Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Tooni 2014. 04. 07. 19:41 | #23
7sleeper 2013. 12. 17. 11:56 | #22
két legyet egy csapásra

1. volt és van nem egy "nyelviskola" ami csak lehúzás volt oktatónak és tanulni vágyónak egyaránt
2. a trafikmutyihoz hasonlóan lesznek favorizált üzleti- és nyelviskolák - a jólértesültek már ott vannak ezekben

inglis madöfaka, du jú fideszpík it? ..
imki 2013. 12. 17. 11:34 | #21
Kétségem sem volt afelől, hogy te ezt is képes leszel "megmagyarázni". :)
Előzmény: kissfreezer (19) 0 VÁLASZ
nagydee
nagydee 2013. 12. 17. 11:34 | #20
"Nem egyszer kiáltott már "farkast" a baloldal, aztán csak lehullott a lepel a szabadon értelmezett és elfogult kritikáról. "

most kíváncsivá tettél. mondanál példákat?
Előzmény: kissfreezer (19) 0 VÁLASZ
kissfreezer 2013. 12. 17. 09:35 | #19
Nem egyszer kiáltott már "farkast" a baloldal, aztán csak lehullott a lepel a szabadon értelmezett és elfogult kritikáról. Szerintem itt senki nincs, aki komolyan gondolná, hogy a kormánynak szándékában állna betiltani az idegenyelv-tanulást a privát szférában..., az viszont elképzelhető, hogy az állami oktatás kap meg minden magasabb támogatást, hogy minden diáknak, kiegyenlített esélye legyen az idegen-nyelv elsajátítására. Habár egy ilyen "Fidesz húzás" is vitatható, de azért mennyire más nézőpontba terelhetné a fórumban hozzászólókat, mint egy manipulált áll-hír.
imki 2013. 12. 15. 21:16 | #17
1. A többi pártra (is) magasról sz@rok, ha nem bánod.
2. A remény mindig éltet. De ki kell ábrándítsalak, bizony ott is ugyanúgy megy a mutyizás ezerrel, mint a többi pártban. Csak még a hatalmuk nincs meg hozzá, hogy nagyobb méretben nyomják. Meg ha már a fidesznek való aláfekvésről van szó, csak megemlíteném azt a kirívó esetet, mikor a devizahitelek végtörlesztését szavazták meg a jobbikosok is, a különféle ellenvélemények ellenére. Na ja, hiszen ott is van jópár ember, akinek jól jött ez a korábban felvett milliós összegű devizahitelei miatt (Karácsony Gergely, Hegedűs Tamás, stb.). Szóval gond nélkül aláfekszik a jobbik is a fidesznek, ha az érdeke azt kívánja.
3. A külföldi anyacégek akkor is itt lennének, ha nem lennénk EU tagok. Mint ahogy itt voltak előtte is. Ha mond neked valamit az a szó, hogy "piacgazdaság", akkor talán nem is kell ezt tovább ragoznom.
4. A külföldi céges példád az EU-val kapcsolatban nem volt helytálló, mivel EU-ról beszéltem és nem külföldi cégekről. Az EU ad nekünk pénzt, nem keveset. És ebbből él nem kevés jobbikos képviselő is. Az is, aki az EU ellen zavarog. És gondolom, te is tudod, hogy a az "EU" és a "külfödli cégek" nem ugyanazt jelentik.

Egyébként a "kedvenc" jobbikos politikusaim: Orosz Mihály Zoltán, illetve Zagyva Gyula. Ugyan egyikre sem lehetne rábízni egy vasgolyót sem, de legalább röhögni lehet rajtuk. :)
Előzmény: nlght (16) 0 VÁLASZ
nlght 2013. 12. 15. 19:21 | #16
ha átnézünk a többi párthoz, azok nem is csak sárban dagonyáznak, hanem eszik és köpik a sarat, a jobbik hozzájuk képest patyolat tiszta még, de remélem, hogy nem is fognak belemenni a mutyizásba, mint a másik két nagy párt... én azt mondom, hogy ez legyen a legnagyobb negatívum a jobbikkal kapcsolatban, amit most elmondtál...

