Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Kiscsuri
Kiscsuri 2007. 11. 30. 09:56 | #48
GETTÓ!!!
Ilyen jó a vista????
Na jó akkor jön a gépemnek egy rastart...
eol 2007. 10. 07. 10:49 | #47
Igen, a híresztelésekkel ellentétben elég sok belső változtatás van, többek között a hálózati rész is módosult (nem tudom mennyire "teljesen", itt van a leírása: http://www.microsoft.com/technet/community/columns/cableguy/cg0905.mspx ), többek között van már IPv6, nem mintha ez boldogítana bárkit is, senki nem fogja használni még jópár évig :). Amit tudok, hogy teljesen átírtak a hangkezelés, ezért nem mennek rendesen a régi és gyengébb hangkártyák, de megengedi például, hogy a Windowsból applikációként állítsd a hangerőt, nagyon hasznos dolog (nekem X-Fi van, úgyhogy semmit nem veszítek :) ); meg úgy tudom a DirectX10-et sem a 9-ből fejlesztették tovább.

Laci: biztos vagy jó helyen kerested? Control Panel/Regional and Language options/Keyboard and Languages/Change Keyboards/Add. Nekem ott van a Hungarian és a Hungarian 101 key is.
Előzmény: PHS (45) 0 VÁLASZ
Laci 2007. 10. 07. 09:22 | #46
Nálam Vindows vista home basic. A panaszom: nem tudok magyar billentyűzetet telepíteni. Az interneten lévő listán van például román, zulu, afgán, stb. csak éppen hungarian nincs, ami kellene... Egyébként szépen fut és eddig stabilnak bizonyult.
Előzmény: dhsrac (13) 0 VÁLASZ
PHS 2007. 10. 07. 00:49 | #45
Ehhez nem igen tudok hozzászólni, mert nem tudom, hogy a kernelben milyen változtatások történtek, illetve hogy ez milyen hatásokkal volt a már létező/készülő driverekre.
Az mindenesetre biztosan rosszul veszi ki magát, hogy ha azzal hirdetem a terméket, hogy csak telepíted és megy, és hogy maradnadó élmény, egyedülálló látvány meg ilyenek, aztán meg mégse.
Nyilván a MS-nál sem hülyék dolgoznak, meg nyilván jobb lesz idővel a helyzet, de függetlenül attól hogy a MS vagy a gyártók hibájából nem működőképes a rendszer, a végfelhasználó csak annyit lát hogy nem megy. És ez neki nem jó. Én is szívok ilyenek miatt nap mint nap, mert hiába mondom azt, hogy már majdnem kész vagyok, vagy hogy csak ekkor és ekkor nem működik, de igyekszem javítani, a főnöknek igaza van, hogy a mezei felhasználót baromira nem érdekli, hogy csak 1 esetben nem működik valami, ha ő pont azt az esetet szeretné végrehajtani.
A fejlesztő szemszögéből nézve tökéletesen meg tudom érteni az MS politikáját, viszont mint fejlesztő az oprendszert tekintve mégiscsak felhasználó vagyok, aki azt várja, hogy ha van egy gépe akkor az menjen. Mert bár valószínűleg meg tudom oldani a problémát, nem biztos, hogy jó emlék marad, ha órákat kell a neten keresgélni hogy egyáltalán működőképes legyen a rendszer.

Amúgy a hálózati részt tényleg teljesen újraírták? Valahol mintha ezt olvastam volna. Ha jobb mint volt és tényleg a memóriát is normálisabban kezeli mint az XP, akkor az SP1 után lehet megéri váltani. :)
Előzmény: eol (44) 0 VÁLASZ
eol 2007. 10. 07. 00:16 | #44
Nem, teljesen igazad van, hogy nincs minden rendben driverek területén. Emiatt akinek nincs rendben a rendszere az jobb ha vár.

