Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
FatSnakeFoot
cila 2014. 01. 29. 19:26 | #96
Elfelejtettem hozzátenni, hogy a csendháborítás is egy fajtája a terrorizmusnak. A Törvénynek is akként kellene kezelnie.
Előzmény: cila (95) 0 VÁLASZ
cila 2014. 01. 29. 16:47 | #95
Rég volt, de jól emlékszem. Temesváron, (nem tudom, hogy mondják helyesen) egyetemi diák-lakónegyedben, épp vizsgára készültem. A szemközti tömbházban, nevezzük Abdullah-nak, látom, 25-30 méterre van csupán, amint kinyitja az ablakot, kirak két hangszórót, feltesz egy bakelit lemezt, kimegy a lakásból, becsapódik utána az ajtó és felharsan a Zene.
VÉGTELENíTVE. Vissza-visszaugrik a tű.
"HIPCSEMDZSI BEM HIPCSEMDZSÚ"; "HIPCSEMDZSI BEM HIPCSEMDZSÚ"; "HIPCSEMDZSI BEM HIPCSEMDZSÚ".
És nekem (is) hallgatnom kell. Hallgatnom kell a zenéjét nincs mese és a pofámat is tartani kell. Nem panaszkodhaok, mert ő, VALUTÁT hozott s hoz az országba.
Előzmény: Kovi87 (94) 0 VÁLASZ
Kovi87 2014. 01. 29. 16:02 | #94
Ezt kell neki túrni 6e W-on. Meglájuk ki unja meg hamarabb
http://www.youtube.com/watch?v=wZZ7oFKsKzY
vnyoc 2014. 01. 28. 20:17 | #93
Én nemtom, de én betörnék maszkban egy 5kg-s kalapáccsal és SZÉTB@SZNÁM a berendezését minden áldott alkalommal mikor új cuccot vesz.. szerintem a rendörség is szemet hunyna vagy eltussolnák az ügyet. Nem kellene ezt ennyire tulgondolkodni....
cila 2014. 01. 28. 16:39 | #92
Kiéheztetés, hm...?
Mennyibe kerül pld. egy lakat a kertajtóra, plusz egy cédula: "Rögtön kinyílik a lakat, amint Domingó elhallgat"?
Előzmény: Turmix (90) +3 VÁLASZ
naphtha08 2014. 01. 28. 16:01 | #91
Azért, mert a riportban nem hangzik el, lehet, hogy sokkal több mindent megpróbáltak már. A szomszédok helyében én se nyilatkoztam volna, hogy rendszeres sz@rral bombázom a nyílászárókat. Személy szerint én a szaglószervét terhelném a zenebanyának, hányásig.
Turmix 2014. 01. 28. 15:36 | #90
Olyan nincs, hogy semmit nem lehet tenni. Jobb helyeken már kényszer-gyógykezelés alatt állna az öreglány, valami csendes elmeotthonban.
Másrészt meg nem értem a szomszédokat.

Éppen csak határértéken, szépen egyszerre elkezdenek metált hallgatni, de véletlen sem ugyanazt a számot. :) Meglátjuk, hány nap után adja fel.

Ha ennyi idő alatt nem tudták közös összefogással kiiktatni az öreglányt, akkor meg is érdemlik.

MÁV Hungaria 2014. 01. 28. 15:22 | #89
Egyébként nem értem: "Vásárolni is csak éjszaka megy" . Akkor 14 éve nem nyírt füvet, házat sem tartja rendben, télen nem kotorja el a havat, sose volt olyan, hogy elromlott valami műszaki dolog ami miatt szerelőt kellett volna hívni, és beengedni őket az ablakosokat akik beüvegezték se ő engedte be, egy váratlan dolog se történt vele ami miatt nappal kellet volna intéznie valamit. Azért ez fura.
cila 2014. 01. 28. 14:53 | #88
Hehe...
Hehe? Ez nem feleség féle hajnali kérdés: "Mikorra is mondtad, hogy felébresszelek szívecském?"

Előzmény: Tooni (87) 0 VÁLASZ
Tooni 2014. 01. 28. 14:34 | #87
Ez a zene helikopterekkel meg rakétákkal a legélvezhetőbb :D
De tényleg lecserélhetné erre pl. már a lemezt:
http://www.youtube.com/watch?v=gN2zcLBr_VM
Előzmény: cila (86) 0 VÁLASZ
cila 2014. 01. 28. 14:23 | #86
Nem olvastam el a komment összvest, láttam a TV-ben. Mit tennék? ELLEN ZAJT NEKI!. Ha harc, legyen harc!
Ha te 8van decibellel, én 2x annyival. Elég gazdag az "idegölő" zene irodalom, van miből válogatni.
Példul:
http://www.youtube.com/watch?v=1aKAH_t0aXA
Swordfish 2014. 01. 28. 13:49 | #85
Oké, ebben van igazság. Lehet, hogy én fogalmaztam rosszul, lehet, hogy te értelmezted félre. Ha 100 ember él egy közösségben, mint pl. egy utca és abból 1 embernek nem tetszik valami, akkor mi a logikus? Hogy 99 ember gyökeresen megváltozik, vagy az, hogy az az 1 alkalmazkodik, vagy keres magához hasonlókat és elköltözik? Erre a viselkedésre nincs semmilyen józan magyarázat. Ezt nem lehet megindokolni.Az ilyen ember nem változást akar, nem az őt érő negatív hatásokat akarja csökkenteni, hanem kicsinyes bosszút akar állni mindenkin. Olyan embereken is, akiknek valószínűleg semmi köze az ő bajához (ami lehet a fejében van). Nálunk is évekig ugatott a szomszéd kutyája ha kimentünk a kertbe. Ha 3 óráig voltam kint, akkor 3 óráig ugatott az idétlen, fülsértő hangján. Tudod mit csináltam? Vettem kb. 10e Ft-ért 18m nádat, feltettem a kerítésre egy óra alatt és azóta csönd van, mert a kutya nem lát, így nem ugat. Persze kitehetném a két 100W-os hangfalat az erkélyre és üvöltethetném napi 12 órában a black metaltm de békeszerető ember vagyok és ez praktikusabbnak tűnt. :)
Előzmény: Samu. (78) 0 VÁLASZ
imki 2014. 01. 28. 09:38 | #84
bungle
bungle 2014. 01. 28. 09:33 | #83
Akkor majd nem "zenét szolgáltat", vannak ilyen ütvefúró és egyéb kellemes zörejhang cd-k is. ;)
Arra én is kiváncsi lennék, ha kint ilyen hangerővel szól, bent mi hallatszik és hogy bírja a nő.
Előzmény: sexdealer (82) 0 VÁLASZ
sexdealer 2014. 01. 28. 09:00 | #82
Nem tudom, hogy a Felvidéken hogy van, de hazai eljárásrendet alapul véve, csak egy helyi önkormányzati rendeletet kellene kiadni mondjuk arról, hogy nyilvánosan zenét szolgáltatni magánszemélynek csak abban az estben lehetséges, ha azt a környéken lakók többsége írásos beleegyezésével támogatja...