a EU-s pénzekkel kapcsolatban meg csak annyit, hogy többszörr annyit utalnak át a külföldi anyacégeknek tőlünk, mint amennyi EU-s támogatást mi kapunk...
forrás:
http://pannon-info.hu/ingek/10-gazdasag/156-loran-karoly-koezgazdasz-az-unios-penzszivattyurol
Előzmény: imki (15) 0 VÁLASZ
imki 2013. 12. 15. 18:15 | #15
"A jobbikos képviselők előbb isznak meg egy flakon hipót és mosolyognának utána, mint hogy lefeküdjenek a fidesz elé"
Igen?
Tudod, azért némelyiküknél elég jellemző ám a pálfordulás. Vagy te talán nem emlékszel Szegedi Csanád ügyére, aki azelőtt Jobbikos megmondóember volt, a Turul márka alapítója és még sok egyéb nagymagyar hőstett végrehajtója. Majd mikor kiderült róla, hogy zsidó, hirtelen váltott.
Amit meg is értenék én nagy fogvicsorgatva, nincs is ezzel "semmi" baj.
Az igazi baj inkább ott kezdődött, hogy Vona kolléga évek óta tudta, hogy Szegedi zsidó. Csak kussolt róla mélyen, több párttársával együtt. Na meg a pálfordulás elején a Novák is nagy barátja volt még a Szegedinek, róla mondta, hogy van zsidó barátja. ... Majd ez a barátság idővel azért elkezdett halványulni.
Külön szépsége ennek a dolognak, hogy Szegedit addig nem jelentették fel a Zunijónál a költségtérítéses kismuzújságok miatt, amíg Jobbikos szív dobogott a kis keblében. De miután váltott (és már nem a Jobbik kasszába futott be a Zunijós pénz), máris egyből nekiestek. Ergo arról is tudtak korábban?
Még érdekesebb móka a Zunijó teli pofával való szidalmazása, miközben az onnan befolyó lóvét azért szeretik zsebre tenni. :)

Szóval én azért csak előkészíteném a helyükben azt a hypot, mert hát a fene tudja, mikor fog az kelleni. :)
(Persze a jómodor kedvéért azért megkínálhatják vele a Parlamentben ülő többi párt tagjait is. Nem ártana. Én szívesen fizetnék egy pár kört az összesnek.)
Előzmény: nlght (13) -1 VÁLASZ
nlght 2013. 12. 15. 14:22 | #14
Btw nem értem a sok hőzöngő birkát... A jobbiknak még egy esélyt se adnak, miközben fennhangon nyomatják a demagógiát, hogy ilyen rossz lenne, olyan rossz lenne, mert a tv híradóból és a köztudottan balos portálokról tájékozódnak (index, 444, origo, nol.hu, stb.) vagy a fideszes médiából (hír tv, magyar nemzet, stb.) ahol 0-24 a jobbikot nyírbálják. A jobbiknak pedig minimális műsoridőt biztosítanak válaszként.

Itt a bizonyíték rá, hogy mennyi időt kap a jobbik a tv-ben (ráadásul egy balos portálról):
http://index.hu/kultur/media/2012/01/30/az_eb_kettos_mercejet_teszteli_a_jobbik/

Egy dolog azonban biztosan kijelenthető:

Lehet, hogy a kuruc.info néha eltúloz dolgokat néha, de sokkal zavaróbb, hogy van rengeteg olyan hír (hazai és nemzetközi egyaránt), ami semelyik híradóban és semelyik fenti híroldalon sem szerepel. MAGYARUL: kőkemény cenzúra van. A kuruc.info-t emiatt megpróbálták már rengeteg alkalommal elhallgattatni, sikertelenül, mert szerverről szerverre vándorol, most épp amerikában csücsül és se a fidesz, se a baloldal nem tudja betiltani, mert ott a szólásszabadság ténylegesen szólásszabadságot jelent.

A baj az agymosó gépezettel van, ami a média nevet viseli. Meg azzal a csürhével, aki az előző rendszerben is szerepet kapott és ott ül a parlamentben, mind a bal és mind a jobb oldalon. A csehek és a lengyelek csinálták jól, ott náluk tényleg rendszerváltás volt, mert aki ott az előző rendszerben nagykutya volt, azt elkergették és nincs tele náluk volt kiszesekkel a parlament, mint nálunk, ahol csak módszerváltás volt.

Lehet, hogy a kuruc.info néha túlságosan szélsőséges, de a kérdés nem az, hogy miért működik vagy működjön-e, vagy hogy kik szerkesztik... (amúgy nem a jobbik szerkeszti, ne tessék összemosni a kettőt, a jobbik már többször elmondta, hogy nem az övék, sokszor volt, hogy nem értettek egyet az ott leírtakkal)

A kérdés inkább az, hogy hogyan lehetséges az, hogy egy demokráciában el tudják érni, hogy csak egy nyomorult, hosszú évek óta üldözött lapban - ami most az usában él - jelenjen meg egy rakás elhallgatott hír? Hogy tudták elérni ezt a fajta cenzúrát a médiában és azt, hogy a sok alávaló birka még a cenzúra tényét se ismerje el?

Imho, ha az esti híradókban csak a fele hír jelenne meg, amit csak a kuruc.infóról tudok meg, akkor már rég kint tüntetne több százezer ember.

