Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
imki 2013. 11. 26. 20:58 | #22
Szerintem nem értetted meg, de lehet, én sem fogalmaztam jól.
Alapvetően azzal nincs bajom, ha valaki a saját _jól felfogott_ érdekében tesz valamit. Tehát ha tényleg _muszáj_ áttaposnod rajta, akkor tedd nyugodtan, az én szemem sem rebben. Ez az élet rendje.
De amikor megtehetnéd, hogy ne legyél bunkó (márpedig megtehetted volna), akkor nincs értelme kárt okozni másoknak. Amit tettél, az pont olyan, mintha cél nélkül vernél meg valakit. Mi értelme? Semmi. Pillanatnyi előnyt szerzel, miközben okozol magadnak egy rakás lelki problémát (mert akárhogy nézzük, az általad írtakban egy halom elfojtott indulat figyel), és hosszú távon még abban is közreműködsz, hogy a környezeted még rosszabb legyen számodra. Ráadásul mindezt még a szemére is veted másoknak. Ez tök értelmetlen dolog.

A természet egyensúlyta törekvését ne úgy képzeld el, hogy ha adsz kenyeret egy koldulónak, akkor majd jön jézuska és megsimogatja érte a buksid, vagy hogy hasonló helyzetben majd más segít neked. Ilyen valóban nincs - bár sokszor azért ez is megtörténhet. (Na jó, jézuskát azért ne várd. :) ) Olyan viszont van, hogy ha teszel valamit, az hatással van más dolgokra. Többek között valahol rád is. Ha értelmetlen dolgot teszel, akkor értelmetlen hatást keltesz.
A társadalom meg (mint a természet egyik aranyos alkotása) olyan, hogy ott is hatással lehetsz a környezetedre (más emberekre). Egy vagy a nagyból, de ha mindig úgy vagy vele, hogy "az az egy úgysem számít, tegyen más máshogy, mert én már megtettem a magamét", akkor nem jutsz előre és magad alatt vágod a fát. Nem mondom, hogy most mindenkinek segíteni kell. De egy alapvető tisztelet azért csak jól jön a háznál. Valahogy úgy szoktam én ezt, hogy megpróbálok azt adni a másik (ismeretlen) embernek, amit én is elvárok magammal szemben. Néha kicsit többet.

Áhh, nem magyarázom tovább, most nem tudok gondolkodni rendesen, csak összevissza csapkodok. :) De egyszer majd megérted úgy is. ;)
Előzmény: vadonka (21) 0 VÁLASZ
vadonka 2013. 11. 26. 19:31 | #21
Az a baj, hogy amíg segítettem másoknak önzetlenül addig áttapostak rajtam, így hát rájöttem, hogy ha mások érdekeit helyezem az enyém elé akkor kíméletlenül eltipornak. Ezért volt a nagy fordulat, hogy jó akkor szarok mindenkire, a neveltetésemből fakadóan segítettem és a mai napig segítek másoknak. Ha valaki rosszul van az utcán megkérdezem tőle nem kell e neki mentőt hívni, de ha már meghalt mert épp keresztül ment rajta egy villamos akkor a szemem sem rebben, persze ugyanúgy hívok mentőt rendőrt, stb. Szóval a lényeg, hogy az együttérzés meg a jóindulatot kiölték belőlem az évek alatt azok akiket most taposok. A volt főnökeim is mint nyugdíjas faszkalapok voltak amúgy. Magam és a családom irányában másképp vagyok, hozzájuk természetesen nem így állok de az, hogy más él e vagy hal az nem izgat. Most akkor kiket okoljak azért, hogy ilyen a társadalom? Magamat mert jószándékú voltam és el akartak taposni? Vagy a társadalmat és mindenki mást mert ilyen? Őszintén szólva nem érdekel, egye meg a társadalom meg természet anya amit főzött! :) Amúgy meg ha természet anya tudná mi az egyensúly már elbaszta volna az embereket a földről régen, mert amit művel itt ez a pár milliárd ember a bolygóval azt én egy anya helyében sem nézném tétlenül :)
Előzmény: imki (20) 0 VÁLASZ
imki 2013. 11. 26. 19:14 | #20
Na az jó, bár a sima boxot nem szeressem annyira. Én kick-boxot űzök jó ideje, és a mázsától sem vagyok messze (szupernehézsúly, bár mikor még versenyeztem egy kicsit ifjú süldő koromban, akkor csak cirkáló meg nehézsúlyban nyomtam).

Sajnos viszont továbbra sem ment át, amit mondani akartam. Elhiszem, hogy szar az élet (nézőpont kérdése), de arról nem az az épp kiválasztott nyugdíjas tehet, akiről igazából semmit nem tudsz. Viszont ha bunkó vagy vele szemben, akkor ő is bunkó lesz veled vagy mással. Utána az is bunkó lesz, és stb. stb. Utána meg csodálkozunk, ha a boltba bemenve az eladó jóhogy le nem köp téged. A társadalom te vagy, nem pedig egy rajtad kívül lévő valami. Ergo te is alakítod olyanná, amilyen. Ha nem tetszik, arról legfőképpen te tehetsz.

Az, hogy acsarogsz a nyugdíjasok, vállalkozók, akárkik ellen, meg az, hogy bunkó vagy velük szemben, az elég káros, főleg rád nézve. Egyrészt lóf@szt se érsz el vele. Áttaposol rajta, mert esetleg nála erősebb vagy. Utána majd jön valahol valaki, aki nálad erősebb (és nem feltétlen fizikailag, pl. a főnököd, aki kirúg). És máris visszakaptad a pofont. Elértél valamit? Nem. Csak idegesítetted magad, ami neked káros leginkább.

