Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
ericdonez 2013. 10. 30. 10:17 | #12
Klasszikus esete " Ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, az nem az" . A főnökömnek már 3éve sikerült beleszaladni ebbe Taiwan-i útján. Nagy büszkén hozta haza, hogy milyen f@sza dolgot talált krajcárokét. 510GB Kingston. Kinézetre frankó is volt csak vmi miatt hiába látta a ráírt adatokat visszamásolni vagy futtatni nem lehetett :D Nincsenek csodák...
Tooni 2013. 10. 29. 22:47 | #11
Magyarországi gyártású Blackberry telót vajon miért nem akart megvenni a boltban egy ott dolgozó alkalmazott, hanem a mexikóit inkább? Hát, Mehikóban vagy a hozzáértés hiánya, vagy a minőségbiztosítás megléte miatt, nem javították a hibás telefonokat. Inkább bezúzták, ami nem működött egyből ahogy lejött a szalagról :D
Előzmény: Randal Graves (10) 0 VÁLASZ
Randal Graves 2013. 10. 29. 20:49 | #10
A megbízható forrásról elég vegyes tapasztalataim vannak. Volt egy frankó telefonom, függetlenül vettem egy mobilosboltban. Tetszett, meg voltam vele elégedve annyira, miután ellopták vettem még egyet, de azt a T-mobilnál előfizetéssel. Furcsa volt, mintha más lenne. Sokkal rosszabb minőségű volt, az akksija fele annyit bírt, majd vettem bele akkut, de a készül volt gázos. Ezután vettem még egy telefont a tré-mobilnál és az is vacak minőségű volt. Két másik haveromnak van egy telefonnak az 1. és a 2. szériája. Az 1. szériásat egy srác rakta össze alkatrészekből, amiket ő maga javított meg. De mindegyik alkatrész gyári, szóval nem jobb, mint amivel szerelik ezt a típust. A szervízben dolgozik a srác és ért hozzá. A 2. szériás teló témobiltól van. A régebbi telefonon jobban megy az egyik legújabb változata az androidnak, mint az újabb "jobb" telefonon bármelyik változat (régi, új, tök mind1, vacak rajta). Pedig fizikailag jobb hardver van benne. És még jópáran panaszkodnak a témobilos telókra. Valszeg selejtet árul, olyan telókat, amiket külföldön visszahívtak, javítottak vagy valami (refurbished). Ennyit a biztos forrásról.

Ha már itt tartunk a Magyarországra szánt termékek nagy része vacak selejt. Sok ismerősöm ment ki élni ausztriába, svájcba, németországba és azt tapasztalják, hogy ugyanaz a kv, csoki... stb amit itt nálunk is meg lehet venni, kint sokkal jobb ízű. Ezt egymástól függetlenül mondták. És ugyanez van a műszaki cikkekkel, kocsikkal, ruhákkal. Valaki vett 2 ugyanolyan nike polót, egyiket ausztriában, másikat itt nálunk. Az egyik megőrizte a színét, formáját a másik nem, találjátok ki, melyik a rosszabb. Bizonyos gyárakban úgy működnek a dolgok, hogy a hétfői és pénteki gyártás megy kelet eu-ba, a többi nyugatra.
Randal Graves 2013. 10. 29. 20:24 | #9
valszeg ebayen is bepróbálkoznak ezekkel a pendrive-okkal, és ha 10ből csak 7 ember reklamál, már akkor is eladott 3at. Ha pedig a magyar továbbküldi módszer van, akkor meg még többet. És pont, hogy 10 emberből 3an fognak reklamálni, és 7en benyelik, mert papírkutyát. Itt nálunk meg hiába is reklamálnak, az eladó kimagyarázza, hogy te rontottad el, stb.
rámnémetnemlelelmenteménmár 2013. 10. 29. 17:20 | #8
Ez a lényeg, hogy nem ezen oldalakkal van a baj, hanem azzal, hogy nincsenek megfelelő módon szabályozva, büntetve az ott tevékenykedők, legalábbis nálunk.