Szóval mindenki hümmöghet és szidhatja a jobbikot felőlem, mert szólásszabadság van.
DE akkor előbb legyen szíves hetente egyszer ránézni legalább a kuruc.info-ra és elolvasni azokat a híreket, amelyek semelyik híradóban sem jelentek meg. Utána felőlem teljesen nyugodtan szidhat azt amit csak akar, de én a helyében megkérdezném, hogy miért csak itt jelent meg ez a hír/eset (akár nemzetközi akár hazai)?
+1 VÁLASZ
nlght 2013. 12. 15. 13:53 | #13
A jobbikos képviselők előbb isznak meg egy flakon hipót és mosolyognának utána, mint hogy lefeküdjenek a fidesz elé. Mégis miről beszélsz te barom? Tégy egy szívességet és tartsd meg magadnak a fóbiáidat!
Előzmény: bubi66 (11) 0 VÁLASZ
kozesincsember 2013. 12. 14. 22:20 | #12
Úgy tűnik a cikk szerzője egy kicsit hadilábon áll a magyar nyelvvel.
Maga a törvény:
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1300077.TV
Frissítés:
http://cink.hu/megdobbento-a-miniszteriumnak-fogalma-sincs-a-nyelvta-1482623297

Előzmény: cse' (10) 0 VÁLASZ
bubi66 2013. 12. 14. 21:36 | #11
Nem mondom a " zemútnyócévben " is voltak gikszerek , de ezek az intézkedések már egy másik dimenzió csak megemlíteném még ezek közt a földtörvényt és ezzel kapcsolatos dolgokat . Valaki említette előbb a földbirtokos - jobbágy rendszert , pontosan az épül . Azért ez a MI ( nép ) felelősségünk is lesz , ha hagyjuk és ez alól az sem ment fel senkit , hogy utálja a szocikat meg a gyurcsányt . Kis pártra hiába szavaz bárki is az elveszett szavazat lesz azért kár lesz elmenni . Ez választás most nem arról fog szólni , hogy milyen párt fog kormányozni , hanem arról , hogy milyen rendszer lesz ezután Magyarországon . Észak koreai típusú családi vagy az összes hibájával együtt egy Európai ezek közül lehet választani .

A jobbik meg simán lefekszik orbánnak , ha ezen múlik , gondoljunk csak 98-ra a választások előtt torgyán volt az egyik ősellenség a két forduló közt meg egymás keblére borultak ...persze ez már régen volt a fiatalabbak nem emlékeznek rá .
-1 VÁLASZ
cse' 2013. 12. 14. 21:31 | #10
Ugy tunik felre lett ertve a tervezet:
http://hvg.hu/itthon/20131213_nyelvtanitas_torveny
defiant 2013. 12. 14. 21:26 | #9
részükről ez nem probléma, hiszen minél hülyébbek az emberek, annál inkább elhiszik amit sok hazaáruló politikus mond immár legalább 60 éve és még mindig ugyan az dolog megy a Magyarság kizsigerelése és pusztítása!!!
bungle
bungle 2013. 12. 14. 19:57 | #8
Tudatos döntés eredménye, hogy nincs.
Előzmény: realista (7) 0 VÁLASZ
realista 2013. 12. 14. 19:54 | #7
*Rengeteg.
(igazan elferne itt egy "hozzaszolas szerkesztese" gomb :)
Előzmény: realista (6) 0 VÁLASZ
realista 2013. 12. 14. 19:52 | #6
Rengetek apro part letezik amelyekrol meg sosem hallottunk, mert nincs eleg penzuk reklamozni onmagukat. (azaz nem pumpaljak oket erdekszervezetek mint a Fidemeszpejobbot.) Szerintem egyik ismert parttal se megyunk semmire se es ezert ki kellene probalni a kevesbe ismerteket...
amakoi 2013. 12. 14. 18:00 | #5
Eddig nem éreztem szükségesnek, h éljek a csodás demokrácia adta jogommal és szavazzak, de biztos h amint lehetőségem lesz rá 1 baszomnagy ikszet fogok a jobbik mellé tenni. Valszag ugyan azt a szarpermetet fogják ők is reánkzúdítani, de kibaszott unalmas h már évtizedek óta ugyan azokat a szarházi impotens kormányokat váltogatjuk. Ha más jó nem származik a dologból, akkor legalább azok is megszedhetik magukat abban a 4 évben.
+1 VÁLASZ
komcsi 2013. 12. 14. 15:22 | #4
Remek ötlet, így legalább nem mennek ki külföldre a fiatalok! ;)
+3 VÁLASZ
sapkabarna 2013. 12. 14. 15:17 | #3
Hoffman Rózsika szerint tanujj latinú, merazjó. Angolul vagy németül meg ne, nehogy véletlenül disszidálni tudj egy olyan országba, ahol megfizetnek, és ahol tiszteletben tartják a tulajdonod.
tudomány 2013. 12. 14. 14:51 | #2
Minek is a nyelvtanulás? A kormánynak elég, ha csak béget a magyar...ahogy eddig is tette.

kissfreezer 2013. 12. 14. 14:08 | #1
Hu de fakiz nyelviskola?