Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Nas
Nas 2013. 09. 28. 11:01 | #33
Szadista! :D
Előzmény: 7sleeper (26) 0 VÁLASZ
Aszka 2013. 09. 28. 09:44 | #32
Ha lomtalanítási napok vannak (vagy mi), és én kiteszem a kajám, mert nekem nem kell. Arra jár egy kutya, macska, giliszta és megeszi, akkor a törvénynek meg kell büntetnie, mert lopott az FKF kajá..... holmijából? Hmm
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2013. 09. 28. 07:34 | #31
Ez egy nem túl szerencsés magoldás, mivel jobb lenne konténereket kirakni. És a lakóknak is illene kicsit jobban mozgósítani magukat, hogy a lomtalanítás ne pár napig, hanem csak pár óráig tartson. Egy központi telep lenne a másik megoldás, ahol lerakják és aki akar az menjen ki oda és guberáljon ott. Aztán felőlem ott már lerugdoshatják egymást a szemétkupac tetejéről.
+1 VÁLASZ
Botos Vendel
Botos Vendel 2013. 09. 27. 23:09 | #30
enyomják a szegén cigányokat!!!!4444 racccista matyarok!!!!4444
Szegén tesomék mos micsinájanak????????,,,
ha nemengedik lomizni a népet??????
a tesomék sosenem vágják szét a zsákokat!!!!!
ojan erös hogy kézel szakicsa ki!!!!!!

Előzmény: Errtu (3) 0 VÁLASZ
Pink_Elephant 2013. 09. 27. 22:48 | #29
Hmm...tavaly történt, hogy mentem a munkahelyem felé és észrevettem, hogy egy kis család oda költözött az utcába. Elég forgalmas utca, ráadásul a vidám park környékén, szóval elég sokan járnak arra, turisták is, de ez most mellékes. Szóval a kis család, anya - apa - és egy kb 3 éves gyerek, napokig ott élt konkrétan az utcán, rendesen matraccal, meg mindennel, amit el lehet képzelni. Hát, nem tudtam mire vélni a dolgot, főleg, hogy egy 3 éves gyerekkel ott csövelnek. Felhívtam a rendőröket, hogy ugyan már, jöjjenek már ki, igazoltassák őket, vagy valamit csináljanak már. Erre közölték, hogy hát igen, tudják, már többen szóltak, de hát pár nap múlva lesz a lomtalanítás, és azért költöztek ki.
Kicsit aztán összevesztem a telefonba a nőcivel, hogy ez szerintem akkor is vérlázító, és valamit csinálni kéne, aztán unottan közölte, hogy jó, majd küldenek egy járőrt. A portás elmondása szerint aznap nem járt arra rendőr, lehet, hogy később mentek, ezt nem tudom, de a lényeg, hogy ha egy rendőr ennyire nagy ívben lesajnálja a dolgot, még akkor is, amikor egy kisgyerekkel csövelnek az utcán (napokkal a lomtalanítás előtt..), akkor igazán kíváncsi leszek, hogy az FKF mégis hogy fogja bevasalni büntetéseket, vagy egyáltalán hogy fog pl ilyen helyzeteket kezelni?

Egyszerűen ez egy vicc..
eddig is az volt, de nem így kéne a problémát megoldani.
Szancso 2013. 09. 27. 20:03 | #28
Köszönöm minden igényt kielégítő válaszodat!
Jó ezt tudni. :)
Előzmény: 7sleeper (25) 0 VÁLASZ
kissfreezer 2013. 09. 27. 19:16 | #27
Azok akik a lomizókért aggodnak, hogy ez az egyetlen megélhetési lehetőségük..., jusson eszetekbe, hogy ők szülték ezt a törvényt, mert szétszórják a szemetet, egy másik ponton szelektálnak (ahol újra csak szemetet hagynak), arról nem is beszélve, hogy kellemetlen az embernek, aki csak a szemetet viszi ki, hogy le sem tudja rakni a holmit, már szedik is ki a kezéből. Abban a formában viszont nem lopás, ha a holmitól megszabadulni kívánó ember, személyesen ad át egy "holmi gyűjtőnek" egy-egy használható darabot.
7sleeper 2013. 09. 27. 19:10 | #26
most mér', há' nem te mozgatod. ;-)

