Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
imki 2013. 12. 23. 13:29 | #50
Előre gyanítottam, az egybites fekete-fehér felfogásodnak hiába magyarázom, hogy nem csak az "ők" meg a "mi" van a palettán. Bejött, tényleg nem fogtad fel. :)
Előzmény: kissfreezer (46) 0 VÁLASZ
imki 2013. 12. 23. 13:27 | #49
Az irónia úgy előadva, ahogy tetted, bizony személyeskedés, nem is akármilyen.
Szóval nekem kár jönnöd ezzel a félredumával meg az üres magyarázkodással. Te is tudod, hogy személyeskedtél, én is tudom, és más is tudja. Kár erőltetned, kiismertelek már. :)

"megdöbbentő, hogy 2013 végén van még ember, aki kész beállni egy nyilvánvalóan elmebeteg, bukott politikus rajongói közé."
Ez látod engem is megdöbbent.
Legfőképpen meg az szokott megdöbbenteni, hogy annak ellenére, hogy a mai politikai palettán nem tudok 10 embernél többet felsorolni, akit (nagy fogvicsorgatva) ott mernék hagyni a Parlamentben, aközben az emberek már bő két évtizede jóformán ugyanabból a kínálatból választanak.
Egykori Kiszes/Mszmp-s és más kommunista aljadékok; egykori ügynökök, besúgók; áfacsalók; nyilvánvaló mutyik kiagyalói és közreműködői; "privatizálók"; hozzá nem értő, egyetemről éppen kicsöppent, munkaerőpiacon soha nem dolgozó senkik; stb. És az emberek mindezek ellenére továbbra is az Mszp, Fidesz, Dk, Kdnp, Jobbik, Lmp, Szdsz és a hozzájuk hasonló mocskok közül válogatnak. Na ez az, ami a legjobban kiüti nálam a biztosítékot!
Előzmény: hawkeye (47) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 12. 23. 06:41 | #48

Értelemzavaró melléütés: ...kiismertem már....
Előzmény: hawkeye (47) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 12. 23. 06:40 | #47

Ugyan aranyom, te pontosan tudod mi a különbség az irónia és a személyeskedés között. Velem ne fáradj, kiismertem más az agyfelcseszési szisztémádat, immunis vagyok rá... :)

A lényeg: megdöbbentő, hogy 2013 végén van még ember, aki kész beállni egy nyilvánvalóan elmebeteg, bukott politikus rajongói közé. Nem gondoltam volna, hogy ilyen mélyre csúsztunk... :(
Előzmény: imki (42) -1 VÁLASZ
kissfreezer 2013. 12. 22. 18:52 | #46
Utálok Bajnistákkal politikát elemezni, de van amit ennél is jobban utálok..., időmilliomos Bajnistákkal elemezni politikát. Te még ennél is sötétebb vagy, mert úgy véded a Bajnai szövetséget, hogy közben függetlennek kiáltod ki magad.
Előzmény: imki (36) -1 VÁLASZ
imki 2013. 12. 22. 18:33 | #45
Jaj, nehogy felidegesítsd már magad, az ég áldjon meg! :)
1. Nem tartom hatalmon egyiket sem. (Legalábbis nem jobban, mint te.)
2. Bajnai szakértő. Ha tetszik neked, ha nem, ő ért a pénzügyekhez. Egy Wallis élére nem raknak hülyegyereket. Ott nem számít a politikai nyaljukegymásseggét, hanem csak a pénz. Aki pénzt tud szerezni a tulajdonosoknak, azt odarakják, mert ért hozzá. Aki nem szerez nekik pénzt, azt kibasszák a p.csába. Ott nem számít a rokoni kapcsolat, nem számít a sógor-koma-jóbarát, nem számít a kisz-es múlt. Lesz@rják az ilyet, mert olyan közegben csak a nyereség számít. Lehetne ő akár a túlélő Adolf Hitler, Sztálin, Oszama, vagy sorozatgyilkos terrorista is. Ha ért hozzá, akkor a múltja, kapcsolatai és bármi más ellenére használják, mert pénzt termel. Ha meg nem hoz pénzt, akkor lehet ő a Wallis élén akár a római pápa is, akor is úgy repül 1-2 éven belül, hogy a lába nem éri a földet.
Márpedig Bajnai nyereséget termelt a Wallis befektetői és tulajdonosai részére, ez vitathatatlan.
Miniszter volt, de nem ő irányított. Az mszp alapból olyan rohadt volt (mondjuk most se jobb), hogy abban a langyos pisiben eredményt nem lehetett volna elérnie senkinek. Erre jön rá, hogy Bajnai egy liberális balfék, tele szociális-szolidáris maszlagokkal, ami rátesz pár lapáttal az eredményességre (illetve annak hiányára).
Nem mondom, hogy a legjobb szakértő, de ha összevetjük jóformán bármelyik magyar politikussal, nemigen találsz olyat, aki hozzá hasonló szinten értene a gazdasághoz. Tehát talán nem kiváló szakértő, de a többiekhez képest igenis az.
Csak k.rvára nem kéne, hogy politizáljon! :)
Előzmény: bimbi (44) -2 VÁLASZ
bimbi
bimbi 2013. 12. 22. 18:16 | #44
Ki kezdte azt az ökörséget terjeszteni, hogy bajnai szakértő? Miben szakértő? Ország csődszélére juttatásában? Tán nem pont gyurcsány minisztere volt? Meg is kajálja valaki ezt a süket dumát? Ennyi agymosott barom szavazó nem tudom, hogy létezik-e máshol a világban, mint itt. Ezt a szar posztkommunista mszp-fidesz bandát tartjátok hatalomban lassan 25 (+40) éve!
Előzmény: imki (41) +1 VÁLASZ
imki 2013. 12. 22. 18:16 | #43
Ide a rozsdás bökőt, hogy lesz arra is válasza! :)
Igaz, értelem nem lesz mögötte, de saját magának azért meg fogja magyarázni szempillarezdülés nélkül. Ez a freezer gyerek olyan, mint HeavyCross, csak nem katolikus, hanem fideszes kivitelben. Agy nélküli barom, beetetve a demagóg dumákkal, amire az észérvek nem hatnak. Igazi politikai droid. :)
Előzmény: tjunior (37) -1 VÁLASZ
imki 2013. 12. 22. 18:09 | #42
Úgy rémlik, mintha másoknak szemére vetetted volna, hogy elkezdenek személyeskedni meg sértegetni másokat, miközben te rendesen vitázol. Akkor ez most mi volt, aranyom? :)
Nemtán kettős mércét alkalmazol ilyen esetekben? Ejj, nem szép dolog. :)

