Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Nas
Nas 2014. 01. 03. 20:24 | #8
Na, ha az én nagymamám lenne a miniszterelnök, ne félj, nem lenne itt ilyen kupleráj. :D Úgy be lenne osztva mindenkinek, hogy mit dolgozzon, mit csináljon / ne csináljon, ha vacsorát akar kapni, hogy örülnének az emberek, hogy lyuk van a seggükön, meg kajálás után van hova lefeküdniük aludni. A pénz az meg el lenne dugva biztos helyre, és csak arra lenne költve belőle, amire valóban szükség van. Nem véletlenül volt régen is minden családban a legidősebb asszonynál a kástu kulcsa... :)
Előzmény: imki (7) 0 VÁLASZ
imki 2014. 01. 03. 19:29 | #7
Így van, egyetértünk. Még nagyobb baj, hogy nem csak a politikusok ilyenek, hanem a drága nép úgy saccperkábé 90%-a is.

Szerencsétlen parasztasszony is ha odakerülne, nem érne el eredményt. Hiába állna neki megreformálni a nyugdíjrendszert, egyből jönne pár százezer/millió droid, aki nem lát előrébb az orránál, és 10 körömmel kapaszkodna a mostani rendszerbe, mert "neki az jár". Ha Manyi néni nekikezdene az oktatást megreformálni, ott is lenne temérdek agyhalott, aki egyből ellenezné, mert neki akkor ott éppen egy ideig egy kicsit rosszabb lesz. Vagy ugyanez az egészségügyi helyzettel is eljátszható, avagy bármely állami szektorral, tetszés szerint. Most pl. van vagy 7-800ezer alkalmazott az állami szektorban. Elhiszi azt bárki is, hogy tényleg szükség van ennyi emberre? Könyörgöm, a 21. században élünk, az Internet és az okostelefonok korában! És több aktatologatót tartunk el, mint a 80-as évek írógép korszakában. A 7-800ezres létszámot simán le lehetne építeni úgy saccperkábé 300ezerre, vagy talán 400-ra. Igen ám, de a maradék 400ezer egyből nekiesne tüntetgetni meg követ hajigálni, mert "nem ad nekem munkát az állam". És nem látná be, hogy ahhoz, hogy idővel jobb legyen, tényleg erre lenne szükség. Nem, neki kellene továbbra is az íróasztal, ahová a nagyjából minimálbérért naponta bejárhat legyártani X kilogramm papírt, tök feleslegesen. Eszében nem lenne váltani, sőt, elvárja, hogy neki az állása úgy és ott megmaradjon (ha lehet, még többet is fizessenek neki a semmit nem érő munkáért), és a k.rvaannyát annak, aki pont az ő állását szünteti meg.
És persze ez minden egyes szinten és minden egyes szektorban így megy, a MÁVtól a rendőrségen át a állami hivatalokig, önkormányzatokig. Na meg persze ugyanilyen felfogással üzemel az egyetemi diáktól a nyugdíjas nagypapáig az emberek döntő hányada is.

Szóval ha Manyi néni lenne a miniszterelnök, akkor annyiból lenne csak jobb, hogy talán kevesebb lenne picit a mutyi, meg valamivel több lenne a nagymama lekvárjából. A demokrácia szabályai szerint csak akkor lehetne némi esély a sikerre, ha valaki megszerezne egy 2/3-ot és _tényleg_ reformálni akarna (nem csak lopni csalni, mint a mostaniak és elődeik). És még akkor is nehéz lenne.
De mivel a fityesz szépen eljátszotta most a 2/3-os lehetőséget, és (mondjuk ki) a lopáson és mutyikon kívül semmi értelmeset nem csinált, így ilyen esély egy jó darabig biztosan nem lesz. Magyarán vagy a demokráciát cseréljük le, vagy pedig haladunk tovább szépen lassan a lejtő legalja irányába.

(Esetleg még egy lehetőség lenne az, ha a különböző pártok tényleg félretennék a nyavajgásukat és közösen tolnák egy irányba a szekeret. De ennek itthon kb. annyi esélye van, mint hópehelynek a tábortűzben.)
Előzmény: Nas (6) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 01. 03. 17:00 | #6
Jó, nem értek én ehhez. :D A nagyobb baj az, hogy nem csak a Fideszesek csinálják ezt, hanem az összes ingyenélő semmirekellő, aki politikusnak nevezi magát, szóval bárkire szavazunk, cseberből vederbe kerülünk. -,- Igaza van a Bödőcsnek, egy öreg parasztasszonyt kéne megbízni az ország pénzének elosztásával, akkor jutna minden értelmes dologra.
Előzmény: imki (5) 0 VÁLASZ
imki 2014. 01. 03. 16:44 | #5
Na de azt a sok picurka iskolai beruházást hogy a francba mutyiznád el a haveroknak??? Gondolj már bele logikusan, a jóég megáld! Van itt egy rakás fideszes politikus és politikushaver az országban! A Simicskáról és társairól meg már nem is beszélve. Valamiből nekik is meg kell élni, nem? Nem hagyhatjuk őket sem az út szélén, holmi apró-cseprő iskolai tornatermek miatt!!! :)
Előzmény: Nas (4) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2014. 01. 03. 15:46 | #4
Meglepődnél, hogy egy jó minőségű ugrálókötél mennyibe kerül... :)
De most komolyan, nem szeretnék demagóg lenni, de annyi pénzből, amennyit a "profi" focira költünk (csak mert az a miniszterelnökünk kedvenc sportja...), az ország összes iskolájának normális tornatermet, tornapályákat lehetne építeni, és felszerelni minőségi sporteszközökkel. Százszor értelmesebb beruházás lenne.
Előzmény: imki (3) 0 VÁLASZ
imki 2014. 01. 02. 19:13 | #3
Áhhh, badarság! 300Ft-os ugrálókötelekre nem lehet milliárdokat elkölteni a költségvetésből. A lopásnak is meg kell azért adni a módját! :)
Előzmény: Nas (1) 0 VÁLASZ
űrhajós 2014. 01. 02. 17:34 | #2
abszolút egyet értek.
Nas
Nas 2014. 01. 02. 14:00 | #1
Az ilyesmit kéne kurva nagy pénzekkel államilag támogatni a "profi" foci helyett (az amatőr focit is lehet, de amennyi pénzt a "profikra" kidobunk, azt inkább erre kéne költeni, jobban járnánk).
+3 VÁLASZ