(nem követ töretnék a latrokkal sem, hanem homokvárakat építtetnék. a szokásos bürokráciával. :-DD aztán szépen bontást elrendelő határozattal kötelezném őket, hogy takarodó előtt szétrúgják. aztán másnap kezdődne elölről. tervezés, építési engedély, műszaki ellenőr, illeték, adóhatóság, és minden finomság.. az építőknél számszerűleg eggyel kevesebb vevő lenne, és akiét nem veszik meg az nem kap vacsorát. amelyik vevő összejátszik az építővel, az meg ebédet nem kap.)
Előzmény: Nas (23) 0 VÁLASZ
7sleeper 2013. 09. 27. 19:03 | #25
8 napon belül leadhatod a jegyzőnél (örülnének neki :-D) és bejelentheted az igényedet rá, ha nem találják meg a tulajdonost, ergo ha nem jelentkezel, akkor a tiéd. ;-) sőt felajánlod, mint tulajdonos, hogy a becsületes megtalálónak az elvesztett tárgy értékének egy megfelelő százalékát, vagy egyéb meghatározott összeget a becsületes megtaláló - tehát saját magad - számára kész vagy megfizetni. 8-)

(amúgy magadtól nem tudnál lopni. a birtokodból kikerül, amikor kirakod a holmit, a tulajdonjogáról meg lemondasz, de ha meggondolod magad, akkor a birtokodba visszakerül, a tulajdonjogod meg fennáll rajta.)
Előzmény: Szancso (24) +1 VÁLASZ
Szancso 2013. 09. 27. 18:29 | #24
A Fogd Kolompár Fuss Zrt. hírlevelét olvasták.
Egyébkén ha lomtalanításkor kirakok valamit az utcára, és meggondolom magam visszaviszem mert még jó lesz valamire,
akkor mi van? Lopok?

Nas
Nas 2013. 09. 27. 18:18 | #23
Akarja a halál kétszer mozgatni. :D A "központi hely" a hulladékégető / lerakó udvara is lehet...
Előzmény: bimbi (22) 0 VÁLASZ
bimbi
bimbi 2013. 09. 27. 18:13 | #22
Elvitték. De te most ha jól értelek 2x akarod mozgatni a ganét. Először a központi helyre, ahol lehet túrni, majd amit nem visz haza senki, azt tovább a végső lerakóba.
Előzmény: Nas (20) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 09. 27. 18:09 | #21
Ha a rajta "lakókat" is viszik, én beszállok egy nagyobb összeggel. ;)
Előzmény: bimbi (18) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2013. 09. 27. 18:07 | #20
Eddig is elvitték valahova. Azt szerinted ki fizeti...?
Előzmény: bimbi (18) 0 VÁLASZ
bimbi
bimbi 2013. 09. 27. 18:06 | #19
Így van. Ehhez még hozzájön, hogy a cigányok lomtalanításkor (is) térképezik fel a terepet a későbbi betörésekhez.

Az meg végképp nem hiányzik, hogy bejöjjenek az udvarba, mert ők épp ott látnak meg valamit, ami nekik kell és "azt hiszik, hogy az is szemét".

