Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
norbertvincze
blackmumus 2014. 01. 17. 18:41 | #9
:)
- Jelenleg az illegális lehallgatásról volt szó, a telefonközpontok meg nem adják ki akárkinek az infókat.

- Egyértelmű, hogy nem úgy működik a telefon mint egy hangtölcsér, hogy felerősíti a hangodat, a másik meg befogja, innentől kezdve titkosításról beszélünk, de amíg minden készülék képes megfejteni a jelet azt nem igazán nevezhetjük titkosnak.

- Ott az engedélyezési folyamat több szoftveren menne keresztül, viszont azt nem állítottam, hogy nem lehet feltörni. :) Mindent fel lehet törni, csak megfelelő szakember kell hozzá. Pár éve a NASA adatbázisát is feltörték.

- Ha téged le akarnak hallgatni akkor nem valószínű, hogy a föld másik oldaláról akarnak lehallgatni, így nem nagyon kell korlátlannak lennie, elég csak annyira, hogy az utca végéről lehallgassanak, vagy hogy a legközelebbi rádiótoronyig eljusson a jel, ahhoz meg nem kell túl nagy energia. A telefonod már ott rengeteg energiát veszít, hogy világít, a többiről meg ne is beszéljünk.

Amúgy nem kellenek ehhez kémfilmek, körülnézel az e-bay-en és millió számra árulják az ilyen cuccokat.
Előzmény: sakos (8) 0 VÁLASZ
sakos 2014. 01. 17. 16:37 | #8
Jó sok kémfilmet nézhettél :)

Csak pár helyesbítés.
- A hatóságok a telefonközpontokhoz kapcsolódnak és úgy végzik a lehallgatást. Nem kell bajlódni rádió jelek megfejtésével meg követéssel. A gugliban a "legal interception" vagy "lawful interception" szavakra kell keresni,

- Minden telefon titkosítva küldi a rádiójeleket. Ezek megfejtése igen bonyolult, hardver és időigényes.

- Hogyan vezérlik távolról a mikrofont, ha nem a telefon rádióján ls szoftverén keresztül? Ha a szoftver hekkelt, akkor az engedélykérés ugyanazon szoftver által mire garancia?

- A chipbe végtelen energia és korlátlan hatótávolságú rádió is van. Ha létezi ilyen chip, miért nem ilyenből készítik a telefonokat?

Előzmény: blackmumus (4) 0 VÁLASZ
bikbukkfa 2014. 01. 17. 14:47 | #7
Bullshit gererator ON
hawkeye
hawkeye 2014. 01. 17. 13:49 | #6

Üdvözöljük körünkben az NSA megbízottját...! :)
Előzmény: Biovadász (5) 0 VÁLASZ
Biovadász 2014. 01. 17. 13:20 | #5
Lám mi egoista az ember...
Mennyi de mennyi közülük meg van győződve arról, hogy bárkit is érdekel a nyomorult kis élete....
blackmumus 2014. 01. 17. 12:44 | #4
De a telefonhívásokat nem a készüléken keresztül hallgatják le, hanem a rádiójeleket fogják be. Ahhoz, hogy azt ne tudják lehallgatni azt titkosítani kell, viszont akkor csak olyan készüléket tudsz vele hívni amiben van dekóder, különben csak hangyafocit meg sípolást lehet hallani. Ha viszont minden telefonba beleépítik a dekódert, akkor meg ugyanott vagyunk mint az elején, a dekóder segítségével bárki építhet egy lehallgatókészüléket.

Viszont van az a módszer amikor nem a telefonhívást hallgatják le, hanem a tudtunk nélkül, távolról vezérelve kapcsolják be a mikrofont és úgy hallgatnak le mindent ami körülöttünk zajlik annak ellenére, hogy épp nem telefonálunk, esetleg be sincs kapcsolva a telefon. Ez ellen lehet védekezni, úgy hogy a mikrofon külön engedélyt kér a használathoz a telefontól, a telefon felülvizsgálja azokat a futó alkalmazásokat amihez kell a mikrofon (pl telefonhívás, videófelvétel, hangfelvétel, skype, viber, stb) és ha úgy találja, hogy ezek közül egyik sincs használatban, vagy használatban van de nem szükséges hozzá a mikrofon (pl skypeon írásban beszélgetsz, vagy alapprogramként a telefon bekapcsolásával elindul) akkor letiltja.

Vagy van még a 3. verzió, mikor buliban, irodában, akárhol 2 percre magára hagyod a telefont és beletesznek egy chipet. Ennek baromira nincs szüksége a telefonból semmire a működéséhez, akár a hajszárítódba is tehetnék a poloskát de azt nem hordod mindenhová magaddal. Ez ellen nemigazán lehet védekezni, max ha kulccsal működik a hátlap, de manapság az is max lelassítja a folyamatot.

Amúgy meg ha képesek szúnyog méretű drónokat csinálni, meg injekciós tűvel bejuttatható mikrochipeket, ki a faszt érdekel, hogy mivel hallgatnak le. Akit le akarnak hallgatni azt úgyis lehallgatják, akit meg nem az max nem tud róla de azt is lehallgatják.
P0sz 2014. 01. 17. 12:16 | #3
Nem lennék meglepve, ha pont az NSA, vagy más hasonló szervezet lenne a legfőbb támogató a háttérből, valamilyen kamucégen keresztül. Mekkora ajándék ez nekik, így kézhez kapnak egy csoportot, akik valamilyen okból kifolyólag nem szeretnék, ha valaki lehallgatná, hogy miket beszélgetnek telefonon.
Aki a célcsoport lenne, az pontosan van annyira paranoiás, hogy erre gondoljon, így én ezt bukott üzletnek látom.
Arra, hogy John Smith megvegye és a barátoknak hencegjen vele, hogy bibí engem nem tudnak lehallgatni, tökéletes, csak pont, hogy John-nak semmi előnye nem származik majd belőle, mert a legdurvább beszélgetése is arról szólhat, hogy vett két gramm füvet egyszer.
Gud 2014. 01. 17. 12:12 | #2
Érdekes ötletnek tűnik, hasznosak lehetnek ilyen fejlesztések, de ez a videó semmit nem mond el róla, kb 0 információ van benne..
Tooni 2014. 01. 17. 11:55 | #1
Zseniális üzleti húzás, paranoiások mint célközönség. A videó meg egy nagy semmi, csak reklám.
Valószínűnek tartom, hogy egy skype-szerű szolgáltatással oldják meg a naaagy titkosítást, saját protokollal, minden híváshoz kell ezért a netes kapcsolat.