Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
komcsi 2013. 09. 13. 19:08 | #32
Leírtam: ha ennyi segítség után sem látod be, mekkora baromságot írtál, akkor sajnálom, kár rád a karaktereket pazarolni. Egy állami cég nyereségét az adókhoz sorolni rendkívül csekély értelmi képességre vall. Inkább erre reagáltál volna, ahelyett hogy itt szánalmas öregeznél, meg a hozzá nem értésedet hirdetnéd.
Előzmény: Brond (30) -1 VÁLASZ
sakos 2013. 09. 13. 18:17 | #31
Hatalmas hibának, sőt korlátoltságnak tartom, hogy a T. Miniszterelnök úr focimániája miatt százmilliárdokat fecsérel az ország haszontalan dolgokra. Nem azt mondom, hogy mennyi lélegeztetőgépet lehetne ebből venni, hanem azt, hogy a sport területén sokkal hasznosabban is el lehetne költeni.
Sokkal jobb helyen lenne ez a pénz, ha a tömegsportok népszerűsítésére, támogatására költenék. Még az előző rendszer hagyatéka, hogy a világ előtt egy sport nagyhatalomként akarunk mutatkozni, és erőnkön felül támogatjuk az élsportot, a focit miközben az emberek fejében meg sem fordul, hogy bármit tegyenek a saját egészségük érdekében.
Csak példaként, a 2012-es olimpiai éremtáblázat 9. helyén állunk, míg mondjuk Norvégia a 35. De ha Oslóban hétvégén kimész a város körüli erdőkbe, ezrével látsz sportoló embereket.
Sajnos már nem tudom hol láttam azt a statisztikát, hogy az egyes országokban hogyan oszlik meg a tömegsport és az élsport költségvetési támogatása, de Magyarországon kiugró és elképesztő az aránytalanság.
Sajnos bölcsességet, megfontoltságot ezen a területen sem tapasztalok.
Brond
Brond 2013. 09. 13. 18:04 | #30
:)
Ha nem neked van igazad, akkor nekiállsz mocskolódni?
Szánalmas vagy öreg.


Előzmény: komcsi (29) -2 VÁLASZ
komcsi 2013. 09. 13. 17:31 | #29
Én ezt bizony jól tudom, ettől még a szövegértésed az rettenetes.
Olvasd el még egyszer, hátha megérted.
Próbáld meg értelmezni az adó és bevétel szavakat, nézz utána kinek a tulajdonában van az SzrT, utána olvasd el a kis hülyeségedet még egyszer és szórj hamut a fejedre.
Ha ezek után sem megy át a lényeg, sajnálom, ma már véget ért a műszakom az izés online kisegítőiskola növendékeinek okításában.
Előzmény: Brond (28) 0 VÁLASZ
Brond
Brond 2013. 09. 13. 17:17 | #28
Háááát ezt bizony igen rosszul tudod. Az összes szerencsejátékot adó terheli hazánkban.
A 2.cím, Játékadó alpontban megtalálod milyen típusú játékot mennyi:

http://www.complex.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99100034.TV
Előzmény: komcsi (27) -2 VÁLASZ
komcsi 2013. 09. 12. 23:32 | #27
"Az államnak kétféle bevételi forrása van: adók és hitelek."
Csak 1 ellenpélda a sok közül: SzrT. Hacsak a lottóból és egyéb szerencsejátékokból befolyó bevételt nem sorolod az adóhoz (ami hiba lenne, mivel nem az, de persze ismerjük a viccet, hogy a lottó a matematikához nem értők adója).
Előzmény: Brond (26) +1 VÁLASZ
Brond
Brond 2013. 09. 12. 22:54 | #26
Az államnak kétféle bevételi forrása van: adók és hitelek. Gondolom te sem szorgalmaznál egy újabb hitelfelvételt az IMF-től, vagy bármilyen más nemzetközi pénzintézettől. Marad tehát az adó. Az állam bármire is ad ki pénzt, azt az adóinkból, járulékainkból, díjainkból és illetékeinkből teszi.
Ha az állam beruház, azzal a pénzforgalmat is élénkíti. Így ösztönözve a stagnáló gazdaságunkat.
Az, hogy egy sportlétesítmény mennyire tud profittermelő intézményként működni, tényleg soktényezős képlet. Csak ismételni tudom magamat: mindent lehet jól és rosszul is csinálni.

