Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Nas
Nas 2013. 09. 30. 14:59 | #39
Lehet, hogy ez brutálisan hangzik, de úgy kell gondolnia az illetőre mintha meghalt volna. Szabályosan meg kell gyászolnia az elvesztését, le kell zárnia véglegesen a vele töltött időt. Tudatosítania kell magában, hogy ezen már nem lehet változtatni, de az élet megy tovább, ettől még nincs vége. Mindenképpen meg kell próbálni kívülállóként szemlélni a dolgot. Segíthet, ha a lehetőségekhez mérten megpróbálja minél objektívebben végiggondolni, hogy mi volt a jó, mi volt a rossz vele, mit lehet köszönni az együtt eltöltött időnek, mit lehet tanulni a kapcsolatból. Tudatosítsa magában, hogy ha most vége is van, így is sokat nyert a kapcsolattal (ha mást nem, hát tapasztalatot), megérte belevágni, nem volt "elvesztegetett" idő, de most ideje tovább lépni. Ha elkezdi ezt tudatosan elemezni magában, akkor egyrészt a "haszonra" fog koncentrálni, amit a kapcsolattól kapott, nem pedig a veszteségre, másrészt egy idő után képes lesz analitikus, kívülálló szemmel viszonyulni a dologhoz, nem pedig a boncasztalon fekvő érintettként...

Amit a többiek írtak, az is nagyon igaz, hogy pl. nem szabad a dühöt, sértődöttséget, bosszút táplálni, mert az amellett, hogy stresszt okoz, csak azt eredményezi, hogy még tovább fogja foglalkoztatni a dolog. Nem szabad mazochista módjára sem mindig a közös emlékeken merengeni, a kezdeti időszakban egyszerűen kerülni kell minden olyan helyet, tárgyat, élményt, ami az elvesztett személyre emlékezteti. Ezért is jó, ha teljesen új dologba kezd (hobbi, munka), talál magának valami komolyabb célt, aminek az elérése leköti, és új perspektívát kínál neki, esetleg elköltözik a közös lakásból, stb. Az új kapcsolatot szerintem addig nem szabad erőltetni, amíg a régit nem zárta le, mert abból csak az lesz, hogy az új partnerben is a régit fogja keresi, és így nem fog tudni elszakadni a "szellemétől".
+3 VÁLASZ
Ragnar 2013. 09. 30. 14:53 | #38
Én arra próbáltam célozni(lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam), hogy nagy valószínűséggel nem Ő volt az igazi, nem ez volt az igazi kapcsolat, ha így vagy úgy, de véget ért.Tehát sanszos, hogy majd csak ezután fogja az illető megtalálni az igaz, hű társát.

Amit írsz, érdekes dolog.Már csak annál is inkább, mert én is így találtam meg a feleségemet.Egy régóta, de nem jól működő kapcsolat közben leltem rá a nagy szerelemre, életem párjára.Hozzáteszem úgy, hogy aktívan nem kerestem, vagyis a tudatalattim mégis.
Nem tagadom ilyen esetben a másik félnek szörnyű lehet, nem csodálom, hogy sokan megreccsennek.A problémát abban látom, hogy sok a felületes, felszínes, hazug kapcsolat.Emberek úgy élnek egymás mellett hosszú évekig vagy egy életen keresztül, hogy nem őszinték egymással, becsapják társukat és saját magukat is.
Ilyenkor történhet meg, hogy az egyik nyitottá válik mások irányába és idővel meg is találja az új párját.

"Na ekkor mit lépsz? :O"
Azt is írtam, hogy egy ilyen esetben tanácsot osztogatni nagyon nehéz.Az biztos, hogy egy gyenge személyiség(de nem ritkán az erős is) megzuhan egy ilyen "váratlanul" bekövetkezett sokk súlya alatt.
Kívülálló bele sem tud gondolni, hogy milyen szörnyű dolog az, ha elveszítjük azt, aki jelentette számunkra az életet.
Előzmény: AVIREX (27) 0 VÁLASZ
tool 2013. 09. 30. 14:01 | #37
nekem ez segített:
http://www.youtube.com/watch?v=Blkx0K_GQZ8