Tökéletesen egyetértek abban is veled, hogy az ember rengeteget spórolhat, ha ilyen oldalakat használ.Évek óta használom az ebay-t, már több száz terméket vettem(ruha,ékszer,apróbb műszaki cucc, lakásdekoráció) és csak egyetlen egy esetben volt gondom.Az esküvői ruhánkhoz nem jött fátyol!!!:) Most biztos sokan pislognak, hogy esküvői ruhát így hogyan lehet venni?!Én is tartottam tőle, de nem bántam meg. 25 ezerért!!!! vettem meg, azt a ruhát, amit egy ismert katalógusból néztem ki(katalógus ár 180ezer!!!).Mint később megtudtam, a szalonok többsége szintén onnan rendeli.:)
Szóval még a legkisebb gyöngy mérete is meg volt adva.Mondanom sem kell, hogy tökéletes lett a ruha,a fátyol is megérkezett később, de ettől függetlenül az árát is visszautalta a fószer.

És a különbség az, ellentétben a hazai online picterekkel, hogy iszonyatosan ellenőrzött oldalak a külföldiek, az eladóknak nem éri meg simliskedni, kockáztatni.
Ez nálunk miért nem megy?

A mondandód többi részével is egyetértek.
Előzmény: Randal Graves (5) 0 VÁLASZ
rámnémetnemlelelmenteménmár 2013. 10. 29. 17:05 | #7
Ezek az online aukciós oldalak és piacterek jó ötletnek indultak és bizonyos esetekben most is jól működnek.Viszont nem tudom, hogy direkt vagy csak azért, mert nincs rá mód, de nincsenek megfelelő módon ellenőrizve, szabályozva, a szabálytalankodók, csalók büntetve.
Ahol pénz és áru cserél gazdát, ott nyilván idővel megjelennek a kóklerek és a "bűnözők" is.Az igazi bajom azzal van, hogy ezeket miért hagyják és miért nem büntetik?
Amik ilyen egyértelmű lehúzások, átverések, abban az esetben az eladót miért nem vonják felelősségre?Ez nem mai hír, nem egy új dolog.Mégis évek óta végezhetik büntetlenül, sőt egyre több csaló jelenik meg.

"Nagyon egyszerű megbízható árut vásárolni. Bemegyek a boltba és megveszem a márkás megbízható sőt általában tényleg nagyon jó minőségű és teljesítményű dolgokat."
Ezzel az a baj, hogy manapság a boltban vásárolt áruk egy részéről sem tudhatod, hogy "eredeti".Bár az is érdekes, hogy mit nevezünk eredetinek?!Hiszen alig van olyan cucc, ami nem kínában kerülne öszeszerelésre, megvarrásra, legyártásra.
Viszont az is tény és megbízható forrásból tudom, hogy egyes luxusüzletek is ugyanarról a kínai oldalról rendelik portékáikat, ahonnan mi vásárlók is tesszük, azzal a különbséggel, hogy utána ők azt kiteszik a kirakatba 5-600%-kal magasabb áron, eredetinek hírdetve.

Én próbálom megérteni mind a két oldalt, hiszen a mai helyzetben nem könnyű a kereskedelemben tevékenykedőknek sem(tudom) és a vásárló is próbál márkás(vagy annak tűnő) termékhez olcsón hozzájutni.
Viszont az a legritkább eset, hogy a kereskedő is nagy haszonra tesz szert, a vevő is elégedett, mert olcsóbban jutott minőségi termékhez.

"A linkelt példára visszatekintve pedig aki azt hiszi 1TB-os pendrive-okat vesz annyiért az hülye! Ja hogy lehet nem ért hozzá mert ő marika néni? Akkor ne vegyen! Kérjen meg valakit aki ért hozzá!"