Előzmény: imki (24) 0 VÁLASZ
bimbi
bimbi 2013. 09. 12. 22:49 | #25
Szerintem adjuk azt a 40 milliárdot a roma-holokauszt túlélőinek.
+1 VÁLASZ
imki 2013. 09. 12. 22:31 | #24
"Ha egy cég - a Dunaújvárosi betonelemgyár - megháromszorozza a termelését, akkor az egy gazdaságélénkítő lépés, hisz a bevételei, az adó és járulékbefizetései is hasonló mértékben nőnek."

Alapvetően logikus lenne a felvetésed. A probléma ott van vele, hogy adóból fizeted az egészet.
Ergo beszeded az adót, elköltöd sportpályára, majd majd örülsz annak, hogy a segítségével némi adóbevételhez jutottál. Érti kend? Beszedek 100milliárd adót. Odaadom stadionokra. Majd az építkezésekből bejön mondjuk 20milliárdnyi adóbevétel. Hurrá, már csak 80milliárdnyi minuszban vagyunk. :)

A stadion, mint bevételt termelő hely nagy visítva okés lehet(ne). De itt nekem vannak kétségeim. Erős kétségeim.
Előzmény: Brond (19) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2013. 09. 12. 22:22 | #23
A probléma két oldalról jelentkezik.

Egyrészt az általad leírt helyzet nagyon sok helyen nem ilyen rózsás. Az oktatásból kivont, és az egészségügybe régóta bele nem táplált milliók-milliárdok jelentős problémákat okoznak és fognak okozni az egész országban. Az általam írt megoldások valóban tankönyvszerűek, nem véletlenül. Ha az állam aktív gazdaságélénkítésben gondolkodik, akkor azt érdemes úgy tenni, hogy ösztönzőleg hasson a piaci szereplőkre, hogy azok minél előbb visszatérjenek a gazdaságba. Erre a legalapvetőbb, bizonyítottan működő módszerek az általam leírtak. Még azzal együtt is azt gondolom, hogy jobb helye lenne a 40 milliárdnak egy iskolában vagy kórházban, hogy manapság már ezek a tényezők sem működnek egyértelműen, és nem a nagybefektetők hiánya az elsődleges probléma ma a magyar gazdaságban.

A nagyobb gond az, hogy a sportfejlesztés és a stadionépítés az igazán jelentős problémát nem orvosolja. Egyrészt a beruházásokból kisvállalkozások csak nagyon szűk körben, rövid ideig részesülnek, őket így az állami megrendelés nem tudja ténylegesen kimozdítani a gödör aljáról, másrészt viszont ez a beruházás gyakorlatilag semmilyen formában nem járul hozzá a keresleti hiány orvoslásához. A magyar gazdaság legnagyobb problémája ma, hogy nincs fogyasztás, mert az emberek szegények, a fogyasztás fellendítését előidéző folyamatok pedig az ország pénzpiaci helyzete miatt nem tudnak megindulni.

Utóbbi problémán sajnos 40 milliárd forint nem segít, költségvetési szempontból viszonylag jelentéktelen összeg ez ahhoz, hogy komoly és előnyös pénzpiaci műveleteket lehessen vele végrehajtani, vagy akár valamiféle költségvetési enyhítés lyukait betömje. Visszatérünk oda, hogy alapvető, problémás területek - oktatás, egészségügy - kismértékű fejlesztésére kellene inkább fordítani, mint jóléti beruházásokra. Arra majd ráérünk akkor, ha már nincs hova tenni a pénzt.
Előzmény: Brond (22) 0 VÁLASZ
Brond
Brond 2013. 09. 12. 21:44 | #22
No abban egyetértünk, hogy a közpénzek elköltése legalábbis aggályos. A lenyúlás már népnemzeti sportfoglalkozássá vált hazánkban. Ráadásul pártoldaltól függetlenül működik…