Egyébként kifejthetnéd, hogy vajh' mely politikai irányt is képviselem, mert roppant módon érdekelne ám. Csak vigyázz be ne égj túlságosan az erőlködéstől. ;)
Előzmény: hawkeye (39) -2 VÁLASZ
imki 2013. 12. 22. 18:06 | #41
Így van. Nem volt véletlen, hogy 2006-ban Orbán éppen Gyurcsány ellen nyomta teljes gőzzel a reklámkampányt (az őszödi kiszivárogtatásban is jó eséllyel benne volt a keze). Ő is tudja jól, hogy a mai magyar politikai palettán egyetlen ember van, aki ugyanúgy tud hatni az emberekre, ugyanannyira demagóg, és ugyanolyan jó kapcsolatai vannak, mint neki. Ez pedig Gyurcsány.
Bajnai csak szakértő, nem pedig politikus. Nincs meg a megfelelő kiállása, nincs megfelelő demagóg dumája, nem tud lelkesítően hatni a birka tömegekre, mint a másik kettő. A magyar emberek többsége olyan síkhülye (mondjuk nem csak a magyarok), hogy rájuk csak a régi demagóg módszerekkel lehet jól hatni. Aki észérvekkel próbálkozik, annak nincs esélye labdába rúgni. Csak a hazugság, a másik fél démonizálása, és hasonló megoldások működnek. Ebben pedig csak két ember van, aki tényleg eredményes lehet: a két egykori KISZ-es féreg.

Ez volt az oka, hogy 2006-tól teljes gőzzel ment a Gyurcsányt lejárató fidesz kampány. Ez volt az oka, hogy 2006-ban nem csinált a fidesz kormányváltást (megtehette volna). Nem arra volt szükségük, hogy gyorsan szerezzenek egy kormányrudat, majd utána pár évvel ők is belebukjanak. hanem az kellett nekik, hogy az egyetlen szóba jöhető ellenfelet ellehetetlenítsék.

ma egyetlen párt sem kínál megfelelő alternatívát. Az emberek töb, mint a fele nem akar szavazni senkire a kínálatból. Nem véletlenül. És ezt Orbán is tudja. Így volt ez már 2006-ban is, csak azóta növekedett ezek aránya. Éppen emiatt csak egy módszer jöhet szóba - a demagógia. Ebben pedig ha Gyurcsányt kiütik, akkor csak Orbán maradhat talpon. Másnak nincs esélye vele szemben, mert senki nem tud úgy szónokolni meg demagóg frázisokat pufogtatni a birka csőcselék előtt, mint ő.
Emiatt nyertek 2/3-al 2010-ben, és ha nem jön új ember 2014-ig (márpedig valószínű, hogy nem lesz), akkor 2014-et is nyeri a fidesz, még ha nem is 2/3-al. Ergo robogunk tovább a lejtő mélye felé.

