Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
7sleeper 2014. 01. 30. 19:53 | #9
ez a bürokratizmus növekedés még okmányirodában sem elfogadható

(ott is.. korábban mikor bementél érkezési sorrendben, ügy szerint mindenkit behívtak; várni kellett de nem sokat. aztán kitalálták, hogy számot kell tépni, kicsivel később a kipaterolt, korai nyugdíjas volt rendőr joviális biztonsági őr adta, végül már mint gyépéseknek mutogatta is, hogy a legfeljebb kétfajta jegyből amit ő osztogatott(!) melyikre lesz szüksége az embernek.. jött az elektronikus rendszer; az össze-vissza hívásokkal, nem hívásokkal. és mindegyik "újítással" nőtt a várakozási idő (nem feltétlenül sokkal, de mindig nőtt). mire megszokta volna mindenki ezt az elektronikus behívásos, kijelzős rendszert, már be is vezették a legújabbat. internetes időpontfoglalás. de nem ám bármikor ügyintézési időre, hanem "időablakokban". és ha beteltek az interneten az időpontok. akkor vagy foglalshatsz két hónappal későbbre vagy elmész korán reggel az ocsmányirodába (és már 30-50 méteres sor áll), hogy az 1 azaz egy, tízemberenként lefagyó kioszkból időpontot válassz egy ismeretlen logikájú(?) menürendszerből.. megyeszékhelyen ha valaki nem készül ügyintézésre és nincs szerencséje több napjába kerül egy majdan 5 percig tartó művelet, amit persze nem tudnak szájhuzogatás nélkül elintézni.)

egyre hülyébbek na. és külön tragédia, hogy egészségügyben is ez megy..

magánrendelő=ahol az orvos megszervezi, hogy állami eszközökkel hamarabb kivizsgálják az embert
az eredményesség, pontos diagnózis, és terápia meg nem garantált..
és még bunkó is tud lenni nem egy.

(ilyenkor sajnálom igazán, hogy az olyan, már akkor is kivételes orvosok - mint amilyen a gyerekorvosom volt, akihez megesett, hogy nem csillapítható láz miatt éjszaka közepén elvihettek szüleim, a magánlakás rendelőjébe - már nem élnek.)

horváth ágnes is megrohadhat, meg az egész sleppje (hallottam olyanról, hogy egy egyszerű törést sem láttak el időben, mert hétvége volt, és ugye limit.. csak gipszelni kellett volna.. és hozzá egészségügyi dolgozó volt az illető..)

na nem mérgelem magam ezzel,
mert saját egyelőre csekély tapasztalataim alapján is
oldalakat lehetne írni az eü helyzetéről