(de halálkomolyan :D)
+2 VÁLASZ
Pink_Elephant 2013. 09. 30. 12:55 | #36
Szerintem az éretlen csitriknek sem biztos, h bejön ez a viselkedési forma. Talán közülük csak az igazán küzdő szelleműeknek, vagy a bizonyítási kényszerűeknek jöhet be, de azok is belefáradnak egy idő után, és inkább más felé fordulnak. Abban az esetben tudnám elképzelni, ha mondjuk az adott csajnak is szimpi a srác, és úgy érzi, hogy érdemes érte küzdeni, de az esetek többségében, pont fordítva csapódik le dolog - kvázi a lány nem is fog érte küzdeni, kihúzza a listájáról úgymond, mert a csávó egyértelművé tette neki, pont evvel, hogy nem feltétlenül őt akarja megszerezni.

Egyébként az elmélet gyártásokkal nincs gond. Ha nagyon le karjuk egyszerűsíteni, akkor tapasztalati (vagy akár magazin olvasási..:D) alapon a többségnél igaz az, hogy nem igazán jönnek be a pincsi-kutya jellegű dolgok. Viszont, ki tudja, lehet, hogy valakinek pont ez kell..minden esetre az tény, hogy erősen ember/személy függő minden ilyen dolog.

De az is igaz, hogy aki csak elméleti alapon próbál mindent tudatosan megközelíteni, bizony, hoppon maradhat, igen könnyen..:D
Előzmény: Hajni (35) 0 VÁLASZ
Hajni 2013. 09. 30. 11:27 | #35
Ez a direkt "figyelemhiány" meg "tegyük féltékennyé" nálam se jönne be, aki engem nem szeret, nem törődik velem, azt én sem tudnám szeretni. Ahogy dude írta, ez tényleg inkább az éretlen csitriknek jöhet be, akik meg is érdemlik, érzelmileg felnőtt, igazi komoly nő az ilyet messziről kerüli.
Az ilyen általánosságokkal, meg közhely puffogtatásokkal, hogy "a nők erre meg arra buknak" általában azok szoktak dobálózni, akik kiolvastak pár egyszerű női/férfi magazint meg ezo könyvet, és ettől már rendkívül tapasztaltnak gondolják magukat. Az elmélet már nagyon megy nekik! :D Visztont ha megnézed, többnyire az ilyenek mellett nincs soha egy nő. ;)
Előzmény: Pink_Elephant (34) +3 VÁLASZ
Pink_Elephant 2013. 09. 30. 10:45 | #34
"Még jobb, ha egyszerre az adott helyen több nővel is figyelmes az ember, több nőnek is csapja a szelet, nem csak a kiszemeltnek. "
Azért azt se felejtsük ki, hogy ez egy kétélű fegyver. Nem mindenkinél motiváló a "zöld szemű szörny"..pl nálam se működne, az tuti. Szerintem ez attól is függ, hogy milyen a kiszemelt személyisége. Ugyanez szerintem pasiknál is érvényes, szóval ezt a dolgot óvatosan, kellő ember ismeret terhe mellett szabad próbálgatni..
De a többivel egyetértek.
Előzmény: imki (32) 0 VÁLASZ
bubi66 2013. 09. 30. 09:11 | #33
Ugye az eredeti probléma az , hogy nem tud az a valaki túl lenni azon , hogy életünk szerelme elhagyott . Na itt nem az a probléma , hogy elhagyott , hanem , hogy nem tudunk túl lenni rajta . Hogy kit miért és hogyan hagynak el abba nem akarok belemenni , előbb utóbb mindenki átél ilyen dolgokat , de az , hogy hogyan dolgozzuk fel , tesszük helyre az csak rajtunk múlik . Ki egyszerűbben , ki nehezebben , ki ivással ki csajozással ...szabadon választott , De abban egy előttem szólónak mindenképp igaza van , hogy ha úgy érezzük , hogy nem tudjuk megoldani a továbblépést akkor mindenképp segítségre lesz szükség egy " dilidoki " személyében . Aki abban tud segíteni , hogy felismerjük a helyzetet megismerjük önmagunkat a másikat és , hogy az a kapcsolat miért is volt eleve erre a sorsra ítélve és persze azt is , hogy hogyan lehet ezen túl lenni .

A konkrét módszert kizárólag az után lehet megmondani , miután az orvos megismeri a terápia során a páciensét és azzal együttműködve , közösen találják meg a megfelelő megoldást ( megoldásokat ) .