Egész egyszerűen meg kell minden olyan okot szüntetni, ami cigányrajzáshoz vezet.
Előzmény: Azazel (5) 0 VÁLASZ
bimbi
bimbi 2013. 09. 27. 18:03 | #18
"_vigyék el_ a lomot valami központi gyűjtőhelyre"

fizeted?
Előzmény: Nas (2) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 09. 27. 17:41 | #17
Egyes helyek már épp elég jól be vannak kamerázva.
Nálunk az szokott menni, hogy jön a pótkocsis zsiguli Zsigáékkal, a 150 kilós anyut vagy nagyit kirakják a szemétkupac tetejére, aki őrzi azt, mint kiskakas a gyémánt félkrajcárt, az már az övék, stipi-stopi.
Elég pár közterület-felügyelőt arra irányítani, ahol épp lomtalanítás van, talán kevésbé hordják szét a szemetet (ami nem zavarna, ha normális rendet hagynának maguk után, de a múltkor a fél utca tele volt üvegtörmelékkel, mert dobálóznak, meg rögtönzött bútor össze- és szétszerelést mutatnak be az indiánok).

(Off: egyébként meg "Jóóóska, levelet hozott a póóósta"). ;)
Előzmény: imki (11) 0 VÁLASZ
7sleeper 2013. 09. 27. 16:52 | #16
amúgy hiába a hangzatos cím, nem fog megszűnni a lomizás és a kukázás sem. a cigányok egy rétegénél (és nem vagyoni helyzet szerinti a rétegződés. még attól is független sem jogosan, vagy jogtalanul szerzett a vagyon) ráadásul életstílus a kukatúrás. majd kicsit több lesz a lopási ügy (sokat eleve nem tudnak majd így se elfogni, és arra is sok fejes leszól majd, hogy jó-jó, hogy sok tolvajt elfogtak, de még az eredményes elfogás is csak azt mutatja, hogy "nőtt" a bűnözés a kerületben/járásban/megyében..) egy darabig, és megszaporodnak a komolyabb bűncselekmények. hurrá..

több rendőr meg nem fog az utakon járni.

(pedig elébe mehetnének ennek az egész bűnözősdinek is. ha a rendőrök legalább időszakonként többet lennének utcán mint a kurvák, és igazoltatnának néhanap nem-gárdistákat, focihuligánokat, tüntetőket is. a látogató rokonságot is ellenőrizni kéne néhanap, néha éjjel.. mert annyi van belőlük egy-egy lakásban, kisebb házban mint serke némelyik kisebb kisebbségi fején.. végiglopják, rabolják a környéket ahol a brancs tartózkodik..)
7sleeper 2013. 09. 27. 16:42 | #15
a lomtalanításkor kirakott holmik, ráutaló magatartással a lomtalanítást meghirdető, elvégző cégé lesznek. elvégre azért rakja ki valaki a lomjait, mert szeretné, ha elvinnék azokat. bármikor azonban nem lehet kirakni (majdnem) minden haszontalan és/vagy nem használt kacatot, csak akkor amikor ezek a lomtalanítási napok vannak. tehát senki bele nem nyúlhatna, túrhatna. (ha valaki nem akarja, hogy a FKF-é legyen bármi is: a, ne rakja ki b, rendezzen garázsvásárt (de ez gyakorlatilag esélytelen és életveszélyes, mivel nepperek járnák körbe a környéket "vasért" /meg mellékesen kilesni mit lehet még elvinni más időpontban - btw, ez most is így van, kifigyelik az embereket../).

szóval a szemétszállító cég maga eddig sem lopott a nevezett szolgáltatás biztosításával, és mindig is lopásnak minősült az önmagában, ha más elvett a lomokból, csak a kutya nem törődőtt vele; mert nem ér annyit az egész. belengették ezt a történetet, hogy az aki üzletszerűen (tehát nem a fehér, nem hajéktalan illetőkről van szó) ebből élt (mellékesen meg mint minimum tippadó, ha mégsem ment jól a kukabúvárkodás, vagy éppen "lomizás"), az fogja vissza magát, meg a rabszolgáit.

ahol egy környéken csökken a kukatúrás, illegális lomkihelyezés-lomelhordás (mert pl. a tippet kapott besurranó tolvaj, betörő lebukott, új pedig még nem lépett a helyébe) ott a betörések, lopások is csökkennek.

