendszerre, hanem jövőbelire szavazunk ;) :D
Előzmény: zuu (26) 0 VÁLASZ
Tooni 2014. 03. 19. 15:35 | #27
Először is: egy fecske tavaszt nem csinál. Másodszor: a tavasz beköszönte nem a fecskék megjelenésének köszönhető, mint azt a közmondás sugallja (Egy fecske nem csinál tavaszt - következésképp több fecske kell hozzá), hanem a Föld Nap körüli forgása következtében a tengelyének a Naprendszer síkjához képest bezárt szög változása okozza.
Előzmény: makkasz1 (25) 0 VÁLASZ
zuu 2014. 03. 19. 15:29 | #26
Próbálok pozitívan változtatni. Pl.
Az IZÉs hozzászólók is a környezetemhez tartoznak, így megpróbálom őket is rávenni arra, hogy ne fogadják el a jelenlegi rendszert és harcoljanak ellene.Ha nem mással, akkor azzal, hogy nem mennek el szavazni és erről mégtöbb embert meggyőznek.
Előbbutóbb csak el fog jönni az a nyár.
Előzmény: makkasz1 (25) 0 VÁLASZ
makkasz1 2014. 03. 19. 15:18 | #25
Ameddig ilyen a helyzet... Jobb megoldás, ha nem megyek el szavazni? Látod, megint csak két "rossz" közül kell választanai. Egyébként sejtésem szerint örökké... Lentebb írta vki, hogy nincs olyan párt, amelyikkel maradéktalanul egyet tudna érteni. Valóban nincs, nem is lesz. Akkor sem, ha én kerülök oda, akkor sem, ha te vagy bárki más. Az a kissé kellemetlen szólásbeli helyzet állt elő, hogy Eszed, nem eszed, nem kapsz mást. Viszont ezt a választ te is ugyanolyan jól tudtad, mint én :) További provokatív kérdéseket megelőzendő jobb lenne azon gondolkodni, hogy a magunk helyén, a magunk környezetében és felelősségében mit tudunk formálni és pozitívan változtatni, még ha kevésnek is tűnik a mi ráhatásunk. Egy fecske ugyan nem csinál nyarat, de jelzi, hogy közel a nyár :)
Előzmény: zuu (22) 0 VÁLASZ
zuu 2014. 03. 19. 15:18 | #24
Személy szerint én egy ilyen szavazólapot szeretnék:

[ ] fidesz
[ ] jobbik
[ ] mszp
[ ] lmp
...
[ ] fidesz többet soha nem indulhat választásokon
[ ] jobbik többet soha nem indulhat választásokon
[ ] mszp többet soha nem indulhat választásokon
[ ] lmp többet soha nem indulhat választásokon
...
[ ] fidesz - lámpavas
[ ] jobbik - lámpavas
[ ] mszp - lámpavas
[ ] lmp - lámpavas
...
[ ] lámpavas mindegyiknek

Ha ilyen lenne, akkor tankkal sem tudnának visszatartani a szavazástól :)


+1 VÁLASZ
Tooni 2014. 03. 19. 15:17 | #23
Hát fordítsd meg. És szavazz a több jóra!
Előzmény: zuu (22) 0 VÁLASZ
zuu 2014. 03. 19. 15:00 | #22
Szerinted meddig kellene még játszni ezt a szavazzunk-a-kevésbé-rosszra?
A mostani választásokig, vagy még 10 évig, vagy örökké?