Ezzel tökéletesen egyetértek.Aki azt hiszi, hogy egy 400 ezer forintos terméket megkaphat 15-20 ezerért, az ne csodálkozzon és meg is érdemli, hogy átverik.
Ha én szeretnék venni valamit, amihez nem értek, vagy amire nincs rálátásom, akkor az a minimum, hogy tájékozódom, informálódom előtte, esetleg kikérem ismerősök véleményét.
Sokan még az adott eladó értékeléseit, a terméke alatt látható üzeneteit sem olvassák el.Pedig sokszor megelőzhetnének egy hatalmas pofára esést.

Én nem ezen oldalak létjogosultságát vitatom, hiszen nyilván van rá kereslet, hanem a pofátlan csalókkal van problémám, akik rezzenéstelen arccal csapnak be úgy laikusokat, hogy hazudnak, csalnak, félrevezetnek, majd pofátlan módon irreális összegeket zsebelnek be, ami után nyilván egy forintot nem adóznak.

Ha már a pendriveokról van szó, akkor megjegyezném, hogy ilyen jellegű átverések évek óta jelen vannak kis hazánkban ezeken az oldalakon.Rengetek cikk, eljárás, panasz keletkezett, mégis továbbra is űzhetik ezt a fajta átverést.Nem hiszem, hogy az oldal üzemeltetőjének, alkalmazottjainak, a NAV-nak és a rendőrségnek ez nem szúr szemet.Akkor, mi az akadálya, hogy felelősségre vonják a csalókat?

Előzmény: Lawrence (4) 0 VÁLASZ
Lawrence 2013. 10. 29. 16:43 | #6
Nem akarok túlragozni.. egyetértek veled. Ezer dolgot rendeltem már kínából ingyen szállítással .. 1 2- dollárért.. meg is éri. Az elektronikai dolgok viszont nem. Sok nagyon gagyi minőségű stb. Azokat meg kell fizetni és kész.. annyi ahogy írtad is hogy jóóól körül kell járni honnan veszed és milyen supportot kapsz. Aki nem ért hozzá az meg kérjen segítséget.

Autót se magam vettem hanem megkértem , megkérdeztem ezer embert és úgy.

Ha ács vagyok nyilván tudom milyen gyalugépet vegyek, de mivel nem vagyok az.. tuti paráznék milyet vegyek nem pedig az első olcsóra rábökök hogy BUUUUUUUUYYYY :) szóval csúnyán szólva.. aki hülye haljon meg.. ez egy jó mondás és ha valaki érti az iróniát az rájön hogy nem csak a vevőre értem!
Előzmény: Randal Graves (5) +1 VÁLASZ
Randal Graves 2013. 10. 29. 16:31 | #5
A probléma ott van, hogy nagyon sok dolog túl van árazva. Pl nem értem miért kerül egy 220 - usb átalakító 2-3ezer forintba. Vettem kinából 1 dodért és működik. Telefontok itt nálunk 2-3000 ezer, kínából ugyancsak 1 dollár és nincs vele semmi gond. Haveromnak ugyanilyenje van (eredeti) és meg nem mondjuk, hogy hamisítvány. Egy márkás dolog előállítási költsége semmivel se kerül többe, mint nonémé. A fejlesztésre több van fordítva, de akkor sem kellene annyival drágábban adni. Nekem egy sport-utcai cipőm se bírta 1 évnél tovább, hiába milyen név van rajta, lehet adidas, nike, bármi, mind szétmegy, vacak. Ha nem jobb mint az olcsó cipő, akkor miért vegyek drága cipőt? A conversetől hányingerem van. Ilyen vacak cipőben nincs minőség. Ha valaki minőséget keres az a Riekernél kezdődik, az megéri az árát.
Én pl egy pólóért nem adok 5-10 ezer forintot, max 2-3000. Egy farmerért rablás a 20-30ezer, mikor 8-10000ért is van ugyanolyan jó. Nagyon sok esetben csak a nevet kell megfizetni.