Egyébként Orbán már annak idején is megmondta, hogy Gyurcsány az egyetlen ellenfele:
http://www.youtube.com/watch?v=HrUxpVGKw9I
Előzmény: tjunior (29) 0 VÁLASZ
bimbi
bimbi 2013. 12. 22. 18:05 | #40
Komolyan képes még ennyi kommentet generálni gyurcsány? Bah....
hawkeye
hawkeye 2013. 12. 22. 17:58 | #39

"Stickhorse (mint ahogyan sokan mások itt az izén, többek között én is) egyáltalán nem kötődük egyik párthoz sem."

Olyan nagyon vicces vagy ma este....
Azért vigyázz, hogy az orrméreted határon belül maradjon! Tudod, a Pinokkió-szindróma.... :)
Előzmény: imki (36) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 12. 22. 17:56 | #38

Nem gondolom, hogy érvelnem kellene. Ha levennéd a sörösló szemellenzőt, te is láthatnád, hogy ki ez az ember valójában.
De vagytok páran, akik ha beleszerelmesedtek valamelyik Cipollába, úgy jártok, mint Mario.
Teljesen felesleges benneteket észérvekkel bombázni, imádjátok és kész, bármit mond, bármit tesz.

Az én problémám az, hogy te eddig aránylag normálisan nyilvánultál itt meg, soha nem gondoltam, hogy gyurcsányi-fan vagy.
Roppant sajnálom, hogy egy szintre kerültél pl. azzal az egyébként nagyon kedves hölgyismerősömmel, aki szintén bele van zúgva, de ő legalább megindokolta: a feszes cicanadrágja miatt, amiben futkorászni szokott... :)

Esetleg lehetne tárgya az újévi fogadalmadnak, hogy 2014-ben ilyet csak a józan ész alapján...?! Próbaképpen, csak 1 évig.......
Előzmény: Stickhorse (19) -1 VÁLASZ
tjunior 2013. 12. 22. 17:55 | #37
" a kevesebb könyv olcsóságot eredményez"
Megvan a következő év közgazdasági Nobel-díja szerintem.
Na és a mérnök kamrával mi a helyzet, vagy ők is mocskos liberálisok egytől egyig?
Előzmény: kissfreezer (35) +1 VÁLASZ
imki 2013. 12. 22. 17:53 | #36
Roggyantka, tudod, a világ nem fekete és fehér. Nem csak a "mi" és az "ők" létezik ám, hanem millió más lehetőség is. Tudom, a kis komcsi egybites agyad csak a "mieink-ellenség" felfogásban tud működni, de azért csak leírom, hátha felfogod egyszer.