A beruházások gazdaságélénkítő hatásával kapcsolatban viszont vitatkoznék. Én a tankönyvszagú általánosítások helyett inkább a saját környezetemből vennék példát:
Dunaújvárosban épp most építik a kórház újabb szárnyát és folyik a Hankook harmadik ütemének felhúzása is (még több munkát adva a betonelemgyárnak a stadionok melett).
A város mellett halad a 6-os út és az M6-os autópálya, valamint van egy új híd a település határában, amely része a (majdani) M8-as autópályának. Van egy teherkikötőnk, ami egy jégzajlástól védett öbölben helyezkedik el.
A Dunaferrnek van saját erőműve is és az új ukrán-orosz tulaj a saját, otthoni erőművei által termelt árammal egészíti ki az itteni termelést (ami így jóval olcsóbb a hazai – piaci - árnál).
Van egy igen nagy létszámú, félig műszaki és félig humán főiskolánk, valamint egy rakás középsuli (közgáz, kereskedelmi, vendéglátóipari, gimi, gépészeti és vegyipari technikum, megmiegyéb).
A Linde gázüzeme jól prosperál, a két papírgyár szintén. Momert, Aikawa, Triumpf szintén.
Ide már nem igazán kell újabb piaci szereplő, inkább az itt lévők zsebéből kellene több pénzt kihúzni.

Mivel a közlekedési, energetikai és tudományos infrastruktúra némileg magasabb szinten áll a magyar átlagnál, azt gondolom, hogy valami mással kellene próbálkozni.

Az állami Dunaferres időkben volt olyan év, amikor 7 bajnokcsapata volt a városnak. A helyi újság akkoriban azzal az alcímmel jelent meg, hogy: Magyarország sportfővárosa.
Mára viszont ez a helyzet gyökeresen átalakult. A vasmű új tulajdonosai szinte teljesen lenullázták a sporttámogatást. A sportélet és a szakosztályok lesüllyedtek a béka segge alá.

Ebben a helyzetben – szerintem – igenis helyes lenne befejezni a félig felépített stadionunkat és a hozzá tartozó sportkomplexumot. Így igenis rávehetné a kormány a helyben létező multikat, hogy a zsebükbe nyúljanak. Mondván: mi csináltunk stadiont, ti meg lesztek szívesek szponzorálni a helyi sportéletet.

Előzmény: Stickhorse (21) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2013. 09. 12. 19:48 | #21
A stadionépítésekre jórészt költségvetési tételek átcsoportosításával jutottak. Annak a költségvetésnek az átcsoportosításával, amit az adófizetők megterhelésével sikerült elfogadható helyzetbe hozniuk, a gazdasági válság közepén. Javarészt mindenhogy a mi zsebünkből vándorol ki ez a pénz.

A jelenlegi gazdasági helyzetben az állam akkor jó gazda a költségvetéssel, ha célzottan gazdaságélénkítő beruházásokat tervez. Már ha beruházni akar. A sportlétesítmény építésével az a baj, hogy több szempontból sem ilyen. Piaci szereplők esetében a stadion/sportlétesítmény közelsége a sokadik szempont a gazdasági célterületek kiválasztásánál. Előnyös állami beruházás a közlekedési infrastruktúra fejlesztése, mert az úton lehet szállítani. Előnyös állami beruházás az energetikai infrastruktúra fejlesztése, mert a termeléshez energia kell. Előnyös állami beruházás az iskolafejlesztés, a kórházak fejlesztése, kutatóközpontok létrehozása, ami a termeléshez megfelelő humánerőforrást és szellemi tőkét eredményez.

A sportlétesítmény elsősorban jóléti beruházás, magyar sportéletet tekintve meg aztán főleg. Az áttételesen képzett gazdasági hatásait az általam említettek mindegyike produkálja, hosszútávú célokat tekintve pedig sokkal előnyösebbek.