A Microsoft hiába várt volna évekig is, a Vista driverek legnagyobb része soha nem készült volna el, nem fognak előre dolgozni - így is történt, mivel minimum egy évük volt megírni a drivereket a Vista kiadása előtt, ami alatt a Vistán minimális kernel változtatás történt. És ki fejezte be a drivereket idejében? Egyedül a Microsoft, mert ő kellett adja a Vista mellé. Egy nagy cég sem készült el idejében... és te ezekre akarnál várni egy release-el?
Előzmény: PHS (43) 0 VÁLASZ
PHS 2007. 10. 07. 00:05 | #43
Ezek szerint ha veszel egy kocsit, és mondjuk éjszaka 130-al mész az autópályán, és egyszercsak a világítás kialszik pár másodpercre és semmit nem látsz, vagy mondjuk látszólag minden ok nélkül leáll a motor, akkor az normális reakció a gyártó részéről, hogy hát igen, ez meg az az alkatrész külföldről érkezik, hát ez van. Egy év múlva már lesznek normális alkatrészek, akkor majd cserélik. Addig meg élj vele boldogan, és bár lehet, hogy másnál ugyanaz a típusú kocsi tökéletesen szuperál, és nálad rosszul, te úgy fogod érezni, hogy ennél jobb kocsi nincs is a világon, csak te vagy a hülye, hogy nem tudsz vele mit kezdeni alkatrész híján.
A példa koránt sem tökéletes, ezzel tisztában vagyok, lehet, hogy jobb lett volna az elektronikára és a szoftverekre kihegyezni. Én csak azt tudom, hogy ha az általam megkérdezett emberek 90%-a azt mondja, hogy ő már próbálta a Vistát és nem ajánlja, akkor ott valami el van hibázva a MS részéről. Pedig egy terjesztőnek gondolom csak jó lenne ha a Vistát tudná nyomatni. Lehet, hogy driver probléma a hibák 99%-a, akkor talán érdemesebb lett volna még pár hónapot várni a kiadással, amíg a hardvergyártók tökéletesítik a drivereket. Ha már úgyis csúszott, akkor nem tök mindegy? Azon kevés cégek egyike amelyik szerintem ezt meg tudja tenni.
Mondjuk a szoftver ágazatot egyre inkább jellemzi, hogy olyan dolgokat adnak ki, amik koránt sem tökéletes...
A service pack-ek általában erre szoktak utalni. És ez nem csak a windowsra igaz, a játékok és egyéb szoftverek is meg szokták kapni a maguk patch csomagjukat.
Előzmény: eol (42) 0 VÁLASZ
eol 2007. 10. 06. 23:11 | #42
Sajnálom ha lekezelőnek érezted, de a tied sem volt különb: amiért neked gondjaid voltak vele nem jelenti, hogy szar, nincs letesztelve, beta, stb. mivel akkor nekem is ugyanazok a gondjaim lennének, és nem jelenti, hogy mindenki akinél megy az tök mázlista. Talán egyesek közülünk időt fordítottunk a rendszer megértésére és kezelésére, és azért nem akadunk folyton gondba. Talán. A kék halál meg 99%-ban hibás driver jele, nem pedig belső Vista hiba.

Brotherhood Of Iron: nyugodj meg és legalább akkor ne vagdalkozz amikor igazat adnak neked :) Ha nem vetted észre éppen azt mondtam, hogy a hőn szeretett Apple-edről nem hallottam rosszat, csak annyit, hogy...
Előzmény: PHS (41) 0 VÁLASZ
PHS 2007. 10. 06. 23:01 | #41
Nem szeretem a lekezelő hozzáállást. Csak mert neked történetesen jól működik a rendszer nem jelenti azt, hogy más nem tudja használni. Nem a Mac mellett kardoskodok, nem is a Linux mellett, sőt a munkámból adódóan én is windowst használok, és az XP-vel viszonylag meg is vagyok elégedve. Mac-kel is dolgoztam már, régebbivel is újabbal is. A régi nem tetszett annyira, főleg teljesítmény szempontjából, de az új elég jól muzsikál. Azt sem tartom kizártnak, hogy a Vista is egyszer lesz olyan jó, vagy még jobb, mint az XP de jelenleg egyáltalán nem az legalábbis az én szememben. Majd az első vagy második service pack után, amikor már a driverek is stabilak lesznek, akkor valószínűleg én is váltok, ha másból nem is kényszerből biztosan. Lehet gond nélkül ellenne a gépemen, de nekem nem éri meg egy esetleges kudarc a váltást egy olyan rendszerre, ami semmiben sem jobb mint az elődje.
Előzmény: eol (35) 0 VÁLASZ
Brotherhood Of Iron 2007. 10. 06. 22:26 | #40
Akkor jatszal apam egy 19"-es monitoron:D LOL.... Elvezd... En inkabb leulok egy jo nagy plazma ele es jatszok egy konzolon.... es hasznalom az Apple-t ugy h soha semmi bajom nincs vele... es megbizhatok benne.... Fotozashoz hasznalom... Kerdezz meg barkit... Fotozashoz Mac-et fog mondani... ennyi...
Előzmény: eol (39) 0 VÁLASZ
eol 2007. 10. 06. 22:24 | #39
Hát nem tudom... nem igazán hallottam/olvastam Mac szidást :) Nagyjából amit lehet mondani ellene, hogy drágább és nem lehet sokmindent játszani rajta.
Brotherhood Of Iron 2007. 10. 06. 21:58 | #38
Bocs PHS, eol-t akartam irni:D De a velemenyem ugyan az.... Sokan azert szidjak a Mac-et mert nem ismerik es nincs penzuk ra... ennyi....

