Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
7sleeper 2013. 10. 01. 20:46 | #11
"Dinnileend" ;-D
Szancso 2013. 10. 01. 20:32 | #10
Mármint a régi játékokból. :)
Előzmény: Szancso (9) 0 VÁLASZ
Szancso 2013. 10. 01. 19:59 | #9
Az űrhajós, vadászpilótás kiképzős játékoktól eltekintve egész jó volt.
Bár azokból nem sok maradt.
Tooni 2013. 10. 01. 19:29 | #8
Nagyszüleimmel jutottam el oda, 80-as években, gyerekként. Egy igazi élmény volt, mivel szerencsére akkor még nem lehetett olvasni a kritikákat arról, milyen szocialista maradvány vagy mi, és ez nem ronthatta el a kedvemet :D
Minden működött még akkor, a Ciklont kivéve, kellemes visszagondolni rá.
Emlékszem rá, hogy épp elindult a Hurrikán, amikor egyszer csak dézsából öntős nyári zápor keveredett, mi a fedett körhintához húzódtunk be, a g.ci gépkezelő meg hagyta a népet a centrifugában pörögni, míg ment az öblítőprogram :D
+3 VÁLASZ
suvomi 2013. 10. 01. 16:24 | #7
Az éjszakai vidámpark a jó... volt a jó. Break Dance, Torony és Dodgem illetve ezek mellett még volt vmi aminek a nevére nem emlékszem. Így jól ellehetett ütni az időt 8tól 4ig :)
beela 2013. 10. 01. 16:10 | #6
A családom a jobb meggyőződésem és a józan ész ellenére kiküldött 29-én a vidámparkba a két legkisebbel (6 1/2, és 8 évesek). Röviden: gyalázatos volt.

Ugyanis a kedves vendég előre fizet a játékok nagy részéért a bejáratnál, és ott a sorban állás közben olvashatja a kiragasztott A4-esen hogy 20-40 perc a várakozás a játékokra. Ha mégis bemegy, az ő felelőssége. Ezzel beengedtek a parkba három-négyszer annyi embert, ahányat elbír, és sorban álltunk az ócska dübörgő zenében, amit, ha jól választottuk meg a helyet, három irányból hallgathattunk.

A park bezárása miatt persze a vonzó látványú OSB lapból épült bódék szinte mind zárva voltak, ezzel emelve az esemény fényét. A céllövölde / dobozdobálóban remek hangulati elemként kelletlenkedtek, beszólogattak az üzemeltetők. Persze, értem, megértem én, hogy pocsék dolog az utolsó napon dolgozni a bezárás előtt, de mégis... Ebben a szakmában a pénzt a jópofizás hozza. (Lásd: Koncz Zsuzsa: Vurstli dalszövege: ... Nézze, a vurstliban a művész a fénylő nap, ha szépen süt a kassza is sikert mutat. De ha szélviharban felhők mögé bújik, úgy a kenyér helyett csupán a kard marad. )

A "horgászat" műintézményben legalább igyekezett kedves lenni a tulaj. A lavórnak nagy, medencének kicsi edényben volt három ujjnyi víz, a halak egyik szélétől a másikig szorosan beékelődtek egymás mellé, ezeket lehetett horgászni. A kicsik szemét még ki lehetett szúrni vele.

A kedvencem az 1950-ből ittfelejtett .... na nem a Szocialista Szellem Vasútja, hanem a Mesecsónak volt. A kicsik oda voltak érte - végül is ez a lényeg - én meg borzadva néztem a rács mögé fölállított antiesztétikus papírmasé figurákkal megcsúfolt mesejeleneteket. (Bubó, Hupikék, Piroska, Vizipók, Vuk ...)

Az újjáépített elvarázsolt kastély sivár, gondolattalan, üres benyomást tett rám, és a kitolósnak szánt izgő-mozgó lépcsők, járdák jó része nem működött. Remek játéknak a kijárati hordó bizonyult, azt szinte mindenki élvezte, mármint aki nem esett el benne. (Kedvenc jelenetem a hordóban: Az Ügyfél áthalad a hordón, Ügyfélné ezen a végén izgulva vár. Kis totyogás után elindul, elesik, kezelő stoppot nyom. Ügyfél visszajön Ügyfélnéért, kezet nyújt, hogy fölsegítse, Ügyfélné megköszöni: De jó, hogy nem segítesz!)

Volt egy tűzoltó játék, ahol a föl-le mászkáló tűzoltó kosarakból lehetett lyukakra célba lőni vízzel, azonban a hat kosárból csak két fecskendőnek volt olyan nyomása, hogy böcsülettel elspriccelt a célig. Sorban állás közben legalább ezt meg lehetett figyelni, és a megfelelő kocsit tudtuk választani...

Ahogy mentünk bele a délutánba egyre hosszabbodtak a sorok, egyre reménytelenebb volt bejutni ide-oda. Végül hazamenekültünk.

Én pedig megfogadtam, hogy még egyszer nem megyek el a vidámpark bezárására.

+1 VÁLASZ
imki 2013. 10. 01. 15:32 | #5
Minek még több állat oda? Van ott épp elég. Még sok is. :)
Előzmény: Purple (4) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2013. 10. 01. 14:45 | #4
Jaja osztom!
A másik nagycirkusz (Parlament) épületébe is tehetnének inkább kisállatokat. :D Hoz az bevételt rendesen? :D
Előzmény: Ravennë (3) 0 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2013. 10. 01. 13:55 | #3
Én még annyival kiegészíteném, hogy az Állatkert továbbterjeszkedhetne a Fővárosi Nagycirkusz felé is... hoz az bevételt rendesen? Igazán bezárhatnák már! :)
Előzmény: Purple (2) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2013. 10. 01. 13:39 | #2
Lehet ehhez még valamit hozzátenni? :D Kimaxoltad a postot. :D

Mondjuk engem gyerekként sem hozott lázba, nem úgy mint az állatkert... :)
Előzmény: Nas (1) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2013. 10. 01. 13:14 | #1
Gyerekként szerettem a Vidámparkot, de nem sajnálom, hogy most felszámolják. Minek mesterségesen fenntartani egy elavult, különösebb értéket nem képviselő, már a kutyát nem érdeklő intézményt? (Az, hogy a bezárás hírére sokan még utoljára kilátogattak, nem ellensúlyozza az évtizedes érdektelenséget.) A műemlék játékok, amiket érdemes fenntartani, ráadásul továbbra is megmaradnak, de a többi is működni fog máshol, ha valaki minden áron ki akarja próbálni őket.

A folyamatosan bővülő, nemzetközi fajmegőrző programokban részt vevő, közhasznú szervezeteket (pl. madármentő alapítvány) működtető, mindig új eredményeket felmutató Állatkert sokkal jobban fogja tudni hasznosítani a felszabaduló területet - meg jobban meg is érdemli, tegyük hozzá... A Pannon Parknak nagyobb értelme van, mint hogy Németországból leselejtezett, hánytató körhinták rozsdásodjanak ott.
+2 VÁLASZ