Tehát igen, az élettől általában pont azt kapod, amit beleadsz. Jó, nem feltétlen mindig, de általában azért ez így megy, még ha a látszat néha mást is sugall. Csak ne kizárólag a pénzügyi részét nézd. Természet anyácska jellemző tulajdonsága, hogy szereti egyensúlyban tartani a dolgokat. Igaz, néha az ő faramuci módján teszi ezt, de hidd el, ő jobban tudja, hogy mikor van egyensúlyban. Ugyanis ő nem a mérleg serpenyőjében áll, mint mi! ;)
Gondolj ilyenkor pl. a gyerekeidre. És utána mondd azt, hogy kaptál-e valamit az élettől, visszakaptad-e azt, amit adtál. Utána amikor a mamika elé állsz a gyógyszertárban, kérdezd meg magadtól, hogy ezt vajon hol fogod visszakapni.

(Ráadásul most is itt vagy a gyógyszertár helyett. Beeeee. :P ;) )
Előzmény: vadonka (19) 0 VÁLASZ
vadonka 2013. 11. 26. 18:43 | #19
Figyelj, most minden anyázást félretéve. Jócskán túl vagyok a 30-on. Életem nagy részében segítőkész ember voltam, önzetlenül segítettem rengeteg embernek. A hála az volt, hogy amint hibáztam a munkámban a főnököm belémrúgott, éppen csak ki nem raktak végleg a cégtől. A barátaim akiket annak hittem akiknek kölcsönt adtam és hasonlókat úgy hálálták meg, hogy amikor én kerültem szarba jött a kibúvó duma, hogy jajj most nem tudok adni meg nem tudok segíteni, ne haragudj. Szóval évek alatt megtanultam, hogy jó tett helyébe jót ne várj. Valaha előzékeny voltam a boltokban, mindenhol, de ott is az lett a vége, hogy pont megvették előlem az utolsót abból amit szerettem volna én is. Úgyhogy ma már úgy vagyok vele, hogy a családomon és magamon kívül nagyívben szarok másokra. Nyilván bosszant, hogy más (most ne vegyük figyelembe, hogy tisztességgel vagy becstelenül) jól megél én meg nem azt mondom, hogy szegény vagyok de nem vet fel a pénz pedig minden tőlem telhetőt megtettem érte (persze jöhet a szentbeszéd, hogy nyilván az kevés volt).
És akkor jön egy cikk ahol azt látom, hogy a nyugdíjasok vekengéséről szól minden. Persze, hogy bosszant amikor a tisztes dolgozó állampolgárt meg leszarják.
Arról meg, hogy nem mernék neked beszólni igencsak más a véleményünk, 2 méter felett vagyok és jócskán 100 kiló felett. Az egyetlen örömöm a családon kívül az ökölvívás mint sport. Szóval kiállhatunk egy meccsre ha gondolod :)
Előzmény: imki (18) 0 VÁLASZ
imki 2013. 11. 26. 18:24 | #18
Egyébként meg itt írogattál fél12-től 12-ig, meg délután 2körül, meg 4körül is. Mert te olyan elfoglalt vagy, hogy nincs időd sorban állni. Szegény vadonka Taplófalváról. Olyan elfoglalt a kis drága, pusziljam a kis fülcimpáját, menten a szívem hasad érte...
Előzmény: vadonka (16) 0 VÁLASZ
imki 2013. 11. 26. 18:19 | #17
Látom, egy büdös szót nem értettél meg belőle, de nem baj, nem is vártam el. :)

Akárhogy nézzük, ha az emberekkel szemben suttyó barom vagy, akkor ők is suttyó barmok lesznek. És a végén mindenkinek szar lesz. Neked is. Lehet azzal jönni (ahogy igazából te is jössz), hogy "bezzeg a másik is", meg hogy "bezzeg neki kéne". De rendet rakni először magadban kell(ene), és csak utána másokban. Ha te a magad szintjén rendet raknál, és megtanulnál kultúráltan sorba állni, és ezt megtenné minden hozzád hasonló suttyó paraszt is, akkor érdekes módon élhetőbb lenne a társadalom.

Amit te képviselsz, az a taplóság netovábbja. Ha én is olyan paraszt lennék, mint amilyen te vagy, akkor nem eléd állnék a sorban, hanem hátulról gerincen rúgnálak, és úgy csinálnék helyet magamnak. Tetszene? Igen, igazad van, lehet úgy is élni a társadalomban, hogy "az erősebb kutya b.szik". Nekem az sincs ellenemre, tudok alkalmazkodni. Csak azért ez mégiscsak egy kultúrált közösség kéne, hogy legyen, nem pedig Taplófalva Albániából.
Nyugdíjassal szemben kemény vagy, és beállsz elé. Utána majd ha teeléd áll egy akkora barom, mint mondjuk én, akinek egy átlagember vissza sem mer szólni, akkor meg jöhetsz a hülye hüppögéseddel, hogy "bezzeg". Ez kell neked? Mert amit te képviselsz hozzáállást, az pont ide vezet.

Arról nem is beszélve, hogy az a "nyugger" nem kizárt, hogy nem is saját magának viszi a gyógyszert. Vagy talán olyan elképzelhetetlen számodra a mai világban, hogy a mamika otthon vigyáz a beteg kisunokájára, miközben anyu és apu gürizik? És ez a mamika a beteg unokájának vinné az ő lassúcska tempójában a gyógyszert. Te meg ezelé állsz oda. Ergo végülis lehet, hogy egy 4éves beteg kisgyerek elé álltál oda. ... Mert te nem érsz rá várni.
Gratulálok, isten hozott Taplófalván!

Utána persze megy (részedről is) a dünnyögés, hogy milyen szar a társadalom. Pedig a társadalom azért szar, mert sok olyan szardarab van benne, mint amilyen te is vagy. Ha az ilyen szardarabok megtanulnának emberként viselkedni, akkor élhetőbb lenne. De az sem lenne baj, ha elhúznának innen a jóisten náthás f@szára. Igazából jó lenne, mert veszteni velük semmit nem fogunk.