Ezek alapján érthető, hogy az ember megpróbál spórolni az elektronika cuccoknál is, és van is hol. Én nemrég vettem egy egeret 8ezerért, picit soknak tűnik, de jól körbejártam és a legolcsóbb megbízható forrásból vettem meg, garancia, meg minden. Nemrég voltam MM-ben, vagy hasonlóban. Ugyanezt az egeret 25ezerért árulták. Hát igen 3szoros áron. De ez mondjuk inkább tájékozódás kérdése, minthogy befutok a legelső boltba és leveszem a polcról.
Persze mindent az ésszerű árán kell elfogadni és nagyon sok dolognak az árát nem magyarországhoz igazítják, és ugye máshol (a világ nagy részén) jóval nagyobb fizetéssel rendelkeznek az emberek.
Aki hülye és át lehet verni az meg is érdemli szerintem. Lehet jönni a kifogásokkal, de az ebay pont az a hely, ahol nem verik át az embert. Ha bármi gond van utalják is vissza a pénzt. Nagyon ráfázhatnak erre. Ha valaki észreveszi, hogy gond van a termékkel ír az eladónak és megbeszéli vele, nem kell tutyimutyinak lenni. Addig nem kell értékelést írni, amíg rendesen ki nem lett próbálva a termék.
Én a vaterát nem szeretem, az ott lévő honfitársak sokkal szemetebbek, mint a kínaiak a világ másik oldalán. Egyszer volt olyan, hogy a nagyon egyszerűen használható termék mégse volt olyan egyszerű, és nem csak én gondoltam így, haverok is megnézték. Mivel a leírás egy átverés volt semleges!!!!!! értékelést adtam, hogy nem a leírásnak megfelelő. Erre én kaptam is negatív értékelést, mert kiállhatalan rossz vevő voltam, bár a leütés után 20 perccel már át is utaltam a pénzt a számlájára. És persze jött a szokásos, hogy eddig senki se panaszkodott. Gondolom, mert eddig a sok hülye megkapta a cuccot kicsomagolta és már írta is az értékelést.
Akit meg tudják etetni egy ilyen hamis pendrive-val és nem tudja visszaszerezni a pénzét az annyira hülye, hogy meg is érdemli. Mint az előttem szóló az mp3 lejátszóját. Ezzel csak a nagyon butákat lehet riogatni. A cikk írója sem tudja mennyi az annyi: "kicsit kevesebb, de már megszoktuk, hogy van egy kis eltérés a fájlrendszer vagy valami miatt"
Előzmény: Lawrence (4) +1 VÁLASZ
Lawrence 2013. 10. 29. 15:09 | #4
Sok mindenben igazat adok neked, de a kérdésedre pont Te magad adtad meg a választ. Ki az a hülye aki elhiszi hogy ilyen olyan komoly termékek tizedannyiért kaphatóak? Akkor meg? Itt a kérdésed, vagyis a felvetésed:
"Nem tudom, hogy hol a határ és, hogy mi a megoldás, de az tény, hogy nagy a baj és egyre nehezebb minőségi, megbízható árut vásárolni reális áron."
Nagyon egyszerű megbízható árut vásárolni. Bemegyek a boltba és megveszem a márkás megbízható sőt általában tényleg nagyon jó minőségű és teljesítményű dolgokat. Ja hogy drága? Ezzel se értek egyet. Nem egyszer jártam én is úgy régen hogy na jó megveszem az olcsóbbat .. mire jót vettem ugyanott voltam hogy vettem volna egy jót és "drágát". Az elektronikai termékek szerintem elérhető áron vannak, ha meg mindenáron akar az ember spórolni akkor megrendeli még esetleg USA-ból is vámmal együtt picit olcsóbb vagy behozatja valakivel.
Aki meg minden minden de mindenáron szarért hugyért akarja megvenni a komoly márkás termékeket és lopott árut vesz azt mind csuknám le orgazdaságért! :) ahogy Te is írtad... mit gondolt a vevő hogy terem otthon annyiért ? :)

A linkelt példára visszatekintve pedig aki azt hiszi 1TB-os pendrive-okat vesz annyiért az hülye! Ja hogy lehet nem ért hozzá mert ő marika néni? Akkor ne vegyen! Kérjen meg valakit aki ért hozzá!

