Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
lilaflexninja
lilaflexninja 2014. 02. 27. 14:59 | #1
Kettős érzéseim vannak ilyenkor: mert egyrészt a látvány a lényeg, és régen is stúdióban vettek föl mindent, nem az adott városban sétáltak a színészek, meg próbáltak ott trükközni, ahol csak tudtak, de valahogy elveszti a varázsát a film (mindegyik), attól, hogy mindent számítógéppel csinálnak. Elhiszem, hogy olcsóbb, meg tán egyszerűbb is, de könyörgöm, még egy kerti felvételhez is blubox kell? És a baj az, hogy a kevésbé nagyszabású filmeknél, sokszor látszik is, vagy érezhető, hogy hoppá oda van vetítve a háttér, főleg hogyha jó nagy képernyőn csodaszínekkel nézi az ember.

Szóval egyrészt megértem, hogy minél egyszerűbb kell legyen a filmgyártás, másrészt igazán nagy varázst adna már egy filmnek, ha hagyományos technikával forgatnák.

ja a múltkor láttam egy képet: csillagok háborúja akkor és most, akkor egy halom makett meg minden, most meg csak a kék háttér. Engem jobban lenyűgöz, hogy régen, mindenféle "gagyi" makettel el tudtak varázsolni, most meg már nem tartom nagyra a számítógépes grafikát, mert nem akkora kunszt.

nahát ezek a vegyes érzelmeim vannak, amikor ilyen hogyan készül filmeket látok.