Igen, biztos minősít engem is, amit írtam. De egy fórumon, név nélkül való (jogos!) oltogatás azért csak nem vehető egy kalap alá azzal, hogy pofátlan módon beállsz mások elé a sorban, és utána még neked áll feljebb. Persze Taplófalva díszpolgárának ezt aztán magyarázhatom...

Egyébként meg lehet itthon is tisztességesen megélni. Sőt. Csak az olyan szardarabok képtelenek rá, akik - hozzád hasonlóan - másokban látják a hibát, ahelyett, hogy magukban raknának először rendet. Persze könnyű mindig másokat okolni a saját bajodért. Hol egy nyugdíjast, hol a multikat, hol a mocskos vállalkozókat, hol a politikusokat, hol a bankokat, stb. A lényeg, hogy mindig találsz majd valaki mást, aki felelős a te sorsod szörnyűségeiért.
Tudod aranyapám, majd akkor fogsz kilépni a szardarab színvonaladról, ha végre megérted, hogy a saját sorsodért nem más a felelős. (Az eddig írtak alapján, gyanítom, ez sem most lesz.)
Előzmény: vadonka (16) 0 VÁLASZ
vadonka 2013. 11. 26. 16:23 | #16
Ez meg a leghülyébb duma amit csak mondani lehet, hogy azt kapod vissza az élettől amit beleteszel. Mondd ezt annak a sok szemét csalónak akik milliárdokat lopnak össze és mit is adtak ők azért? Vagy mondd annak aki egész életében becsületes és 40 évesen mondjuk lerokkan egy balesetben. Az élet nem fair, szóval pont leszarja mit adtál be a "közösbe" biztos, hogy nem annak megfelelően fogsz visszakapni!! Tudok én is nem egy két köcsögöt akik erre ékes példák. Annó mikor katonának mentem (muszáj volt) felvettek a helyemre ideiglenesen egy gyökeret, betanítottam, mindent tőlem tanult, benyalta magát a főnöknél és mikor én visszajöttem kirúgatott. Azóta is segghülye a szakmához de jól tud nyalni és helyezkedni. Szóval mit is adott ő az életnek? Töménytelen ilyen példát lehetne felhozni. Szóval itt ha nem a saját érdekeid nézed akkor eltaposnak a szarba, itt ma már tisztességesen (én vagyok a marha, hogy úgy dolgozom) nem lehet megélni, csak ha az ember lop, csal, hazudik. Vagy politikus :)
Előzmény: imki (11) 0 VÁLASZ
vadonka 2013. 11. 26. 16:11 | #15
A hozzászólásod téged is minősít öregharcos. Itt sokan megérik a pénzüket, Te sem vagy kivétel meg sokan mások sem.
Én sem védem magam, de az vesse rám az első követ aki...
Előzmény: imki (11) 0 VÁLASZ
vadonka 2013. 11. 26. 16:08 | #14
Legalább felráztam itt az életet :D
Gyógyszertárba reggel-este nem tudok menni mert nincs nyitva amikor tudnék, hétvégén és késő estig csak ügyeletes van nyitva, meg sokszor odáig már nem ér rá a dolog. Ügyeletes gyógyszertár meg nincs mindenhol. de nem csak itt hanem a postán, boltokban, mindenhol ez van, berohan az ember elé a nyugdíjas. Napi 10-12 órát dolgozom, hogy a családom el tudjam tartani és fizetni a rezsit meg a hitelt, és már többször akadtam össze azzal, hogy károm származott egy nyugdíjjas miatt. Akárhogy nekem támadsz nekem nem lesz más a véleményem róluk.
Előzmény: 7sleeper (12) 0 VÁLASZ
imki 2013. 11. 26. 15:33 | #13
Látod, te Hétalvó?! Néha azért egyetértünk. ;)
Előzmény: 7sleeper (12) 0 VÁLASZ
7sleeper 2013. 11. 26. 15:28 | #12
"Elfogadom a véleményed sejtettem, hogy nem lesz népszerű ahogy gondolom ezt."

ez nem népszerűségre megy. nem ártott volna ha nem általánosítasz saját helyzeted alapján egy-két nyugdíjas alapján. ;-)

"Sajnos igen, egy köcsög nyugger miatt nem kaptam meg munkát mert bekavart nekem amikor ő már nyugdíj mellett dolgozott. Az unokának tartotta fenn a helyét aki még nem végzett a dedóképzőn és engem nem vettek fel mert a főnöknél mindennek elhordott."

ez van. de nem azért lehet vele bajod mert nyugdíjas. (és akármennyire is faszparasztság szerintem is, de bizony ha ezt a szemétséget nem lépi meg akkor a nyugdíjából támogathatja a sehol el nem helyezkedni képes unokáját /közvetlenül-közvetetten/. szvsz nem érdemes, nem éri meg hosszabban leragadni ilyen dolgoknál mert a fejedre nőnek és maguk alá temetnek. ezek az esetek megváltoztatják úgyis a világról alkotott képed negatív irányban, amivel az is a baj, hogy vagy cinikus geci leszel, vagy degeci netán fröcsögöci ;-))

"Azt, hogy beszólogatnak, hogy ha eléjük tolakszom pl. a gyógyszertárba már fel sem veszem. Egy ideig magyarázkodtam, hogy nézze én éppen munkából "szöktem" ki, hogy megvegyem a gyógyszert sietnék, de csak rikácsoltak, hogy álljak be a sorba nekik is ezernyi dolguk van és sietnek. Mi a tököm van ezernyi dolguk mikor nem dolgoznak????"

ööö. eléjük tolakszol és már magyarázkodni sem magyarázkodsz. khm.. ne bunkulj már..

