Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
norbertvincze
norbertvincze 2014. 07. 27. 16:58 | #109
koppintották a hollandokat:
https://www.youtube.com/watch?v=ws3MoSZrb58
norbertvincze
norbertvincze
norbertvincze
bungle
norbertvincze
norbertvincze 2013. 09. 21. 03:46 | #104
hogy éljek egy kicsit tettenérhetőbb példával, amivel ráadásul otthon is találkozhatsz szinte minden ezzel foglalkozó egyetemen (magyarán ez otthon is csak a tudáshiányosoknak bullshit, vagy "zen baromság")

Az általam említett amerikai példa magyar változata (ez nálunk most kezd divatként befutni, nyugaton már 20 éve befutott)
http://semmelweis-egyetem.hu/mediasarok/2013/08/30/hipnozis-es-szuggesztiv-technikak-az-orvosi-gyakorlatban-meghivo/

továbbá a módosult tudatállapotot (hipnózist) alkalmazó terápia, ami világszerte elterjedt, elsimert tudományos szakterület, pszichoterápia (=hipnoterápia)
http://semmelweis-egyetem.hu/klinikai-pszichologia/oktatas/raepitett-szakkepzesek/pszichoterapeuta-kepzes/

hozzátenném még azt is, hogy törvényes, államilag elismert képzést ezen a területen csak pszichológus, vagy doktori szakvizsgával rendelkező ember tehet.

Persze megtalálhatók ezeknek a kókler változatai is (ami nem feltétlenül jelent szakmailag hiteltelenséget vagy lemaradást), amik egyesületeken keresztül elérhetők bárki számára akik érdekeltek ilyen témakörben.

[érdekesség: államilag felügyelt integratív egyesületnél 2éves várólisták vannak a képzésekre]

Előzmény: imki (102) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2013. 09. 21. 03:16 | #103
templomba könyörögj, nekem nem kell.

először is, én írtam valamit amit te kontráztál. Majd kértelek fejtsd ki a gondolatodat, nem történt semmi, elkezdtél összefüggéstelen dolgokról hablatyolni. Én általánosságban, a fájdalom témájában jegyeztem meg azt amit megjegyeztem.

Utána igaz mutattam más dolgot, de azt nem azért mutattam mert fogászat, vagy klinikai hipno anesztézia. Gondoltam te, mint értelmes ember, megnézed a videót, megérted a tartalmát, hogy mi zalik a felvételen, és kérdést teszel fel hogy a francba lehetséges az, hogy nem él meg fájdalmat, vagy csak csillapítja azt. - mert már ebből egyértelműen kiderül, hogy különböző pszichés kondícionáltsgok esetén a fájdalom átélt mértéke, hossza, elviselése változó minden embernél, minden szituációban.
(ez nem azt jelenti, hogy egy ember szúró fájdalmát, egy másik ember más fájdalomként éli meg)

amit én írtam azt nyugodtan kiolvashatod akár még a bevezetés a pszichológiába alaptantárgyából is, ezzel kezdik a tanévet (idegrendszer, stb stb)
nincs kedvem részletesebben belemenni, járj utána.

most jöjjön a szülés, itt sincs kedvem sokat írni főleg úgy, hogy érzem felesleges.
http://en.wikipedia.org/wiki/Hypnotherapy_in_childbirth

http://www.youtube.com/watch?v=3c7bMQgyndM
egy kis celeb hír is
http://www.life.hu/anyaskodj/20130128-a-hipnozis-szerepe-a-terhessegben-es-a-szulesben-katalin-hercegno.html


" Rohadtul nem működik, nem működik, mert egy a fájdalomtól beszűkült tudatállapotú embernek bűvészkedhetsz Te kedvedre, leszarja." - látom szakszerűen jártas vagy ebben:)) olvasgass még egy kicsit, rád fér

Az hogy te egészségügyi dolgozóként a saját korlátoltságoddal mit élsz meg az egy dolog, és ez nem jelenti azt, hogy a világ nem nyitott más lehetőségekben.

Ha már kérdezed, pszichológiát tanulok. Objektív tudásanyagom személyes megtapasztála pedig az, hogy már egy ideje agykontrollal és önhipnózissal foglalkoztam, majd megtanultam a hipnózist, és jelenleg hipnoterápiát is tanulok. Tehát, van fogalmam és tapasztalatom a hipnozis gyakorlatban működő folyamatairól.

(hosszabb kifejtést szerettem volna írni, de érjük be ennyivel)
Előzmény: Azazel (101) 0 VÁLASZ
imki 2013. 09. 20. 15:15 | #102
"egyetemi szinten tanítják az ezzel kapcsolatos dolgokat, ha ez nem lenne elég, usában rádadásul van olyan egyetem ahol a intézmény ilyen szakirányban végzett embereit az egészségügyi rendszer hivatalosan elismeri, és foglalkoztatja is őket. "

Tudod, egyetemi szinten tanítják a teológiát és a homeopátiát is.
(Az USA sok államában meg újabban azon megy a cicaharc, hogy bevezessék-e az oktatásban azt, hogy a jóisten teremtette a világot...)
Előzmény: norbertvincze (94) 0 VÁLASZ
Azazel 2013. 09. 20. 15:14 | #101
Áruld már el nekem, légy oly szíves, hogy milyen _gyakorlati_ tapasztalatokra alapozod az állításaidat? Tényleg könyörgöm hagyjál már az ilyen ezoterikus baromságokkal, mert közük sincs a valósághoz. A topic a szülésről szól, a szülés okozta fájdalomról. Ez pedig nem egy piti fogfájás szintű dolog. Szóval intenzív fájdalomról beszélünk, így kerültek a képbe a rákosok, de akkor hipnotizálj egy szülő nőt kérlek. Rohadtul nem működik, nem működik, mert egy a fájdalomtól beszűkült tudatállapotú embernek bűvészkedhetsz Te kedvedre, leszarja. Azért örülök, hogy neked a szülési fájdalom egy "alap dolog". Már már mindennapos ugye?

Ezek szerinted nem ezoterikus baromságok, de csak vess csak egy pillantást arra az url-re amit átküldtél. "/ezoterikus-hirek/".

Az a baj, hogy minden mondatodból süt a tudatlanság, és tapasztalatlanság. Rohadtul látszik rajta, hogy elolvastál egy-két ilyen ezo magazinból szökött cikket és nulla gyakorlati tapasztalattal próbálsz belőle okoskodni. Ha meglenne az a gyakorlati tapasztalatod, ami egy egészségügyben dolgozó embernek megvan látnád, hogy ez az egész annyira messze van a valóságtól int makó jeruzsálemtől. Viszont mivel nincs meg, mondhat neked bárki-bármit, hiszen az interneten le van írva! Ez így működik!