/OFF jobbulást
Előzmény: amakoi (8) 0 VÁLASZ
amakoi 2014. 01. 29. 21:28 | #8
"úgy látszik az egészség mellett az emberség is luxus lett"
Gyönyörű gondolat, ami szemlélteti a magyar egészségügyi ellátást. Tudom, lehetne rosszabb, élhetnénk szomáliában v lehetne költségtérítéses az ellátás.
Nem mellesleg az utóbbi pár évben olyan kibaszott bürokratikus lett az ellátás, h az már idegőrlő és pofátlan. Emlékszem még tinédzser koromból, h kb milyen volt és a jelenlegihez képest sokkal gyorsabban juthatott az ember a problémájának megoldásához.
Kedvencem pár hónappal ezelőttről: bemek az sztkba. én: jónapot bőrgyógyászatra kérnék sorszámot. recepció: van időpontja? én: őőő nincsen. rec: hát akkor nem tudok segíteni, kérjen időpontot, hívja fel őket.
Hazamek, felhívom: -Jónapot időpontot szeretnék. asszisztens: rendben rendben őőő x hó y napján tudjuk fogadni. én: komolyan? több mint 1 hónapot kell rá várnom? asszisztens: sajnos igen, be vunk táblázva. én: rendben hát akkor köszönöm de nem tudok ennyire előre tervezni az egxetem mellett, pláne h 2 nap múlva mehetek is vissza.
Elmek háziorvoshoz, kérek beutalót másnap mek sztk- sorszám- rendelő, betegek nincsenek nagyon de persze így is 2 páciens/óra a sebesség. Ez kibaszottul sokkoló, mert kisvárosban élek és míg bp-n túl vannak terhelve a rendelők, itt ez korántsem mondható el. Mocsokság h 1 hónapot váratnának beutaló nélkül, amiben egyébként csak annyi van h "kérem a nevezett beteg kivizsgálását". Slussz poén megint h kb 10 percet voltam bennt és kijöttem másik 2 beutalóval, azóta is ha hazamek pestről h relaxáljak a családdal, akkor a reggeleim orvosi rendelőkben töltöm. Eredmény még mindig nincs sok hónapnyi szopatás, 6 vérvétel és 1 valag kivizsgálás után, fogalmuk sincs h mi bajom van szal most tartok ott, h meghúzom az övet és mek magánrendelésre.
Előzmény: 7sleeper (7) +1 VÁLASZ
7sleeper 2014. 01. 29. 20:18 | #7
egyetértek. tisztelet a kivételeknek (akik erősítik a szabályt) többségében kiégett, nemtörődöm, flegma emberekkel van "tele" az egészségügy. egyre inkább. egy bizonyos szintig érthető a terhelés, emberhiány, magánéleti gondok miatt, de hogy miért a betegeken csattan az ostor.. hiába tény, hogy vannak értetlenkedő betegek (bár őket is inkább csak nem tájékoztatják a szintjüknek megfelelően - mert biztos muszáj ráförmedni egy addigra már okvetetlenkedő idős emberre, azért mert már képtelen megjegyezni (ha egyáltalán valaha képes volt), hogy napi háromszor vagy háromnaponta kellett volna a tizenakárhány gyógyszerből azt az egyet szedni; vagy főleg más hibája miatt), de akkor is BETEGEK.

a legrosszabb amikor fiatal de reciprok beteg scrácokat lát az ember (akiknek suliban helyük, vagy szabadban a haverjaikkal, barátaikkal) vagy magatehetetlen időseket, esetleg súlyos betegeket, akikről elfeledkezett a betegszállító; míg maga vagy családtagjai egészségügyi dolgait intézné az ember.

úgy látszik az egészség mellett az emberség is luxus lett. kár. én nyomnám a piros gombot.

