Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Emericus 2013. 11. 15. 23:02 | #11
Az általad leírtak tökéletesen látszanak a mai oktatáson. A rendszerváltás előtti eszmék még mindig jelen vannak és kell még pár generáció, amíg kikopik.
Revanor 2013. 11. 15. 22:34 | #10
A magyar politikába pedig csak a pártrajongók szállnak bele, vagy azok akik ugyanolyan gerinctelenek, mint akik már ott vannak és csak a meggazdagodást keresik.
Revanor 2013. 11. 15. 22:31 | #9
Azért van ez mert hihetetlenül birka a magyar nép, a többség, még ha elégedetlen is inkább otthon ül és magába fortyog.
A nagy ritkán megszervezett tüntetésekre inkább nem megy ki, mert "úgysincs semmi értelme / csak megtudják, hogy a hatalom ellen vagyok". Nincsen civil társadalom, társadalmi szervezetek és szolidaritás ami ellen tudna állni a hatalom túlkapásainak, soha nem is volt. Még egy vezetői kvalitásokkal rendelkező ember is inkább elmegy innen, mert nem akar éveket elfecsérelni egy olyan ügyre, amit eleve vesztettnek ítél.
Stickhorse 2013. 11. 15. 19:24 | #8
A kedvenc mondatrészem az interjú posztszövegbe másolt részében: "Mindenki panaszkodik...". Mindezt egy sor panasz után, így stílusos.

Én egyébként soha nem voltam sem különösebben szentimentális, és nincs is bennem tomboló "nemzeti érzés", de valahogy soha nem fordult meg a fejemben, hogy itt hagyjam az országot. Rengeteg dolog köt ide, amit a pénz biztosította "kényelmesebb" élet soha nem tudna pótolni. Ettől függetlenül megértem azt is, aki elmegy, embere válogatja...
+2 VÁLASZ
Nas
Nas 2013. 11. 15. 16:13 | #6
Azért én nem látom ennyire sötéten a helyzetet. Az emberek egyre jobban kezdenek öntudatra ébredni nálunk is, egyre több az olyan "alulról jövő kezdeményezés", ami csak rajtunk múlik, amihez nem kellenek a a semmihez sem értő, ingyenélő politikusok meg bürokraták, tehát működnek is (önsegélyező csoportok, önkéntes munkavállalás népszerűsödése, biciklis kultúra és infrastruktúra fejlesztése, közösségi kertek, regionális termelők összefogása, hogy csak pár példát említsek).
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2013. 11. 15. 13:38 | #4
Sajnos ilyen vezetőkre van igény, a tuskó szavazónak meg elég annyi, ha hallhatja miként szidalmazzák a politikai ellenfeleiket.
Pedig pont ilyen tehetséges emberekre lenne szükség ebben az országban a kormányzásban. De ehelyett a pártok inkább a belterjes haveri körökből építkeznek, mert azok könnyen irányíthatóak. És persze, hogy komoly témákhoz nagyon szerencsétlenül nyúlnak. Mert vagy nem látják át, vagy a kommunista időkből marad reflex alapján egy egy részterületet leszabályoznak és várják az eredményt, mint ha csak az 5 éves terv lenne... vagy pedig meg sem várják, mert a birka szavazók megszavaznak egy még nagyobb kamupártot.
Előzmény: Emericus (2) 0 VÁLASZ
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2013. 11. 15. 13:25 | #3
Há' én is ki akarok menni abba a Dubaj országba, mer' itten nagyon rossz. A mocskos Ó'bán ellopja a pénzt és szétosztja a zsidóknak, szabadkőműves háttérhatalmi parancsra. De amúgy ez a paraszt is mitképzel?! Itthon megvót neki a zsíros állása meg minden, azt kimegy a fenébe az országból, ahol neki adóznia kéne, hogy fejlőggyön a gazdaság meg minden. Meg a többi mocskos fideszes is ellopja a pénzt, ami a mijénk ám... és odaadja a többi fideszesnek.
Meg kéne már egy olyan szabályt is hozni, hogy a zinteneten csak 100-as íkú fölött lehessen kommentálni.

Na de maj' jövőre jól megszavazom a Bajnai-Gyurcsány koalíciót, vagy a jobbikot... az attól függ melyik fog magasabb pénz ígérni nekem és olcsóbb sört. Hádekúrvára kivagyokakadva!!!!

+1 VÁLASZ
Emericus 2013. 11. 15. 13:08 | #2
'Megoldás helyett szabályokat találnak ki, és minden lépésünket sarcolják vagy szankcionálják. '
Teljes mértékben igaz! Túls sok seggfej van vezető helyen és még több birka választja meg azokat újra!
http://www.youtube.com/watch?v=ng0lMyVsBto&list=FLG2Pw3I3QiI9UJRI9FYu10w&index=25
Előzmény: Rejtő (1) 0 VÁLASZ
Rejtő 2013. 11. 15. 13:03 | #1
Kiemelnék egy mondatot:
'Megoldás helyett szabályokat találnak ki, és minden lépésünket sarcolják vagy szankcionálják. '
nekem is ezzel van tele a tököm..
+2 VÁLASZ