Tényleg hagyjuk már.


Előzmény: norbertvincze (94) 0 VÁLASZ
7sleeper 2013. 09. 20. 14:51 | #100
morbid humora van Istennek.. :-(
Előzmény: bungle (98) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 09. 20. 14:20 | #98
Előzmény: 7sleeper (97) 0 VÁLASZ
7sleeper 2013. 09. 20. 14:06 | #97
add Uram, hogy a következő baba néger legyen
úgy röhögnék mint még sosem
:-DDD
Előzmény: bungle (95) 0 VÁLASZ
7sleeper 2013. 09. 20. 14:05 | #96
valamiért úgy olvastam 'me öklözik a legtöbb pinát'
Előzmény: Botos Vendel (93) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 09. 20. 13:54 | #95
Előzmény: Botos Vendel (93) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2013. 09. 20. 13:12 | #94
:)

na jó, látom te is kőkobaki szaki vagy. Eleve olyan dologgal dobálózol aminek a technikai megvalósításáról eleve nincs fogalmad. Ha már a halálából vissza nem hozható betegről beszélünk, akinek olyan fájdalmai vannak amit egy ló sem bírna elviselni, 1 már leírtam (ha nincs szervi sérülése az fejii területen, és nem analfabéta) 'hipnotizálni' nem nehézség, 2 ha már a fájdalom kikapcsolásáról van szó, hidd el hogy ez hatékonyabban működik, mint a morfium.

de még mindig semmi olyat nem írtál ami megcáfolja. A " fájdalom kiteljesülése, annak mértéke, hossza, elviselése pszichés kondícionáltságtól függ." ez volt amire te bölcsen reagáltál így "A fájdalom mértékének semmi köze a pszichés kondícióhoz. "

viszont még kézenfogható érvelést nem mondtál, csak mondod a tudatlanságodból adódó monológod. Eleve mindenki arról beszél, hogy hülyeség a teszt, mivel minden ember másképp éli meg ugyan azt a fájdalmat (nyilván nem azért, mert mindenkinek másképpen működő vagy mutálódott idegsejti működése van, hanem mert minden biológiai test mögött más psziché rejlik).

Ugye egyszerű példának vehetnénk az oltást is alapul. Mindenki másképpen viseli, másképpen éli át. Van aki rezzenéstelen arcal lovag módjára odaáll és szúnyog csípést sem érezve túlesik rajta, van aki már eleve az egész folyamathoz még több negatív érzelmet hozzácsatol, és már a tűtől rosszul érzmi magát, és pszichésen a szúrás fájdalmát még nagyobbnak éli meg.

Amúgy meg, lehet hogy te egy halálsoron dolgozol ahol csak kemoterápiával dolgoznak és más megtapasztalásod nincs, de az még nem jelenti azt, hogy a dolgok nem működhetnek másképpen. A másik dolog, hogy egyből komoly részletekbemerüléssel dobálózl, meg rákosokról, holott egy alap dologról volt szó.

A lenti példákat eleve nem a rákos témában hoztam fel, nem tudom látható volt-e melyik kommentedre reagálva írtam meg. És csupán azt demonstrálják (elég egyértelműen) hogy bármilyen idegrendszeri folyamat megélése befolyásolható
a psziché szintjén.

más:
" ezoterikus baromságok"
eléggé le vagy maradva, egyetemi szinten tanítják az ezzel kapcsolatos dolgokat, ha ez nem lenne elég, usában rádadásul van olyan egyetem ahol a intézmény ilyen szakirányban végzett embereit az egészségügyi rendszer hivatalosan elismeri, és foglalkoztatja is őket.
Előzmény: Azazel (89) 0 VÁLASZ
Botos Vendel
Botos Vendel 2013. 09. 20. 12:32 | #93
A cigán nöknek a legnagyob a fájdalom türésük!!!!!!!4444
me ökszülik a legtöb puját!!!!!!4444
nójika 2013. 09. 20. 10:17 | #92
Pár hét múlva születik meg az első gyerekem, én így, szülés előtt jót nevettem a videón, de semmi több. :)
Véleményem szerint sem lehet pontosan lemodellezni a szülési fájdalmakat, meg tényleg, minek is? A férjem így is, úgyis büszke lesz rám, nekem ez a legfontosabb, nem az, hogy ő is mindenáron megtapasztalja, mennyire rohadtul fájt. (Az, meg hogy más pasik mit gondolnak arról, mit éltem én át, vagy a szomszédasszony, akárki, nem igazán foglalkoztat.)
És azokkal értek maximálisan egyet, akik szerint a fájdalomtűrés egyénenként változik. (Jó példa volt erre a szemműtét, nem tudom, ki írta már.) Tényleg kár ezen vitázni, a kísérlet egy poén volt, nem kell halálosan komolyan venni, pláne messzemenő következtetéseket levonni belőle.
+3 VÁLASZ
Nas
Nas 2013. 09. 20. 09:19 | #91
Ennyi. Akinek élete legrosszabb élménye egy egyszerű fogfájás vagy egy negyed órás enyhe migrén volt, az el sem tudja képzelni, milyen lehet, amikor valaki járni nem bír / elájul a fájdalomtól.
Előzmény: Azazel (89) +1 VÁLASZ
Nas
Nas 2013. 09. 20. 09:16 | #90
Sajnos igen, rendszeresen (nem szülés kapcsán, de feltételezem, az is ugyanilyen szar lehet). Elhiheted, hogy minden fájdalomcsillapító módszert kipróbáltam már, és az a tapasztalatom, hogy ami TÉNYLEG fáj, az nem fog semmilyen ráolvasástól meg lepkefing inhalálásától elmúlni (pláne mert a kiváltó okot ez ugye nem szünteti meg).
Előzmény: bimbi (86) +1 VÁLASZ
Azazel 2013. 09. 20. 08:30 | #89
Az ilyen ezoterikus baromságok mindennek nevezhetőek, csak tudományosnak nem. Lehetsz ilyen "érdekes", meg "okos" dolgokat olvasgatni az interneten és teljen más megtapasztalni ezt. Elég sok kuruzslásban hívővel vitatkoztam már ahhoz, hogy tudjam nincs értelme. Próbálj meg hipnotizálni egy olyan gyomorrákost, akinek a morfium adagja simán megölne egy átlagos embert és majd meglátod miről beszélek.
Előzmény: norbertvincze (88) +1 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2013. 09. 20. 04:50 | #88
nem zavar, hogy nem érveltél egyáltalán,

azért én mutatnék egy-két dolgot (hogy ne én okoskodjak) hátha átgondolod még egyszer az álláspontod.