Brotherhood Of Iron 2007. 10. 06. 21:50 | #37
PHS, csak annyit tudok mondani h egeszsegedre... En a Winfosban csalodtam anno sokat, pedig eleg bivaly gepem volt.... az Apple-ben pedig nem.... ennyi....

Amugy a legnagyobb baj az szerintem h irigy sok ember h nem teheti meg h Apple-t vegyen
Előzmény: eol (35) 0 VÁLASZ
Brotherhood Of Iron 2007. 10. 06. 21:48 | #36
Es tudod mi a komoly? H bepereltek a bandat karomlasert... es nem nyert a microfos... ugyanis bezinyosodott h csak valos tenyeket allitanak... Ennyit errol... Youtube-on erdemes rakeresni a Mac vs Pc alatt azokra az Apple reklamokra amik az Apple oldalan is fent vannak... "hello I'm a Mac, and I'm a Pc...." LOL... betegek:D Es ellenuk sem nyert pert a microfos:D Ennyit arrol hogy ki mirol beszel.... A microfos mindig is masolta az Apple-t es ez koztudott.. a 8 eves unoka ocsem is vagja:D Tudod a szomoru az h a a monitor feju windows userek nem fognak mashogy gondolkozni, mert ugy vannak vele, h jujj elkoltok ennyit meg annyit a gepemre es jo lesz... Fraszt.... THINK OUTSIDE THE BOX!!!!!!!! Ennyi....

Lehet h a mac-en nincs annyi jatek... de mondtam.. arra ott a PS, vagy a Wii vagy akar az Xbox... itt jegyeznem meg h az Xbox az egyetlen microfos termek amivel meg nem volt gondom:D Annyi penzert amennyiert felepitesz egy olyan gepet amin hibamentesen tudsz jatszani, annyibol veszel egy fasza Mac-et, egy Xboxot, es egy 60" plazmat.....
Előzmény: PHS (34) 0 VÁLASZ
eol 2007. 10. 06. 21:37 | #35
Vagy másik lehetőség, hogy megfelelően tudom használni :) Ha a kék halál a Vista miatt lenne, nem pedig hibás hardver/driver miatt, akkor én is láttam volna, nem szerencsén múlna.