Csak , hogy érthető legyen amit írtam , hasonló dolgon mennek át azok az emberek akik valamilyen más ok miatt kerülnek kilátástalan , megoldhatatlan helyzetekbe ...pl . jelentős anyagi veszteség ( elemi kár stb ) esetleg komoly egészségkárosodás ( mozgás képesség elvesztése , látás elvesztése ...ilyenek ) gyakorlatilag ugyan az a probléma , bár ha lehetne választani akkor én mindenképp azt választanám , hogy az életem szerelme hagyjon el mint a szemem világa .
imki 2013. 09. 30. 07:32 | #32
"Ma egy beszélgetés részese voltam, ahol az volt a tárgy, hogy a mai hölgyeket megszerezni úgy lehet, ha nem foglalkozunk velük"
Még jó, hogy ez egy nagy téveszme. A nő csak akkor figyel fel rád, ha megmutatod neki magad. Anélkül nem fog észrevenni. Az, hogy "nem foglalkozol velük", az nem azt jelenti, hogy tényleg le se sz@rod. Hanem azt, hogy nem liheged körbe, mint egy pincsikutya, akiről lerí, hogy mindent megtenne a nőért. Egyszerűen ugyanúgy oda lehet menni hozzá, lehet (sőt érdemes is) foglalkozni vele, szórakoztatni kell, figyelmesnek lenni, megmutatni magadat, stb. Minden nő csak azok közül a férfiak közül választ, akik közelednek is hozzá. Ezért hát közeledni is kell.
Csak nem szabad egyértelművé tenni neki, hogy mindent megtennél érte, főleg nem az elején. Inkább csak "barátkozni" kell vele, mintha flörtölgetne az ember. Valahogy úgy, mintha az ember egyébként is így tenne minden nővel. Még jobb, ha egyszerre az adott helyen több nővel is figyelmes az ember, több nőnek is csapja a szelet, nem csak a kiszemeltnek. Ez még jobban felkelti az érdeklődésüket, mert ha jól csinálod, akkor elkezdenek rivalizálni is. (Amelyik férfira pár nő felfigyel, arra ösztönösen felfigyel a többi is. Amelyik férfi a nők egy jó része számára vonzó, az esélyes, hogy a többi számára is vonzó lesz. Egy próbát megér, viszont pincsibe átmenni tilos.)
Ha tényleg le se sz@rod, az nem fog eredményere vezetni. Ilyen esetben csak akkor fog felfigyelni rád, ha alfa vagy, ergo ha a nők alapból rajonganak érted. (Persze ha alfa vagy, akkor mindegy, hogy hogyan viselkedsz vele, de ez már más kérdés.) Ha le se sz@rod és még csak alfa sem vagy, akkor észre sem fog venni.
Előzmény: Aszka (26) 0 VÁLASZ
eMTé 2013. 09. 30. 07:28 | #31
Nagyon kedvelem Brian Tracyt, aki az élet sok kérdéséhez ad nagyon jó útmutatókat.
A szakításra vonatkozó a következő:

Meg kell írni A LEVELET.
Ennek három dolgot kell tartalmaznia:

1. Vállalod a teljes felelősséget, mindazokért a dolgokért amit tettél, vagy mondtál. Nincs magyarázkodás, hogy csak azért mert .... vállalod és kész.
2. Bocsáss meg neki mindenért, amit tett vagy mondott. MINDENÉRT! Nincs vádaskodás!
3. Kívánj neki minden jót.

És add fel A LEVELET.

Ennyi.
AVIREX
AVIREX 2013. 09. 30. 00:07 | #30
hujjdejóazárójelesrész :)

Akartam is javasolni, bár másnap meg azt a kib**tt telefont lesi az ember, hogy hátha ír/hív Ő, de semmi.
Mindenki más betalál persze, anyóstól a kishúgomig, de pont Ő nem.. Nem is fog ugye sajnos. :/

Előzmény: Oci (12) 0 VÁLASZ
AVIREX
AVIREX 2013. 09. 29. 23:59 | #29
Honnan veszed, hogy ffi a delikvens? :P
Előzmény: kizcar (10) 0 VÁLASZ
AVIREX
AVIREX 2013. 09. 29. 23:57 | #28
Ismerős szituáció még az elmúlt évtizedből :)
( Kb. 1 évig a NO PICTURE, NO SOUND feeling befigyelt :DDDDD )
Előzmény: a janek (8) 0 VÁLASZ
AVIREX
AVIREX 2013. 09. 29. 23:51 | #27
OFF

"...szerelmet csak EZUTÁN fogjuk megtalálni."