http://hir.ma/ezoterikus-hirek/hipnotizalta-magat-a-bokamutet-elott/132962#_

http://www.youtube.com/watch?v=sClE-xm-P8A

http://www.youtube.com/watch?v=Qa85gEWhl8I

de írhatnánk több hétköznapi példát is
Előzmény: Azazel (50) 0 VÁLASZ
Aszka 2013. 09. 20. 00:11 | #87
És tényleg, tényleg képesek voltak az emberek 85 kommentet termelni csak ennél. Mindenki tudja, hogy a szülési fájdalom nem idézhető elő sehogy sem, hiába próbálják. De azért nyomassunk még +85 kommentet.. :D
-2 VÁLASZ
bimbi
bimbi 2013. 09. 19. 22:48 | #86
"Mintha egy óriási présbe tennének, majd a felső tested és az alsót ellentétes irányba megtekernék, miközben izzó vasvillákat forgatva a kismedencédben kitépik a helyükről a belső szerveidet. Ezt nem fogod te SEMMIVEL a nullára redukálni lóbaszó fájdalomcsillapítókon kívül."

Ezt mind átélted már? :/
Előzmény: Nas (30) 0 VÁLASZ
Azazel 2013. 09. 19. 21:53 | #85
Akartad vagy sem, hiába volt vélemény nyilvánítás, provokatív vélemény volt. Azzal, hogy ide beírtad meg is szólítottad a nagyérdeműt, és volt aki fel is ült ennek.A fradista példánál maradva, ha nem teszed hozzá, hogy "na erre mondjatok valamit", még az olyan egy agysejtűek is mint Böhöm is felfogják, hogy róluk van szó. De itt le is zárnám ezt a témát, mert a post nem erről szól, meg amúgy is peace :)
Előzmény: lb7 (69) 0 VÁLASZ
Azazel 2013. 09. 19. 21:47 | #84
Onnan, hogy abszolút nem ismeretlen számára. Neked mint személynek, a tudatodnak ismeretlen. De évezredek óta így megy ez, a tested fel van készítve erre az evolúció által.
Előzmény: lb7 (68) 0 VÁLASZ
Azazel 2013. 09. 19. 21:45 | #83
Ó istenem.... te fogyaték te :D
Előzmény: Böhöm (74) 0 VÁLASZ
lb7
lb7 2013. 09. 19. 21:28 | #82
Esküszöm nem én vagyok álnéven! :D
Böhöm 2013. 09. 19. 21:09 | #81
Isten bizony nem értelek titeket.Leírom a véleményem,erre lefikáz,lekezelően írogat.Lehívom tisztázni a dolgot,és erre én vagyok az agresszor.
Előzmény: Tooni (79) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2013. 09. 19. 21:08 | #80
ÁÁÁÁÁÁÁÁ. Kérem, kaccsolja ki.
Előzmény: Tooni (78) 0 VÁLASZ
Tooni 2013. 09. 19. 20:59 | #79
El is tűnik benne majd a kis gyerek talpacskád :D
Előzmény: Böhöm (65) 0 VÁLASZ
Tooni 2013. 09. 19. 20:53 | #78
Amelyik nem vette be az inzulint!! :D
Előzmény: Ravennë (44) +2 VÁLASZ
imki 2013. 09. 19. 20:48 | #77
Húzz már a rákba, bakker! Nem unod még?
Előzmény: Böhöm (74) 0 VÁLASZ
Poltergeist84 2013. 09. 19. 20:47 | #76
Ez egy butaság....saját fülemmel hallottam amikor vesekővel feküdtem bent ballasztanyagos vizsgálatra várva ,hogy egy vesekő sokkal jobban fáj mint akár hány szülés és ezt egy 3 gyermekes anyuka mondta nekem aki visított a fájdalomtól ,miközben én csendben tűrtem pedig rohadtul fájt....szval kár ezen vitázni .Bár ismerek olyan nőket akikről senki nem mondaná meg külsőre hogy akár 100 X több fájdalmat elvisel mint bármelyik férfi.

imki 2013. 09. 19. 20:46 | #75
Lehet, hogy nem provokációnak szántad, de mégis az lett.
Mindegy, fátylat rá. ;)
Előzmény: lb7 (69) 0 VÁLASZ
Böhöm 2013. 09. 19. 20:41 | #74
Holnap reggel 10-re kijössz a Bosnyák térre Alizka?
Előzmény: Azazel (67) -2 VÁLASZ
cila 2013. 09. 19. 20:34 | #73
Mi fáj jobban, tökönrúgás vagy szülés? ("mecsoda különbség!"). Hogy melyik fáj jobban, soha, senki se fogja megtudni. Ellenben, az értelem azt mondja: "Aki bent van, ki is kell tudjon jönni. Muszáj nekie". Azt, hogy hogyan? orvos döntse el. Ha kell, adja meg a császárnak, ami a császáré...
norbertvincze
norbertvincze 2013. 09. 19. 20:32 | #72
na várjál, mielőtt itt elmegyünk a felesleges körök felé.

"A fájdalom mértékének semmi köze a pszichés kondícióhoz."

erre írtam én, ha van bármilyen példád ami elétszerű és ezt a gondolatodat bizonyítaná, azt leírhatod. De felőlem lehet akár szakmai szöveg is.

"Mondjam azt, hogy gyakorlati tapasztalat? Elég sokat érintkezem rákos betegekkel. A fájdalom mértékének fiziológiai okai vannak. Szépen meg jól hangzanak ezek a zen baromságok, de olyan esetekben mikor kéne, nem működnek hidd el nekem."

-ezzel nem tudom mire akartál célozni, vagy egyáltalán a "zen baromságok" hogy kerültek képbe.

Előzmény: Azazel (66) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2013. 09. 19. 20:25 | #71
Kurva szánalmas ez a kamureg a feszültség szítására...
Előzmény: Böhöm (36) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2013. 09. 19. 20:24 | #70
A férfiak állítólag tényleg kevésbé bírják a fájdalmat, alacsonyabb a fájdalomküszöbük. Ezt egyébként nem azzal lehet magyarázni, hogy ritkábban találkoznak vele, a nők meg gyakrabban, ezért ők hozzászoknak (az ilyen erős fájdalmakhoz nem lehet hozzászokni...), mert sokszor épp a gyakoribb fájdalom-élmény szenzitizál (pl. ezért adnak azonnal erős fájdalomcsillapítót a sokkos állapotban lévő betegeknek), hanem inkább azzal magyarázható (ha valóban így van), hogy a fájdalom ugye pl. dühöt generál, azonnali reakciót vált ki, ami praktikus lehet férfiaknál. Őszintén szólva fenntartásokkal fogadom az ezzel kapcsolatos eredményeket, mert elég nehéz egzakt módon mérni, a fájdalomérzet igencsak szubjektív dolog + szerintem az egyéni eltérések, testi adottságok sokkal jelentősebbek lehetnek ebben a kérdésben annál, hogy nő vagy férfi az illető.
Amúgy nem tök mindegy, melyik nem érzékenyebb a fájdalomra? Ha már fáj valakinek valamije, az mindenki számára ugyanúgy szar érzés.