Gerysama 2014. 01. 28. 00:52 | #81
14 évről beszélünk....bármi is volt már a gond, bármilyen hozzáállást is tanusitottak, az már nagyon régen volt. Az egyik öregasszony el is mondta hogy senki nem bántja a vén boszorkányt akkor se, amikor a Tescoba megy vásárolni. Akkor miről beszélünk? Ha valaki ennyi idő után még haragot tud tartani, akkor az vagy egy makacs barom, vagy szimplán őrült ha bevállalja azt, hogy ő is hallgassa a zenebonát egész nap minden nap valami nagyon primitív ostoba ügy miatt. Én hiszek a diplomáciában, de ha az kudarcot vall, akkor meg az erőszak probléma megoldó képességében hiszek.


Képtelen vagyok elhinni hogy egy falu közössége ennyire nyámnyila alakokból álljon. Ahogy egy korábbi kommentelő megjegyezte, nem valószínű hogy egy terminátor lakik bent. Ha én ott élnék, és ezért mondaná fel az idegeim a szolgálatot, arról nem is beszélve hogy egy normális bulit nem tudnék csapni a barátaimmal vagy akárcsak egy kis nyári estés grill sütögetést, akkor az a legkevesebb hogy leba**om azt a rohadt hangszórót a helyéről. Igen...szép nagy háza van...valószínűleg pénzes...de előbb utóbb el fog fogynia a pénze. De az a lakatos megoldás is tettszik. Főleg az év leghidegebb hónapján. De ha ezek sem váltják be a hozzá fűződö reményeket, akkor igenis vissza kell hajlítani a hüvelykujjét amikor kimerészkedik éjszaka. És nem érdekel a sok rinya az emberi jogokról meg a dolgok helyességéről és az önbíráskodásról. Ha egy törvény szemmel láthatólag rossz, mert nem a többség érdekeit védik (lásd 22:00-ig bömböltetheti valaki a zenét nyilvánvaló bosszúállási célból és nincs ezfelől semmi kivétel tétel) akkor igenis nemcsak joga, de kötelessége az embereknek a saját kezébe venni a dolgokat.
Előzmény: Samu. (78) 0 VÁLASZ
roberto 2014. 01. 27. 23:13 | #79
Hogyan kaphatott engedélyt nyilvános zene engedésre? Nem hiszem, hogy nincs jogi lehetőség a megoldásra. Közösen kéne egy jó ügyvédet fogadniuk és néhány hónap alatt meg lehetne oldani a problémát. Amennyi pénzt ráköltöttek a házaik hangszigetelésére már kifutotta volna a megfelelő ügyvédet. Persze könnyű itthonról a csendes szobámból okoskodni.
Samu. 2014. 01. 27. 23:09 | #78
ezeknél a többséges példáknál mindig eszembe jut, hogy: ha van 100 ember, ezek közül mind átlagos intelligenciahányadossal rendelkezik kivéve 1-t, aki a MENZA tagja. ha 99 azt állítja a húrelmélet hibás, az okos ennek ellenáll és megtesz mindent a butaság elfojtására akkor ki a hibás? (az okos enged dolgot most nem kérem..)

nincs általános szabály ilyen szituációkra. 14 éves történekre, de még talán az 1 évvel ezelőtti sérelmekre is ritkán van tiszta és egyértelmű ok.