"Szóval most már szó nélkül elébük állok mert én dolgozom és az én adómból élnek meg tulajdonképpen. Akkor engedtessék meg, hogy nem rúgatom ki magam miattuk."

pláne. ne csodálkozz azon, hogy ellenségesen állnak hozzád az emberek. ilyen mentalitással. gyorsan szokjál le róla! és nem a te adódból élnek meg - ezt a fasságot is instant felejtsd el. ahhoz pedig, hogy "mi a tököm ezernyi dolguk van" fájdalom de semmi közöd nincs. senkinek nincs rajtuk kívül. pl. ebben a korban már előfordul, hogy elég sokan betegek és/vagy betegeskednek - nemde? :-p tudom, hogy nem kényelmes ez az állapot és sorbanállni is idegőrlő, de minek rontod még tovább a helyzetet tolakodással? ha te nem mennél szívesen munkaidő után, éjszaka kiváltani a gyóccert (egyidőben az akkor ébredő khm.. kétműszakos cigányokkal, akik tetűírtóért, pezsgőtablettáért meg nassolnivaló drogért mennek a gyerektápszeren kívül) akkor miért várnád el, hogy bárki más akkor menjen? lehet, hogy jobban ráérnek az idősek, de nem feltétlenül annyira, hogy bevállaljanak mondjuk egy késő esti túlélőtúrát.. (nem mellesleg ha később mennének akkor meg azzal lenne sokmindenkinek baja. nem a nyugdíjasok felelősek azért mert várni kell, mert sorba kell állni, mert nincsenek megszervezve a dolgok - ami megszervezés létezik azt meg az olyan alkalmi rendbontók mint te teszitek tönkre..)

"A kis ebédidőm arra szánom, hogy elrendezzem az elrendezni valót akkor nem kívánok miattuk várakozni. Nekik ott az egész napjuk mindenre. Az egészből arra akarok kilyukadni, hogy mindenki másnak is szar, nem csak nekik. Nem kellene úgy beállítani, hogy most ők lettek a legfontosabbak az országban."

itt egyetlen nyugdíjas nem nyígott ezügyben és a fontosságukról sem elmélkedett. csak te. én is csak válaszoltam a kommentedre. (értsd nem került volna sor rá, ha nem nyuggerezel a'la carte, szőrmentén fals indokokat megemlítve hozzá.)

"Egyébként meg szerinted hány meg hány hülye van aki beszopja a sok szar tv shopos vackot és a fél nyugdíját kiszórja minden értelmetlen szarra amire semmi szüksége de rádumálták. Tudom mert nagyanyám is ilyen volt. Semmivel sem segített minket de a helia-d ránceltávolító meg fiatalító krémet megvette méregdrágán. Semmit nem számított már, de inkább arra költött. Azokról már nem is beszélve akik megveszik a távol keleti import bizsut súlyos pénzekért. Nyilván nem csak az ő hibájuk mert a sok csaló rájuk építi a vállalkozást mert a többségük átverhető. Viszont ha baromságokra költik a pénzt akkor ne sírjon utána a szájuk, egyiknek sem szorítanak fegyvert a fejéhez, hogy na vedd meg. Nap mint nap hallom a buszon a tereferét, hogy "képzeld kedveském vettem ezt meg azt" és sorolják a sok semmirevaló vackot amit megvettek meg drágán, hogy mennyit költött fodrászra és stb. Az is biztos, hogy ezek lesznek az első sorban amikor sírni kell, hogy kevés a nyugdíj. Szóval én nem sajnálom őket, tisztelet azoknak akik a kivételt képezik és nem szórják a pénzt hanem ha van mit, félretesznek ha más nem a temetésre, ha már a családnak nem is raknak félre semmit."

aki nem gondol a múlttal annak pocsék a jelene, a jövője meg kilátástalan. indulatosan, kizárólag saját szűkkörű tapasztalataidból aktuális értéküket is bőven alábecsülve törsz pálcát egy korosztály felett (amibe ha legalább annyira jól csinálod mint ők - magad is bekerülsz).

nézzük sorban. a vásárlás vs. kvázi vagy teljességgel fösvény mentalitás abból ered korukból fakadó rosszabb (bár nem feltétlenül - hiszen ez is mint sok más minden egyénfüggő) helyzetfelismerésükön kívül, hogy évtizedekig megtagadtak maguktól sokan sok mindent. és miért? vagyis inkább kikért? .. amikor pedig kezd minden fájni akkor kezdenek el foglalkozni mindazzal amire nem jutott elég idő. elsuhan az élet.. ráadásul ezt kihasználják a csalók is - tehát nem csak egymagukban felelősek azért ha átverik őket. mindannyian egy fogyasztói társadalomban élünk, minket is becsapnak és sokan még azt is elhiszik, hogy ezért nem a valódi csalók a hibásak, felelősek, hanem egy másik korosztály, egy másik szakma képviselői. (nem vagyok pl. oda a tanári életidegenségért, rosszindulatért az orvosi szakbarbarizmusért, korrupcióért, lapulásért ésígytovább de még ha nem is lennének a tiszteletre valóban méltó kevesek akik nem az említett körökbe tartoznak - akkor sem gyűlölném sem a tanári sem az orvosi sem más szakmát! mert nem kizárólagosan felelősek a kialakult helyzetért és főleg nem az összesért! humán bonsaiok vagyunk mind.. és nyír minket rendesen az ÉLET. a leszarabb amikor tompa ollók vagdosnak..)