A postban szereplő kísérlet nem alkalmas a szülési fájdalmak modellezésére, mert ott főleg simaizomgörcsök okozzák a fájdalmat, itt meg eleve harántcsíkolt izmokat ingereltek. Férfiaknál inkább az lehet hasonló érzés, ha volt már valakinek vese- vagy epegörcse, esetleg bélcsavarodása. De semmi értelmét nem látom annak, hogy azért, hogy egy férfi is átélhesse a szülési fájdalmakat, pl. elektródákat vezessünk a hasüregébe, és süssük ki a lépét... Kurvára fáj. Higgyétek el annak, aki már átélte. Pont.
Előzmény: norbertvincze (32) 0 VÁLASZ
lb7
lb7 2013. 09. 19. 20:14 | #69
Van benne igazság amit írsz, de akkor sem provokáció céljából írtam oda amit írtam, hanem véleményt nyilvánítottam. Szóval továbbra sem értek egyet. Ha provokálni akartam volna bárkit is akkor valószínű megszólítottam volna vele a tisztelt nagyérdeműt, hogy pl.: na erre mondjatok valamit! De itt csak leírtam amit gondoltam. szóval provokáció kizárt. Az, hogy ezen vki megsértődik egyéni szoc. probléma. Sajnos nem tud érdekelni, mert nem konkrét célom volt bárkit is megbántani.
Előzmény: Azazel (64) 0 VÁLASZ
lb7
lb7 2013. 09. 19. 20:08 | #68
De a testem hogyan tud egy számára teljesen ismeretlen fájdalomra felkészülni?
Előzmény: Azazel (62) 0 VÁLASZ
Azazel 2013. 09. 19. 19:55 | #67
Brrrr.... megfagyott a vér az ereimben. Iszonyat kemény csávó vagy. Félek. Komolyan! Nem, ne gondold, hogy így interneten keresztül fenyegetőzni szánalmas! Kemény és férfias! Csak így tovább, te vagy az alfahím!
Előzmény: Böhöm (65) 0 VÁLASZ
Azazel 2013. 09. 19. 19:54 | #66
Mondjam azt, hogy gyakorlati tapasztalat? Elég sokat érintkezem rákos betegekkel. A fájdalom mértékének fiziológiai okai vannak. Szépen meg jól hangzanak ezek a zen baromságok, de olyan esetekben mikor kéne, nem működnek hidd el nekem.
Előzmény: norbertvincze (63) +1 VÁLASZ
Böhöm 2013. 09. 19. 19:54 | #65
Azazelke!
Légyszíves ne legyél velem ilyen lekezelő,mert rálépek a szádra.
Előzmény: Azazel (64) -2 VÁLASZ
Azazel 2013. 09. 19. 19:50 | #64
Idéznék tőled:
"A nagy és erős férfiak...pfff"