én azért kíváncsi lennék mikor érték sérelmek az asszonyt. mennyire volt kedves az első heti zenebona után hozzá a szomszéd és mennyire kérte őt illedelmesen. mert lehet úgy is. ha egyszerre az ablakát baszkodták és senki meg se kérdezte mi a baja akkor maguknak köszönhetik. és a kutyás szomszéd se enged a 48ból akkor miről beszélünk? ha mindent megtettek ami normális emberi viselkedés határain belül van akkor elhiszem hogy mérgesek. de ebben az esetben ez utóbbit nem tudom elképzelni!
Előzmény: Swordfish (77) 0 VÁLASZ
Swordfish 2014. 01. 27. 22:31 | #77
Ha 10-20 ember egy utcában kiakaszt valamivel egy embert, akkor nem lehet, hogy azzal az eggyel van valami gond?
Ő nem tud alkalmazkodni? Ha meg csak 1-2 ember akasztotta ki, akkor miért nem velük rendezi le? Miért kell az őrületbe kergetni több utca lakóját? Azért, mert neki baja van? Költözzön el. A többiek nem tudnak elköltözni, éppen miatta. Senkinek nincs joga ilyet tenni. Mindegy, hogy bolond az illető, vagy aljasságból csinálja, nincs hozzá joga.
Ha a szomszéd kutyája zavar, elintézem a szomszéddal, ha az összes kutya zavar, akkor meg elköltözök, vagy védekezek ellene. Ez a megoldás. Nem az, hogy megkeserítem a környék összes lakójának az életét.
Előzmény: shameonme (76) 0 VÁLASZ
shameonme 2014. 01. 27. 22:12 | #76
Én nem ítélnék el elhamarkodottan senkit. Arra magasról teszek, hogy a környékbeliek mit mondanak. 99% az esélye, hogy nekik köszönhető ez a furcsa viselkedés. Csak arról persze hallgat az összes, hogy tulajdonképpen mi történt. Biztos, hogy tettek valamit, amivel kiakasztották azt a szerencsétlent annyira, hogy ezzel bünteti őket. Ha belegondolunk elég komoly dolognak kellett lennie, ha 13 év alatt sem tette túl magát a dolgon. Kizárt dolog, hogy csak a szomszéd kutya ugatásától kattant be. Én csak azt tudom, hogy engem már akasztottak ki a szomszédaim annyira, hogy valami hasonló megtorlás fogalmazódott meg bennem. Bár én csak pár napra gondoltam. Esetleg egy hétre ... és emberek ... most komolyan ... felgyújtani a házát ... meg "elintézni" ... meg összeverni ... távol álljon tőlem, hogy bárkit is minősítsek. De az ezekhez hasonló kommentek megalkotói, pont azt az értelmi színvonalat képviselik, melynek tagjai képesek valakit annyira kiakasztani, hogy ilyen őrültségre szánja el magát...
-3 VÁLASZ
Swordfish 2014. 01. 27. 21:14 | #75
Rá kell robbantani a házat a ge..be. :D
Viccen kívül: valaki véletlenül megkeresne egy pár gyanús alakot, úgy ráijesztenének a hülye marhájára, hogy a magnó közelébe nem menne többet. Az ilyeneket úgyse kapják el. Birkák az emberek, nem igaz, hogy nincs megoldás. Az meg sok mindent elmond egy képviselőről, hogy ennyit nem tud megoldani. Hogy bízzanak rá az emberek ennél sokkal komolyabb dolgokat?
malloc 2014. 01. 27. 21:02 | #74
az nem a hanszóró hanem egy reflektor, valsz a kamera miatt mert infrára gondolom nem futotta.

Amúgy meg, 2-es fázist átkötni a nullára, és voilá, volt elektromos eszköz, nincs elektromos eszköz.
Előzmény: lowrider (61) 0 VÁLASZ
vnyoc 2014. 01. 27. 20:50 | #73
Miért nem pótol össze az utca és fizetnének meg egy ukrán szakmabelit...
bungle
bungle 2014. 01. 27. 20:28 | #72
Egyébként sok helyen erről az önkormányzat dönt. Van olyan magyar város, ahol nem lehet füvet nyírni pl. vasárnap, míg a legtöbb helyen lehet.
Előzmény: bungle (70) 0 VÁLASZ
Tooni 2014. 01. 27. 20:27 | #71
1. Szlovákia
2. Ami bírságot emiatt kapott, azt kifizette, majd hozzáigazította a zajártalmat a határértékhez.
Előzmény: Gywer (67) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 01. 27. 20:26 | #70
Riportot megnézted? Feltűnt a mérőeszköz, ami a decibelt méri? Állítólag ügyel arra, hogy a határérték alatt maradjon.
Előzmény: Gywer (67) 0 VÁLASZ
tool 2014. 01. 27. 20:26 | #69
az első pár évben megnéztem volna hogy nézett ki az a ház.
nyilván minden este szétkúrtak a szomszédok amit tudtak. vagy nem?

az első pár évben megnéztem volna hogy nézett ki a nő.
nyilván jópár este elkapták és kapott két büdös nagy pofont. vagy nem?

tényleg nehezen hihető hogy többszöri önbíráskodás után is megmarad ez az állapot.


Gywer 2014. 01. 27. 20:21 | #67
Nincs időhöz kötve.
Itt a 2012. évi II. törvény szövege:

195. § (1) Aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetve a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja, szabálysértést követ el.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt a közterület-felügyelő, természeti és védett természeti területen a természetvédelmi őr és helyi jelentőségű védett természeti területen az önkormányzati természetvédelmi őr is szabhat ki helyszíni bírságot

+1 VÁLASZ
speedbump 2014. 01. 27. 20:17 | #66
Ha jól emlékszem Ray Bradbury-nek (v. Arthur C. Clark?) volt az a novellája, ahol egy asszony éjjel nappal sír, mert ha jól emlékszem meghalt a férje. Komoly a vége.

Egyszerűen elképesztő, hogy egy ember több száz másiknak az életét keserítheti meg.

Tényleg lakatozni kellene, vagy eleve bemenni és széttörni a zajládát. Nem értem az ott lakókat sem, hogy miért nem teszik meg, hiszen nem egy terminátor, vagy egy maffia-család lakik ott.
Előzmény: blackmumus (63) 0 VÁLASZ
bimbi
bimbi 2014. 01. 27. 19:16 | #64
Hihetetlen, hogy 14 év alatt senki nem oldotta ezt meg, akár erőszakkal. Nem tudom elképzelni, hogy ez hogyan történhet meg, az meg végképp nem tudom elképzelni, hogy ha én lennék a szomszédja, akkor én sem tennék semmit. Valami itt nagyon el van baszva.
blackmumus 2014. 01. 27. 18:26 | #63
Van egy nagyon egyszerű módszer 2 variációval. Mikor elmegy otthonról akkor lecserélni a zárat, vagy egy lakatot kell baszni a kapura így nem tud hazamenni.
A másik variáció, hogy akkor kell ezt megcsinálni mikor otthon van, így nem tud elmenni boltba, aztán egyszercsak majd elhallgat a zene is :)

Kíváncsi lennék kihez fordul segítségért, mert gondolom nem sok barátja van, éjjel meg lakatost nem talál, max rendőrt, az meg csak körberöhögi.
Errtu
Errtu 2014. 01. 27. 18:08 | #62
Odaállnék az ablaka alá énekelni.
lowrider 2014. 01. 27. 18:07 | #61
Honnan jönnek ezek a sztorik 14 év (!) után elő? Nemhogy 14 év/hónap/nap, hanem 14 óra után megoldottam volna "nemhivatalos" úton a problémát. Semmi verés, semmi erőszak - elsőre. :)
Ott az a szar hangszóró a falon... puff egy tégla. Megjavítja? Ahhoz ki kell jönni... Tegyük fel, hogy megjavíttatta... Megint tégla.
Mit tud tenni, még ha az arcommal is állok oda és felvesz a kamerája? Bemegy a rendőrségre feljelentést tenni? Mire föl? Kiröhögik - arról nem is beszélve, hogy akinek vaj van a fején, az nem megy magától a napra (még ha papíron ez elméletileg nem is tilos a megadott időszakban) de azért nem mindent betű szerint értelmeznek a bíróságon sem. Ott egyébként megint meg kell jelenni, arccal, személyivel...