Aha, csavarok rajta még +egyet:
Akkor mi van, ha KÖZBEN találod meg és a másik úgymond az egész életét felpakolta kettőtök kapcsolatára, rád alapozva az egész jövőjét? :)

Na ekkor mit lépsz? :O



Előzmény: Ragnar (7) 0 VÁLASZ
Aszka 2013. 09. 29. 23:25 | #26
OFF {
Ma egy beszélgetés részese voltam, ahol az volt a tárgy, hogy a mai hölgyeket megszerezni úgy lehet, ha nem foglalkozunk velük.Ebbe kissé elmerülve, majd visszatérve a valóságba, kiábrándultam (megint) az emberekből. Szégyenletes, hogy míg a régi időkben harcolni kellett egy hölgy szívéért, és a hölgy akkor választotta, ha tényleg mindent megtett a férfi, hogy a hölgy az övé legyen..., de manapság.., akkor válassza a férfit a hölgy, ha elérhetetlen a férfi.
Őszintén, 20 éves vagyok, és engem mégis kiábrándít az effajta felfogás.
Én még úgy nőttem fel, hogy az álmainkért küzdeni kell, nem elhanyagolni azt. Remélem nem vagyok egyedül :)
} ON

Mikor ilyen helyzetben voltam, mint ami az illetővel van (post-ban szereplő), nekem az Agymenő című sorozatot ajánlották. Meg kell hagyni, eléggé aprítottam, 1 hét alatt megnéztem 4 évadot :D
A lényeges változás akkor történt meg, amikor megismertem mást, és az ő történetét is megismertem (azóta barátok vagyunk). Sajátom és az övét összetéve megértettem, hogy a saját kapcsolatom miért működött és miért lett vége. Én sem tartom a kapcsolatot a múltbélivel, de nemrégi beszélgetésünk alapján semmit sem változott, és meglepve tapasztaltam, (már) milyen könnyen kezelem a helyzetet.

Egy sorozat, sport, meeting haverokkal tényleg hasznos tud lenni, de mint előttem is írták, mindenkinek más a megfelelő.
Botos Vendel
Botos Vendel 2013. 09. 29. 21:14 | #25
pedig a börtönök ezé vanak!!!!4444
különben meg sajnája magát az elhagyot fél....me fél!!!!444
Előzmény: norbertvincze (24) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2013. 09. 29. 19:47 | #24
az idő önmagában nem old meg semmit
Előzmény: tjunior (23) 0 VÁLASZ
tjunior 2013. 09. 29. 19:38 | #23
Értelmetlen a kérdés, eleve nincs olyan hogy életünk nagy szerelme, meg nagy ő meg ilyenek. Persze ha az ember kiszáll egy komoly kapcsolatból, az megviseli, de erre meg egyetlen egy gyógymód van az idő, de ezt a romantikus zagyvaságot hanyagoljuk már.
-2 VÁLASZ
Koba 2013. 09. 29. 19:30 | #22
Szia!
Ha nagy a baj, akkor forduljon szakemberhez. Tudom mit gondolnak az emberek,(dili doki, meg mit tud az mondani nekem) de a feleségem pszichiáter,hidd el tudom miről beszélek.Viszont neki magának kell akarnia, ha Ő nem akarja akkor később fog kijönni belőle, mert ki fog jönni az biztos. Barátnak semmikép ne beszélje , mert az nem segít, ugyanis ha szeretünk valakit az szubjektivizál minket,itt pedig objektív mércére van szükség.A barátok ,rokonok mind bevonódottak,semmire nem megy velük.Viszont ha rá tudod venni arra, hogy ússzon akkor azzal sokat segítesz, a depresszióra nagyon jótékonyan hat.
Üdv:Koba
dude 2013. 09. 29. 19:30 | #21
Sörfi, ne teperj érte! A legtöbb csaj elveszíti az érdeklődését az olyan pasik iránt, akiken érzik, hogy teljesen odavannak értük. Az kelti fel az érdeklődésüket, ha épp leszarják őket, az már kihívás nekik, akkor pont ők fognak teperni meg zokogni, ha otthagyja őket a hím. Persze kivétel akad, meg jó esetben egyszer ezek a kislányok is felnőnek, aztán verik a fejüket a falba, hogy nem a rendes pasi mellett horgonyoztak le, aki szerette őket. És boldogtalanul élnek egy tucat macskával, amíg azok fel nem zabálják őket. Lóreál - mert megérdemlik.
Előzmény: Sörfi (18) +1 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2013. 09. 29. 19:25 | #20
*kapcsold
*körülmény felett