ami pedig a pénz dolgát illeti. legtöbben megkeresték. munkával! ha nem gagyi tvshopos vackokra költik (amit nem csak ők vesznek) akkor is az övék a pénz! (lásd "ingyen"utazás + 13.-14. havi nyugdíj - ugyanis ha nem lenne "ingyen"utazás akkor ki kellene fizetni az ellenértékét!! és az több lenne mint amibe az utazásuk kerül, mert akármennyire is túlhasználják egyesek még mindig kevesebb a ráfordított összeg mint amit nyugdíjemelés gyanánt ki kellett volna fizetni, csakhát ugye az nem ment. a 13.-14. havi dettó. azt 12. hónapra kellett volna kifizetni, csakhát az sem sikerült..) nehogy elkezdje már bárki beosztani másnak a pénzét.. /ez az a tipikus kommunista tempó, mert azok is osztogattak, de soha nem sajátot! (lehet ugyan, hogy a gróf sem kétkezi becsületes munkával kereste meg a vagyont, csak örökölte, kártyán nyerte, vagy hazaárulással, csalással jutott hozzá és egyébként egy életképtelen és unalmas, kőbunkó, félművelt ember volt, de hozzájuk képest az illgalitásba vonult kommunisták még kevesebbett tettek le az asztalra - szóval milyen jogon is osztották szét leginkább maguknak a másét?!) és amikor már szétbarmolták a gróf földjeit (legnagyobbrészt maguknak és a maguk elképzelése során) akkor következtek a "kulákok".. nem folytatom messzire vezet./ és ha sír-rí mi lesz? aki elveri, ellumpolja az összes pénzét, miközben a jogos fizetési kötelezettségeit meg nem teljesíti az úgy járt és úgyis jár. attól, hogy pár nagyképű primadonna a képünkbe nevet a tv-ből, vagy telesírja a rádiót, hogy de nagylábon él és de kevés nyugdíjat kap az még nem jelenti azt, hogy egy egész generációt el kell ítélni miatta. se jog, se alap, se jogalap nincsen hozzá..

"Lehet csak én akadok össze pont ezekkel a nyugdíjasokkal nem tudom.
Én tuti nem leszek terhemre a családomnak ha megélem azt a kort, ha már nem tudom ellátni magam akkor bemegyek egy otthonba. De nekem nem hiányzik, hogy 80 évesen pelenkázzanak, inkább dögöljek meg 60 évesen :)"

nem azért fognak pelenkázni 80 évesen ha előbb torkodon nem akad az élet (vagy inkább halál)szemléleted, mert neked nem hiányzik.. elhiheted. :o)

sokan azt gondolják embernek (lenni) születni kell, miközben embernek lenni egy tanulási folyamat.
Előzmény: vadonka (10) 0 VÁLASZ
imki 2013. 11. 26. 15:19 | #11
Te síkhülye vagy, baszki!
Ilyen agymenést, mint a tied, már régen olvastam az izén, pedig azért akadnak komoly versenytársaid. :)

"A kkv szektort pl. beolvasztanám valami nagyobb cégek alá ami már a versenyszférában van."
Ennél nagyobb baromságot ha szándékosan akartál volna sem sikerült volna összehoznod. :)
Mondd, hogy képzelted? Ott van a Jóska és társa Kft, ahol a Jóska meg a társa pár milliót beleölt abba, hogy alapítsanak egy céget, széttanulták az agyukat, meg kidolgozták a belüket, hogy vigyék valamire. Majd sok szerencsével végre sikerült nekik egy működő céget csinálniuk. Ebbe a cégbe felvesznek embereket, akik _saját elhatározásból vállalják az adott munkát az adott fizetésért_ (szerződnek rá). És a cég működik.
Erre te fognád, és bezárnád a Kft-t, csak mert szerinted keveset fizetnek az alkalmazottnak, meg "milyen dolog már az, hogy a cégtulaj (aki a fél életét meg a megtakarított pénzét feltette egy cégre) többet keressen és drága kocsival járjon"? Ráadásul az itt dolgozókat meg meg a javakat pedig átadnád valamelyik általad kiválasztott multinak is, csak mert az éppen többet fizet az alkalmazottainak? Azt már meg sem jegyzem, hogy a multik is anno kis cégként kezdték (pl. Fornetti), de ez gondolom nem jut el az agyadig.
Mondd aranyom, hol élsz te? Melyik kommunista érát éli éppen a te kis drága lelked? Az Internacionálét szoktad még énekelni, bakker? :D
Csak mert ha nem bánod, szólnék, hogy lassan 25 éve piacgazdaság van! :)

"A másik, hogy az egészségügyi dolgozók bérét kellene rendezni, szerintem sokkal fontosabb lett volna mint a tanári életpálya mézesmadzagja. Akkor talán az orvosok sem mennének ki és maradna itt 1-2 normális a sok hálapénzért dolgozó trehány majom mellett."
És helyette kimennének a tanárok, és nem lenne senki, aki a nebulókat oktatná. Eljutott esetleg az agyadig, hogy azok, akiket most tanít a rendszerünk, ők fogják kitermelni a nyugdíjadat, ők fognak a segged alá tömegközlekedést rakni, meg utakat építeni, és a kórházi ágyadat is ők tartják majd fenn? Mert ha nem, akkor ideje lenne gondolkodnod ezen is egy picit.
Nem mondom, hogy az orvosoknak nem kellett volna béremelés. Persze, mindenkinek kellett volna. De tudod, mindennek ára van. Ez jó lenne megértened.

"Szóval nem tudom sajnálni a nyuggereket amikor mindenki más is szarban van. Álljanak be a sorba :)"
Én sem tudom sajnálni az olyan szerencsétlen balf@szokat, mint amilyen te vagy. Áll be a sorba! :)