a kukákat, edényeket, konténereket legtöbbször a szemétszállító cégtől bérli(!) az ember/társasház/stb, így azok a cég tulajdonai maradnak, a szerződött meg birtokolja. aki belehelyez ezekbe valamit az feltehetően azért teszi mert meg akar válni az adott dologtól, és nem azért, hogy éjjel kettőkor már a harmadik cigány túrjon bele a szemetébe vizslató szemekkel. lomtalanításkor sem azért kerül(hetné)nek ki a dolgok, hogy vigye aki akarja.

ha pedig valaki, kukában, lomtalanításkor valóban valami objektíve értékesebbet talál(!), annál meg szintén felmerülhet, hogy nem is akarta "kidobni" a tulajdonosa, ezért meg kéne kérdezni tőle, hogy valóban meg akar(t)-e szabadulni tőle, máskülönben lopásnak minősülhet az eset. (ha nincs például tisztában a kidobott tárgy értékével az azt kidobó, akkor felvilágosítás után a találó jogszerűen igényt tarthatna a talált tárgy értékének meghatározott részére. vagy ékszer, pénz, régiség, műtárgy, épnek tűnő elektronikai berendezések.)

a lopás rajtakapása, bizonyítása a legnehezebb múvelet - aránytalan ráfordítással (magán és köztéri kamerarendszerek, több talpas rendőr, járőr éjszaka (muhahaha nappal se nagyon látni traffipaxozókon kívül) keletkezne rengeteg ügy, amiért a kiszabható büntetés is csekély.

a lényeg az, hogy eddig is lopásnak minősülhetett a kukabúvárkodás (és még annak sem ha csak beletúrt, de abszolút nem vitt el semmit az illető), csak nagy anyagi ráfordítás mellett csak kevés eredményt lehetett volna elérni felesleges ügyiratszám-növelést. persze ha megszűnne a kukázás, akkor csökkenne a bűncselekmények száma is, de ehhez nem kell minden cigányra lesben állnia egy rendőrnek, hogy elkapja a kezét amikor kiemel a kukából egy aludobozt. elég lenne a folyamatos rendőri jelenlét. éjjel-nappal.

lomtalanításkor meg, mivel nem önkéntes kirakodóvásár (aminél ugye közterületet kellene foglalni, ha nem magánterületen "árul" - ingyenesen az ember; ha meg belépti díjat szed, pénzt kér érte, tombolát rendez, zsákbamacskáztat, akkor adózni kéne utána és vállalni az egésszel járó hercehurcát, na és a veszélyt, hogy csak terpet felmérni jött a rosszábrázatú hajléktalan, nyugdíjas fazon, jehova tanúja, na és a cigány nepper rabszolgái..) hanem előre meghirdetett időpontban, meghatározott feltételek mellett (nincs széttombolva, nincs közte dúsított urán, veszett róka, rozsdás óvszer) elviszi évente egyszer-kétszer a szemétszállító cég, aminek erre engedélye, szakmai tapasztalata, járműparkja van. mindenki másnak meg pssz kéne legyent, mert jobb a békesség.