Szóval nem értem...

Ami sokkal jobban idegesített az a végig sípoló hang, ami a riport alatt ment. Gratula a stábnak, hogy remek minőségű anyagot vettek fel.
fari.tro 2014. 01. 27. 17:42 | #60
adnék egy 300 wattos grindcore félórát.
Hunter 2014. 01. 27. 17:35 | #59
Nem tudom irták már előttem, de én valahogy kicserélném egy Metallica- The Unforgiven albumra:D
Paenumbra 2014. 01. 27. 17:26 | #58
A környékünkön az utóbbi pár évben egyetlen betörés volt: Jómódúéknál a két rotweilert lekezelték és az utolsó fogpiszkálót is elvitték.

Lehet hogy a kutya az egyszeri kolompárt megijeszti, de egyébként max pszichésen nyújt biztonságot.
Előzmény: piszok alfred (50) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 01. 27. 17:22 | #57
Itt már ki se néznek az ugatásra, szóval nem sok haszna van. Max. meghallom, ha a postás jön, mert az ugye egy veszélyes állat, akit szét kell tépni, olyankor az összes kutya felhördül és más hangjuk van. Vagy ha kutyát sétáltatnak, azt is "megértem". A szélben hajlongó fűszál ugatását már kevésbé...
Előzmény: Ravennë (56) 0 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2014. 01. 27. 17:12 | #56
Mifelénk szinte minden házban van kutya az udvaron (kicsik-nagyok egyaránt), rendszeresen éjszakánként jön rájuk a "beszélgethetnék", de itt általában inkább türelmesek az emberek velük szemben, elég jó riasztórendszer (már a betörőkedvűek ellen). Én ebem is elég aktív életet él éjszakánként, képes egy szúnyogot is hangos ugatás közepette üldözőbe venni, azonban szerintem ez így van helyén. Egyszer megesett, hogy annyira fülsértően ugatott, hogy a szomszéd nem bírta és kijött leteremteni őt, mire arra lett figyelmes, hogy Lakatos Bendix éppen a háza előtt parkoló kamionjából csapolja az üzemanyagot. Sok oldala van az éremnek... :)
Előzmény: bungle (55) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 01. 27. 16:58 | #55
Pumik nem sok vizet zavarnak egy komoly betörőnek. Már ha a kerítéshez megy az ember (barátságosan), félve rohannak hátra. De nagyobb kutyákat is lazán lefújnak, felrúgnak, megmérgeznek, ha tényleg be akarnak jutni. A hangjelzésük meg így - hogy a fűszálat is megugatja, ha fúj a szél, de egyébként még egy macska sincs épp a környéken -, annyit sem ér, mint a kocsikban a riasztók, amik mellett lazán mindenki alszik tovább, hogy már megint megszólalt valami idióta riasztója...
Előzmény: piszok alfred (50) 0 VÁLASZ
Ragnar 2014. 01. 27. 16:58 | #54
Amúgy így egymás között megjegyezném, hogy egy vicc ez a jogrendszer és törvénykezés.
Mi ez az este 10-ig mindenki azt csinál, amit akar baromság?!Nem röhejes és aljas dolog, hogy egy elmebeteg, közösségi életre alkalmatlan antiszociális barom megkeserítheti emberek és családok tucatjainak életét hosszú éveken keresztül?!
Nincs milyen jogcímen felellősségre vonni?Most őszintén nem lehetne végre korszerűsíteni, frissíteni az ezeréves jogszabályokat és rendelkezéseket?Nyilván nem elítélendő ha valaki néha barkácsol az otthonában, lakásfelújítást végez, húst kloffol vagy esetenként zenét hallgat, bulizik.Ha nem rendszeresen végzi és ezzel nem keseríti meg embertársai életét, akkor teljesen normális dolog.
Azonban ha valaki elmebeteg módon, igazolhatóan mások bosszantása céljából olyan tevékenységet végez, amivel többek életminőségét és körülményét roncsolja, akkor az miért nem büntethető?Ha ilyen esetben egy adott aláírás mennyiség összegyűlne, akkor azzal már érdemes lenne foglalkozni.
A rendőrség is olyan kurva kreatív tud lenni ha közlekedési bírságokat kell kiszabni.Ilyenkor miért nem erőltetik meg magukat?Ja, mert nem a hadnagy úr lakik a szomszédban.
És ugyanígy büntetném a nem megfelelő kutyatartást is és más zavaró tevékenységet.
Ha valaki kutyát tart, az felellősséggel tartozik az állat tetteiért is.Nem mondom, ha néha ugat a kutya, természetes.De ha egész nap csahol, mert magára hagyták vagy mert nem nevelték meg, páff menne a bünti a gazdának.
Tehetetlen a helyi polgármester és rendőrség?!Hagyjuk már.Maximum töketlen.
vadonka 2014. 01. 27. 16:56 | #53
azért az, hogy ugat a kutya vagy reggeltől estig üvölt a zene megállás nélkül max hangerőn 14 éve azért elég durva kontrasztbeli különbség :) a nénikének a jó édes... másnál is ugat a kutya de ilyen elmeroggyant dolgot senki nem csinál.
Előzmény: Tooni (42) 0 VÁLASZ
thisisreal 2014. 01. 27. 16:54 | #52
14 év, azért az nagyon durva!
Annyi idő alatt egy újszülött eljut a középiskoláig. Mondjuk Verdi áriájával már nem lesz gondja énekórán! :D
+1 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 01. 27. 16:51 | #51
Mostmár komolyan kíváncsi vagyok a fejleményekre. :D A hidegháború óvodás teadélután volt ehhez képest. :D
Előzmény: Tooni (41) 0 VÁLASZ
piszok alfred 2014. 01. 27. 16:50 | #50
"Tényleg nem értem, bizonyos emberek mit várnak a kutyatartástól..."
Nyugalmat, megmaradó értékeket, esetleg az életüket.