lehet jönne a patásnursedög :-)
Előzmény: amakoi (5) +1 VÁLASZ
7sleeper 2014. 01. 29. 20:01 | #6
hát volt? ;-)
Előzmény: .::JunKieEQ::. (1) 0 VÁLASZ
amakoi 2014. 01. 29. 19:40 | #5
Na nebasszamár h legyek megértő ha bunkó a nővér mert vannak magánéleti problémái, nevetséges amit mondasz. Már ott tartunk h kurva hálásnak kell lenni, ha 1 közalkalmazott ellátja a munkáját azon a legalja színvonalon, ami még nem "bűncselekmény" ebben a kurva országban. Szerencsére nem sok időt kellett kórházban töltenem, de az is elég volt, h lássam milyen kibaszottul nem törődöm senki sem. Nem is kezdek el sztorizgatni a tapasztalataimról de megosztanám azt, aminek nagymamám pár héttel ezelőtt volt szemtanúja 1 műtét után.
Szóval volt ez az öreg úr aki eszeveszettül próbált úgyszintén műtét után jelezni a nővérkéknek azon a kibaszott rohadtul nem felhasználó és pláne nem emberbarát helyre felszerelt nővérhívon, mert neki éppen irdatlanul ki kellett üríteni a salakanyagait. Hát sajnos a nővérkék éppen túl elfoglaltak voltak, valószínűleg a barátok közt miatt, szóval miután a mozgásképtelen papi nem kapott segítséget 20-25 perc után sem és a záróizmai sem tartanak ki a végletekig, mondanom se kell h össze szarta-hugyozta magát. Na persze ezután már becsámpázott a kis kedves szerencsétlen túlterhelt magánéleti és munkahelyi problémákkal küszködő nővérke úrihölgy, aki miután konstatálta a helyzetet, h ez az irdatlan barom összerondította az ő általa 3 órával ezelőtt felhúzott szép tiszta ágyneműt elkezdett torkaszakadtából üvöltözni, őrjöngeni. Hát a nagypapa sem hagyta magát, ki alázkodna meg 1 ilyen szégyenteljes helyzet után kérdem én? Kiosztotta, h ha esetleg bejött volna abban a 20 percben, míg keservesen próbálkozott a hívó gomb használatával jelezni v ha esetleg meghallotta volna a segélykiáltásokat, amitől ő körülbelül 20 méterre helyezkedett el, akkor talán még időben tudott volna 1 ágytálat rakni a segge alá. A nővérnek több sem kellett, diadalittasan odavetette h akkor úgy kell neki és reggelig ki sem cserélték az ágyneműjét. Szép húzás mondhatom. Büntetni 1 lábadozó öreget és a többit is körülötte (a fos kurvabüdös tudniillik), mert a kisasszonynak éppen fontos dolga volt (100% h nem work related). Undorító szar idegőrlő meló, tudom. Nem volnék rá képes. Ezért tanulok h ne legyen belőlem kukás, nővérke v culáger stb stb. Aki kurvának megy, ne rinyáljon ha megbasszák. De ha büdös neki a nővérmunka menjen gyártósorra 4 műszakba 2 cigiszünettel / nap. Abüdöskurvaéletbe.
Előzmény: Lusu (4) +1 VÁLASZ
Lusu 2014. 01. 29. 18:40 | #4
Érdekes, dolog ezt csak egy kórház szempontjából vizsgálni, hiszen azt egy közösség veszi használatba, amiben emberek dolgoznak és amibe emberek járnak kezelésre. Az itt felsorolt panaszoknak rengeteg vonzata van. Bunkó a nővér? Persze, mert 10 munkáját hárman csinálják és mivel nem jut annyi idő egy betegre mint kéne, a beteg is ingerültebb lesz, valamint van neki is 100 egyéb baja. Hitele van a lakásán, dolgoznia kéne mert a táppénzes fizetésből soványan jönnek ki a hónapban. És erre még hozzátehetjük, hogy a nővérnek valószínűleg szintén hitele van a lakásán, viszont az ő fizetéséből még így is nehezen jön ki. És bizony nekiáll pasziánszozni, szendvicset majszolni, vagy sorozatot nézni, hogy egy kicsit pihenjen is. De mivel kevesen vannak, ezért a betegek ezt zokon veszik, ami érthető, de azért gondoljon bele abba, hogy ő élete során max 2-3 alkalommal keveredik ilyen konfliktusba, egy nővér pedig minden nap.
Lényeg a lényeg, öngerjesztő folyamat ez, ami abból ered, hogy szinte minden ember nehezen él meg ebben az országban és ennek tetejébe még az emberi érzelemet is kiírtották már belőlünk. Arra vagyunk nevelve, hogy csak az egyén, csak mi. Pedig sokkal többre vihetnénk, ha egy kicsit közelebb kerülnénk egymáshoz és kicsit jobban átéreznénk embertársaink helyzetét. Ha ez sikerül, na akkor el lehet várni azt, hogy javuljon a helyzetünk, de addig viszont, a nyakunkban fog ülni a jelenlegi mocsok, mert egyedül nem tudjuk lerázni magunkról, csak együtt.
bimbi
bimbi 2014. 01. 29. 01:24 | #3
Mit lehet erre írni? Az korábbi kormányok szartak erre is. Most a fidesz szarik. Aztán meg a következő fog rá szarni. Ennyi.
Előzmény: .::JunKieEQ::. (1) +1 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 01. 28. 23:41 | #2
:DDD Senki nem mer rossz szót szólni, mert jön az éjszakás nővér, Ursula, és grátisz ad egy beöntést jutalmul.
Előzmény: .::JunKieEQ::. (1) +2 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2014. 01. 28. 23:37 | #1
Elég kihalt a post.... lejárt a TAJ kártyátok...?
+3 VÁLASZ