most a szervezett lomizók visszább vesznek ebből a tevékenységükből adott területen. majd máshol terjeszkednek, a bűnözés (kivéve a lom lopása) meg nőni fog a FKF hatókörén belül is. halleluja.. (nem vagyok én ellene semminek, ameddig nem zavarnak vele másokat, vagy "moá", de jogosan csak nem meghirdetett lomtalanításkor - miközben azzal a lomot kirakó járhat el jogsértő módon - lehet bármit is elvinni, és azt is csak akkor, ha nem feltételezhető, hogy a tulajdonos tévedésből (vagy azért mert nem ért a művészethez, és/vagy az élethez) rakta ki azt ami a "kincs"vadásznak megtetszik.
KeleMan 2013. 09. 27. 15:44 | #14
Én azon szoktam kiakadni, hogy lomtalanításkor szépen kipakolom egy kupacba a felesleges lomot, erre jönnek az 'orkok' és kultúráltan szétverik a hűtőt (mert nekik csak az ólomííínium kell belőle), meg a vasakat kiválogatják, a többit meg széthánnyák úgy, hogy utána még az út közepéről is szedhetem össze.
Szóval kell valamilyen törvény, hogy legyen mire hivatkozni, ha szükséges. Nehogy már a szemetelő jelentse föl a rendőrt zaklatásért. A rend őre meg tudjon mérlegelni, hogy mikor kell az adott törvényt alkalmazni, és mikor kell szemet hunyni.
Ragnar 2013. 09. 27. 15:18 | #13
Az is érdekes, hogy amit Kati néni "bedob a közösbe", az miért és milyen módon lesz az FKF tulajdona?!Nem magánterületre pakol ki, hanem közterületre.Engem megvádolnak lopással, míg ők nyugodtan kisajátíthatják.Egyre érdekesebb és igazságosabb rendeleteket, törvényeket vezetnek be.
Aszka 2013. 09. 27. 15:01 | #12
Képet fogok készíteni róla és kikereteztetem, ha meglátok egy FKF-es csapatot, akik a kidobott hulladékokat majd eltakarítják :D
Amúgy meg ami nekem szemét, az másnak aranyat érhet..
imki 2013. 09. 27. 14:25 | #11
Nem az ár a lényeg a mondandómban, hanem hogy hogyan bizonyítod a tettenérést. Képzeld magad elé a jelenetet, amikor épp felemelsz egy vasdarabot és rárakod a kocsidra. Ki az a marha, aki ezért téged feljelent? Ér ez annyit egyáltalán, hogy bíbelődjön vele több ember? Nehéz itt a tettenérést elkapni, esetleg kamerával lehetne, ha felveszik az egészet. Ehhez meg ugye be kéne kamerázni mindent. ... Akkor meg már a kamerát nem aljas megátalkodott fémtolvajok ellen használnám, hanem mondjuk komolyabb bűncselekmények (rablás, stb.) elkövetésének felderítésében.
Előzmény: bungle (9) 0 VÁLASZ
Ragnar 2013. 09. 27. 14:24 | #10
Ez megint egy elhamarkodott, átgondolatlan lépés a kormány részéről.Ismét nem azokat büntetik, sújtják ezzel az intézkedéssel, akik megérdemelnék.Ahogy már előttem is írták, senki nem fog belekötni ezután sem a kancigányogba, viszont elriasztják azokat, akik kedvtelésből, szükségből kutakodtak.Én gyűjtöm az igényes régiségeket, antik tárgyakat és bútorokat.Sokaknak fogalmuk sincs, hogy mekkora kincsek, értékek lapulnak egy-egy lomkupac alján.Nekem a lakásomban nagyon sok antik vagy retró bútor, ezüst, réz, nemesfém tárgy díszeleg és a többségét bolhapiacról, lomtalanításról szereztem be.A feleségem képzőművész.Ami kicsit viseltes,sérült állapotban van, kis ügyességgel újjá varázsolja.De sajnos akik üzletszerűen űzik eme "sportágat", mindenre képesek és nem érdemes velük kekeckedni.Inkább erre figyelnének oda a közterületesek és a rendőrség.Mivel nem egy időben zajlanak a lomtalanítások, így lehetőség lenne egy-egy kerületbe ilyenkor kirendelni felügyelőket, rendőröket.Nem a lomtalanítással, mint jelenséggel van a gond, hanem azzal, hogy nem képesek rendezett, fegyelmezett keretek között lebonyolítani.