Brotherhood Of Iron: vicces fiú vagy. Egyik szavaddal a konszernek ellen beszélsz, a következőben az Applet áldod. Nyugodj meg, az Apple cseppet sem szentebb, ugyanolyan megkérdőjelezhető üzleti politikája van. És gyakorlatilag bármit mondasz ami az Apple nagy újítása lett volna, már régebben megcsinálta valaki más, sajnálom ha ezzel nagy csalódást okozok neked. Természetesen a Microsoft is ugyanezt csinálja, nem azt mondom, hogy különb, hanem hogy aki felmagasztalja az Applet az nem tudja mit beszél :) Mind a kettő hasznos bizonyos körülmények között, és akkor fogom ilyen hevesen védeni bármelyiket is mint ti, amikor kemény pénzt fizetnek nekem érte. Csak elmondtam a saját tapasztalataim, és logikus következtetésem.
Előzmény: PHS (33) 0 VÁLASZ
PHS 2007. 10. 06. 21:35 | #34
Áááááááá. Ez király :D
A legnagyobb a végén a felirat, hogy a nóta beszerezhető az iTune-ról :D
PHS 2007. 10. 06. 21:27 | #33
Hát igen. 3200+ 2 giga rammal ATI 1600-as kártyával tényleg gyenge. Most hogy mi milyen márka nem tudom, de gépvásárláskor igyekszünk nem gagyit venni. Eddig több embert kérdeztem, köztük értékesítőket is, és egyik sem javasolta tiszta szívből a Vistát. Azért is igyekeztem alaposan informálódni, mert vettem egy új gépet, és gondolkodtam, hogy xp64, vagy Vista legyen hozzá. Aki munkára használja annak az Aero felület felesleges, az xp-nél is az első mozdulatom az volt, hogy mindent a teljesítménynek rendeltem alá, és a különféle árnyékok, átmenetes megjelenítés, egyéb csicsák mentek a kukába. DirectX 10 nem különösebben csigáz fel, sem a sidebar. Explorer 7 gagyibb nem is lehetne (mondjuk azt az XP-re is fel lehet tenni, ha van valaki olyan balga :)), úgyis Firefoxot használok, márcsak a munkámból adódóan is.
Szerintem inkább te vagy szerencsés, hogy nem ismered a kék halált Vista alatt :)

Előzmény: eol (29) 0 VÁLASZ
Brotherhood Of Iron 2007. 10. 06. 21:20 | #32
Tudod papa amikor Gates bacsi kojott a winfossal, akkor az Apple meg azert nem volt sehol mert fejlesztettek... ezert lett merfoldekkel jobb minosegu es stabilabb OP.... Szilicium volgy kalozai cimu filmet ajanlom figyelmedbe...

Tudod az Apple-rol barmit lehet mondani de h masolna... LOL... Nezz mar ra a Vista-ra... Nevetseges....
A masik fele pedig az h k..va egyszeru pelda en fotozom, kell nekem a studioban egyszerre par progi h fusson...
Na most mig en futtatom a Photoshoppot, a Photomatixot, a HP Photospamrt Essential printer software-t, az iTunes-t, es az internetet es a gepemnek semmi baja es 100%-os teljesitmenyt produkal, addig a haverom a top kategorias Sony Variojan elinditja a Photoshoppot, nyomtatna, internetezne es media playert hasznalna, es kekhalalra fagyasztja a gepet... Ja es mint emlitettem a Sony Varionak a top kategoriaja 2000 Fontert vette... Na ennyit arrol h mmire jo a windows... egy eromu a gep... az enyem pedig az alap kategorias Apple Macbook Pro.... ennyi a kulombseg....