Ha ezek után te képes vagy azt állítani, hogy egy ilyen általánosító, lekezelő és lenéző kijelentés nem provokatív, akkor magával a fogalommal nem vagy tisztában. Hiába nem személyre szóló, mert azzal, hogy egy csoportot degradálsz, a csoport összes tagját degradálod. Nincs ezzel baj, csak ha ilyet csinálsz ne lepődj meg, ha pár érzékenyebb ember neked esik. Olyan ez mintha focimeccsen oda állnál a focimeccsen a fradisták elé azzal, hogy "buzi fradisták", aztán utána azon csodálkoznál, hogy szájba vernek. Teljesen előre látható ok, okozati összefüggés volt a két dolog között.
Előzmény: lb7 (55) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2013. 09. 19. 19:49 | #63
elolvasnám, akár elég volna egy jó gyakolrati példa rá a hétköznapokból.
Előzmény: Azazel (61) 0 VÁLASZ
Azazel 2013. 09. 19. 19:45 | #62
Na fussunk neki harmadszorra. Én nem pszichés felkészülésről beszéltem, hanem testiről. Tehát nem arról, hogy TE készülsz fel rá, hanem a tested. Pont ez is az ami többek között kimarad az ilyen "tesztekből".
Előzmény: lb7 (54) 0 VÁLASZ
Azazel 2013. 09. 19. 19:40 | #61
Utóbbi.
Előzmény: norbertvincze (57) 0 VÁLASZ
Azazel 2013. 09. 19. 19:39 | #60
Persze Böhömke, pont úgy ahogy mondod! Na tényleg húzzál vissza wow-ozni, de fosd ide a baromságaidat.
Előzmény: Böhöm (59) 0 VÁLASZ
Böhöm 2013. 09. 19. 19:26 | #59
[Komment megjelenítése...]
Előzmény: Azazel (53) -4 VÁLASZ
bungle
bungle 2013. 09. 19. 19:14 | #58
Előzmény: Szancso (45) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2013. 09. 19. 19:04 | #57
ezt csak úgy rávágtad, vagy van valami alapozottabb gondolatmeneted róla (esetleg személyes megtapasztalás is) ?
Előzmény: Azazel (50) 0 VÁLASZ
nearo 2013. 09. 19. 18:51 | #56
Egyetértek, szerintem se lehet hitelesen szimulálni egy férfi számára, hogy egy nőnek milyen fájdalmakkal jár a szülés. Egyszerűen nem vagyunk egyformák belülről.
Továbbá a fájdalomtűrés mértéke véleményem szerint teljes mértékig egyénfüggő, szerintem nem lehet ezt így konkrétan kijelenteni, hogy a férfiak vagy a nők bírják jobban a fájdalmat.
Előzmény: Stickhorse (40) +1 VÁLASZ
lb7
lb7 2013. 09. 19. 18:41 | #55
Nem szokásom provokálni másokat, úgyhogy ez itt ebben a formában nem igaz. Most én mondom, hogy butaságot írtál. Nem ismersz így könnyű valótlan kijelentéseket tenni a hozzászólásaimmal kapcsolatban. Aki pedig bármilyen nem személyre szóló kijelentésen felhúzza magát, az meg is érdemli. Vagy kezdjek megint általánosítani és azt mondani, hogy a nagy és erős férfiak kezdenek sértődékeny és hisztis magatartást felvenni? :)
Előzmény: Azazel (49) 0 VÁLASZ
lb7
lb7 2013. 09. 19. 18:37 | #54
Te hoztad fel, hogy erre fel lehet készülni. Gondolom akkor akkor azt is el tudod mondani hogyan, mert én nem tudom hogyan lehet egy ismeretlen fájdalomra felkészülni főleg ha komplikációk lépnek fel, mint ahogy ez az én esetemben is volt. Továbbra sem értem mire lehet akkor felkészülni?
Előzmény: Azazel (48) 0 VÁLASZ
Azazel 2013. 09. 19. 18:37 | #53
Jól van Böhöm menjél szépen vissza Wow-ozni, mert nő közelébe te az életben nem jutsz az biztos.
Előzmény: Böhöm (42) 0 VÁLASZ
Azazel 2013. 09. 19. 18:33 | #52
Elmondhatod nyugodtan, de semmi értelme. Két nő nem érezi ugyanazt a fájdalmat, akkor mi férfiak hogy képzelhetnénk el egy leírás alapján. Ahogy Ti sem tudjátok elképzelni mondjuk, hogy milyen érzés egy tökönrúgás (figyelem nem bagatelizálok csak olyat akartam írni amit nem tudtok megtapasztalni!). Senki nem bagatelizál semmit, egyszerűen csak ennek a "kísérletnek" nevezett baromság, értelmetlenségééről beszélünk. Vagyok olvasott itt valaki olyat, hogy a szülés nem fáj, meg nem is vészes stb.?
Előzmény: Nas (30) 0 VÁLASZ
lb7
lb7 2013. 09. 19. 18:33 | #51
Azzal, hogy ezt a kijelentést te magadra vetted úgy látom csak egyedül vagy... én nem szólítottam meg senkit az első mondandómmal személy szerint és senki más rajtad kívül nem is kezdett el "anyázni" felém. Ezt a kifejezést most azért írtam " "-be, hogy ne értsed ezt is szó szerint. Nagyon sok ember beszél általánosítva, gondolom ezt már te is észre vetted az elmúlt életed során. A nagy és erős kifejezés ez esetben egy ún. klisé volt részemről, nem pedig konkrétan A nagy és AZ erős férfiakról beszéltem. Amolyan pejoratív értelmet próbálj meg abban a mondandómban keresni. Amúgy meg nem szokásom magamra venni olyan dolgokat amiket más ember közöl általánosítva a nőkről, pl.: a nők buták..., a nők nem tudnak vezetni és parkolni..., a nők nem képesek tájékozódni..., a nőket csak a ruhák és a cipők érdeklik..., a nők hisztisek... a szőke hajszínről már nem is beszélve.
Előzmény: imki (26) 0 VÁLASZ
Azazel 2013. 09. 19. 18:31 | #50
A fájdalom mértékének semmi köze a pszichés kondícióhoz.
Előzmény: norbertvincze (28) 0 VÁLASZ
Azazel 2013. 09. 19. 18:29 | #49
Valljuk be provokálni akartál, most ebből igyekszel kifarolni. Az indulatokat ez szülte.
Előzmény: lb7 (25) 0 VÁLASZ
Azazel 2013. 09. 19. 18:27 | #48
Már ne haragudj meg, de mikor Tőled olvasom itt ezt, TE írtad le ide ezt, csak mondhatom már, hogy butaság az amit írsz.

Te a szülésre felkészülésnél a pszichológiai részéről beszélsz. Ez a "kísérlet" nem ezt a területet vizsgálja, ahogy idáig nem is erről beszéltünk hanem a fizikai fájdalomról ebből fakadóan irreleváns a válaszod második fele.
Előzmény: lb7 (21) 0 VÁLASZ
imki 2013. 09. 19. 18:16 | #47
"A mai nők 90%-a egész életében egy fillér értéket nem termel,otthon döglik,plázázik,eltartatja magát a férfival."
Melyik gettóból jöttél, mondd?! :)
Előzmény: Böhöm (42) 0 VÁLASZ
imki 2013. 09. 19. 18:15 | #46
"A kommentekből látszik,hogy a nőknek annyi eszük van mint a tyúkoknak,csak éppen nem szarják össze az udvart."
Mondd, mi frusztrál téged ennyire velük szemben? Rossz feleséget fogtál ki, vagy a gyerekkorod nyomta rá a bélyegét? Esetleg még csak nem is láttál soha igazi nőt?
Részvétem. :)
Előzmény: Böhöm (36) 0 VÁLASZ
Ravennë
Ravennë 2013. 09. 19. 18:07 | #44
Szomorúan olvasom a hozzászólásokat, mintha óvodások azon vitatkoznának kinek van több cukra.
norbertvincze
norbertvincze 2013. 09. 19. 18:02 | #43
sztem jó lesz neked asszonynak egy kecske is, vagy inkább egy birka, az jó gyapjas.


(és az, hogy egy hipnoterápiával levezetett szülés fájdalommentes tud lenni, az csak egy pozitív mellékhatás. Az egész folyamat (h.terápiás szülés) más cél miatt zajlik)
Előzmény: Böhöm (42) 0 VÁLASZ
Böhöm 2013. 09. 19. 17:55 | #42
[Komment megjelenítése...]
Előzmény: norbertvincze (41) -5 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2013. 09. 19. 17:43 | #41
igen, attól függ miről és kiről van szó. Akinek bármilyen szervi károsodása van agyi szinten, vagy értelmileg visszamaradott (tanulatlan) azoknál nem biztos, hogy járható út, vagy egyáltalán nem járható.

Egyébként szülés témájába, minden nő (attól függetlenül milyen hipnábilitással bír) aki áldott állapotba kerül, annak a hipnábilitása eléri a maximumot (van ennek egy skálája).
Előzmény: Emerond (38) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2013. 09. 19. 17:38 | #40
Fogalmam nincs, milyen a szülési fájdalom, de én sem gondolom, hogy ez a teszt ilyen formában hiteles lenne. Hosszan tartó, erőteljes fájdalmat természetesen lehet előidézni, de ez szerintem "fiziológiailag" soha nem lesz ugyanaz, mint a szülési fájdalom.
norbertvincze
norbertvincze 2013. 09. 19. 17:36 | #39
látom érzeknek az ellenállások:)