"Azt, hogy beszólogatnak, hogy ha eléjük tolakszom pl. a gyógyszertárba már fel sem veszem."
Ja, hogy te fogod magad, és igazi "európai módon" (értsd: mint egy balkáni tajparaszt) betolakszol más emberek elé. Csak mert neked az járja! :)
Mondd aranyapám, mivel vagy te ilyenkor különb, mint az a retkes féreg politikus, aki azt gondolja magáról, hogy "neki jár" a költségtérítés??
Az már persze neked mellékes, hogy esetleg annak a másik embernek, akit te éppen nyuggernek gondolsz, lehet, hogy tényleg sürgősebb dolga lenne, mint neked ebédidőben kilógni a munkahelyről ügyet intézni. Inkább pofátlan seggparaszt módon befurakszol mások elé. Mert neked sürgős. Agyam elszáll bammeg. Ilyen gerinctelen kis tetűládát, mint te, még nem láttam az izén. Óriási szerencséd, hogy nem velem játszod ezt el (még jó, hogy nem járok gyógyszertárba - még összefutnánk), mert a patika összes gyógyszere kevés lenne, hogy kikezeljenek abból, amit tőlem kapnál egy ilyen után.
Tudod, gyógyszertárba mehetsz délután meló után is, mert este 6-ig nyitva vannak. De ha az nem jó, mehetsz reggel is. Sőt, hétvégén is vannak nyitva. (Abba esetleg belegondoltál, hogy az a "nyugger" azért megy oda délben, hogy ne az esti tumultusban növelje előtted a sort?) De hovatovább ügyeletet is tartanak ám a gyógyszertárak. Ja, neked az nem elég, mert te "nem kívánsz várakozni"? Mert neked épp ebédidőben lett rohadtul fontos, hogy gyógyszertárba menj?
Hát nyasgem! Költsd gyógyszerre a fizetésed, te paraszt! :D
Utána meg rinyálj csak kedvedre, hogy neked milyen szar itthon. Tudod, mindenki azt kapja az élettől, amit belead. Szar neked? Gondolkozz talán el azon, hogy miért is.
Nem véletlenül írtam az előző hsz-ben, amit írtam. A leírtak alapján te pont olyan vagy, mint az a nyugger, akit említettél. Idézem:
"már így is a pofátlanság netovábbjait művelik és még folyamatosan sír is a szájuk mindenért"
Te pont ez vagy. Ugyanúgy tolakszol, furakodsz és a másik csoportot szidod, csak mert magadat fontosabbnak tartod náluk. Holott ezzel válsz te is egy ugyanolyan söpredékké, mint akikkel tele van a hócipőd.
Először talán tanulj meg tisztességesen sorban állni, meg emberi módon viselkedni. Hiszed vagy sem, egy élhető ország létrehozásának az lenne az első lépése. Ideje lenne elkezdened...
Előzmény: vadonka (8) 0 VÁLASZ
vadonka 2013. 11. 26. 13:41 | #10
Elfogadom a véleményed sejtettem, hogy nem lesz népszerű ahogy gondolom ezt.
Sajnos igen, egy köcsög nyugger miatt nem kaptam meg munkát mert bekavart nekem amikor ő már nyugdíj mellett dolgozott. Az unokának tartotta fenn a helyét aki még nem végzett a dedóképzőn és engem nem vettek fel mert a főnöknél mindennek elhordott. Szóval igen ártott nekem már nyugger akinek ló... a seggébe mert szimplán szemét volt velem és igazságtalan. Azt, hogy beszólogatnak, hogy ha eléjük tolakszom pl. a gyógyszertárba már fel sem veszem. Egy ideig magyarázkodtam, hogy nézze én éppen munkából "szöktem" ki, hogy megvegyem a gyógyszert sietnék, de csak rikácsoltak, hogy álljak be a sorba nekik is ezernyi dolguk van és sietnek. Mi a tököm van ezernyi dolguk mikor nem dolgoznak???? Szóval most már szó nélkül elébük állok mert én dolgozom és az én adómból élnek meg tulajdonképpen. Akkor engedtessék meg, hogy nem rúgatom ki magam miattuk. A kis ebédidőm arra szánom, hogy elrendezzem az elrendezni valót akkor nem kívánok miattuk várakozni. Nekik ott az egész napjuk mindenre. Az egészből arra akarok kilyukadni, hogy mindenki másnak is szar, nem csak nekik. Nem kellene úgy beállítani, hogy most ők lettek a legfontosabbak az országban. Egyébként meg szerinted hány meg hány hülye van aki beszopja a sok szar tv shopos vackot és a fél nyugdíját kiszórja minden értelmetlen szarra amire semmi szüksége de rádumálták. Tudom mert nagyanyám is ilyen volt. Semmivel sem segített minket de a helia-d ránceltávolító meg fiatalító krémet megvette méregdrágán. Semmit nem számított már, de inkább arra költött. Azokról már nem is beszélve akik megveszik a távol keleti import bizsut súlyos pénzekért. Nyilván nem csak az ő hibájuk mert a sok csaló rájuk építi a vállalkozást mert a többségük átverhető. Viszont ha baromságokra költik a pénzt akkor ne sírjon utána a szájuk, egyiknek sem szorítanak fegyvert a fejéhez, hogy na vedd meg. Nap mint nap hallom a buszon a tereferét, hogy "képzeld kedveském vettem ezt meg azt" és sorolják a sok semmirevaló vackot amit megvettek meg drágán, hogy mennyit költött fodrászra és stb. Az is biztos, hogy ezek lesznek az első sorban amikor sírni kell, hogy kevés a nyugdíj. Szóval én nem sajnálom őket, tisztelet azoknak akik a kivételt képezik és nem szórják a pénzt hanem ha van mit, félretesznek ha más nem a temetésre, ha már a családnak nem is raknak félre semmit.
Lehet csak én akadok össze pont ezekkel a nyugdíjasokkal nem tudom.
Én tuti nem leszek terhemre a családomnak ha megélem azt a kort, ha már nem tudom ellátni magam akkor bemegyek egy otthonba. De nekem nem hiányzik, hogy 80 évesen pelenkázzanak, inkább dögöljek meg 60 évesen :)
Előzmény: 7sleeper (9) 0 VÁLASZ
7sleeper 2013. 11. 26. 13:06 | #9
"tulajdonképpen inkább azokkal kellene törődni akik még 10-20-30 évig dolgoznak, adót fizetnek mert a nyugdíjas már ilyet nem csinál, tehát csak viszi a pénzt"

jah. "viszik a pénzt" :-p. nem tudom, lehet, hogy a te környezetedben kizárólag olyan nyugdíjasok vannak akik a, sajátkezűleg tettek fel téged a szopórollerre b, lerúgták a vesédet kickbox körmérkőzésen (mert 38 évesen szereltek le a Cégtől vagy használt nekik a Béres csepp+Zepter kukta edzés kombó) c, érdemtelenül túlfizetett, luxusnyugdíjas seggnyaló párttagok d, alkoholista családverő vhb-k - de hidd el ez általában nem így van. a legtöbben több évtizednyi munkahelyi és otthoni helytállás (utóbb már generációnként látszólag egyre több(!) és több küszködés révén) után a beszedett adók (és elrabolt, padlássöpört javak) töredékét sem kapják vissza, hiszen nem élnek 100 évig.

viszik a pénzt? de hozták is b+.. és többet mint "visznek".