*megközelítéssel fogod
Előzmény: norbertvincze (19) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2013. 09. 29. 19:08 | #19
én csak imki gondolatai mellé azt fűzném hozzá, hogy vedd rá magad és kezdj el olvasgatni olyan dolgokat amik önismereti úton indítanak el. Ezt én azért tartanám fontosnak, mert ha te csak sikeresen elhesegeted a múlt fájdalmait, az még nem jelenti azt, hogy te nem fogsz még ugyan abban a cipőben járni. Viszont, ha te 'önismereti' úton indulsz el (ezt egyáltalán ne kapcsolad semmilyen spirituális, vagy ezoterikás baromsághoz) akkor a te gondolati világod elkezd átalakulni, megértéssel leszel nagyon sok problémát formáló körülménnyel. Ebből egyértleműen az következik, hogy sokkal bölcsebb megközelítésed fogod venni az életedbe belépő tapasztalatokat.

olvasgass egy kicsit az agykontroll fogalmáról, érdekes ahogyan a gondolataink meghatározzák az életünket. Vagy csak hallgas olyan előadásokat amelyek pár apró gondolattal támogatják a hétköznapjaidat. Semmiképpen se, ülj le és erőltesd magadra, hagyd hogy idővel szép lassan alakulj.

Ha van alkalmad töltsd le az előadásokat olyan előadóktól, akik a tömegek egyszerű nyelvén tudják megosztani a tapasztalataikat, és hallgasd az autóban ülve, vagy bármikor amikor kedved van rá.

Csak pár ízelítő:
http://www.youtube.com/watch?v=I8b4X0vs2js

http://www.youtube.com/watch?v=nBtMrWy6xhE

http://www.youtube.com/watch?v=JeEPHXXHpO8

http://www.youtube.com/watch?v=fkAKIOk0y5Y

ezernyi anyag van fent, kutakodj és találsz:))
dr bakanek györgy, feldmár andrás, popper péter, kalo jenő, dr domján lászló, stb stb
Előzmény: Sörfi (15) 0 VÁLASZ
Sörfi 2013. 09. 29. 19:02 | #18
Mindebben igazat adok neked. Úgy érzem már elindultam ezen az úton, tervben van már a jövő évi szabadesés/ejtőernyőzés, nemrég elkezdtem sportolni habár a szülőktől örökölt csontsovány alkatomon ez nem fog segíteni, de legalább próbálom (régebbi vállsérülés mellett kicsit nehéz is). Az ismerkedéssel úgy értve van gondom, hogy nem tudok másokra ráhangolódni úgy, hogy egyfolytában csak ugyanaz a személy jár a fejemben. Mindenem megvolt eddig, de mikor megismertem őt rájöttem, hogy igazán csak vele érezném teljesnek az életem.
Épp az utóbbi egy évben láttam magam jobbnak, többnek, a kiszemeltnek így sem volt elég. Ez húzott le, emiatt érzem most a béka popója alatt magam.
Nem tudom hány hónapig, hétig vagy napig tart ki az a lökés amit az üzeneted olvasása közben kaptam, akárhogy is lesz köszönöm :)
Előzmény: imki (16) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2013. 09. 29. 18:35 | #17
ez nagyon jó meglátás, én azzal a véleményemmel egészíteném ki, hogy ezt a "kibeszélni őszintént magamból" dolgot már a kapcsolat elejétől gyakorolnia kellene mindkét félnek. Hiszen, általában a változások egy kapcsolatban a kellő kommunikáció hiányából adódnak.
Előzmény: Oci (12) 0 VÁLASZ
imki 2013. 09. 29. 18:17 | #16
Az alapján, amit írtál, én azt látom, hogy a probléma elsősorban benned van. (Utána ha mégsem, akkor sem veszthetsz sokat azzal, amit írok, viszont talán nyerhetsz vele.)