Éveken keresztül csitítgattam a kutyáimat, mert engem is zavar ha óbégatnak. Aztán rájöttem, hogy orbánisztánban az a jó, ha minél hangosabbak, az orbáni kánaán, jólét és két hét rend "győztesei" így kétszer meggondolják a kerítésugrást és a lopást. Majd ha te is szembesülsz azzal, hogy éjjel a padlásodon mászkáltak és keresték a belső padláslejárót, akkor másként fogod értékelni a valódi világot.



Előzmény: Paenumbra (46) 0 VÁLASZ
Paenumbra 2014. 01. 27. 16:43 | #49
Ez túl jó ötlet ahhoz hogy a kedves gazda beleegyezzen :)
Előzmény: bungle (48) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 01. 27. 16:39 | #48
"pincsi-puli keverék" :D
Itt se jobb, 2 szomszédnál is sérült pumik vannak (menhelyről, tényleg sérültek, de nem is ilyen helyre valók, talán még a menhelyen is jobb helyük volt). Az egyik nem is ugat, inkább sípol, mint a Blöffben a sípot lenyelt kutya, csak ez jóval hangosabban, a másik inkább csak vonyít randomszerűen. Már azon is gondolkodtam, hogy ellopom és elviszem őket egy tanyára, ahol terelhetnek juhokat, amire valók és jól tartják őket.
Előzmény: Paenumbra (46) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 01. 27. 16:31 | #47
Érdekes, nem olyan stílusban ír, mint ahogy azt egy elvetemült őrülttől várná az ember. Lehet az ilyen még veszélyesebb! :D
Előzmény: Tooni (43) 0 VÁLASZ
Paenumbra 2014. 01. 27. 16:18 | #46
Bungle: hasonló cipő esete, úgy látszik új kutyatartási kultúra van kialakulóban.

Első eset, két pincsi-puli keverék brekegett évekig az ablakom előtt 5 méterrel. Ultrahang kipróbálva, nem ért semmit. Végül megegyeztem a tulajjal hogy felhúzunk egy belső, esztétikus kis kerítést, az ablaktól 15-20 méterre. Így nem az utcafronton ugatják a semmit, hanem a maradék 5-600 nm-en élik (immár sokkal nyugodtabb) életüket. Ehhez persze kellett a telek kedvező fekvése és a tulaj hajlandósága.

Azóta egy új szomszéd fogott be utcáról egy böhöm dögöt (amit amúgy keresett a gazdája), annak ellenére hogy előtte maguk is füldugóval aludtak a szomszéd kutyák miatt. Az eb hosszú órákon át óbégatva hiányolja valódi gazdáját, szólni nem lehet, azt személyes támadásnak vélik.

Tényleg nem értem, bizonyos emberek mit várnak a kutyatartástól...
Előzmény: bungle (16) 0 VÁLASZ
Ragnar 2014. 01. 27. 16:06 | #45
Valaki megnézte már, hogy nem maga Domingo művészúr gyakorol?
+4 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2014. 01. 27. 16:02 | #44
"Ki a hülye?"

Mindenki. Szerintem másnál is ugat a szomszéd kutyája, nálunk is... sőt éjszaka vödörrel meg fémfedővel játszik... na és istenem. Zajra zajjal válaszolni? Nekem kollégistaként első dolgom az volt, hogy a patikában 90 Ft-ért vettem egy füldugót, hogy tudjak aludni és ne másoknak kelljen hozzám alkalmazkodniuk.
+1 VÁLASZ
Tooni 2014. 01. 27. 15:52 | #43
Alábbi két hozzászólásomban a ház tulajdonosának blogbejegyzése olvasható, a blog mára már törölve lett, arhívumból halásztam elő.
Tooni 2014. 01. 27. 15:51 | #42
"Párkány Kossúth utca és környéke, ©túrovo Kossúthova ulica a okolie. Az olvasóra bízom a döntést, hogy: Ki a hülye?

Már öt éve ki van téve a házam elejére egy papír a webcímmel, ahol ezek az írásaim vannak. Többek között az is, hogy a kutyaugatás végett szól a zene, de még mindig akad szomszéd vagy közelben lakó, aki megkérdezi, hogy miért szól a zene és elvárná, hogy végigmagyarázzam neki. Nem magyarázom, tanuljon meg olvasni. A környékbelieken nem lepődöm meg, mert tudom mennyire nagyon buták és agresszívak, tisztelet a nagyon kevés kivételnek. Ma viszont kaptam egy levelet a rendőrségről, mely szerint ők tudni vélik, hogy én direkt azért engedem a zenét, hogy a Tibor Labuda azt hallgassa. Az, aki öt házzal odébb lakik. Elfelejtették megírni, hogy szerintük fegyvert-e tartok mindennap reggel 6-tól este 10-ig a Tibor Labuda fejéhez vagy mivel kényszerítem arra, hogy az én zenémet hallgassa. Innen üzenem, hogy veszek neki egy rádiót, aztán azon olyan zenét hallgat, amilyet akar vagy inkább gyerekeknek szóló mesét, azt gondolom megérti. De csak akkor, ha megmondja nekem, hogyha tényleg nem akarja hallgatni a zenémet, akkor miért erre sétál minden nap, hol a kutyáját sétáltatva, hol csak egymagában, miért nem a másik irányba? És miért áll meg, miért hallgatja a zenét?