"mert a nyugdíjas már ilyet nem csinál"

kivéve ha mégis. létezett ám olyan is, hogy összevont adóalap. + mindenen ott az ÁFA. de igazad van a nyugdíjas már nem fizet adót. (nem a faszt nem.)

"csábítóbbá kellene tenni az itthoni munkahelyeket"

tudom, hogy nagymellű golyókapkodók kellemesebbé tennének bármely munkahelyet, de ilyen kvalitással (ha egyáltalán annak nevezhető) a TSZ-ek, gyárak, de mág a tanácsházák is hogymondjam szűkösen voltak ellátva. igen nem mindenki dolgozott erejét megfeszítve. de mibe, hogy ez most is így van..

"A kkv szektort pl. beolvasztanám valami nagyobb cégek alá ami már a versenyszférában van."

nézd. lehet, hogy téged Jóska és társa kft. nyomorgat és bunkó a cégtulaj, meg a neve Szent Ferenc és assisi mindent jobban tud. de azt nem látni, hogy a korrupt, pártseggnyalók cégein kívül másnak a bevétel csak ügyeskedés, csalás révén jön össze annyira, hogy ne 2 éven belül menjen csődbe (a viszonylag tisztességes szop a legjobban) az meglehetős vakságra utal. emellett a multinacionális cégek nem az ördög, de bőven el lett kapatva a legnagyobb részük. a rengeteg kedvezményük, hogy egyáltalán idejöttek elég sok kis, még éledező cégtől elvették a fényt. nem arról van szó, hogy nem kéne semmit tenni a kis és középvállalkozásokkal, dehogy besorolni őket nagyobb cégek alá, hát az valami elképesztően hülye felvetés..

az orvosi és tanári pályát illetően egyetértünk, de azt megjegyezném, hogy elég durván le lett amortizálva egyes orvosok erkölcse. nem biztos, hogy ezt egy utóbbi emelés "orvosolná". (ha végig, élethossziglan meg lettek volna rendesen fizetve, de ugye nem így történt..).. a tanárok meg hát - tanárvilág van. csak a "kasztjukon" belül is van aki ebből marha jól él, és van a többség amelyik sír-rí mikor azt mondják.. (értelmes, felnőtt emberek nem szopnak be olyat, hogy "megemelik a bérünket" /hát mi a sóhajból mikor hirtelen kurvasokat költenek tanügyi "reformokra"/, ja megemelték mint korábban is: a, minden más kedvezmény elvonása b, magasabb adósávba kerülés c, a és b metszete - és még kevesebbet kaptak kézhez mint korábban; a kötelezettségük meg több lett és még pofázni is óvatosabban szabad vagy sehogy. ennek ellenére mégis elég sok olyan "tanárdinasztia" van, hogy az anyja rítt, hogy "denehéz tanárnak lenni", de nehezen lehet megélni belőle brühühü - aztán meg: "menjél kislányom tanárnak". kb. mint a "nagy" színészek csemetéinek a szüleje/szülei/nagyszülei, akik féltik a "nehéz színészmesterségtől" a szemük fényét.. és ugye milyen jogosan, hiszen nekik se jött be és nyomorognak.)

azért sújtja őket a legkevésbé az állam, mert ők tudnak becsületes (ilyen is van) és becstelen módon szerzett vagyonból nagyobb összeget visszaosztani (haveroknak vagy állami szerepvállalásokra). bár az, hogy kit lehet ebbe a körbe tartozónak tekinteni az erősen relatív (40 év munka(!) után szerzett jövedelemet azért tényleg nem kéne sajnálni senkitől), mégis nem a "nyuggerek" fognak ebbe a körbe tartozni elhiheted. ha 3-4 évtizednyi kemény körülmények között elvtársias időkben végzett munka után az egyedül maradt néninek csak csirkefarhátra telik az akciós napokon; akkor legalább annyit tegyél már meg ifjú süldőként, hogy nem nyuggerezel össze-vissza.