Nem önmagában azzal van baj, hogy erre költik. Azzal van baj, hogy milyen körülmények között teszik azt.
Előzmény: Brond (19) 0 VÁLASZ
malloc 2013. 09. 12. 19:34 | #20
Leírom egyszerűen: nincs rá szükség! ha kilóg a seggem akkor nem lapostévét veszek. Na így érted? 27% az áfa, 430 a benzin bazzeg!
Előzmény: Brond (19) 0 VÁLASZ
Brond
Brond 2013. 09. 12. 19:27 | #19
Igen, az most jó. Szerintem. Ha egy cég - a Dunaújvárosi betonelemgyár - megháromszorozza a termelését, akkor az egy gazdaságélénkítő lépés, hisz a bevételei, az adó és járulékbefizetései is hasonló mértékben nőnek.
A dolgozói több pénzt keresnek, ergo több lesz a fogyasztásuk versus befektetésük.
A tulajdonosai több profitot tesznek zsebre, ergo több lesz a gazdaságba visszaforgatott pénz, illetve nő az eredeti tőkefelhalmozás rájuk eső része.
Nem tudom, hogy a stadionok felépítéséhez az eu-s keretekből mennyit sikerült lehívnia az egyes építtető önkormányzatoknak, de ha már 10-20%-ot nem mi fizettünk, akkor is jó, mert az a pénz külföldi és működő és tőke, ha jól csinálják a majdani üzemeltetést. Mondjuk ebbe ne menjünk bele, mert mindent lehet jól és rosszul is csinálni.
Nekem pedig pont az ad némi garanciát a jó üzemeltetésre, hogy a haverjaikat tették meg beruházónak, üzemeltetőnek, megmiegyéb. Így aztán biztos nem fogják hagyni, hogy csődbe menjenek ezek a létesítmények.
Majd kapnak a sógor-koma-jóbarátok egy gazdasági felügyelőt a nyakukba, aki majd kihajtja a profitot a holdudvarból.
Előzmény: Stickhorse (16) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2013. 09. 12. 19:21 | #18
Értem én, hogy Közgép, azt is, hogy mi hajcsa', de ennyire nem lehetsz naiv.
Előzmény: Brond (17) 0 VÁLASZ
Brond
Brond 2013. 09. 12. 19:12 | #17
Csak szép csöndben jegyzem meg, hogy egy stadiont lehet többfunkciós épületnek is építeni, mint ahogy az mostanság divat, még kishazánkban is.
A meccsek mellett kultúrális rendezvények, koncertek, fogadások, bankettek megtartására is alkalmas létesítményeket terveztek és építenek nálunk is (utánaolvashatsz). Egy mai stadion tud önfenntartó, sőt profittermelő beruházás is lenni. Márpedig akkor ugye ez a befektetési kategóriába tartozik:
"- A befektetett pénz megtérül, hosszabb távon még pluszt is termel."

Előzmény: imki (14) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2013. 09. 12. 19:06 | #16
És akkor az most jó? Ahogy imki is írta, mai magyar körülmények között ez a sportberuházás belátható időn belül nem térül meg, komoly és hosszútávú gazdaságélénkítő hatással pedig sem közvetlenül, sem közvetve nem rendelkezik. Ennyi erővel körbeépíthetnénk kikötőkkel a Balatont is. A kiválasztott cégek munkásainak az is adna melót, kihasználni meg legalább ennyire nem tudnánk, körülbelül ugyanakkora értelme lenne.
Előzmény: Brond (15) 0 VÁLASZ
Brond
Brond 2013. 09. 12. 18:59 | #15
A fradi stadion betonelemeit, és a Felcsúti stadion betonpilléreit is a Dunaújvárosi betonelemgyár csinálja. Hogy a tulaj mennyire haverja a mini szterelnöknek, azt nem tudom, de az eddigi délelőttös munkakörből másfél hónapja már délelőtt-délutános (kétműszakos munkarend) lett. A jövő héttől pedig heti váltóban, délelőtt-délután-éjszaka is termelnek.
imki 2013. 09. 12. 18:51 | #14
De igen, ez kidobott pénz.

Lássuk a te verziódat:
- Befizetjük az adót.
- Annak egy részéből kap a jómunkásember meg a cége némi jövedelmet, és egy ideig elvannak.
- Eltelik pár év, és ugyanott vagyunk, mint voltunk. (A foci minőségét nem a stadionok fogják fellendíteni.)
Eredmény: Nem térült meg semmi, kidobott pénz.

Lássunk egy másik verziót:
- Befizetjük az adót.
- Elköltjük iskolákra, támogatjuk a befektetéseket, stb. (szabadon választott).
- Eltelik pár év. Az iskolákban a jobb oktatás miatt a kikerülő diákok több GDP-t termelnek, a befektetések ösztönzése több GDP-t termel, stb.
- A befektetett pénz megtérül, hosszabb távon még pluszt is termel.

Vajon melyik volt a kidobott pénz? A stadionépítés? Igen.
És akkor az Orbán-Siicska féle mutyikról már ne is beszléjünk, amikor egy 30milliárdos vasútfelújítást is 270miliárdból csináltak meg, ráadásul offshore cégek. Vajh' az a röpke 240 milliárd különbözet hol van? Igen, ennyiből legalább 2 évre ki lehetne fizetni a magyar felsősoktatást.
Kicsit gondolkozz, mielőtt írsz valamit. Nem árt.
Előzmény: Emerond (11) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2013. 09. 12. 17:50 | #13
A bajban lévő építőipar ebből azért bőven nem részesül. A nagyberuházásokat - stadionépítések - jó eséllyel a Közgéphez és/vagy helyi fideszes képviselőkhöz köthető vállalkozások fogják megkapni, akiknek különösebben nagy problémáik amúgy sincsenek, a vidéki sportpályáknál pedig valószínűleg nem lesznek olyan mértékű beruházások, amik a helyi kisvállalkozókat kihúznák a bajból.