nem azért nem tudnak róla, mert hülyék. De nyugodtan írkáljátok csak ezeket a fapados reakciókat. Nyilván olyan dologról van szó ami kevésbé ismert a szélesebb társadalmi körökben.
Előzmény: Böhöm (36) 0 VÁLASZ
Emerond 2013. 09. 19. 17:35 | #38
Ááá... hipno, ok, értem, de erre tudtommal nem mindenki fogékony...
Előzmény: norbertvincze (35) 0 VÁLASZ
Emerond 2013. 09. 19. 17:33 | #37
módosult tudatállapot? Ezzel most drogokra utalsz? Nem veszélyes ez a gyermek számára(ez kérdés, tényleg nem tudom)? A fájdalom relatív, egy fakír férfi talán jól bírná(feltéve, hogy gyakorlott az alhasi fájdalmak elnyomásában), talán jobban, mint az átlag nő... a cicababa pedig akit életében nem ért fizikai fájdalom talán megveszne a szülőágyon(ami valamilyen szinten érthető is, bár van aki inkább fizet, hogy császár legyen vagy éppen gátvágás, ami ismételten érthető)
Előzmény: norbertvincze (32) 0 VÁLASZ
Böhöm 2013. 09. 19. 17:32 | #36
[Komment megjelenítése...]
Előzmény: norbertvincze (35) -4 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2013. 09. 19. 17:26 | #35
nyilván egy hipnoterápiával levezetett szülés nem úgy zajlik, hogy fél óra után betoppan a terapeuta és elkezd hókuszpókolni.

egyébként módosult tudatállapotba való vezetést (hipnotikus tudatállapot) technikailag bármilyen akkut problémánál (baleset, stb) könnyedén alkalmazható.
Előzmény: Purple (34) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2013. 09. 19. 17:18 | #34
Módosítsál már tudatállapotot légy szíves kínok közt...
Előzmény: norbertvincze (32) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2013. 09. 19. 16:58 | #33
*kikapcsolható.
Előzmény: norbertvincze (32) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2013. 09. 19. 16:57 | #32
módosult tudatállapotban minden fájdalom megszüntethető.

Én egyébkét a lentebbi vitára lennék kíváncsi, anatómiailag milyen különbségek vannak a két nem között fájdalomérzékelés szintjén.
Előzmény: Nas (31) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2013. 09. 19. 16:38 | #31
Van olyan fájdalom, ami megszüntethető pszichésen, és van olyan, ami nem. Az enyhe simaizomgörcs valóban csökkenthető pl. autogén tréninggel, légzésgyakorlattal, de a szülési fájdalom nem ez a kategória. Kezdjük azzal, hogy az komoly izommunka is, ráadásul a magzat folyamatosan feszíti az összes lágy szövetet, belső szervet, szóval itt nem is csak egy szerv fáj, hanem gyakorlatilag az EGÉSZ tested. A fájdalmat kiváltó erős kontrakció, a nyomás, feszülés és a fájdalmat kiváltó vegyületek pedig hosszú távon jelen vannak.
Ha megvágod az ujjad, arról könnyen el tudod terelni a figyelmed. De ha átmegy rajtad egy úthenger, arról már igen nehezen...
Előzmény: norbertvincze (28) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2013. 09. 19. 16:32 | #30
és milyen jó lenne, ha az emberek kihúznák a kezüket a biliből, és nem bagatellizálnák el ezeket a dolgokat

A szülési fájdalom az nem olyan ám mint egy enyhe migrén, amit autogén tréninggel, relaxációval meg lehet szüntetni. Elmondjam, milyen az, amikor görcsöl a méhed? Mintha egy óriási présbe tennének, majd a felső tested és az alsót ellentétes irányba megtekernék, miközben izzó vasvillákat forgatva a kismedencédben kitépik a helyükről a belső szerveidet. Ezt nem fogod te SEMMIVEL a nullára redukálni lóbaszó fájdalomcsillapítókon kívül.
Előzmény: norbertvincze (27) 0 VÁLASZ
thisisreal 2013. 09. 19. 16:28 | #29
Jó, hát akik a menstruációs fájdalmakon edződnek... ;)
norbertvincze
norbertvincze 2013. 09. 19. 16:24 | #28

Ha az érzelmi szinteket vesszük, akkor teljesen lényegtelen, hogy férfi vagy női testről beszélünk, mivel a fájdalom kiteljesülése, annak mértéke, hossza, elviselése pszichés kondícionáltságtól függ.


Fiziológiai oldalról, meg kérdezzük meg Nas-t.
Előzmény: Azazel (15) 0 VÁLASZ
norbertvincze
norbertvincze 2013. 09. 19. 16:18 | #27
és milyen jó lenne, ha a nők tudnának arról is, hogy létezik fájdalommentesen levezetett szülés mindenféle kemikáliák nélkül.
Előzmény: lb7 (10) 0 VÁLASZ
imki 2013. 09. 19. 15:44 | #26
Nézd, nagy és erős férfiakról beszéltél. Magamra vettem? Nem volt nehéz, mert többek között rólam is beszéltél. Megszólítottál nagyjából 3,5milliárd embert, köztük engem. (Mint ahogy hasonló esetben te is ugyanúgy magadra vennéd, ha a nőkről írnék.)
Szerinted degradáló az én részemről, ha mindezt magamra veszem? Hát akkor gratulálok a "normális hangnemedhez"...
Előzmény: lb7 (25) 0 VÁLASZ
lb7
lb7 2013. 09. 19. 15:39 | #25
Ezek szerint magadra vetted? :'D Bocs, de ez inkább degradáló a saját magad részéről.
Véleményt fejtettem ki, nem pedig a "válasz erre" gombra nyomtam tudtommal.

Nem személy szerint neked írtam, mint ahogy te nekem... szóval nyugodtan beszélhetsz velem normálisan, mert én is azt tettem.
Előzmény: imki (24) 0 VÁLASZ
imki 2013. 09. 19. 15:35 | #24
Normális hangnem? Te kezdted azzal, hogy "A nagy és erős férfiak...pfff". Ez elég degradáló volt, nem gondolod? Mindezek után elvársz egy normális hangnemet. ... Hümm, oké, legyen normális hangnem.
Előzmény: lb7 (22) 0 VÁLASZ
Emerond 2013. 09. 19. 15:28 | #23
Nem, nem is azért mondtam, de az agresszió, a düh(és az így felszabaduló adrenalin- ezért említettem a harcot) igen. Szüléskor igen, de izomgörcs alatt kevesebb vagy semennyi... egyszer 3 napra görcsölt be a combizmom(azért nem volt vészes)
Előzmény: Azazel (18) 0 VÁLASZ
lb7
lb7 2013. 09. 19. 15:26 | #22
"És most ezzel boldog leszel? Mert ha igen, akkor csak a te kedvedésrt simán azt mondom , hogy oké, te győztél. Tapsvihar, ováció, újra legyőzted a férfiakat, igazi hősnő vagy, gratulálok!
Tudod, nekem fontos, hogy jól érezd magad... :)"

Nem, képzeld ettől nem leszek boldogabb, de amúgy lehet velem normális hangnemet is megütni.
Előzmény: imki (17) 0 VÁLASZ
lb7
lb7 2013. 09. 19. 15:22 | #21
Akkor a leírtak alapján kérlek helyesbítsd: nem az a butaság amit én írtam, hanem az a sok tudományos kísérlet amire a fájdalomküszöb témát alapozzák. Én arra alapoztam az általam írtakat, mert valószínüleg egyet értek vele, te meg a saját elképzésed alapján, vagy más olvasat alapján másra alapozod az általad leírtakat. Azért mert nem egyezik a véleményünk, nem jelenti azt, hogy butaságot írtam.