Előzmény: makkasz1 (21) 0 VÁLASZ
makkasz1 2014. 03. 19. 14:30 | #21
Öröm látni, hogy mennyien várnak a TÖKÉLETES pártra. Valaki mondja már el nekik, hogy olyan sosem lesz :) Van, amikor nincs más választás, mint több rossz közül a kisebbet választani, és ha erre valaki nem képes, azt nemes egyszerűséggel döntésképtelenségnek hívják (hasonló esetek pl. az abortuszhelyzet vagy az eutanázia, vagy akár egy parlamenti választás). Ezt egyszerűen úgy hívják, hogy élet. Ui: egyáltalán nem megbántásként írtam, ha vki mégis úgy érzi, bocsánat; ing és annak felvételének esete ;)
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 03. 19. 13:22 | #20
Tök mindegy, a hangja ugyanaz mindkettőnek.
Előzmény: FatSnakeFoot (19) +1 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 03. 19. 13:02 | #19
"Tegnap mondta el a haverom, hogy az Áder János a miniszterelnök." Akkor nem a köztársasági?!:)
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 03. 19. 12:55 | #18
"az gyakorlatilag elfogadja azt, hogy ebben az országban neki, mint állampolgárnak nincs beleszólása semmibe" - Az az igazi birka, aki elhiszi ennek az ellenkezőjét.
Előzmény: shameonme (10) +2 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 03. 19. 12:52 | #17
ilyenkor mindig egy kisebb pártra kell szavazni.
3m3ricus 2014. 03. 19. 12:49 | #16
Ha nincs, akkor miért nem csinálsz egy olyan pártot, amire lehet szavazni??? Ez az indok semmi más, mint kibújás a felelősség alól. De úgy vettem észre itt mindig az a legjobb, ha ázik az ország a húgyban.
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 03. 19. 12:48 | #15
Előzmény: Tooni (12) 0 VÁLASZ
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2014. 03. 19. 12:30 | #14
Arra még nem gondoltál, hogy hozzám hasonlóan többen vannak, akik azért nem mennek el szavazni, mert jelenleg nincs olyan párt (politikai erő), amelyre érdemes lenne ?! Van véleményem, de nem igazán egyezik egyik párt véleményével sem... kisebb nagyobb átfedések ugyan vannak, de mentalitás tekintetében nagyon siralmas a helyzet és ez bizony pártfüggetlen.
Példa: ugyanolyan nyerészkedő, sunyi, semmittevők vannak az mszp-ben, a fideszben és az együtt-ben is.
Csak valaki/valami ellen szavazni: birkaság.

Előzmény: shameonme (10) +2 VÁLASZ
Traveller_x
Traveller_x 2014. 03. 19. 12:28 | #13
Addig olvastam, hogy "akiknek részben köszönhetjük, hogy ott tart ez az ország ahol". Ez az a mondat, ami ha elhangzik azonnal tudom, hogy bolod likbúúú bolond szél fúú.

Ennek a mondatnak az előfordulási gyakorisága fordítottan arányos a intelligenciával.
Előzmény: shameonme (10) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 03. 19. 12:22 | #11
"Ha megtenném, akkor csak beállnék azok közé a birkák közé, akiknek részben köszönhetjük, hogy ott tart ez az ország ahol."

ez csak ennyiből áll szerinted?:)
Előzmény: shameonme (10) 0 VÁLASZ
shameonme 2014. 03. 19. 12:17 | #10
Ezen a menjünk szavazni, vagy ne menjünk szavazni kérdésen, nincs mit gondolkodni. Aki nem megy el szavazni, az gyakorlatilag elfogadja azt, hogy ebben az országban neki, mint állampolgárnak nincs beleszólása semmibe, és így tulajdonképpen tényleg nincs is. Innentől kezdve, aki nem jelenik meg az adott napon, hogy döntését papírra vesse annak a továbbiakban nincs joga bármilyen politikával vagy úgy általában az ország vezetésével kapcsolatos álláspontját hangoztatnia, mert a véleménye szó szerint semmit sem ér. Csak szócséplés. Én csak annyit tudok mondani, hogy nekem is meg van a véleményem a mai politikai és gazdasági helyzetről itthon. Mégsem vagyok hajlandó megfosztani magam attól a jogomtól, hogy négy évente legalább azt ki tudjam nyilatkoztatni, hogy melyik irányba szeretném, hogy haladjunk. Ha megtenném, akkor csak beállnék azok közé a birkák közé, akiknek részben köszönhetjük, hogy ott tart ez az ország ahol. Természetesen mindenkinek meg van a joga, hogy ne menjen el szavazni. Valamint nekem sem "kell" olvasgatnom itt a kommenteket. De aki úgy gondolja, hogy nem akar elmenni. Az ne hangoztassa ezt a véleményét és ne próbáljon meg másokat is a saját butaságára buzdítani. Majd eldönti szépen mindenki, hogy él e kevés megmaradt állampolgári jogainak egyikével vagy birkaként beáll az elnyomottak közé.
-2 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 03. 19. 12:14 | #9
Előzmény: lilaflexninja (8) 0 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 03. 19. 12:06 | #8
Előzmény: bungle (7) +1 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 03. 19. 11:59 | #7
Előzmény: lilaflexninja (6) +1 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 03. 19. 11:53 | #6
Na most ennek a videónak mi is az értelme? Fricska? Megmutatja mi a sztereotípia a mai fiatalokról? annak kicsit gyenge, és erőltetett. Ezzel akarják bemutatni a mai fiatalságot? nem hiszem. Szóval tök értelmetlen, és csak azt érik el, hogy jönnek a nagy öregek (főleg a 40-es korosztály) és azt mondják, igen ezek a fiatalok, bezzeg az én időmben kijártam focizni, meg tisztesség volt és nem volt drog, meg buli. Közben mindegyik besörözve, vagy benyakalva az Éva vermutot 14 évesen a lányok bugyijában akart tapizni ugyanúgy, mint most.