http://www.youtube.com/watch?v=1cbtrXAEtLY Ez meg csak egy edes raadas:D I'm a Macbook flippa:D
Előzmény: eol (6) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2007. 10. 06. 20:45 | #31
+ ez is:
Felejtsük el a Vistát, itt a Vixta!
http://www.pcworld.hu/story.php?sid=9712
bungle
bungle 2007. 10. 06. 20:43 | #30
Pont a napokban olvastam:
Menthetetlen a Vista?
http://techline.hu/szubjektiv/20071004_vista.aspx
eol 2007. 10. 06. 20:41 | #29
Hát sajnálom a szegény öcséd hogy annyi gyenge hardvert és/vagy szofvert használt a Vistával :) 7 hónap működés alatt - naponta átlag 6 óra, ezalatt kemény munka és kemény játszás - egyetlen egyszer sem láttam kék halált, azt sem tudom hogy néz ki a Vista alatt.
Előzmény: PHS (25) 0 VÁLASZ
metaljohsy 2007. 10. 06. 19:55 | #28
Júj istenem, milyen bölcsen szóltál. Nekem is azért volt Ps-em. :) Mac forever! :)
Brotherhood Of Iron 2007. 10. 06. 19:10 | #27
Vista... LOL ennel szarabb masolatot meg a kinaiak sem tudtak volna csinalni a Mac-rol.... Na mindegy... En ugy vagyok vele h aki Windowst hasznal az meg is erdemli.... szopjatok is csak vele.... Ahelyett hogy a sok upgrade-re elkoltott penzt megsporoltatok volna es vettetek volna egy Macintosh-t.... Ja hogy jatszani kell???? Hmm.... PS... Xbox.... Wii...... A microfos egy dolgot baszott el.... Megprobalja masolni a Mac-et...
kisduck 2007. 10. 06. 19:03 | #26
a vistáról annyit hogy egy rakat szar! egyenlőre! ha a májkrószoftnak lett volna annyi esze rendesen teszteli a vistát és utána adja ki tökéletesen nem ugy hogy 1000 és 1 tapaszt adnak ki utólag meg szervízpakkot vagy 50-et szal több benne a bug mint a jó dolog!
PHS 2007. 10. 06. 18:22 | #25
A Microsoftban azt bírom, hogy mire kezd használhatóvá válni egy oprendszer, akkor hirtelen kidob egy újat, ami nem hogy nem jól működik, de még bétának is erős túlzásokkal lenne nevezhető... Én eleve szkeptikus voltam a Vistával kapcsolatban, de öcsém feltette a gépére. Még nem volt windows, amin ennyi kékhalált láttam volna. Egy idő után csak csökkentett módban volt hajlandó elindulni annak ellenére, hogy a konfiguráció és a driverek már egy ideje nem változtak. Normál módban kékhalállal indult. De semmi gond, már jön az első service pack, és már fejlesztik az új windows generációt.
A Vistának talán egy előnye van az XP-hez képest. Még nem ellenőriztem, de állítólag már normálisan kezeli a memóriát. Bár lehet, hogy ez még nem tökéletes, és ezért van ennyi kékhalál :D
JeLo 2007. 10. 06. 17:13 | #24
Ez nagyon jó kis válogatás. Ezt én már egyszer megcsináltam egy sitenak :) Mondjuk az itteni elég hiányos :D
Bazsee 2007. 10. 06. 16:16 | #23
Egyelőre nem tapasztaltam Vistának semmi előnyét, semmi plusz dolgot amitől jobb lenne, sztem akkor kell majd csak, mikor a programok nagyrésze is Vistás lesz...sztem.
Előzmény: mephistto (20) 0 VÁLASZ
Bazsee 2007. 10. 06. 16:13 | #22
Már bocs, de honnan tudod hogy nem haladok a korral?! Csak azért, mert még nem használom a Vistát, mert szar? És egy kicsit fogd vissza magad légy szíves, nem díjazom a stílusod!
Előzmény: dhsrac (19) 0 VÁLASZ
csicsilla 2007. 10. 06. 15:59 | #21
tudom ez most totàl nem jön ide de mephistto tudtad hogy Te egy superman vagy?:))vagyis akarom mondani Te vagy Superman?XD
Előzmény: mephistto (20) 0 VÁLASZ
mephistto 2007. 10. 06. 14:03 | #20
a Vista, jó lesz, de még bugos, de xp is szarnak indult , egyébként a sok lassítás miatt modnják, hog yszar, a játékok szaggatnak van ami xp alatt gyorsabb, ez reklám nem az op r endszer huibája, hane ma játékot cisnálják, úgy, hogy mindenki vegye meg a legújabb gépeket, de ha utánanéztek a vista, alapjában véve több doglot kezel meg már jobb, és a sok kérdezést megcacha több 15 gigás hyelfogalálst simán ki lehet szedni, és jön majd a pure verzió amitől alap win 98 felülete lesz, ahogy az xp-be is be lehet állítani semmi grafikus istenverés, :) Egyébként az xp és ME között is ez volt nálam, Anno még hypoercammal UT 2003-ból akár 100 fpsel rögzítettemi gaz 320x240be és ablakba, aztáan felraktam xp, abba csak 30 al tudtam ugyanabba a felbontásba, de csak xp alá jött a fraps, ami áttörés volt :), még én sem raktam fel vistát, és jó darabig nem is fogom csak akkor ha lesz 64 bites gépem, pplussz egy két progi végett, amit még a gépem se t ud kihasználni :) de késöbb jó lesz az és remélhetőleg nem lesznek tele recorderekkel, meg rendszerezhető lesz könnyen, a reg fileai dlljei mint a vistának egy két progit úgy lehetett felrakni csak, hogy dll bemásolás stb felülírás, itt sok a védelem kevesebb a vírus egyenlőre szóval vista stabilabb lesz de még béta véleményem szerint egy két gépen megy jól, jövőre mire jön a starcraft 2 addigra fasza lesz :) nembeszélve a dx 10ről ami nemcsak grafikai tulajdonságokkal rendelkezik...
Előzmény: dhsrac (19) 0 VÁLASZ
dhsrac 2007. 10. 06. 13:36 | #19
óó, hát persze! nehogy haladjunk a korral, inkább maradjunk a "biztonságos, lefagyhatatlan xpnél", ugye?!
nem tudom neked milyen géped van, de nekem még nem fagyott le semmi, és nyitott szemmel csinálom a dolgokat, szal mindent megtalálok..
remélem 2020ban már nem az xpt fogod használni! :D
de ahogy érzed, semmit sem kötelező :D
Bazsee 2007. 10. 06. 13:12 | #18
Nekem, mint átlagos felhasználónak, semmi bajom a Winnel...pontosabban az XP-vel. Minden elfut rajta aminek kell, nem fagy be, valamennyire tudom is kezelni. DE! Mikor átvettem a notebookom, Vista volt rajta, pár nap szenvedés után töröltem le a francba. Az egy dolog hogy szép, de nézzük pl azt, hogy ha csak törölni akarok valamit, 5x kérdez rá hogy biztosan azt akarom-e, a végén meg még rá is kontráz azzal hogy megkérdezi hogyan akarom törölni...nameg csomó programom nem futot el rajta, meg meg is kavarták úgy az egészet mint a teszkót hetente. Magamat nem szopatom feleslegesen, zzóval egy darabig maradok az XP-nél. Az Office 2007 meg...elég annyi h sehol nem tudtak kinyomtatni nekem egy jegyzőkönyvet, ami miatt jól meg szívtam...legalább írta volna ki, vagy figyelmeztett volna, hogy B*** meg, ez teljesen más formáumba ment alapból, mint az összes többi! Mert hogy teljesen átvariálták, és órákat kerestem benne alapvető dolgokat, azt mondom, szokni kell...na de az ilyet?! Maradok a megszokottnál, azzal meg vok elégedve, ismerem is...csere max ha már muszáj lesz.
Előzmény: Jozeph (9) 0 VÁLASZ
eol 2007. 10. 06. 12:52 | #17
Távol álljon tőlem a vita :) Csak kíváncsi vagyok mik azok az igazán fényévnyi távolságban levő dolgok a Mac-on.