Arról már ne is beszéljünk, hogy általánosságban szemlélve milyen hatása van a nemzetgazdaságra a Közgéphez hasonló, papíron piaci alapon működő, valójában szinte kizárólag állami megbízásokból élő nagyvállalatoknak. Vagy a korrupció melegágyai, miközben monopolizálják a piacot és ezáltal lehetetlenítik el a többi szereplő tevékenységét, vagy pedig magukkal rántják a gödörbe a gazdasági ágazatot, ha a támogató kormány is bajban van.
Előzmény: Emerond (11) +2 VÁLASZ
komcsi 2013. 09. 12. 17:06 | #12
Persze, kórházak, iskolák felújítására nincs szükség, hiszen azok kifogástalan, remek állapotban vannak!
Előzmény: Emerond (11) +2 VÁLASZ
Emerond 2013. 09. 12. 16:21 | #11
azért azt nem kéne elfelejteni, hogy ez azért nem kidobott pénz, az építőipar bajban van és a stadionépítések pont őket támogatnák, lakótelep építésekre sajnos nincs igény(ilyen árak mellett)... úgyhogy az egyetlen mód, amivel pénzt nyomhatnak a szektorba, hogy dolgoztatják őket... kérdés azonban, hogy nincs e valami más amit építhetnének? esetleg nem támogathatnák a lakásfelújításokat, vagy szigeteléseket, bár ezeket a pénzeket nehezebb felügyelni, mivel valószínűleg az önkormányzatokon keresztül valósulnának meg...
-2 VÁLASZ
Ragnar 2013. 09. 12. 13:28 | #10
Abban azt hiszem mindenki egyetért, hogy ezek a milliárdok értelmetlenül lettek, lesznek kiadva és meg lenne a pénznek a helye más területen.Viszont a motorsport pont az a területe a sportnak, melyeket a legritkább esetben támogat az állam.Aki ilyen sportágra adja a fejét, lássuk be a legritkább esetben szűkölködik pénzben.A Zengő motorsport meg pont az a "csapat", mely mögött egy elég komoly slepp, háttérerő áll.Jelenleg nem tudom, hogy milyen helyzetben van a csapat, de régen, azért elég szépen forgatták a kis vagyonukat.Legyen az különféle motorsport, sportolók támogatása, gokart pályák üzemeltetése, alkatrész eladás, szerelés, stb.
Arról szintén kár vitázni, hogy melyik terület érdemelné meg jobban a támogatást, hiszen mindenkinek más sportág áll a szívéhez közel.Az igazságosság azt diktálná, hogy arányosan támogassuk a különféle sportágakat, természetesen eredményesség függvényében.

"Azt meg pont leszarom, hogy mennyi barom idióta tud kimenni inni, szotyizni, káromkodni és verekedni. Ne az én pénzemből biztosítsák ezeknek a barmoknak a kényelmét."

Már ne is haragudj, de ez a kijelentésed elég pofátlanra sikeredett.A sok idióta között vannak becsületes, tisztességes, szintén adófizető emberek, akik a sport szeretete miatt látogatnak ki, nem ritkán feleséggel, gyerekekkel.Ha még nem jártál focimeccsen, akkor nem tudom, hogy veszed a bátorságot, hogy így ítélkezzél, ha meg részt vettél ilyenen, akkor tudhatnád, hogy aki rendezett, normális keretek között szeretne kikapcsolódni, drukkolni, akkor az is megteheti.
Nyilván nem a B középbe kell beülni egy 2 éves kisgyerekkel, nagymamával egy Fradi-Újpest meccsen.

Egyértelmű, hogy a kormány nem véletlenül támogatja ezt a sportágat, dobálja a feneketlen kútba a pénzt.Az építőipar, biztonságtechnikai cégek, szállítmányozás a legjobb terület a pénzmosásra.