Gondolom választ vár a rendőr, de mégis mit írhatnák neki? Tán kérdezzem meg, hogy mielőtt valamit hivatalosan megír, miért nem jön ide a házam elé és győződik meg róla, hogy mi az igazság? Mert ha idejött volna, akkor nem írta volna azt, hogy az ablakban van a hangszóró, mert mivel nincs az ablakban a hangszóró, ezért nem is látta volna ott. Ha egy kicsit is hallgatta volna a zenét, akkor tudná, hogy nem a rádió szól, ahol beszéd is van közben és nem írt volna olyat a levélbe, hogy beszéd is hangzik közben. Ha átolvasta volna az előző rendőrségre, ügyészségekre írt és a többi leveleimet, úgy ahogyan azt írta a levélben, akkor tudná, hogy én egyáltalán nem állok szóba sem a Labuda Tiborrral, sem a hozzá hasonlókkal, ezért hazug az az állítás, mi szerint én beszélgettem volna a Tibor Labudával a zene lehallkítása végett. Tőlem ezt a Tibor Labuda sosem kérte. A sok valótlan állítás és a lényeg igazságot nem tartalmazó állítása végett csak tovább erősödött bennem a rendőrökről alkotott nézetem. Innem üzenem a rendőrnek, hogy jöjjön már ide a házam elé és olvassa el azt az írásomat, hogy miért szól a zene és akkor nem fog ilyen hatalmas valótlanságot állítani, hogy azért szól a zene, hogy a Tibor Labuda azt hallgassa. Ráadásul a Tibor Labuda már akkor beteg volt, még mielőtt én idejöttem volna lakni. A hivatalos levélben az is írva van, hogy a Tibor Labudának „má nedostatok pevnej vole, zvý¹enú podrá¾denos»”. Aki ilyen, azt szerintem be kell csukni a bolondokházába, ahol megpróbálhatják kikezelni ebből. „Má poruchy spánku”. Arról is én tehetek? Éjjel nem szól a zene. Tán szólni kéne az állami és a városi rendőrségnek, hogy legalább az éjjel a házamra köveket dobálókat, kukámat bedobálókat, petárdát, üvegeket dobálókat, stb. kérjék meg, hogy ebbéli Párkányban a városi és állami rendőrség által nem büntetett tevékenységüket korlátozzák a nappali órákra és akkor a Tibor Labuda nyugodtabban fog aludni, mert az ellenem elkövetett tettei miatt nincsen lelkiismeret furdalása, az végett nyugodtan alszik. A levél szerint Labuda 1938.1.9.-én született, vagyis most 75 éves is elmúlt már. A statisztika szerint a legtöbb ember meghal 65 éves koráig vagyis a Labuda már most tíz évvel tovább él, mint az átlagember. Van egy közismert, tapasztalatokon alapuló mondás: „A zene egészségre jótékony hatású”. Nyilván ezért él tovább a Labuda, mint más, zenémet nem hallgató átlagember és ezért nem költözik el csendesebb helyre a Labuda sem, pedig én nem gátolom ebben sem. Egy valamit elfelejtett a Labuda Tibor: nem számolta meg hányat fingik naponta, mert ha eggyel többet fingana az ezelőtt megszokottnál, akkor fürgén szaladhatna a rendőrségre feljelentést tenni, hogy én készakarva azért hallgatom a zenét, hogy ő többet fingjon és ez törvényellenes, mert szennyeződik a levegő. Igaz, ő fingik többet, de nyilvánvalóan én kényszerítem erre is a zenémmel. De mint jószomszéd felhívom a figyelmét arra, hogy előre tegyen feljelentést rám, hogyha zenehallgatás közben elhalálozna 120 éves korában, akkor a rendőrök felelősségre vonjanak engem, hogy a zeném miatt időnek előtte itthagyta ezen zenehallgatós környéket, pedig igazából el sem akart innen menni, csak én "kényszerítettem" erre, mert "önszántából" hallgatta a zenét.



És végül, de nem utolsó sorban: Párkányban alkottak egy rendeletet, mely szerint kutyaugatás nem zavarhatja más emberek nyugalmát. Már a Markíza is foglalkozott a zenémmel, de úgy látszik sem a polgármestert, sem senki mást nem érdekel, hogy miért szól még a zene, mert a meglévő rendelet ellenére is egész nap itt ugat 4 méterre az ablakomtól a szomszéd kutyája, de sokszor látom, hogy a szomszéd átzavarja az én telkemre a kutyát és itt ugat közvetlen az ablakom alatt. Hiába tagadja "drága" Pintér „úr”, több videófelvételem van róla.



Az olvasóra bízott döntést, mely szerint: Ki a hülye?, kijavítom: Kik a hülyék?"
Tooni 2014. 01. 27. 15:51 | #41
"Hogy mennyire nagyon hülyék vagytok


Az állandó kutyaugatás miatt arra kényszerítetek, hogy zenét hallgassak. De a hülyeségeteknek határa nincsen. Most meg megint arra kényszerítetek, hogy újabb óvintézkedést tegyek a saját érdekemben. Nem lesz sem "trestný èin", sem "priestupok", nem fogtok tudni ellene tenni semmit sem. És nem bosszúból teszem, hanem a veletek szembeni védelmemben, amire megint ti kényszerítetek. Sokkal rosszabb lesz, mint a zene és nem hangvédelemről van szó. Az már megvan régóta. Mivel nem akármi, ezért időbe fog telni, de amikor meglesz, akkor végérvényes lesz és még a valamikori halálom után is örökre megmarad, vagyis ki fog hatni a gyerekeitek, unokáitok, stb. életére is. Még nem volt elég? Most nem lövöldöztök a házamba, nem az ablaküvegeimet dobáljátok ki, nem a záramat rongáljátok meg, stb. Ki adja nektek az újabb ötleteket? Mert hogy nem ti találjátok ki, abban biztos vagyok. Szerintem már abbahagyhatnátok. Miért nem dolgoztok inkább? Vagy sétáltok vagy nézitek a tévét? Úgy látszik, jobb szórakozás az nektek, ha engem buzeráltok. De hogy még a rendőrség sem tesz semmit ez ellen, az már mindent elárul, anélkül, hogy én azt leírnám. Persze nem nektek, hanem a tőletek sokkalta okosabb olvasónak. Hát akkor legyen ahogy akarjátok, újabb törvényeket nem sértő óvintézkedést teszek. Akkor már biztosan nem lesz kedvetek velem szórakozni. A már meglévő hangvédelem természetesen szintén megmarad, mivel még mindig itt ugat állandóan a szomszéd kutyája.