Stickhorse (mint ahogyan sokan mások itt az izén, többek között én is) egyáltalán nem kötődük egyik párthoz sem. Sőt, mindet utáljuk kivétel nélkül. Persze te egyből nekiesel mindenkinek, aki csak rosszat mer szólni a felcsúti gnómodra, és egyből lebajnaizod-gyurcsányozod az illetőt. Ilyen ez, ha felül az ember a demagóg dumának, amit a szádba adnak. Pedig mi ugyanúgy megvetjük Bajnait is meg Gyurcsányt is, mint Orbánt, mivel mindegyik egy szarházi akasztanivaló exkomcsi. De te ezt képtelen vagy felfogni a narancsszínű szemüveged mögül. :)
Előzmény: kissfreezer (28) -2 VÁLASZ
kissfreezer 2013. 12. 22. 17:50 | #35
Szerinted a kormány, a tankönyvkiadókat akarja csőbe húzni, az pedig mellékes, hogy minden nehéz helyzetben levő diák tankönyvhöz fog jutni. Minden változásnak vannak vesztesei és megszokott, hogy az ellenzék az új rendszer veszteseiért aggódnak. Fontosabb az aggódó ellenzek által felkaroltak sorsa, mint azok sorsa, akiknek ez a rendszer jelenti a fellélegezést. gyerekek vs könyvkiadók
Előzmény: tjunior (34) 0 VÁLASZ
tjunior 2013. 12. 22. 17:34 | #34
A rezsicsökkentés is olyan kommunista szemfényvesztés mint a többi, te kis véresszájú bolsevik.
A héten csak a tankkönyvkiadókat tették tönkre, jövő héten a mérnöki irodák jönnek.
http://mandiner.hu/cikk/20131216_tiltakoznak_a_mernoki_munka_allamositasa_ellen
Előzmény: kissfreezer (33) 0 VÁLASZ
kissfreezer 2013. 12. 22. 17:29 | #33
...Aha... Na meg itt van ez a csúnya áll/rezsicsökkentés is, amit meg kellene szüntetni és helyette hőszigetelésre kellene költeni. Ismerős a kotta
Előzmény: tjunior (32) 0 VÁLASZ
tjunior 2013. 12. 22. 17:14 | #32
Ha rühellem ezt a vissza államosítást (" a kevesebb könyv olcsóságot eredményez OMFG), meg úgy általában ezt a nemzeti színekbe öltöztetett kommunista restaurációt ami jelenleg folyik, a te szemedben mindenképpen.
Előzmény: kissfreezer (31) 0 VÁLASZ
kissfreezer 2013. 12. 22. 17:03 | #31
Te Bajnista vagy;)
Előzmény: tjunior (30) -1 VÁLASZ
tjunior 2013. 12. 22. 16:04 | #30
Ez csak neked furcsa, aki csőlátással él. Minden fekete vagy fehér. Más meg gondolkozik és mindenről önálló véleménye van. Nem ez lenne a helyes? vagy inkább a te módszered, a kritikátlan hozzáállás a magyar kommunista párthoz?
Előzmény: kissfreezer (28) 0 VÁLASZ
tjunior 2013. 12. 22. 16:01 | #29
Gyurcsány egyértelműen jobb politikus mint Bajnai és Mesterházy, csak Orbánnal összevethető. Az megint más kérdés, hogy ez a 2 ember dönti romba teljesen az országot.
Előzmény: Stickhorse (27) 0 VÁLASZ
kissfreezer 2013. 12. 22. 15:29 | #28
Szinte mindig volt véleményed az utóbbi 3 év szakpolitikai, gazdaságpolitikai, kormány-szapuló posztokhoz, amiket előszeretettel likeoltak, nem csak bal-libsi, de meg jobbikos támogató olvasók is. Viszont voltak baloldali vezetőket leminősítő hozzászólásaid is, ami miatt tényleg nehezen lehetett eddig beazonosítani, milyen oldalból kommentálod az eseményeket.
Előzmény: Stickhorse (27) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2013. 12. 22. 15:10 | #27
Nem tudom, hogy mit álcáztam eddig, vagy mire derült most fény, nem beszéltünk sem gazdaságpolitikáról, sem szociálpolitikáról. Tudtommal elsősorban ezek határozzák meg az ember jobb- vagy baloldaliságát. Egyszerűen arról beszéltem, hogy politikusságát tekintve Gyurcsány messze előrébb jár az baloldali ellenzék köreiben Bajnainál és Mesterházynál is. Nem emberi mivoltában vagy szakpolitikai teljesítményében minősítettem, de a politikai térben sokkal tehetségesebben mozog, mint az említett két versenytársa. Ugyanilyen érdemei miatt elismerem Orbánt is, aki vitathatatlanul tehetséges politikus.
Előzmény: kissfreezer (26) 0 VÁLASZ
kissfreezer 2013. 12. 22. 14:55 | #26
Lassan mindenkiről kiderül, hogy mennyire független politikai nézetű. Eddig jól álcáztad ideológiai nézeteidet..., de ez is csak eddig tartott. Gyurcsányt én nem az Őszödi beszéd miatt vetem meg, hanem a nemzet-áruló tevékenységei miatt, amit ügyesen bebeszél hűséges híveinek.
http://alfahir.hu/sites/barikad.hu/files/2013/02/kettos_allampolgarsag_uszitas_0.jpg