A szülésről annyit, hogy erre NEM lehet felkészülni. Én végig rettegtem, hogy mi lesz szülésnél, mivel ismeretlen volt számomra a dolog, sőt egyenesen taszított a gondolat a természetes szüléssel kapcsolatban. Az ismeretlentől az ember szerintem mindig tart és az ismeretlen dolgokra nem lehet felkészülni. Most azért mert azt mondják, hogy csináljam ezt, vagy csináljam azt nekem nem biztos, hogy segítség lesz, főleg azért is mert (ahogy nálam is így volt), sok esetben léphet fel komplikáció, amire nem vagy felkészülve. (?)
Előzmény: Azazel (15) 0 VÁLASZ
Emerond 2013. 09. 19. 15:16 | #20
szóval ezeket a szinteket előzőleg nőkön is letesztelték és azt mondták, hogy a fájdalom szintje megegyezik a szülés fájdalmával?(csak mert erről nem igazán beszélnek csak sejteni lehet)... +már hogy adták volna fel 2 óra után, ha többször is elhangzik, hogy csak 2 órát kell kibírjanak? ...kibírták a kijelölt 2 órát(igaz sok szülés ennek többszöröséig tart). Egy TV nem segített volna? Legalább nem a fehér plafonra kellett volna fókuszáljon a csávó...
-1 VÁLASZ
Azazel 2013. 09. 19. 15:08 | #19
Amúgy a kulcsszó a hozzászólásodban a "kell". Nincs más választásotok el kell viselni. Gondolod, hogy férfi belehalna, nem tudná elviselni? Vagy mit gondolsz?

Vajon ha lenne egy gomb amit ha megnyom a nő és huss nincs fájdalom, hány mondaná azt, hogy nem köszönöm nem kell az a gomb. Nem nyomom meg!
Előzmény: lb7 (9) +1 VÁLASZ
Azazel 2013. 09. 19. 15:01 | #18
A tesztoszteron nem nyom el fájdalmat. Az adrenalin pedig szabadul fel szüléskor. Az adrenalin a legfontosabb -mellékvese által termelt- stresszhormon, amit a test stresszhelyzetben kibocsájt. Így van ez a szülésnél is. Hatalmas mennyiség szabadul fel belőle! De nem csak az anyában szabadul fel, hanem a babában is, hogy a szülés okozta fájdalmat csökkentse.
Előzmény: Emerond (14) 0 VÁLASZ
imki 2013. 09. 19. 14:59 | #17
"Aha, csak azt felejtitek el, hogy nekünk akár több óra fájdalmat kell átélnünk."
Volt régebben egy szemműtétem, és a műtétkor lekaparták a hámréteget a szememről. 3 nap volt a gyógyulási ideje, addig olyan érzésem volt, mintha szálka állt volna bele. Nem volt kellemes, és még finoman fogalmaztam. 3 napig egyfolytában mintha lenne valami nagyon szúrós/csípős a szememdben. És még csak vakarni és dörgölni sem lehetett, sőt, hozzányúlni sem.
Egy kollégámnak szintén volt ilyen, ő könnyen tűrte, annyit mondott, hogy picit csípi neki, de nem vészes. Egy másik meg erős fájdalomcsillapítók ellenére sem tudott 3 napig rendesen aludni, mert olyan fájdalmai voltak.
Mindannyiunknak ugyanaz volt a műtétünk. És mindannyian férfiak voltunk. És lám, különböztünk egymástól.

"Sokkal kisebb a fájdalomküszöbötök és kész!"
És most ezzel boldog leszel? Mert ha igen, akkor csak a te kedvedésrt simán azt mondom , hogy oké, te győztél. Tapsvihar, ováció, újra legyőzted a férfiakat, igazi hősnő vagy, gratulálok!
Tudod, nekem fontos, hogy jól érezd magad... :)
Előzmény: lb7 (9) 0 VÁLASZ
Krisaaaak 2013. 09. 19. 14:59 | #16
Ennyi erővel stimuláljunk egy fog fájást. Közben tudjuk, hogy bármikor véget lehet neki vetni. Akkor mennyi ideig tűrnénk egy begyulladt gyökér okozta a fájdalmat? Pedig sokszor azt is napokig kell tűrni, mert úgyis pénteken délután, vagy ünnep előtt jön ránk.
Azazel 2013. 09. 19. 14:58 | #15
Butaság amit írsz. Ezt a "férfiaknak alacsonyabb a fájdalom küszöbük" dolgot, pont az ilyen "tudományos" kísérletekre alapozzák, mint ez is itt. A férfi teste sokkal jobban alkalmazkodott a harchoz, így a sérülésekhez is mint a női test. Nem véletlenül masszívabb és erősebb. Butaság lenne azt gondolni, hogy ez nem hat ki a fájdalomküszöbre se.

A szüléssel kapcsolatban meg már leírtam mit gondolok. Arra az állapotra, arra a fájdalomra 9 hónapig készül fel a nő teste!