A ma már harmadik napja tartó akciót valószínűleg megint a Labuda Tibor szervezte. Majd a város érintett lakói megköszönhetik neki, de biztos vagyok benne, hogy ő maga sem fog örülni az újabb óvintézkedésnek, amibe belekényszerített."
Porcelanbaba 2014. 01. 27. 15:48 | #40
Felgyújtani túlzás, de hogy minden nap szétverném amit érek a házán és környékén az is biztos. No meg odabent is. Előbb-utóbb csak kifogyna a pénzből vagy nem tudom. Ki mondaná meg, hogy egy tiszta feketébe öltözött ember melyik lakó? Senki. Vagy bevinnének mindenkit 100m-es körzetben. Hajrá. Még jobban össze kéne fogniuk, alibit biztosítani mindenkinek és rajta.
zed911 2014. 01. 27. 15:35 | #39
Nem értem a problémát, ennyi töketlen ember van?
2 féltégla és 2 füstbomba aztán kuss lesz. Ha nem akkor könnygázra váltani. Ha az sem akkor molotov.

kamerát meg kilőni...
piszok alfred 2014. 01. 27. 15:35 | #38
Doboz, teleszar, adag élesztő rászór, kerítésen bedob.

Napi rendszerességgel.


norbertvincze
norbertvincze 2014. 01. 27. 15:33 | #37
nem tudom mi bajotok van ezzel:D
http://www.youtube.com/watch?v=VOM6qHOTz_4


#4
Matthej01 barátom, kultúra, kultúra
bungle
bungle 2014. 01. 27. 15:15 | #36
Kihív egyet.
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2014. 01. 27. 15:10 | #35
Észrevennéd ha lenne egy plusz automata a szekrényben ? Nem hiszem, hogy a néni villanyszerelő... :DDD
Előzmény: bungle (33) 0 VÁLASZ
vadonka 2014. 01. 27. 15:05 | #34
Ha ilyen kattant már a vén banya akkor valszeg nem venné észre ha éjjel amíg a boltba kicammog a banyatankkal bemászna valaki egy ablakon. Namost annyit kéne csinálni, hogy valami időzítős megoldással elindítható legyen az a zene amit ő játszik nappak és éjszaka mikor alszik bekapcsolna. onnantól lehetne hívni a rendőrséget, hogy csendháborítást követ el. Előbb utóbb a sokadik eset után csak bevarrják a diliházba. De az is megoldás amit itt többen írtak, hogy csak a lemezt elvenni tőle vagy tönkretenni a lejátszót. Pl. mikrosűtő csodákra képes, de akár egy kis víz+áram kombó is megteszi. Csak valakinek éjjel be kéne surrannia.

bungle
bungle 2014. 01. 27. 14:53 | #33
Nem jó, hamar észreveszi... én játszottam hasonlót, a régi helyen ahol laktam, a szomszéd hülyegyereke elég borzalmas zenéket bömböltetett. Többször lecsaptam a biztosítékát, először azt hitte áramszünet van, de aztán észrevette (szerencsére magát is és tanult az esetből).
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2014. 01. 27. 14:47 | #32
Én beraknék a villanyóra szekrényébe egy plusz "automatát".... egy 433Mhz-es távirányítható kis relé... és akkor kapcsolom ki a rádióját, amikor akarom....
Előzmény: közlegény (28) 0 VÁLASZ
P0sz 2014. 01. 27. 14:45 | #31
Norci 2014. 01. 27. 14:45 | #30
Már a leírástól hót ideg lettem :D Gondolom ő is alszik valamikor, szóval építkezéshangokkal szerenádoznék az ablaka alatt.
közlegény
közlegény 2014. 01. 27. 14:45 | #29
ugyehogy, és még szerelmesek is, nem gyűlölködnének így:)
Előzmény: bungle (27) 0 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2014. 01. 27. 14:43 | #28
vagy valami elektronikus taszajtó készüléket (sokkolót), esetleg toszató készüléket :)
Előzmény: Ravennë (22) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 01. 27. 14:42 | #27
Mennyivel vidámabb lennének az emberek! :D
Előzmény: közlegény (24) 0 VÁLASZ
Mimis 2014. 01. 27. 14:38 | #26
Na de ha vásárolni megy, akkor elég furán nézne ki, ha ezzel állna be a Tesco kasszához... még ha az önblokkolóshoz is... ;)
Előzmény: bungle (21) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 01. 27. 14:37 | #25
:D Jah. Lehet, hogy egy fülhallgató is megoldaná a problémát.
Előzmény: Ravennë (22) 0 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2014. 01. 27. 14:37 | #24
De kár, hogy nem Csonka Pici Ding ding dongja megy.
+4 VÁLASZ
HeavyCross 2014. 01. 27. 14:36 | #23
ez borzasztó lehet, sajnálom az ott élőket. Nekem is zajosak a szomszédaim, legalábbis eddig azt hittem, de asszem újra kell értelmezni a zajos szomszéd fogalmát.
Ravennë
Ravennë 2014. 01. 27. 14:36 | #22
Valaki vehetne szerencsétlennek egy hallókészüléket... ;)
+1 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 01. 27. 14:35 | #21
De lehet, hogy egy ilyennel jön ki: www.funpic.hu/hu/kategoriak/autok-motorok/48775_
;D

