Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
bungle 2014. 03. 02. 12:48 | #8
Hát igen, elég gusztustalan dolog... nem mindenkinek fejlődik ki a gerince.
Előzmény: Nas (7) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 03. 02. 12:39 | #7
Jah, csak más ezzel élőben is szembesülni. Ritka szemét dolog. Hihetetlen, hogy idáig süllyedhet valaki, hogy nyomort színlelve, az emberek lelkiismeretét, jóindulatát kihasználva próbál nyerészkedni, pedig nincs is rá szüksége. A legszemetebb az benne, hogy a másik embert is mindenkivel szemben gyanakvóvá, szándékosan közömbössé teszi ezzel, és így legközelebb annak sem fog segíteni, aki valóban rászorulna. Tehát végeredményében a "valódi" szerencsétlenekkel cseszik ki. Undorító. Az ilyeneket kéne összegyűjteni, aztán kirakni egy óceán közepén lévő vulkanikus szigetre, hogy boldoguljanak egymás között, ahogy tudnak (a Gyermekrák Alapítványos faszival egyetemben).
Előzmény: bungle (6) 0 VÁLASZ
bungle
Nas
Nas 2014. 03. 02. 12:19 | #5
Ez azért kicsit filozófiai kérdés is, hogy mennyire avatkozzon bele az állam az emberek életébe, mennyire köteles az egyéni rossz döntések / balsors következményeit korrigálni (ugyanaz a problematika mint pl. a szenvedélybetegekkel). Mennyire elvárható, hogy az illető is tegyen valamit a sorsa jobbra fordulása érdekében. (Ezzel nem azt mondom, hogy hagyjunk embereket az utcán meghalni, de pl. vannak, akik - bár nem hajléktalanok - ugyanolyan problémákkal küzdenek mint ők - elég sok ember van teljesen egyedül / nem tud megfelelően táplálkozni / fagy meg minden évben a saját lakásában, csak ez nem olyan látványos, mert ők nem az utcán fekszenek). Ettől függetlenül valóban szükség van az ilyen apróbb, de a hajléktalanok életét megkönnyítő megoldásokra. Ez legalább tényleg a rászorulókon segít.

"Hajléktalanokkal" kapcsolatban nekem legutóbb az volt a megdöbbentő élményem, hogy odajött egy szakadtnak tűnő figura az egyik áruház parkolójában, hogy adjak neki pénzt kajára. Nem adtam, de aztán megsajnáltam, és kicsit később utána mentem. Pár sorral arrébb épp egy középkategóriás autóba szállt be a felesége (?) mellé, és osztotta meg vele a tarhált pénzen vett édességet... O.o Először azt hittem, rosszul látok. Ilyen emberek is vannak. :(
Előzmény: norbertvincze (4) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 03. 02. 05:28 | #4
nyilván olyan problémákkal küzdő és gazdasági helyzetben lévő országban, mint mi, nem lesz egyenlőre megoldás a hajléktalanokat illetően. Hiszen, az ország választott vezetőinek szándékában nincsen ilyen dolgokra megoldást keresni, illetve gazdaságilag számos más terület van ami elsőbbséget élvez a fontossági sorrendben. Addig pedig, maradnak az ilyen apróbb megoldások sajnos.
Ravennë
Ravennë 2014. 03. 02. 02:19 | #3
Volt némi szarkazmus a hozzászólásomban. Nyilván nem arra gondoltam, hogy hozzájuk vágok pár tízezres-t, mert az valóban nem oldja meg az alapproblémát...
Előzmény: norbertvincze (2) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2014. 03. 01. 15:31 | #2
pénzzel tudnál rajtuk segíteni? ha az alapproblémát tekintjük, szerintem nem a pénz oldja meg a gondokat ebben az esetben, kivéve ha arra gondoltál, hogy a pénzből otthon, munka, és lelki felsegítés van megteremtve.
Ravennë
Ravennë 2014. 03. 01. 12:48 | #1
Nem is magyarok találták ki a pénzt.