Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
dettybee 2013. 09. 11. 11:39 | #14
És azt kívánom jöjjön is be a tervezőknek a tuti, remélem valami márka is ráharap és terjeszti majd. Megérdemelnék, láttam már ennél nagyobb baromságot is divatban.
Előzmény: robi0000016 (13) 0 VÁLASZ
robi0000016 2013. 09. 11. 11:10 | #13
Ezt az órát senki sem azér fogja megvenni, mert praktikus vagy hogy bármiben is hozná a telefon vagy a karóra szintjét.2 kéz kell ahhoz hogy megnézd az időt, szóval ha véletlenül nem szabad a másik akkor nem biztos hogy meg fogod tudni az időt, 2 naponta teheted fel töltőre, azért ez elég nagy elszántságot igényel sztem, telefonnál is idegesítő az örökké jelentkező aksi merül jel... de mivel azt baxogatjuk állandóan így neki elnézzük. aztán meg mivel nem fogjuk tudni hogy töltöttük e vagy sem ezért csak egy darabig pár hónapig fog óraként működni ebben a felállásban mert szetem az emberek hagyják a kínódást és csak ha mennek valahova akkor töltök majd, hogy lehessen vele villogni. Amúgy sem lehet majd szerintem hordani állandóan, mit pl én az órámat kb 5 hónapja vettem le 1 órára mert megkarcoltam csajom hátát a csatjával..
de Az ára miatt szerintem veszélyes lesz hordani mert ha kiszúrja a rejtett erőforrás akkor újjal együtt leszedik a kezedről.
De A felsorolt rengeteg hiba ellenére vinni fogják mint a cukrot, mert elég ha 1 valakinek van mert tetszik neki és olyanból sok lesz, mert dizájnos szép és a gyűrűk ura eszünkbe jut róla.és utána már senki nem akar kilógni a sorból.
szóval, én szurkolok a sikerének mert nagyot lehet vele kaszálni.
Botos Vendel
Botos Vendel 2013. 09. 11. 00:42 | #12
há áránybu vona ako kéne de ijet fe nem veszek!!!!!!!44444
vnyoc 2013. 09. 10. 19:31 | #11
Még van mit fejlődni az "okos" gyűrűig..
- Várjámán.. Nee nee ne mondd meg.. Várjá mán...
- Öööö aszongya hogy.. Húsz óra ötvenkétperc.
Stickhorse 2013. 09. 10. 17:49 | #10
Még ennek ellenére is egyetértek TravisKestrellel. A karóra funkcionalitását egy okos - vagy butább - telefon nem tudja pótolni. Talán a Samsung féle "okosóra", és a versenytársak hasonló termékei képesek lennének rá, a dolog mégsem ugyanaz lenne.

A posztban található eszköz meg tényleg ügyes meg ötletes, de azért a jövő órája elnevezés maradjon csak meg ügyes média- és marketingfogásnak.
Előzmény: cila (7) 0 VÁLASZ
Szancso 2013. 09. 10. 17:48 | #9
Eljegyzésnél nem árt tudni, kinek mikor ütött az órája. ;)
bungle
cila 2013. 09. 10. 16:54 | #7
Képzeld, én is hordtam karórát, egy orosz Pobedát. 10 éves koromtól kis híján napjainkig. Mindent kibírt. Katonai kiképzéstől kezdve vízbeesésig és tovább. Sajnos kölcsön adtam. Meg lehet javítani, de minek?
Előzmény: TravisKestrel (6) 0 VÁLASZ
TravisKestrel 2013. 09. 10. 16:41 | #6
Valóban, érdekes és jópofa kütyü, de semmi több. Sőt szerintem kifejezetten kényelmetlen ha a számláló épp ott tart ahol nem látod be és forgatni kell a kezedet vagy a gyűrűt. Viszont a dizájn rohadtul bejön.

cila: én pl. 21 éves léterme rendszeresen hordok karórát már ált. suli óta, és nem flancolásból. Karóránál megbízhatóbb és gyorsabb időmérő nem nagyon van a halandó ember számára. Rohadtul nincs kedvem minden alkalommal a zsebemben kotorászni csak azért hogy megnézzem az időt, megnyomni egy gombot, megvárni még a kijelző feléled, leolvasni, visszarakni. Rosszabb esetben ha valami fos kókányolt rendszerű telefon akkor még képes ettől is lefagyni. Az életkedvem is el tud menni az ilyen körülményes megoldásoktól.

Látom feljött az okosóra téma is. Hát, nyomkodtam 1-2 fajtát, de kösz inkább nem. 3 feltétellel cserélném le a mostanit.

1. Több évig bírja az elem/akkumulátor. Esetleg legyen kinetikus energia visszanyerővel szerelve (álá Seiko) ami normálisan tölti.

2. Legyen megbízható és azonnal le tudjam róla olvasni az időt. Nincs kedvem gombokat nyomogatni és várni több másodpercet csak azért hogy megtudjam, mennyi az idő. Ehhez még hozzájön hogy a mai okosórák egy megbízhatatlan fosok. Lépten-nyomon lefagynak és tök mindegy melyikről beszélünk, mindegyik ilyen.

3. Bírja a strapát. Ez egy a test külső felületén hordott cucc. Tehát rengeteg fizikai behatásnak van kitéve. A jelenlegi órámon eddig már átment egy autó, belenyomódott a sárba, magasnyomású mosóval pucoltam le, rengetegszer odavágtam tehát nem kímélem. Ha majd hozza ezt a szintet akkor azt mondom, oké.

közlegény
közlegény 2013. 09. 10. 16:23 | #5
Akkor ha megkérdezi tőled egy bombacsaj, hogy mennyi az idő, majd vakard elő a hasitasiból a telefonodat...
Előzmény: cila (3) 0 VÁLASZ
Nope 2013. 09. 10. 16:13 | #4
Aki nem követi a modern trendeket, legalább faszságokat ne magyarázzon, és most direkt nem mutogatok.

A Sony, Samsung, Apple, Qualcomm mind dolgozik "smart watch" avagy okosóra piacra dobásával, ebből Apple kivételével már mindegyik gyártó vagy ki is adott, vagy bemutatott már egy saját prototípust.

Ennyit az óra mint eszköz idejétmúltságáról ...
cila 2013. 09. 10. 15:29 | #3
Hovatovább a karórák kimennek a... divatból? vagy nemis. A mindennapi használatból. Majd' mindenkinél (ma már) ott a zokosabbnál okosabb telefon. Ránézel: dátum, óra, perc. Akkor meg minek flancolni?
nandras01 2013. 09. 10. 15:04 | #2
le kellene már pattanni ezekről a bombasztikus jelzőkről, mint "jövő órája", meg "szenzációs magyar találmány", stb.
érdekes és jópofa műszaki megoldás, de nem több.
a világ meg teei van mindenféle érdekes és jópofa órákkal és egyéb kütyükkel.
ja, és egy árva buznyákot sem gyűjtöttek még rá, mert az a sokat emlegetett kétszázezer dollár csak igérvény, ami akkor realizálódik, ha a célnak kitűzött összeget elérik.
ha a megadott határidőig a célt nem érik el, akkor senki nem fizet semennyit sem.