"a hülyeség nem korfüggő" jeligére az izé válaszkommentek sorába
Előzmény: vadonka (8) 0 VÁLASZ
vadonka 2013. 11. 26. 11:59 | #8
Az egész társadalom szarban van, tulajdonképpen inkább azokkal kellene törődni akik még 10-20-30 évig dolgoznak, adót fizetnek mert a nyugdíjas már ilyet nem csinál, tehát csak viszi a pénzt. Először azt kellene megoldani, hogy ne vándoroljon ki mindenki újabban külföldre amint megvan a diplomája. Ehhez csábítóbbá kellene tenni az itthoni munkahelyeket. A kkv szektort pl. beolvasztanám valami nagyobb cégek alá ami már a versenyszférában van. Jóska és társa kft. aki kizsákmányolja a dolgozót minimálbéren de a főnök x5össel jár az nem cég, az egy nulla. Ezekből az embereket és az ügyfeleket átvenném egy nagyobb cég alá ahol már belefér a jobb fizu mert nagyobb a bevétel is. Most nem a tesco-ra gondolok ahol árufeltöltő karriert adnak az ifjoncoknak. Az a sok pénz ami forog és elfolyik a kapzsi vállalkozók és mutyizók kezei közt az sokkal jobban befektethető lenne. A másik, hogy az egészségügyi dolgozók bérét kellene rendezni, szerintem sokkal fontosabb lett volna mint a tanári életpálya mézesmadzagja. Akkor talán az orvosok sem mennének ki és maradna itt 1-2 normális a sok hálapénzért dolgozó trehány majom mellett. Az adózási rendszerünk úgy szar ahogy van, még mindig az jár jól aki milliókat keres. Őket sújtja legkevésbé az állam. Persze ami csalás ott megy az már szavakba se önthető de nekik szabad, a kisembert 10000ft-ért meghurcolják. Szóval nem tudom sajnálni a nyuggereket amikor mindenki más is szarban van. Álljanak be a sorba :)
Előzmény: imki (7) 0 VÁLASZ
imki 2013. 11. 26. 11:28 | #7
"a nyugdíjasok már így is a pofátlanság netovábbjait művelik és még folyamatosan sír is a szájuk mindenért"
Alapvetően igazad van. Annyival egészíteném csak ki, hogy a fent írtak nem csak a nyugdíjasokra igazak, hanem jóformán az egész magyar társadalomra is. :)
Előzmény: vadonka (5) 0 VÁLASZ
vadonka 2013. 11. 26. 11:22 | #6
ja és persze a nyugdíjas aki soha nem ér rá, sosincs ideje semmire mert annyi a teendője. na persze...
vadonka 2013. 11. 26. 11:20 | #5
Lehet nem leszek népszerű de az a helyzet, hogy a nyugdíjasok már így is a pofátlanság netovábbjait művelik és még folyamatosan sír is a szájuk mindenért.
Vegyünk csak néhány dolgot alapul...
A tömegközlekedés tele van nyuggerekkel, mindig akkor kell rohadt gyorsan eljutniuk valahova amikor diákok, dolgozó emberek is mennek be dolgozni. Ott lenne az egész napjuk de nekik reggel kell vagy délután pont amikor végeznek az emberek a munkában. A buszokon 10-ből 3 nyugger banyatankkal rendelkezik, ami minimum 20kiló muníciót is tartalmaz, ezt persze utastársával cipelteti fel a buszra. Rosszalló megjegyzéseket tesznek ha valaki kicsit különc, pl tetoválás, piercing, stb. Ráadásul van olyan aki csak azért tömegközlekedik mert otthon unja magát, tehát céltalanul csak felül egy buszra és megy egy kört.
Az orvosoknál is persze teljes nyuggerarzenál van a várókban. Sírnak rínak, hogy ez meg az a bajuk és már járni sem tudnak, de ha szólítja az orvos úgy felpattan mint akit puskából lőttek ki. Ráadásul bepofátlankodnak az ember előtt mondván ő időpontra jött! Az nem számít, hogy a dolgozó ember aki munkából késik miatta nem tud egy szaros receptet feliratni mert a nyuggernek egy órát kell bent lenni az orvosnál.
Mindennek fejébe nem kevés nyugger kap igen szép nyugdíjat a kormánytól ami mellett persze dolgoznak is elvéve ezzel a munkahelyet a fiatal álláskereső emberektől.
Én elhiszem, hogy nekik is szar de mindenkinek szar ebben az országban aki nem a felső tízezerhez tartozik, sokan sokkal rosszabb helyzetben vannak mint a nyuggerek. Mégis mindig körülöttük forog a politika meg a cigók körül. Ezzel a két réteggel ma már simán lehet választást nyerni. Úgyhogy a kormány oldaláról érthető a seggnyalás, de én nem asszisztálok ehhez.
imki 2013. 11. 24. 14:10 | #4
Igen, ezért lett volna jó a manyup, mint első lépés. Egy lépésben ezt nem lehet megcsinálni, mert ha egyik napról a másikra bevezetjük az öngondoskodást, azzal vagy azt érjük el, hogy a mostani nyugdíjasok halnak éhen, vagy azt, hogy a mostnai munkavállalóknak fognak X idő múlva éhenhalni.
Ergo csak lépésről lépésre lehetne megcsinálni, mintegy 30-40 év alatt. A manyup egy lépés lehetett volna. Nem volt tökéletes, de első lépésnek megtette - lehetett volna folytatni onnan.
A Fidesz egyik legnagyobb kreténsége pont az volt, hogy nemhogy nem lépett tovább egy második lépésre az öngondoskodás terén (megtehette volna a 2/3-al), hanem még vissza is lépett, sőt, lenyúlta a manyup pénzeket (Rákosiék csináltak hasonlót annak idején).
Szóval most sz@r van a palacsintában, de nagyon, mert ott tartunk ezügyben, mint 1997-ben voltunk. Csak azóta eltelt röpke 16 év, amit elvesztegettünk.
Előzmény: Stickhorse (3) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2013. 11. 24. 13:17 | #3
A nyugdíjrendszert drasztikusan átalakítani csak az öngondoskodás aktív támogatásával lehetne, a frissen munkába állók körében. Az aktív lakosság döntő többsége - beleértve a 30as éveik elején járókat is - nyugdíjba vonulásáig már képtelen lenne elegendő megtakarítást felhalmozni, a jelenlegi nyugdíjasok sem nagyon rendelkeznek ilyennel, így őket már nem lehet kivonni a szociális ellátásból, sem drasztikusan csökkenteni a járandóságaikat.
speedbump 2013. 11. 24. 12:46 | #2
Nagy gond van a nyugdíjak körül, de olyanok vagyunk mint a strucc. Igaz, hogy öregszik a nemzet, vagyis egyre kevesebben tartanak el egyre több mindenkit, azért mi csak azért sem változtatunk. Utazási kedvezmény, miegymás egy vicc. Ilyen máshol nincs, vagy egyáltalán nem ilyen mértékben.

Ebben az országban ismeretlen az a fogalom, hogy öngondoskodás. Beteg vagyok? Gyógyítson az állam! Adósággom van? Mentsen meg az állam! Tanuli kellene? Fizesse az állam! Nyugdíjas vagyok? Fizessen az állam!

Ezért volt nagy hiba lerombolni a magánnyugdíj pénztárakat.

Ettől függetlenül leírni azt, hogy nyuggerszocialista az szégyen. Aki a nyugdíjasokat nyuggernek hívja az uszít.
Azazel 2013. 11. 24. 07:49 | #1
szégyen