Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Ragnar | 2014. 01. 16. 13:33 | #11
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a testépítés sport, viszont nem minden "testépítő" sportoló.
Azt hiszem bubi66 arra gondolt, hogy azok nem tekinthetők sportolónak, és így sportnak sem a tevékenységük, akik nem a kitartó, alázatos munkával érik el a céljaikat, azaz csak ilyen mesterséges szarokkal tömik magukat, gyakran a testmozgás nélkülözésével, majd így bájolognak ismerőseik, a tükör és a tömeg előtt.
Viszont ez nem csak a testépítésben van így.Csak ugye ilyen tekintetben ez a leglátványosabb.Legyen az foci, bringa, úszás vagy díjugratás, mindenhol vannak csőcselékek, olyanok, akik az adott sportágat és esetekben a többi becsületes résztvevőt járatják le idióta, felelőtlen viselkedésükkel.
Ha tehetném komolyan büntetném az ilyen kóklereket, férgeket.Csakúgy, mint a drogosoknak, a koxolóknak sem adnék ingyenes orvosi ellátást.Ha ekkora baromarcú volt valaki, akkor vállalja a további következményeket is.
Sokáig foglalkoztam testépítéssel.A baráti körömben én voltam az egyetlen, aki nem nyúlt semmi ilyen jellegű szerhez.Akkor valóban én voltam a "legkisebb", viszont végig kellett néznem, ahogyan az amúgy jó fizikumú, életerős, életvidám társaim, barátaim szépen, lassan leépülnek, egy kétlábon járó ronccsá válnak.
Senkinek nem kívánom azokat a pillanatokat, mikor a legjobb barátod zokogva, a válladra borulva kér segítséget, mert úgy érzi, hogy azonnal felköti magát.
Furcsa, hogy azért nyúlnak sokan ilyen szerekhez, mert az hiszik ettől erősebbek, izmosabbak és ezáltal boldogabbak lesznek, majd kis idő elteltével pont az ellenkezőjét érik el.
Van ismerősöm, akinek már évekkel ezelőtt nem ajánlották az orvosok, hogy megvegyen egy hosszabb olvasnivalót, mert nem fog a végére érni.
Aki akkor 1-2 évig "izmos" volt a szerek hatására, most egy testi, szellemi roncs.Én, aki tiszta maradtam, most egészségesen, boldogan élek.Pedig mennyit próbáltam nekik segíteni és lebeszélni őket erről a marhaságról.:(
K.R | 2014. 01. 16. 00:45 | #10
Mit kattogtok, h ez sport? A sakk is sport. Minden sport, amiben az a cel, h lehagyd, megverd a masikat. Az, h doppingol valaki, azzal megoli ezt a sportot, hiszen csal. Nyilvan a testepites a hiusagunkbol uzott sport, ezert is elterjettebb a "kox" ebben. Segitek egy kicsit. Minden "sport"ban csalnak, itt foleg. Sot! Itt meg aki nem indul versenyeken, az is csal. Ez a hiusag sportja. Ez a cikk azoknak irodott, akik ebben a sportagban talaltak meg az oromuket, es a tobbi ember tamasztotta elvarasok miatt, belesodrodik a sajat hiusaganak csapdajaba. Ennyi. Nem kell tulmisztifikalni itt a dolgokat, nem kell lenezni semmit. Foleg nem a testepitest! Itt nem csak arrol szol a dolog, h emelgetjuk a sulyokat. Nagy lemondasok, szigoru dietak, kokemeny edzesek, elkepzelhetetlen onsanyargatasok aran valik valakibol testepito versenyzo. Itt is kell taktikazni, onismereteket tenni, kaloriakat szamolni, hatter tudast elsajatitani, edzes modszerek helyesseget megtanulni, stb. Mondom, ez nem arrol szol, h jol esik egy kicsit mozogni, ezert sulyzozok egy kicsit. Az masik kategoria. A fekvenyomast is lehet szarul csinalni. A teremben edzok 90% a azt se tudja, hogyan kell csinalni, h kesobb ne legyenek izuleti panaszai, es eredmenyeket is erjen el vele. Persze nem tagadom, egyszerubb okoskodni, sertegetni a masikat, de inkabb ertelmezni kellene amit olvasunk, es kicsit gondolkodni. Felfogni, amit olvasunk, vagy amit mond (ir) a masik. Na csucsu anyu sussel lecsot! :D
stero 2014. 01. 15. 21:27 | #9
Az, hogy lemész a terembe és célirányosan a fizikumodért, egészségedért, az erőszinted növeléséért teszed akkor tekinthető sportnak. Mint sport"verseny" teljesen hülyeség. Nyilván ez nem olyan sport mint a többi, lényegesen eltér, de sportnak még sport. Ez nem játék, nem rúgsz labdába, nem fogsz ütőt, nincsenek játékszabályok. Saját magadnak csinálod úgy ahogy te akarod, senki nem szól bele. Értem, hogy mire gondolsz "sport" címszó alatt. De gondolj bele a futás is sport akkor is ha nem versenyzel. Nincsenek játékszabályok, futsz és kész. Nem olyan mint a ping-pong mégis sport. A testépítés miért ne lehetne az?
Előzmény: bubi66 (8) 0 VÁLASZ
bubi66 2014. 01. 15. 21:16 | #8