A kísérlet akkor lenne teljesen jó és korrekt, ha ugyanezt a gépet rátették volna egy nőre is és megnézik, melyik bírja tovább? De még az sem teljesen hiteles, mert csak annak a két embernek a fájdalomtűrő képességét vizsgálná. Ahogy mondani szokták, kísérletben egy eredmény, nem eredmény.
Előzmény: lb7 (9) +1 VÁLASZ
Emerond 2013. 09. 19. 14:57 | #14
a férfiaknak köztudottan alacsonyabb a fájdalomküszöbük(éppen azért mert nem kell kibírják a szülést), azonban az átlagnak túl nagy a büszkesége ahhoz, hogy ez beismerje ezt... az egyetlen ami segít rajtuk bizonyos esetekben(értsd pl.harc) hogy a magas tesztoszteron és adrenalin szint elnyomja a fájdalmat, ez egy szülésnél nincs jelen
Előzmény: lb7 (2) 0 VÁLASZ
Aszka 2013. 09. 19. 14:57 | #13
Ez akkora hülyeség.
Ha nincs más választásod, akkor ki kell állnod a próbát, de mivel nekünk van..., tudat nélkül adjuk fel.
Egy nőnek jön a baba, akkor már nem mondhatja azt, hogy nem akarja megszülni, de egy ilyen tesztnél a férfi mondhatja, hogy elég. Úgyhogy a kijelentés, miszerint nekünk nagyobb a fájdalomküszöbünk, igaz marad, csak a választási lehetőség az, ami számít.
+1 VÁLASZ
imki 2013. 09. 19. 14:50 | #12
Mondjuk ez meg megint pont ugyanez: nem tudjuk, hogy pontosan mit érez a másik sem akkor, amikor fáj, sem akkor, amikor orgazmusa van. Még a másik férfiét sem biztos, hogy tudjuk, hiszen ő lehet, hogy éppen máshogy éli meg, mint mi. Az emberek különbözőek.
Előzmény: imki (11) 0 VÁLASZ
imki 2013. 09. 19. 14:48 | #11
Mondjuk én bevállalnék az életemben pár ilyen néhányórás fájdalmat, meg akár minden hónapban a pár napos kisebbet is.
De cserében kérném a napi lehetőségét a legalább 1órán át folyamatosan tartó orgazmusnak is! :))
lb7
lb7 2013. 09. 19. 14:45 | #10
Téged válaszra méltatlak, mert normális a hangnem, nem úgy mint A.-é
Én valahol azt gondolom, hogy a fájdalomküszöb kapcsán igazad van, de az szerintem tény, hogy a férfiaké amúgy is alacsonyabb, mint a nőké. Amúgy a havi fájdalom közel sem azonos, mint a szülési :D
Viszont azt meg intelligencia kérdésének tartom, hogy vaki üvölt, mint a sakál, vki meg csendben végigviszi a dolgot. Én sem üvöltöttem és mégis sikerült megszülnöm a gyerekem.
Előzmény: Ragnar (8) 0 VÁLASZ
lb7
lb7 2013. 09. 19. 14:41 | #9
Aha, csak azt felejtitek el, hogy nekünk akár több óra fájdalmat kell átélnünk. Most vonatkoztassatok el attól, hogy hol fáj...a lényeg hogy fáj, ennyi. Sokkal kisebb a fájdalomküszöbötök és kész!

Amúgy meg mi értelme lenne a kísérletnek is, ha a videóban szereplők nagyobb dózisban kapnák a fájdalmat, mint egy szülés előtt álló nő? Szerintem itt most független az, hogy kinek mije van.
-2 VÁLASZ
Ragnar 2013. 09. 19. 14:40 | #8
Tisztelünk és becsülünk is titeket(nem csak emiatt).Viszont ezt nem lehet így szimulálni.Minden embernek eltérő a fájdalomküszöbe és gondolom más jellegű fájdalomra van "berendezkedve" egy férfi szervezete és másra egy nőé.Arról nem beszélve, hogy a nők havonta élnek át napokig tartó fájdalmat, mely talán felkészíti őket, szervezetüket a szülésre.Sőt, meg lehet nézni azt is(vannak videók is), hogy a nők is különböző módon élik meg-át a szülést.Valaki végig ordít és valaki szinte egy kósza hang nélkül viseli a fájdalmat.
Előzmény: lb7 (2) 0 VÁLASZ
Kiscsuri
Kiscsuri 2013. 09. 19. 14:34 | #7
Osztom az előző két véleményt! Semmi köze a kísérletnek a valósághoz. Tudtom sok nő el is élvez saját bevallásuk szerint szülés közben és mint ahogy Azazel írta a nők teste fel van készülve a szülésre és nekik van méhük, hüvely tágulás + a tudat, hogy egy emberi lény amit a szíve alatt hordott 9 hónapig most jön világra.

Ezek csak várták a fájdalmat. Elektromossággal oké, h tudják stimulálni az izomzatot de közel sem úgy ahogy az idegek és impulzusok amit az agy küld.
Azazel 2013. 09. 19. 14:33 | #6
Jól mondod, mert a vicc az egészben, hogy áram hatására görcsbe rántják a hasizmukat és ez a fájdalom forrása. Szüléskor nem teljesen ez a helyzet...
Előzmény: Hoagie (5) +1 VÁLASZ
Hoagie 2013. 09. 19. 14:31 | #5
Aha.
Majd ha látok egy olyan videót, ahol egy férfit meg egy nőt kötnek rá ugyan arra a műszerre, akkor majd fontolóra veszem, hogy elgondolkozok rajta, hogy mi lenne, ha ugyan ezt a kísérletet több alanyon is megnézzük.
+4 VÁLASZ
Azazel 2013. 09. 19. 14:27 | #4
pfff...

És azt honnan tudod, hogy ezek a férfiak ugyanazt a fájdalmat érezték mint amit te? Nekik ugyanis nincs méhük, vaginájuk stb. így teljesen kizárt, hogy úgy és ugyanaz fájt nekik mint egy nőnek szüléskor. Ennek kb. annyi értelme van mintha izomból tökön rúgták volna. Annyira valósághű ez a szimuláció. Vagy mondjuk egy nőnek akarnám úgy szimuláni a tökön rúgás okozta fájdalmat, hogy bontókalapáccsal altesten vágom.

Továbbá nem képesek szülni és a testük sincs úgy felkészülve erre mint egy nő teste. Ami szüléskor különösen igaz.

nonszensz baromság az egész.
Előzmény: lb7 (2) +8 VÁLASZ
imki 2013. 09. 19. 14:26 | #3
Melyik percnél láttál te férfiakat a videón...? :O
Előzmény: lb7 (2) +2 VÁLASZ
lb7
lb7 2013. 09. 19. 14:20 | #2
A nagy és erős férfiak...pfff

(13,5 órát vajúdtam, nem 2-t!)
Kistibikécske 2013. 09. 19. 14:12 | #1
Szülészeten a doki mondja a férjnek:
- Uram, ezzel az új masinával az apára át tudjuk vezetni a szülési fájdalom egy részét. Kipróbálná?
A férj belemegy a kísérletbe. A doki átvezeti a fájdalmak 10%-át, ez a férjnek meg se koccan. Adjon többet!
Emelik a százalékot egyre nagyobbra, a férj mosolyogva bírja. Végül már a fájdalom száz százalékát átültették és a mama mindenféle fájdalmak nélkül megszüli a gyermeket.
Mennek haza, és a bejárati ajtó előtt szörnyű kép várja őket. A postás fekszik ott halottan, arca eltorzulva a fájdalomtól!