Állítólag a közterületes és a rendőr fog büntetni, ha tetten érnek valakit és ha bűncselekmény gyanúja áll fenn.Persze, gondolom úgy, ahogyan eddig is büntették a nem megfelelő időben, helyen lomtalanítót vagy azt, aki veszélyes hulladékot tett ki.
Amit SilAsh említett, jó megoldás lehetne, ha azt is rendezetten, felügyelve végezhetnénk.Hiszen ha nem így történne, akkor nem kis "bandaháborúk", harcok alakulhatnának ki.Ezt nem vállalja be az FKF.
Valamint megoldást jelenthetne, csakúgy, mint külföldön, a garázsvásár és a bolhapiac.Ezzel szabályozni, felügyelni lehetne bizonyos tevékenységet.Hiszen a lomtalanításra nem a szemét miatt mennek ki az emberek, hanem értéket, számukra érdekes dolgot, holmit keresnek.
A szemetet pedig úgy, ahogyan Nas is írta, elvihetnék bármely napon a lerakókba.
bungle
bungle 2013. 09. 27. 14:15 | #9
"A kiszabható pénzbírság legalacsonyabb összege 5 ezer, legmagasabb összege pedig 300 ezer forint."
"Ha a jogtalan eltulajdonítás miatt az FKF Zrt.-t ért kár meghaladja az 50 ezer forintot, és a lopást üzletszerűen, vagyis rendszeres haszonszerzésre törekedve követik el, az elkövető két év szabadságvesztéssel is büntethető."
Előzmény: imki (8) 0 VÁLASZ
imki 2013. 09. 27. 13:57 | #8
Igaza van Nas kolléganőnek. Szarnak egy pofon. Amikor valakit "rajtakapnak", hogy éppen egy régi hűtőt emel meg, vajon milyen büntetést kap? Mennyit érhet egy 15-20 éves hűtő? 2ezret, 5-öt maximum? Ne röhögtess már. :) Ennyiért egy A4-es papírt sem emelnek meg sehol, nemhogy teleírják egy jelentéssel. :D Ha meg már felrakta a kiskocsijára, onnantól mivel vádolják? Lopással? Közben meg simán védekezhet, hogy az eleve az övé volt, csak épp arra járt és tolta a kiskocsit. Most bizonyítsd be, hogy lopta. Nevetséges. :)
Semmi értelme ennek a törvénynek, nem riaszt el senkit, kivéve azokat, akik egyébként tisztességesen válogatnának. Ergo a helyzet tovább romlik majd, mert akiket vissza kellene szorítania, azok pont magasról fognak sz@rni rá.
Nas
Nas 2013. 09. 27. 13:38 | #7
Igazából erre csak az lehet a megoldás (amit szintén felvetett már az FKF, csak lehurrogták...) hogy ne legyen össznépi lomtalanítás, amikor egy napon mindenki elárasztja lommal az utcákat, hanem mindenki amikor számára aktuális / összegyűlt egy nagyobb adag kidobandó cucca (pl. költözés, lakásfelújítás, stb. kapcsán), akkor kérjen időpontot az FKF-től, és egyénileg vitesse el a szemetét. (Nyilván erre is lehet ésszerű szabályokat hozni, pl. hogy háztartásonként évente / kétévente csak egy időpontot lehessen kérni, stb., szóval a dolog megoldható lenne.) Az időközben akadó kisebb holmikat pedig a tulajdonosok is be tudnák vinni a hulladékudvarokba.
Előzmény: HelpDaren (6) +2 VÁLASZ
HelpDaren 2013. 09. 27. 13:19 | #6
Azért ez egy elég kétélű dolog, akárhogy is nézzük.
Én például - amíg nem volt ez egy külön üzletág - nagyon szívesen végigcaplattam a lakótelepen, ahol laktam, és átnézegettem egy-egy kupacot, mert csodákat lehetett találni. Könyvet, régi újságot, néha-néha számítógép alkatrészeket, egy-egy kifejezetten jó bútort, és nem éreztem szégyennek, hogy így effektíve ingyen szerezhetek meg olyan dolgot, ami másnak már úgysem kell. Bár lássuk be, évek óta nincs esélye az embernek, hogy jó cuccot guberáljon.