Előzmény: Stickhorse (22) 0 VÁLASZ
jackherer77 2013. 12. 22. 14:48 | #25
Mi bajotok van? Egész jól nyomta ennyi cuccal a fejben. :)
meszger 2013. 12. 22. 13:39 | #23
Szóval ha ferkó akkora trógerszemétládamolslékféregtrágyalégybüdöskommunista és hazug országáruló akkor örök ellenfele stadionépítő viktor miért nem tüntette még el nemcsak, hogy szabad lábról de a politikai életből se??? Mert nincsenek ellene terhelő bizonyítékok? Mert annyira mégse hülye, hogy azokat eltüntesse? Mert tud valamit amibe mások is belebuknának?
Stickhorse 2013. 12. 22. 13:21 | #22
Nagyjából azért egy véleményen vagyunk, mindössze azért írtam, amit írtam, mert azt gondolom, hogy Gyurcsány megítélése önmagában hamis, és téves alapokon nyugszik. Őszöd brutálisan félre van értelmezve, valahol az általad is képviselt - őszinte kirohanás és aljas hazugságok leleplezése közötti - álláspont az igazság vele kapcsolatban. Ennek ellenére egy aljas mocskos csaló idiótaként tekintenek rá, holott korántsem jobban az, mint akármelyik társa a jelenlegi mainstream politikai vonalban. Ez persze nem menti fel, de én mégiscsak szeretem, ha a dolgok a helyükön vannak kezelve. Egy biztos, az ellene irányuló lejárató kampány remekül működött, ami viszont nekem nem a politikai ellenfelei tehetségét, hanem az átlag állampolgár befolyásolhatóságát bizonyítja.
rámnémetnemlelelmenteménmár 2013. 12. 22. 13:06 | #21
Félreértés ne essék, nekem nincsen kedvencem, nem szimpatizálok jelenleg egyik párttal vagy vezetőjükkel sem.Az, hogy sokakat sikerült megvezetni hosszú éveken keresztül, az elég szomorú, de az még inkább, hogy vannak olyanok, akik a beismerés után is foggal-körömmel ragaszkodnak szeretett "gazdájukhoz".Az öszödi beszéd, nem egy lejárató kampány része, hanem az akkori aktuális kormány ballépése, helyrehozhatatlan hibája, egy undorító korszak leleplezése.Ettől még nem állítom, hogy a jelenlegi helyzet jobb, célravezetőbb...csak más.

Tévedés.Gyurcsány azon az elhíresült gyűlésen nem fellázadt.Nem megelégelte a sok hazudozást, átverést, csalást, hanem beismerte, vázolta.Ha akkor az a beszéd nem kerül nyilvánosságra, akkor a kedvelt, becsületes Ferike még most is kormányozna pártjával.Tehát fogalmazzunk úgy, hogy lebukott és megdőlt.
Az pedig, hogy más is biztos hazudik, csal, lop, még nem mentség.Ettől még nem kellene elfogadni, szemet hunyni felette.Ha valaki gyilkol és ezt beismeri, még nem kevésbé lesz gyilkos, mint az, aki megpróbálja ezt titkolni.

Nekem nem kell bizonygatni, hogy a többi pártvezető is egy nagy f.sz a maga módján.Egyik 19...
Egyértelmű, hogy itt komoly gondok vannak kormányzás szempontjából is.Nem tudok ma olyan pártot és vezetőt mondani, akiben feltétel nélkül megbíznék, akire nyugodt szívvel rábíznám saját és gyermekeim életét, jövőjét.
Egy tény, Gyurcsánynak van egy sajátos, egyeseknek megnyugtató, reménytadó stílusa.De azt gondolom, hogy ez is egy előre megírt, felvett szerep, amit mostanra valóban elég hitelesen el is tud játszani.
Azt, hogy ő a legkevésbé bűzölgő kutyasz.r elfogadom, talán még el is hiszem, de ettől még nem érzek késztetést, hogy meg is egyem.
Előzmény: Stickhorse (18) 0 VÁLASZ
tjunior 2013. 12. 22. 11:44 | #20
Nyugi, a legtöbb ember ha összeszed némi élettapasztalatot rájön, hogy a Jobbik nem pálya, még ha vannak olyan kérdések is amiben igazuk van. A szomorú az, hogy más pártban sincs semmi alternatíva. Gyurcsány és DKról mindig az EGO jut eszembe, Gyurcsány EGOja nem engedi, hogy belássa neki itt már rég reszeltek, persze mindig lesz 1-2% szavazója, de az meg minek? MSZP? kb ki kellene vágni az összes vezetőt és nyomni egy komoly rebootot, hogy valamit lehessen kezdeni velük. LMP, szimpi de amatőr banda, a legnagyobb szerencsétlenség akkor érné őket, ha kormányra jutnának. A végén meg a non plus ultra a Fidesz Magyar Kommunista Párt...hagyjuk is.
Előzmény: exortus (8) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2013. 12. 22. 11:25 | #19
Köszi a konkrétumokat, régen hallottam meggyőzőbb érvelést!
Előzmény: hawkeye (17) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2013. 12. 22. 11:25 | #18
A tapasztalatom azt mutatja, hogy a politikai beszéd alapvető eszköztára a ferdítés, ha úgy tetszik, hazugság. A kormányzó oldal kommunikációja pozitív irányba torzítja a valós körülményeket, az ellenzéké pedig negatívba. Hatalmas hiba lenne éppen ezért az ország állapotát a politikusok megnyilvánulásai alapján megítélni. Én sem szoktam. Aki Gyurcsány alatt elhitte, hogy nálunk még a fű is zöldebb, vagy hogy a túlzott szociális háló kiépítésének megvannak a megfelelő alapjai, az legalább annyira elfogult, vak, és legalább annyira nem gondolkodik, mint aki a jelenlegi kormányzó párt hasonló, szélsőségesen pozitív kommunikációját elhiszi. Aki kicsit is kinyitja a szemét és a saját tapasztalatai alapján ítéli meg a környezetét, az mindig tudni fogja, hogy egy politikai beszéd mely része valós, és melyik puszta retorikai/politikai eszköz.