Mindenesetre tényleg elég fura, hogy nem tűnik egy erődítménynek az épület, az ablakai sem tűnnek különlegesnek... ;)
Előzmény: Mimis (1) 0 VÁLASZ
Tooni 2014. 01. 27. 14:18 | #20
Előzmény: gabrihell (14) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 01. 27. 14:17 | #19
:DDD
Vagy azokat fogja ugatni a láncon, mert nem éri el szerencsétlen. ;)
Pubycsavo
Pubycsavo 2014. 01. 27. 14:16 | #18
tűzijátékot nekik :D azt se nagyon szeretik
Előzmény: bungle (16) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2014. 01. 27. 14:16 | #17
El kell engedni a telkén 5 lány és 2 kan egeret... pik-pak leellenek... kutyulinak lesz mit vadászni és közben kussol...
Előzmény: bungle (16) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 01. 27. 14:13 | #16
A riportban azt mondják, a szomszéd kutya folyamatos ugatásától kattant be.
Itt a környéken is elég sok idióta tart sérült kutyákat, persze legtöbbször a semmit ugatják (mikor nincs semmi és senki az utcában), vagy éppen valami elképesztő hangon vonyítanak. Bár én imádom a kutyákat (más már simán megmérgezte volna őket), néha nekem is csúnya gondolataim támadnak, persze csak a gazdájuk ellen, hogy miért nem foglalkozik a kutyával, vagy miért úgy tartja, ahogy. Hiába szólok nekik, mondtam már azt is, hogy kifizetek egy kutyaoktatót, aki foglalkozik a kutyával... Mondjuk ilyesmivel, mint a fenti nő nem büntetném az utcát (bár megtehetném, elég nagy hangfalaim vannak :D), de hülyeség az ártatlanokat is büntetni.

Ha esetleg van valakinek ötlete, mivel lehetne lecsendesíteni a kutyákat, az megírhatná! Állítólag vannak ilyen ultrahangos készülékek, amik az ugatásra kapcsolnak be és mivel a kutyának az a hang nem tetszik, elhallgat, ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalat?
iw84u4t 2014. 01. 27. 14:12 | #15
A modernkori történelem során ennél egyszerűbb dolgokért is lincseltek már meg embereket... a (szerintem teljesen nyílvánvalóan) elmeháborodott asszony meg bőnyállal szoptatja a szomszédokat, MERT VAN KIKET... ezért, én inkább őket ítélem el, és nem is annyira ezt a tébolyultat... amúgy bármi is legyen a helyzet, a 14 év távlatából csakis azt a konzekvenciát tudom levonni, hogy megérdemlik egymást...
+1 VÁLASZ
gabrihell 2014. 01. 27. 14:10 | #14
+1 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2014. 01. 27. 14:10 | #13
Kanna benzin...
+1 VÁLASZ
Pubycsavo
Pubycsavo 2014. 01. 27. 14:06 | #12
nem így értettem, én elhiszem, hogy ez egy valós szituáció, azt nem tudom elhinni, hogy ennyi idő alatt senkinek nem jutott egy olyan megoldás sem az eszébe ami emberi életre nem veszélyes, ezt nem lehet egyszerűen kibírni, 14 év alatt hogy nem füstölt el valakinek az agya, és intézte el a dolgot?
Előzmény: komcsi (11) 0 VÁLASZ
komcsi 2014. 01. 27. 14:01 | #11
Szerintem ezt mondd az ott lakóknak, hogy kamu. Vagy bármikor arra jársz reggel 6 és este 10 között, biztos, hogy hallani fogod. Rengeteg cikk van már az utcáról, meg tüntetéseket szerveztek az ott lakók, stb.
Előzmény: Pubycsavo (10) 0 VÁLASZ
Pubycsavo
Pubycsavo 2014. 01. 27. 13:58 | #10
ez egy óriási kamu, ha tudják, hogy este kijár vásárolni, akkor simán fel lehet gyújtani a házat, napalmot neki, ember nem sérül, a nő visszatér lángol a háza, nem tud semmit se csinálni, max. elborul a valószínűleg egyébként sem ép agya, irány a diliház, és csá. bizonyíték nem marad, szemtanú nem lesz, nincs tovább ügy. Tudom egyesek szemében felháborító lesz ez a mondatom, de be lehet látni, hogy azért van benne valami -> Ha ez a megoldás még nem jutott eszükbe, meg is érdemlik, hogy szenvedjenek.
dude 2014. 01. 27. 13:53 | #9
Mekkora arc lehet, én szívesen megismerném a vén spinét! :D
alpha23 2014. 01. 27. 13:52 | #8
Hát azért csak vennék egy légpuskát! Minden nap kilőném a kamerát! Drága muri lenne az öreglánynak!
+3 VÁLASZ
Mimis 2014. 01. 27. 13:43 | #7
Persze, hogy nem találnkk meg... az egész környék bújtatná... :)
Előzmény: zodiac (6) 0 VÁLASZ
zodiac 2014. 01. 27. 13:40 | #6
Az ablakát hogy-hogy nem törik be naponta??? Látom, hogy vannak kamerák, de szemtanú úgyse lesz, egy álarcos alakot, aki féltéglákat dobál, úgyse találnak meg.
+1 VÁLASZ
komcsi 2014. 01. 27. 13:37 | #5
Én nem látok külső hangszórókat... ő vajon hogy bírja ott bent? 14 év, nagyon kemény, hihetetlen, hogy még semmit nem tudtak tenni ellene!
Matthej01 2014. 01. 27. 13:36 | #4
Simán rárugnám az ajtót és úgy összeverném, hogy beszarik behugyozik!
Tooni 2014. 01. 27. 13:28 | #3
Széttörném a lemezt és a gramofont is.
Mimis 2014. 01. 27. 13:26 | #2
És ha netántán eltűnne, szerintem a környéken legalább 100-an adnának kőkemény alibit, hogy éppen akkor náluk vacsoráztam... ;)
+7 VÁLASZ
Mimis 2014. 01. 27. 13:25 | #1
Mint írták, este csak kijön.... ;)
+2 VÁLASZ