Én sosem értettem ezt a mai fiatalok... dolgot. Mit kell izélni? egyik korosztály se jobb. Ráadásul azt nem fogják föl, hogy a mai tinik szülei pont azok, akik annyira hőbörögnek. Ja meg kellett volna nevelni a gyerekeket talán. Ahogy minket is annak idején azok a szülők, akik meg mondjuk az 50-es években születtek.

Hülyét kapok ezektől, meg a nagy nosztalgiázástól, hogy asszondja, mi nem tudtuk mi az play station, mi gesztenyét gyűjtöttünk a parkban, meg stb és bla bla és a hasonlók.
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 03. 19. 11:50 | #5
Most őszintén, (tudom, hogy ezt már itt százszor kiveséztük) van egyáltalán értelme elmenniük szavazni?Tudom, hogy a jövő, meg blablablaf@szság...
Felnőtt emberek nem tudják, hogy kire voksoljanak, sokan sz.rnak az egészbe bele. És még csak hibáztatni sem tudom őket. Van ma Magyarországon olyan párt, akiben teljes mértékben meg lehet bízni, amelyikre bárki rá merné bízni saját és családja életét, jövőjét?NINCS!
Mindegyik ígérget össze-vissza, de mind tudjuk jól, hogy fentebb mozgatják a szálakat. Olyan óriási problémák vannak, amiket nem tud megoldani sem Orbán, sem Gyurcsány, sem Vona, se senki. Talán Putyin.:)
Azért egy huszonéves már tisztában van dolgokkal, ha más nem, látja, hallja, érzi a szülők vergődését. Többségük tudja nagyon jól, hogy jelenleg egy megoldás van számukra, a külföldre vándorlás. Mit várunk tőlük, hogy csupán hazaszeretetből itt fognak nyomorultként élni, ahogyan szüleik, nagyszüleik tették évtizedeken keresztül?!Egy lóf.szt...én is azt mondom, hogy akinek lehetősége van, az igenis menjen külföldre. No nem azért, mert ott kolbászból van a kerítés, hanem mert itt pozitív változás nem várható az elkövetkező 150 évben az biztos.
Előzmény: Ravennë (2) 0 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2014. 03. 19. 11:39 | #4
"Na azért ne gondolja senki , hogy minden 25 év alatti fiatal " ilyen " .
Majd ez a generáció fogja megkeresni a nyugdíjunkat ..... ja . "

Hát miért mondasz ellent önmagadnak? :P
Nem érzem úgy, hogy ez a jelenkor betegsége lenne. Minden generációnak (bármilyen meglepő, a tiédnek is) voltak ilyen és olyan felfogású emberei is... a buzgó, a drogos művészlélek, a lusta, anyuci kedvence, a talpraesett, az ostoba, a hazafi na meg az emigráns és még sorolhatnám...

Minden korosztálynak megvannak a gyöngyszemei ;) www.youtube.com/watch?v=P9imOnQr7Ho
Előzmény: rermo (3) 0 VÁLASZ
rermo 2014. 03. 19. 11:31 | #3
Na azért ne gondolja senki , hogy minden 25 év alatti fiatal " ilyen " . Az én fiam is 23 éves és abszolút nem ez a kategória ( szerencsére ) . Szerintem a példán meg a nevelésen múlik , hogy ilyen elszállt drogos lesz majd egy gyerekből vagy pedig komolyan veszi az életet és megpróbál a saját lábára állni és meg is tartani magát .

Amúgy ez a hatás a " lágydrogoknak " nem totális függők csak szarnak bele a nagyvilágba pia , fű , szex ...és nagyjából ennyi . Aztán mikor kiesnek a pixisből , és saját lábra kellene állniuk akkor meg becsavarodnak és mindenféle pszichotikus tünetekkel kínlódnak .

Majd ez a generáció fogja megkeresni a nyugdíjunkat ..... ja .
+1 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2014. 03. 19. 11:14 | #2
Jó kis fricska, sajnos elszomorítóan igaz, de kétlem, hogy képes lenne bárkit, bármire rávenni. Ha vesszük a videó abszolút értékét, megkapjuk a valós mondanivalóját. Ez idáig rendben van, de aki ezt képes észrevenni és van egy kis rálátása a politikára az úgyis elmegy majd szavazni, enélkül a szemfelnyitó csoda nélkül is... aki meg azonosulni tud a videóban látott karakterekkel és jópofának tartja, az meg inkább tényleg ne akarjon szavazni menni!
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 03. 19. 11:07 | #1
Nagyjából egy szinten van a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrség által készített bűnmegelőzési kisfilmekkel. Ettől biztosan erőre kapnak a fiatalok.