Egyetlen egy különbség van. Gyurcsány eddig az egyetlen, akiről kiderült, hogy egy zárt frakcióülésen azt mondta a párt tagjainak, hogy ezt, így, ilyen mennyiségben tovább ne, és ezt a mondatot tessék megfelelően értelmezni. 1. Róla derült ki egyedül, ami nem jelenti azt, hogy máshol ilyen nem hangzott el, viszont róla tudjuk, hogy ő ezt legalább a saját köreiben "felvállalta" 2. az ominózus beszéd egy zárt frakcióülésen hangzott el, tehát nem a nagy nyilvánosságnak szánva. Utóbbi viszont azt jelenti, hogy a sok, önérzetében és szabad gondolkodásában magát megsértve érző "őszödöző" nem is tudna az egészről, ha nem szellőztetik meg a beszédet. Akkor ők még mindig abban a tudatban élnének, hogy Gyurcsány alatt kolbászból volt a kerítés? Ugyanmár.

Ha megnézed az elmúlt hónapok politikai szereplését, mit látsz a baloldali vezetők között? Bajnai a szakértői kormány csendes, szerény, de tehetséges - vitathatatlanul tehetséges - vezetőjéből elkezdett felépíteni egy populista karaktert. Rezsimezik, maffiakormányozik, előszedte szlogennek az egyetlen saját mondatát - "Fájni fog!" -, ez a lombikpolitikusi viselkedés viszont olyan messze áll a saját karakterétől, hogy fájdalmas nézni, ahogyan felemészti a "szerep". Mesterházy ugyanakkor egy tenyérbemászó újgenerációs MSZP-s, aki szintén próbál egy kemény politikai vezető szerepében tündökölni, viszont látszik rajta, hogy nincs mögötte teljes körű párttámogatottság. A megfiatalított MSZP tagjai a háttérben tevékenykednek, miközben a nagy öregek - akik még tartják a szavazóbázist - gyámként hajolnak Mesterházy fölé. Az ő egyetlen hatalmi alapja az, hogy az ország jelenleg második legnagyobb pártjának élén áll, aminek a felépítésében viszont eltörpül a szerepe. Küzd is rendesen az irányításával.

Gyurcsány az egyetlen a baloldali ellenzékben, aki ha megszólal, ugyanazt a természetes, a párttagok között kurvázva meg bazdmegezve beszélő embert látom, nem egy olyan valakit, aki folyamatosan egy politikai karaktert próbál fenntartani. Schiffer hasonló még talán, legalább ő is karakterazonos, csak valahogy nem találja a helyét a politikai térben, amiben mozog.

Nem azt mondom ezzel, hogy feltétlenül, kérőjelek nélkül és minden esetben egyet tudok érteni a mondanivalója tartalmi részével. Közel sem ezt mondom. De ha a három "kiemelkedő" "baloldali" vezetőt egymás mellé állítanánk, első hallásra a szövege alapján biztos Gyurcsányt támogatnám leginkább.
hawkeye
hawkeye 2013. 12. 22. 11:02 | #17
Igen. Minden megszólalása, cselekedete bizonyítja...
Előzmény: Stickhorse (14) 0 VÁLASZ
rámnémetnemlelelmenteménmár 2013. 12. 22. 10:23 | #16
Ezek szerint neked elég, hogy ha valaki pofátlanul, zsigerből néz hülyének, illetve nem előre leírt hazugságokat böfög fel?!Az elmúlt évek alatt valóban az egyik, ha nem a legjobb csalóvá, hazudozóvá fejlődött, de nem gondolom, hogy emiatt valakinek elismerés is járna.
Ha kicsit elrugaszkodunk a politikától, akkor tucatjával láthatunk olyan közszereplőket, celebeket is, akik elég hitelesen, meggyőzően adják el magukat és a nulla tehetségüket.Emiatt csak a naiv emberek hihetik, hogy ha valaki "segítség nélkül", teljesen magától, önerőből képes profi módon hazudni, akkor az biztosan igazat mond és eközben nem néz hülyének minden egyes polgárt.