Másfelől viszont én is kifejezetten boldog lennék tőle, ha nem kéne évente kb. egy hétre (igen, vannak parasztok, akik előre kipakolják a cuccaikat, mondván, tök mindegy, hogy ma, vagy szombaton) bezárkóznom a házba, és éjszaka lehúzni minden redőnyt, bezárni minden zárat, bepakolni minden szart a kertből, mert tavaly előtt például elég sok lomunk volt nekünk is, költözés után maradtak meg, és az nem volt elég az "üzletembernek" ha kipakolom, teljes lelki nyugalommal sétált be a kertbe a kocsibeállón körbenézni, hátha van valami, amit még kiraknék. Tavaly pedig a szembe szomszéd szemetében turkáló fickóra ébredtem, és amikor gyanútlanul kilestem az ablakon, hogy ezmiez, észrevett, és lekapta a hátáról a homemade kis számszeríját, megmutatván, hogy ez márpedig az ő szemete.
Hát köszönöm szépen, de ebből inkább nem kérek.
SilAsh kolléga ötlete nem lenne rossz, de ezt már az FKF is megszülte - ez volt a "nem szólunk, csak egy nappal a lomizás előtt" dolog, és láss csodát, még így is tele volt a környék a családokkal.

Nyilván ez nem egy rossz pénzügyi befektetés, és még csak annyira zavaró sem lenne, ha nem ordibálnának, és nem érezném magam fenyegetve a saját házam előtt, amikor hazajövök, hogy kilopják-e a biciklit a seggem alól, mert épp az kell nekik, vagy megmérgezik-e a kutyámat, mert egész nap ordított a kertben...
Azazel 2013. 09. 27. 13:06 | #5
A polgári lakosságot nem a szegény ember látványa zavarja, hanem az, hogy bandákba tömörülve "szamurájkarddal" hadakoznak, az utcán egy-egy szemétkupacért ahogy anyáméknál is tették. Úgyhogy nagyon helyes.
Előzmény: SilAsh (1) +2 VÁLASZ
cila 2013. 09. 27. 13:05 | #4
1990-t írtunk. Végre, átmehettem a határon, irány Budapest! Jó levegő, magyar beszéd, majdelájultam. ... És végül Buda, szép kapualjak. Mindent megnéz. És? Szépen becsomagolva, elvihetőnek, az Országvilág, Lúdas Matyi, és minden (nekem) újság, mi szem-szájnak ingere. Köszönöm.
Előzmény: Nas (2) 0 VÁLASZ
Errtu
Errtu 2013. 09. 27. 12:58 | #3
Vendel majd jön és jól megmondja!


+2 VÁLASZ
Nas
Nas 2013. 09. 27. 12:56 | #2
Szarnak egy pofon. Megnézem én magamnak azt a közterületist meg FKF-dolgozót, aki minimálbérért nekiáll majd öt 120 kilós kancigánnyal vitatkozni, hogy kié is a leselejtezett hűtőszekrény...

Viszont amit már kidobott valaki, mert neki nem kell, azt miért ne használhassa más, ha tudja? Valahogy tényleg lehetőséget kéne erre biztosítani, pazarlás lenne mindent egyszerűen elégetni / bedózerolni... Az egy megoldás lehet, amit SilAsh ír, hogy vigyék el a lomot valami központi gyűjtőhelyre, és ott szabadon válogathasson közte, aki akar.
+1 VÁLASZ
SilAsh 2013. 09. 27. 12:45 | #1
Különös dolog ez... Aki eddig ebből élt, innentől kezdve ez is megszűnt számára, mehet, ahova akar.
De hát a "polgári" lakosságot nyilván zavarja ez, elvégre csúnya látvány a szegény ember, pláne ha még guberál is.
Majd jön az FKF, elviszi ezt a hulladékot a szeméttelepre, ott lehet bátran, ott nem látja őket senki.

Szép új világ.
+2 VÁLASZ