Az elterjedésben nagyon kételkedem, mivel annak ellenére, hogy Amerikában valóban több a Mac, ott is csak 6% körül van :) ( http://www.appleinsider.com/articles/06/10/18/apples_share_of_us_pc_market_jumps_to_61_percent.html ) A felhasználók nagy többsége azt használja amit megszokott, és ami olcsóbb - MacOs-t nem nagyon lehet kalózmásolni, mivel nélküle nem vetesz Mac gépet, szóval így is úgy is kifizeted.
Előzmény: metaljohsy (16) 0 VÁLASZ
metaljohsy 2007. 10. 06. 12:37 | #16
Szerintem nem kell ezen vitázni. Amerikában sokkal több Mac van mint itt. Itthon csak most kezdd elterjedni. Akinek mindíg Windows-a volt az fél újítani, akinek meg egy eredeti Xp-re sem tellik az meg nem fog Mac-et venni szerintem. A Windows-nak is rengeteg előnye van és a Mac-nek is. Én például a Windows-os gépemen soha nem játszottam, mert a Microsoft egy olyan kaki videókártyát rakott bele, hogy soha nem mentek rajta a játékok.
Szóval nem kell vitázni, mind a kettő nagyon jó és vannak előnyeik is és hátrányaik is.
Előzmény: eol (14) 0 VÁLASZ
Balázs 2007. 10. 06. 12:24 | #15
error
Előzmény: eol (14) 0 VÁLASZ
eol 2007. 10. 06. 12:22 | #14
Visa Home Premium nálam, és szerintem is jobb mint az XP.