Amit javaslok (függetlenül attól, hogy kitartasz-e mellette vagy nem), hogy változtasd meg magad. Legyél új ember, ne az a mostani, akinek semmi nem sikerül. Változtass akár az egész életeden is, hozd rendbe magad. Ha nem megy nagy lépésben, próbáld több kicsiben, először kis sikerekkel. Pl. vegyél új ruhákat, dobd ki a régit, válts stílust. Járj olyan helyekre, ahová mindig is szerettél volna, de soha nem tetted meg (edzőterem?). Csinálj olyat, amit mindig is szerettél volna, de nem tettél (zene? sziklamászás? búvárkodás? festés? stb.). Az legyél, aki akarsz lenni, ne pedig az, aki most vagy.
Idővel érezni fogod magadon, hogy más ember lettél. Magabiztosabb, határozottabb jellem leszel, vidámabb, felvidultabb egyéniség.
És ezt később Ő is észre fogja venni rajtad.

Ennek ellenére én azt tanácsolom, hogy ha csak nagyon muszáj, akkor próbáld megszerezni őt. A legjobb lenne elfelejteni és más nő után nézni. De ha mégis mindenáron meg akarod őt szerezni, akkor fejleszd magad. Írtam már, hogy a nő hogyan választ, mi alapján. (Egyesek nem fogadják el, nekem meg mindegy, hogy ki ért vele egyet, de mindegy.)
- A kinézetet gondolom arcra értetted. Itt van egy jó hírem. A férfinak nem kell szép arccal rendelkezie ahhoz, hogy megszerezzen egy nőt. Előny, de nem feltétel. Viszont egy macsós testalkat már sokkal többet számít. Sportolj! Tudom ajánlani a saját testsúlyos edzéseket, de akár sok mást is. A sport egyébként is jót tesz a közérzetnek, jobban fogod magad érezni tőle, ráadásul önbizalmat ad.
- Szedj össze határozottságot, magabiztosságot. A nők nem szeretik, ha kisegér a férfi. Ha van rá lehetőséged, menj társaságba, akár flörtölgess is, stb. Felfoghatod gyakorlásnak is. Ha először nem megy, ne add fel. _Ne görcsösen akarj nőt szerezni_, mert úgy nehéz. Simán csak élvezd, hogy velük lehetsz, okozz nekik örömet, szórakoztasd őket, és idővel úgyis siker fog érni. Ha pedig már összeszedtél a nők terén egy adag önbizalmat és tapasztalatot, ráadásul önmagadat is sikerült fejlesztened, nekikezdhetsz a nagy Ő becserkészésének is.
- Amikor majd őt akarod megszerezni, akkor ne azt csináld, amit annak idején tettél. (Feltételezem, azelőtt már próbálkoztál nála.) Az a módszer nem vált be, csináld hát gyökeresen máshogy.