... ja , valóban , most , hogy utána olvastam itt a " sport " szót talán más értelemben használta a cikk írója ( bár mentségemre legyen mondva , hogy rengeteg helyen sportként jellemzik ezt a tevékenységet , már személyesen is próbáltak meggyőzni .

Ha így van ( hogy itt a sport szó inkább versenyt jelent ) akkor természetesen visszavonom az eddigi hsz -okat .
Előzmény: Azazel (4) 0 VÁLASZ
bubi66 2014. 01. 15. 21:10 | #7
Fogalmam sincs ...nem is érdekel .... de szerintem más az ha egy sportoló szúrja magát és más az , hogy maga a szúrás ...sportolás ... nélkül a sport . A sporthoz tartozik egy teljesítmény vagy győzelem ( küzdő sport ) itt mi a cél , hogy tudsz befeszíteni ???

Én ezt a body buildinget inkább a szépségversenyekhez tudnám hasonlítani , mint a sporthoz . Felmész egy színpadra befeszítesz és egy zsűri eldönti , hogy kinek az izomzata a legkidolgozottabb ...stb ... ez mitől sport ?????? Egy szépségversenyen indulónak ugyan úgy kell formálni az alakját csak más szempontok alapján , ha így vesszük akkor az is sport kell , hogy legyen .
Előzmény: skad (3) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 01. 15. 19:52 | #6
Annyit hozzátennék, hogy bizonyos alkalmazási idő és dózis felett fél év (vagy bármilyen hosszú) kihagyás után SEM visszafordítható már pl. a saját hormonháztartásra gyakorolt negatív hatás, mert ha a vér külső forrásból származó, állandóan magas tesztoszteron(analóg)szintje miatt inaktivitásra vannak kényszerítve a saját hormontermelő sejtek, akkor azok használat hiányában előbb-utóbb elpusztulnak. (A szervezet takarékosan működik - amire nincs szükség, azt nem tartja fenn.)
+3 VÁLASZ
focuskoma
focuskoma 2014. 01. 15. 17:34 | #5
Nagyon jó cikk. Minden szavával egyetértek. Akik szeretnek gyúrni, azok mindenképp olvassák el!
+1 VÁLASZ
Azazel 2014. 01. 15. 14:51 | #4
A szövegértelmezéssel vannak gondok nálad.
Előzmény: bubi66 (2) +1 VÁLASZ
skad 2014. 01. 15. 14:09 | #3
Szerinted az élsportolók hány százaléka szúrja magát?
Előzmény: bubi66 (2) 0 VÁLASZ
bubi66 2014. 01. 15. 12:49 | #2

" ha még aktív maradsz ebben a sportban. "

Mióta sport az , hogy különféle anyagokkal szúrod magad ?????

HeavyCross 2014. 01. 15. 12:26 | #1
tetszett, mondjuk én csak fehérjét toltam néha, azt se sokat :D