Tényleg, tudja valaki, hogy mi értelme volt lebontani a Fradi stadiont, mondván, hogy át kell költöztetni a Népligeti Volánbusz túloldalára?!Legyalulták a területet,elkerítették, most ott áll üresen.És erre felhúzzák az új stadiont a régi helyén. o.O
Előzmény: Randal Graves (9) +1 VÁLASZ
Randal Graves 2013. 09. 12. 12:46 | #9
Ha a sport valóban annyira el van hanyagolva, mint mondja, akkor költsenek rá. De ne ennyit és ne ERRE! Van nagyon sok sportág, amiben sikeresek vagyunk, gyúrjunk rá arra.
Én a motorsportokban vagyok otthon és fájó szívvel nézem, hogy a WTCC-ben nagyon sikeres Zengő motorosport, hogyan küszködik. Az egész mezőny meghajol előttük, mert látják, hogy milyen kis költségvetésből sikeresek. Volt olyan futam, hogy sajnos nem tudott az egész csapat oda utazni, fél csapattal csinálták végig a hétvégét.
De van nagyon sikeres foramaautó versenyzőnk is. A kamionosok is hozzák a dobogókat és a győzelmeket.
Van itt tehetség. Azért nem értem miért a botlábúakat kell támogatni.
Ha egy községnek, városnak olyan nagyon fontos a foci, akkor költenek rá. Azt meg pont leszarom, hogy mennyi barom idióta tud kimenni inni, szotyizni, káromkodni és verekedni. Ne az én pénzemből biztosítsák ezeknek a barmoknak a kényelmét.
thisisreal 2013. 09. 12. 11:37 | #8
Valahol meg kell tartania a házibulikat, mégse nyomoroghatnak a házában a vendégek! ;)
Előzmény: Norci (7) +1 VÁLASZ
Norci 2013. 09. 12. 11:28 | #7
Azért az sem gyenge, hogy Felcsúton, a házától egy köpésre akkora stadiont húzat fel, hogy a falu lakossága kétszer elfér majd benne...
kozesincsember 2013. 09. 12. 11:26 | #6
A GIF hatalmas lett:D
Egyébként, mint említették előttem is, ezt a pénzt a megcsonkított ágazatokra kéne költeni.
http://privatbankar.hu/makro/megjottek-a-szamok-megvannak-a-megszoritasok-legnagyobb-vesztesei-261202
+1 VÁLASZ
komcsi 2013. 09. 12. 11:12 | #5
Kell az a 40 milliárd a focipályákra, legyen miből mutyizni. Főleg építkezésekből, felújításból, az egyik legjobb alap a sikkasztáshoz.
vadonka 2013. 09. 12. 10:47 | #4
A létező legnagyobb baromságra költik azt a pénzt, ezen valóban nincs mit vitatkozni. Elküldeném az összes botlábú focistát dolgozni 3 műszakba meg napi 12 órába, akkor talán megtanulnák mi is az a valódi munka. Amit ők csinálnak az nulla, aki ehhez még asszisztál is azt meg le tudnám köpni.
+1 VÁLASZ
DemJan 2013. 09. 12. 10:22 | #3
Ami kell a népnek: sárguló búzamezők és remekbe szabott fotballpályák szökkennek ki a földből, messze merre csak a szem ellát. Kár, hogy focistákat nem terem már a honi táj, csak silány minőségűt.
De azért Vikotor egy igazi szellemi vezető, olyan mint kiknek minden népnek élén állniuk kellett midőn azok fénykorukat élték. A mai, rációt túlértékelő korban igazi kincs egy ilyen Vezelér, aki isteni intuícióival utat mutat a kiúttalanságban, célt ad, a céltalanság kétségbeejtő, évszázados béklyójának lerázásához.

Ha nincs mit tenni, az ember legalább legyen lelkes, kérem.
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2013. 09. 12. 10:15 | #2
Sajnos az új stadion nem sokat fog segíteni a focin. Szebb stadionokban ugyanazok a gyökerek fognak kikapni. Pl.: A Fradi bajnok lesz a szép új stadionban, majd egy "félelmetes" litván csapattal pedig 0-0 döntetlent fog játszani a BL selejtezőn ?!
Stickhorse 2013. 09. 12. 09:47 | #1
Ezen nincs mit vitatkozni. Sokkal rosszabb helyzetben van annál az ország, hogy 40 milliárdot adjunk ki stadionépítésre és a sportpályák fejlesztésére. Legalább 4-5 területet tudna felsorolni akármelyik "utca embere", ahol jobb helye lenne a pénznek.
+1 VÁLASZ