Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
bungle 2014. 02. 14. 11:10 | #9
Hihetetlen mik mennek ebben az országban...
http://444.hu/2014/02/13/igy-vesz-ceget-a-kormany/
Előzmény: FatSnakeFoot (8) 0 VÁLASZ
FatSnakeFoot
FatSnakeFoot 2014. 02. 14. 10:50 | #8
"a döntést pedig úgy kommentálták, hogy “köszönjétek Horváth Andrásnak”."
A NAV is szép lassan arra a szintre jut(vagy már ott is van), ahova a magyar rendőrség.Egyre nagyobb néputálat veszi körbe őket, lassan mindenki számára egyértelművé válik, hogy a legnagyobb bűnözők csoportosulása.
Ez a megjegyzés és kifogás, illetve az uszítás már-már óvodás szint.
Előzmény: bungle (7) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2014. 02. 13. 19:34 | #7
Horváth András miatt nem kaptak jutalmat a NAV-dolgozók
http://vs.hu/nav-nal-horvath-andras-az-elso-szamu-kozellenseg-0213/
norbertvincze
norbertvincze 2013. 11. 12. 23:07 | #6
Előzmény: norbertvincze (5) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2013. 11. 12. 23:06 | #5
kicsit részletesebben:

bit.ly/1bnb50x
bungle
Stickhorse 2013. 11. 11. 15:07 | #3
Amit írsz, az tök szépen hangzik, egészen addig, ameddig nem ül le veled, mint miniszterelnökkel szemben az Audi vagy a Mercedes képviselője, és tol eléd egy lapot rajta azokkal a feltételekkel, amelyek mellett hajlandó az országban gazdasági tevékenységet folytatni, és vele együtt ezreket foglalkoztatni. 3 lehetőséged van: 1. aláírod, és ezreket foglalkoztatnak 2. nem írod alá, és megkockáztatod, hogy elmegy Romániába, Szlovákiába, esetleg valahova Ázsiába, vagy Mexikóba 3. a kezdetektől olyan gazdaságpolitikát folytatsz, ami elsősorban a hazai gazdasági szereplőket és a hazai adottságokat próbálja meg kiaknázni, hogy minél kevésbé légy rászorulva multinacionális szereplőkre. Kérdezem én, melyik a legegyszerűbb és legkevesebb kockázattal járó lépés vezető politikusként?
Előzmény: BundasTm (2) 0 VÁLASZ
BundasTm 2013. 11. 11. 14:39 | #2
http://velemenyvezer.444.hu/2013/11/11/a-nagy-afarablas/

"Nincs senki, aki az egészet egyben látná. Mert nincs egyetlen politikus sem ebben az országban, ki tudná, hogy hogyan is kell egy modern államot működtetni. Itt mindenki csak személyes üzletek és küzdelmek sorozatát látja és fogalma sincs arról, hogy egy rendszer minőségileg más, mint a részei. Ezért aztán nincs is senki, aki felmérné, hogy a politikus valójában bukik ezen az üzleten. Mert elsősorban a csalások intézményesülése fogja vissza a magyar gazdaságot immáron egy évtizede, és akadályozza meg ezzel bármelyik politikus hosszú távú sikerét."
Stickhorse 2013. 11. 11. 14:24 | #1
Má' megin' kiviszi a mocskos multi a pénzt az országbú'. Ez legalább akkora meglepetés, mint hogy szövetséges államok kémkednek egymás után.

Még a legjobban működő gazdaságokban is a legnagyobb adózók körében tapasztalható a legnagyobb adócsalás. Magyarországon ezek a mezőgazdasági és építőipari szereplők, valamint a kiemelt adózónak minősített nagy termelő és szolgáltató vállalatok. Nagyból mindig könnyebb többet csalni, egyrészt pusztán a politikai és gazdasági befolyás miatt, másrészt pusztán azért, mert sokkal nagyobb apparátus feladata az okos könyvelés.

Ha a naivitásunkat végképp a sarokba hajítjuk, akkor azt is igen könnyen kitalálhatjuk, hogy az ilyen jellegű visszaélések felett jóhiszeműen elsiklik a tisztelt adóhatóság, mert hát azért nem olyan rossz az, ha egy-egy gazdasági régióban egy ilyen kiemelt adózó ezreket-tízezreket foglalkoztat.

Az egyébként logikus, hogy a határon átnyúló forgalommal kapcsolatban legegyszerűbb ezeknek a vállalatoknak okoskodni az adózással, hiszen a legtöbb nagyvállalat uniós központtal rendelkezik, ennek megfelelően tevékenységi körére vonatkoztatva meglehetősen széles keretek között válogathat az adózás helyét tekintve, ha az adózott összeg nagy része végül a közös uniós kasszába vándorol valamilyen formában. Könnyű azt mondani mindegyik telephely kormányzatának/adóhivatalának, hogy a másik országban adózik utána, és jó eséllyel szemet is hunynak az eset felett, hiszen ezek a cégek pörgetik a gazdaságot.

Külön érdekesség egyébként a törvényi kitétel, miszerint adótitok miatt nincs lehetőség tételes bizonyításra. Vajh' miért?!