Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
BundasTm 2013. 11. 27. 16:04 | #4
1-2-4 éves távlatban nem is, de 5-10-20? Persze nem azt modnom, hogy minden kép legyen kinyomtatva, de mivel az alább leírtak közül sajnos már mind megtörtént velem (pedig nem vagyok kezdő a szakmában, figyelek az adatbiztonságra - ennek köszönhető hogy csak csekély volt a "kár", de volt) bizony komolyan elgondolkodtam már a fotóalbumon. Nagypapakorodban honnan veszed elő az eskövői fotókat? Mi lesz amin le tudod játszani a 40 éves technikára letárolt adatokat?

A másik meg, hogy bizony azért egész más érzés, élmény végiglapozni egy albumot a gyerekkel, unokatesóval, nagymamával, mint ülni egy monitor/tv/laptop/táblagép előtt.

Szerintem.
Előzmény: Lawrence (3) 0 VÁLASZ
Lawrence 2013. 11. 27. 09:26 | #3
Azért az adatvesztés nem olyan vészes méreteket ölt mint ahogy felvázoltad :)

Fillérekért lehet már kapni az adattárakat. Mármint az ár/kb arány nagyon jó. Ennek fejében fogod az összes képed (nekem kb. 30-35ezer képről van szó) és csinálsz egy duplikációt. Ha két vinyód, vagy 1 vinyód és más tárhelyed pl. ssd vagy felhő egyszerre megy tönkre akkor ott gáz van :D de ennek az esélye szerintem akkor is 0.0000001


Előzmény: BundasTm (2) 0 VÁLASZ
BundasTm 2013. 11. 26. 20:33 | #2
Én is azt hittem, majd milyen jó lesz, hogy digitálisan megvannak a képek.
Csakhogy a memóriakártya egyszercsak fogja magát megrottyan, a cd/dvd a szekrényben állásában lepattog, még a vinyó tűnik a legjobnak, de az meg mondjuk odakoppan valamihez, oszt ugrik a fej (meg ha évekig rakosgatod a szekrényben, lehet nem is lesz olyan gép, ami még olvasni tudja), vagy egyszerűen ellopják a notit, vagy a felhőben lévő fájlok természetesen akkor szinkronizálódnak a leggyorsabban, amikot nyomsz egy véletlen törlést a teljes könyvtáron (persze shift+del-el), és a biztonsági mkentést hetek óta nem aktualizáltad...
Szóval ezek után azt mondtam, lehet nem is lenne olyan hülyeség kinyomtatni a képeket, hogy legalább a gyereknek meg tudjam mutatni 18 évesen, milyen is volt, amikor született, vagy épp hogy nézett ki a nagymama.
Szerintem...
gutika 2013. 11. 26. 17:06 | #1
WTF????
Ennyiért veszek egy "kilóra gyártott" tabletet, amire 5x annyi kép ráfér!! Nem olyan fa kezű a nagyim, hogy ne tudjon egy tabletet kezelni!!!!!!!!!!!