Ha emlékeid megfakultak volna vagy esetleg most ébredtél volna több éves álmodból, akkor tájékoztatnálak, hogy Gy.Ferenc volt az a miniszterelnök, aki bevallotta ország-világ előtt, hogy kormányzása ideje alatt a lakosokat becsapta, és vezető politikusként hazudott éveken át.
Mondandója ezen részét gondolom nem hitted el, peig akkor azokat a sorokat sem olvasta...

Amúgy semmi probléma azzal, ha valaki más véleményen van, illetve ha egy adott párt "hívője", csak akkor ne ilyen kamu indok mögé bújva kalapozzon mellettük.
Nem akarlak megbántani, saját jogod, hogy kinek mit hiszel el vagy hogy kivel szimpatizálsz, de legalább azokban ne bízz meg, akik már becsaptak, átvertek, hülyének néztek és ezt később még a pofádba is vágták.
Előzmény: Stickhorse (15) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2013. 12. 21. 16:54 | #15
Azt gondolom, ilyen összeállítást a legtöbb politikusról lehetne készíteni, bár tény, hogy a baloldali politikusok "törzstábora" jellemzően inkább idősebb.

Ettől függetlenül ha megnézed Gyurcsány interjúit, a mondanivalója következetes, jellemzően nem a pártja kommunikációs irodája által megírt sablonnyilatkozatokat tesz, nem előre begyakorolt lózungokat hallasz tőle. Tény, hogy a saját, meglehetősen egyedi stílusában beszél, de "neki hiszem el leginkább" amit mond. Nem feltétlenül értek egyet vele, de legalább nem az érződik minden megszólalásán, hogy nincs egy önálló gondolata sem.
Előzmény: kissfreezer (13) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2013. 12. 21. 16:46 | #14
Ezt valami konkrétummal is alá tudnád támasztani?
Előzmény: hawkeye (12) 0 VÁLASZ
kissfreezer 2013. 12. 21. 16:46 | #13
Kétségtelenül erősebb karakter mint a többi baloldali vezető... , de hogy hitelesebb? Nézzük csak meg, kiket tud ez a politikus megszólítani...

http://www.youtube.com/watch?v=GqX94CZykZo
Előzmény: Stickhorse (11) 0 VÁLASZ
hawkeye
hawkeye 2013. 12. 21. 16:40 | #12

"Gyurcsány a baloldali politikai vezetők közül a leghitelesebb figura."

Hombre, rádborult a tequila???

Az úr elmekórtani eset. Alapban elmebeteg. Ráadásul kényszeres hazudozó. A hazudozásnak ez a fajtája egy betegség, melynek hátterében állhat baleset, felidézési zavar, vagy egyéb agyi rendellenesség. Ennek a téves emlékezésnek a neve konfabuláció. A betegségnek az oka, hogy az agy bizonyos területei sérülést szenvednek, így a figyelemmel és a viselkedéskontrollal kapcsolatos részeknél probléma lép fel. Legtöbbször a személyes élmények képei zavarodnak össze, vagy éppen tűnnek el, ezért a személy a tudata és a fantáziája segítségével újakat alkot, amelyek természetesen nem fedik a valóságot. A betegségben szenvedő ezt nem tudatosan teszi, ő maga is elhiszi, hogy minden úgy történt, ahogy ő azt elmondta, hiszen az emlékei között kutatva talált rájuk. A beszámolói sok ellentmondást tartalmaznak, hisz a figyelem irányítására szolgáló részek nem működnek megfelelőképpen, ezért nem emlékezik minden hazugságára, amit kitalált. Az is gyakori, hogy egy másik alkalommal már mást mesél ugyanazzal a meggyőződéssel, mint tette azt az előző esetben. A kimondottakat a későbbiekben letagadhatja, és az ellentmondásokat pedig átírhatja valamilyen formában. A konfabuláció ép tudati működés mellett jön létre. Igaz, hogy folyamatosan rosszul emlékezikik az illető, de nem szakad el a környező eseményektől, és nem egy elképzelt
világban éli életét. A kényszerhazudozásban szenvedő nem direkt akarja félrevezetni a
hallgatót, ő maga is hisz az illúzióban, amit agya kitalál.

Gondolj a különböző külföldi vezetőkkel való találkozásai után előadott torz legendáira, melyet aztán szép sorban, finoman vagy kevésbé finoman, de kivétel nélkül cáfoltak az érintettek.