Ezek pont ugyanolyan dolgok mint a retek fos műsorok.. mindenki szidja de mindenki nézi! Ha nem lenne aki nézi (veszi) nem lenne ilyen műsor (cég) a piacon!

rámnémetnemlelelmenteménmár 2013. 10. 29. 14:53 | #3
Az a baj, hogy egyesek tényleg pofátlanba űzik ezt az "ipart".És itt most nem csak a pendrive-okról van szó, hanem úgy összességében mindenről, ami ellepte ezeket az aukciós oldalakat is.Legyen szó telefonról, mp3 lejátszóról, tv-ről, tornacsukáról, kabátról, parfümről, stb.
Még azt sem mondhatom, hogy az eladó megérdemli a hasznot, hiszen foglalkozik vele, időt, energiát, pénzt szán rá, ugyanis az az új "szokás", hogy a tisztelt eladó regisztrál egy külföldi oldalra, ahonnan megrendeli az adott gagyi, kínai terméket, majd azt a vevő címére rendeli.A legtöbb esetben ezért még plusz postaköltséget is számol fel, pedig neki nem került semmibe(a legtöbbet "free shippinggel" kérik).
Ahogyan te is írtad, az az igazán dühítő, hogy ezeken az oldalakon nem csak tájékozott, műszaki zsenik és egyéb agygóliátok vásárolnak, hanem tájékozatlan vidékiek(nem bántani akarom őket, de tapasztalat), külföldiek, idősek és nagyon fiatalok is, akiket szemrebbenés nélkül, pofátlan módon átvernek, lehúznak.

Viszont az is igaz, hogy vannak olyanok, akik mintha egy másik bolygóról származnának és nem is a 21. században élnének.Most komolyan, ki az a hülye, aki azt hiszi, hogy 40 ezerért kaphat egy teljesen új, eredeti iPhone 5-ös telefonkészüléket, egy eredeti Converse tornacipőt 2900 Forintért, egy eredeti Hublot karórát 25 ezerért, egy Biedermeier szalongarnitúrát 15 ezerért, és még sorolhatnám. Az ilyen mit gondolhat, hogy az eladó találta vagy termesztette a terméket a kertjében?!

Azonban az is számomra furcsa, hogy ezeknek az oldalaknak az üzemeltetői és az illetékes szervek nagy ívben sz@rnak a fekete kereskedelemre és a kínai hamis, gagyi cuccokra és arra a sok bűncselekményre,amit az ilyen jellegű oldalakon elkövetnek.

Elég csak a méltán "híres" 4 Tigris kínai piacra gondolni.
Érdekes módon, ott nincs hamis, veszélyes, illegális áru.Jó tudom, meg van kenve mindenki(önkormányzat, rendőrség, NAV).

Nem tudom, hogy hol a határ és, hogy mi a megoldás, de az tény, hogy nagy a baj és egyre nehezebb minőségi, megbízható árut vásárolni reális áron.
Ezeket az üzemeltetőket, vezetőket csak a profit érdekli, az, hogy az milyen módon és eszközökkel folyik be, már lesz@rják...
Előzmény: Fuji87 (1) +1 VÁLASZ
bungle
Fuji87 2013. 10. 29. 14:03 | #1
hát igen...
én is így jártam sajnos egy mp3 lejátszóval kb 3-4 éve. Megvettem kemény 10.000 Ft-ért, hát most megnem mondom hány gigásnak volt titulálva (hasra ütve 10 GB), de addig volt jó még túl nem léptem a 2 GB, persze jóval a reklamációs időn túll. Fel se hívtam a fószert, vagy valami, mert már sok értelmét nem láttam, viszont kicsit sokallom azt a 10.000 forintot tanuló pénznek és igen, tudom hogy nagyon sokakat keményen átbasznak!!
Azt még hozzátenném hogy nem tartom magam elektronikai analfabétának és mégis beleestem én is egy ilyenbe, na most akkor hogy járhat Marika néni, aki megveszi az unokának a bizbaszt és hoppá, mehet az kukába... : /
kellemetlen...