De ettől függetlenül azt mondom, hogy inkább jobb elfelejteni és másikat keresni. Rengeteg gyönyörű nő van a világon, van választék bőven. De bármelyiket is választod, mindenképpen azt mondom, hogy felejtsd el a régi éned, szakíts a korábbi problémákkal, és csinálj magadból új, embert, aki élvezi az életet.
(Ráadásul egy magabiztos, határozott, macsós férfi, aki még életvidám is, mindig vonzza a nőket. Esélyes, hogy mire ide eljutsz, addigra egyébként is elfelejted őt. Az életet élni és élvezni kell, nem pedig búslakodni rajta. ;) )
Előzmény: Sörfi (15) 0 VÁLASZ
Sörfi 2013. 09. 29. 17:39 | #15
Természetesen vele akarok lenni, nem tudok lemondani róla. Próbáltam ismerkedni másokkal, hogy könnyebben túltegyem magam rajta, de egyszerűen nem ment. Ha nem teszek semmit, lassan felőröl az egész, csak attól tartok olyasmit kergetek amit sosem érhetek el. Ezért gondoltam megkérdem ha tudom hogy mitől lennék boldog, próbáljam és ne adjam fel amíg nem szerzem meg azt, vagy még így is az elengedés a legésszerűbb megoldás?
Előzmény: imki (14) 0 VÁLASZ
imki 2013. 09. 29. 17:21 | #14
Minden probléma megoldására az első lépés, hogy azonosítsd a problémát, megtudd, hogy mit akarsz.
Ergo:
Mi a gond, amiben tanácsot adjunk neked? Mi nem jó ebben neked? Mit szeretnél? Barátokat? Megszerezni a nagy ŐŐŐ-t? Vagy végleg szakítani akarsz vele? Vagy más valakit akarsz szerezni helyette? Stb.
Ha ez megvan, ha tudod, hogy mit akarsz elérni, utána lehet tanácsolni dolgokat.
Előzmény: Sörfi (13) 0 VÁLASZ
Sörfi 2013. 09. 29. 17:06 | #13
mit tudtok tanácsolni annak, aki hasonló cipőben jár, ráadásul az utóbbi években elveszítette az összes barátját, egyedül él egy városban ahol csak a munkahelyére jár el? nem képes megszakítani a kapcsolatot azzal a személlyel akit a nagy Ő-nek tekint mert ő az egyetlen aki - habár csak barátként - elfogadta és mellette állt az utóbbi évben. ja és az alak még csúnya is...
Oci 2013. 09. 29. 17:00 | #12
Egyszer mindenképp le kell ülni és kibeszélni a dolgot magából. Fontos, hogy akinek elmondjuk abban vakon megbízzunk. Közeli barát legyen. Ez azért kell, hogy ne magunk akarjunk megválaszolni mindent. A mi válaszaink nem lennének elfogulatlanok és logikusak. Kell egy olyan perspektíva ami logikusan és objektívan vizsgálja a dolgot. A kettő együtt ad normálisnak mondható válaszokat. Ha ez meg van és mindent magába foglalt akkor ahhoz ragaszkodni kell. Azon már nem szabad változtatni mert csak újabb kérdéseket vet fel.
Ezek után van akinek a sport, van akinek a bulizás segít. A lényeg hogy ne unatkozzon. Csináljon valamit. Úgy is azon fog járni az agya egy darabig, de ha van mit csinálni akkor legalább csak mellékcselekvés az agyalás.