Ez a zárt osztályra való szerencsétlen számodra hiteles???
Előzmény: Stickhorse (11) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2013. 12. 21. 15:50 | #11
Gyurcsány a baloldali politikai vezetők közül a leghitelesebb figura. Nem tudom, mit művelt a kormánya gazdaságpolitika álnéven a miniszterelnöksége alatt, nem tudom, hogyan lehetett őszödbe annyira belebukni, nem tudom, mit keres a dilettáns DK-s arcok élén, és tény, hogy az összefogás kérdését sokszor nem kezeli elegánsan, de Bajnai és Mesterházy is bőven elbújhat mögötte. Ő az egyetlen, akitől nem hallottam a pártja által szájába adott szavakat vagy terelést az elmúlt évek nyilatkozataiban. Persze ebben nyilvánvalóan közrejátszik az is, hogy egy viszonylagosan súly nélküli, ringen kívüli párt vezetőjeként könnyebb dolga van.
Stickhorse 2013. 12. 21. 15:32 | #10
Tegyük gyorsan hozzá, hogy Orbán Viktor sem, ha a KISZ-titkárságot is számoljuk. Meg a Fidesz és MSZP rangidős tagjainak nagy része sem.
Előzmény: exortus (9) +1 VÁLASZ
exortus 2013. 12. 21. 15:19 | #9
Elég feltűnő, hogy a volt szocialista országokból a legjobban a csehek állnak, ott kitiltották a politikából az előző rendszer alatt tisztségekkel rendelkezőket. Ha ugyanilyen törvényt hoztak volna nálunk, akkor a rendszerváltás után sem a Horn, sem a Medgyessy, sem a Gyurcsány nem lehetett volna politikus.
Előzmény: defiant (1) -1 VÁLASZ
exortus 2013. 12. 21. 15:14 | #8
Az 50 év alattiaknál több a Jobbikos, mint az MSZP-s, a 30 év alattiaknál pedig a Jobbik többet kap mint az egész baloldal.
exortus 2013. 12. 21. 15:11 | #7
Mármint az LMP is gyengébb mint a Jobbik, csak a többi baloldali párttal elntétben nekik a fiatalok között több szavazójuk van, mint az idősek és a középkorúak között.
exortus 2013. 12. 21. 15:08 | #6
Szerencsére a bal itt többet már nem túl magas esélyekkel lesz hatalmon, nem csak az öszödi böszmeségek miatt:
http://img6.hvg.hu/image.aspx?id=81ec510f-856a-4c14-88da-820f23ce1919&view=7fcefbf8-ac48-4ee6-aef5-32203afa118c
Az MSZP törzsszavazótárbor konkrétan kihalás alatt van, a fiatalok között pedig az LMP kivételével az összes baloldali párt sokkal gyengébb mint a Jobbik, márpedig ők lesznek tartósan szavazók. A teljes cikk:
http://hvg.hu/itthon/20131118_Nezze_meg_hogy_az_MSZP_vagy_a_Jobbik_all

-1 VÁLASZ
Böhöm 2013. 12. 21. 14:37 | #5
Tisztán látszik,hogy elmebeteg. Aki rájuk szavaz, szintén.
thisisreal 2013. 12. 21. 14:16 | #4
Ha bekerülne, akkor lehet még én is nézném! ;)
Előzmény: kissfreezer (3) +1 VÁLASZ
kissfreezer 2013. 12. 21. 13:22 | #3
Fletóra tuti, hogy szavaznék, mert őr az aki fel tudná dobni a műsort,... de csakis akkor, ha bekerülne a Való-villába :D
-1 VÁLASZ
Diamantberg 2013. 12. 21. 12:35 | #2
[Komment megjelenítése...]
-4 VÁLASZ
defiant 2013. 12. 21. 12:15 | #1
a Magyarok legnagyobb szégyene az, hogy még mindig a politika közelében vannak olyan hazaáruló senkiházik, akik az előző rendszerben önként és dalolva nyalták a komcsik seggét és ölték a Magyarokat!! a mai napig nem lettek elszámoltatva, azért, hogy mit műveltek 56-ban és az az utáni időszakban!! és ilyenek vezetik az országot folyamatosan, tegye fel mindenki magának a kérdést, h az ugyan abból az alomból származó kutya különbözni fog-e a szüleitől? HÁT NEM!! és ezt az összes eddigi kormány Magyarság ellenességén kitűnően látni!! persze mindegyik ugyan abból az alomból való!
egy igazi rendszerváltás kellene, mert eddig csak olyan rendszerváltás volt, h analóg tv adásról át álltunk digitális tv adásra!!
+1 VÁLASZ