Világszinten: 79.3% XP, 7.3% Vista, 3.3% MacOs, 0.81% Linux (http://marketshare.hitslink.com/report.aspx?qprid=2)

Mi az amiben az Apple előbbre van a Microsoftnál? Mert fordítva kapásból lehet válaszolni: játékok :) Az, hogy kevesebb a vírus, meg stabilabb nem csoda, ha olyan kevéssé elterjedt, és csak konkrét hardveren fut. A Windows is ugyanolyan stabil lenne, ha kizárólag a Microsoft gyártana hardvert neki, és vírus sem lenne sok rá, ha a döntő többsége az embereknek nem Windowst használna. Szóval ez nem technikai fölény (habár tény, hogy bizonyos körülmények között jobb a MacOs).
Előzmény: gvereb1 (11) 0 VÁLASZ
dhsrac 2007. 10. 06. 12:13 | #13
Nekem vista ultimate van, izom gépre, ugyhogy minden szépen fut, és százszor szebben néz ki, mint a sima xp!(és még többet is tud)! ez csak az én véleményem és nem akarok reklámozni, majd csak ha Bill Gates a zsíroskenyérre szorul..
metaljohsy 2007. 10. 06. 12:09 | #12
Én maradok az Apple-nél! :) Sokkal előrébb járnak mint a Windows. :P
gvereb1 2007. 10. 06. 11:59 | #11
érdekes hogy 1985 óta az egér kurzor semmit sem változott, mikor minden más igen.
Körkérdés: ki milyen oprendszert használ? (bár sztem 70% XP-t )
eol 2007. 10. 06. 11:26 | #10
Beszélj a magad nevében, van aki legálisan használja az oprendszerét :)

Egyébként az, hogy annyira elterjedt a Windows részben a kalózmásolatoknak köszönhető. Meg annak, hogy nem hardver specifikus.
Előzmény: Jozeph (9) 0 VÁLASZ
Jozeph 2007. 10. 06. 11:22 | #9
Gyerekek, nem az számít, hogy ki mikor hogyan és kitől lopott!!!

Melyik op rendszer fut a világon a legtöbb gépen??? Na, ez számít. És ebben volt okos a Billy gyerek.
Az, hogy szar a Windows - mindenki tisztában van vele.

Kár ezen vitatkozni, úgyis azt használjuk ami van, amit le tudunk húzni a netről, anélkül hogy kifizetnénk érte pár 10 ezer forintot...
Balázs 2007. 10. 06. 11:21 | #8
az XP az ász ez egyértelmű
atyavilaag 2007. 10. 06. 11:17 | #7
ablakos rendszert az AMIGA már akkor használt, amikor még a DOS-os Norton Commander volt használatban.
eol 2007. 10. 06. 11:08 | #6
Ez a tipikus "gyűlöljük az MS-t" hozzáállás, ami nélkülöz minden alapot. Az egeret 1963-ban használták először, amikor az Apple még csak halvány gondolat formájában sem létezett. Az ikont a 70-es években használta először a Xerox, amikor az Apple még mindig nem volt sehol. Az összes nagy Apple találmány ugyanúgy másolás másvalakitől, mint ahogy a Microsoftról állítják, hogy az Apple-től másolna. Wikipédia a barátod.
Előzmény: toxity-fa (2) 0 VÁLASZ
Lako 2007. 10. 06. 10:57 | #5
Kinek kell a windows 3.11?? :)) DOS Boxal fellehet telepiteni :)
thomson 2007. 10. 06. 10:28 | #4
hát nem tudom... mindenki gyalázza szegény billy gyereket meg, amit csinálnak, de azért majd mindenki windows használ... ja és ha szar gépre raksz oprendszert, akkor fagyni fog a linux meg a többi is!
kisduck 2007. 10. 06. 09:11 | #3
nekem még anno volt windows 3.1 em egész jó volt a 33.3mhz es 486 osomon 4mb rammal és 160mb viníóval! és még dosnavigator is volt rajt volt rá csomó game na meg a tök jő X-com vagy másnéven ufo game!
toxity-fa 2007. 10. 06. 09:09 | #2
ahhoz képest hogy az apple fényévekkel megelőzte mindenbe a windowsot :) pl az egér az apple ötlete meg az ikonok is.
Yoko234 2007. 10. 06. 08:47 | #1
ollé