( egy nagy berúgás belefér mindenképp )
Tádi 2013. 09. 29. 14:46 | #11
szakítson meg minden kapcsolatot, és a legfontosabb járjon nyitott szemmel, mert lehet, hogy ameddig szomorkodik, tényleg igazi mellett sétál el!
kizcar 2013. 09. 29. 13:11 | #10
sport, társaság, kimozdulás annak ellenére, hogy nincs hozzá kedve. bele kell törődni, és arra gondolni, hogy még rengeteg nő van a világon, és sok nő akik neki még nagyon szimpatikusak lehetnek, könnyen lehet, még szimpatikusabb mint az előző volt.
egyik nő sincs gyámántból, hogy ennyire szomorkodni kelljen.
a lényeg, hogy nagy akarat kell, és csinálni dolgokat annak ellenére, hogy nincs hozzájuk kedv. aztán majd megjön az előbb-utóbb. nem is kell olyan sokat várni.
az öreg is azt mondta az Eötvös cirkuszban:
http://www.youtube.com/watch?v=ZlrWrWtthbc
Ragnar 2013. 09. 29. 12:58 | #9
Még annyit javasolnék, hogy ne haraggal váljanak el az érintettek.A szeretettől egy lépés a gyűlölet.Tartózkodni kell a mocskolódástól, haragtól és a gyerekes bosszútól.Az egyik félnek sem jó és megoldást sem jelent.Valamint a közös barátokkal, ismerősökkel szemben sem fair dolog.
+1 VÁLASZ
a janek
a janek 2013. 09. 29. 12:43 | #8
Sajnos én is a nehezen elengedő típus vagyok ,de megértem ha a másik le akarja zárni a kapcsolatot.Nekem a mozgás és az új feladatok keresése segített ,barátok ,család, szintén ott voltak.
Minimum több hónap a Zombi lét ilyenkor ,attól függ mennyire élem bele magam a kapcsolatba.
De van aki pár hét/nap alatt túlteszi magát .
Szóval csináljon valami újat ,szokatlant ,olyat amit azelőtt még nem .
Ragnar 2013. 09. 29. 12:39 | #7
Tanácsot adni ilyen helyzetben nagyon nehéz.Egy szakítást mindenki máshogy él meg, majd máshogyan dolgozza fel.Általában azt szokták javasolni, hogy menjen az illető társaságba, csináljon olyan programot magának, ami leköti, eltereli a figyelmét.Viszont nem biztos, hogy az adott személynek ez lesz a megoldás, erre van szüksége.Vannak olyan típusú emberek, akik egy ideig bezárkóznak és magukban elrendezik a dolgokat, feldolgozzák az eseményeket.Én is ilyen vagyok.Mikor hasonló szituációban voltam, akkor rohadtúl nem voltam kíváncsi másokra és az okos tanácsokra.Egy kis időre nyugalomra volt szükségem, egyedül, segítség nélkül szerettem volna megélni a problémámat, anélkül, hogy ebben más közreműködött volna.
Azt is szokták javasolni, hogy lehetőség szerint egyből szakítsunk meg a volt párunkkal mindenfajta kapcsolatot(én így tettem, és bevállt).Azonban sokaknak szükségük van egy lezárásra, levezetésre, ahhoz, hogy el tudják engedni a másikat.
Én úgy gondolom, hogy könnyebb és kevesebb(vagy fogalmazzunk úgy, hogy rövidebb ideig tartó) fájdalommal jár, ha megszakítunk vele minden érintkezést, beszélgetést, kapcsolatot.Így is megőrűl az ember, nem ha még mellette hallja szerelme hangját, látja vagy érzi érintését.
Igazából nem csak a szívűnk szakad meg ilyenkor, hanem azt az űrt nehéz betölteni, amit az addigi társunk hagy maga után életünkben.Erre lehet jó megoldás, ha barátok,család , társaság közé keveredünk.Vagy sportolni, kirándulni megyünk.A figyelmünket mindenképpen eltereli arra az időre.
Nekem az jelentett segítséget, hogy hamar betöltötte egy csodálatos személy az ex szerepét(mondjuk az sem mindegy, hogy ki szakít és kivel szakítanak).Akivel szakítanak nyilván sokkal nehezebb helyzetben van, felkészületlenül, nem várt módon csöppen bele egy cseppet sem kellemes helyzetbe.Tudom, elcsépelt, de tényleg, az idő mindent elrendez.Nem szabad hosszabb időre magunkba fordulni, depresszióba esni.El kell fogadni párunk döntését és nyitottá kell válni.Hiszen van még olyan ember, aki tökéletes társunk lehet, sőt, valószínűleg, az igaz, hű társat, szerelmet csak ezután fogjuk megtalálni.
RT/TURBO 2013. 09. 29. 12:33 | #6
Én is úgy gondolom hogy el kell terelni,le kell kötni a figyelmet másra.
Ez az a téma amiben konkrétan nem lehet segíteni,mert nagyon egyénre szabott,úgy értem mindenkinél másképp csapódik le,mindenkinél más lehet a megoldás.
Lehet okosságokat mondani,de mindenképp az embernek magának kell ezt lezárni,tudatosan vagy tudat alatt...


Nekem annó 1 évbe telt. Jött egy másik (nem keresve).
Purple
Purple 2013. 09. 29. 12:30 | #5
Csak és kizárólag barátokkal, új emberekkel akik a hajánál fogva rángatják ki a szarból. Egyedül nem megy és nem is szabad. :(
dude 2013. 09. 29. 12:28 | #4
Csajozzon be minél előbb!
RT/TURBO 2013. 09. 29. 12:23 | #3
"Nem. Az pináját."
Előzmény: Botos Vendel (2) 0 VÁLASZ
Botos Vendel
Botos Vendel 2013. 09. 29. 12:14 | #2
néze végig az izé posztjajit az elejitöl!!!!44444 az seggit!!!!4444
imki 2013. 09. 29. 12:12 | #1
Sportoljon, kiránduljon, zenéljen, foglalkozzon a hobbijával. Mindegy mi az, csak csináljon valamit. A mozgás különösen jó, mert levezeti az emberben a feszültséget. A zsákolás pl. ideális lehet, de a futás is kiváló. Ha valaki segíteni akar/tud neki, akkor vigye magával ... mindegy hova. Fussatok együtt, kiránduljatok a hegyekben, csináljatok mindegy mit.
A szerelem idővel elmúlik majd, annál könnyebben, minél kevesebbet gondol rá az ember. Ne azon agyaljon, amin úgy sem tud változtatni, mert az nem viszi előbbre. Élje az életét.