Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
velo 2014. 01. 30. 22:38 | #6
zsíííír :D
Előzmény: Tooni (5) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 01. 30. 15:38 | #3
:DDD Én több fjordot kérek dupla sarkkörrel.
Előzmény: tjunior (1) +2 VÁLASZ
palinkaman
palinkaman 2014. 01. 30. 15:08 | #2
"A 2013-as évben több, jelentős tudományos megállapítás is született az üvegházhatással kapcsolatban. Az egyik az volt, hogy még sosem volt ennyi üvegházgáz a légkörben, illetve az, hogy ez 95%-ban az emberi tevékenységnek köszönhető."
Ezt a pár kijelentést azért erős túlzásnak és erősen elfogultnak mondanám, ugyanis: a Jura és Kréta időszakban ennek a CO2 koncentrációnak a több tízszerese volt a levegőben (a korból származó levegőzárványok vizsgálata, pl. sarki jégben), és akkor még sehol nem volt az ember.
A legtöbb ilyen kijelentéshez kiválasztanak egy földtörténeti időskálán rövid időintervallumot, és ha nő a hőmérséklet, akkor globális felmelegedés van, és "Úristen, meghalunk"! Épp nem rég hallgattam erről egy előadást, miszerint ha tágabb időskálát nézünk (pár millió év), akkor felmelegedések, és lehűlések váltják egymást rendszeres időközönként fűrészfogszerű hőmérsékleti grafikont adva. Mi most eszerint egy fűrészfog emelkedő ágát éljük meg.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a légszennyezés jó, és nem lehet hatása a klímára, csupán azt, hogy ez a jelenség már az ember előtt is megvolt a föld klímájába, és valószínűleg az embernél nagyobb, csillagászati okokra vezethető vissza: hosszú periódusú napciklusok, föld tengelyének a billegése, mágneses mező változása, naprendszerünkön kívülről érkező hatások stb..
+1 VÁLASZ
tjunior 2014. 01. 30. 13:09 | #1
Szlartibartfaszt lesz a vezetője
+2 VÁLASZ